|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Trzymam oczywiście kciuki
|
|
|
|
|
#3422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam się tylko zapytać czy tylko ja zauważyłam ,że w większości wątków mamusiowych rodzi się więcej chłopców, chyba tylko styczeń-luty 2013 ma większość dziewczynek. Taki nastrój statystyczny od rana mnie dopadł ![]() Ciekawe jak będzie u nas
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zauważyłam, że zwykle mniej jest mam z drugiego miesiąca... ale to właśnie pewnie dla tego, że te z pierwszego już tworzą jakąś grupę i nie każdy potrafi się w taką wbić...
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie bo to wszystko zależy od szpitala do którego się idzie, ja z moim mam złe doświadczenia a wiem że tym razem w tym samym urodzę bo ten mam najbliżej, więc zabezpieczam się jak się da. Nie każdy musi mieć takie szczęście jak ja, nie mniej jednak poznałam wiele osób którym w moim szpitalu odstawiono ten sam numer co mi i tym razem zabezpieczam się jak się da i w szpitalu już sobie nie dam w kaszę dmuchać
![]() Dzień dobry. U mnie napadało śniegu
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z okna wygląda cudownie, ale jak pomyślę, ze mam iść odśnieżać auto![]() Dobrze, że rodzimy latem, bo nie wyobrażam sobie, że muszę malucha zabrać na taki mróz i musi czekać, aż odśnieżę auto... nawet żeby na wizytę kontrolną do pediatry się udać... A na następny śnieg to będą starsze i zahartowane
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak ja się bardzo cieszę z terminu
żadnego głupiego werandowania tylko wio na dwór a puki co trzeba bedzie dla mojej smerfetki o jakichś sankach pomyśleć
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć :hej: Ale lecicie z koksem!
![]() Widzę, że była dyskusja o lekarzach i szpitalu. Do poprzedniego roku chodziłam tylko i wyłącznie do ginekologa -kobiety i nie wyobrażałam sobie inaczej. Co najśmieszniejsze mój TŻ też nie wyobrażał sobie, że mogłabym pójść do mężcznyzny Jakoś mi to specjalnie nie przeszkadzało, bo sama nie chciałam. No ale jak trafiłam do szpitala z # to moim lekarzem był pan Baardzo miły, rzeczowy, troskliwy lekarz. I do niego teraz chodzę, zna całą moją historię i mam nadzieję, że będzie przy mnie przy porodzie, bo pracuje w szpitalu ![]() Robię właśnie laminowanie włosów Znacie? testowałyście?A mojej mamie się śniło, że urodzę chłopca
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-12 o 09:39 |
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38090451]No, to tak bywa...
Znam sytuację, kiedy tuż przed ślubem - jakoś tydzień przed - umarł tata pana młodego Ale nie odwołano ślubu, było już za późno, wiadomo - goście, itd... Poza tym babcia umarła na dzień przed moimi urodzinami. Ech życie bywa ciężkie.[/QUOTE] takie sytuacje niestety się zdarzają i niestety ale sama ją przeżyłam, mój tato zmarł 12 dni przed naszym ślubem . 3 miesiace wcześniej zachorował na raka ale bardzo szybko postępowała choroba. Zastanawialiśmy się nad odłożeniem ślubu, ale po rozmowie z księdzem postanowiliśmy brać ślub. Zresztą miałam nadzieje, że tato dożyje... Robiliśmy tylko przyjęcie, więc nie było tańców, tylko kto chciał bo muzyka była. Było smutno, ale co zrobić, takie jest życie...
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
hej
gratuluję udanych wizyt, strawberry - śliczniacha z Ciebie Ja wpadam tylko na chwilkę, dzisiaj o 16.30 mam wizytę u dentysty - zaczęłam leczyć zęby i chcę je skończyć (do niemal 26 roku życia nie miałam żadnej plomby, tak mi się dobrze chowały , a drżałam na każdym przeglądzie czy nie nadszedł ten dzień, kiedy usłyszę wiertełko).Co do lekarzy - moja gin pracuje w przychodni przy szpitalu, w którym chcę rodzić, myślę, że nie będzie jej przy porodzie, bo w szpitalu się nie kręci ale na pewno ją wszyscy znają, bo jest kierownikiem tej przychodni. A przychodnia i szpital mają wspólny korytarz, więc z miejscem też się oswajam - widziałam nawet ostatnio tatusia dreptającego nerwowo w miejscu - na 100% żona rodziła, bo na jego twarzy był wypisany taki charakterystyczny grymas i zdenerwowanie A jeszcze mi się przypomniało - w przychodni wisiał plakat "10 złotych zasad przyszłej mamy" i jedną z nich było unikanie filmów sensacyjnych i książek o taki charakterze a ja uwielbiam kryminał medyczny, thrillery itp, także niestety, ale będę dziecko straszyć
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
No zasuwacie.
Witam was poranną porą. U mnie sypie śnieg, jest biało i ledwo co widać. Za oknem sikorki harcują na psiej kości. Fajnie to wygląda ![]() Aha mam mniejsze mdłości Czyżby jednak te płatki kukurydziane od rana działały?
|
#3431 | |||
|
Raczkowanie
|
BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WAM ZA ODPOWIEDZI!
![]() Cytat:
Czytałam, że badania jakie należy zrobić na początek to HIV, HBS, WR, Grupa krwi, toxoplazmoza, HCV, HBS, mocz, morfologia, glukoza ... Toż to stos badań! Cytat:
![]() Ja jak tylko odczytałam dwie kreski na teście kupiłam kwas foliowy (fembian) - drogie to cholerstwo Szkoda, że nie brałam wcześniej, bo podobno jest to bardzo ważne.Też czułam się tak "inaczej". Nim zrobiłam test byłam pewna, że wyjdzie pozytywny, tak też się stało ![]() Cytat:
Z narzeczonym stwierdziliśmy, że nie ważne co będzie byle było zdrowe. Choć i tak wiem, że obstawia na chłopca. Nie raz o tym mówił ![]() Szczerze to też chciałabym chłopca... nie wiem czemu. Wiadomo starszy brat w razie czego obroni siostrzyczkę ![]() Sama mam dwóch starszych braci |
|||
|
|
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
Nie było mnie trochę, ostatnio na nic nie mam czasu- piszę pracę magisterską i pracuję, trudno mi to pogodzić. Mam nadzieję,ze jak już pójdę na zwolnienie będę mogła z wami pisać ![]() Postaram się Was trochę nadrobić, nie piszcie tak dużo Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom |
|
|
|
#3433 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę Koniecznie zdaj nam potem relacje![]() Cytat:
A zna sie na tym;p Już nie raz"przepowiedziała" płeć Tż się ucieszy jak będzie miała racje;pCytat:
![]() Cytat:
Ja mam to dopiero przed sobą;p A tak w ogóle to Dzień Dobry Jestem już w pracy i się nudzę ( co mnie cieszy) bo nie ma ludzi;pA tak w ogóle to mam spaczony smak;/ Od jakiś 2 tygodni jem codziennie rano chlebek z serem z mikrofalówki z ketchupem a dzis to było takie niedobre że jestem bez śniadania;/ bo tylko to sobie wziełam na dzisiaj;/ Nawet mój ulubiony Anatol śmierdzi i jest niedobry;/ Oj Puszku Puszku co Ty z mamusią robisz;p |
||||
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wy też jesteście tak nieziemsko zmęczone? Po 8 godzinach pracy biurowej, bezstresowej, spokojnej, czuję się jakbym pół dnia worki w piaskiem nosiła. W pracy czuję się ok, ale jak tylko wsiądę do autobusu oczy zaczynają mi się zamykać. Jak z niego wychodzę to już nogi za sobą ciągnę. Wczołguję się do mieszkania i w wyrko. Nawet nie słyszę męża wracającego z pracy. Budzi mnie po jakimś czasie z pytaniem czy długo jeszcze będę spała. Z wielkim trudem otwieram oczy i próbuję się ogarnąć. Ale wtedy jest mi jeszcze gorzej i dochodzą mdłości. I sobie myślę, jak to możliwe by w tak wczesnej ciąży czuć takie zmęczenie i co to będzie jak będę dźwigać wielkie brzuszysko
|
|
|
|
#3435 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja zawsze chodziłam do faceta, a teraz chodzę do kobiety. Dla mnie to bez różnicy, absolutnie. Z kobietą jedynie dużo gadam na tematy przeróżne Znam, mam nawet żelatynę w domu kupioną do tego celu, ale strasznie się boję Rozjaśniałam włosy w wakacje (mam osławione ombre dobrze się w tym czuję, tylko makabrycznie zniszczyłam włosy) i wypadła mi chyba połowa już.... Cytat:
Strasznie mi przykro U nas wesele było w ogóle malutkie, mieliśmy jakieś 25 osób. Więc było kameralnie, były owszem jakieś zabawy, ale takie umiarkowane (nic z seksem, bardzo tego nie chcieliśmy). No i moja mama nic nie tańczyła... ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Po prostu organizm teraz ma wzmożoną pracę, zaczyna odżywiać małego człowieka i w ogóle pracować jakby za dwóch (medycznie to może kiepsko to określiłam, ale wiecie, o co mi chodzi), stąd Twoje zmęczenie Ale po jakimś czasie organizm się przyzwyczaja.
|
|||
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() co do gin, moj gin jest zastepca ordynatora w szpitalu, w ktorym mam nadzieje bede rodzic wiec mysle, ze opieke bede miec, tym bardziej, ze wczesniej z poprzednia ciaza bylam u niego raz przed # i kiedy juz to nastapilo tz dzownil do niego czy moglby przyjechac wczesniej mnie wypisac (slub nasz) i nie bylo problemu zjawil sie szybko ![]() chodze na prywanie, slluchajcie moja kuzyna ma termin na 30 czerwca i byla ostatnio u gin i nie zrobil jej usg bo ma jakies zapalenie i dopeiro pierwsze usg bedzie miala w styczniu ;/ ;/ kurcze czy tez myslicie ze to juz przesada? to juz bedzie 4 miesiac i ani jednego usg ;/ ja chyba bym szalu dostala, nie wiem moze dlatego ze stracilam pierwsze dziecko i jestem mega przewrazliowina |
|
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
Strasznie mi się nudzi dzisiaj TŻ wywiózł mnie do swoich dziadków na dziś i jutro i nie wiem co ze sobą zrobić Dobrze, że laptopa zgarnęłam ze sobą to chociaż mogę z Wami trochę pogadać dla zabicia czasu. Do tego strasznie mi się chce spać ciągle bo musiałam wstać o 6 Witam nowe mamusie U mnie też pada śnieg. Jeśli chodzi o kłucie w boku to mnie na początku kuło, później przestało i wczoraj znów mnie kuło rano, a później przeszło. A to już 14 tydzień idzie!!! Rety jak to szybko leci! Właśnie sobie zdałam sprawę że zaczęłam 2 trymestr!!! |
|
|
|
#3438 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry gaduły
![]() Muszę się zebrać na jakieś zakupy ale taaaak mi się nie chce ![]() Uważaj z ty zapraszaniem, bo do buska nie mam daleko ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38090132]Ja mam babcię i dziadka. Drugich niestety nie mam. I jak to u mnie, oczywiście wiąże się z tym smutna historia - moja ukochana babcia umarła dokładnie 3 tygodnie przed moim ślubem. Leżała w szpitalu, chciałam tam nawet podjechać z TŻem w sukience, żeby mnie zobaczyła (zresztą bardzo się angażowała w moje przygotowania do wesela). To był dla mnie prawdziwy cios, nie umiałam tego przeżyć przez długi czas. Moja mama była na ślubie praktycznie w żałobie ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Ja na pierwszym badaniu byłam 5 dni po zrobieniu testu, jakoś w 5 tyg od OM, czyli bardzo wczesnie ale po prostu nie mogłam się doczekać . Miałam zrobione usg dowcipne, co prawda było widać tylko pęcherzyk żółtkowy ale pani dr zawołała mojego męża (za moją zgodą oczywiście) i mimo, że nie było widać dzidziola to i tak się wzruszył i bardzo ucieszył Pani dr przeprowadziła taki wstępny wywiad, jak się czuję itp., troszki pożartowała i zaleciła kwas foliowy i tyle. Na następnej wizycie, 2 tyg później biło już pięknie serducho i założyliśmy kartę ciąży.Szczerze mówiąc, to jak będzie wyglądała pierwsza wizyta zależy od samego lekarza i jak będzie miał wyposażony gabinet (nie w każdym prywatnym gabinecie jest usg lub jest jakieś przedwojenne). Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
juz sie nie mogę doczekać! Cudownie, że rodzimy latem!Cytat:
za wizytę u dentysty. Też się wybieram, ale trzęsę portami![]() Ja teraz nie lubię oglądać horrorów bo się boję, że jak się wzdrygnę to i maleństwo przestraszę ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka z kolei, która ma termin porodu na luty dziś idzie do szpitala bo jej córeczka jest o 2 cm za niska. Zdziwiłam się bo też nie wiedziałam, że z takiego powodu biorą do szpitala Wiecie może coś na ten temat?
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... już coraz bliżej
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale już nie zapraszam bo wszystko zjadłam dziś rano poszła końcówka pieczarek na tosty
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Lecę na te nieszczęsne zakupy. Mam nadzieję, że jak wrócę to nie będę musiała was pół dnia nadrabiać
|
|
|
|
#3443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cooo? Na pewno o 2 cm? Nigdy w życiu lekarze nie mierzyli mi dziecka w cm ![]() ![]() Zawsze mierzyli w wieku ciążowym+podawali orientacyjną wagę. Pierwsze słyszę. |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc będę miała swoje![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- O kurka ale surprise... ja się z ociąganiem wybieram na zakupy, żeby jakiś obiad upichcić, zaglądam do lodówki, żeby rekonesans zrobić a tam... pełna miska kopytek mamuśka wczoraj na dwa dni narobiłai znowu lenistwo cały dzień, aż mam wyrzuty sumienia
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38096091]Cooo? Na pewno o 2 cm?
Nigdy w życiu lekarze nie mierzyli mi dziecka w cm ![]() ![]() Zawsze mierzyli w wieku ciążowym+podawali orientacyjną wagę. Pierwsze słyszę.[/QUOTE] No tak mi powiedziała przyjaciółka. I mnie też to bardzo zdziwiło. Ale ja nie ufam tej jej gince. Rozumiem gdyby dziecko miało za małą wagę, ale za niskie? Dziwne to jakieś. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałam. Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No przecież dzieci rodzą się w takim przedziale wzrostowym, że 2 cm w tę czy we w tę nikogo nie dziwi. Tym bardziej, że do lutego jest jeszcze trochę czasu, dziecko rośnie... ![]() Wiesz jest jeszcze coś takiego jak centyle, ale nie wiem, to się chyba stosuje tylko do urodzonych już dzieci, nigdy nie słyszałam, żeby mówiono o tych centylach w kontekście dzieci w brzuchu. Dla mnie w każdym razie dziwna sprawa. Tak czy siak trzymam kciuki za koleżankę, daj znać potem, jak tam. |
|
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
malinka to teraz ja zapraszam na kolację
![]() jak już jesteśmy w temacie jedzenia to idę sobie jakieś drugie śniadanie zrobić bo pierwsze było skromniuchne
|
|
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38096311]No przecież dzieci rodzą się w takim przedziale wzrostowym, że 2 cm w tę czy we w tę nikogo nie dziwi. Tym bardziej, że do lutego jest jeszcze trochę czasu, dziecko rośnie...
![]() Wiesz jest jeszcze coś takiego jak centyle, ale nie wiem, to się chyba stosuje tylko do urodzonych już dzieci, nigdy nie słyszałam, żeby mówiono o tych centylach w kontekście dzieci w brzuchu. Dla mnie w każdym razie dziwna sprawa. Tak czy siak trzymam kciuki za koleżankę, daj znać potem, jak tam.[/QUOTE] To samo mówiłam wczoraj do TŻ-ta. Dzieci rodzą się z różną wagą i różnym wzrostem i dla każdego to jest normalne, więc nie widzę w tym nic dziwnego że jej bobas jest o 2 cm za niski. I co jej w szpitalu zrobią? Wydłużą jej to dziecko w brzuchu czy co? Nie wiem. Jak się dowiem czegoś więcej na ten temat to się z Wami podzielę i się dokształcimy. I też nie słyszałam, żeby w zaawansowanej ciąży mierzyli dziecko w brzuchu. Jedynie wiem, że wagę podają. Ja też trzymam za nią kciuki i mam nadzieję, że szybko wyjdzie i będzie ok. |
|
|
|
#3449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trzymam za koleżankę
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

na szczęście zrobiłam sobie wolne i mam cały dzień dla siebie
Trzymam oczywiście kciuki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Z okna wygląda cudownie, ale jak pomyślę, ze mam iść odśnieżać auto

Ale nie odwołano ślubu, było już za późno, wiadomo - goście, itd... 

TŻ wywiózł mnie do swoich dziadków na dziś i jutro i nie wiem co ze sobą zrobić

Wiecie może coś na ten temat?