Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 10:49   #1201
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Iga pierwszy raz zasnęła na brzuchu
Stary 2012-12-12, 10:50   #1202
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
no tak
zapomniałam ze mniejszy apetyt może wynikać nie tylko z bólu przy ssaniu (ale to chyba też) ale przede wszystkim z gorszego ogólnego samopoczucia
Ja zauważyłam, że młody ma problemy z jedzeniem. Jak tylko zaczynają go swędzieć/boleć dziąsła to przestaje jeść. Nawet sparowanie dentinoxem nie pomaga. Bo zje trochę zaraz po posmarowaniu, a później odrzuca butelkę i drze się jak poparzony. Jak wieczorem będą znowu takie cyrki jak wczoraj to spróbuję karmić młodego łyżeczką. Może zje coś więcej

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:53   #1203
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, ze temat ząbkowania króluje A jak to jest z apetytem przy ząbkowaniu? Czy jest różnica w sposobie karmienia: piersią, butelką? Bo przecież przy piersi największą rolę odgrywa język, a usta i dziąsła żadnej. A przy butelce to język nie odgrywa zadnej roli. Więc jak to jest? czy dzieci piersiowe przy ząbkowaniu gorzej jedzą?
u nas był brak apetytu, było widać ze mały jest głodny ale ciągle odstawiał się od piersi i popłakiwał, myślałam że to może uszy go bolą przy ssaniu, teraz uważam ze to wszystko były efekty ząbkowania, zagryzał tez dziąsła przy piersi a teraz już tak nie robi, uprzedzam pytanie nie bolało

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

aa i mały ma już dwa ząbki
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:56   #1204
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Może być takie krzesełko?
Bardzo fajne.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:56   #1205
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
u nas był brak apetytu, było widać ze mały jest głodny ale ciągle odstawiał się od piersi i popłakiwał, myślałam że to może uszy go bolą przy ssaniu, teraz uważam ze to wszystko były efekty ząbkowania, zagryzał tez dziąsła przy piersi a teraz już tak nie robi, uprzedzam pytanie nie bolało

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

super 2 ząbeczki już

ja bym chciala zeby mi wiecej wisial na cycku, a czasem robi mit ak ze zaciska dziąsła na sutki i trzyma ale nie boli mnei to jak patrze w dziąsła to nic tam nie widze bo mały nie pozwala zajrzec

aaa dzis wypił troche herbatki z doidy, bo mial czkawek wiec dałam mu szybko lekko zaparzona zwykłą herbate i pił ładnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 10:59   #1206
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
cześć

Zaraz zabieram się za zamawianie prezentów i pisanie Cv i listu motywacyjnego

Biedna Lu oby szybko ząbek wyszedł....ja daję małej schłodzony w lodówce gryzak i małej przynosi ulgę ,ale ząbka nie widać ...ale ewidentnie przynosi jej ulgę

Dokładnie za tydzień mamy kolejne badanie słuchu i wszystko się rozstrzygnie: love:
oby sie udalo z praca

mam podobny gryzak ale maly jest nim malo zainteresowany

za badanie sluchu

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nadal uważam, że kolczyki to błąd. Ja też przeżywałam przekłuwanie uszu (kolczykami, przez sąsiadkę babci, bardzo sprawne), bo był to dla mnie jakiś symbol "dorosłości". W nocy jeden kolczyk mi wypadł i ostatecznie potem miałam przekłuwane uszy po raz drugi, czego zupełnie nie pamiętam. Za to po pierwszym przekłuwaniu mam na uszach kropeczki.
*
Ośmiorniczka z Biedronki też jest ładna.
U mnie pielęgniarka środowiskowa (w czasie wizyty w czwartym miesiącu) zagadywała R. i mówiła, że skoro ją obserwuje i się uśmiecha, to może nie będzie reagować źle na obcych.

Na razie jak ktoś się nad nią pochyla, coś mówi i się do niej uśmiecha, to jest czujna, ale odwzajemnia ten uśmiech.
Uważam, że jak już przyzwyczaiłam małą do codziennej porcji warzyw lub/i owoców, to muszę coś podać. Jeśli po gruszce nic jej nie jest, to moim zdaniem możesz.
ja tez bym nie przebijala uszu. chociaz jeszcze niedawno myslalam inaczej. ale tylko krowa nie zmienia zdania

Cytat:

wow, zeby ida ekspresowo

Stary 2012-12-12, 10:59   #1207
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Jak sobie czytam o ząbkowaniu Waszych pociech to aż się boję jak będzie u nas... Póki co Gosia od ponad miesiąca się tylko bardzo ślini i czasem lubi pomemlać gryzak albo taki gryzako - smoczek http://mala-akademia.pl/gryzak-silik...kki-babyono-3m. Jednak nic na dziąsełkach nie zauważyłam.

Ja swoją teściową kocham jak matkę, ale czasem potrafi coś palnąć, że aż brak słów .
Też taki mamy , mała uwielbia go gryźć

Cytat:
Brawo ...Nadia potrafiła zasnąć na brzuszku jak była malutka

Cytat:

O brawo to nam Nikoś szaleje
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:00   #1208
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
s

ja bym chciala zeby mi wiecej wisial na cycku, a czasem robi mit ak ze zaciska dziąsła na sutki i trzyma ale nie boli mnei to jak patrze w dziąsła to nic tam nie widze bo mały nie pozwala zajrzec
brzmi znajomo umyj łapki i przejedz palcem po dziąśle, może już coś wyczujesz, pociesze Cie ze ząbkowanie możne trwać nawet 2 miesiące
Stary 2012-12-12, 11:00   #1209
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz pewnie będzie chciała tylko tak spać
a co ciekawe - pytałam mojej mamy, czy ja albo któreś z mojego rodzeństwa spało na brzuchu, powiedziała mi, że nie. A Lu teraz tylko na brzuchu śpi

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że młody ma problemy z jedzeniem. Jak tylko zaczynają go swędzieć/boleć dziąsła to przestaje jeść. Nawet sparowanie dentinoxem nie pomaga. Bo zje trochę zaraz po posmarowaniu, a później odrzuca butelkę i drze się jak poparzony. Jak wieczorem będą znowu takie cyrki jak wczoraj to spróbuję karmić młodego łyżeczką. Może zje coś więcej
a może kup ten kubeczek Doidy?

Cytat:

gratki
mi Luśka przygryzała sutki jak zaczęło się pierwsze swędzenie dziąsełek, dawno już to było. I bolało jak cholera

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:04   #1210
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
gratki
mi Luśka przygryzała sutki jak zaczęło się pierwsze swędzenie dziąsełek, dawno już to było. I bolało jak cholera
to współczuje

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

u nas chyba będzie spokój z ząbkowaniem na jakiś czas bo dużo lepiej śpi ostatnio
Stary 2012-12-12, 11:08   #1211
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, ze temat ząbkowania króluje A jak to jest z apetytem przy ząbkowaniu? Czy jest różnica w sposobie karmienia: piersią, butelką? Bo przecież przy piersi największą rolę odgrywa język, a usta i dziąsła żadnej. A przy butelce to język nie odgrywa zadnej roli. Więc jak to jest? czy dzieci piersiowe przy ząbkowaniu gorzej jedzą?
Tylko ten język dziecko układa na żuchwie w miejscu "1" i "2", więc obawiam się, że też może gorzej jeść.
Stary 2012-12-12, 11:10   #1212
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Żeby być ubezpieczoną - choć to mogę zrobić u męża w pracy - i dostać zasiłek dla bezrobotnych

Iga dostała jabłuszko w siateczce
No tak, ale oni tez proponują jakąś pracę, którą chyba trzeba przyjąć, czy coś

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Tłumaczenie jest przednie
za poprawę humoru
U nas też tragiczne warunki na drodze
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moja kuzynka dania w słoiczkach doprawiała vegetą i magi Twierdziła, że jej dziecko będzie jadła dobrze doprawione, a nie takie świństwa. No, ale co tu dużo mówić ona swoją córeczkę karmi głównie kanapkami
Skąd ludziom się to bierze?!?

Cytat:
Lady my mamy zwykłą miseczkę, taką - http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...10&tx=67&ty=88
Też mam coś z tym stylu - Mała dostała.

Cytat:
Kurier przyniósł dzisiaj fotelik i widząc moje przerażenie na widok wielkiego kartonu stwierdził, że trzeba mi odciąć internet.

Cytat:
Nie zgadam się - Mała zdecydowanie używa języka, żeby napić się z butelki MAM.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:10   #1213
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
oby sie udalo z praca

mam podobny gryzak ale maly jest nim malo zainteresowany

za badanie sluchu

ja tez bym nie przebijala uszu. chociaz jeszcze niedawno myslalam inaczej. ale tylko krowa nie zmienia zdania

wow, zeby ida ekspresowo
Dziękuję ,a kciuki się przydadzą dla Nadii oj tak...najgorsze jest to , że małą znowu musimy przegłodzić i nie pozwolić spać ponad 4 godziny...w aucie znowu będzie walka bo małej oczy będą się kleić ...a jak przyjdzie do spania w czasie badania mała nie będzie chciała współpracować o nieeeeeeeeee już to widzę mam nadzieję, że dziecię pozytywnie zaskoczy rodziców
Stary 2012-12-12, 11:11   #1214
wanilllka82
Wtajemniczenie

chmielino doszły próbki dziękuje również za 4 małe niespodzianki
Stary 2012-12-12, 11:12   #1215
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nie zgadam się - Mała zdecydowanie używa języka, żeby napić się z butelki MAM.
bo z tego co wiem, to smoczek MAM wymusza ułożenie ust i języka podobne do ssania piersi, i ja zauważyłam, że przy niej Luśka miała inną technikę ssania niż z butli aventu. Wiadomo, że to nigdy nie będzie taka sama technika, ale tu jest chyba najbardziej zbliżona

Stary 2012-12-12, 11:21   #1216
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sobie czytam o ząbkowaniu Waszych pociech to aż się boję jak będzie u nas... Póki co Gosia od ponad miesiąca się tylko bardzo ślini i czasem lubi pomemlać gryzak albo taki gryzako - smoczek http://mala-akademia.pl/gryzak-silik...kki-babyono-3m. Jednak nic na dziąsełkach nie zauważyłam.
Ten gryzak potraktowała obojętnie.
Cytat:
Pierwszy raz? To zasypianie na brzuchu jest fajne, bo czasem się bawi, nagle zapada cisza i wygląda, jakby zasnęła pomiędzy jedną czynnością a drugą.
Cytat:
Cytat:
jeszcze niedawno myslalam inaczej. ale tylko krowa nie zmienia zdania
Dobra, dobra... już gnałam do domu takie, które jednak zmieniły zdanie i zboczyły ze stałej trasy, bo postanowiły iść do domu przez pole z żytem, albo ziemniakami.
Stary 2012-12-12, 11:21   #1217
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
baa no i zapomniałam Leoś kończy dziś 5 miesięcy!
Wszystkiego najlepszego!!!!
Cytat:
Bez obaw. Dla maluszków jest niewiele, a wszystko ładne. Fajna ośmiornica, krokodyl, 3 kostki, chyba krowa i gąsienica. Obejrzałam, ale nie kupiłam, bo uznałam, że mamy wszystkiego za dużo.
Był i nic nie kupił ośmiornic nie było
Cytat:
haha, próbował mamie odwyk zrobić?

ja robię w tłumaczeniach i to, co tłumacze wyrabiają to często gęsto woła o pomstę do nieba... Ale oni najczęściej się dziwią, o co ja mam w ogóle pretensje
Ale to i tak pikuś w porównaniu do tego, co wyrabiają chińczycy, uwierzcie mi, że dobrze, że skończyło się tak, że oni nie zdążyli tej autostrady wybudować, bo nie wiem co by z tego wyszło. Zajmowałam się trochę tłumaczeniami dla nich i od nich, i co z tego, że my dbamy o najwyższą jakość w przekładzie na angielski, jak oni to potem wrzucą w automatycznego tłumacza i tak przetłumaczą na chiński, byle taniej
a jak dostawaliśmy od nich angielskie teksty do tłumaczenia, nooo, tutaj to już było raczej pisanie tekstu od nowa na podstawie domysłów "co translator miał na myśli"
Bardzo możliwe

Znasz chiński? Szacun
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
udało mi się kupić Czesia
To miałaś szczęscie, mąż był w trzech Rossmanach i mu powiedzieli że na Czesia zero szans, gdyby ewentualnie przyszedł zaraz po otwarciu to może
Cytat:
Witajcie!

Kiedyś dyskutowałyśmy nt. przekłucia uszu u dziecka. Pamiętam, że sporo z Was była przeciwna, bo chciała dać szansę córce na samodzielne podjęcie decyzji w przyszłości czy tego chce. Dużo myślałam na ten temat i doszłam do wniosku, że zdecyduję się na kolczyki u Gosi - jak nie będzie chciała nosić w przyszłości to nie będzie i tyle a zaoszczędzę jej późniejszego bólu związanego z gojeniem się miejsc przekłuć. Teraz Gosia nie jest świadoma sytuacji i łatwiej to znosi - jak szczepienie - szybko zapomni. Poza tym jeszcze nie odkryła, że ma uszka i sama sobie krzywdy podczas gojenia nie zrobi.
Pamiętam, że ja miałam przekłuwane uszy w wieku 7 lat i pomimo zastosowania pistoletu u kosmetyczki bardzo to przeżyłam i długo pamiętałam czas gojenia... Chcę zaoszczędzić to córce.
Zatem od dziś Gosia ma kolczyki .
W załączeniu zdjęcie.
No ja nadal jestem zdecydowanie na nie Dziecko powinno samo tego chcieć, jak w starszym wieku nie będzie chciała nosić to ślady po przekłuciu mogą pozostać. Inna kwestia że kolczyki u niemowląt po prostu mi się nie podobają. Ale każdy robi jak sam uważa.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka
ale sobie zrobię nową jak będę w PL
Zrób u profesjonalnego piercera a nie u kosmetyczki, szczególnie jak chcesz w chrząstce. Mam 4 dziurki w jednym uchy i dwie w drugim i te robione przez piercera zagoiły sie najszybciej.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Coś się Emilowi poprzestawiało i budzi nam się w o 2.
Tatuś się "bardzo cieszy" bo to on zawsze wstaje w nocy i nad ranem a już było tak pięknie i się w nocy nie budził....
No ale cóż zrobić
U nas identiko, od tygodnia pobudki 0 2. Z tym, że całkowicie przespanej nocy jeszcze nie zliczyliśmy
Cytat:
Zauważyłam że M ssie z butelki techniką piersiową, czyli pracuje językiem, może to dlatego, że od początku jadł w sposób mieszany
Cytat:
cześć

Biedna Lu oby szybko ząbek wyszedł....ja daję małej schłodzony w lodówce gryzak i małej przynosi ulgę ,ale ząbka nie widać ...ale ewidentnie przynosi jej ulgę

Dokładnie za tydzień mamy kolejne badanie słuchu i wszystko się rozstrzygnie: love:
Kciuki za badanie
Cytat:

Szalejecie z tymi ząbkami gratulacje!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-12-12 o 11:23
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:27   #1218
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Znasz chiński? Szacun
ahahaha, co Ty, co najwyżej mogę się pochwalić jakąś tam znajomością "chińskiego angielskiego" bo uwierzcie mi, że teksty tłumaczone na angielski przez chińczyków to ten język jedynie przypominają. Kiedyś dostałam do tłumaczenia instrukcję urządzenia do cynowania, która w oryginale była po chińsku, jakiś chińczyk to wrzucił do translatora, wziął co wyszło, a że wiedział, że w angielskim występuje coś takiego jak kropki i przecinki więc je powstawiał, ale w sposób zupełnie przypadkowy, bo nie znał zupełnie zasady ich użytkowania. Rany, co ja się namęczyłam przy tłumaczeniu tego. Musiałam dosłownie snuć domysły o co tam może chodzić (a większość zdań była zupełnie niezrozumiała, wyglądało jak zlepek przypadkowych słów w losowej kolejności) i to po zapoznaniu się mniej więcej z tematem po polsku i angielsku. A potem jeszcze klient miał pretensje co do jakości. A ja i tak wyciągnęłam z tego tekstu ile tylko się dało. Ja nie wiem, on chyba cudów oczekiwał

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-12 o 11:30
Stary 2012-12-12, 11:31   #1219
nadalka
Zakorzenienie

Mnie też od zawsze się wydawało że mała przy butelce pracuje językiem. Czyżbym się myliła

Blue tak, dają propozycje pracy, ale można 2 czy 3 razy odmówić, bądź pójść na zwolnienie lekarskie i wtedy jesteś "nietykalna" . Przez pół roku dostaje się zasiłek ponad 500zł. I tak się nad tym zastanawiam.
Stary 2012-12-12, 11:32   #1220
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
a może kup ten kubeczek Doidy?
Już kupiłam sekt

Cytat:
Dobra, dobra... już gnałam do domu takie, które jednak zmieniły zdanie i zboczyły ze stałej trasy, bo postanowiły iść do domu przez pole z żytem, albo ziemniakami.
No tmo że nawet i krowa zmienia

Moje dziecko śpi od 9.00

Stary 2012-12-12, 11:50   #1221
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!!!!

Był i nic nie kupił ośmiornic nie było

Bardzo możliwe

Znasz chiński? Szacun

To miałaś szczęscie, mąż był w trzech Rossmanach i mu powiedzieli że na Czesia zero szans, gdyby ewentualnie przyszedł zaraz po otwarciu to może

No ja nadal jestem zdecydowanie na nie Dziecko powinno samo tego chcieć, jak w starszym wieku nie będzie chciała nosić to ślady po przekłuciu mogą pozostać. Inna kwestia że kolczyki u niemowląt po prostu mi się nie podobają. Ale każdy robi jak sam uważa.

Zrób u profesjonalnego piercera a nie u kosmetyczki, szczególnie jak chcesz w chrząstce. Mam 4 dziurki w jednym uchy i dwie w drugim i te robione przez piercera zagoiły sie najszybciej.

U nas identiko, od tygodnia pobudki 0 2. Z tym, że całkowicie przespanej nocy jeszcze nie zliczyliśmy

Zauważyłam że M ssie z butelki techniką piersiową, czyli pracuje językiem, może to dlatego, że od początku jadł w sposób mieszany

Kciuki za badanie

Szalejecie z tymi ząbkami gratulacje!
Czesia kupiłam na aukcji może dlatego jest tak rozchwytywany bo to jedyny chłopak

Co do kolczyków to nie widzę sensu by tak małe dzieciątko je miało.
Ma jeszcze czas na strojenie się itd.
Ja miałam przekłute uszy w wieku 9lat i jakieś strasznej traumy nie pamiętam. Moja 7 letnia chrześnica też miała przekłuwane niedawno, chodzi dumna i blada że się odważyła
(pamiętam że Martyna miała czas że bardzo szarpała się za uszy, gdyby kolczyki miała już wtedy to mogłaby sobie wyrwać a to dopiero byłby ból....)

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 11:54   #1222
wanilllka82
Wtajemniczenie

dziękuje w imieniu drugiego ząbka

ja miałam przekłuwane uszy w którejś z pierwszych klas szkoły podstawowej (sama chciałam) i zemdlałam przy tym, a w dodatku tak mi ropiały że trzeba było je wyciągnąć, dziurki zarosły i musiałam mieć powtórkę
Stary 2012-12-12, 11:56   #1223
nitka_88
Zadomowienie

Hej

Byliśmy dziś na szczepieniu, mały popłakał tylko chwilę i zasnął od razu, po włożeniu go do fotelika. W domu obudził się na cycusia, a teraz znowu śpi, więc mam chwilkę, żeby się odezwać.
U Nas skoku ciąg dalszy, ale już chyba zmierza ku dobremu, bo liczba nocnych pobudek zredukowała się z 5 do 3

Gratuluję wszystkich pierwszych i drugich ząbków, a zwłaszcza tych, które wyrżnęły się bezboleśnie

Miłego dnia mamusie, nie zapomnijcie pomyśleć życzenia o 12:12

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:02   #1224
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej

Byliśmy dziś na szczepieniu, mały popłakał tylko chwilę i zasnął od razu, po włożeniu go do fotelika. W domu obudził się na cycusia, a teraz znowu śpi, więc mam chwilkę, żeby się odezwać.
U Nas skoku ciąg dalszy, ale już chyba zmierza ku dobremu, bo liczba nocnych pobudek zredukowała się z 5 do 3

Gratuluję wszystkich pierwszych i drugich ząbków, a zwłaszcza tych, które wyrżnęły się bezboleśnie

Miłego dnia mamusie, nie zapomnijcie pomyśleć życzenia o 12:12
To fajnie, że obyło się beż wielkiego płaczu..u nas przy trzecim szczepieniu było go najmniej

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Nadia zaczęła się przekręcać na brzuszek ,ale co któraś próba jej się powiedzie
Stary 2012-12-12, 12:04   #1225
Mandragorrka
Zakorzenienie

za dzisiejsze szczepienia

dla Poli

Cytat:
---
Ekspresowo idzie

Cytat:
cześć

Kciuki za pracę i za badanie słuchu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:17   #1226
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Ośmiorniczka z Biedronki też jest ładna.
U mnie pielęgniarka środowiskowa (w czasie wizyty w czwartym miesiącu) zagadywała R. i mówiła, że skoro ją obserwuje i się uśmiecha, to może nie będzie reagować źle na obcych.

Na razie jak ktoś się nad nią pochyla, coś mówi i się do niej uśmiecha, to jest czujna, ale odwzajemnia ten uśmiech.
Uważam, że jak już przyzwyczaiłam małą do codziennej porcji warzyw lub/i owoców, to muszę coś podać. Jeśli po gruszce nic jej nie jest, to moim zdaniem możesz.

Gosia zawsze dobrze reagowała na obcych, tylko od niedawna zaczęła roić na ich widok podkówki i czasem płakać... Zauważyłam też, że jak mam ją na rękach i ktoś za długo jej się przygląda, to zaczyna się wstydzić - objawia się to wtuleniem twarzyczki w mój dekolt. Ciekawe czy z tego wyrośnie...

Cytat:

Cytat:

szybko idzie!

Cytat:
Też taki mamy , mała uwielbia go gryźć
Cytat:
Ten gryzak potraktowała obojętnie.
Co dziecko, to inna opinia i prawidłowo! Kształtują się gusta naszych dzieciaczków .

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej
dla Alexa! Dobrze, że już po.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:18   #1227
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
aaa no i zapomniałam Leoś kończy dziś 5 miesięcy!
sto lat!, skoro L. wczoraj 5 skończył, to my dzisiaj

Pola jednak dostała wczoraj wysokiej gorączki 39,5, dostała w nocy drugiego czopka bo miała 39, rano 38,4 ale nie podałam kolejnego , bo można tylko 3 na dobę, na razie nie rośnie....
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 12:20   #1228
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też od zawsze się wydawało że mała przy butelce pracuje językiem. Czyżbym się myliła
R. na początku na pewno pracowała językiem, bo jak podawałam jej coś, co musiała wypić
(nie pamiętam dlaczego), to nie wlewałam do butelki TT, w której zawsze coś zostawało, tylko do samego smoczka, więc od strony smoczka widziałam, że prawidłowo układa język. A teraz chyba ssie różnie.
*
Zmieniłam zdanie i na obiadek podałam 2/3 słoiczka zupki jarzynowej z porem. Szeroko otwierała buzię ,więc albo była głodna, albo jej smakowało. Oczywiście będę ją obserwować.
*
Mlecznej manny Nestle daję 1 miarkę z mleczka Bebilon dziennie (w postaci gęstej kaszki). Uznałam, że to bardziej precyzyjne określanie ilości, niż łyżeczka.
Stary 2012-12-12, 12:33   #1229
nadalka
Zakorzenienie

Boże, myślałam że mi serce stanie

Wchodzę do pokoju, zaglądam w łózeczko a mała leży jak pisałam na brzuchu, z głową na wprost wciśniętą w poduszkę i się nie rusza ..

Szybko ją wzięłam, starsznie zmulona była, nie wiem czy się poddusiła czy co
Stary 2012-12-12, 12:47   #1230
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
sto lat!, skoro L. wczoraj 5 skończył, to my dzisiaj

Pola jednak dostała wczoraj wysokiej gorączki 39,5, dostała w nocy drugiego czopka bo miała 39, rano 38,4 ale nie podałam kolejnego , bo można tylko 3 na dobę, na razie nie rośnie....
dla Poli z okazji skończonych 5 miesięcy!
biedactwo... Oby malutkiej szybko przeszła gorączka

Cytat:
Boże, myślałam że mi serce stanie

Wchodzę do pokoju, zaglądam w łózeczko a mała leży jak pisałam na brzuchu, z głową na wprost wciśniętą w poduszkę i się nie rusza ..

Szybko ją wzięłam, starsznie zmulona była, nie wiem czy się poddusiła czy co
Ja bym chyba zawału dostała!
Ale nic jej nie jest?
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości