|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
ok tz wrocil, wiec i ja uciekam
moze jak wroce to sie rozgadacie.
|
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Witam
od wczoraj wieczór do teraz mam do nadrobienia 15 stron Mieliśmy zakręcony wczoraj wieczór, noc i dziś.. Tż coś postrzyknęło na siłowni, później w ogóle ruszać się nie mógł, okazało się, że zablokował mu się staw krzyżowo żebrowy . Teraz po wizycie znajomej masażystki jest już lepiej ale jak miał kryzys o 2 w nocy i chcieliśmy przyjechać do szpitala ale Tż nie był w stanie o własnych siłach to pani na pogotowiu ratunkowym powiedziała żeby ratować się środkami przeciwbólowymi typu ibubrom, apap masakra z naszą służbą zdrowia Czy może mi ktoś streścić o czym dyskutowałyście dziś?
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ mi kupił jakiś za 2zł. Zawsze miałam za 50 gr, a teraz taka chamska baba u mnie w aptece mówi: "STERYLNY"
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
Hej
niedawno wróciłam z Tż z warszawy, o 4 w nocy musieliśmy wyjechać bo szwagierki niemiał kto na lotnisko zawieźć, a autobusem ponad 300 km to tak średnio się chciało jechać....normalnie tak mi brzuch wytrzesło,że tragedia, przed wyjazdem brałam nospe bo podejrzewałam,że może mnie pobolewać brzuch ![]() zjadłam właśnie kiślu cytrynowego, zaraz zjem morele suszone o których wczorej pisałayście i śliwki suszone![]() jutro zaplanowałam cały dzień labe i posiedze z wami gaduły![]() dobranoc |
|
|
|
#2886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech TZ się kuruje Cytat:
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-12-12 o 18:50 |
|||
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo, jaki tata dzielny!
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Ta reklama Bebilona co wyskakuje wkuuuuurza.
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro mam badanka,znów się nie wyśpię.. schizuje przed tą glukozą
![]() a wracając do tematu lewatywy i nacinania.. lewatywę chcę! wole nie "urodzić" niespodzianki przy tż i lekarzach/położnych, bo się zawstydzę i powiem "dobra,starczy,nie rodzę dziś nic więcej" ![]() nacinanie-wolę nie ale jeśli będzie trzeba to wolę to niż pęknąć.. ![]() ogólnie mam pytanie!! ile osób jest przy porodzie? ja/tż/bejbi i....? ile lekarzy/położnych..? chodzi mi o samą akcję, ile par oczu będzie mi między nogi patrzeć
|
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
nie zdążę nic nadrobić bo uciekam na spotkanie z przyjacielem
ale chciałam się pochwalić, miałam dziś wizytę, łożysko się cofnęło, mogę nawet na basen iść dzidziuś idealnie się rozwija, pomiary dokładnie się pokrywają z terminem z miesiączki, jest 16 t 4 dzień. Tylko jeden minus- moje dziecko ma mnie w Ale za to gin mi zrobi bezpłatnie pełne 3 d, choć nie jest na fundusz to mi zrobi więc byle do stycznia i może dzidziuś zmieni pozycję do tego czasu i przywita się przodem, ogólnie szczęśliwa jestem a teraz spadam bo się spóźnię i będę jeść gofra bo mi się w oko rzuciło jak pisałyście i nie mogę zapomnieć ![]() p.s. o lewatywie bo coś mi się rzuciło w oczy musze Wam koniecznie coś napisać ale już nie teraz, ale ważna rzecz, to jutro Edytowane przez katherine271 Czas edycji: 2012-12-12 o 19:34 |
|
|
|
#2891 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
tak dobrze się Was czyta dziś wybrałam się z rana na warsztaty urządzania wnętrz do IKEA, wróciłam, ugotowałam obiadek i padłam w drzemkę, ale potem...tylko ja i forum : )))bo skonam, co czapka- atrapka ![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia w zakupach, zwłaszcza garnituru : ) cheche ![]() pod względem sprzątania mam w domu anioła ja sprzątam nasze gniazdko w 10%, Tatu od zawsze w 90%, pranie, odkurzanie i cała reszta. Ale też ma pewne odruchy do wykształcenia, chociaż ja nad tym nie pracuję, bo doceniam to co mam. Ale dziś mnie zaskoczył na maxa deklarując się, że pójdzie po mleko (chciałam kakao, ale mleko było nieświeże) i ciasto. To wyczyn każdorazowy, bo pod nosem mamy sklepik nie samoobsługowy i musi pokonywać biedak barierę językową. I przed wyjściem ćwiczyć: chciałbym ciasto, połowę. Dobrą tę szarlotkę przywlókł : )Cytat:
ryczę ![]() Cytat:
hmhm ta historia mogłaby i mnie się przydarzyć ![]() Cytat:
też tak kombinuję, ja pierwsze pół roku, Tatko drugie :- ) chociaż nie wiem jak wtedy z karmieniem piersią ; ) Cytat:
: ( oby szybko zleciało do następnej wizyty, mój mnie tak przyzwyczaił do USG, że ostatnio jak nie zrobił (ale za to pierwszy raz słyszałam Serduszko) to też byłam jak śnięta ryba. Głowa do góry Cytat:
wiem, że rynek pracy jest ciężki, ale jakbym od szefa coś takiego usłyszała, to by mnie tylko uświadomiło, że nie mogę z nim dłużej pracować i wcale nie chcę wracać. czasami dostajemy takie znaki od losu... sama drżę o swój powrót do pracy, ale jeszcze nie czas by się tym martwić. choć moja pani dyrektor zbiła mnie z tropu mówiąc "cudownie, cudownie. to teraz najważniejsze dbać o potomka. o tak, ja się cieszę jak młodzi rodzą dzieci". zobaczymy jak to będzie, nie załamuj się, niektórzy ludzie nie powinni pracować wśród ludzi i do tego szefować :/ Cytat:
Cytat:
dobrze, że nie czekałaś za długo z reakcją. też mam takie jakby na okres uczucia, ale one trwają po 5 min, więc...ignoruję. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
:- ) super wizyta : )
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeej pędzicie dziś jak szalone..
