MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 20:24   #1951
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia co o Ty myślec
heh... mnie test w sobotę okłamał i pokazał I, a już we wtorek blada druga kreska a beta na poziomie 1220 także nie mam pojęcia jak bledzioch mógł wyjść przy takiej mocnej becie....
Cierpliwości, choć wiem jakie to trudne

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:28   #1952
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Natalka zdrowa
dziękuję kochane za kciuki wsparcie za wszystko
Wspaniała wiadomość

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
temat rozpakowania yhmm - ja obstawiam ze 30-03 bede rodzic, a co wielki piatek i WIELKI susiak na zajczka

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, jeżeli w swojej przychodni nie moge zrobić gluzkozy i musze jechać do innego miasta to gdzie ja to mam zrobić ? moge tak sobie w każdej przchodni prywatnie ???
Jak byłam kiedyś w przychodni na nfz, to bez skierowania nie zrobiły dziewczynie w ciąży. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, czy można i ile kosztuje, a jak nie w przychodni, to przecież w każdym mieście są laboratoria.

Cytat:
Napisane przez ppaulinka1990 Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje przelozylam wizyte na poniedzialek i zobacze co powie, jakos musi to dobrze rozwiazac ważne że pojde z mezusiem
Lekarz może wystawić zwolnienie 2 dni wstecz - bo któraś z Was pisała, że 3. Z tym do przodu nie wiem, ale i tak już się umówiłaś

A reklama strasznie wkurzająca

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:36   #1953
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Słyszałyście o takim urządzeniu jak ELLE TENS? http://allegro.pl/elle-tens-urzadzen...842918071.html znajoma wypożyczyła na poród i podobno rewelacja!
och czego to ludzie nie wymysla.
pamietam jak ojciec kupil stymulator na miesnie brzucha bo chcial schudna, a cwiczyl tylko palce na pilocie - taaa 3 dni wytrzymal, pozniej dostal jakis zakwasow i powiedzial ze nigdy w zyciu wiecej

no ale ja tam sie nie znam i nie wiem

to co wiem ze bedzie trzeba przyjac na klate ten caly bol

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:40   #1954
Luna0
Zakorzenienie

szlak mnie trafia bo od rana szukam pościeli dla małego i nie moge nic znaleźć ze wzorkami mi się nie podoba bo najczęsciej są szyte masowo i np żyrafa ma głowe po drugiej stronie poduszki itp., całe gładkie też nie, najbardziej podobają mi się gładkie z np, misiem po środku ochraniacza ale chcemy niebieską a jakieś takie średnie są
bo cały czas mam na uwadze że ochraniacz będzie przecież do roku sam z prześcieradłem więc chciałabym żeby był ładny, bo takie w zestawach to wszystkie pięknie wyglądają, a później jak zostanie sam ochraniacz sam to będzie pusto. To się wygadałam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:46   #1955
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

No jakże mogłoby być inaczej!!! Zuch malutka!

o matko: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...037fda86,1,3,5

a ja tu chcę rodzić :P
Będziesz musiała być grzeczna D

Cytat:
Natalka zdrowa

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dzięki za miłe przyjęcie

Chodzę do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, na Kopernika. Powoli myślę nad wyborem szpitala i zastanawiam się nad nim - podobno mają dobrych specjalistów.
Trochę przerażają mnie studenci, ale nie wiem, czy wymagana jest zgoda na ich obecność w trakcie. Nie chciałabym, żeby się na mnie wtedy uczyli :/

Może znacie jakieś opinie o tym szpitalu?
Fatalne, poczytaj w necie, jest pełno stron z relacjami z porodów i tam pełno opisów, ogólnie o ile nie masz jakiejś komplikacji to po prostu raczej odradza się tam rodzenie. Heh powiem Ci że mój gin tam pracuje i odradza mi rodzenie tam, ze względu na złe traktowanie pacjentem przez personel, a on nie ma mi jak zagwarantować że przy porodzie będzie, no bo od tego są położne.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
w ktorym będziesz tygodniu?
Mamusie... tak w ogóle to w którym tyg planujecie iść na to szczegółowe usg w 3 trym?
Mi mój, ten od usg kazał przyjść po 30 tyg, czyli pomiędzy 30-32 i właśnie, w 30 idę.

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
przepraszam że wtrące sie w rozmowe ale mam do Was pytanie: mianowicie czy któraś z Was zanim potwierdziła ciąże robiłą badanie z krwi bhcg?? staram się po # o dzidziusia i sprawa wygląda następująco ostatnią @ miałam 24 go października, w sobote robiłąm test ciążowy i wyszła druga kreseczka taka słabiuteńka dzis znowu to samo więc pobiegłam na bete i wynik 5,13mlU/ml nie mam pojęcia co o Ty myślec a wiem że w Waszym gronie są dziewczyny które tez przechodziły przez etap starań, mierzenia tempki testowania itp.itd więc może mój "problem" nie będzie Wam obcy i będziecie potrafiły powiedziec mi coś sensownego??
z góry dziękuję i życze wszystkim szczęśliwego rozwiązania jeszcze tylko wspomne ze miałam również tp na marzec ale niestety zasiliłam grono aniołkowych mam...
Agi ja robiłam betę i jakieś 4 tyg po OM, miałam ją ok 233 czy coś takiego, dwa dni później nie pamiętam jaką... ale Mąż sprawdzał w googlach i rosła książkowo...w tym czasie sikaniec nic nie pokazywał w dalszym ciągu...a potem jak na usg mi zobaczyli zarodek to już nic nie potwierdzałam dalej.

A my po wizycie, synek ok, serducho bije, nie ważyliśmy go bo dr mówi, że na następnej wizycie, szyjka super długa, łożysko dalej z przodu, ale się podniosło jeszcze wyżej, wyniki w normie, przyrost wagi ok, ciśnienie super, no ogólnie cud miód i orzeszki.

Co do szyjki to np za miesiąc równo mam usg synka to 3 trymestrowe (u innego lekarza specjalisty od usg), ale mój gin i tak chce mnie widzieć, właśnie żeby zbadać szyjkę, bo po prostu mówi że trzeba i nie wyobraża sobie na tym etapie tak długiego okresu bez kontroli szyjki, bo wiadomo że krew i glukozę to mu mejlem mogę wysłać. Więc dla niego to akurat ma znaczenie, a nie jest typem naciągacza bo np na każdej wizycie robi mi i usg i wizytę, a płacę jak za wizytę, kiedyś na początku ciąży przyjechał do szpitala mnie zbadać bo miałam jakieś skurcze i nie chciał kasy więc to nie ten typ. Więc nie wiem, ale ja bym krótkiej szyjki nie bagatelizowała.
Stary 2012-12-12, 20:47   #1956
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ale super, 7 miesiąć jak to pięknie brzmi
też tak myślę..
niektóre u nas niedługo 8 zaczną..

Cytat:

czy wam tez wyskauje ta durna reklama Bebilonu jak wchodzicie cos odp badz odwiezacie strone.
no szlak mnie trafi zaraz
też.. porażka..

Liwka co do urządzenia słyszałam, ale nie wiem jak się sprawdza, może warto spróbować..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:51   #1957
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Co do szyjki to np za miesiąc równo mam usg synka to 3 trymestrowe (u innego lekarza specjalisty od usg), ale mój gin i tak chce mnie widzieć, właśnie żeby zbadać szyjkę, bo po prostu mówi że trzeba i nie wyobraża sobie na tym etapie tak długiego okresu bez kontroli szyjki, bo wiadomo że krew i glukozę to mu mejlem mogę wysłać. Więc dla niego to akurat ma znaczenie, a nie jest typem naciągacza bo np na każdej wizycie robi mi i usg i wizytę, a płacę jak za wizytę, kiedyś na początku ciąży przyjechał do szpitala mnie zbadać bo miałam jakieś skurcze i nie chciał kasy więc to nie ten typ. Więc nie wiem, ale ja bym krótkiej szyjki nie bagatelizowała.
No i super
szyjka może się zmieniać z dnia na dzień więc bardzo dobrze że gin chce ją kontrolować

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:53   #1958
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

A my po wizycie, synek ok, serducho bije, nie ważyliśmy go bo dr mówi, że na następnej wizycie, szyjka super długa, łożysko dalej z przodu, ale się podniosło jeszcze wyżej, wyniki w normie, przyrost wagi ok, ciśnienie super, no ogólnie cud miód i orzeszki.

moja też mi bada szyjkę na każdej wizycie, ostatnio nawet dopochwowo zerkała czy wsio ok.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

Liwka co do urządzenia słyszałam, ale nie wiem jak się sprawdza, może warto spróbować..
No właśnie...tylko troche mi szkoda 150 zł za wypożyczenie bo tyle kosztuje...ale ona tak to zachwalała

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
szlak mnie trafia bo od rana szukam pościeli dla małego i nie moge nic znaleźć ze wzorkami mi się nie podoba bo najczęsciej są szyte masowo i np żyrafa ma głowe po drugiej stronie poduszki itp., całe gładkie też nie, najbardziej podobają mi się gładkie z np, misiem po środku ochraniacza ale chcemy niebieską a jakieś takie średnie są
bo cały czas mam na uwadze że ochraniacz będzie przecież do roku sam z prześcieradłem więc chciałabym żeby był ładny, bo takie w zestawach to wszystkie pięknie wyglądają, a później jak zostanie sam ochraniacz sam to będzie pusto. To się wygadałam
Rozumiem Cie bo mi też, się nic nie podobało dopóki dziewczyny nie podały linka do tej http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...865425688.html
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 20:56   #1959
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No i super
szyjka może się zmieniać z dnia na dzień więc bardzo dobrze że gin chce ją kontrolować
No właśnie, tak mi lekarz mówił, a tego akurat samemu się nie da zbadać, ani za pomocą dr googla, hehe chociaż mój Mąż dziarsko sobie z dr żartował, że może się nauczy ) Ale pisałam to bardziej w nawiązaniu do tego co napisała kelmentyna i jej wigilijnych wahaniach.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Qrcze przeszło mi to przez mysl, ale moja szefowa której moja lekarka prowadzi 4-ą ciąze mówi, zebym sie nie przejmowała, bo jej tez nigdy szyjki nie mierzyła, a potem poszła do innego lekrza i mowi jej, ze za króka...okazało się, ze zawsze taka miała-taka jej uroda...
POmyśle jeszcze nad ta wigilią, ale myslę, ze jesli gorzej sie nie ebde czuła i nie ebde miała żadnych dolegliwosci to będe gościc reszte u mnie w nowym domku.
Stary 2012-12-12, 20:59   #1960
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałyście o takim urządzeniu jak ELLE TENS? http://allegro.pl/elle-tens-urzadzen...842918071.html znajoma wypożyczyła na poród i podobno rewelacja!
????? nie,nigdy nie słyszałam .... choć jakoś nie chce mi się wierzyć ,ale kto wie....
Cytat:

Cytat:

No właśnie...tylko troche mi szkoda 150 zł za wypożyczenie bo tyle kosztuje...ale ona tak to zachwalała
.. zapłaciłąbym chyba każda kasę gdyby coś dało radę zmniejszyć mój ból ......
Stary 2012-12-12, 21:00   #1961
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Tak sobie siedze i czytam co piszecie, troche mi przykro, że nikt nie odpisał na moje pytanie, ale co moge zrobić Dodam zdjęcia swojego brzuszka ( jestem w 28 tygodniu) Duży? Czy w sam raz?
Spory, trochę większy od mojego, ale ja w 2 tygodnie młodszej ciąży jestem

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
o jeju, jak sobie przypomne kupowanie mieszkania, to mnie az dreszcze przechodza a fuj. Wspolczuje naprawde. My kupowalismy niedawno auto co jest jakies 200 razy latwiejsze od mieszkania, ale i tak mialam serdecznie dosyc - w ciazy powinno sie kupowac conajwyzej wozek dla dzidzi i lozeczko heh no i mega slodkie ciuszki
Marzenie...

