|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne!
A powiedzieć wam coś? . . . . . . . . . . . . . . Za-czy-na się! [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
no to źle zrozumiałam Cytat:
Cytat:
i bardzo dobrze Cytat:
te bujanie i wibracje ![]() Gratuluję Ja tez dzisiaj zaczęłam 35 tydz
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-12 o 12:03 |
|||||
|
|
|
#4142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łał! jak to zrobiłaś kobieto. ja z rok probowąłam i cisza ![]() nie wiem, okaze sie w praniu ale juz teraz wiem ze moga byc problemy z adapterem do wozka ![]() jak czytalam opinie to o tym pebble to za duzo wiadomosci nie ma... ale tak jak pisalam, mi chodziło o baze z fotelikiem wiec padło na pebble ten cabrio bardziej rozchwutywany jest chyba. no i jest jeszcze city. do wyboru do koloru ![]() Cytat:
a kiedy to nam w sumie obojętne, aż tak sie nie pali ![]() ja na poczatku tez sie napaliłam na lezaczek a teraz troche sie boje bo jak malemu nie podpasuje to co ja z tym zrobie? ja sie nie zmieszczę Cytat:
no trudno, wieszac przez to sie nie bede ![]() jakby okazało sie ze jednak nie damy rady bez takiego nosidelka na wozek to najwyzej kupi sie tutkowego zwyklaczka za 100zł i bedzie sie dziecie przerzucac ![]() o, odpisał szef szefóe - nie ma adapterow to tego pebble ![]() co do tego spiworka to ja czytam i czytam ten opis ja jakos moje zwoje mozgowe nie pozwlaaja mi zrozumiec na jakiej zasadzie on dziala strasnie skomplikowany w opisie moim zdanie wystarczy grubszy kocyk. przeciez w takim foteliku dziecie przenosi sie szybciutko z auta do najblizszego pomieszczenia, wiec moim skromniutenkim zdaniem kocyk wystarczy
|
|||
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu to jest teraz takie krzesełko. A wibracje są bardzo delikatne, prawie ich nie czuć. Ja sobie wyobrażałam że cały fotelik będzie się od nich trząsł Podłączyliśmy i kicha, nie działa! Dopiero jak dotknęłam ręką to się okazało że faktycznie wibruje. A młody po chwili spał jak anioł
|
|
|
|
|
#4144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, to już praktycznie koniec. Zaraz będziemy rodzić i będzie po sprawie, a ciążę i tak będziemy wspominać z uśmiechem na twarzy, mimo tych wszystkich dolegliwości i ciężkich porodów. Cytat:
Ja też wczoraj zjadłam 1kg pomarańczy z TŻem, na dzisiaj mam jeszcze 0,5kg i do tego duuuże pomelo. Cytat:
Jak dobrze, że już po i wszystko w porządku! Ninagg, czekamy teraz tutaj na Ciebie, żebyś nam opowiedziała, jak to wszystko wyglądało i pochwaliła się maleństwem swoim. Buziaki dla Oleńki. ![]() Dziewczyny, to teraz po kolei będziemy się już powoli rozpakowywać. Cytat:
Odpoczywaj teraz dużo. Ja też jestem zwolenniczką zapinania pasów w ciąży. ![]() Lady, a dlaczego się nie chcesz zdecydować na cc? Tak będzie lepiej dla Ciebie, a maluszek bezpiecznie wyjdzie. Dziewczyny, w Tesco można kupić świetny chlebek. Nazywa się chleb angielski (bo ma konsystencję podobną do chlebów z UK) i jest mega lekki, pyszny i można go jeść naprawdę bezkarnie, bo nie ma w sobie cukru, prawie w ogóle nie ma w nim tłuszczu i jest z małą ilością soli. Będzie dobry na pierwsze miesiące karmienia. Do tego jest wielki i kosztuje tylko 2,5zł.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-12 o 12:10 |
||||
|
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki, przedwczoraj miałam wizytę na której wyszło, że mój mały ma za wysoki puls, lekarz kazał podejść następnego dnia do szpitala i sprawdzić na ktg, czy to sie utrzymuję czy tylko jednorazowe podwyższenie tętna, na szczęście okazało się, że wczoraj puls był już idealny
Czekając na badanie znaleźliśmy z tżetem tablicę z informacją o liście rzeczy, którą należy wziąć do szpitala na poród, i tak, w przypadku porodów rodzinnych należy dla osoby, która będzie z nami przy porodzie spakować obuwie na zmianę. Nie pomyślałam wcześniej o tym, trzeba dopakować do torby
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż miał impreze z pracy wczoraj ( to znaczy impra zaczęła się o 21.00) i był w domu przed 6
![]() Teraz ma takieeeeeeeeeeeeego kaca że hej ![]() A chciałam dzisiaj jechac po jakieś prezenty już bo potem tż pracuje znowu ciągle... ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Ja bym się zdecydowała na Twoim miejscu bez zastanowienia,przede wszystkim dla bezpieczeństwa maluszka,ale też ze względu na plecy ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do sukni i butów, to udało mi się sprzedać w ciągu 2 miesięcy od wystawienia i za cenę wyższą niż mi w komisie oferowali i babki mnie tam zapewniały, że za więcej nie pójdzie; a jednak poszła i tak sobie obiecywałam, że jak sprezedam suknię, to pojadę do Krk i zaszaleję na zakupach, ale okazało się, że będzie dzidziak i kupiłam wózek![]() ja myślałam, że jak fotelik maxi cosi, to już nie ważne czy cabrio czy pebble i że takie same adaptery podpasują, a tu widać nie; ale ja wózek też mam mc, więc obydwa będą pasować jakby co; tylko muszę kolorystycznie coś znaleźć, bo wózek czarno czerwony
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jedna para butów do torby!? ![]() o nie, mi juz sie nic nie zmiesci ![]() wrzucimy, jak nie zapomnimy, do bagaznika. najwyzej małż se po nie pojdzie. ale to jakie - adidaski czy np takie basenowe co by mogł wejsc pod prysznic w nich? a to nie mozna zalozyc tych sexi-flexi niebieskich ochraniaczy w razie czego? Cytat:
ej, to jak to jest w końcu z ta szaja? napisała ze się zaczęło i uciekła ![]() ale to zaczęło się bo się zaczęło, tak w ogóle, ogólnie, u nas, na wątku czy zaczęło się u niej?????? |
||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my tez mamy czarno-czerwony wozek. a fotelik udalo nam sie kupic czarny wiec taki neutralny
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Tez zrozumiałam że ogólnie na wątku,ale teraz to już sama nie wiem
![]()
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zrozumialam ze sie ogolnie zaczelo ale pytam sie bo niektore dziewczyny zrozumiały ze sie u niej zaczelo
i ja juz sama teraz nie wiem |
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
nooooo, Szaja znowu zagwostkę nam strzeliła i zwiała, pierdoła jedna, teraz bedziemy siedziec jak na szpilkach i czekac na info
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4158 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to Szaja nam narobila zamieszania, bo ja zrozumialam, ze u niej sie zaczelo, az mnie zatkalo
![]() Cytat:
wynajduje rozne rzeczy na all, pokazuje mezowi, a on :KUP. A tu potrzebne racjonalne myslenie Lepiej zainwestowac w gruby,lepszy koc, przyda się pozniej. A fotelik na przyszla zime trzeba bedzie zmienic na wiekszy i na co mi taki spiworek. Dziekuje
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko
![]() Kupiłyście już biustonosze do karmienia?? Szukam na allegro i nie wiem jaki wybrać ![]() Znalazłam takie coś...i sama nie wiem http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...848009661.html
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-12 o 12:42 |
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rajusiuuuuuuuuuuuuu !!!!!!! Gratulacje kochana !!!!!!!! ** pierwsza dzidzia na wątku !!!!!!!!!!!!! ) Cytat:
Marsiiiiiiiiiiii dobrze ze nic Wam sie nie stałooo!!!!!!!!! odpoczywaj kochana!!!!!!!!!! ale mam sajgon w pokoju, chyba sie kimne i pozniej posprzątam...
|
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ellmi, Kija, scotasia Dzięki dziewczyny, oczywiście chodziło mi, że do 3 latek jako krzesło-nie jako uspokajacz-naiwna nie jestem Czytam opinie i większość bardzo sobie chwali te wibracje np. podczas kolek, no zobaczymy.Ale wiem jedno- mój TŻ jest baaaardzo nieświadomy wielu gadżetów i ciężko mi do niego przemówić-większość rzeczy od razu na NIE (niepotrzebne) i tyle....ehhh, najwyżej na poczekaniu będziemy kupować nianię itp Ciekawe co powie na osłonki do sutków itd |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja sie przerazliwie sie boje cc
wiem, ze mysle o sobie w tej chwili, ale ja naprawde fatalnie reaguje jak jestem przytomna i w miare kumata tego, co sie dzieje wokol mnie....... boje sie, jak zareaguje jak beda mnie kroic, boje sie, ze moge cos poczuc w trakcie, niby glupoty, ale mialam juz jedna taka sytuacje gdzie malo sama sobie krzywdy nie zrobilam ze strachu, trzy osoby musialy mnie trzymac zebym dala sobie cokolwiek zrobic..... Poza tym ja sie cala ciaze nastawialam na sn (boje sie nawet tej cholernej igly w kregoslup ze znieczuleniem! Podejrzewam ze ucieklabym przez okno.....) i ciagle mam nadzieje, ze tak urodze...... Ortopeda powiedziala, ze to miejsce, ktore mnie boli teoretycznie nie powinno przeszkodzic w porodzie sn, natomiast mam obserwowac i gdyby zaczelo bolec jeszcze mocniej pod koniec ciazy to sie do niej zglosic - wtedy wypisze skierowanie na cc...... I sie bije z myslami okropnie, nie chce cc, z drugiej strony przerazila mnie historia kolezanki Lenovej, maz mnie wspiera, ale on tez tej decyzji za mnie nie podejmie..... Boje sie wlasnie tego, ze zlapie mnie okropny bol, ze bede myslala tylko o tym, zeby mnie przestalo bolec, a nie o malutkim........ a przeciez on jest najwazniejszy w tej chwili. Wstepnie zapisalam sie do tej babeczki na koniec grudnia, najwyzej wizyte odwolam. Najgorsze jest to, ze jak mnie boli tak normalnie, to spokojnie wiem, ze urodzilabym sn, natomiast jak mnie lapie taki qrewski bol to nie wiem, po prostu nie wiem...... Przepraszam za smuty
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, ktoras z nas wracala do domu
ale jak pociag podjechal to sie obudzilam
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ja się za to przeraźliwie boję sn
![]() Sama musisz zdecydować... Mimo wszystko ja bym wybrała cc na Twoim miejscu (jak w czasie sn zaczną Cie tak strasznie boleć te plecy...żeby maluszek się nie męczył to lepiej chyba od razu cc zrobić)
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a do szpitala jednak cos trzeba mieć. ![]() tylko ja mam taki z "kieszonką". wydaje mi sie wygodniejszy bo ten twoj dziala na zasadzie odpinania ramiaczka, a jak ci ramiaczko spadnie na plecy to szukaj wiatru w polu
|
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie też tak zrobię.Jeden sportowy już sobie kupiłam i dokupię jeszcze Też już go noszę i jest mega wygodny---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Wybiorę albo sportowy biustonosz albo taki jak Ty masz Dziękuję
|
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
Wystraszyłam się i poszłam spakować torby, na poród brakuje mi cukierków
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
cholerka, wszedl i nerwoból w biodro, chodze jak kaleka..... uciekam obiad szykowac, pozniej zajrze
|
|
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mina męża bezcenna ![]() Cytat:
Byłam w przychodni, ginka na nfz nie robi tego badania W du.pie ją mam Kupię wymazówkę w aptece i powiem mojemu za 2 tygodnie żeby mi pobrał i sama zaniosę do labu, bo czytałam już że fryda z bielska też to badanie robi. Bez łaski ![]() Dostałam też deklaracje do wypełnienia i się przenoszę do tej przychodni. Kupiłam w aptece resztę potrzebnych pierdółek do torby i jestem praktycznie spakowana! Tylko dokumenty i kosmetyki dorzucić i finito. Kupiłam też kapsułki z wiesiołkiem, tylko doczytam od kiedy zażywać. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

no to źle zrozumiałam
i bardzo dobrze 

Spokojnie, to już praktycznie koniec.
Jak dobrze, że już po i wszystko w porządku! 
i tak sobie obiecywałam, że jak sprezedam suknię, to pojadę do Krk i zaszaleję na zakupach, ale okazało się, że będzie dzidziak i kupiłam wózek

wiem, ze mysle o sobie w tej chwili, ale ja naprawde fatalnie reaguje jak jestem przytomna i w miare kumata tego, co sie dzieje wokol mnie....... boje sie, jak zareaguje jak beda mnie kroic, boje sie, ze moge cos poczuc w trakcie, niby glupoty, ale mialam juz jedna taka sytuacje gdzie malo sama sobie krzywdy nie zrobilam ze strachu, trzy osoby musialy mnie trzymac zebym dala sobie cokolwiek zrobic.....