|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
Ale sporo taniej wychodzi. Położna też polecała, na jakieś zmiany skórne u dziecka. Niektórzy też mówią że dobra na dupcię
|
|
|
|
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale dupny ten bebilon
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ja też bym się chętnie wygoliła - robiłam to jakiś czas temu, nie ma tragedii, ale przydałoby się odświeżenie trawnika.
Tzn TŻ to robił, bo ja sama nie daję rady, a jemu bardzo dobrze to idzie. Ale dzisiaj jest na 16h dyżurze w pracy i będzie dopiero rano, pójdzie więc spać i wstanie pewnie gdzieś o 13:00, a ja na 15:00 mam wizytę - muszę sobie sama poradzić. To będą niezłe akrobacje. Mam nadzieję, że się nie połamię w tej wannie. Adusia, Czester to świetna alternatywa, też bym tak na mojego mówiła, gdyby miał na imię Czesław. Laurka, potwierdzam - mi siostra polecała, żeby kupić Bepanthen na sutki oraz właśnie na odparzenia dupci i od czasu do czasu używać, zamiast kremów z tlenkiem cynku, żeby skóra odpoczęła.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-12 o 18:16 |
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie to że się go wstydze czy coś, po prostu nie bo nie, dla mnie to przesada troche;p ale jesli ktos na prawdę nie moze to faktycznie pomoc się przyda ja daje rade, ale jakbyście mnie w tej akcji zobaczyly, to do cyrku bym sie nadwała hahaha ale ważne ze broszka gładka! hahahah a wloski na nogach to golilam ostatnio 3 grudnia przed wizytą i nadal mam gładziutkie! dziewczyny a goliłyscie sobie kiedyś włoski na rękach?? ja to nigdy, ale dużo dziewczyn tak robi;ooo :P
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
moja koleżanka w podstawówce goliła, ale jak to potem zaczęło odrastać to masakra
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Skonczylam prasowanie kolorowych ciuszkow. Na sama mysl o bialych robi mi sie niedobrze. Nie wiedzialam, ze to tak wyczerpujace zajecie. Prasowalam na siedzaco, a plecy tak mi napieprzaja, ze szok.
Co do drugiego imenia to ja tez Marysia.
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). I wtedy mnie goli, także jest sympatycznie. Ja na rękach nie goliłam nigdy, bo mam białe akurat, ale golę na brzuchu ostatnio, bo w ciąży mi się zrobiły strasznie ciemne i grube, jak futro kota. Zamiast tej ciemnej, hormonalnej kreski to mam taką ścieżkę z włosów, masaka. Mam nadzieję, że po ciąży wrócą do siebie. A propos kota - moja kota ma się już całkiem nieźle, dalej jest obolała, ale codziennie masuję jej łapkę, którą jej naciągnęła psica, i coraz lepiej jej się chodzi. No ale - wciąż jest posiniaczona... Dzisiaj wrócił jej apetyt, więc pewnie na dniach wyzdrowieje.
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wydarzeniach, ma być materiał o kobiecie, której lekarka nie chciala zrobić cesarki i dziecko się utopiło w wodach płodowych! kur@##$wa co to ma być w ogóle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!http://wiadomosci.wp.pl/title,Lekarz...wiadomosc.html
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-12 o 18:47 |
|
|
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Wzięłam się w końcu za pranie synkowych ciuszków, pościeli, ręczników, kocyków, pieluszek. Właśnie 3 pralka "chodzi' a jeszcze zostało gdzieś drugie tyle. Mam nadzieję że wyprasuję to do porodu
|
#4330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie będzie tragedii. Ja zawsze miałam włosy na brzuchu, bo jestem szatynką naturalną, ale nigdy nie były aż tak widoczne, jak teraz... Oby się wybieliły. Eeeee, co? Jak to? To to jest możliwe? Masakra! Cytat:
|
||
|
|
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam o tym na WP.
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
ja goliłam na rękach
tzn depilowałam, plastrami, do czasu, aż kiedyś przed imprezą sobie tak machnęłam, że na jednej ręce mi wyskoczyły czerwone pasy, jakby mnie ktoś centralnie takich grubym pasem lał - pamiętam że wtedy musiałam na tą imprezę iść w bluzce z długim rękawem następnym razem goliłam już tylko dzień przed ślubem, ale ja mam strasznie ręce owłosione (bardziej niż mój mąż ) i nie chciałam świecić włochami na własnym ślubie![]() Dziewczyny - padłam. Pojechaliśmy z mężem zawieźć tą moją suknię do prania, i mówię babeczce, że bardzo mi zależy, żeby do piątku zdążyć, a ona do mnie "no chyba pani tak późno przed ślubem sukni nie oddaje!" ja na nią patrzę, stanęłam bokiem i mówię, "no jak teraz bym się nie zmieściła w życiu! My już po " ona w życiu bym nie powiedziała, że pani w ciąży potem się pytała, kiedy się spodziewamy, ja mówię, że w styczniu, a ona no w życiu pani na końcówkę ciąży nie wygląda!!! Fakt, że miałam luźny sweter, ale przecież wcale aż tak małego brzucha nie mam. Ale to już druga sytuacja, ostatnio oglądałam dla M. rakiety do squasha podchodzi gostek i mówi, dla pani to te mniejsze i lżejsze! A ja do niego, nie nie, to dla męża, ja z tym brzuchem to bym mogła jedynie piłkę udawać, a gostek nie zauważyłem :/ Ci ludzie chyba ślepi są.....Aha, brzuch mi skoczył w 2 dni o 4cm!!! W końcu przekroczyłam magiczną setkę, 101cm w brzucholu, 36tc
|
#4334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też radze sobie sama bo jakoś nie widze tego żeby tzt mi pomagał i stwierdzam, że nawet mi to sprawnie idzie choć tak po omacku robie ![]() ale wanna to się za każdym razem robi coraz mniejsza i nie wiem czy to ja tak rosnę czy wanna się kurczy ![]() a dziś to normalnie pobiłam samą siebie zjadłam całą tabliczkę czekolady taką straszną ochotę miałam na czekolad, a teraz marzy mi się pomelo
Zapraszam na mojego bloga http://wsiecinitekiniteczek.blogspot.com/ Edytowane przez j1987 Czas edycji: 2012-12-12 o 18:58 |
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
o, znalazłam
http://wiadomosci.wp.pl/page,2,title...l?ticaid=1fb0b ja pitolę.....
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
leć leć, powodzenia
![]() tobie tez powodzenia życzymy
|
|
|
|
#4337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra... Zaczynam się bać tej cesarki (moja malutka jest głową do góry cały czas)... Jeszcze nie wiem, na jakiej zasadzie to działa u mojego lekarza - mam nadzieję, że to będzie tak, że przyjdę do niego na umówiony termin, o umówionej godzinie, kiedy akurat będzie na dyżurze, a nie, że będziemy czekać, aż zacznie się akcja porodowa i dopiero wtedy cc. Jemu ufam i wiem, że mi pomoże, ale innych lekarzy to się wręcz boję, jak czytam te wszystkie akcje, kiedy odmawiają kobietom pomocy...
|
|
|
|
|
#4339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehehe dobre z tym udawaniem piłki hehe kurde, ja to mam wielki brzchol, ale tot ez dlatego ze kurdupelek jestem Cytat:
a pomelo wczoraj jadlam po 3.99 jest za kg Cytat:
jak moja gin teraz stwierdzi ze cc mam miec a lekarz w szpitalu powie ze sn to niech sie buja sajgon chyba tam zrobie!! ;[
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i bez promocji sie oplaca. Tylko ciekawe jakie maja opinie. Cytat:
Wyjatkowo mi sie podoba ![]() Wrocilam z SR Dzis byly 2 godziny o porodzie Ale najpierw polozna badala tetno u dzieciaczkow.Pierwszy raz bylam na cwiczeniach, oddychanie, rozluznianie, parcie i takie tam
|
||
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4342 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
NINA, gratulacje!
Cytat:
i codziennie wieczorem "czuję, że tej nocy coś się wydarzy" ![]() Cytat:
po prostu tak mi się wrzynają, że aż mnie to boli :/ nawet jak kupiłam 2 rozmiary większe a większe przecież by mi spadły ![]() Cytat:
ale przynajmniej jest śliczny Cytat:
ale ja narazie wskazań nie mam... ale jak byłam u nas w szpitalu w Gliwicach to dziewczyny wiem, że mogły sobie wybrać czy chcą być znieczulone od pasa w dół, czy w pełnej narkozie, więc może to dla ciebie byłoby jakieś wyjścieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nic się nie martw! ![]() Cytat:
dziiiiwni są!Cytat:
![]() jaka masakra, ja teraz tak mam
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
racja, ale jak mamy nie sluchac jak wszedzie dookoła o tym wszystkim dudnią, wszedzie jakies morderstwa w ogole nie wiem co sie z tymi ludzmi dzieje...po☠☠☠#$@#$ło się niektórym w głowach mocno.
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
To moj (31tc - 2000g) guliwerem jest!
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam te chusteczki i bardzo je lubię, są grube i mocno nawilżone, mają przyjemną strukturę - taką miękką i gładką, nie wysychają, no i nie pachną. Używałam do zmywania makijażu przez całe wakacje. Dobre są do zmywania kupci u dzieci - moja siostra ich używała przy swojej córeczce i chwaliła sobie, zresztą nie jeden raz sama przebierałam Zochę i te chustki świetnie i szybko wszystko zmywały. Nie podrażniały i nie uczulały. Ja dla małej chcę kupić jeden 3pak Huggies i jeden 4pak bezzapachowych BD. Będę używać zamiennie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-12 o 19:20 |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jak moja jutro, ostatnio 1665, a jutro już prawie 32 tydzień, ciekawe ile przybrała, bo mamusia jest już 11 na plusie ![]() pytanie: gdzie zamawiałyście kosmetyczno apteczne rzeczy dla maluchów? allegro czy jakaś apteka?
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DOKŁADNIE ![]() Cytat:
![]() Ja mam 103 i nie zdarzyło mi sie żeby ktoś nie zauważył. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Ja nawet wolę nie wchodzić na ten link. A jak slyszę w wiadomościach cos takiego to przełączam.
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 100cm i zawsze wchodzi najpierw mój brzuch a później ja! hah:d
|
|
#4350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he he, widze ze tu co druga to Marysia w wiekszosci to zapewne po babciach cos mi sie wydaje ze ladnych kilkadziesat lat temu to co druga to Marysia była ![]() Cytat:
o matko, wyobrazilam sobie siebie i malza we wspolnej kapieli ja 178, on 185 + moj bebzolek zeby wziać wspolna kapiel to musielibysmy chyba miec basem na chacie o w morde - popłakałam się |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Fajnie, że wpadłaś na taki pomysł, chętnie z niego skorzystam, bo nie kupiłam jeszcze nic na sutki, a czysta lanolina będzie najlepsza dla maluszka. 

Wszyscy mówią do niego Czester
Ale dzisiaj jest na 16h dyżurze w pracy i będzie dopiero rano, pójdzie więc spać i wstanie pewnie gdzieś o 13:00, a ja na 15:00 mam wizytę - muszę sobie sama poradzić.
nie to że się go wstydze czy coś, po prostu nie bo nie, dla mnie to przesada troche;p ale jesli ktos na prawdę nie moze to faktycznie pomoc się przyda

Jak to? To to jest możliwe? Masakra!

w życiu bym nie powiedziała, że pani w ciąży