Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 21:06   #2911
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nooo... fajna ta data
my dziś mieliśmy mieć cywilny.. ale się nie udało
i mamy za 10 dni

ejjjjj no właśnie.. mi też wyskakuje ta reklama bebilonu i mnie wkurza

fajne drzewko

Axella ja nie wiem ile osób jest przy porodzie, też się zastanawiam..
Łojej to już za 10 dni ? Stresa masz?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Pochwalę się świątecznymi zakupami. Moje bomki i moje bomki pod drzewem. Mój aparat trochę brzydkie ma kolory, ale co nieco widać

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=145424
https://wizaz.pl/forum/picture.php?albumid=19846 &pictureid=145425
Nie nooo, powiem Ci, że ta choinka na ścianie całkiem całkiem, tak oryginalnie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
jak ja tęsknię za wanną...

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

jutro mam 17 tydzień 5 dzień, a w 17 tygodniu muszę zrobić AFP

planowałam iść do laboratorium, wyskoczyć znowu z 50 zł (bo w moim pakiecie do tej pory było może jedno z 10 badań które robiłam, w sumie wydałam już jakieś 380 zł) i zrobić z rana. dzwonię na infolinię, żeby się dowiedzieć czy to musi być na czczo etc a tu pan mnie pyta czy mam skierowanie, no nie, po co, i tak muszę płacić. Ale sprawdził dla pewności- okazało się, że mam w pakiecie. Zaczął mnie umawiać, mówi piątek rano- ja, że za późno, bo tak jakoś pomyślałam, że w sobotę zaczynam 18 tydzień. To znalazł mi na jutro w jakiejś klinice gdzie muszę być na 9, czyli wyjechać o 7:30 i 2x się przesiadać,
myślicie, że to badanie ginekolog zlecił mi na 17 tydzień dla własnego porządku czy tak ma być, bo w necie info są że między 16 a 18... na piątek wizytę miałabym pod nosem, skierowanie łapu capu i od razu badanie. a tak muszę wstać jutro do gina i gnać jeszcze gdzieś indziej na badanie. chyba jeden dzień nie robi różnicy?
Ja nie miałam i nie będę mieć tego badania, więc nic nie doradzę...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:11   #2912
xal
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
od gina dostaniesz pewnie chodzące l4 - fajnie bo nikt Cię nie skontoluje, że lewe zwolnienie.. a od zwykłego to będziesz musiała w domu siedzieć na wypadek niezapowiedzianej wizyty urzędasów
Sama nie wiem ... teraz i tak się załapię na takie od pracodawcy, a u nas kontroli, z tego co mi wiadomo,, nie robią.
Zarejestruję się do ogólnego i podjadę do gina. Jak gin nie da to pokombinuję z ogólnym, ale myślę, że da.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:14   #2913
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A jak robisz taki domowy kisielek ? Bo też mam słoik z żurawiną i nie mam co z nią zrobić...
ja ogólnie jak wszystko w kulinarii robię na oko ale ogólna zasada jest taka:
do garnuszka bierzesz słoiczek przetworów, żurawinki czy coś innego dolewasz wody tak żeby ten sok miał smak, żeby nie był zbyt wodnisty. To gotujesz. W tym czasie do kubeczka wlewasz troszkę wody, tak 1/2 kubka i dodajesz mąkę ziemniaczaną, proporcje w zależności od tego ile masz soku i owoców w garnku. Ja daję zawsze więcej tej mąki (dziś dałam dwie czubate łyżki). Jak sok się zagotuje to wlewasz tę naszą rozpuszczoną mąkę- skrobię i mieszasz. Wlewając widzisz jak kisiel gęstnieje, jeśli jest za rzadki dajesz więcej skrobi, jeśli jest wystarczająco gęsty przestajesz lać skrobie

Wiem, wiem, nie umiem tłumaczyć

Cytat:
ja wpisałam po prostu położna środowiskowa i miasto i faktycznie jest. Proszę pamiętać, że warunkiem skorzystania z pomocy położnej jest złożenie deklaracji wyboru położnej można pobrać ze str NFZ http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?...r=4&artnr=2704

W ramach podpisanej umowy z NFZ wizyty w domu, pomoc telefoniczna,wizyta w gabinecie położnej jest bezpłatna. Wystarczy podpisać deklaracje wyboru położnej podstawowej opieki zdrowotnej
Każda kobieta może być objęta bezpłatną opieką w domu
.
Pomoc jaką możecie Panie uzyskać przed porodem:
-informacja nt. znajomości objawów zagrożenia ciąży
-ćwiczenia gimnastyczne w ciąży
-znajomość fizjologii porodu
-okresu połogu
-przygotowanie domu na przyjście dziecka (wyprawka, kącik noworodka)
-przygotowanie do laktacji
-promocja karmienia piersią

