|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
Połozna mowila, ze rozne cudactwa dziewczyny przynoszą do szpitala i ze takie sa najlepsze. Ja mam jeszcze taki http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...800844431.html, i tak jak Black napisala, łatwo cyca wyjąć![]() Lady a nie myslalas o znieczuleniu ogolnym? Moja kolezanka miala cc ostatnio i mowila, ze mogla wybrac ogolne albo to zewnatrzoponowe. |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/promocja-1szt-grat...840351607.html Bardzo wygodny i chyba praktyczny, ale to się dopiero okaże. |
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez myslalam ze Szaji chodzilo ze zaczelo sie na watku - ona tak chyba specjalnie napisala zeby Nas poddenerwowac
![]() co do stanika to ja mam i sportowy i taki do karmienia tez ale to z poprzedniej ciazy jeszcze
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za pierwszym razem umierałam jak pomyślałam o cc, chciałam koniecznie sn bo byłam świeżo po usunięciu mięśniaka miesiąc przed zajściem w ciążę (może czytałaś w jednym z moich pierwszych postów) i jak sobie przypomniałam cierpienie po operacji to mówiłam sobie że nigdy więcej, a okazało się że naturalnie i tak nie dałam rady urodzić, pocięli mnie i to było najlepsze co mogli zrobić, pozbierałam się błyskawicznie i zaraz za drugi dzień byłam chętna na drugi poród - byle przez cc Co prawda też mam trochę stracha jak pomyślę o znieczuleniu w kręgosłup (za pierwszym razem pełna narkoza), ale poczytałam i wszyscy twierdzą że nie boli, poza tym jest ekstra bonusik - widzisz od razu dzieciaczka, możesz przytulić; ja po narkozie nie widziałam - dopiero jak się wybudziłam to mi go na moment przynieśli pokazać i za chwilę zabrali bo pierwsze godziny tylko spałam
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, termin mam na 22.01
|
|
#4176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=s i l v e r;38096259] Cytat:
nie chciałam, myślałam że trochę Ci to pomoże w decyzji. Pójdz jeszcze raz do tej lekarki, ginekologa tez dokładnie wypytaj o za i przeciw i wtedy podejmij decyzję , najważniejsze dobro malucha ! ;* |
||
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to naprawdę jest duże wyzwanie dla każdej kobiety i do tego czasem jeszcze bóle krzyżowe. Zastanów się, czy warto się tak męczyć. Zdrówka Ci życzę i podjecia właściwej decyzji, jakakolwiek nie będzie Cytat:
Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-12-12 o 13:13 |
||
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
to u nas podobnie (2200g), mnie troszkę martwi ta waga, Gabi urodziła się z wagą 3750g, a teraz z Laurą to już raczej mało prawdopodobne, żeby tyle osiągnęła. Choć gin mówi, ze wszystko możliwe...
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do staników do karmienia, tanim stanikom z odpinanymi miseczkami mówię NIE, beznadzieja, do niczego to się nie nadaje. Droższe firmowe są super, ale ja miałam taki tylko jeden bo mi było szkoda kasy, ubierałam na specjalne okazje A na co dzień zwykłe sportowe, spokojnie wystarczają, tylko trzeba dobrać taki żeby z jednej strony dobrze trzymał całą pierś, a z drugiej - na tyle elastyczny żeby można było bez problemu wyjąć z niego cyca bez zdejmowania czy odpinania ramiączka (przy odpięciu ramiączko lubi uciec na plecy). To znaczy najwygodniejsze byłyby pewnie same firmówki do karmienia, ale uważam że lepiej kasę wydać na dziecko a kupić parę tanich sportowych, u mnie się sprawdziły
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też mnie to zastanawia, czy przy takich bólach kręgosłupa oni się decydują na znieczulenie właśnie w kręgosłup? Wydaje mi się takie troszkę nielogiczne....
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-12-12 o 13:15 |
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę że tak dobierają rodzaj znieczulenia żeby było dobrze, u mnie się nie dało zrobić w kręgosłup bo miałam bóle porodowe i mną rzucało po stole, nie dałabym rady uleżeć spokojnie bo mnie co chwilę podrywało do góry chociaż mnie przywiązali do stołu... Nikt się nie pytał jakie znieczulenie chcę, było oczywiste że w kręgosłup się nie da. Chyba jak jest duże skrzywienie kręgosłupa to też zwykle jest narkoza bo są problemy z wkłuciem. Tak że na pewno takie znieczulenie wybiorą żeby było jak najlepsze dla Ciebie i dzidzi
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenova gratuluję ważne że z małą jest wszystko dobrze
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-12 o 13:20 |
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam taki krem do dupci i buźki, mam nadzieję że będzie dobry
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...a-duo-krem-f18 |
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama urodziła i mnie i dwójkę mojego rodzeństwa równo 3 tygodnie przed terminem, więc myślę sobie, że w genach mam trochę krótszą ciążę i że może dziecię nie urośnie dużo powyżej 4kg do tego czasu
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skąd mam wiedziec jaki mam mieć??
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale powiem szczerze, ze wydaje mi sie dosc maly, ja mam B i jest w tej chwili dobry (z tego co pamietam, a raz go tylko przymierzylam)A i mialam maly problem z tym sprzedającym, kupilam dwie rzeczy, przyslal jedną. Ale dosłał druga na swoj koszt. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-12 o 13:35 |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam wczoraj napisać - lekarz pokazywał mi włosy młodego, takie dość długie były i fajnie falowały w wodach płodowych, myślałam że sobie jaja ze mnie robi, ale mówił poważnie
Łysy nie będzie ![]() Idę robić obiad, dziś kalafior i ziemniaki. Zapomnialam wyjąć mięso dla męża z zamrażarki
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze mozna do nich napisac i zapytac![]() a zobacz, nad tą pania w staniku, szara czcionką napisali, tez wczesniej nie zauwazylam
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-12 o 13:44 |
|
|
|
|
#4196 |
|
Konto usunięte
|
Luz dziewczyny
miałam wątek ogólnie na myśli
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram sie za nadrabianie Was, ale najpierw pogratuluje swiezo upieczonej mamusi - od razu ten news mi sie rzucil w oczy!
![]() Aaaaa zaczelo sie ![]()
|
|
|
|
#4198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38094191]Ninagg - gratulacje serdeczne! A powiedzieć wam coś? . . . . . . . . . . . . . . Za-czy-na się! [/QUOTE]Zaczyna się, w sensie, że rozpakowywanie na wątku? >Cytat:
A co ten Twój Tż taki znawca, 5tkę dzieci wychował?:/ Marsi: jak dobrze, że nic się nie stało! Trzymajcie się z synkiem dzielnie ![]() Co do staników do karmienia : ja kupię jeden z Alles i pewnie też jakieś sportowe - np do spania. Najwyżej potem sobie coś z Alles dokupię, bo teraz ciężko stwierdzić jak w ogóle będzie z karmieniem. Wreszcie dzisiaj się wyspałam! Chociaż Malutka od wczoraj bardzo aktywna jest, cieszę się z tego bardzo Zweryfikowali mi konto na szafce - super, będę zaraz buszować ) jak kupię tańsze ubranka (56 nie chcę za dużo nowych kupować, bo się boję, że Mała nie założy) to będzie mnie stać na wymarzoną pościel:P dla Skarba.Kurczę, po wiadomości o Ninie, poczułam lekką, zazdrość...że już ma Maluszka przy sobie ![]() |
||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38098153]Luz dziewczyny
miałam wątek ogólnie na myśli [/QUOTE]Szaja, ty pierdoło, ale narobiłas zamieszania ide ribke szykowac na obiadek
|
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam z zakupow i... zakupilam sobie 2 tuniki. Bede miala na swieta. Poza tym stanik kupilam, uwaga 95 e
![]() Ide odkurzac i w koncu wyprasuje dzidziowe ciuszki. Mama dala bigos, wiec obiad mam z glowy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

i ze takie sa najlepsze. Ja mam jeszcze taki 

wiem, ze mysle o sobie w tej chwili, ale ja naprawde fatalnie reaguje jak jestem przytomna i w miare kumata tego, co sie dzieje wokol mnie....... boje sie, jak zareaguje jak beda mnie kroic, boje sie, ze moge cos poczuc w trakcie, niby glupoty, ale mialam juz jedna taka sytuacje gdzie malo sama sobie krzywdy nie zrobilam ze strachu, trzy osoby musialy mnie trzymac zebym dala sobie cokolwiek zrobic.....
Ja za pierwszym razem umierałam jak pomyślałam o cc, chciałam koniecznie sn bo byłam świeżo po usunięciu mięśniaka miesiąc przed zajściem w ciążę (może czytałaś w jednym z moich pierwszych postów) i jak sobie przypomniałam cierpienie po operacji to mówiłam sobie że nigdy więcej, a okazało się że naturalnie i tak nie dałam rady urodzić, pocięli mnie i to było najlepsze co mogli zrobić, pozbierałam się błyskawicznie i zaraz za drugi dzień byłam chętna na drugi poród - byle przez cc 
, termin mam na 22.01

Jutro idę na badania prób wątrobowych. Ma/miała to któraś z Was? Trzeba leżeć w szpitalu? Już niedługo święta, a ja nie chcę na patologii znowu leżeć 

>