Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 21:40   #2491
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ech..tam, a ja jeszcze z mamą się o to pokłóciłam. Bo zadzwoniłam do niej i mówie, że doszły mnie słuchy, że szefowe chyba wolą bym została na L4 i muszę pogadać i że jak wszystko dobrze się ułoży to koło 10-15,01 powinnam móc wrócić do pracy, ale nie wiem czy będą chciały. No i moja mama oczywiście absolutnie nie rozumie i nie czuje tego. Więc od razu mi zarzuciła, że ja to na pewno chce zostać już na tym L4, że jestem uległa i w ogóle bo pewnie jak mi powiedzą, że mam zostać to ja grzecznie posłucham. Że ja tak do niczego nie dojdę. A w ogóle to już 17.12 nawet jak się okaże że ten krwiak jeszcze jest to ja i tak powinnam powiedzieć, że nie chce L4 i iść do pracy...ale się wkurzyłam...
już się pogubiłam, mama chce żebyś wracała do roboty??
U mnie mama chce, żebym sobie zrobiła wolne jak najszybciej i olała pracę bo i tak będę miala gdzie wracać bo muszą mnie zatrudnic i w ogole.... a teściowa uważa, ze powinnam robić najlepiej do samego porodu...
Moja mama pracuje, a teściowa od 20 lat jest panią domu i głównie zajmuje się narzekaniem... ehhh,

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja wiem że to pierdoła i że śmieszne, ale ja przeżywałam to zupełnie identycznie jak marchewka. a po wyjściu z urzędu czułam się jakbym umarła i płakałam bo wzięłam nazwisko męża
w końcu mnie ktos rozumie!!

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
No bo mamy 2 mieszkania. Jedno w gdyni drugie w Inowroclawiu. W inie stoi puste , co 2 tyg zazwyczaj tam jedziemy. A w gdyni ja mama i brat mieszkamy a tato w delegacji i zjezdza raz do gdyni raz do ina Chyba w miare jasno napisalam
w końcu ogarnęłam co i jak bo też już nie mogłam zrozumieć. Wracaj do Inowrocławia jak Ci tam lepiej!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A ja w sumie nie wiem co bym chciała

Jak tak patrzę na ubranka, które już mamy to niby pasują na obie płcie ale podświadomie bardziej mi pasują jednak do chłopczyka, za to u dziewczynki nie byłoby problemu z imieniem, bo mąż to już się chyba przyzwyczaił do moich propozycji No i bardzo jestem ciekawa czyja teoria się sprawdzi: Męża "Będzie chłopak, bo on wie co robił" , czy połowy rodziny z teściową na czele, że dziewczynka

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

jaką masz propozycje dla dziewczynki bo się pogubiłam??

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja chyba jako jedyna na wątku zostałam przy swoim nazwisku, a mąż przy swoim Dzieci będą miały moje nazwisko Takie oryginały z nas
a czemu po Tobie, zupelnie nietypowo. Nie załujesz decyzji nie zmieniania nazwiska? Nie musisz sie wszędzie tłumaczyc co i jak??

Cytat:
Też muszę poszukać jakiegoś namiotu na moje balony... rosną jak szalone... już teraz mam 65 G/H, a mama straszy, że jeszcze urosną Ledwo płaszcz dopinam
Chyba dziecko w cycach zamieszkało zamiast w brzuszku
bardzo możliwe, pamiętam ze zdjęć Twój brzuszek i to jedyne sensowne wytłumaczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
co się działo?
siemka..

ja wróciłam,brzuch boli od stresu, z pracy do końca miesiąca zniknę, a może i szybciej..

współpracownica mi wmawia że stres baaardzo szkodzi i musze uciekać.. koleżankę chce na moje miejsce
a szefowa wymyśliła już setkę rzeczy bym się zwolniła..taka nagonka,że szok..
mam się zwolnić bo ciąża.
mimo,że ani l4,ani nic źle..

no cóż, zrobię im tę przyjemność.
i od jutra "przyjdzie ktoś na asekurację,bo duży ruch"
a gówno prawda bo ten ktoś ma być pracownikiem na moje miejsce
pogratulować.
mam nadzieję,że współpracownica też w ciąży straci pracę przez "życzliwych" a szefowa niech zdechnie.

witamy na śmieć umowie w naszym państwie..

poza tym-rzeźba lodowa na starym super, herbata z goździkami+pomarańczą+mal inami i firmowe rzeczy zaliczone.a na odstres trochę sportu z tż.

i na pohybel sk****synom!
ół jeah popieram!!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Będzie chłopiec, jeżeli:
  • nie wystąpiły nudności poranne we wczesnym okresie ciąży,
  • częstotliwość akcji serca dziecka jest mniejsza niż 140 uderzeń na minutę,
  • brzuch jest szpiczasty,
  • lubisz kwaśne rzeczy,
  • masz bardzo duży apetyt,
  • lubisz jeść sery i pić mleko,
  • twoje stopy są zimniejsze niż przed ciążą,
  • włosy na nogach rosną szybciej w okresie ciąży,
  • twoje dłonie są bardzo suche,
  • tata dziecka przybiera na wadze razem z tobą,
  • mocz masz jasno - żółty,
  • masz bóle głowy.

i do pary:

Będzie dziewczynka jeżeli:
  • miałaś nudności poranne w czasie ciąży,
  • częstotliwość akcji serca dziecka jest większa niż 140 uderzeń na minutę,
  • lewa pierś jest większa niż prawa,
  • brzuch wygląda jak arbuz,
  • lubisz jeść słodkie rzeczy,
  • lubisz jeść owoce,
  • nie wyglądasz tak dobrze jak przed ciążą,
  • twarz masz okrągłą,
  • twoje piersi są duże,
  • mocz jest matowy i ma żółty kolor.
a co jak mam od zawsze prawą pierś większą od drugiej i mam duże?? To już nie będę miala chłopca nigdy

a za bony sodexo kupiłam bombki na choinkę. To moja pierwsza choinka w swoim mieszkaniu. wystrój w kolorze turkusowo-zielonym. Muszę jeszcze kupić światełka
lece jeszcze do biedry. Muszę zrobić obiad na jutro. mam jakis zastrzyk energii..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-11 o 21:43
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:42   #2492
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Mąż wrócił i właśnie zjedliśmy kolację m.in. koreczki kaszubskie, bo już za mną chodziły od kilku dni Która ma ochotę ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:43   #2493
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
gdzie wy to patrzycie dac linka zobaczymy czy wyjdzie mi siusior hehe
57% chlopiec, 43 dziewczynka...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:45   #2494
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jaką masz propozycje dla dziewczynki bo się pogubiłam??
Dziewczynka będzie: Marta albo Pola, podoba mi się jeszcze Emilia; miała być Alicja (ale z pewnych względów odpada)

Chłopiec: od zawsze podoba nam się (mężowi bardziej) Wiktor, a mi oprócz tego Cezary, Antoni, Jaś, Ignacy, Mateusz itd, więc przy chłopcu chyba będzie większy problem

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 21:46   #2495
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
chyba sobie kupię

No właśnie Jenny-tego możemy być pewne
ja chcialam go sobie kupic, pytalam nawet swojego gin czy to wiarygodne stwierdzil, ze pierwszy raz slyszy i zebym sprobowala, to sie przekonamy czy powie prawde
Stary 2012-12-11, 21:46   #2496
banka26
Zakorzenienie

lece do wyra z popcornem kolorowych dojuterka pappa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:47   #2497
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcialam go sobie kupic, pytalam nawet swojego gin czy to wiarygodne stwierdzil, ze pierwszy raz slyszy i zebym sprobowala, to sie przekonamy czy powie prawde

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 21:47   #2498
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
już się pogubiłam, mama chce żebyś wracała do roboty??
U mnie mama chce, żebym sobie zrobiła wolne jak najszybciej i olała pracę bo i tak będę miala gdzie wracać bo muszą mnie zatrudnic i w ogole.... a teściowa uważa, ze powinnam robić najlepiej do samego porodu...
Moja mama pracuje, a teściowa od 20 lat jest panią domu i głównie zajmuje się narzekaniem... ehhh,
Mama chce bym wracała i to nawet jak się okaże że krwiak się do końca nie wchłonął, i też panikuje, że nie będę miała gdzie wrócić. A moim zdaniem co za różnica czy mnie nie będzie rok ( przy założeniu że przejdzie ten pomysł na macierzynski) czy rok i 6 mies. Jak bardzo będą chcieli kombinować i mnie zwolnić to i tak to zrobią

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:48   #2499
lonely_lady
Zakorzenienie

witam się wieczornie, ale się dziś rozgadałyście.. jak widzę ile stron to aż mi się nie chce nadrabiać
Może ktoś mi streści co się działo

My wróciliśmy od znajomych, zjedliśmy kolacyjkę, teraz Tż robi pranie
jutro przychodzi do mnie połoźna

Cytat:
Hej

Rozpisałyście się

Dopiero nadrabiam, bo od rana robiłam za Mikołaja i kupowałam prezenty pod choinkę
nadrabiaj, nadrabiaj bo mi się nie chce.. za dużo te gaduły dziś napisały
Jejjjj... też muszę porobić prezenty.. ostatnio nie mam na nic czasu

Cytat:
a ja dzisiaj pisalam wlasnie o zurawinowym!

wrocilam z kina film fajny, gofry mniam
ja mam kilka słoiczków żurawiny własnej roboty- dostałam od mamusi
pyyyyyychaaa !!!!
Jak mieszkałam bliżej rodziców to w sezonie zbierałam sama tę żurawinę , a teraz mama troszkę pozbiera, zawsze parę słoiczków dostanę

Cytat:
Będzie chłopiec, jeżeli:
  • nie wystąpiły nudności poranne we wczesnym okresie ciąży,
  • częstotliwość akcji serca dziecka jest mniejsza niż 140 uderzeń na minutę,
  • brzuch jest szpiczasty,
  • lubisz kwaśne rzeczy,
  • masz bardzo duży apetyt,
  • lubisz jeść sery i pić mleko,
  • twoje stopy są zimniejsze niż przed ciążą,
  • włosy na nogach rosną szybciej w okresie ciąży,
  • twoje dłonie są bardzo suche,
  • tata dziecka przybiera na wadze razem z tobą,
  • mocz masz jasno - żółty,
  • masz bóle głowy.

i do pary:

Będzie dziewczynka jeżeli:
  • miałaś nudności poranne w czasie ciąży,
  • częstotliwość akcji serca dziecka jest większa niż 140 uderzeń na minutę,
  • lewa pierś jest większa niż prawa,
  • brzuch wygląda jak arbuz,
  • lubisz jeść słodkie rzeczy,
  • lubisz jeść owoce,
  • nie wyglądasz tak dobrze jak przed ciążą,
  • twarz masz okrągłą,
  • twoje piersi są duże,
  • mocz jest matowy i ma żółty kolor.
Według tego powinnam mieć dziewczynkę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:48   #2500
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
lece do wyra z popcornem kolorowych dojuterka pappa
Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 21:54   #2501
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a co do tych kalkulatorów to ja nie pamiętam co mi wychodziło a i z chińskiego ciężko mi było wyrokować bo do zapłodnienia musiało dojść na przełomie sierpnia i września a tam wychodziło, że jeśli w sierpniu to chłopiec a jeśli we wrześniu to dziewczynka
tez tak mam

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
jaki film?
saga zmierzchowa ostatnia czesc
Stary 2012-12-11, 21:56   #2502
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynka będzie: Marta albo Pola, podoba mi się jeszcze Emilia; miała być Alicja (ale z pewnych względów odpada)

Chłopiec: od zawsze podoba nam się (mężowi bardziej) Wiktor, a mi oprócz tego Cezary, Antoni, Jaś, Ignacy, Mateusz itd, więc przy chłopcu chyba będzie większy problem
Marta kiedyś mi się podobało, teraz ze względu na złe skojarzenia mi się nie podoba
Pola- ładnie
Alicja- bardzo ładnie
Emilia- najwspanialsze imię ...
A co do chłopięcych imion, to u nas też chyba będzie Wiktor- typ mojego Tż, nie byłam przekonana ale już się przyzwyczajam. Bardzo mi się podoba Piotruś, Antoś, Krzyś, Jaś...

Stary 2012-12-11, 21:58   #2503
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu po Tobie, zupelnie nietypowo. Nie załujesz decyzji nie zmieniania nazwiska? Nie musisz sie wszędzie tłumaczyc co i jak??
a czemu mialaby sie tlumaczyc? no i komu? ludzie naprawde sa tak wscibscy zeby im trzeba bylo tlumaczyc takie decyzje?
Stary 2012-12-11, 21:58   #2504
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Marta kiedyś mi się podobało, teraz ze względu na złe skojarzenia mi się nie podoba
Pola- ładnie
Alicja- bardzo ładnie
Emilia- najwspanialsze imię ...
A co do chłopięcych imion, to u nas też chyba będzie Wiktor- typ mojego Tż, nie byłam przekonana ale już się przyzwyczajam. Bardzo mi się podoba Piotruś, Antoś, Krzyś, Jaś...

czyli już mamy trzech Wiktorów
Stary 2012-12-11, 22:00   #2505
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mama chce bym wracała i to nawet jak się okaże że krwiak się do końca nie wchłonął, i też panikuje, że nie będę miała gdzie wrócić. A moim zdaniem co za różnica czy mnie nie będzie rok ( przy założeniu że przejdzie ten pomysł na macierzynski) czy rok i 6 mies. Jak bardzo będą chcieli kombinować i mnie zwolnić to i tak to zrobią
wyjasnij mamie, ze mamy takie czasy, ze NIKT NIE MOZE BYC PEWNY PRACY DO EMERYTURY. to juz nie jest tak jak kiedys...dzisiaj nawet umowy na czas nieokreslony nie sa zadna gwarancja. wystarczy jakis smieszny kryzys na swiecie, zmiana kierownictwa albo polityki firmy i wszyscy leca. starszym ludziom trudno to pojac, ale naprawde mamy trudniej niz oni...
Stary 2012-12-11, 22:03   #2506
lonely_lady
Zakorzenienie

Tż rozwiesza pranie w drugim pokoju, a ja włączyłam muzykę klasycznoą żeby nasze Dzieciątko posłuchało i słyszę krzyk z drugiego pokoju:
Skarbie co to... przełącz na jakiś inny program
Myślał, że to w tv leci

Stary 2012-12-11, 22:04   #2507
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Tż rozwiesza pranie w drugim pokoju, a ja włączyłam muzykę klasycznoą żeby nasze Dzieciątko posłuchało i słyszę krzyk z drugiego pokoju:
Skarbie co to... przełącz na jakiś inny program
Myślał, że to w tv leci
wyję!!
Stary 2012-12-11, 22:06   #2508
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
czyli już mamy trzech Wiktorów
ooo, to sporo.. a u kogo jeszcze oprócz mnie i Jenny ?
u nas jeszcze nie wiadomo czy się nie rozmyślimy, ale od dwóch dni Tż tak gada do brzuszka więc i ja zaczynam się oswajać...

Stary 2012-12-11, 22:10   #2509
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ooo, to sporo.. a u kogo jeszcze oprócz mnie i Jenny ?
u nas jeszcze nie wiadomo czy się nie rozmyślimy, ale od dwóch dni Tż tak gada do brzuszka więc i ja zaczynam się oswajać...
Wiktor Aleksander, a może Aleksander Wiktor- nie zdecydowaliśmy do końca
Stary 2012-12-11, 22:13   #2510
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
wyję!!
żałuj, że nie widziałaś jego miny
jak mu krzyknęłam, że to nie tv to Vivaldi- i nasz mały geniusz przy tym się rozwija

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Wiktor Aleksander, a może Aleksander Wiktor- nie zdecydowaliśmy do końca
aaaa... fakt, pisałaś chyba dzisiaj coś mi już świta

Stary 2012-12-11, 22:14   #2511
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nigdy nie wymyślimy imionka dla dziecka, nic się mojemu tżtowi nie podoba:
Małgorzata - nie, bo mu się kojarzy
Ida - nie bo niemieckie
Oktawia - nie bo nie będzie dziecka jak liczba nazywał, że to tak w Rzymie nazywali jak im wchodziło w kolejności bo mało kreatywni byli...
Bogna - nie, bo nie jak można tak dziecko nazwać...ehh Bonia, ładnie mam koleżankę o tym imieniu i ją bardzo lubię..

jeszcze miałam w zanadrzu Paulina ale może poczekam... Jak na razie jest Łucja...
z podanych podobają mi się Łucja i Paulina, reszta

Cytat:
Z mojej strony znowu odrzuciłam Oliwie, Natalie, Zuzię i Julię bo za popularne...
Też dorzucam te imiona, bo są teraz baaardzo popularne

Cytat:
Urocze i oryginalne

Cytat:
patrzcie jakie cudo! Axella zrobisz nam takie za rok?
Cudne!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie ma szefuńcia, i mamy śmiechawę w pracy

zaczęła księgowa jak wpadła do kolezanki do pokoju:
- X. zmieniłaś fryzurę?
- nie
- a nie zmieniałaś koloru, jakieś jaśniejsze masz
- nie
- a to widocznie umyłaś włosy i mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wczoraj przeżywałam koszmar - bolał mnie pępek, jakby mnie ktoś igłą w niego kłuł, nie mogłam stać, chodzić, tylko leżenie. Dzwoniłam do gina i w zasadzie powiedział, że jeżeli nie mam plamień ani pępek nie jest czerwony to nospa i poczekać aż przejdzie, a jak nie przejdzie to na IP - na szczęście dzisiaj nie boli, a jutro idę na kontrolę. Czytałam, że to może być początek przepukliny pępkowej
Mam nadzieję, że dziś już czujesz się lepiej

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 22:15   #2512
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam
trzymajcie kciuki, idę pisać wypowiedzonko..
jutro prawdopodobnie ostatni dzień w pracy,ostatnie 11godzin więc odezwę się wieczorem by wszystko należycie zakończyć

miłego

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:15   #2513
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a ja jeszcze a propos zusu dowiedziałam się ze moje premie kwartalne będą wliczane do macierzyńskiego! bo myślałam ze tylko regularna pensję będą brali pod uwagę. a tu suprise
Super!

Cytat:
dziewczyny, a jak rozwiązałyście sprawę z toksoplazmozą mieszkając z kotami. Ja nie mam zwierząt, ale kiedyś miałam kota i mam odporność na toxo.
Ja mam tylko żółwia i kameleona, więc toxo od zwierząt mi nie grozi ?

Cytat:
dostojnie, a jaka walka przy tym byla! rodzice nie mogli wybrac imion, urzadzili losowanie starszak mial losowac, ale od poczatku upieral sie przy Jasku, bo mial takiego ulubionego kolege w przedszkolu. niestety dla siebie wylosowal Antoni, a kiedy uslyszal jeszcze, ze babcia ma na 2 Antonina to juz w ogole wpadl w szal ze to babskie imie, brzydkie i on chce Jasia...wszystko bylo glupie i zle hehe. dla swietego spokoju maly dostal na 2 Jan, a starszy brat pozwolenie zeby mowic do niego Jasiek...przez jakies 3 tygodnie faktycznie brat twardo obstawial przy swoim "Wiktorku, podasz pieluszke Antosia?" "juz przyniose Jaskowi pieluche" i tak w kolko...w koncu zaczal sie zapominac i slyszelismy "Antek co robisz...yyy maly Jasiu" az w koncu skapitulowal i chyba zapomnial

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 22:15   #2514
vil84
Wtajemniczenie

ale mi się zrobił intensywny dzień, jak na ostatnie leżące ...
najpierw mąż wrócił z pracy z pożyczoną wiertarką i zaczął wiercić dziury na półki wiszące i karnisze, a ja za nim biegałam z odkurzaczem. najpierw bolał mnie dość mocno brzuch, a potem przeszło.
potem tata mnie zawiózł na umówioną wizytę u gin. nic się złego nie dzieje szyjka dł.35 mm, nie mam porównania, czy się nie skróciła, ale podobno wygląda bardzo ładnie i "pancernie". bóle nadal nie wyjaśnione, ale otrzymałam drugie błogosławieństwo na powrót do świata żywych
a potem przyjechał po mnie mężuś i pojechaliśmy do mojej pracy zawieść zwolnienie i po nowy zapas książek - dwie h się pałętaliśmy w sumie po CH, bo jeszcze odwiedziłam dobrą koleżankę, pracującą po sąsiedzku. i pobolewało mnie w podbrzuszu, ale nie jakoś bardzo mocno.
wróciliśmy do domu po 4 h, położyłam się ze strachem i oczekiwaniem na atak bólu, a tu nic nie boli czuje tylko taki lekki nacisk jakby na szyjkę macicy, nie wiem czy to źle? bo tak jeszcze kołatają mi się w głowie przestrogi o skurczach i przedwczesnym porodzie ... ale ogólnie to nastrój mam bardzo pozytywny do życia

idę utulić męża do snu i ponadrabiam

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:16   #2515
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
spadam
jutro prawdopodobnie ostatni dzień w pracy,ostatnie 11godzin więc odezwę się wieczorem by wszystko należycie zakończyć

miłego
Powodzenia , trzymaj się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 22:17   #2516
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
spadam

miłego
powodzenia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:18   #2517
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
i u nas, jeśli będzie synek, to Wiktor Aleksander lub Aleksander Wiktor, a jeśli dziewczynka Helena Lea, Tatuś chciałby rozważyć jeszcze Aurelię lub Aurorę, ale są... no.. nikłe szanse, że się przekonam
Bardziej podoba mi się Wiktor Aleksander Helenka też ładnie

Aurelia kontra Aurora, wygrywa Aurelia

Cytat:
Dziewczyny doradzcie...
Moja Chrześnica kończy roczek w styczniu- nie wiem co mam jej kupić
Oni mieszkają w Londynie, na razie się tam nie wybieram, ale moja mama leci po Świętach więc dałabym jej prezencik
Ja nie lubię kupować prezentów :/ zawsze mam z tym problem

Pochwal się potem na co się zdecydowałaś

Cytat:
Ja też mam dziś pierwszy dzień 18 tygodnia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 22:19   #2518
Katate
Raczkowanie

Hej,
Nie mam szans nadrobić.
Byłam dziś u gina bo te skurcze nie ustępowały po nospie i już się oczywiście nakręciłam
Jest tak sobie, macica twarda, ale na szczęście szyjka zamknięta,uff
Narazie mam brać końskie dawki nospy forte i magnezu i jak nie przejdzie to szpital
Niby sie uspokoiłam trochę, ale wizja szpitala mnie dobija
W ogóle durne myśli mnie nachodzą oczywiście, standard
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:21   #2519
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Urocze i oryginalne
ogólnie nie jestem zwolennikiem takich bibelotów... ale to mi się podoba głownie ze względu na własną dedykację=fajną pamiątkę. Myślę jeszcze nad złotymi kolczykami, jedne już dostała.. złoty łańcuszek z tabliczką na rączkę już ma..

Cytat:
spadam

miłego

Stary 2012-12-11, 22:28   #2520
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Zostawiłam swoje nazwisko, bo mąż miał bardzo złe relacje ze swoim ojcem i nie chciał przedłużać jego rodu z czego mój tato bardzo się ucieszył Zresztą moje nazwisko jest prostsze, jego zawsze proszą o przeliterowanie i powtórzenie bo nie rozumieją On został przy swoim ze względu na charakter swojej pracy - prowadzi własną firmę i jest znany z tego nazwiska.

Decyzji wcale nie żałuję i nikomu się z niczego nie tłumaczę

Cytat:
bardzo możliwe, pamiętam ze zdjęć Twój brzuszek i to jedyne sensowne wytłumaczenie
No, czyli coś jest w tej mojej teorii

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości