|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- aa i mały ma już dwa ząbki
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 ząbeczki jużja bym chciala zeby mi wiecej wisial na cycku, a czasem robi mit ak ze zaciska dziąsła na sutki i trzyma ale nie boli mnei to jak patrze w dziąsła to nic tam nie widze bo mały nie pozwala zajrzecaaa dzis wypił troche herbatki z doidy, bo mial czkawek wiec dałam mu szybko lekko zaparzona zwykłą herbate i pił ładnie
|
|
|
|
|
#1206 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam podobny gryzak ale maly jest nim malo zainteresowany za badanie sluchuCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo ...Nadia potrafiła zasnąć na brzuszku jak była malutka Cytat:
|
||
|
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
to teraz pewnie będzie chciała tylko tak spać
![]() a co ciekawe - pytałam mojej mamy, czy ja albo któreś z mojego rodzeństwa spało na brzuchu, powiedziała mi, że nie. A Lu teraz tylko na brzuchu śpi Cytat:
Cytat:
![]() mi Luśka przygryzała sutki jak zaczęło się pierwsze swędzenie dziąsełek, dawno już to było. I bolało jak cholera
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- u nas chyba będzie spokój z ząbkowaniem na jakiś czas bo dużo lepiej śpi ostatnio |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1212 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
chmielino doszły próbki
również za 4 małe niespodzianki
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
bo z tego co wiem, to smoczek MAM wymusza ułożenie ust i języka podobne do ssania piersi, i ja zauważyłam, że przy niej Luśka miała inną technikę ssania niż z butli aventu. Wiadomo, że to nigdy nie będzie taka sama technika, ale tu jest chyba najbardziej zbliżona
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zasypianie na brzuchu jest fajne, bo czasem się bawi, nagle zapada cisza i wygląda, jakby zasnęła pomiędzy jedną czynnością a drugą. Cytat:
|
||
|
|
|
#1217 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego!!!!
Cytat:
ośmiornic nie było![]() Cytat:
Znasz chiński? Szacun To miałaś szczęscie, mąż był w trzech Rossmanach i mu powiedzieli że na Czesia zero szans, gdyby ewentualnie przyszedł zaraz po otwarciu to może ![]() Cytat:
Zrób u profesjonalnego piercera a nie u kosmetyczki, szczególnie jak chcesz w chrząstce. Mam 4 dziurki w jednym uchy i dwie w drugim i te robione przez piercera zagoiły sie najszybciej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szalejecie z tymi ząbkami gratulacje!
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-12-12 o 11:23 |
||||||
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
ahahaha, co Ty, co najwyżej mogę się pochwalić jakąś tam znajomością "chińskiego angielskiego"
bo uwierzcie mi, że teksty tłumaczone na angielski przez chińczyków to ten język jedynie przypominają. Kiedyś dostałam do tłumaczenia instrukcję urządzenia do cynowania, która w oryginale była po chińsku, jakiś chińczyk to wrzucił do translatora, wziął co wyszło, a że wiedział, że w angielskim występuje coś takiego jak kropki i przecinki więc je powstawiał, ale w sposób zupełnie przypadkowy, bo nie znał zupełnie zasady ich użytkowania. Rany, co ja się namęczyłam przy tłumaczeniu tego. Musiałam dosłownie snuć domysły o co tam może chodzić (a większość zdań była zupełnie niezrozumiała, wyglądało jak zlepek przypadkowych słów w losowej kolejności) i to po zapoznaniu się mniej więcej z tematem po polsku i angielsku. A potem jeszcze klient miał pretensje co do jakości. A ja i tak wyciągnęłam z tego tekstu ile tylko się dało. Ja nie wiem, on chyba cudów oczekiwał
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-12 o 11:30 |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też od zawsze się wydawało że mała przy butelce pracuje językiem. Czyżbym się myliła
Blue tak, dają propozycje pracy, ale można 2 czy 3 razy odmówić, bądź pójść na zwolnienie lekarskie i wtedy jesteś "nietykalna" . Przez pół roku dostaje się zasiłek ponad 500zł. I tak się nad tym zastanawiam. |
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już kupiłam
sekt Cytat:
![]() Moje dziecko śpi od 9.00
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dlatego jest tak rozchwytywany bo to jedyny chłopak ![]() Co do kolczyków to nie widzę sensu by tak małe dzieciątko je miało. Ma jeszcze czas na strojenie się itd. Ja miałam przekłute uszy w wieku 9lat i jakieś strasznej traumy nie pamiętam. Moja 7 letnia chrześnica też miała przekłuwane niedawno, chodzi dumna i blada że się odważyła ![]() (pamiętam że Martyna miała czas że bardzo szarpała się za uszy, gdyby kolczyki miała już wtedy to mogłaby sobie wyrwać a to dopiero byłby ból....)
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje w imieniu drugiego ząbka
![]() ja miałam przekłuwane uszy w którejś z pierwszych klas szkoły podstawowej (sama chciałam) i zemdlałam przy tym, a w dodatku tak mi ropiały że trzeba było je wyciągnąć, dziurki zarosły i musiałam mieć powtórkę
|
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Byliśmy dziś na szczepieniu, mały popłakał tylko chwilę i zasnął od razu, po włożeniu go do fotelika. W domu obudził się na cycusia, a teraz znowu śpi, więc mam chwilkę, żeby się odezwać. U Nas skoku ciąg dalszy, ale już chyba zmierza ku dobremu, bo liczba nocnych pobudek zredukowała się z 5 do 3 Gratuluję wszystkich pierwszych i drugich ząbków, a zwłaszcza tych, które wyrżnęły się bezboleśnie Miłego dnia mamusie, nie zapomnijcie pomyśleć życzenia o 12:12
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.u nas przy trzecim szczepieniu było go najmniej---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Nadia zaczęła się przekręcać na brzuszek ,ale co któraś próba jej się powiedzie |
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
za dzisiejsze szczepienia dla PoliCytat:
|
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia zawsze dobrze reagowała na obcych, tylko od niedawna zaczęła roić na ich widok podkówki i czasem płakać... Zauważyłam też, że jak mam ją na rękach i ktoś za długo jej się przygląda, to zaczyna się wstydzić - objawia się to wtuleniem twarzyczki w mój dekolt. Ciekawe czy z tego wyrośnie... ![]() ![]() szybko idzie!Co dziecko, to inna opinia i prawidłowo! Kształtują się gusta naszych dzieciaczków .Cytat:
dla Alexa! Dobrze, że już po.
|
||
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
sto lat!, skoro L. wczoraj 5 skończył, to my dzisiaj
![]() Pola jednak dostała wczoraj wysokiej gorączki 39,5, dostała w nocy drugiego czopka bo miała 39, rano 38,4 ale nie podałam kolejnego , bo można tylko 3 na dobę, na razie nie rośnie.... |
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie pamiętam dlaczego), to nie wlewałam do butelki TT, w której zawsze coś zostawało, tylko do samego smoczka, więc od strony smoczka widziałam, że prawidłowo układa język. A teraz chyba ssie różnie. * Zmieniłam zdanie i na obiadek podałam 2/3 słoiczka zupki jarzynowej z porem. Szeroko otwierała buzię ,więc albo była głodna, albo jej smakowało. Oczywiście będę ją obserwować. * Mlecznej manny Nestle daję 1 miarkę z mleczka Bebilon dziennie (w postaci gęstej kaszki). Uznałam, że to bardziej precyzyjne określanie ilości, niż łyżeczka. |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, myślałam że mi serce stanie
Wchodzę do pokoju, zaglądam w łózeczko a mała leży jak pisałam na brzuchu, z głową na wprost wciśniętą w poduszkę i się nie rusza .. Szybko ją wzięłam, starsznie zmulona była, nie wiem czy się poddusiła czy co
|
|
|
|
#1230 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Poli z okazji skończonych 5 miesięcy!![]() Cytat:
Ja bym chyba zawału dostała! ![]() Ale nic jej nie jest? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

A jak to jest z apetytem przy ząbkowaniu? Czy jest różnica w sposobie karmienia: piersią, butelką? Bo przecież przy piersi największą rolę odgrywa język, a usta i dziąsła żadnej. A przy butelce to język nie odgrywa zadnej roli. Więc jak to jest? czy dzieci piersiowe przy ząbkowaniu gorzej jedzą?
2 ząbeczki już
jak patrze w dziąsła to nic tam nie widze
bo mały nie pozwala zajrzec
i ostatecznie potem miałam przekłuwane uszy po raz drugi, czego zupełnie nie pamiętam. Za to po pierwszym przekłuwaniu mam na uszach kropeczki. 

Leoś kończy dziś 5 miesięcy!