Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 22:40   #1051
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Irmusia, super wieści

Sol, ty chałupniaro ! dłubiesz i dłubiesz, kiedy na to znajdujesz czas? Jak książkę robiłam chyba z tydzień. O kalendarzach na razie nie myślę, mam dość takiej zabawy Namęczyłam się i czekam na efekty. Aż się boję Jednak 140 zł za szt. to trochę, żeby okazała się niewypałem.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:57   #1052
Soleilka
Zakorzenienie

dziewczyny kp jecie ogórki kiszone/kapustę kiszoną?

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
daj znać jak dojdzie jak z jakością bo może też się skuszę. Siedzę właśnie i dłubię
oki ma być wysłana kurierem, więc może jutro będzie?
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Sol, ty chałupniaro ! dłubiesz i dłubiesz, kiedy na to znajdujesz czas? Jak książkę robiłam chyba z tydzień. O kalendarzach na razie nie myślę, mam dość takiej zabawy Namęczyłam się i czekam na efekty. Aż się boję Jednak 140 zł za szt. to trochę, żeby okazała się niewypałem.
siedzę po nocach fotoksiążkę robiłam do 2 nocy, kalendarz ze 3 dni, bo mi nie po drodze było
Ja robiłam taką za 89.99 z kodem wychodziło 0 zł a wysyłka 20 zł, czyli żal było nie skorzystać

Irmusiu super wieści

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:59   #1053
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
dziewczyny kp jecie ogórki kiszone/kapustę kiszoną?
Oczywiście
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:19   #1054
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oczywiście
I nic się po nich nie dzieje? Bo jeszcze nie próbowałam i się boję bólu brzuszka

Bloguję
Stary 2012-12-10, 23:19   #1055
agunia82
Zakorzenienie

Sol ja jem wszystko Jedyne czego nie zjadłam do tej pory to orzeszki ziemne i cytrusy - nie ciągnie mnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:24   #1056
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol ja jem wszystko Jedyne czego nie zjadłam do tej pory to orzeszki ziemne i cytrusy - nie ciągnie mnie
Cytrusów też nie jadłam

Ostatnio próbowałam jogurtu i znowu był ból brzuszka

Ale spokojnie jem mleko w postaci budyniu w cieście, kremów, w proszku i nic się nie dzieje

Jadłam też groszek zielony i był ból brzuszka, więc z kalafiorem/brokułem i innymi wzdymającymi się wstrzymałam...

Bloguję
Stary 2012-12-11, 00:12   #1057
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
hej jesteśmy już po. Pediatra zbadał Wojtusia i powiedział że nie widzi przeciwskazań że tego kataru to nie widać ale jeśli jest jak mówię to w ciągu tygodnia już by się coś z niego wykluło i jeśli mały jest pogodny i ma apetyt to wszystko w porządku. Waży 5600 - wkońcu ładny przyrost 700g w ciągu miesiąca. No i teraz zobaczymy co będzie dalej

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My jesteśmy po wizycie u pediatry. M waży już 7040g czyli praktycznie potroił wagę urodzeniową (brakuje 130g do tego) Ona się szmerów w sercu nie dosłuchała ale po nowym roku mamy zrobić echo serca. Za 2 tyg, będziemy się przymierzać do rozszerzania diety, mamy to robić bardzo ostrożnie z uwagi na alergię na mleko krowie. Gluten dopiero za 1,5-2 miesiące

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zmieniając temat,dziewczyny jak przechowujecie kaszki? bo ja zapinam klipsem tą torebkę ale wolałabym jakąś puszkę fajną. Tylko nic nie mogę znaleźć
Wsypałam ją do puszki po Bebilonie i nakleiłam etykietkę od danej kaszki.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Właśnie zamówiłam prezent świąteczny dla mężą Sama mam ochote to przeczytać

http://www.empik.com/mocni-ojcowie-m...0853,ksiazka-p
Fajny pomysł
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Byliśmy dziś z Leonkiem u nowej pani doktor i jestem bardzo zadowolona Fajna babeczka. Wszystko mi ładnie wyjaśniła, pobadała Leonka i odkryła, że Małemu wyżynają się 2 ząbki A jeszcze przedwczoraj nic nie było widać. Także znamy powód kłopotów z jedzeniem Mały waży 6800 czyli przybiera zgodnie z normą.
Gluten mam dalej spokojnie podawać. Kazała zrobić morfologię, żeby sprawdzić czy nie jest potrzebna suplementacja żelaza i powoli wprowadzać stałe pokarmy. Kupiłam gryzak-siateczkę i dałam Leosiowi jabłko. Był zachwycny! Gryzł aż miło Wg lekarki, mogę zacząć dawać mu jedzenie w kawałkach zgodnie z BLW- tzn już mogę próbować, sadzając L w leżaczku lub foteliku. No i próbami wątrobowymi mamy się już nie przejmować - najprawdopodobniej skaczą przez cytomegalię, którą Mały przeszedł/przechodzi

Cytat:
rewelacja!

Dziewczyny, kupiłam dziś w Biedronce ośmiorniczkę (załącznik), są jeszcze inne modele. Nasza ośmiorniczka ma każde z ramion z innym bajerem: szeleszczące, z wibracją, gryzakiem, grzechotkami itp... Jest świetna! Polecam gorąco . Jutro jak jeszcze będą kupię Gosi jeszcze krokodylka do kolekcji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (68,7 KB, 37 załadowań)
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 07:47   #1058
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Dla zainteresowanych dzisiaj na National Geographic o 21,30 będzie program o produktach Gerbera

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
no najlepiej to buły wpieprzać
A nie możesz zrobić z połowy porcji?
bo ona wygląda jak buła to może i woli

no w sumie mogę przecież

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Ja już zrobiłam dwie fotoksiążki, będzie na dzien babci i dziadka,
już nie mogę się doczekać jak przyjdzie
http://allegro.pl/show_item.php?item=2841112919
Stary 2012-12-11, 09:01   #1059
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka
Zasiadłam wczoraj wieczorem do wizaża - mała już spała a ja miałam dużo czasu, no i co? No i nic. Net mi tak mulił, że nic nie zdziałałam. Jednak zdążyłam przeczytać, że u Prince jest ząbek

Ciastuś gratulujemy Rozi ząbka

Dzisiaj wybieramy się na zakupy - spożywcze dla mojej mamy. Mam nadzieję, że w sklepach nie będzie dużo odób.

Miłego dnia Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:36   #1060
agunia82
Zakorzenienie

Dzień doberek

Ja sobie piję kawkę a Lu z Shiro szaleją na dywanie. Najpierw niechcący się przewróciła na plecy tak, że prawie na psie wylądowała i zaczęła go kopać po nosie, a potem przewróciła się na brzuch tak, że leżała mu na łapach a Shiro położył sobie pysk na jej plecach

No i znowu Lu się przypomniało jak się pierdzi Już to widzę wyraźnie, jak milknie to zbliża się opanowanie jakiejś umiejętności ruchowej (ostatnio było to wstawanie na czworaka i kiwanie się), jak już umiejętność opanuje wraca ćwiczenie buzi

Wczoraj skończyłam wstępny projekt fotoksiążki i małżusiowi się spodobało To tylko czekamy na wieści od Sol i jak będzie ona dobrej jakości to zamawiamy

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-11 o 09:39
Stary 2012-12-11, 09:45   #1061
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Fabi zobaczył, że jem jabłko i musiałam mu dać lizać I właśnie za daleko mu poleciało i miał odruch wymiotny, przeraża mnie to

O 13 mam jazdę Już wszystkie manewry umiem i czuję się pewnie za kółkiem

Bloguję
Stary 2012-12-11, 09:46   #1062
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

najgorzej się zebrać, a na(lub po) treningu pomyślisz ,że dobrze że przyszłaś
to racja, gdyby moznabyło się jeszcze wyspac dobrze po tym
Cytat:
Dobry wieczór

Byliśmy dziś z Leonkiem u nowej pani doktor i jestem bardzo zadowolona Fajna babeczka. Wszystko mi ładnie wyjaśniła, pobadała Leonka i odkryła, że Małemu wyżynają się 2 ząbki A jeszcze przedwczoraj nic nie było widać. Także znamy powód kłopotów z jedzeniem Mały waży 6800 czyli przybiera zgodnie z normą.
Gluten mam dalej spokojnie podawać. Kazała zrobić morfologię, żeby sprawdzić czy nie jest potrzebna suplementacja żelaza i powoli wprowadzać stałe pokarmy. Kupiłam gryzak-siateczkę i dałam Leosiowi jabłko. Był zachwycny! Gryzł aż miło Wg lekarki, mogę zacząć dawać mu jedzenie w kawałkach zgodnie z BLW- tzn już mogę próbować, sadzając L w leżaczku lub foteliku. No i próbami wątrobowymi mamy się już nie przejmować - najprawdopodobniej skaczą przez cytomegalię, którą Mały przeszedł/przechodzi
super-dla Leosia po cyzm poznała te zęby, to jakoś widać?

hej nie wyspałam się mały spał ok, ale dla mnie dziś było za krótko, no i zrobiłam sobie coś w kolano na treningu, mam dziś silny ból przy zginaniu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:47   #1063
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Fabi zobaczył, że jem jabłko i musiałam mu dać lizać I właśnie za daleko mu poleciało i miał odruch wymiotny, przeraża mnie to

O 13 mam jazdę Już wszystkie manewry umiem i czuję się pewnie za kółkiem
zajrzyj jeszcze raz do książki o BLW, ten odruch wymiotny jest bardzo ważny i wręcz pożądany, przecież ćwiczy w ten sposób jak daleko może coś do buzi włożyć, żeby było bezpiecznie (gorzej, jakby się zadławił)

To super, że tak Ci się jazdy podobają

Stary 2012-12-11, 09:50   #1064
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
zajrzyj jeszcze raz do książki o BLW, ten odruch wymiotny jest bardzo ważny i wręcz pożądany, przecież ćwiczy w ten sposób jak daleko może coś do buzi włożyć, żeby było bezpiecznie (gorzej, jakby się zadławił)

To super, że tak Ci się jazdy podobają
Wiem właśnie ale brzmi to przerażająco Szukam jakiegoś taniego krzesełka i wtedy zaczniemy się w blw bawić, bo teraz jak go nie widzę to tak mi dziwnie

Bloguję
Stary 2012-12-11, 09:56   #1065
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek

Ja sobie piję kawkę a Lu z Shiro szaleją na dywanie. Najpierw niechcący się przewróciła na plecy tak, że prawie na psie wylądowała i zaczęła go kopać po nosie, a potem przewróciła się na brzuch tak, że leżała mu na łapach a Shiro położył sobie pysk na jej plecach

No i znowu Lu się przypomniało jak się pierdzi Już to widzę wyraźnie, jak milknie to zbliża się opanowanie jakiejś umiejętności ruchowej (ostatnio było to wstawanie na czworaka i kiwanie się), jak już umiejętność opanuje wraca ćwiczenie buzi

Wczoraj skończyłam wstępny projekt fotoksiążki i małżusiowi się spodobało To tylko czekamy na wieści od Sol i jak będzie ona dobrej jakości to zamawiamy

u nas jak przestała pierdzieć, to po jakimś czasie pojawiły się właśnie słowa ma-ma da-da ta-ta de-de
i zaczęła dużo mówić i wyraźnie.

i nie dawno znowu zaczęła pierdzieć.

myślisz że to też może mieć związek?
Stary 2012-12-11, 09:57   #1066
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Cytrusów też nie jadłam

Ostatnio próbowałam jogurtu i znowu był ból brzuszka

Ale spokojnie jem mleko w postaci budyniu w cieście, kremów, w proszku i nic się nie dzieje

Jadłam też groszek zielony i był ból brzuszka, więc z kalafiorem/brokułem i innymi wzdymającymi się wstrzymałam...
kalafor tak ale brokuł nie jest wzdymający, sama jadłam od początku mimo że ja przez 3 miesiące bardzo trzymałam dietę

Cytat:
Dzień doberek

słódko to musiało wyglądać z ytm pyszczkiem nie masz zdjęcia? A swoją drogą Lu niedługo już pewnie będzie raczkować jak ten czas leci

Zapomniałam Wam wczoraj jeszcze powiedzieć pediatra wspominał o rozszerzaniu diety że za miesiąc najwcześniej i o glutenie mówił że dopiero 7-8 miesiąc. Dziwne że inni po 4 zalecają gluten ale ja się nie będę spieszyć. Natomiast nie wiem już jak mam rozmawiać z moją teściową która jakby mogła to by już wepchała małemu wszystkie możliwe słoiczki bo "Zuzia od Jadzki jak miała 3,5 miesiąca to już jadła". Tysiąc razy tłumaczyłam że jak dziecko tylko na piersi (w moim przypadku na mleku z piersi) to spokojnie do 6 miesiąca można czekać ale ona nie ciągle przygaduje.

Jakich programów używacie do obróbki zdjęć?
Stary 2012-12-11, 09:58   #1067
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

u nas jak przestała pierdzieć, to po jakimś czasie pojawiły się właśnie słowa ma-ma da-da ta-ta de-de
i zaczęła dużo mówić i wyraźnie.

i nie dawno znowu zaczęła pierdzieć.

myślisz że to też może mieć związek?
myślę, że tak, bo zajęła się ćwiczeniem gaworzenia i zapomniała o pierdzeniu a teraz sobie przypomniała. Czytałam, że to częste u dzieci, "zapominanie" jakichś umiejętności, kiedy rozwija się inna

Stary 2012-12-11, 09:59   #1068
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
kalafor tak ale brokuł nie jest wzdymający, sama jadłam od początku mimo że ja przez 3 miesiące bardzo trzymałam dietę

O, a w tych tabelach pokazuje go jako wzdymający

PhotoScape

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Fabi woła a-ma jak chce na rączki

Bloguję
Stary 2012-12-11, 10:05   #1069
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że tak, bo zajęła się ćwiczeniem gaworzenia i zapomniała o pierdzeniu a teraz sobie przypomniała. Czytałam, że to częste u dzieci, "zapominanie" jakichś umiejętności, kiedy rozwija się inna
Stary 2012-12-11, 10:07   #1070
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
O, a w tych tabelach pokazuje go jako wzdymający

PhotoScape

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Fabi woła a-ma jak chce na rączki
wiesz że faktycznie wrzuciłam w google i też mi wyskoczyło że wzdymający ale u mnie naprawdę nic się nie działo może spróbuj. Swoją drogą gdybym wcześniej znalazła taką informację to bym do ust nie wzięła a tak to przynajmniej pojadłam. Ale coś mi świta że mi laktacyjna mówiła ze brokuł nawet wskazany...
Stary 2012-12-11, 10:07   #1071
Kasik_12
Zadomowienie

cześć
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:07   #1072
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
słódko to musiało wyglądać z ytm pyszczkiem nie masz zdjęcia? A swoją drogą Lu niedługo już pewnie będzie raczkować jak ten czas leci

Zapomniałam Wam wczoraj jeszcze powiedzieć pediatra wspominał o rozszerzaniu diety że za miesiąc najwcześniej i o glutenie mówił że dopiero 7-8 miesiąc. Dziwne że inni po 4 zalecają gluten ale ja się nie będę spieszyć. Natomiast nie wiem już jak mam rozmawiać z moją teściową która jakby mogła to by już wepchała małemu wszystkie możliwe słoiczki bo "Zuzia od Jadzki jak miała 3,5 miesiąca to już jadła". Tysiąc razy tłumaczyłam że jak dziecko tylko na piersi (w moim przypadku na mleku z piersi) to spokojnie do 6 miesiąca można czekać ale ona nie ciągle przygaduje.

nie mam, ale mogę pokazać takie jak niżej

Jak rozmawiać z teściową? Jasno i wyraźnie - to jest moje dziecko i ja decyduję, koniec i kropka. I możesz dodać, że robisz to w porozumieniu z lekarzem więc nie jest to tylko Twoje widzimisię

Ja używam picassy, ale przyznaję, że jak potrzebuję bardziej profesjonalnej obróbki oddaje zdjęcie bratu, który zajmuje się zawodowo fotografią

Dzisiaj znowu sobie darujemy spacer, powietrze aż czarne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00269.jpg (92,8 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-11 o 10:10
Stary 2012-12-11, 10:12   #1073
phdwao
Zakorzenienie

Agunia współczuje tego smogu, masakra
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:13   #1074
allebazi
Rozeznanie

Cytat:

Jak rozmawiać z teściową? Jasno i wyraźnie - to jest moje dziecko i ja decyduję, koniec i kropka. I możesz dodać, że robisz to w porozumieniu z lekarzem więc nie jest to tylko Twoje widzimisię

Ja używam picassy, ale przyznaję, że jak potrzebuję bardziej profesjonalnej obróbki oddaje zdjęcie bratu, który zajmuje się zawodowo fotografią
w teorii to ja wiem co jej powiedzieć tylko w praktyce nie mam odwagi taka ze mnie ciapa...umiem tylko delikatnie żeby przypadkiem kogoś nie urazić
Stary 2012-12-11, 10:27   #1075
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
w teorii to ja wiem co jej powiedzieć tylko w praktyce nie mam odwagi taka ze mnie ciapa...umiem tylko delikatnie żeby przypadkiem kogoś nie urazić
ja jeśli chodzi o dziecko to się nie szczypię wyszłam z założenia, że skoro teściowa często gęsto nie ma skrupułów, to dlaczego ja mam mieć

Ach, i zapomniałam się pochwalić, że Lu opanowała do perfekcji sztukę wkładania sobie smoczka do buzi. Nawet jak źle go złapie i próbuje włożyć nie tą stroną, to zaraz się w tym orientuje, przekłada sobie smoczka do drugiej ręki łapiąc jak trzeba i wsadza do buzi

Stary 2012-12-11, 10:27   #1076
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

Dzisiaj znowu sobie darujemy spacer, powietrze aż czarne
Boskie zdjęcie jak wpatrzeni w siebie
Stary 2012-12-11, 10:30   #1077
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie jedliśmy marchewkową z ryżem (spróbowałam, ale ohydztwo )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1221.jpg (71,6 KB, 49 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-12-11, 10:31   #1078
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej jestem zla bo klucze jutro
jeden dzien opoznienia to bardzo duzo bo na niedziele mam zamowionego vana do przeprowadzki
nie wiem jak my to wyremontujemy w 4 dni jak moj tz pracuje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:33   #1079
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
haha, jak słodko upaćkany

a tak mi się przypomniało co kumpel męża opowiadał. Zostawili dziecko z babcią, i babcia miała właśnie jakąś taką papką dziecko nakarmić. No i mówi im potem, że dziecko nic zjeść nie chciało tylko pluło tym dalej niż widziało. Zdziwili się, bo ten obiadek dziecko zawsze chętnie zjadało i zaczęli ją dopytywać jak to dokładnie wyglądało. I przyznała, że spróbowała tego obiadku i był ohydny w smaku i w ogóle nie słony, więc go dosoliła

Stary 2012-12-11, 10:35   #1080
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
ale brudasekoj karmienie zupkami nie jest łatwe i dużo prania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości