|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Po wczorajszej sprzeczce z mamą dziś do mnie dzwoni i mówi " Ty chyba córkę urodzisz, bo się taka pyskata zrobiłaś"
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
diabli taka połozna u nas bierze 500 zł. Moja bratowa teraz ma rodzić i wynajmuje, mi rodzice powiedzieli , żebym tez wziela... nie bede sie przynajmniej prosić o opiekę nade mną ....
dzwonilam do gina czy odstawic luteine ale mam brac dalej bo gin w szpitalu kazał dzwonic w srode do swojego. i mam brac mowil ze skoro nie ma krwawien to nic nie powinno sie dziac oszczędzać sie jak najwiecej duzo lezec![]() a czy siedziec tez moge?? bo poogladalabym sobie tv ale nie ma tam łózka.
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde teraz widzę, że zamiast pytania "Czym Ci to badała", pytałam czy a to chyba logiczne, że ona badała |
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
o nie, co ja będę jadła?
|
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
KOCHANE;*
strasznie was przepraszam, że tak długo sie nie odzywałam a tu juz 4 część wątku.. byliśmy 6 grudnia na usg u nowego gina u ktorego chce rodzic i co do płci tym razem 50/50 wiec może na liscie można by dopisać znak zapytania bo to jeszcze nic pewnego. Ostatecznie mam nadzieje wyjaśni się 3 stycznia na kolejnym badaniu albo po 10stycznia na połówkowym w 3 d ![]() nie pisałam bo miałam ostatnio nieciekawe dni;/ tż robi mi straszne świństwa ostatnio... teściowa sie obraziła, święta idą jest nieciekawie..nie będę wchodziła w szczegóły bo juz nie mam siły. Chyba, że w klubie, istnieje jeszcze ?buźki |
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli przy porodzie nie uczestniczy.
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do diety to ona szczególną uwagę zwróciła na truskawki- nad czym ja bardzo ubolewam bo kocham truskawki ![]() mówiła, że uczulają też orzechy, czekolada, cytrusy.. ale to nie jest aż taki problem.. Ogólnikowo stwierdziła że jej pacjentki jedzą wszystko- gołąbki z kapustą, smażone, wędzone... wszystko na co mają ochotę.. no oczywiście w granicach rozsądku. No i trzeba obserwować dziecko czy wszystko ok |
|
|
|
|
#2769 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
łącznie z tym, że powiedzieli mi wprost kiedy mam iść na zwolnienie![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja i tak wolałabym lewatywę |
||||
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam o tyle komfortowa sytuacje, ze szwarierka mojej siostry pracuje w szpitalu w ktorym mam rodzic. jest instrumentariuszka przy operacjach (podaje narzedzia). czesto jest przy cesarkach, zna polozne i na pewno ktoras mi poleci i wiem, ze opieke bede miala...ale ciagle zastanawiam sie jak to z ta kasa jest. czy kazda polozna z nfz dostaje w lape? jesli tak to chyba oplacalna praca, hehe. dzieci rodza sie tasmowo...jeszcze nie wiem czy moj tz bedzie w stanie byc przy porodzie, wiec fajnie byloby miec przy sobie kogos kto wesprze. mysle czy nie zaangazowac siostry
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
klub istnieje jak coś trzymaj się dzielnie, no i super że z maleństwem i tobą OKCytat:
tylko truskawek będzie mi brakować
|
|
#2773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na poprawę nastroju ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro bede sie golic to w czym ta lewatywa kobitom przeszkadza? nie rozumiem. tak samo jak wielkie halo wokol nacinania krocza. rozumiem, ze sa jakies masaze i niektore moga miec fuksa i bedzie ok. ale jesli lekarz uzna, ze trzeba to chyba lepiej dac sie naciac "wzdluz linijki" niz peknac byle jak...moze to brzmi jak taka rzeznia, ale nie rozumiem dlaczego kobiety maja z tym az taki problem. po porodzie i tak i tak bedzie wszystko bolalo :P
|
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polozna, ale Ciebie odwiedza jako pielegniarka srodowiskowa przyjdzie po porodzie wazyc dziecko, sprawdzic jakie masz warunki lokalowe, zerknie czy dajesz rade z karmieniem...pamietam, ze do mojej siostry jak srodowiskowa przyszla to juz na wstepie miala wielki foch "dlaczego w domu z ogrodem pies jest w srodku" (listopad, jamnik - typowy kanapowiec. raczej domownik niz pies przy budzie). od razu kazala psa od dziecka izolowac, zrobic malemu testy na jakies bakterie przed porodem nie przychodzila.ufff doczytalam Was, to moge isc na sniadanie a zaraz po nim obiad
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Wam mialam wkleic, bo tz zostawil mi z samego rana otwarte zebym poczytala
![]() http://biznes.onet.pl/resort-pracy-c...5,1,news-detal |
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super! Zaraz skasuję płeć w kalendarzu, bo skoro 50/50 to jeszcze wszystko jest możliwe ![]() A klub istnieje, więc jak masz ochotę to tam napisz co i jak. Trzymaj się
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkałam w innej części Polski i tutaj nie miałam wybranego lekarza rodzinnego, więc pojechałam do przychodni się zapisać, obok był pokój połoźnyxh i pielęgniarek środowiskowych, więc tak po prostu poszłam sie zapytać co i jak. Podsunięto mi deklarację o wyborze położnej i wszystko było już załatwione, to była końcówka listopada. Położna mi powiedziała, że widzimy się w grudniu i dała wizytówkę, myślałam że będę musiała umówić się na wizytę, ale w poniedziałek sama do mnie zadzwoniła. Umówiłyśmy się na dzisiaj. W styczniu też będzie do mnie dzwoniła. A jakby wcześniej coś się działo to ja mam po nią dzwonić ![]() Wiem, że w innej przychodni też są takie położne i tam jak wybierzesz sobie już konkretną położną to możesz się zapisać do darmowej szkoły rodzenia. Tutaj tej szkoły chyba nie ma.. zapomniałam zapytać, ale myślę że może dlatego ona tak często będzie do mnie przychodziła bo tej szkoły nie ma.. ![]() Bezpłatnie, mona dwa razy zmieniać deklarację i wybierać położna na NFZ. Za trzecim razem już się płaci 80 zł przy wyborze. Tak mi powiedziano kiedy wypełniałam deklarację mi też nie wiem jak ja wytrzymam latem bez truskawek pogniecionych widelcem, ze śmietaną i cukrem ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- właśnie |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2782 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 16 tc![]() Cytat:
a najlepiej zeby nic sie nieprzydalo - zeby nie mialao katarkuCytat:
no i ja na zwolnieniu od 10 tc i tez nic nie mowili Cytat:
i proponuje Ci wszystko to co ja uzywalam znaczy nakupowlam pełno kosmetykow a w dzien kiedy wyszlam ze szpitala lecialam do apteki po oilatum i bepanthen suuperr tez![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam gniecione truskawki z cukrem
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i ze śmietanką jeszcze
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
melduje się z pracy.
moja poważna firma zrobiła mi psikusa i wrzuciłam luzem 183płyny do paczki. wytłumaczę bardziej obrazowo: macie 183 michalki/landrynki/ czekoladowe/orzechowe cukierki, wszystkie w tym samym papierku z malym napisem jaki to smak. smaków jest 70, każdedo smaku 1/2/3/4 lub 5sztuk. podziel to na smaki, z każdego smaku jeszcze 4warianty(moc nikotyny opisana mikro druczkiem) i odpisz ![]() po co segregować,dawać w karton jak zawsze-pyskata pracownica będzie miałą nauczkę ![]() to taka ciekawostka ![]() fotki mam na pamiątkę, i wszystkie niewygodne dla nich maile ![]() wisienką na torcie jest mail o dodawaniu toksycznych,po dacie ważności płynów jako gratisowe ![]() jutro do drugiej pracownicy przychodzi ASEKURACJA a pojutrze do mnie ciekawe co ten ktoś chce robić. nawet jakbym była złodziejką,której nie ma na stoisku i ma w dupie, to logiczne,że przy kimś tego nie zrobię.. ale to ja jestem głupia,co ja tam wiem
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kazdej zalezy przede wszystkim na bezpieczenstwu dziecka...wiec jesli moja kupa ma mu utrudnic przychodzenie na swiat, to chyba moge sie poswiecic, nie?
|
|
|
|
|
#2790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dla nie to brzuszek ciażowy, widac nawet że macica dochodzi do pępka
ps. mam podobny, ale chyba jeszcze większy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podobno to już pierwsza siara może być ja na razie mam malutkie krostki na brodawkachCytat:
W 18 tygodniu ![]() Cytat:
![]() Wczoraj miałam zwykłą wizytę. Położna zmierzyła brzuszek, zważyła, ciśnienie i mówi że wszystko wyglada bardzo dobrze potem wizyta u lekarza, szyjka, macica wszystko super |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

07.07.2012 

jesli przy porodzie nie uczestniczy.

klub istnieje jak coś 
za 16 

Ja nakaz leżenia absolutnego a on koło mnie