Po porodzie:
-wizyty w domu
-kąpiel noworodka
-pielęgnacja kikuta pępowinowego
-pomoc w prawidłowym karmieniu piersią
-ocena stanu ogólnego i położniczego kobiety
-objęcie rodziny troskliwą opieką
No właśnie, na pewno każda z was ma taką możliwość, bo ja nic szczególnego nie robiłam w tym kierunku a babeczka przychodzi
To chyba ogólnodostępna usługa

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:18   #2914
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Sama nie wiem ... teraz i tak się załapię na takie od pracodawcy, a u nas kontroli, z tego co mi wiadomo,, nie robią.
Zarejestruję się do ogólnego i podjadę do gina. Jak gin nie da to pokombinuję z ogólnym, ale myślę, że da.
Ale jak będziesz kombinowała z ogólnym to też niech Ci da jako ciążowe. Raz, że płatne 100%, a dwa, że kumpela miała taką historie, że jej aż o 700 pln spadło wynagrodzenie w trakcie ciąży i macierzyńskiego i jak prosiła o tłumaczenie dlaczego to coś jej mówili, że jak się ma L4 zwykłe w ciągu 3 mies. od L4 ciążowego to później jakoś tak spada. Dokładnie nie wiem o co chodzi, ale wiem, że była strasznie rozczarowana i zawiedziona bo normalnie to wszyscy mają takie same albo i wyższe jak mieli premie w międzyczasie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:20   #2915
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łojej to już za 10 dni ? Stresa masz?
właśnie wcale, żadnego stresa nie mam
może dlatego, że małą uwagę do tego przywiązujemy.. ważniejszy jest dla nas kościelny...
Ogólnie aż sama się sobie dziwię, że nie latam, nie załatwiam.. nie kombinuję.. jak będzie tak będzie, jakoś nie mam ciśnienia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:21   #2916
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale jak będziesz kombinowała z ogólnym to też niech Ci da jako ciążowe. Raz, że płatne 100%, a dwa, że kumpela miała taką historie, że jej aż o 700 pln spadło wynagrodzenie w trakcie ciąży i macierzyńskiego i jak prosiła o tłumaczenie dlaczego to coś jej mówili, że jak się ma L4 zwykłe w ciągu 3 mies. od L4 ciążowego to później jakoś tak spada. Dokładnie nie wiem o co chodzi, ale wiem, że była strasznie rozczarowana i zawiedziona bo normalnie to wszyscy mają takie same albo i wyższe jak mieli premie w międzyczasie
Myślałam, że jak zaznaczą "ciąża" a ja nawet mam przykładowo katar to i tak mam płatne 100%

Stary 2012-12-12, 21:22   #2917
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że jak zaznaczą "ciąża" a ja nawet mam przykładowo katar to i tak mam płatne 100%
tak tak, tak masz. tylko właśnie ważne by ciąże zaznaczyli a nie katar

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-12, 21:28   #2918
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ja ogólnie jak wszystko w kulinarii robię na oko ale ogólna zasada jest taka:
do garnuszka bierzesz słoiczek przetworów, żurawinki czy coś innego dolewasz wody tak żeby ten sok miał smak, żeby nie był zbyt wodnisty. To gotujesz. W tym czasie do kubeczka wlewasz troszkę wody, tak 1/2 kubka i dodajesz mąkę ziemniaczaną, proporcje w zależności od tego ile masz soku i owoców w garnku. Ja daję zawsze więcej tej mąki (dziś dałam dwie czubate łyżki). Jak sok się zagotuje to wlewasz tę naszą rozpuszczoną mąkę- skrobię i mieszasz. Wlewając widzisz jak kisiel gęstnieje, jeśli jest za rzadki dajesz więcej skrobi, jeśli jest wystarczająco gęsty przestajesz lać skrobie

Wiem, wiem, nie umiem tłumaczyć
Nie narzekaj, super wytłumaczyłaś Dzięki
Stary 2012-12-12, 21:29   #2919
xal
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak, tak masz. tylko właśnie ważne by ciąże zaznaczyli a nie katar
Właśnie buszuję po necie i niby jak zaniosłam zaświadczenie o ciąży do kadr i teraz nawet lekarz nie wpisze literki "B" na zwolnieniu to powinni płacić i tak 100%.
Choinka, z naliczaniem wynagrodzeń nie mam problemów, ale przepisy ZUSowskie to czarna magia ...

Stary 2012-12-12, 21:34   #2920
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie buszuję po necie i niby jak zaniosłam zaświadczenie o ciąży do kadr i teraz nawet lekarz nie wpisze literki "B" na zwolnieniu to powinni płacić i tak 100%.
Choinka, z naliczaniem wynagrodzeń nie mam problemów, ale przepisy ZUSowskie to czarna magia ...
ale lepiej ich pilnować z tym by wpisali B..nie wiem jakie Ty masz kadry, ale ja mam takie kobiety co jakby nie było wszystko uzupełnione to by mi cofnęły , a pewnie jakby była inna literka to by się sztywno trzymały tak już mamy....
ale ale...zaskoczyłaś mnie jednym...jakie zaświadczenie o ciąży? Ja nic nie zanosiłam...jak wylądowałam na L4 to im dałam od razu z literką B i też taką dostałam wypłatę i nikt się nie dopominał o żadne zaświadczenie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-12, 21:36   #2921
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
właśnie wcale, żadnego stresa nie mam
może dlatego, że małą uwagę do tego przywiązujemy.. ważniejszy jest dla nas kościelny...
Ogólnie aż sama się sobie dziwię, że nie latam, nie załatwiam.. nie kombinuję.. jak będzie tak będzie, jakoś nie mam ciśnienia

Ale wrzucisz zdjęcia na pożarcie? : )))
Stary 2012-12-12, 21:36   #2922
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Eeee Doda jest w ciąży NIBY tylko na jej USG moim zdaniem jej macica jest ogromna a dziecko malutkie, więc to chyba prowokacja, a jeśli tak to trochę mi jej żal...

Ale sobie znalazłam temat

lonely
właśnie my będziemy czekać na zdjęcia

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:39   #2923
xal
Zakorzenienie

Zaświadczenie zaniosłam w 6 tygodniu, żeby mieć lżej Chodziło głównie o stres w pracy z "ludźmi z zewnątrz" bo miałam na samym początku ciąży dość nieprzyjemną sytuację. Teraz w każdym momencie, jak zaczyna się robić nieprzyjemnie mogę przerwać i odgórnie dostaję "asystę" czyli współpracownika lub kierownika do pomocy. Całe szczęście taki idiota więcej się nie powtórzył.

Stary 2012-12-12, 21:39   #2924
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja nawet teraz w połowie 5 miesiąca za bardzo nie mam brzucha a w 12 tc a nawet w 10 tc czułam macicę jak np. ćwiczyłam i robiłam skłony czy rozciągałam się czy właśnie siedziałam w spodniachale może ja wrażliwa jestem
Ja tak samo miałam

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jutro jadę na badania, w tym glukozę - jednak będę pierwsza?
ale pozwolili mi wziąć cytrynkę
Będziesz pierwsza mi gin powiedział, że po 24tc będziemy robić i wszystkie moje koleżanki tak miały
Cytat:
Już jestem, właśnie położna ode mnie wyszła.. ale fajna babeczka..
Przyszła o 11.45 - siedziała półtorej godziny. Teraz przyjdzie w styczniu. Mówi, że na razie widzimy się co miesiąc (chyba że coś by się działo to dzwonić) a później będzie przyjeżdżała częściej
Super
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a co do kanapek, polecam zrobic je wieczorem, zapakowac i wsadzic do lodowki. po co zrywac sie rano jak mozna spac?
Ja nigdy nie chowam kanapek do lodówki bo pieczywo w lodówce czerstwieje i traci świeżość. Jak już robię kanapki wieczorem to zostawiam na blacie.
Cytat:
co do porodu to mówiła, że dużo na ten temat będziemy mówiły, ale to później.. Polecała tylko poród rodzinny
Mówiła też o lewatywie, że mamy prawo się nie zgodzić ale lepiej jednak zaufać położnej i jeśli uzna że trzeba lewatywe to się zgodzić. Wszystko dokłądnie mi wyjaśniła, że ta lewatywa nie zawsze jest konieczna, ale czasem na prawdę dużo pomaga.. Nie tylko łatwiej dziecku wyjść, al też pobudza i przyśpiesza skurcze..
co do diety to mówiła, że jeść to na co się ma ochotę, a jak ma się straaaszną ochotę na alkohol, to troszkę czerwonego wina nie zaszkodzi... Jedyne co to teraz się najeść truskawek, bo to jedyna rzecz której nie będzie można jeść podczas karmienia... Mówiła, że jej pacjętki karmiące jedzą wszyyystko prócz właśnie truskawek
Ja tam na lewatywę mam zamiar się zgodzić

A z tymi truskawkami to prawda choć moja koleżanka po kilka sobie jadła. Ale nieprawdą jest, że wszystko inne wolno naprawdę zależy od dziecka i jego rekcji.

Diabli jest taka Frida (ale innej firmy, nie pamiętam nazwy), którą można podłączyć do odkurzacza

Nadrabiam dalej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:40   #2925
xal
Zakorzenienie

Idę spać, do jutra.
Trzymajcie kciuki za L4

Stary 2012-12-12, 21:45   #2926
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Idę spać, do jutra.
Trzymajcie kciuki za L4
będzie dobrze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-12, 21:47   #2927
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
diabli taka połozna u nas bierze 500 zł. Moja bratowa teraz ma rodzić i wynajmuje, mi rodzice powiedzieli , żebym tez wziela... nie bede sie przynajmniej prosić o opiekę nade mną ....

dzwonilam do gina czy odstawic luteine ale mam brac dalej bo gin w szpitalu kazał dzwonic w srode do swojego. i mam brac mowil ze skoro nie ma krwawien to nic nie powinno sie dziac oszczędzać sie jak najwiecej duzo lezec

a czy siedziec tez moge?? bo poogladalabym sobie tv ale nie ma tam łózka.
Możesz siedzieć ale nie za długo bo wtedy też brzuch zaczyna boleć

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
KOCHANE;*
strasznie was przepraszam, że tak długo sie nie odzywałam a tu juz 4 część wątku.. u nas tzn mnie i dzieciątka wszystko ok
byliśmy 6 grudnia na usg u nowego gina u ktorego chce rodzic i co do płci tym razem 50/50 wiec może na liscie można by dopisać znak zapytania bo to jeszcze nic pewnego. Ostatecznie mam nadzieje wyjaśni się 3 stycznia na kolejnym badaniu albo po 10stycznia na połówkowym w 3 d

nie pisałam bo miałam ostatnio nieciekawe dni;/ tż robi mi straszne świństwa ostatnio... teściowa sie obraziła, święta idą jest nieciekawie..nie będę wchodziła w szczegóły bo juz nie mam siły. Chyba, że w klubie, istnieje jeszcze?

buźki
Przytulam

Cytat:
no wlasnie ja tez jakos wolalabym byc "czysta" skoro bede sie golic to w czym ta lewatywa kobitom przeszkadza? nie rozumiem. tak samo jak wielkie halo wokol nacinania krocza. rozumiem, ze sa jakies masaze i niektore moga miec fuksa i bedzie ok. ale jesli lekarz uzna, ze trzeba to chyba lepiej dac sie naciac "wzdluz linijki" niz peknac byle jak...moze to brzmi jak taka rzeznia, ale nie rozumiem dlaczego kobiety maja z tym az taki problem. po porodzie i tak i tak bedzie wszystko bolalo :P
No ja miałam lewatywe 2 razy i powiem Wam,że przy skurczach to naprawdę mi wisiało...robiłam co każą byle jak najszybciej mieć za sobą
Z pierwszym nacięli rutynowo, okropnie później się dochodzi do siebie,piecze,boli,ciągni e,siada się na połowie tyłka i ogólnie masakra.Ale lepsze to niż postrzelać samemu w różne strony świata.
Z drugim miałam super położną,która naciągała,pomagała i nie nacinała mnie,ani nie popękałam..Wrażenia zaraz po porodzie o niebo lepsze niż po pierwszym.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jakoś będziemy musiały wytrzymać
Uwielbiam gniecione truskawki z cukrem
plus śmietana

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
melduje się z pracy.
moja poważna firma zrobiła mi psikusa i wrzuciłam luzem 183płyny do paczki.
wytłumaczę bardziej obrazowo:
macie 183 michalki/landrynki/ czekoladowe/orzechowe cukierki, wszystkie w tym samym papierku z malym napisem jaki to smak. smaków jest 70, każdedo smaku 1/2/3/4 lub 5sztuk.
podziel to na smaki, z każdego smaku jeszcze 4warianty(moc nikotyny opisana mikro druczkiem) i odpisz
po co segregować,dawać w karton jak zawsze-pyskata pracownica będzie miałą nauczkę

to taka ciekawostka
fotki mam na pamiątkę, i wszystkie niewygodne dla nich maile
wisienką na torcie jest mail o dodawaniu toksycznych,po dacie ważności płynów jako gratisowe

jutro do drugiej pracownicy przychodzi ASEKURACJA
a pojutrze do mnie

ciekawe co ten ktoś chce robić.
nawet jakbym była złodziejką,której nie ma na stoisku i ma w dupie, to logiczne,że przy kimś tego nie zrobię..
ale to ja jestem głupia,co ja tam wiem
Twoje szefostwo coraz bardziej mnie zadziwia:/

Cytat:
A bo nie sprawdziłam nawet czy pytałyście.
Wstałam lewą nogą i od rana o wszystko się czepiałam TŻ. O to nawet, że leży pod moją kołdrą a nie swoją, o to że całuje mnie tak a nie inaczej ze ściąga mi pidżamę i tyłek mi maca itd itp no i w koncu mówi do mnie, że w ogóle mnie nie rozumie, co mi zrobił, wtedy wybuchnęłam i wykrzyczałam, żeby szedł już sobie do pracy, bo tam mu najlepiej bo tyle pracuje i tam ma chociaż święty spokój ode mnie a on co na to? Chłop 90 kg żywej wagi, twardziel i buntownik według innych popłakał się. Płakał jak dziecko a ja razem z Nim, bo jak muszę być okrutna, że doprowadziłam go do łez. Przeprosiliśmy się za chwilę, ale wiadomo jak to jest jak było takie spięcie, a u Nas to eeee drugie w życiu...

Wczoraj to byłam Dziś mi się nie chciało nadrobić :P

O to kilka ciekawych rzeczy było poruszonych.
Chyba się zbiorę i nadrobię po obiedzie.
Nie kłócić się tam

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie... tak jak po poprzedniej jestem zniesmaczona no ale... czego ja wymagam chodząc na nfz?

oczywiście nic o dzidziusiu się nie dowiedziałam, położna mnie ochrzaniła, że przytyłam 4kg w miesiąc. Lekarz gin zbadał mnie tylko "ręcznie" i stwierdził , że mam nadżerkę. a na moją prośbę o usg powiedział : " ja robię usg , wtedy kiedy uznam to za stosowne "
powiedział, że jak mnie boli głowa, to sobie mogę brać apap ile wlezie...
ehh

Jedyny plus taki, że dostałam przedłużenie L4

Teraz muszę dotrwać do 9stycznia (wtedy jest kolejna wizyta i chyba usg połówkowe) może mi ten "Imbecyl" powie coś o Moim Dziecku.

Ps. nie chodziłabym do niego, np. gdybym miała ciążę zagrożoną
OJ to faktycznie dupna wizyta:/ ale napewno wszystko jest ok i niebawem zobaczysz maluszka.

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
moj brat pojechal sie oswiadczyc pigi ale glupek

Cytat:
niet.
nie zrobie tego póki stan stoiska się nie zgadza. niestety na początku pracy podpisałam odpowiedzialność za stoisko, jak się wyjaśni to wtedy.
bo póki co musiałabym pewnie płacic. a nie amm zbytnio nerwów na udowadnianie itd..

najoptymalniej byłoby 16go złożyć wymówienie (7dni wypowiedzenia) i do 23go zostać, wtedy dostałabym prawie całą wypłatę i najbardziej udupiłabym tę pipę
Udup ją jak najbardziej się da.

Cytat:
A kiedy zliczacie stan?
A TŻ jak w nowej pracy? Zadowolony?

Czy Wam kuźwa też za każdym razem wyskakuje reklama bebilonu?
Wyskakuje i zaraz szlag mnie trafi..
Do tego klawiatura mi szwankuje w lapku.Ja piszę swoje, a ona żyje swoim życiem

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:54   #2928
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee Doda jest w ciąży NIBY tylko na jej USG moim zdaniem jej macica jest ogromna a dziecko malutkie, więc to chyba prowokacja, a jeśli tak to trochę mi jej żal...

Ale sobie znalazłam temat

lonely
właśnie my będziemy czekać na zdjęcia
ja ostatnio oglądałam jakiś program, gdzie jej dali śpiochy. I ona mowiła, że nietrafiony prezent bo ona nie planuje mieć dzieci.. i w ogóle, że moze poucina w nich rękawy i założy psu.. także byłoby to dziwne..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:05   #2929
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nie mam pojęcia dlaczego ale jestem mega szczęśliwa,tak szczęśliwa że mam łzy w oczach.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:07   #2930
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia dlaczego ale jestem mega szczęśliwa,tak szczęśliwa że mam łzy w oczach.
No zawsze to lepiej niż ja wczoraj, myjąc blat w kuchni też beczałam, że tyle plamek na nim znalazlam i że nie widziałam jaki on brudny hormony, jak to dziewczyny mówiły buzują

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-12, 22:13   #2931
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
No zawsze to lepiej niż ja wczoraj, myjąc blat w kuchni też beczałam, że tyle plamek na nim znalazlam i że nie widziałam jaki on brudny hormony, jak to dziewczyny mówiły buzują
jakie to śmieszne..
moja pierwsza taka akcja,na samym początku ciąży, której nie zapomnę nigdy..
gram z tż w eurobiznes,wywrócił mi sie pionek, nie mogłam przestać płakać naście minut.. to nawet nie był płacz to było wycie..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-12, 22:18   #2932
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
jakie to śmieszne..
moja pierwsza taka akcja,na samym początku ciąży, której nie zapomnę nigdy..
gram z tż w eurobiznes,wywrócił mi sie pionek, nie mogłam przestać płakać naście minut.. to nawet nie był płacz to było wycie..
hehe i to jest najlepsze, że ten placz jest nie do opanowania

Mam do Ciebie prośbę/ pytanie. Bardzo mi się podoba ten Twój link do przebiegu ciąży, gdzie pokazuje jak fajnie dzieciaczek rośnie.
Weszłam sobie już na tą stronę http://babystrology.com
Wprowadziłam ściemnioną datę ostatniej miesiączki ( bo miałam nieregularne i to się nijak ma do obliczeń z usg więc wpisałam tak by wyszło zgodnie z usg) ale jak to zrobić by mieć tylko mały napis w podpisie w stylu "dzieciaczek" i by ten link pokazywał tak ładnie jak u Ciebie rosnącego dzieciaczka?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-12, 22:19   #2933
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie zastanawiam nad ta polozna przy porodzie. wiem, ze umowic musze sie wczesniej, ale ile sie takiej poloznej placi? to jakas konkretna lapowa? czytalam w necie i babki daja i po 500zl. ale to prywatnie czy ta na kase chorych ze szpitala dostaje w lape i wtedy jest bardziej moja niz innych? orientujecie sie jak to wyglada?
Żadna łapówa. Normalna usługa płatna w szpitalu (choć nie każdym). Może jest możliwość dania łapówki, nie wiem ale sorry, jestem ubezpieczona, płacę składki, a ktoś da w łapę położnej, która właśnie jest w pracy i mają mnie olać dla niej???
Chyba, że chcesz dać w łapę jakiejś, która przyjedzie specjalnie do Ciebie na poród. Ale nie ryzykowałabym Lepiej mieć wszystko na papierku.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no ale jeśli da się uniknąć nacinania to powinno się unikać, a nie taśmowo nacinać jak leci. i tylko o to chodzi w tym całym wilkim halo.

Cytat:
dlaczego ostro? kazda ma prawo do wlasnego zdania, ale lekarze chyba juz tez zmienili podejscie i nie podchodza do nacinania "tasmowo". bylo o tym temacie glosno podczas kampanii rodzic po ludzku i kilku innych. po prostu nie rozumiem kobiet, ktore tak uparcie sie przed tym bronia chyba kazdej zalezy przede wszystkim na bezpieczenstwu dziecka...wiec jesli moja kupa ma mu utrudnic przychodzenie na swiat, to chyba moge sie poswiecic, nie?
niestety nie... wystarczy popatrzeć na statystyki

Cytat:
Dziewczyny, bo już któryś raz z kolei widzę jak piszecie o posiewie moczu - czy to jest to samo co zwykłe badanie moczu?
Widzę, że już dziewczyny odpowiedziały
Cytat:
W ogóle zastanawiam się jakie jeszcze badania zostały do zrobienia, chyba tylko tradycyjnie co miesiąć morfologia+mocz, glukoza no i paciorkowiec, ale to już na końcówce ciąży - wiecie coś o innych badaniach?
Mnie nic nie przychodzi innego do głowy
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Masz rację, nad usg już się zastanawiałam, chyba odżałuję i zapłacę i przynajmniej zobaczę mojego Maluszka
Jasne... A nie możesz zmienić lekarza na NFZ na jakiegoś mniej gburowatego?

Cytat:
ja morfologie i mocz, glukoze mialam raz na poczatku ciaz, teraz po nowym roku bede robila 2 raz
Glukozę na czczo też miałam na początku i już więcej mieć nie będę bo to się robi tylko raz. Później robi się krzywą.
A mocz i morfologię miałam dwa razy, teraz będę mocz robiła trzeci raz.
Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, w poniedziałek byłąm na pobraniu krwi i mocz zanieść, ale że dziwne pojemniki tam mają to ubezpieczyłam to jeszcze w papier toaletowy i torebkę taką zamykaną, ja zajeżdżam tam a cała torba zalana, papier się poprzyklejał bo torebki nie zamknęłam a w pojemniku na dnie. Na szczęście starczyło i tylko widziałam to ja, TŻ, położona i jedna dziewczyna, która była na KTG prawie umarliśmy ze śmiechu
Nawet nie mów Jak jechałam pierwszy raz z moczem to włożyłam pojemniczek do woreczka. Wyciągam to w labie i co? Rozlało się
Tym razem szłam do mojej przychodni, pojemniczek do woreczka i torebki, przychodzę i co? Rozlane Ja nie wiem co oni robią z tymi pojemniczkami

-----------------

Wróciłam, nadrobiłam, idę spać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:20   #2934
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
hehe i to jest najlepsze, że ten placz jest nie do opanowania

Mam do Ciebie prośbę/ pytanie. Bardzo mi się podoba ten Twój link do przebiegu ciąży, gdzie pokazuje jak fajnie dzieciaczek rośnie.
Weszłam sobie już na tą stronę http://babystrology.com
Wprowadziłam ściemnioną datę ostatniej miesiączki ( bo miałam nieregularne i to się nijak ma do obliczeń z usg więc wpisałam tak by wyszło zgodnie z usg) ale jak to zrobić by mieć tylko mały napis w podpisie w stylu "dzieciaczek" i by ten link pokazywał tak ładnie jak u Ciebie rosnącego dzieciaczka?

ja też pytałam jak to zrobić bo powiem szczerze,że nie wiem
babeczki pomogą ale ja to mam ale zrobić niestety nie umiem..

taki ze mnie losiek :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-12, 22:23   #2935
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pod względem sprzątania mam w domu anioła ja sprzątam nasze gniazdko w 10%, Tatu od zawsze w 90%, pranie, odkurzanie i cała reszta. Ale też ma pewne odruchy do wykształcenia, chociaż ja nad tym nie pracuję, bo doceniam to co mam. Ale dziś mnie zaskoczył na maxa deklarując się, że pójdzie po mleko (chciałam kakao, ale mleko było nieświeże) i ciasto. To wyczyn każdorazowy, bo pod nosem mamy sklepik nie samoobsługowy i musi pokonywać biedak barierę językową. I przed wyjściem ćwiczyć: chciałbym ciasto, połowę. Dobrą tę szarlotkę przywlókł : )

też tak kombinuję, ja pierwsze pół roku, Tatko drugie :- ) chociaż nie wiem jak wtedy z karmieniem piersią ; )
slodki maz. jednak obcokrajowcy w polsce maja przesrane. bo taki anglik to jeszcze jakos sie dogada, ale w takim osiedlowym sklepiku po francusku pewnie niewiele mozna "kupic". wzruszylam sie z tym "chcialbym ciasto, polowe"

a karmienie piersia...ty bedziesz sie doic, a on niech kombinuje sztuczna piers

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, w poniedziałek byłąm na pobraniu krwi i mocz zanieść, ale że dziwne pojemniki tam mają to ubezpieczyłam to jeszcze w papier toaletowy i torebkę taką zamykaną, ja zajeżdżam tam a cała torba zalana, papier się poprzyklejał bo torebki nie zamknęłam a w pojemniku na dnie. Na szczęście starczyło i tylko widziałam to ja, TŻ, położona i jedna dziewczyna, która była na KTG prawie umarliśmy ze śmiechu
wypralas torbe? bo bedzie cie czuuuuuc z daleka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:26   #2936
Meliitele
Zakorzenienie

moj brat zmienil na fejsbuku status na zareczony

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:38   #2937
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
jutro zaplanowałam cały dzień labe wstawie chyba tylko pranie i umyje garczki bo obiadek mam od rodziców- tata gołąbki robił i posiedze z wami gaduły
dobranoc
o mamoooo golabki! baby prosze juz nie mowic o jedzeniu, bo ja to wszystko pozniej chce miec. i najgorsze, ze chce i musze to miec juz

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:

ogólnie mam pytanie!!
ile osób jest przy porodzie?
ja/tż/bejbi i....?
ile lekarzy/położnych..? chodzi mi o samą akcję, ile par oczu będzie mi między nogi patrzeć
kilka razy mialam okazje siedziec pod porodowka, w tym ostatni raz teraz w 5 tyg ciazy (jak czekalam na przyjecie) i tam naprawde nikogo nie bylo babka rodzila z mezem, czasem maz wychodzil i zmieniala go chyba siostra rodzacej. co jakis czas zagladala polozna. pod koniec przyszla jakas babka, chyba pediatra albo jakis neonatolog, ale nie wiem czy do niej, czy do drugiej rodzacej blizniaki. lekarz poszedl tylko do tej z blizniakami :P

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:

A dokupiłam jeszcze bombek, kupiłam organzę oraz korale na choinę, ale ciągle nie mam lampek, nie mogłam się zdecydować czy chce ledowe(pisało na opakowaniu, że jak się zepsują to nie można naprawić??) czy najtańsze (żrą dużo prądu).. Już byłam w 4 sklepach i dalej nie wiem...
mnie sie podobaja ledowe, takie ladne punkciki. fajnie zmieniaja kolor. a najpiekniejsze rozwiazanie jakie widzialam to choinka ze swiatlowodami wpuszczonymi w koncowki galazek
Stary 2012-12-12, 22:40   #2938
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ale ale...zaskoczyłaś mnie jednym...jakie zaświadczenie o ciąży? Ja nic nie zanosiłam...jak wylądowałam na L4 to im dałam od razu z literką B i też taką dostałam wypłatę i nikt się nie dopominał o żadne zaświadczenie.
u mie nie chcieli zaświadczenia w HR, dałam i zwrócili mówiąc, że L4 styknie.

Ktoś chyba sprzedał kampanie odsłonową tego bebilonu na max potencjał odsłon, bo cappingu nie raczyli założyćprzegięc ie, nie szanują użytkownika...
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:49   #2939
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Axella ja końcówkę pamiętam jak przez mgłę, ale na pewno był mój gin i jeszcze jeden lekarz, i dwie położne pamiętam czyli 4 osoby. Tż za drzwiami na moje życzenie.
Lekarze byli od strony głowy i 'wyciskali ze mnie małego' bo się skurcze zaburzyły i sama nie dawałam rady, położne były z drugiej strony i położna mnie nacinała. Lekarz potem zszywał.
Mniej więcej tak ten teatrzyk wyglądał z podziałem na role

Powiem, że nie miało to dla mnie najmniejszego znaczenia ile tam jest osób, chciałam żeby się skończyło i tyle...

A nacinanie krocza? Też się tego bałam, czytałam o tym, ale w efekcie końcowym to tylko bezpieczeństwo dziecka się liczy i nie myśli się czy natną czy nie, wtedy zmienia się perspektywa, jak to mówią 'punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia'

Po każdym partym słyszałam tylko jak położna mówi jakie jest tętno dziecka i się modliłam, żeby nie spadło i tylko to się liczyło a nie to czy będzie nacięcie czy kupa

Na pocieszenie powiem tylko tyle że 'gra jest warta świeczki'
dzieki za relacje wlasnie tak sobie to wyobrazam, ze wszystko bede miala gleboko gdzies ale wlasnie na ta bezsilnosc i obojetnosc licze najbardziej :P zebym nie zapamietala tego co zle, a tylko widok maluszka

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Pochwalę się świątecznymi zakupami. Moje bomki i moje bomki pod drzewem. Mój aparat trochę brzydkie ma kolory, ale co nieco widać

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=145424
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=145425
czekam na choinke czyli efekt koncowy sliczny turkus.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
ja wczoraj zrobiłam sobie kisielek żurawinowy, a dzisiaj znalazłam jeszcze słoik wiśniami więc kisielek był wiśnowy
uwielbiam domowy kisielek
super, że to łożysko już się cofnęło
nakopie Ci do tylka!!! ide po kisiel

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
od gina dostaniesz pewnie chodzące l4 - fajnie bo nikt Cię nie skontoluje, że lewe zwolnienie.. a od zwykłego to będziesz musiała w domu siedzieć na wypadek niezapowiedzianej wizyty urzędasów
od gina chyba lepsze, w koncu pod jego opieka teraz jestes

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
da, da. dlaczego mialby nie dac? w ciazy mozesz po prostu nie miec rano sily wstac z lozka i isc do pracy...
Stary 2012-12-12, 22:49   #2940
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

nakopie Ci do tylka!!! ide po kisiel

-
hehe, ja to mam dobrze, na razie zero apetytów, wręcz na wszystko brak ( z wyjątkiem mandarynek) i codziennie jest wielki problem co na obiad bo ja na nic nie mam ochoty...
No ostatnio jeszcze tylko gorąca czekolada do śniadania dobrze mi wchodzi

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości