|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
za Lu i jej dziąsło ![]() Jaś zaczyna szamać swoje paluszki u stóp aa i przyszedł nam doidy, dziś spróbujemy podac w nim soczek---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- jejku przed chwilką było pierwsze "aguuuu" |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam 5 kaszek Holle
|
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po co to się robi? Jestem zielona w temacie.
|
|
|
|
|
#1116 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą aż musiałam sprawdzić, ile króliki mają zębów. I zaskoczona jestem, że aż tyle! ech, właśnie nie wiem, czy ja to będę wystawiać na ebayu - chyba nie, właśnie z tego względu, o którym piszesz ![]() Część oddam tej przyjaciółce, która teraz jest w ciąży, część (te najfajniejsze, ukochane, tych nie jest za wiele) zatrzymam (nie wiem, po co, ale trudno mi się będzie z nimi rozstać) a resztę może sprzedam na takim "Baby-bazarze" - często coś takiego organizują przedszkola i żłobki, udostępniają miejsca i stoły, a w zamian za możliwość wystawienia się pobierają jakąś śmieszną opłatę (5 czy 7€) i trzeba przynieść domowe ciasto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
głównie Gimpa ![]() Cytat:
![]() (jak właśnie do operowania przedmiotami) wyjątkowo nie napiszę POKA, bo wiem, jak wyglądają ![]() Które wybrałaś? Phdwao napisała właśnie o "aguuu" a u nas przed chwilą padło (zapis fonetyczny) "ooł gaaad" (to pewnie komentarz odnośnie tego, że matka znów do kompa zasiadła )
|
|||||
|
|
|
#1117 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Ja dziś jestem po prawie 2h spacerze. Młody padł i śpi. Zaczynam się martwić czy to normalne żeby dziecko tyle spało ![]() Cytat:
![]() No to buła lubi buły Zrób z połowy porcji i po sprawie ![]() Cytat:
![]() ile godzin wyjezdzilas? Cytat:
Cytat:
powonna jeszcze pieprzu dodac. ponoc wtedy dzieci jedza chetniej ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sol zapomniałam napisac, że do zupek bede doawac kaszki holle, póki co mam ryżową i jaglaną, przyszłym tygodniu dam słuchajcie kubek doidy to hicior, maly przy pierwszym kontakcie wiedział jak z niego pic, u nas chyba niekapek odpada, juz podałam mu w tym sok i wypił pół kubka |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh coraz lepiej, młoda pospała chwilkę i ryk, trzeba było nosić na rączkach i bujać, teraz zmęczyła się płaczem i poszła znowu spać
|
#1120 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
M. ma po kim być potężny, mój mąż do szczuplaków zdecydowanie nie należy Cytat:
Też mi się wierzyć nie chce że był taka kruszyną, jak oglądam jedyny pajacyk który nie był na niego za duży po urodzeniu to teraz mu sięga do pupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne te zabawki ![]() To zdjęcie jest przecudne Jaki słodko umazany |
||||
|
|
|
#1121 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby sprawnie poszło!Cytat:
Biedny Patryś, u nas też coś mówili o tym otworze, ale mam nadzieję, że to fałszywy alarm ![]() Cytat:
Też zamierzam kupić ten kubeczek Dziś M. był wyjątkowo niewspółpracujący na rehabilitacji, denerwował się, ryczał i nie chciał się rozluźnić A warunki drogowe dziś okropne, jechaliśmy 2h w każdą stronę![]() Zamówiłam wczoraj kalendarze na alboom.pl bardzo szybko się je tam robi, 15min i po sprawie Fotoksiążkę może na dzień babci i dziadka zrobię
|
|||
|
|
|
#1122 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za "agu"Cytat:
no Antek kiedyś reklamował leroy merlin, oczywiście fonetycznie ![]() Cytat:
Tyle, że lepiej śpi niż wczoraj, ale to raczej ze zmęczenia.Doszłam do wniosku, że niektóre umiejętności jeszcze do nas nie doszyły, bo szybko zęby zaczęły w kość dawać i było skupianie się tylko na tym
|
|||
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się kupić Czesia
![]() ale mi syn "śpiewa"
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-11 o 16:24 |
|
|
|
#1124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj widziałam coś lepszego: http://www.sklepybuty.com/shippingin...pg6dge6i90ib06.Ad2. Cytat:
![]() Cytat:
Za to ja mam znowu humor z dupy - zbawienny był telefon od taty z pytaniem, czy może wziąć Małą na spacer. TŻ wstał przed 5, żeby o 17 być w domu, a na drogach takie warunki, że może przed 18 nie wróci
|
|||
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Pospała, lek chyba zaczął działać i póki co jest ok, szaleje sobie na dywanie a ja mogę odetchnąćCytat:
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Niezłe, nie?
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
hey troszke was podczytuje ale jak tylk o zaczynam odpisywac to Franek si ebudzi!
Cytat:
A co to za wynalazek ten kubek? pierwsze słysze
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby być ubezpieczoną - choć to mogę zrobić u męża w pracy - i dostać zasiłek dla bezrobotnych
Iga dostała jabłuszko w siateczce
|
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
Jak mnie tu długo nie było.... U mnie dużo się działo i to niezbyt dobrego. Pierwsze dwa tygodnie było ok, chodziłam do pracy. Na początku trzeciego pojechaliśmy z Adasiem na szczepienie. Zapłakał tylko na koniec, no i waży już 7 400g i ma 67cm. Dzień szczepienia i dzień po - super, mały spokojny. Ale to co się stało potem... Mały w nocy dostał drgawek, podczas których i tuż po nich był nieprzytomny. .Trwało to w sumie ze 2 min. Gorączki brak. Gdy odzyskał świadomość uśmiechał się jakby nic się nie stało. No to na szpital. A tam dosłownie jakaś kpina. Pani wielka ordynator spojrzała kątem oka na małego i mówi "pani się pewnie coś wydawało, pewnie mu się coś śniło, bo wygląda na zdrowego"
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- kurcze nie mam czasu nadrabiać... Czy mogłybyście mi napisać, czy mogę coś innego już dawać Adasiowi do jedzenia? Ten gluten, kaszke, kleik, słoiczki lub marchewkę?? W piątek skończył 4 miesiące, jest cały czas na cycu, raz na jakiś czas dostaje mm. |
|
|
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() że tacy ludzie po ziemi chodzą![]() za zdrówko synka, jego ząbki i referat
|
|
|
|
|
#1131 | |||
|
Zadomowienie
|
Co tu tak cicho i spokojnie?
![]() wszystkie rzeźbią fotoksiążki? ![]() Cytat:
Cytat:
No i pomyślałam, że skąd ona właściwie ma to umieć? skoro 4 pierwsze miesiące życia wrzeszczała praktycznie bez przerwy, a jak już się cudem jakimś uspokoiła, to kładzenie na brzuchu było ostatnią rzeczą, o jakiej myśleliśmy - baliśmy się ją znowu rozwścieczyć, bo uspokojenie jej zajmowało czasem całe godziny ![]() Cytat:
![]() http://www.doidycup.pl/ - to taki wynalazek
|
|||
|
|
|
#1132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ad2) przyłączyłam się do sekty i też właśnie zamówiłam, chociaż nam dopiero za jakieś 3 tyg będzie potrzebny
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze badania wyszly ok. ja sie boje tych wszystkich szczepionek jak nie wiem
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że jest wszystko ok i jesteście pod opieką neurologa
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
heeej witam sie w biegu i lece dalej segregowac rzeczy.
Chcialam powiedziec ze przylaczamy sie do zabkujacych! Czuje juz ostre przez dziaslo ale jeszcze sie nie przebil moze przez to mala jest taka marudna od paru dni no i dzisiaj ewidentnie nie chce jesc do tego mi ulewa. Boje sie jak ta moja kumpela sobie jutro z nia poradzi
|
|
|
|
#1136 | |
|
Rozeznanie
|
Coby odwrócić uwagę mego dziecięcia od ząbkowania daje mu pod potrzymania w łapce co popadnie(tnz jest dla niego bezpieczne). Dziś dostał do łapki swoją plastikową łyżeczkę i jak to małż stwierdził fachowo włożył ją do buzi
Chyba mój Antoni szybko będzie sam próbował jeść ![]() a propos jedzenia jakie macie, jeżeli macie miseczki??? ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Będzie dobrze- musi być. |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Fabi mi się drze, więc czytam, a nie odpisuję.
Nie wiem czy to nie przez to, że 4 dzień nie ma kupy ![]() U nas do ząbków daleeeeko jeszcze, bo dziąsła tylko swędzą i nimi miażdży wszystko. Ale wyglądają normalnie i nie są rozpulchnione |
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skubanica w momencie załapała o co w tym chodzi. Dzieciaki są sprytniejsze niż myślimy ![]() co prawda już jej łyżeczki z jedzeniem do ręki nie daje, bo zwykle oprócz wkładania jej do buzi macha nią na wszystkie strony, a obok stoi pies i czeka, czy jemu się nie dostanie my miseczki jeszcze nie mamy ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
hej,
my po szczepieniu, mała bardzo płakała, w domu trochę marudziła , ale przespała się i już jest w miarę. Ma 38 stopni gorączki, zmierzę jej jeszcze za godzinę , jak jej podskoczy to podam czopka. Waży 6875 g( jednak moja waga zawyża), i mierzy 64,2 cm, główka 42 cm. Mamy wprowadzić do jej diety 1 łyżeczkę płaską kaszy manny,ale muszę odczekać 3-4 dni po szczepieniu. Jutro kończy 5 miesięcy. Namawiała mnie babka na pneumokoki, ale się waham. Czy ktoś z Was oprócz Pumas i Aguni szczepi na nie??? Kupiliśmy w końcu pralkę , bo dziś mi zalała całą łazienkę i korytarz.
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ciastek gratuluję ząbka Tym bardziej, ze wyszedł niezauważalnie Moja mama mówiła mi, ze ja też ząbkowalam bez żadnych objawów i odkrywała ząbka przypadkiem ![]() Paula straszne przeżycia... Co do rozszerzania diety, to możesz spokojnie jeszcze karmić tylko piersią, to i tak optymalne rozwiązanie na ten czas dla Twojego dziecka Ja zacznę rozszerzać w skończonym 5 najwcześniej ![]() Mam pytanie gdzie oprócz allegro można kupić kaszki Holle? Czytałam ze są bardzo dobre i nie ma w nich podejrzanych składników jak np. proszek bananowy Ja dziś kupiłam małej kubeczek doidy Bo mała znów obraziła sie na butlę. Kilka dni pod rząd piła, a potem znów stanowczo nie. Co za mały uparciuch ![]() I kupiłam dziś coś dla siebie - róż do policzków Benefita i spodnie z Zary. Spodnie w rzeczywistości wyglądają fajniej niż na tej fotce. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-12-11 o 19:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

bo już 3 dni nie robił...
aa i przyszedł nam doidy, dziś spróbujemy podac w nim soczek
A po co to się robi? Jestem zielona w temacie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

I właśnie za daleko mu poleciało i miał odruch wymiotny, przeraża mnie to 
Już wszystkie manewry umiem i czuję się pewnie za kółkiem 

Pospała, lek chyba zaczął działać i póki co jest ok, szaleje sobie na dywanie a ja mogę odetchnąć