|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
U mnie mama chce, żebym sobie zrobiła wolne jak najszybciej i olała pracę bo i tak będę miala gdzie wracać bo muszą mnie zatrudnic i w ogole.... a teściowa uważa, ze powinnam robić najlepiej do samego porodu... Moja mama pracuje, a teściowa od 20 lat jest panią domu i głównie zajmuje się narzekaniem... ehhh, Cytat:
Cytat:
. Wracaj do Inowrocławia jak Ci tam lepiej!Cytat:
Cytat:
. Nie załujesz decyzji nie zmieniania nazwiska? Nie musisz sie wszędzie tłumaczyc co i jak??Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a za bony sodexo kupiłam bombki na choinkę. To moja pierwsza choinka w swoim mieszkaniu. wystrój w kolorze turkusowo-zielonym. Muszę jeszcze kupić światełka ![]() lece jeszcze do biedry. Muszę zrobić obiad na jutro. mam jakis zastrzyk energii.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-11 o 21:43 |
||||||||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Mąż wrócił i właśnie zjedliśmy kolację m.in. koreczki kaszubskie, bo już za mną chodziły od kilku dni
Która ma ochotę ?
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
57% chlopiec, 43 dziewczynka...
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynka będzie: Marta albo Pola, podoba mi się jeszcze Emilia; miała być Alicja (ale z pewnych względów odpada)
Chłopiec: od zawsze podoba nam się (mężowi bardziej) Wiktor, a mi oprócz tego Cezary, Antoni, Jaś, Ignacy, Mateusz itd, więc przy chłopcu chyba będzie większy problem
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcialam go sobie kupic, pytalam nawet swojego gin czy to wiarygodne
stwierdzil, ze pierwszy raz slyszy i zebym sprobowala, to sie przekonamy czy powie prawde |
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
lece do wyra z popcornem
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2499 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Może ktoś mi streści co się działo ![]() My wróciliśmy od znajomych, zjedliśmy kolacyjkę, teraz Tż robi pranie ![]() jutro przychodzi do mnie połoźna ![]() Cytat:
![]() Jejjjj... też muszę porobić prezenty.. ostatnio nie mam na nic czasu ![]() Cytat:
![]() pyyyyyychaaa !!!! Jak mieszkałam bliżej rodziców to w sezonie zbierałam sama tę żurawinę , a teraz mama troszkę pozbiera, zawsze parę słoiczków dostanę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- saga zmierzchowa ostatnia czesc
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pola- ładnie Alicja- bardzo ładnie Emilia- najwspanialsze imię ... A co do chłopięcych imion, to u nas też chyba będzie Wiktor- typ mojego Tż, nie byłam przekonana ale już się przyzwyczajam. Bardzo mi się podoba Piotruś, Antoś, Krzyś, Jaś... |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie naprawde sa tak wscibscy zeby im trzeba bylo tlumaczyc takie decyzje?
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli już mamy trzech Wiktorów
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Tż rozwiesza pranie w drugim pokoju, a ja włączyłam muzykę klasycznoą żeby nasze Dzieciątko posłuchało i słyszę krzyk z drugiego pokoju: Skarbie co to... przełącz na jakiś inny program ![]() Myślał, że to w tv leci |
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, to sporo.. a u kogo jeszcze oprócz mnie i Jenny ?
u nas jeszcze nie wiadomo czy się nie rozmyślimy, ale od dwóch dni Tż tak gada do brzuszka więc i ja zaczynam się oswajać... |
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
żałuj, że nie widziałaś jego miny
jak mu krzyknęłam, że to nie tv to Vivaldi- i nasz mały geniusz przy tym się rozwija ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cudne! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
spadam
![]() trzymajcie kciuki, idę pisać wypowiedzonko.. ![]() jutro prawdopodobnie ostatni dzień w pracy,ostatnie 11godzin więc odezwę się wieczorem miłego
|
|
|
|
#2513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mi się zrobił intensywny dzień, jak na ostatnie leżące ...
najpierw mąż wrócił z pracy z pożyczoną wiertarką i zaczął wiercić dziury na półki wiszące i karnisze, a ja za nim biegałam z odkurzaczem. najpierw bolał mnie dość mocno brzuch, a potem przeszło. potem tata mnie zawiózł na umówioną wizytę u gin. nic się złego nie dzieje szyjka dł.35 mm, nie mam porównania, czy się nie skróciła, ale podobno wygląda bardzo ładnie i "pancernie". bóle nadal nie wyjaśnione, ale otrzymałam drugie błogosławieństwo na powrót do świata żywych ![]() a potem przyjechał po mnie mężuś i pojechaliśmy do mojej pracy zawieść zwolnienie i po nowy zapas książek - dwie h się pałętaliśmy w sumie po CH, bo jeszcze odwiedziłam dobrą koleżankę, pracującą po sąsiedzku. i pobolewało mnie w podbrzuszu, ale nie jakoś bardzo mocno. wróciliśmy do domu po 4 h, położyłam się ze strachem i oczekiwaniem na atak bólu, a tu nic nie boli czuje tylko taki lekki nacisk jakby na szyjkę macicy, nie wiem czy to źle? bo tak jeszcze kołatają mi się w głowie przestrogi o skurczach i przedwczesnym porodzie ... ale ogólnie to nastrój mam bardzo pozytywny do życia ![]() idę utulić męża do snu i ponadrabiam
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, trzymaj się
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Helenka też ładnie Aurelia kontra Aurora, wygrywa Aurelia ![]() Cytat:
![]() Pochwal się potem na co się zdecydowałaś ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Nie mam szans nadrobić. Byłam dziś u gina bo te skurcze nie ustępowały po nospie i już się oczywiście nakręciłam Jest tak sobie, macica twarda, ale na szczęście szyjka zamknięta,uff Narazie mam brać końskie dawki nospy forte i magnezu i jak nie przejdzie to szpital Niby sie uspokoiłam trochę, ale wizja szpitala mnie dobija W ogóle durne myśli mnie nachodzą oczywiście, standard
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie nie jestem zwolennikiem takich bibelotów... ale to mi się podoba głownie ze względu na własną dedykację=fajną pamiątkę. Myślę jeszcze nad złotymi kolczykami, jedne już dostała.. złoty łańcuszek z tabliczką na rączkę już ma..
Cytat:
|
|
|
|
|
#2520 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Zresztą moje nazwisko jest prostsze, jego zawsze proszą o przeliterowanie i powtórzenie bo nie rozumieją Decyzji wcale nie żałuję i nikomu się z niczego nie tłumaczę ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Chyba w miare jasno napisalam 
Ledwo płaszcz dopinam 

Która ma ochotę ?

07.07.2012 

, trzymaj się