Cytat:
Co do tych ciąż, że miały być dziewczynki a urodziły się chłopaki(albo na odwrót) mam koleżankę, która od początku ciąży miała mieć Wiktorie Chodziła do ginekologa na usg, wszystko pięknie będzie dziewczynka. A w szpitalu jak urodziła lekarz do niej " Noto będzie miała Pani Wiktora"
O, nie! Ja chcę moją Różyczkę. No bo jak - ten Róż?

Strippi, gratuluję wygranej w konkursie!

Nestelle, a Tobie wizyty i fajnego niezmiennego terminu 8 marca!

Witam mamusię Demeter

U nas sprawa logistyczna ze świętami ustalona: spędzę Wigilię razem z mężem u jego rodziców, a 2 kolejne dni, no w zasadzie półtora - u moich. U moich rodziców i tak będę wcześniej lub później parę dni sama, bo zamierzam wziąć zwolnienie.

Tak piszecie o tych wyborach studiów, zawodu, pracy, zmarnowanych latach.
Chyba się wpasuję, bo mnie studia zajęły w sumie, hehe, 11 lat. Dzienne, a nie doktoranckie. Fajnie to brzmi.

Dorwałam ostatnio to piwo bezalkoholowe Bawaria. Jakieś zbożowe. Już mi się piwa chciało. Ale niestety – to jest jak dla mnie napój o zapachu piwa i smaku lemoniady. Słaby erzac.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 21:07   #1962
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
no i luksik!

szkoda, że nie znasz wagi... miałabym porównanie :P

przyrost wagi ok - no jak się nie jadło frykasów 2 tyg przed wizytą to jak może być inaczej :P

szyjkę Ci mierzył dokładnie czy ręcznie?

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas sprawa logistyczna ze świętami ustalona: spędzę Wigilię razem z mężem u jego rodziców, a 2 kolejne dni, no w zasadzie półtora - u moich.
układ identico jak u nas

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 21:09   #1963
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, jeżeli w swojej przychodni nie moge zrobić gluzkozy i musze jechać do innego miasta to gdzie ja to mam zrobić ? moge tak sobie w każdej przchodni prywatnie ???
Ja robię prywatnie w tej do której mam najbliżej.

Cytat:
moje koleżanki zachwalają medelę - połozna na szkole rodzenia też tylko te butelke polecała. Bo podobno jako jedyna nie odzwyczaja dziecka od ciągnięcia piersi, gdyż wymusza taki sam sposób ssania jak kobieca pierś
Też słyszałam że są dobre. Ale koleżanka ma i właśnie z butli mała ciągnie a cyca się jej nie chce.

Cytat:
o ciekawe...
a gdzie można coś takiego pożyczyć??

Cytat:
Rozumiem Cie bo mi też, się nic nie podobało dopóki dziewczyny nie podały linka do tej http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...865425688.html
Mój typ, niedługo zamawiam. Tylko mam wyrzuty sumienia czy 350 zł za pościel to nie za dużo...ale elementy z tego zestawu wszystkie mi pasują
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 21:10   #1964
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
matkoo jak lubię czytać takie książkowe relacje

Cytat:
mnie studia zajęły w sumie, hehe, 11 lat.
poszalałaś

Cytat:
Dorwałam ostatnio to piwo bezalkoholowe Bawaria.
Piłam raz i to nie dla mnie. samą chemię czułam. zero radości

Stary 2012-12-12, 21:11   #1965
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

czy wam tez wyskauje ta durna reklama Bebilonu jak wchodzicie cos odp badz odwiezacie strone.
no szlak mnie trafi zaraz
już myślałam, że tylko mnie tak wnerwia
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ptaszysko jak sie ciesze hura!!! Mowilam ze natalka zdrowiutka dziewczynka . Ja juz wracam okazalo sie ze nie ma jednych zajec eh moglam nie jechac. Pol godz stalam w kolejce bilet wymienic bo oczywiscie tylko jedna otwarta. A co do yych butelek to mi chodzilo o smoczek w butelce podobnu do piersi a nie smoczek osobno. A pierwsze slysze ta firme mendela tak?
Medela Oni produkują wszystko do karmienia... Ale ceny sa niezłe Ta butelka kosztuje około 60zł...

Cytat:
nigdy nie slyszałam... Wyglada ciekawie
Cytat:
Lunka, ja własnie będe kupowała od tego sprzedawcy co Liwka już dodałą linka Prawdopodobnie "mały podróżnik niebieski" albo "nad morzem" Zakochałam się w tej pościeli
A najpiękniejsza to "trele morele"... ale to dla dziewczynki...
Tyle, że ja będę kupowała zestaw 6 elem. albo 3 elem.:
http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...830859352.html
http://allegro.pl/3ele-haft-90x120-o...833873646.html

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-12-12 o 21:15
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 21:16   #1966
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas sprawa logistyczna ze świętami ustalona: spędzę Wigilię razem z mężem u jego rodziców, a 2 kolejne dni, no w zasadzie półtora - u moich. U moich rodziców i tak będę wcześniej lub później parę dni sama, bo zamierzam wziąć zwolnienie.
No i

Cytat:
Dorwałam ostatnio to piwo bezalkoholowe Bawaria. Jakieś zbożowe. Już mi się piwa chciało. Ale niestety – to jest jak dla mnie napój o zapachu piwa i smaku lemoniady. Słaby erzac.
No jedno jest pewne, w głowie od niego nie zaszumi więc

Cytat:
szyjkę Ci mierzył dokładnie czy ręcznie? [COLOR="Silver"]
No najpierw mnie na fotel dał i wsadził rękę chyba po łokieć i powiedział, ohoho, wszystko wysoko, szyjka bardzo długa, nawet nie będziemy sprawdzać dziś na usg.

A że nie zważył młodego, to też mi nie pasuje i lekko naciskałam, ale był uparty i powiedział, że od następnej wizyty będzie już badał na każdej więc się jeszcze go namierzymy... no niech mu będzie... a tak liczyłam, na dziecko giganta i opcje mega folgowania na święta...

a odnośnie wagi to mówię mu że jeszcze planuje max 8 przytyć... a on do mnie, jeszcze 8 hmmmm hehe także kolejny dyplomata no nic, może się uda mniej będę się pilnować i zobaczymy w tym miesiącu było ok, no ale mam nadmiary z I trym więc ciężki los
Stary 2012-12-12, 21:47   #1967
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
WIELKIE DZIĘKUJĘ DLA WAS ZA KCIUKI - coś musi być w dobrej energii z naszego forum, bo dziec zdrowy jak ryba, rośnie idealnie wg wszystkich tabelek, ma już 445 g i (tu nie będę oryginalna)potężnego siusiaka Przywitajcie WOJTKA!
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
o super Wojtuś będzie,
to ja też się pochwale że mój Synek też będzie Wojtek, mąż wybrał, ja zaakceptowałam heee tak to można opisać
Bardzo mi się to imię podoba

Cytat:
kiedyś w radio słyszałam jak chłop narzekał, że jego rodzina ciągle pyta: a kiedy Wy? I w końcu żona się odezwała i powiedziała: No staramy się, staramy... nawet dzisiaj rano przed wyjściem tutaj się staraliśmy...
Podobno każdy buzię na kłódkę już trzymał
Ja słyszałam o niezłym patencie. Na pytanie, a kiedy wy wreszcie? Odpowiedź męża: Jak wrócimy z Radomia. Na kolejne pytanie: A kiedy jedziecie do Radomia?, odp.: Na razie się nie wybieramy

Cytat:
Natalka zdrowa
No!

