|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
![]() I pokazali tylko jak robią jabłko-marchew ![]() W ogóle ten słoiczek z wołowiną podczas prób nie był tak czerwony
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam post Pauli - bardzo współczuję.
![]() Phdwao - zamówiłam kubek doidy. Ile masz % prowizji? ![]() Miseczki wybrałam z BabyOno z przykrywką. Nie kupowałam ze sztućcami, bo łyżeczek mam ponad 10 (kiedyś kupiłam kilka sztuk w Rossmannie, potem 4 z silikonowymi krawędziami), a na widelec jeszcze mamy czas. Rozważałam zakup miseczki z możliwością wlania gorącej wody pomiędzy dno miseczki, a podstawki, ale uznałam, że jeszcze się dziecię oparzy i zrezygnowałam. Cytat:
* Także kupiłam paczkę Dady 3 i 2 paczki Dady 4, puszkę Bebilonu 1 (bo zapas skończy się ok. Sylwestra, a potem przejdziemy na Bebilon 2, więc już nie opłaca się zamawiać), jakieś drobiazgi i wyszłam. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-11 o 22:15 |
|
|
|
|
#1173 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() położyłam ją spać i marudząc jakoś usnęła, ale później obudziła się z płaczem. Potem pospała i od nowa to samo. Uspokoiła się dopiero, jak jej pomasowałam dziąsełka używając dentinoxu. Dawno już taka marudna nie była ![]() za szczepieniehaha, próbował mamie odwyk zrobić? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale to i tak pikuś w porównaniu do tego, co wyrabiają chińczycy, uwierzcie mi, że dobrze, że skończyło się tak, że oni nie zdążyli tej autostrady wybudować, bo nie wiem co by z tego wyszło. Zajmowałam się trochę tłumaczeniami dla nich i od nich, i co z tego, że my dbamy o najwyższą jakość w przekładzie na angielski, jak oni to potem wrzucą w automatycznego tłumacza i tak przetłumaczą na chiński, byle taniej ![]() a jak dostawaliśmy od nich angielskie teksty do tłumaczenia, nooo, tutaj to już było raczej pisanie tekstu od nowa na podstawie domysłów "co translator miał na myśli" ![]() nie Cytat:
![]() żeby to nie było nic poważnego![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej. Fajne rzeczy piszecie o gadzetach. Tez kupie ten kubek a co.
Linka super zakupy i te spodnie... Zaro witaj w piatek! ![]() Houserka, jak wiesz, my szczepilismy na pneumo, meningo i rota. Po zadnych nie bylo sensacji. Planujemy ospe jeszcze. Jade jutro do rodzicow na dzien, no ew. na noc Padam ze zmeczenia. Caly dzien z przyjaciolka i moja maruda |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Kurier przyniósł dzisiaj fotelik i widząc moje przerażenie na widok wielkiego kartonu stwierdził, że trzeba mi odciąć internet.
Przynosił mi już wcześniej jakieś duże paczki - może krzesełko do karmienia albo wózek. Fotelik jest duży, szeroki i nie wyobrażam sobie przewożenia w nim noworodka (chociaż to kategoria 0-18). Chyba, że z dodatkową wkładką chroniącą główkę. Na szczęście dzisiaj w ocieplanym, polarowym kombinezonie córcia zmieściła się do MC CabrioFix, a następnym razem wezmę jeszcze kocyk. W kombinezonie zimowym do MC oczywiście się nie zmieści. Skoro nowy fotelik jest taki duży, to możliwe, że kolejny kupię z kategorii 15-36. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-11 o 22:58 |
|
|
|
#1176 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Kiedyś dyskutowałyśmy nt. przekłucia uszu u dziecka. Pamiętam, że sporo z Was była przeciwna, bo chciała dać szansę córce na samodzielne podjęcie decyzji w przyszłości czy tego chce. Dużo myślałam na ten temat i doszłam do wniosku, że zdecyduję się na kolczyki u Gosi - jak nie będzie chciała nosić w przyszłości to nie będzie i tyle a zaoszczędzę jej późniejszego bólu związanego z gojeniem się miejsc przekłuć. Teraz Gosia nie jest świadoma sytuacji i łatwiej to znosi - jak szczepienie - szybko zapomni. Poza tym jeszcze nie odkryła, że ma uszka i sama sobie krzywdy podczas gojenia nie zrobi. Pamiętam, że ja miałam przekłuwane uszy w wieku 7 lat i pomimo zastosowania pistoletu u kosmetyczki bardzo to przeżyłam i długo pamiętałam czas gojenia... Chcę zaoszczędzić to córce. Zatem od dziś Gosia ma kolczyki .W załączeniu zdjęcie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że jesteście pod opieką lekarza. Cytat:
![]() Mamy takie: http://blanca-baby.pl/naczynia-misec...ol-babies.html http://allegro.pl/canpol-miseczka-me...762036199.html
|
||||||
|
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
Poważnie, moje dziecko weszło w etap reagowania płaczem albo podkówką na obcych ludzi
. Ostatnio w sklepie kobieta zajrzała do wózka a Gosia w ryk, ale się kobiecinie głupio zrobiło i bardzo mnie przepraszała . Natomiast Gosia, jak tylko ta kobieta zniknęła z jej pola widzenia, zaczęła się do mnie uśmiechać |
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Mała wstała o 6 i teraz przysypia na brzuszku. Ciekawe czy zaśnie ![]() Kurcze widziałam reklamę i miałam sobie nagrać, ale zapomniałam Ale chyba nic nie straciłam. Pisałaś, że pokazywali tylko marchewkę z jabłkiem.Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz poczytam sobie moje wizażowe zaległości ![]() |
||
|
|
|
#1183 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle dzień dobry.
|
|||||||
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
wczoraj byłam z Córą w gościnie, więc cały dzień mnie nie było, ale wieczorem nadrobiłam dziś szczepienie na 10.20 już się okropnie boję....muszę pochwalić moje maleństwo, że wcinanie gruszki idzie jej coraz ładniej i dobrze się po niej czuje, dziś powinnam wprowadzić coś nowego, np. ziemniaczka z dyńką, ale skoro ma szczepienie, to boję się, że nie będę wiedzieć czy jakieś problemy w nocy to od jedzonka, czy od szczepienia....ale czy w takim razie mogę jej dziś chociaż znów tę gruchę dać??czy z racji szczepienie zrezygnować.... co do kolczyków w uszkach, to też chciałam zrobić, póki mała nie bardzo wie o o chodzi, ale widząc jej płacz po szczepieniu zrezygnowałam....poza tym wiem jak te uszka bolą po przebiciu, bo sama dorabiałam sobie dziurkę jako dorosła, więc nie chcę jej tego jednak fundować..... ale sobie zrobię nową jak będę w PL
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja już nie wiem co o tym "zębie" myśleć. Dzisiaj po tej czerwonej kropce nie ma śladu, Lu wstała pogodna (ciekawe co będzie dalej), ale ślini się bardzo no i dziąsło jest chyba odrobinkę rozpulchnione (ciężko mi stwierdzić, bo nie łatwo jest małej do buzi zajrzeć )Cytat:
Cytat:
za wszystkie szczepiące
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-12 o 09:03 |
||
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Coś się Emilowi poprzestawiało i budzi nam się w o 2. Tatuś się "bardzo cieszy" bo to on zawsze wstaje w nocy i nad ranem a już było tak pięknie i się w nocy nie budził....No ale cóż zrobić ![]() teraz sobie śpi smacznie więc mam chwilę
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-12 o 09:35 |
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
a to fajnie jak zacznie mi pic z jakielkowiek butelki tokupie, może tą ze słomką
![]() nie mam wcale Cytat:
Cytat:
hello!
|
||
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
hello muszę pochwalić mojego synka
wczoraj w dzień mało spał tylko 3h w sumie i zasnął wieczorem też późno bo po 21 no i pierwsza pobudka dopiero o 2!! a potem o 5 i o 7,30 staliśmy. I do tego zasypiał przy cycku to te pobudki króciutki w końcu się wyspałam. Ach gdyby tak było codziennie (to pewno bym się rozbestwiła i marudziła że się w ogóle budzi). Kciuki za wszystkie szczepienia. U nas dziś 3 dzień po temp. lekko podwyższona od wczoraj 37,5 poza tym ok. Ale nie powiem po przeczytaniu postu Pauli trochę dygam tego 3 dnia... |
|
|
|
#1191 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Dzisiejsza noc minęła jak każda inna, więc uszka nie dokuczały. Teraz Gosia leży na macie i bawi się zabawkami. Podoba mi się z kolczykami - taka mała księżniczka .Cytat:
żeby mała łagodnie je przeszła!Moja przy ostatnim szczepieniu nie płakała, kolejne mamy 18 grudnia. Cytat:
Cytat:
My mamy drewniane krzesełko (Gosia dostała na chrzest od męża chrzestnej), więc nie będę kupowała nowego. |
|||
|
|
|
#1192 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Jak tam ranek? U mnie całkiem całkiem. Wieczorem młody dał taki koncert, że szkoda gadać. Do tego kompletnie nie chciał jeść i nie było mowy żeby mu coś dać. Obudził się o 1.30, zjadł 200ml i zasnął. Później pobudka o 5.30. Pośmiał się, próbowałam nakarmić, zjadł 20ml i poszedł spać dalej. No i ok. 8 zjadł prawie 200ml (co na dziś daje już ponad 400ml No i te pieprzone dziąsła ![]() Cytat:
Cytat:
Czego to człowiek, znaczy kot, nie zrobi jak głodny ![]() Cytat:
Ale nie wyobrażam sobie wożenia w nim noworodka.Cytat:
Strach się bać co teściowe potrafią wymyślić ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
No to poprawka - czerwona kropka znów się objawiła. Moja teoria jest taka, że jak w nocy młoda nie szorowała o nic dziąsełkami, to się nieco zagoiło, rano jak znów pomemlała zabawki to ten ukryty ząbek na nowo dziąsło naruszył. Coś mi się wydaje, że szybko nie pójdzie
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze temat ząbkowania króluje
A jak to jest z apetytem przy ząbkowaniu? Czy jest różnica w sposobie karmienia: piersią, butelką? Bo przecież przy piersi największą rolę odgrywa język, a usta i dziąsła żadnej. A przy butelce to język nie odgrywa zadnej roli. Więc jak to jest? czy dzieci piersiowe przy ząbkowaniu gorzej jedzą?
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że jeśli już dojdzie do problemów z jedzeniem, to przez spadek apetytu ze względu na ogólnie złe samopoczucie, a nie przez fakt ssania
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam ze mniejszy apetyt może wynikać nie tylko z bólu przy ssaniu (ale to chyba też) ale przede wszystkim z gorszego ogólnego samopoczucia |
|
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilkę wpadłam, bo mam mnóstwo od roboty- potem was nadrobię.
Co do ząbkowania- to antek nawet częściej na piersi wisi niż zwykle- chyba, żeby się uspokoić. Właśnie przegląda się w lusterku na macie
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-12 o 10:48 |
|
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja swoją teściową kocham jak matkę, ale czasem potrafi coś palnąć, że aż brak słów .
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Zaraz zabieram się za zamawianie prezentów i pisanie Cv i listu motywacyjnego Biedna Lu oby szybko ząbek wyszedł....ja daję małej schłodzony w lodówce gryzak i małej przynosi ulgę ,ale ząbka nie widać ...ale ewidentnie przynosi jej ulgę Dokładnie za tydzień mamy kolejne badanie słuchu i wszystko się rozstrzygnie
|
|
|
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ostatecznie potem miałam przekłuwane uszy po raz drugi, czego zupełnie nie pamiętam. Za to po pierwszym przekłuwaniu mam na uszach kropeczki. * Ośmiorniczka z Biedronki też jest ładna. Cytat:
Na razie jak ktoś się nad nią pochyla, coś mówi i się do niej uśmiecha, to jest czujna, ale odwzajemnia ten uśmiech. Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-12 o 10:51 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Leoś kończy dziś 5 miesięcy!

A jutro mamy szczepienie

za szczepienie
na szczęście działa
Przynosił mi już wcześniej jakieś duże paczki - może krzesełko do karmienia albo wózek. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) i mogłam zacząć go wielbić 
A jak to jest z apetytem przy ząbkowaniu? Czy jest różnica w sposobie karmienia: piersią, butelką? Bo przecież przy piersi największą rolę odgrywa język, a usta i dziąsła żadnej. A przy butelce to język nie odgrywa zadnej roli. Więc jak to jest? czy dzieci piersiowe przy ząbkowaniu gorzej jedzą?
i ostatecznie potem miałam przekłuwane uszy po raz drugi, czego zupełnie nie pamiętam. Za to po pierwszym przekłuwaniu mam na uszach kropeczki.