nie nadrabiam bo nie mam siły ![]() Może któras mi streści? ![]() Byłam dziś z mamą i siostrą na zakupach.. wybrałam nam prezent, kupiłam prezent rodzicom i teraz musze porozmawiać z TŻ ile dokładamy się do prezentu dla mojej siostry.. Wymyśliła, że kupi sobie telefon, a my i rodzice dorzucimy jej $$ do tego ![]() Takl się nałaziłam po sklepie, że w pachwinie zaczęlo mnie ciągnąć
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
łe tak jak Ci dziewczyny pisaly, to jeszcze nic nie znaczy, znam masę par, która się zaręcza a potem do ślubu daleko albo w ogóle...
A jezeli nawet coś z tego wyjdzie to wcale nie będziesz musiala jej pewnie często oglądać - ja swoje bratowe widzę nie częściej niż raz na dwa miesiące, ale to i tak dlatego, ze mi się chce i je lubię, myśle, że jakbym ich nie lubiła to rzadziej... A rodzenstwo mojego tżta i ich drugie połówki to chyba z raz na pół roku, ale ich tam więcej jest więc trudniej się zebrać ![]() A dokupiłam jeszcze bombek, kupiłam organzę oraz korale na choinę, ale ciągle nie mam lampek, nie mogłam się zdecydować czy chce ledowe(pisało na opakowaniu, że jak się zepsują to nie można naprawić??) czy najtańsze (żrą dużo prądu).. Już byłam w 4 sklepach i dalej nie wiem... A i kupilam sobie kilogram kwaszonej kapuchy.. Jakoś mialam ochotę
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Słyszałyście dziś w wiadomościach o tym dzieciątku co zmarło, bo za późno cesarkie zrobili? 21 wiek, dziecko nie miało tętna od godziny, a i tak czekali kij wie na co
|
|
#2895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Lekarze byli od strony głowy i 'wyciskali ze mnie małego' bo się skurcze zaburzyły i sama nie dawałam rady, położne były z drugiej strony i położna mnie nacinała. Lekarz potem zszywał.Mniej więcej tak ten teatrzyk wyglądał z podziałem na role ![]() Powiem, że nie miało to dla mnie najmniejszego znaczenia ile tam jest osób, chciałam żeby się skończyło i tyle... A nacinanie krocza? Też się tego bałam, czytałam o tym, ale w efekcie końcowym to tylko bezpieczeństwo dziecka się liczy i nie myśli się czy natną czy nie, wtedy zmienia się perspektywa, jak to mówią 'punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia' ![]() Po każdym partym słyszałam tylko jak położna mówi jakie jest tętno dziecka i się modliłam, żeby nie spadło i tylko to się liczyło a nie to czy będzie nacięcie czy kupa ![]() Na pocieszenie powiem tylko tyle że 'gra jest warta świeczki'
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spotkania wigilijnego, wzięłam kapiel ciepłą bo mi się zmarzło po drodze i już nie mam sił nadrabiać chyba ...
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak można![]() katherine gratulacje ![]()
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ja tęsknię za wanną... ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- jutro mam 17 tydzień 5 dzień, a w 17 tygodniu muszę zrobić AFP planowałam iść do laboratorium, wyskoczyć znowu z 50 zł (bo w moim pakiecie do tej pory było może jedno z 10 badań które robiłam, w sumie wydałam już jakieś 380 zł) i zrobić z rana. dzwonię na infolinię, żeby się dowiedzieć czy to musi być na czczo etc a tu pan mnie pyta czy mam skierowanie, no nie, po co, i tak muszę płacić. Ale sprawdził dla pewności- okazało się, że mam w pakiecie. Zaczął mnie umawiać, mówi piątek rano- ja, że za późno, bo tak jakoś pomyślałam, że w sobotę zaczynam 18 tydzień. To znalazł mi na jutro w jakiejś klinice gdzie muszę być na 9, czyli wyjechać o 7:30 i 2x się przesiadać, myślicie, że to badanie ginekolog zlecił mi na 17 tydzień dla własnego porządku czy tak ma być, bo w necie info są że między 16 a 18... na piątek wizytę miałabym pod nosem, skierowanie łapu capu i od razu badanie. a tak muszę wstać jutro do gina i gnać jeszcze gdzieś indziej na badanie. chyba jeden dzień nie robi różnicy?
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się świątecznymi zakupami. Moje bomki i moje bomki pod drzewem
. Mój aparat trochę brzydkie ma kolory, ale co nieco widać![]() https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=145424 https://wizaz.pl/forum/picture.php?albumid=19846 &pictureid=145425 Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-12 o 20:33 |
|
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sympatyczne : )
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś koleżanka opowiadała o anglii, że tam cesarkę robią tak, że robią dziurkę, a reszty nie tną tylko wkładają palec i rozrywają. Komórki rozrywają się tam, gdzie są najsłabsze wiązania. Efektem szybciej się zrasta i są mniejsze zrosty i blizny. Może z kroczem tak samo? Nie znam się wcale. [QUOTE=lonely_lady;3809938 7]to nie jest położna ze szpitala. Tylko z przychodni. Już kiedyś to opisywałam ale powtórzę ![]() Bezpłatnie, mona dwa razy zmieniać deklarację i wybierać położna na NFZ. Za trzecim razem już się płaci 80 zł przy wyborze. Tak mi powiedziano kiedy wypełniałam deklarację [/QUOTE] Można się do Ciebie przeprowadzić do tej położnej? ![]() Można 2 razy na rok kalendarzowy. Cytat:
i koleżanka też tak rodziła, bo nie było czasu na nic innego.A ja chcę męża, żeby w razie co nakrzyczał na kogo trzeba ![]() Może odmówi? ![]() Prędzej on zmądrzeje, ale będzie za późno ... Cytat:
Nie masz czy nie możesz?
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
nooo... fajna ta data
![]() my dziś mieliśmy mieć cywilny.. ale się nie udało ![]() i mamy za 10 dni ejjjjj no właśnie.. mi też wyskakuje ta reklama bebilonu i mnie wkurza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajne drzewko ![]() Axella ja nie wiem ile osób jest przy porodzie, też się zastanawiam.. |
||
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
idź idź
i opowiedz ja też miałam iść jutro, ale mój tata jutro wyjeżdża na delegację, jak się okazało, a w pt będzie i mnie podrzuci do centrum jak będzie jechał do pracy, więc poczekam ![]() Cytat:
![]() nie martw się, ja wiem tylko dlatego że moja gin mnie przeraziłą skurczami i przedwczesnym porodem i molestowałam dwóch innych ginów, żeby mi tą szyjkę dokładnie sprawdzili ona też mi nigdy nic nie mówiła ani nie mierzyła chyba.
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, ale nie chce mi się wierzyć, że to tylko u mnie, dziewczyny popytajcie, u Was też na pewno jest taka opcja ![]() A te 2 razy to chyba nie w roku a ogólnie...
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam nad L4 bo muszę po prostu odpocząć ....
Iść do gina czy do ogólnego? Do gina bym mogła, bo czasami coś mnie gniecie i źle mi się jeździ samochodem, a do ogólnego bo mi się z nosa leje i coś idzie na zatoki. Co radzicie, bo ja zielona jestem w temacie L4? Dodam, że gin jest jutro rano tylko ...
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam domowy kisielek ![]() Cytat:
za wizytę ![]() super, że to łożysko już się cofnęło
|
||
|
|
|
#2908 |
|
siedzę i myślę
|
A jak robisz taki domowy kisielek ? Bo też mam słoik z żurawiną i nie mam co z nią zrobić...
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wpisałam po prostu położna środowiskowa i miasto i faktycznie jest. Proszę pamiętać, że warunkiem skorzystania z pomocy położnej jest złożenie deklaracji wyboru położnej można pobrać ze str NFZ http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?...r=4&artnr=2704 W ramach podpisanej umowy z NFZ wizyty w domu, pomoc telefoniczna,wizyta w gabinecie położnej jest bezpłatna. Wystarczy podpisać deklaracje wyboru położnej podstawowej opieki zdrowotnej Każda kobieta może być objęta bezpłatną opieką w domu. Pomoc jaką możecie Panie uzyskać przed porodem: -informacja nt. znajomości objawów zagrożenia ciąży -ćwiczenia gimnastyczne w ciąży -znajomość fizjologii porodu -okresu połogu -przygotowanie domu na przyjście dziecka (wyprawka, kącik noworodka) -przygotowanie do laktacji -promocja karmienia piersią Po porodzie: -wizyty w domu -kąpiel noworodka -pielęgnacja kikuta pępowinowego -pomoc w prawidłowym karmieniu piersią -ocena stanu ogólnego i położniczego kobiety -objęcie rodziny troskliwą opieką
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

. Teraz po wizycie znajomej masażystki jest już lepiej ale jak miał kryzys o 2 w nocy i chcieliśmy przyjechać do szpitala ale Tż nie był w stanie o własnych siłach to pani na pogotowiu ratunkowym powiedziała żeby ratować się środkami przeciwbólowymi typu ibubrom, apap
masakra z naszą służbą zdrowia

fajne drzewko