Cytat:
Mamusie... tak w ogóle to w którym tyg planujecie iść na to szczegółowe usg w 3 trym?
Ja idę w 30.

Cytat:
Stary 2012-12-12, 22:01   #1968
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

no nic kochane życzę milej i spokojnej nocy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:05   #1969
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

dobrze, że mam to za sobą

ja mam z firmy Feretti 2 komplety kupione
Stary 2012-12-12, 22:15   #1970
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ja bym pożyczyła, jeśli na dodatek znajoma miała z tym do czynienia..

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
????? nie,nigdy nie słyszałam .... choć jakoś nie chce mi się wierzyć ,ale kto wie....

.. zapłaciłąbym chyba każda kasę gdyby coś dało radę zmniejszyć mój ból ......
ja już w 1c słyszałam, ale też stwierdziłam, że lipa, ale tu jak znajoma Liwki miała i jeszcze zachwala.. hmm.. może się przydać..

Cytat:
boooskie..
dodałam do ulubionych..

dobrej nocy..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:16   #1971
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a tak liczyłam, na dziecko giganta i opcje mega folgowania na święta...

mnie jutro czeka glukoza. nie wiem jak zdzierżę:brzydal :

Słodkich snów lachonki

Stary 2012-12-12, 22:21   #1972
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja słyszałam o niezłym patencie. Na pytanie, a kiedy wy wreszcie? Odpowiedź męża: Jak wrócimy z Radomia. Na kolejne pytanie: A kiedy jedziecie do Radomia?, odp.: Na razie się nie wybieramy
Stary 2012-12-12, 22:27   #1973
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Słodkich snów lachonki

idzie przezyc nie taki diabeł straszny choc nie jest ona wspaniałm daniem

za mnie tez prosze trzymac kciuki ja tez ide tylko na krew i mocz brr oby nie było białka
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:33   #1974
maria28
Kniaginia

Też idę jutro na krew i mocz. Miałam iść dzisiaj, ale obudziłam się wcześniej i z zamkniętymi oczami poszłam się wysikać. Wróciłam i dotarło do mnie, że miałam nasikać do pojemniczka. W ogóle dużo rzeczy zapominam.
Stary 2012-12-12, 22:43   #1975
Natalia17011995
Raczkowanie

A ja mam taki wstydliwy problem Bo moja wydzielina z pochwy śmierdzi Nie wiem czy jakąs infekcje złapałam czy co, ale musze o tym ginekologowi powiedzieć, czyli 18 ( bo wtedy mam wizyte) jest to bardzo nieprzyjemne, czy wy też macie coś takiego albo miałyście? Mój ginekolog nawet mnie nie bada od dołu ( tylko raz jak 1 raz do niego przyszłam) a jak mam wizyte to tylko pyta się czy na dole wszystko wporządku? Co o tym sądzicie?Troche się wstydze, ale w sumie to może być normalne w ciąży.. Sama już nie wiem
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:52   #1976
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam taki wstydliwy problem Bo moja wydzielina z pochwy śmierdzi Nie wiem czy jakąs infekcje złapałam czy co, ale musze o tym ginekologowi powiedzieć, czyli 18 ( bo wtedy mam wizyte) jest to bardzo nieprzyjemne, czy wy też macie coś takiego albo miałyście? Mój ginekolog nawet mnie nie bada od dołu ( tylko raz jak 1 raz do niego przyszłam) a jak mam wizyte to tylko pyta się czy na dole wszystko wporządku? Co o tym sądzicie?Troche się wstydze, ale w sumie to może być normalne w ciąży.. Sama już nie wiem
Serio Cię nie bada przy wizycie? Mój zawsze karze mi się rozbierać do badania i sprawdza szyjkę macicy, albo czy macica jest w odpowiednim miejscu. Sądzę, że powinnaś mu powiedzieć. Po prostu nie wstydź się i powiedz, że masz problem z wydzieliną i tyle. Jak o hemoroidach można mówić, to czemu nie o tym

Ja nie miałam tego problemu. Śluz stał się teraz gęstszy, jest biały. Lekarz mówi mi zawsze, że jest w porządku i dobrze, że jest tak więc sądzę, że skoro masz problem z nieprzyjemnym zapachem, to powinnaś to zgłosić. A zmieniałaś może ostatnio płyn do higieny intymnej?

Położyliśmy dziś całą ścianę tapety. Wrzucę Wam jutro zdjęcie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2012-12-12 o 22:53
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 23:01   #1977
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Medela Oni produkują wszystko do karmienia... Ale ceny sa niezłe Ta butelka kosztuje około 60zł...
l
dobra odechcialo mi sie

poza tym stwierdzilam ze nie kupuje poscieli bo po co. tylko chce przescieradla i ochraniacz i finito

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

smacznego

dobra ide spac papapa

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 23:06   #1978
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Serio Cię nie bada przy wizycie? Mój zawsze karze mi się rozbierać do badania i sprawdza szyjkę macicy, albo czy macica jest w odpowiednim miejscu. Sądzę, że powinnaś mu powiedzieć. Po prostu nie wstydź się i powiedz, że masz problem z wydzieliną i tyle. Jak o hemoroidach można mówić, to czemu nie o tym

Ja nie miałam tego problemu. Śluz stał się teraz gęstszy, jest biały. Lekarz mówi mi zawsze, że jest w porządku i dobrze, że jest tak więc sądzę, że skoro masz problem z nieprzyjemnym zapachem, to powinnaś to zgłosić. A zmieniałaś może ostatnio płyn do higieny intymnej?.
No nie bada, tylko raz,a tak to tylko pyta czy wszystko wporządku i koniec też uważam to troche za dziwne.. Właśnie myślałam, że to przez to, że na początku przestałam używać płynu do higieny intymnej i myłam tylko żelem pod prysznic, potem pojawił się właśnie ten problem dlatego zaczęłam używać Ziaji a teraz używam intimei chyba od 2-3 miesięcy już, a dalej mam ten problem
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 23:13   #1979
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
No nie bada, tylko raz,a tak to tylko pyta czy wszystko wporządku i koniec też uważam to troche za dziwne.. Właśnie myślałam, że to przez to, że na początku przestałam używać płynu do higieny intymnej i myłam tylko żelem pod prysznic, potem pojawił się właśnie ten problem dlatego zaczęłam używać Ziaji a teraz używam intimei chyba od 2-3 miesięcy już, a dalej mam ten problem
bardzo dziwne ja co wizytę jestem badana przez Panią Doktor. sprawdza co się dzieje, czy nie ma stanów zapalnych i bada szyjkę.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 23:24   #1980
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość

za mnie tez prosze trzymac kciuki ja tez ide tylko na krew i mocz brr oby nie było białka
trzymam
Cytat:
Natalia, bardzo dziwne że gin Cię nie bada... Bo to nir Ty jesteś lekarzem żeby on Cie pytał czy wszystko dobrze To on powinien Ci powiedzieć czy jest wszystko dobrze Moim zdaniem musisz mu powiedzieć że obawiasz sie czy wszystko w porządku, bo wydzielina ma inny, nieprzyjemny zapach... A poza tym zapachem to wszystko ok? Nic Cię nie piecze albo nie swędzi? Żadnego dyskomfortu?
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
poza tym stwierdzilam ze nie kupuje poscieli bo po co. tylko chce przescieradla i ochraniacz i finito
no ale jaki ochraniacz? Bo ja tez rozważalam kupno samego ochraniacza - bo jesli kupię w komplecie z pościelą to i tak pościel będzie na potem, jak małe podrośnie... Tyle, że na alle nie widzę żeby sprzedawali same ochraniacze Albo jak sa, to sa to jakieś brzydactwa Masz może jakiegoś linka fajnego?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości