|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
można, ja jak byłam zarejestrowana to raz odmówiłam, potem już nie bo sama sobie załatwiłam pracę.
A koleżanka z Gliwic pisała mi że u nich można 3 razy odmówić. |
|
|
|
#1292 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze już nie gorączkuje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
u mnie dokładnie tak samo Cytat:
Cytat:
Ja mam mamę u siebie, więc bardzo mi pomaga. Teściowa- była u Leosia w lipcu - to się nazywa babcia. A mieszka obok nas
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ciekawe, czy jeszcze ktoś mnie tu pamięta...![]() Niestety nie bardzo mam czas na czytanie, a co dopiero na pisanie. Czasem tu zaglądam, ale niezbyt często. Mała jest wymagająca. Najlepiej śpi na spacerach, więc dużo czasu spędzamy na dworzu. Widzę, że są już pierwsze ząbki - super .Mam nadzieję, że w końcu uda mi się tu zaglądać częściej. Pozdrawiamy |
|
|
|
#1294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale babcia...buena- ja Cie pamiętam, Ty chyba masz dwójkę dzieci?, więc rozumiem brak czasu
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
od wczoraj podaje marchewkę - pierwszy inny posiłek niż mleko, tak małemu smakuje że śmieje się na głos do łyżeczki
buena ja Cie pamiętam, faktycznie dawno Cie nie było ale świetnie Cie rozumiem, nicki Ciebie też dawno nie było, mamusia nauczyła na rączkach ![]() biedna Pola, wysoka ta temperatura, ja pewnie już bym panikowała, mam nadzieje że już będzie dobrze, za 5 miesięcyIrmusia od lipca?? wow to nawet nasi znajomi małego widują częściej, u nas też zaczyna się niechęć do butelki, małż był dziś z małym i zjadł tylko 30ml zachowuje się jakby zapomniał jak się je z butelki, a jak się ucieszył jak mnie zobaczył, szok! pewnie widział mleczko zamiast mamy spróbuje jutro wprowadzić niekapeka z up to nie jest tak że można odmówić jeśli wynagrodzenie jest poniżej pensji minimalnej? ja też będę się rejestrować karolka pięknie mała przybrała na szczepieniu na pewno była bardzo dzielna ![]() natalka dostałabym zawału może wyciągniecie poduszki będzie najlepszym pomysłem, ja w ciągu najbliższego pół roku nie planuje dawać małemu poduszkiChmielinko - odpoczywaj |
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Buena - czy to nie Ty miałaś jechać na badania do Gdańska i już się nie odezwałaś?
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-12 o 22:37 |
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z teściową to nie jest tak, ze nie widziała L od lipca. Widziała. Ale to wynikało tylko i wyłącznie z naszej inicjatywy. Od czasu do czasu idziemy do teściów - tzn chodziliśmy, bo już mi się odechciewa...Teściowa nas nie zaprasza, sama do nas nie przychodzi (czy za naszym zaproszeniem czy z własnej inicjatywy), więc wychodzi na to, że wnuk dla niej nie istnieje... Bardzo mi z tym źle, ale co mam babie zrobić??? Nawet jak do nich pójdziemy, to babcia się wcale Małym nie interesuje. Ma wnuczkę starszą od L o 8 miesięcy i tylko nią się zajmuje, nią zachwyca itd... A mi jest bardzo przykro, bo przecież Leoś to taki kochany bobas. I w niczym nikomu nic nie zawinił... Oby z niekapkiem Wam się udało co do up - u nas jest napisane, ze odmowa przyjęcia propozycji pracy jest równoznaczna ze skreśleniem z listy bezrobotnych.
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
heej juz myslalam ze Was nie nadrobie.
My odebralismy klucze pkupowalismy farby tapety pedze walki i inne gowna stracilismy juz kupe kasy a konca wydatkow nei widac.. mala byla z kolezanka moja a ja skrobalam sciany itd.. Zabek wychodzi juz czuje go palcem takie ostre al jeszcze nie widac mysle ze lada dzien wyjdzie. Mala nie jest az tak bardzo marudna je troche gorzej, ale nie az tak tragicznie, zobaczymy jak sie sprawa potoczy dalej, mam kupiony dentonix ale na razie jeszcze nie smarowalam, nie widze takiej potrzeby, U nas po jablku jest leko zielonkawa kupa ale nie az tak bardzo. Troszeczke ale brzusze w porzadku, mysle ze brzunio musi sie przyzwyczaic. Wczoraj mialysmy bardzo ale to bardzo zielona kupe jeszcze tak zielonej nei widzialam, a nic nowego nie dostala, mysle ze to od zebow. Jutro wstaje o 7 rano i zapylam dalej robic remoncik, wiem pomyslicie ze wyrodna matka ze mnie ale dobrze mi zrobilo te kilka godzin bez malej i jutro tez zrobie sobie takie 4 godziny jak tz sie zgodzi :P Co tam jeszcze... Nadalka tez bym ie pewnie wystraszyla, u nas nie ma poduszki, a kolderke zawijam na koncu lozeczka pod materac zeby nie mogla jej na siebie naciagnac jak na razie sprawdza sie a spi juz pod kolderka ok 3 tyg. Irmusia przykro mi z powodu tesciowej... Moj ojciec tez sie nie interesuje mala.. zreszta jego malo co interesuje. Co do kubka doidy to ja na razie do sekty nie przystapie, bede probowala z niekapkiem na poczatek ![]() ale to jeszcze troche. Co do kolczykow to mysle ze przebijemy uszka okolo roczku jak juz mala bedzie chodzic. Ale to sie jeszcze zobaczy. cos jeszcze mialam ale zapomnialam... |
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Po prostu mleczko przyszło lub ... przyszły. ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
U mnie też jest dziwnie, ale to wynika z czegoś innego. Obie babcie chciałyby widywać wnuczkę często. * Sądzę, że to, czy można odmówić zależy od stopnia bezrobocia w danym regionie. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-12 o 23:03 |
||
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Zmęczona jestem... Bujałam się wczoraj z Fabisiem do północy na rękach. Bolał go brzuch. Tylko teraz nie wiem czy winą jest zupa marchewkowa czy brak kupy przez 5 dni... Dziś ewidentnie nie mógł jej zrobić, bo stękał i się prężył. Dałam mu czopka i poszłoooo, od razu inne dziecko
dla PoliNadalko współczuję, najadłaś się nerwów! Dobrze, że w porę zareagowałaś KarolinaPW mam sprawę dentystyczną Siostra ostatnio miała robione jakieś zdjęcia głowy i przy okazji wykryto torbiel w dziąśle. Została wysłana na zdjęcia do Rzeszowa, gdzie coś wykryto, ale lekarz stwierdził, że to chyba jakieś zaplątanie mieszka zębowego (pierwsze o czymś takim słyszę ). No i mama spanikowana, nie wie co robić. Chciała jechać po nowym roku do Lublina na konsultację. Co o tym sądzisz? Warto nawiedzać Lublin czy ktoś lepszy byłby w Warszawie? Bo one i tak do Międzylesia do CZD jeżdżą, więc czy tu czy tam to już obojętne. A mama się boi, bo siostra 12 lat ma dopiero
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie "z innej beczki". Czy na chrzest córki wypada mi iść w spodniach - eleganckich spodniach?
Irmusiu nie dziwię się, ze jest Ci przykro... Bardzo dziwna sprawa z jej zachowaniem. Może niech TZ kiedyś zapyta wprost o co chodzi? |
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Sol doszła Ci już fotoksiążka?
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdolna nasza przodowniczka!Cytat:
Cytat:
żeby dało spokój to dziadostwo!Cytat:
. Gosia zachowuje się tak samo jak przed przebiciem. Cytat:
Cytat:
za wizytę i dla Adasia, żeby szybko ząbki wyszły!![]() Cytat:
za ząbek!Irmusia wiem co czujesz... Moja mama też się nie interesuje wnuczką a dzieciaki mojej siostry uwielbia... Nawet Gosi nie widziała . Brak słów i tyle. Przykre to bardzo...---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linka spokojnie w spodniach możesz iść
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Jak do jutra nie będzie, to będę mejla pisać patafianom
![]() Ale kicz http://allegro.pl/fotomontaz-twojego...825959031.html
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to nie będzie chrzest w małym mieście lub na wsi (a chyba nie), to zastanów się tylko, co na to Wasze rodziny. Kiedyś chciałam iść na przyjęcie komunijne w bardzo ładnym komplecie spodnie+żakiet (w zestawie były spodnie, żakiet i spódniczka), ale to była wieś, parafia mojej babci i ówczesnego tż, więc uległam naciskom babci i zdecydowałam się na garsonkę. Sama na razie oglądałam sukienki w necie, ale to, co mi się podoba kosztuje za dużo, jak na 1 raz, a za rok będzie niemodne. Poza tym wolałabym sukienkę z rękawem 3/4 albo długim, bo wiadomo, że jak kupię z krótkim, to i tak będę siedzieć w żakiecie. Cytat:
|
||
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu sprawę mam
Wyszyłabyś mi metryczkę na pamiątkę chrztu dla Fabisia? Co mam dawać obcym zarobić jak mogę dać Tobie
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że o ile pamiętam chrzcicie końcem grudnia?Cytat:
Tylko problem jest taki, że do połowy marca mam zawieszoną działalność i w tym czasie nie mogę zarabiać
|
||
|
|
|
#1319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapalenie (nie zaplątanie) mieszka zębowego jest wtedy kiedy ząb przebija sie powoli przez dziąsło, np.widać dopiero jeden guzek a reszta jest schowana pod płatem dziąsła i do tej schowanej częsci dostaną się bakterie, bo np. czyszczenie tego miejsca jest utrudnione (bardzo często przy ósemkach się tak dzieje) Wtedy jest zaczerwienienie i ból a z tego co piszesz torbiel została wykryta przypadkiem, siostry nic nie bolało. Mi to bardziej wygląda na torbiel zawiązkową. Powstaje kiedy ząb jest zatrzymany jeszcze w kości i istnieją przeszkody w jego wyrzynaniu (np. przetrwały mleczak, wczesna utrata mleczaka w tym miejscu lub inne) Wokół takiego zatrzymanego zęba może się utworzyć torbiel. Leczenie polega na usunięciu torbieli razem z zatrzymanym zębem lub jeśli uda sie go od torbieli oddzielić i są szanse że ząb sie wyrżnie to sie go pozostawia. A kiedy macie wizytę w CZD? jak niedługo po nowym roku to można tam. Z tego co widziałam na ich stronie mają poradnię chirurgii stomatologicznej, tylko pewnie trzeba sie umówić. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie koleżanka miała torbiel i pamiętam, że jej 4 zęby aż usunęli i się dziwiłam czemu ten lekarz w Rzeszowie olał tak temat ![]() A pamiętam tylko, że wizytę mają po nowym roku. Ostatnio mieli coś koło października-listopada, więc koło lutego-marca chyba będą mieć następną. Przekażę mamuśce o tej poradni, może rzeczywiście lepiej tam od razu dziękuję za poradę |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

wkurza mnie że Bacie to raz w tygodniu raz na dwa zobacza jasia, w tym moja mam sie pofatyguje, a dot esciowej trzeba jechac, kurna laze z wózkiem, to same babcie chodza, albo babcia+matka, a ja wciaz sama zaperdalam w domu i poza, nikt nie pomoze choc na godzine

za 5 miesięcy

dla Poli
Póki co zaczyna tylko zawijać dupkę jak do siadu, no ale widać, że się szykuje
już jest ok, ale nie dam was rady nadrobić
żeby dało spokój to dziadostwo!
albo skok albo dziąsełka.