Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 23:33   #2551
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

nie moglam sie powstrzymac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 556796_493926657305328_881747332_n.jpg (23,9 KB, 41 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:33   #2552
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
szyjka dł.35 mm, nie mam porównania, czy się nie skróciła, ale podobno wygląda bardzo ładnie i "pancernie". bóle nadal nie wyjaśnione, ale otrzymałam drugie błogosławieństwo na powrót do świata żywych
a to moja szyjka 53 mm, zastanawiałam się jaka jest i czy jest jakaś norma a wychodzi na to, że jej nie ma skoro mamy różne długości i u każdej jest ok
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:34   #2553
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

a wiesz, że ostatnio kupiłam jogurt i był dobry???? normalnie powinnam to w kalendarzu zapisać
Nieeee! Powinnaś to WYDARZENIE opublikować na fejsie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:35   #2554
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ludzie to mają pomysły

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:35   #2555
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a to moja szyjka 53 mm, zastanawiałam się jaka jest i czy jest jakaś norma a wychodzi na to, że jej nie ma skoro mamy różne długości i u każdej jest ok
a to ja się dowiedziałam, że moja jest "długa, ooo dłuuuga"

czas spać
dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:35   #2556
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd to wiesz - gin Ci mówił czy masz gdzieś zapisane ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-11, 23:36   #2557
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nieeee! Powinnaś to WYDARZENIE opublikować na fejsie.
no naprawdę

Stary 2012-12-11, 23:39   #2558
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A skąd to wiesz - gin Ci mówił czy masz gdzieś zapisane ??
To jeden z pomiarów z ostatniego usg

Cytat:
a to ja się dowiedziałam, że moja jest "długa, ooo dłuuuga"
do przełyku sięga?
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 23:41   #2559
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To jeden z pomiarów z ostatniego usg

do przełyku sięga?
do stop
Stary 2012-12-12, 00:06   #2560
JennyAniolek
Zakorzenienie

Musiałam wziąć nospę, bo jakoś dziwnie mnie boli
A teraz zmykam, dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-12, 00:08   #2561
diabli
Zakorzenienie

dobranoc, to ja juz tez sie zegnam do jutra!
Stary 2012-12-12, 08:28   #2562
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
współpracownica mi wmawia że stres baaardzo szkodzi i musze uciekać.. koleżankę chce na moje miejsce
a szefowa wymyśliła już setkę rzeczy bym się zwolniła..taka nagonka,że szok..
mam się zwolnić bo ciąża.
mimo,że ani l4,ani nic źle..

no cóż, zrobię im tę przyjemność.
i od jutra "przyjdzie ktoś na asekurację,bo duży ruch"
a gówno prawda bo ten ktoś ma być pracownikiem na moje miejsce
pogratulować.
mam nadzieję,że współpracownica też w ciąży straci pracę przez "życzliwych" a szefowa niech zdechnie.

witamy na śmieć umowie w naszym państwie..

poza tym-rzeźba lodowa na starym super, herbata z goździkami+pomarańczą+mal inami i firmowe rzeczy zaliczone.a na odstres trochę sportu z tż.

i na pohybel sk****synom!
na pohybel!

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Jak bardzo będą chcieli kombinować i mnie zwolnić to i tak to zrobią
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Tż rozwiesza pranie w drugim pokoju, a ja włączyłam muzykę klasycznoą żeby nasze Dzieciątko posłuchało i słyszę krzyk z drugiego pokoju:
Skarbie co to... przełącz na jakiś inny program
Myślał, że to w tv leci

Cytat:
Napisane przez vil84
najpierw mąż wrócił z pracy z pożyczoną wiertarką i zaczął wiercić dziury na półki wiszące i karnisze, a ja za nim biegałam z odkurzaczem. najpierw bolał mnie dość mocno brzuch, a potem przeszło.
potem tata mnie zawiózł na umówioną wizytę u gin. nic się złego nie dzieje szyjka dł.35 mm, nie mam porównania, czy się nie skróciła, ale podobno wygląda bardzo ładnie i "pancernie". bóle nadal nie wyjaśnione, ale otrzymałam drugie błogosławieństwo na powrót do świata żywych
a potem przyjechał po mnie mężuś i pojechaliśmy do mojej pracy zawieść zwolnienie i po nowy zapas książek - dwie h się pałętaliśmy w sumie po CH, bo jeszcze odwiedziłam dobrą koleżankę, pracującą po sąsiedzku. i pobolewało mnie w podbrzuszu, ale nie jakoś bardzo mocno.
wróciliśmy do domu po 4 h, położyłam się ze strachem i oczekiwaniem na atak bólu, a tu nic nie boli czuje tylko taki lekki nacisk jakby na szyjkę macicy, nie wiem czy to źle? bo tak jeszcze kołatają mi się w głowie przestrogi o skurczach i przedwczesnym porodzie ... ale ogólnie to nastrój mam bardzo pozytywny do życia

Cytat:
Napisane przez vil84
80 g/h
zrozumiałam 80 gram na godzinę i myślę o co chodzi

i dzień dobry

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

dziś miałam koszmarną noc. najpierw ból głowy, trochę przekimałam ale ok. 1 obudziłam się i myślałam że zacznę wymiotować taką miałam migrenę. doczołgałam się po paracetamol i po jakimś czaś głowa zaczęła już tylko lekko ćmić. znowu przekimałam chwilę, to zaczął boleć brzuch. i to z boku tak okropnie jakby ktoś mi coś w środku rozciągał. masakra. przytomność mojego umysłu w pracy osiągnie dziś dno większe niż zwykle

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-12-12 o 08:13
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 08:34   #2563
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
do przełyku sięga?
Ty a wiesz, że może

---

Czeeeść
Wstałam do męża o 5:00, żeby zrobić mu kanapki, taka jestem fajna
Później dostałam wiadomość od koleżanki, że urodziła

A przed chwilą obudziło mnie walenie do drzwi - sąsiadka Przyniosła pasztet i salceson bo świnię kupili Wczoraj przyniosła kaszankę ale surową

No ale może to i lepiej, że mnie obudziła bo miałam popaprane sny Zabiłam faceta ale każdy podejrzewał, że jednak przeżyje i się zemści, później policja do mnie waliła ale nie otwierałam, później byłam u mamy i znów policja
A tak chociaż rozpalę, zjem śniadanie i się szybko ogarnę bo o 13 jadę do koleżanki

Noo i witam się w 18tc

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-12 o 08:35
Stary 2012-12-12, 08:41   #2564
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeść
Wstałam do męża o 5:00, żeby zrobić mu kanapki, taka jestem fajna
Później dostałam wiadomość od koleżanki, że urodziła
gratulacje dla koleżanki! i za twój 18t ale mąż ma z tobą dobrze
Stary 2012-12-12, 08:46   #2565
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
gratulacje dla koleżanki! i za twój 18t ale mąż ma z tobą dobrze
noo, za dobrze! dostał z☠☠☠kę! bo mi się nie chciało mu robić tych kanapek i jak go obudziłam to mówię, żeby sobie zrobił a on, że nie nie wstałabym normalnie ale kto by to pieczywo później zjadł za karę dziś mu nie kupię

dzięki

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-12 o 08:49
Stary 2012-12-12, 08:49   #2566
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
noo, za dobrze! dostał z☠☠☠kę! do mi się nie chciało mu robić tych kanapek i jak go obudziłam to mówię, żeby sobie zrobił a on, że nie nie wstałabym normalnie ale kto by to pieczywo później zjadł za karę dziś mu nie kupię
a ja wyrzuciłam dziś ostatnie 3 kromki chleba bo spleśniał. i choć nie lubię wyrzucać jedzenia to nie jestem gotowa na wcześniejsze wstawanie w celu zrobienia mężowi kanapek. tyle dobrze że to on chleb kupuje
Stary 2012-12-12, 08:53   #2567
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wyrzuciłam dziś ostatnie 3 kromki chleba bo spleśniał. i choć nie lubię wyrzucać jedzenia to nie jestem gotowa na wcześniejsze wstawanie w celu zrobienia mężowi kanapek. tyle dobrze że to on chleb kupuje
Wstałam dosłownie na 2 minuty a pieczywo raczej ja kupuję jakoś mam blisko do piekarni ale jak mój szanowny mąż dziś sobie sam nie kupi to nie będzie jadł i już

Stary 2012-12-12, 08:54   #2568
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale muszę przyznać, że wzięcie nazwiska męża to była jedna z trudniejszych decyzji mojego życia..
Przed urzędem mąż był już totalnie zły.. Z godzinę staliśmy przed urzędem i ja nie mogłam się zdecydować...
Do urzędu szłam ze łzami w oczach, w samym urzędzie zmieniałam decyzje 3 razy. Potem wyszłam z podwójnym, bo finalnie mąż się zgodził, ale widziałam, że mu się to nie podoba..
Potem jak wróciłam do domu to kilka godzin przepłakałam, potem wróciłam do urzędu i zmieniałam na pojedyncze, ale już męża... Masakra...

Potem długo żałowałam, że nie podwójne, przez prawie rok w pracy byłam pod panieńskim. Połowa osób chyba nie wiedziała, że w ogóle ślub miałam.

Potem jakoś nagle mi przeszło. Zmieniłam wszystkie dokumenty, zmieniłam maila w pracy, odciełam się od panieńskiego i już mi nie przeszkadza. Już mi się głupio nie kojarzy..
masakra:/ widząc, że tyle Cie to kosztuje powinien odpuścić:/

a propo tematu, nie wiem czy czytacie blogi - świetny wpis o zmianie nazwiska właśnie http://www.kominek.in/2012/03/po-co-...nazwisko-meza/
Stary 2012-12-12, 08:57   #2569
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
masakra:/ widząc, że tyle Cie to kosztuje powinien odpuścić:/

a propo tematu, nie wiem czy czytacie blogi - świetny wpis o zmianie nazwiska właśnie http://www.kominek.in/2012/03/po-co-...nazwisko-meza/
Lubię Kominka

Stary 2012-12-12, 09:03   #2570
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

na chwilę myślę że OK. w takiej półleżącej pozycji z poduszką pod plecami. najważniejsze jet to żebyś odpoczywała i nie goniła po domu sprzątając i gotując
ale na chwilę bo mi mówił gin w szpitalu, że siedzenie nic nie daje bo równie dobrze mogę stać, leżeć to leżeć
Stary 2012-12-12, 09:04   #2571
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No właśnie, ale ja lubię takie surowe w occie
Jak zjem troszkę to chyba nie zaszkodzi... bo piszą, żeby nie jeść surowych ryb.
troszkę nie zaszkodzi, spoko spoko tyle kobiet w ciąży wcina śledzie i żyją... te koreczki ze zgrabnych, małych śledzi tym bardziej są bezpieczne, bo ocet i sól już swoje zrobiły
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
btw ... w pracy mi kazali brzuch pokazywać, i zgodnie stwierdzili, że nie wygląda na 21 tc ... i że głodzę dziecko, i mam więcej jeść ... a dziecię ma się chyba dobrze, bo waży 400 g prawie pół kilo maleństwa ale wg pomierzonych dziś wszelkich danych jest starsze tylko o dwa dni.

a mój mąż się chyba przejął moim gadaniem o rozstepach, bo po kąpieli sam polazł do łazienki po balsam i zarządził smarowanie rozstępów

też mam "Język niemowląt", pożyczony od 3 miesięcy z pracy, ale jeszcze nie zajrzałam
400 gram, wow! duże dziecię no ale zrób sobie tego brzucha w końcu jak należy, bo dzidzia nie ma miejsca dość
i brawa dla męża! niech dba!
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kurde poczytałam o tej Listeriozie i tak się przestraszyłam, że już nie zjem śledzia...
Dobra idę coś zjeść i spać... dobranoc
za dużo czytasz
Cytat:
ale cycusie! no, czemu by nie... fajny pomysł
Cytat:
zrozumiałam 80 gram na godzinę i myślę o co chodzi
no co, przepływ mleczny chociaż mleko to chyba w mililitrach a nie gramach...

zmykam do pracy. i dzisiaj kochane moje poniżej 10 stron poproszę! inaczej ani was nie przelecę i któraś będzie musiała skróty pisać!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 09:05   #2572
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Wstałam dosłownie na 2 minuty
to masz zawrotne tempo robienia kanapek o poranku

Mysia przeczytałam i jest to mocno powiedziane. U mnie był szereg rozmów na ten temat i nigdy nie pojawił sie argument albo nazwisko albo ślub. Oboje chcieliśmy mieć choć w części wspólne nazwisko jako rodzina, i w przyszłości ze względu na dzieci, tylko że ja nie chciałam zmieniać a podwójne głupio brzmiało. On nie chciał zmieniać bo nazywałby się dokładnie jak mój tata, teść przestałby się do niego odzywać (i tak po naszym ślubie stwierdził, że stracił syna ) plus męskie ego/duma, kwestie tradycji i bla bla. I w sumie miał trochę więcej sensownych argumentów niż ja
Stary 2012-12-12, 09:06   #2573
Veronic
Wtajemniczenie

Dzień dobry Dzisiaj mam wizytę u gina, ale pewnie niczego nie dowiem się o Moim Maluszku, bo mój gin ,robi tylko 3 USG, a połówkowe mam mieć dopiero w styczniu szkoda, bo już nie mogę się doczekać
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 09:09   #2574
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic
Dzień dobry Dzisiaj mam wizytę u gina, ale pewnie niczego nie dowiem się o Moim Maluszku, bo mój gin ,robi tylko 3 USG, a połówkowe mam mieć dopiero w styczniu szkoda, bo już nie mogę się doczekać
cześć w radiu mówili że dziś jest szczęśliwy dzień ze względu na 3 x 12 w dacie tak więc trzymam kciuki za wizytę a nuż uda ci się namówić gina na krótkie podglądanie maluszka przed Świętami

no i kciuki za resztę wizytujących: diabli i lonely
Stary 2012-12-12, 09:09   #2575
Kinga_20
Zakorzenienie

Widzę dziewczyny, że bawiłyście się w te testy na płeć, mi wyszło 50% chłopiec 50% dziewczynka, także a tymi nierównymi piersiami to mi też wychodzi, że nigdy chłopca nie będę miała, bo zawsze miałam asymetryczne piersi

Kupiłam sobie dwa staniki Alles Mama, okazało się, że piersi mi się powiększyły o 1 rozmiar. I przez 2 tyg. przytyłam teraz 0,5 kg Także mam już 6kg na plusie od początku ciąży, ale podobno po mnie nie widać, poza pyziolem, że się zrobił bardziej okrągły

No i 20tc zaczynam dzisiaj

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 09:11   #2576
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
u mojej znajomej kot nie atakuje dziecka ale tylko czeka żeby się zakraść do łóżeczka i tam nalać

i znam wiele kotów co się boją dzieci. Jak mieszkałam "chwile" u najstarszego brata który miał dwa koty i przychodził drugi brat z maleństwem to na sam widok zwiewały gdzie pieprz rośnie i ich nie znalazłaś aż dziecko "nie wyszło" (nie płakało ani nic- spało sobie). U znajomych było to samo.
u mnie 2 się boją, jeden się bawi z ponad roczną córką znajomej, powiem Wam radość małej na widok kota i jak może go głaskać - bezcenna
Stary 2012-12-12, 09:13   #2577
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
na pohybel!

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

dziś miałam koszmarną noc. najpierw ból głowy, trochę przekimałam ale ok. 1 obudziłam się i myślałam że zacznę wymiotować taką miałam migrenę. doczołgałam się po paracetamol i po jakimś czaś głowa zaczęła już tylko lekko ćmić. znowu przekimałam chwilę, to zaczął boleć brzuch. i to z boku tak okropnie jakby ktoś mi coś w środku rozciągał. masakra. przytomność mojego umysłu w pracy osiągnie dziś dno większe niż zwykle

jak się teraz czujesz?

Cytat:

No ale może to i lepiej, że mnie obudziła bo miałam popaprane sny Zabiłam faceta ale każdy podejrzewał, że jednak przeżyje i się zemści, później policja do mnie waliła ale nie otwierałam, później byłam u mamy i znów policja
A tak chociaż rozpalę, zjem śniadanie i się szybko ogarnę bo o 13 jadę do koleżanki

Noo i witam się w 18tc

a sen faktycznie koszmarny..

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 09:16   #2578
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zmykam do pracy. i dzisiaj kochane moje poniżej 10 stron poproszę! inaczej ani was nie przelecę i któraś będzie musiała skróty pisać!
miłej pracy a ten limit 10 stron to na osobę?

w ogóle wątek założony tydzień temu, a my już w połowie go wykończyłyśmy
Stary 2012-12-12, 09:16   #2579
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, ja ostatnie USG miałam 29.10 i po 2 miesiącach połówkowe 29.12 także jeszcze ponad 2 tyg. i też już świruję Trzymam kciuki za wizytę Twoją i swoją, bo i ja dzisiaj idę do gina

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 09:26   #2580
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
No i 20tc zaczynam dzisiaj

Cytat:
Napisane przez maarchewka
jak się teraz czujesz?
odrobinę senna i nic mi się nie chce, ale poza tym OK, dziękuję

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
Trzymam kciuki za wizytę Twoją i swoją, bo i ja dzisiaj idę do gina
za wizytę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości