Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 14:08   #1111
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ciekawe jaką kupę mój strzeli bo już 3 dni nie robił...
A jak robisz swoją zupkę?
gotuje na parze pol ziemniaka i małą marchew, blenduje i dodaje odrobine masła, teraz zaczynam dodawac do tego dynię

za Lu i jej dziąsło

Jaś zaczyna szamać swoje paluszki u stóp aa i przyszedł nam doidy, dziś spróbujemy podac w nim soczek

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

jejku przed chwilką było pierwsze "aguuuu"
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:09   #1112
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Ja wracam ,ale nie wiem co mnie czeka ....a Ty nie wracasz Nadalka do pracy ?
nie, bo mi się nie opłaca za grosze tracić nerwy
Stary 2012-12-11, 14:20   #1113
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

kupiłam 5 kaszek Holle
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:33   #1114
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
nie, bo mi się nie opłaca za grosze tracić nerwy
no rozumiem ale będziesz szukać czegoś czy jeszcze kilka miesięcy chcesz posiedzieć z małą ?

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
kupiłam 5 kaszek Holle
gdzie i za ile?
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:43   #1115
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które nie wracają do pracy, będziecie zapisywać się w up jako bezrobotne?
Nie myślałam o tym A po co to się robi? Jestem zielona w temacie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:47   #1116
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Nie ma już 7 zębów. A dziś wyrwali mu dolny, lewy siekacz. Jak on będzie jadł teraz sałatę. Ale ma ropień i jakby nie wyrwanie zęba to pewnie by padł wkrótce.

Cudna ta kiecunia. Kobieto, jak Ty zaczniesz wystawiać ubrania po Zosi na ebayu to nie nadążysz z chodzeniem na pocztę
biedny Maniek
A tak swoją drogą aż musiałam sprawdzić, ile króliki mają zębów. I zaskoczona jestem, że aż tyle!

ech, właśnie nie wiem, czy ja to będę wystawiać na ebayu - chyba nie, właśnie z tego względu, o którym piszesz
Część oddam tej przyjaciółce, która teraz jest w ciąży, część (te najfajniejsze, ukochane, tych nie jest za wiele) zatrzymam (nie wiem, po co, ale trudno mi się będzie z nimi rozstać) a resztę może sprzedam na takim "Baby-bazarze" - często coś takiego organizują przedszkola i żłobki, udostępniają miejsca i stoły, a w zamian za możliwość wystawienia się pobierają jakąś śmieszną opłatę (5 czy 7€) i trzeba przynieść domowe ciasto

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tego, tam. Translator to tłumaczył?

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Namęczyłam się i czekam na efekty. Aż się boję Jednak 140 zł za szt. to trochę, żeby okazała się niewypałem.
nawet nic nie mów. Też niemało zapłaciłam, więc jak mnie efekt nie zachwyci, to będę OBURZONA!

Cytat:
No i znowu Lu się przypomniało jak się pierdzi Już to widzę wyraźnie, jak milknie to zbliża się opanowanie jakiejś umiejętności ruchowej (ostatnio było to wstawanie na czworaka i kiwanie się), jak już umiejętność opanuje wraca ćwiczenie buzi
a nasza, kurde, ani przez chwilę nie zapomina o tej uroczej umiejętności. Udoskonala ją wręcz, powiedziałabym. I o ile kiedyś robiła to tylko w domu, o tyle teraz każde miejsce dobre, nosidło też. Już się ludzie za mną w sklepie oglądają!

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Jakich programów używacie do obróbki zdjęć?
głównie Gimpa

Cytat:
Ach, i zapomniałam się pochwalić, że Lu opanowała do perfekcji sztukę wkładania sobie smoczka do buzi. Nawet jak źle go złapie i próbuje włożyć nie tą stroną, to zaraz się w tym orientuje, przekłada sobie smoczka do drugiej ręki łapiąc jak trzeba i wsadza do buzi
moja też od jakiegoś czasu to potrafi. Szkoda, że do akcji na brzuchu nie jest taka wyrywna
(jak właśnie do operowania przedmiotami)

Cytat:
kupiłam 5 kaszek Holle
wyjątkowo nie napiszę POKA, bo wiem, jak wyglądają
Które wybrałaś?

Phdwao napisała właśnie o "aguuu" a u nas przed chwilą padło (zapis fonetyczny) "ooł gaaad"
(to pewnie komentarz odnośnie tego, że matka znów do kompa zasiadła )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:52   #1117
wvictoria
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
Ja dziś jestem po prawie 2h spacerze. Młody padł i śpi. Zaczynam się martwić czy to normalne żeby dziecko tyle spało

Cytat:
Hej. Dla zainteresowanych dzisiaj na National Geographic o 21,30 będzie program o produktach Gerbera

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

bo ona wygląda jak buła to może i woli

no w sumie mogę przecież

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Ja już zrobiłam dwie fotoksiążki, będzie na dzien babci i dziadka,
już nie mogę się doczekać jak przyjdzie
http://allegro.pl/show_item.php?item=2841112919
Obejrzę, dzięki za info

No to buła lubi buły Zrób z połowy porcji i po sprawie

Cytat:
Hej Fabi zobaczył, że jem jabłko i musiałam mu dać lizać I właśnie za daleko mu poleciało i miał odruch wymiotny, przeraża mnie to

O 13 mam jazdę Już wszystkie manewry umiem i czuję się pewnie za kółkiem
głodny chłopak

ile godzin wyjezdzilas?

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
kalafor tak ale brokuł nie jest wzdymający, sama jadłam od początku mimo że ja przez 3 miesiące bardzo trzymałam dietę

słódko to musiało wyglądać z ytm pyszczkiem nie masz zdjęcia? A swoją drogą Lu niedługo już pewnie będzie raczkować jak ten czas leci

Zapomniałam Wam wczoraj jeszcze powiedzieć pediatra wspominał o rozszerzaniu diety że za miesiąc najwcześniej i o glutenie mówił że dopiero 7-8 miesiąc. Dziwne że inni po 4 zalecają gluten ale ja się nie będę spieszyć. Natomiast nie wiem już jak mam rozmawiać z moją teściową która jakby mogła to by już wepchała małemu wszystkie możliwe słoiczki bo "Zuzia od Jadzki jak miała 3,5 miesiąca to już jadła". Tysiąc razy tłumaczyłam że jak dziecko tylko na piersi (w moim przypadku na mleku z piersi) to spokojnie do 6 miesiąca można czekać ale ona nie ciągle przygaduje.

Jakich programów używacie do obróbki zdjęć?
wspolczuje klopotow z tesciowa

Cytat:
Właśnie jedliśmy marchewkową z ryżem (spróbowałam, ale ohydztwo )
Cytat:
haha, jak słodko upaćkany

a tak mi się przypomniało co kumpel męża opowiadał. Zostawili dziecko z babcią, i babcia miała właśnie jakąś taką papką dziecko nakarmić. No i mówi im potem, że dziecko nic zjeść nie chciało tylko pluło tym dalej niż widziało. Zdziwili się, bo ten obiadek dziecko zawsze chętnie zjadało i zaczęli ją dopytywać jak to dokładnie wyglądało. I przyznała, że spróbowała tego obiadku i był ohydny w smaku i w ogóle nie słony, więc go dosoliła
powonna jeszcze pieprzu dodac. ponoc wtedy dzieci jedza chetniej

Cytat:

Cytat:
Ehhh dałam małej pedicetamol bo widzę, że się bardzo męczy i coś ją boli - pewnie to dziąsło. A że nic innego nie mam żeby jej ulżyć, to chociaż tak spróbuję. Małż ma kupić dentinox to wieczorem jej posmaruję, żeby już lekami nie obciążać
oby poszło szybko

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:58   #1118
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Phdwao napisała właśnie o "aguuu" a u nas przed chwilą padło (zapis fonetyczny) "ooł gaaad"
hahaha siuram

Sol zapomniałam napisac, że do zupek bede doawac kaszki holle, póki co mam ryżową i jaglaną, przyszłym tygodniu dam

słuchajcie kubek doidy to hicior, maly przy pierwszym kontakcie wiedział jak z niego pic, u nas chyba niekapek odpada, juz podałam mu w tym sok i wypił pół kubka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 15:02   #1119
agunia82
Zakorzenienie

ehhh coraz lepiej, młoda pospała chwilkę i ryk, trzeba było nosić na rączkach i bujać, teraz zmęczyła się płaczem i poszła znowu spać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 15:08   #1120
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Karolina

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
dla M.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kawał chłopa ! Tylko moja tak słabo rośnie jeszcze do 7 kg nie dobiła, a jest jedną ze starszych w tym towarzystwie...
Cieszę się, że M. tak dobrze się miewa!!

M. ma po kim być potężny, mój mąż do szczuplaków zdecydowanie nie należy
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Karolina brawo słuszna waga Marcinka, pomyslec, że bylt aki maleńki niedawno

Też mi się wierzyć nie chce że był taka kruszyną, jak oglądam jedyny pajacyk który nie był na niego za duży po urodzeniu to teraz mu sięga do pupy
Cytat:
Oskar zjada swoją stopę

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Byliśmy dziś z Leonkiem u nowej pani doktor i jestem bardzo zadowolona Fajna babeczka. Wszystko mi ładnie wyjaśniła, pobadała Leonka i odkryła, że Małemu wyżynają się 2 ząbki A jeszcze przedwczoraj nic nie było widać. Także znamy powód kłopotów z jedzeniem Mały waży 6800 czyli przybiera zgodnie z normą.
Gluten mam dalej spokojnie podawać. Kazała zrobić morfologię, żeby sprawdzić czy nie jest potrzebna suplementacja żelaza i powoli wprowadzać stałe pokarmy. Kupiłam gryzak-siateczkę i dałam Leosiowi jabłko. Był zachwycny! Gryzł aż miło Wg lekarki, mogę zacząć dawać mu jedzenie w kawałkach zgodnie z BLW- tzn już mogę próbować, sadzając L w leżaczku lub foteliku. No i próbami wątrobowymi mamy się już nie przejmować - najprawdopodobniej skaczą przez cytomegalię, którą Mały przeszedł/przechodzi
Dobrze że się wszystko wyjaśniło, gratulacje dla L. z powodu ząbków
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
pięknie!

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, kupiłam dziś w Biedronce ośmiorniczkę (załącznik), są jeszcze inne modele. Nasza ośmiorniczka ma każde z ramion z innym bajerem: szeleszczące, z wibracją, gryzakiem, grzechotkami itp... Jest świetna! Polecam gorąco . Jutro jak jeszcze będą kupię Gosi jeszcze krokodylka do kolekcji

Fajne te zabawki, może wyślę męża, ale pewnie znów przyniesie pół sklepu do domu
Cytat:

Dzisiaj znowu sobie darujemy spacer, powietrze aż czarne
To zdjęcie jest przecudne
Cytat:
Właśnie jedliśmy marchewkową z ryżem (spróbowałam, ale ohydztwo )
Jaki słodko umazany
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 15:21   #1121
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Ehhh dałam małej pedicetamol bo widzę, że się bardzo męczy i coś ją boli - pewnie to dziąsło. A że nic innego nie mam żeby jej ulżyć, to chociaż tak spróbuję. Małż ma kupić dentinox to wieczorem jej posmaruję, żeby już lekami nie obciążać
żeby sprawnie poszło!
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
W szpitalu w pierwszej dobie słyszalne były szmery, i tak zostało . Dostaliśmy skierowanie do Wojewódzkiego szpitala dziecięcego i tam na echu serca wyszło że Patryś ma niezrośnięty otwór 4 mm i podobno to dużo. Po 3 miesiącach otwór zmniejszył się do 3 mm .
Zawsze ma też robione EKG. Ostatnio wyszła jaka arytmia. Ale Pani doktor powiedziała,że jeśli mały był ruchliwy na badaniu itp to mamy się nie martwić.Niestety EKG było wiarygodne jak Patryk miał 2 tygodnie. Bo w wieku 3,5 miesiąca był wszystkim zainteresowany i musieliśmy go trzymać na siłe

.
Dzięki za odp.
Biedny Patryś, u nas też coś mówili o tym otworze, ale mam nadzieję, że to fałszywy alarm
Cytat:
Jaś zaczyna szamać swoje paluszki u stóp aa i przyszedł nam doidy, dziś spróbujemy podac w nim soczek

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Super
Też zamierzam kupić ten kubeczek

Dziś M. był wyjątkowo niewspółpracujący na rehabilitacji, denerwował się, ryczał i nie chciał się rozluźnić A warunki drogowe dziś okropne, jechaliśmy 2h w każdą stronę

Zamówiłam wczoraj kalendarze na alboom.pl bardzo szybko się je tam robi, 15min i po sprawie Fotoksiążkę może na dzień babci i dziadka zrobię
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 15:37   #1122
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

za paluszki i za "agu"
Cytat:

no Antek kiedyś reklamował leroy merlin, oczywiście fonetycznie
Cytat:
ehhh coraz lepiej, młoda pospała chwilkę i ryk, trzeba było nosić na rączkach i bujać, teraz zmęczyła się płaczem i poszła znowu spać
wiem co czujesz u mnie dzisiaj też tylko rączki. Tyle, że lepiej śpi niż wczoraj, ale to raczej ze zmęczenia.
Doszłam do wniosku, że niektóre umiejętności jeszcze do nas nie doszyły, bo szybko zęby zaczęły w kość dawać i było skupianie się tylko na tym

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:21   #1123
nel_a
Zakorzenienie

udało mi się kupić Czesia

ale mi syn "śpiewa"

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-12-11 o 16:24
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 16:34   #1124
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
tego, tam. Translator to tłumaczył?

Ad1. Też mam takie uczucie, ale dobry translator Wczoraj widziałam coś lepszego: http://www.sklepybuty.com/shippingin...pg6dge6i90ib06.
Ad2.

Cytat:

słuchajcie kubek doidy to hicior, maly przy pierwszym kontakcie wiedział jak z niego pic, u nas chyba niekapek odpada, juz podałam mu w tym sok i wypił pół kubka
To super!!!

Cytat:
To ciężko... heh

Za to ja mam znowu humor z dupy - zbawienny był telefon od taty z pytaniem, czy może wziąć Małą na spacer.
TŻ wstał przed 5, żeby o 17 być w domu, a na drogach takie warunki, że może przed 18 nie wróci
Stary 2012-12-11, 16:54   #1125
agunia82
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Pospała, lek chyba zaczął działać i póki co jest ok, szaleje sobie na dywanie a ja mogę odetchnąć

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
to: "Zakupy online mogą być zastraszające" mnie po prostu powaliło

Stary 2012-12-11, 17:10   #1126
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
to: "Zakupy online mogą być zastraszające" mnie po prostu powaliło
Niezłe, nie?
Stary 2012-12-11, 17:35   #1127
anna99302
Zadomowienie

hey troszke was podczytuje ale jak tylk o zaczynam odpisywac to Franek si ebudzi!
Cytat:
hahaha siuram

Sol zapomniałam napisac, że do zupek bede doawac kaszki holle, póki co mam ryżową i jaglaną, przyszłym tygodniu dam

to mozna juz te kaszki? nie zadławi się taką jaglaną?
A co to za wynalazek ten kubek? pierwsze słysze
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 17:37   #1128
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie myślałam o tym A po co to się robi? Jestem zielona w temacie.
Żeby być ubezpieczoną - choć to mogę zrobić u męża w pracy - i dostać zasiłek dla bezrobotnych

Iga dostała jabłuszko w siateczce
Stary 2012-12-11, 18:08   #1129
Paulaaa23
Rozeznanie

Jak mnie tu długo nie było.... U mnie dużo się działo i to niezbyt dobrego. Pierwsze dwa tygodnie było ok, chodziłam do pracy. Na początku trzeciego pojechaliśmy z Adasiem na szczepienie. Zapłakał tylko na koniec, no i waży już 7 400g i ma 67cm. Dzień szczepienia i dzień po - super, mały spokojny. Ale to co się stało potem... Mały w nocy dostał drgawek, podczas których i tuż po nich był nieprzytomny. .Trwało to w sumie ze 2 min. Gorączki brak. Gdy odzyskał świadomość uśmiechał się jakby nic się nie stało. No to na szpital. A tam dosłownie jakaś kpina. Pani wielka ordynator spojrzała kątem oka na małego i mówi "pani się pewnie coś wydawało, pewnie mu się coś śniło, bo wygląda na zdrowego" i "my tu nie mamy neurologa a na oddziale panuje zapalenie płuc". Zabrałam dziecko i wyszłam, bo bym jej chyba tam ☠☠☠***.... Pojechałam prywatnie z nim na eeg. Na szczęście wyszło dobrze. Pani neurolog powiedziała, że mogło to być spowodowane szczepieniem i predyspozycjami rodzinnymi. Za tydzień mamy jeszcze wizytę u niej, ma małego obejrzeć. Do tego wszystkiego małemu idzie ząb chyba, dolna lewa jedynka. Widać ją i czuć, ma bardzo spuchnięte dziąsła, muszę mu żelem smarować, bo jak zapomnę, a on zacznie jeść, urazi się i ryk nie z tej ziemi, dopóki żel nie zacznie działać. Teraz czeka mnie dodatkowo pisanie refaratu na ochronę środowiska (8-9 stron A4) i sprzątanie przed świętami. Mam na to dwa tygodnie iu nie wiem jak to zrobię....

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

kurcze nie mam czasu nadrabiać... Czy mogłybyście mi napisać, czy mogę coś innego już dawać Adasiowi do jedzenia? Ten gluten, kaszke, kleik, słoiczki lub marchewkę?? W piątek skończył 4 miesiące, jest cały czas na cycu, raz na jakiś czas dostaje mm.

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:11   #1130
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Jak mnie tu długo nie było.... U mnie dużo się działo i to niezbyt dobrego. Pierwsze dwa tygodnie było ok, chodziłam do pracy. Na początku trzeciego pojechaliśmy z Adasiem na szczepienie. Zapłakał tylko na koniec, no i waży już 7 400g i ma 67cm. Dzień szczepienia i dzień po - super, mały spokojny. Ale to co się stało potem... Mały w nocy dostał drgawek, podczas których i tuż po nich był nieprzytomny. .Trwało to w sumie ze 2 min. Gorączki brak. Gdy odzyskał świadomość uśmiechał się jakby nic się nie stało. No to na szpital. A tam dosłownie jakaś kpina. Pani wielka ordynator spojrzała kątem oka na małego i mówi "pani się pewnie coś wydawało, pewnie mu się coś śniło, bo wygląda na zdrowego" i "my tu nie mamy neurologa a na oddziale panuje zapalenie płuc". Zabrałam dziecko i wyszłam, bo bym jej chyba tam ☠☠☠***.... Pojechałam prywatnie z nim na eeg. Na szczęście wyszło dobrze. Pani neurolog powiedziała, że mogło to być spowodowane szczepieniem i predyspozycjami rodzinnymi. Za tydzień mamy jeszcze wizytę u niej, ma małego obejrzeć. Do tego wszystkiego małemu idzie ząb chyba, dolna lewa jedynka. Widać ją i czuć, ma bardzo spuchnięte dziąsła, muszę mu żelem smarować, bo jak zapomnę, a on zacznie jeść, urazi się i ryk nie z tej ziemi, dopóki żel nie zacznie działać. Teraz czeka mnie dodatkowo pisanie refaratu na ochronę środowiska (8-9 stron A4) i sprzątanie przed świętami. Mam na to dwa tygodnie iu nie wiem jak to zrobię....
Jej- rzeczywiście wrażeń moc. Co do lekarki że tacy ludzie po ziemi chodzą
za zdrówko synka, jego ząbki i referat

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-11, 18:16   #1131
depoison
Zadomowienie

Co tu tak cicho i spokojnie?
wszystkie rzeźbią fotoksiążki?

Cytat:
Ad1. Też mam takie uczucie, ale dobry translator Wczoraj widziałam coś lepszego: http://www.sklepybuty.com/shippingin...pg6dge6i90ib06.
nie, no, rewelacja!

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Doszłam do wniosku, że niektóre umiejętności jeszcze do nas nie doszyły, bo szybko zęby zaczęły w kość dawać i było skupianie się tylko na tym
też doszłam do takiego wniosku - już jakiś czas temu, jak na tapecie było leżenie na brzuszku, wątkowe dzieci o kilka tygodni od Zosi młodsze robiły to bez szemrania, a u nas wysiłek, stękanie i krzyk.
No i pomyślałam, że skąd ona właściwie ma to umieć? skoro 4 pierwsze miesiące życia wrzeszczała praktycznie bez przerwy, a jak już się cudem jakimś uspokoiła, to kładzenie na brzuchu było ostatnią rzeczą, o jakiej myśleliśmy - baliśmy się ją znowu rozwścieczyć, bo uspokojenie jej zajmowało czasem całe godziny

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
to mozna juz te kaszki? nie zadławi się taką jaglaną?
A co to za wynalazek ten kubek? pierwsze słysze
ja dawałam ją od początku z mlekiem, rozpuszcza się świetnie, jest "wypijalna" (w proporcji 1 miarka kaszki na 80-100 ml mleka) ze smoczka nr 3
http://www.doidycup.pl/ - to taki wynalazek

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:51   #1132
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
też doszłam do takiego wniosku - już jakiś czas temu, jak na tapecie było leżenie na brzuszku, wątkowe dzieci o kilka tygodni od Zosi młodsze robiły to bez szemrania, a u nas wysiłek, stękanie i krzyk.
No i pomyślałam, że skąd ona właściwie ma to umieć? skoro 4 pierwsze miesiące życia wrzeszczała praktycznie bez przerwy, a jak już się cudem jakimś uspokoiła, to kładzenie na brzuchu było ostatnią rzeczą, o jakiej myśleliśmy - baliśmy się ją znowu rozwścieczyć, bo uspokojenie jej zajmowało czasem całe godziny

http://www.doidycup.pl/ - to taki wynalazek
Ad1) Cieszę się, że ktoś jeszcze do podobnych wniosków doszedł. Szkoda tylko, że następne zęby znów nas męczą i znowu będziemy w plecy z czymśkolwiek
Ad2) przyłączyłam się do sekty i też właśnie zamówiłam, chociaż nam dopiero za jakieś 3 tyg będzie potrzebny

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-11, 19:29   #1133
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

kurcze nie mam czasu nadrabiać... Czy mogłybyście mi napisać, czy mogę coś innego już dawać Adasiowi do jedzenia? Ten gluten, kaszke, kleik, słoiczki lub marchewkę?? W piątek skończył 4 miesiące, jest cały czas na cycu, raz na jakiś czas dostaje mm.
no nic tylko taká lekarké odstrzelic :/
dobrze ze badania wyszly ok.
ja sie boje tych wszystkich szczepionek jak nie wiem

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:30   #1134
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

o matko, co za lekarka! Jakaś popierdzielona baba dobrze, że jest wszystko ok i jesteście pod opieką neurologa

Stary 2012-12-11, 19:31   #1135
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heeej witam sie w biegu i lece dalej segregowac rzeczy.

Chcialam powiedziec ze przylaczamy sie do zabkujacych!
Czuje juz ostre przez dziaslo ale jeszcze sie nie przebil moze przez to mala jest taka marudna od paru dni no i dzisiaj ewidentnie nie chce jesc do tego mi ulewa.
Boje sie jak ta moja kumpela sobie jutro z nia poradzi

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:36   #1136
LadyMagnolia
Rozeznanie

Coby odwrócić uwagę mego dziecięcia od ząbkowania daje mu pod potrzymania w łapce co popadnie(tnz jest dla niego bezpieczne). Dziś dostał do łapki swoją plastikową łyżeczkę i jak to małż stwierdził fachowo włożył ją do buzi
Chyba mój Antoni szybko będzie sam próbował jeść
a propos jedzenia jakie macie, jeżeli macie miseczki???

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heeej witam sie w biegu i lece dalej segregowac rzeczy.

Chcialam powiedziec ze przylaczamy sie do zabkujacych!
Czuje juz ostre przez dziaslo ale jeszcze sie nie przebil moze przez to mala jest taka marudna od paru dni no i dzisiaj ewidentnie nie chce jesc do tego mi ulewa.
Boje sie jak ta moja kumpela sobie jutro z nia poradzi
Witamy
Będzie dobrze- musi być.

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-11, 19:37   #1137
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, Fabi mi się drze, więc czytam, a nie odpisuję.
Nie wiem czy to nie przez to, że 4 dzień nie ma kupy

U nas do ząbków daleeeeko jeszcze, bo dziąsła tylko swędzą i nimi miażdży wszystko. Ale wyglądają normalnie i nie są rozpulchnione

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:40   #1138
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Coby odwrócić uwagę mego dziecięcia od ząbkowania daje mu pod potrzymania w łapce co popadnie(tnz jest dla niego bezpieczne). Dziś dostał do łapki swoją plastikową łyżeczkę i jak to małż stwierdził fachowo włożył ją do buzi
Chyba mój Antoni szybko będzie sam próbował jeść
a propos jedzenia jakie macie, jeżeli macie miseczki???
hehe, Luśka przy pierwszym jedzeniu kaszki sama mi łyżeczkę wyrywała i wsadzała sobie fachowo do buzi skubanica w momencie załapała o co w tym chodzi. Dzieciaki są sprytniejsze niż myślimy
co prawda już jej łyżeczki z jedzeniem do ręki nie daje, bo zwykle oprócz wkładania jej do buzi macha nią na wszystkie strony, a obok stoi pies i czeka, czy jemu się nie dostanie
my miseczki jeszcze nie mamy

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Hej, Fabi mi się drze, więc czytam, a nie odpisuję.
Nie wiem czy to nie przez to, że 4 dzień nie ma kupy

U nas do ząbków daleeeeko jeszcze, bo dziąsła tylko swędzą i nimi miażdży wszystko. Ale wyglądają normalnie i nie są rozpulchnione
ehem, już tu są dwa takie przypadki, co zębiska mają a dziąsła wyglądały normalnie

Stary 2012-12-11, 19:43   #1139
houserka
Rozeznanie

hej,
my po szczepieniu, mała bardzo płakała, w domu trochę marudziła , ale przespała się i już jest w miarę. Ma 38 stopni gorączki, zmierzę jej jeszcze za godzinę , jak jej podskoczy to podam czopka.
Waży 6875 g( jednak moja waga zawyża), i mierzy 64,2 cm, główka 42 cm.
Mamy wprowadzić do jej diety 1 łyżeczkę płaską kaszy manny,ale muszę odczekać 3-4 dni po szczepieniu. Jutro kończy 5 miesięcy. Namawiała mnie babka na pneumokoki, ale się waham. Czy ktoś z Was oprócz Pumas i Aguni szczepi na nie???
Kupiliśmy w końcu pralkę , bo dziś mi zalała całą łazienkę i korytarz.
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:45   #1140
Linka25
Zakorzenienie

Hej
Ciastek gratuluję ząbka Tym bardziej, ze wyszedł niezauważalnie
Moja mama mówiła mi, ze ja też ząbkowalam bez żadnych objawów i odkrywała ząbka przypadkiem
Paula straszne przeżycia... Co do rozszerzania diety, to możesz spokojnie jeszcze karmić tylko piersią, to i tak optymalne rozwiązanie na ten czas dla Twojego dziecka Ja zacznę rozszerzać w skończonym 5 najwcześniej

Mam pytanie gdzie oprócz allegro można kupić kaszki Holle? Czytałam ze są bardzo dobre i nie ma w nich podejrzanych składników jak np. proszek bananowy

Ja dziś kupiłam małej kubeczek doidy Bo mała znów obraziła sie na butlę. Kilka dni pod rząd piła, a potem znów stanowczo nie. Co za mały uparciuch

I kupiłam dziś coś dla siebie - róż do policzków Benefita i spodnie z Zary. Spodnie w rzeczywistości wyglądają fajniej niż na tej fotce.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-12-11 o 19:47
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości