Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 21:05   #1291
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
nie można odmówić
można, ja jak byłam zarejestrowana to raz odmówiłam, potem już nie bo sama sobie załatwiłam pracę.

A koleżanka z Gliwic pisała mi że u nich można 3 razy odmówić.
Stary 2012-12-12, 21:25   #1292
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
sto lat!, skoro L. wczoraj 5 skończył, to my dzisiaj

Pola jednak dostała wczoraj wysokiej gorączki 39,5, dostała w nocy drugiego czopka bo miała 39, rano 38,4 ale nie podałam kolejnego , bo można tylko 3 na dobę, na razie nie rośnie....
Najlepszego dla Poli!
Mam nadzieję, ze już nie gorączkuje.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Boże, myślałam że mi serce stanie

Wchodzę do pokoju, zaglądam w łózeczko a mała leży jak pisałam na brzuchu, z głową na wprost wciśniętą w poduszkę i się nie rusza ..

Szybko ją wzięłam, starsznie zmulona była, nie wiem czy się poddusiła czy co
o mamo... dobrze, że weszłaś w porę.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
szczepionkę Niunia zniosła okropnie....bardzo płakała, najbardziej ze wszystkich razów, zaczęła już przy badaniu gardełka szpatułką, a potem już było tylko gorzej...nie mogłam jej chyba z 15 minut uspokoić, ledwo ubrałam i dałam radę wyjść, na dworze kwiliła, ale w końcu usnęła i jak wstała już jest ok.....mam nadzieję, że będzie dobrze, potem podam czopka na gorączkę....ehhh szkoda mi jej bardzo
bidulka

Cytat:
dzięki, więc deserek dziś będzie

a zapomniałam się pochwalić, "mała"waży już 7580g, więc waga urodzeniowa podwojona, przybrała w miesiąc 900g:mdle je:
piękna waga!

Cytat:

hahaha cały czas pytam Was o tę gruszkę, a ja jej jak się okazuje jabłko dawałam cały czas:br zydal:no bo to moje przetworki i nie podpisałam i osądziłam po kolorze i smaku!!, że to gruszka....dziś wzięłam jeden podpisany gruszkowy a on całkiem inny-naprawdę gruszkowy....hehe więc jednak dostanie jabłuszko....
a czy po jabłku zielone kupki są w takim razie ok???
u nas po jabłuszku kupka jest zielona. Ale Mały dostaje dopiero od 3 dni i w dodatku ząbkuje, więc nie wiem na 100% czy ten kolor kupki jest od jabłka

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się Wam pochwalić kolejną wygrana aukcją: http://allegro.pl/duzy-zestaw-z-kurt...838943040.html
Teraz czekam na przesyłkę
super cena

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
można, ja jak byłam zarejestrowana to raz odmówiłam, potem już nie bo sama sobie załatwiłam pracę.

A koleżanka z Gliwic pisała mi że u nich można 3 razy odmówić.
u mnie w up nie można wcale odmówić

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
, między innymi taką suknię, która na żywo wygląda lepiej
http://www.google.com/imgres?hl=pl&c...r:42,s:0,i:214
elegancka!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Ja poduszki w ogóle nie mam a kocyk daję jak zaśnie.

]
u mnie dokładnie tak samo

Cytat:
ładna

biały

Pola ma w kupce od wczoraj śluz podbarwiony krwią, niedużo ale jednak, czy to może być po szczepieniu? nie podawałam nic oprócz mleka , które daje od dawna
oj, ja bym jak najszybciej poszła do lekarza. To może być zakażenie bakteryjne.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
[B]
jestem jakaś zmęczona wkurza mnie że Bacie to raz w tygodniu raz na dwa zobacza jasia, w tym moja mam sie pofatyguje, a dot esciowej trzeba jechac, kurna laze z wózkiem, to same babcie chodza, albo babcia+matka, a ja wciaz sama zaperdalam w domu i poza, nikt nie pomoze choc na godzine
współczuję
Ja mam mamę u siebie, więc bardzo mi pomaga. Teściowa- była u Leosia w lipcu - to się nazywa babcia. A mieszka obok nas
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:27   #1293
buena
Wtajemniczenie

Hej Ciekawe, czy jeszcze ktoś mnie tu pamięta...
Niestety nie bardzo mam czas na czytanie, a co dopiero na pisanie. Czasem tu zaglądam, ale niezbyt często. Mała jest wymagająca. Najlepiej śpi na spacerach, więc dużo czasu spędzamy na dworzu.
Widzę, że są już pierwsze ząbki - super.
Mam nadzieję, że w końcu uda mi się tu zaglądać częściej.
Pozdrawiamy.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:45   #1294
houserka
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam mamę u siebie, więc bardzo mi pomaga. Teściowa- była u Leosia w lipcu - to się nazywa babcia. A mieszka obok nas
o matko, nie była u wnuka ponad 4 miesiące!, ale babcia...
buena- ja Cie pamiętam, Ty chyba masz dwójkę dzieci?, więc rozumiem brak czasu
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:48   #1295
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
dla Poli.
Chmielinko - odpoczywaj.Możesz być zmęczona z powodu złych wyników tarczycowych, ale ja pod koniec karmienia czułam się źle, a po kilku dniach jedzenia nabiału i paru innych rzeczy przestały mnie boleć kolana i ogólnie poczułam się lepiej. Może brakuje Ci czegoś w diecie.
już jest dobrze, nic mnie nie boli i mam nadzieję że tak zostanie. Bo zajmowanie się małą i kolka nerkowa = jedna wielka masakra

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 21:51   #1296
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, nie była u wnuka ponad 4 miesiące!, ale babcia...
niestety nie Bardzo mi przykro ze względu na Małego. Nawet nie zadzwoni zapytać jak Mały, ani jak się gdzieś widzimy nie pyta o niego. Strasznie to dziwne. Wiele razy ją zapraszaliśmy, ale nie przychodzi...
Stary 2012-12-12, 22:07   #1297
wanilllka82
Wtajemniczenie

od wczoraj podaje marchewkę - pierwszy inny posiłek niż mleko, tak małemu smakuje że śmieje się na głos do łyżeczki moje kochane słoneczko

buena
ja Cie pamiętam, faktycznie dawno Cie nie było ale świetnie Cie rozumiem, nicki Ciebie też dawno nie było, mamusia nauczyła na rączkach

biedna Pola, wysoka ta temperatura, ja pewnie już bym panikowała, mam nadzieje że już będzie dobrze, za 5 miesięcy

Irmusia od lipca?? wow to nawet nasi znajomi małego widują częściej, u nas też zaczyna się niechęć do butelki, małż był dziś z małym i zjadł tylko 30ml zachowuje się jakby zapomniał jak się je z butelki, a jak się ucieszył jak mnie zobaczył, szok! pewnie widział mleczko zamiast mamy spróbuje jutro wprowadzić niekapek

a z up to nie jest tak że można odmówić jeśli wynagrodzenie jest poniżej pensji minimalnej? ja też będę się rejestrować

karolka pięknie mała przybrała na szczepieniu na pewno była bardzo dzielna

natalka dostałabym zawału może wyciągniecie poduszki będzie najlepszym pomysłem, ja w ciągu najbliższego pół roku nie planuje dawać małemu poduszki

Chmielinko - odpoczywaj
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:18   #1298
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie Bardzo mi przykro ze względu na Małego. Nawet nie zadzwoni zapytać jak Mały, ani jak się gdzieś widzimy nie pyta o niego. Strasznie to dziwne. Wiele razy ją zapraszaliśmy, ale nie przychodzi...
przykra sprawa

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:19   #1299
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
oj, to przykre bardzo

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:20   #1300
Maciejka__
Zakorzenienie

Buena - czy to nie Ty miałaś jechać na badania do Gdańska i już się nie odezwałaś?

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-12 o 22:37
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:21   #1301
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
od wczoraj podaje marchewkę - pierwszy inny posiłek niż mleko, tak małemu smakuje że śmieje się na głos do łyżeczki moje kochane słoneczko
[B]

Irmusia od lipca?? wow to nawet nasi znajomi małego widują częściej, u nas też zaczyna się niechęć do butelki, małż był dziś z małym i zjadł tylko 30ml zachowuje się jakby zapomniał jak się je z butelki, a jak się ucieszył jak mnie zobaczył, szok! pewnie widział mleczko zamiast mamy spróbuje jutro wprowadzić niekapek

a z up to nie jest tak że można odmówić jeśli wynagrodzenie jest poniżej pensji minimalnej? ja też będę się rejestrować
brawa dla Nikosia

Z teściową to nie jest tak, ze nie widziała L od lipca. Widziała. Ale to wynikało tylko i wyłącznie z naszej inicjatywy. Od czasu do czasu idziemy do teściów - tzn chodziliśmy, bo już mi się odechciewa...Teściowa nas nie zaprasza, sama do nas nie przychodzi (czy za naszym zaproszeniem czy z własnej inicjatywy), więc wychodzi na to, że wnuk dla niej nie istnieje... Bardzo mi z tym źle, ale co mam babie zrobić??? Nawet jak do nich pójdziemy, to babcia się wcale Małym nie interesuje. Ma wnuczkę starszą od L o 8 miesięcy i tylko nią się zajmuje, nią zachwyca itd... A mi jest bardzo przykro, bo przecież Leoś to taki kochany bobas. I w niczym nikomu nic nie zawinił...

Oby z niekapkiem Wam się udało

co do up - u nas jest napisane, ze odmowa przyjęcia propozycji pracy jest równoznaczna ze skreśleniem z listy bezrobotnych.
Stary 2012-12-12, 22:36   #1302
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heej juz myslalam ze Was nie nadrobie.
My odebralismy klucze pkupowalismy farby tapety pedze walki i inne gowna stracilismy juz kupe kasy a konca wydatkow nei widac..
mala byla z kolezanka moja a ja skrobalam sciany itd..

Zabek wychodzi juz czuje go palcem takie ostre al jeszcze nie widac mysle ze lada dzien wyjdzie.
Mala nie jest az tak bardzo marudna je troche gorzej, ale nie az tak tragicznie, zobaczymy jak sie sprawa potoczy dalej, mam kupiony dentonix ale na razie jeszcze nie smarowalam, nie widze takiej potrzeby,

U nas po jablku jest leko zielonkawa kupa ale nie az tak bardzo. Troszeczke ale brzusze w porzadku, mysle ze brzunio musi sie przyzwyczaic.

Wczoraj mialysmy bardzo ale to bardzo zielona kupe jeszcze tak zielonej nei widzialam, a nic nowego nie dostala, mysle ze to od zebow.

Jutro wstaje o 7 rano i zapylam dalej robic remoncik, wiem pomyslicie ze wyrodna matka ze mnie ale dobrze mi zrobilo te kilka godzin bez malej i jutro tez zrobie sobie takie 4 godziny jak tz sie zgodzi :P

Co tam jeszcze...

Nadalka tez bym ie pewnie wystraszyla, u nas nie ma poduszki, a kolderke zawijam na koncu lozeczka pod materac zeby nie mogla jej na siebie naciagnac jak na razie sprawdza sie a spi juz pod kolderka ok 3 tyg.

Irmusia przykro mi z powodu tesciowej...
Moj ojciec tez sie nie interesuje mala.. zreszta jego malo co interesuje.

Co do kubka doidy to ja na razie do sekty nie przystapie, bede probowala z niekapkiem na poczatek
ale to jeszcze troche.

Co do kolczykow to mysle ze przebijemy uszka okolo roczku jak juz mala bedzie chodzic. Ale to sie jeszcze zobaczy.

cos jeszcze mialam ale zapomnialam...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:46   #1303
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
*
a jak się ucieszył jak mnie zobaczył, szok! pewnie widział mleczko zamiast mamy spróbuje jutro wprowadzić niekapek
Super!
*
Po prostu mleczko przyszło lub ... przyszły.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
babcia się wcale Małym nie interesuje. Ma wnuczkę starszą od L o 8 miesięcy i tylko nią się zajmuje, nią zachwyca itd...
*
co do up - u nas jest napisane, ze odmowa przyjęcia propozycji pracy jest równoznaczna ze skreśleniem z listy bezrobotnych.
Dziwna babcia.
U mnie też jest dziwnie, ale to wynika z czegoś innego. Obie babcie chciałyby widywać wnuczkę często.
*
Sądzę, że to, czy można odmówić zależy od stopnia bezrobocia w danym regionie.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-12 o 23:03
Stary 2012-12-12, 22:48   #1304
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Zmęczona jestem... Bujałam się wczoraj z Fabisiem do północy na rękach. Bolał go brzuch. Tylko teraz nie wiem czy winą jest zupa marchewkowa czy brak kupy przez 5 dni... Dziś ewidentnie nie mógł jej zrobić, bo stękał i się prężył. Dałam mu czopka i poszłoooo, od razu inne dziecko

dla Poli
Nadalko współczuję, najadłaś się nerwów! Dobrze, że w porę zareagowałaś
KarolinaPW mam sprawę dentystyczną Siostra ostatnio miała robione jakieś zdjęcia głowy i przy okazji wykryto torbiel w dziąśle. Została wysłana na zdjęcia do Rzeszowa, gdzie coś wykryto, ale lekarz stwierdził, że to chyba jakieś zaplątanie mieszka zębowego (pierwsze o czymś takim słyszę ). No i mama spanikowana, nie wie co robić. Chciała jechać po nowym roku do Lublina na konsultację. Co o tym sądzisz? Warto nawiedzać Lublin czy ktoś lepszy byłby w Warszawie? Bo one i tak do Międzylesia do CZD jeżdżą, więc czy tu czy tam to już obojętne. A mama się boi, bo siostra 12 lat ma dopiero

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:49   #1305
Linka25
Zakorzenienie

Dziewczyny mam takie pytanie "z innej beczki". Czy na chrzest córki wypada mi iść w spodniach - eleganckich spodniach?

Irmusiu nie dziwię się, ze jest Ci przykro... Bardzo dziwna sprawa z jej zachowaniem. Może niech TZ kiedyś zapyta wprost o co chodzi?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 22:49   #1306
agunia82
Zakorzenienie

Sol doszła Ci już fotoksiążka?

Stary 2012-12-12, 22:51   #1307
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie "z innej beczki". Czy na chrzest córki wypada mi iść w spodniach - eleganckich spodniach?

Irmusiu nie dziwię się, ze jest Ci przykro... Bardzo dziwna sprawa z jej zachowaniem. Może niech TZ kiedyś zapyta wprost o co chodzi?
oczywiscie ze tak

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 23:04   #1308
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Luśka zaczyna mi się zbierać do siadania z czworaków Póki co zaczyna tylko zawijać dupkę jak do siadu, no ale widać, że się szykuje
zdolna nasza przodowniczka!

Cytat:
wczoraj byłam u przyjaciółki, która ma bliźniaczki i przytargałam "troszkę" ciuszków 74/80, między innymi taką suknię, która na żywo wygląda lepiej
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....
ostatnio się nie odzywałam bo znowu mnie dopadła kolka nerkowa i rozłożyła już jest ok, ale nie dam was rady nadrobić rzucę okiem co tam pisałyście i mam nadzieję, że już mi da spokój to dziadostwo
Biedactwo... żeby dało spokój to dziadostwo!

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Bebe ja labuje mojej przebic uszy, moze nawet wkrotce. Zobaczymy. Ja mialam przebijane w wieku ok 4-5 lat i mam dobre wspomnienia.
U nas minął 2 dzień po przekłuciu uszek i nic się złego nie dzieje .
Gosia zachowuje się tak samo jak przed przebiciem.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
A u nas już 2 dzień cyrki przy jedzeniu albo skok albo dziąsełka.
Płacze, biorę do odbicia, na chwilę spokojniej, biorę znów do butli -znów ryk....z buzi wszystko się wylewa, płacze....rynce opadają.....
Oby szybko minęło!

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wczoraj napisać, że byłam na wizycie u gina w końcu. Wszystko ok, powiedział, że lada dzień mam się spodziewać miesiączki i dziś rano dostałam
Linka ja karmię piersią i jeśli pamiętam o smarowaniu dziąseł żelem Adasiowi ze 4 razy dziennie, to jest ok. Ale jak zapomnę, ledwo zacznie ssać i jest ryk. A apetyt ma, bo za chwilę znów próbuje złapać, pociągnie raz, urazi się i znów ryk. Jak posmaruje, odczekam parę minut i dam znów, je bez problemu. Więc czy butelka, czy cyc, to widać, że to i tak boli. A mały ma spuchnięte dziąsełka dolne bardzo i dwie góreczki. I wygląda to tak, jakby dwie jedynki szły na raz, tylko jedna jest bliżej niż druga.....
za wizytę i dla Adasia, żeby szybko ząbki wyszły!

Cytat:
Krzesełko kupione

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Zabek wychodzi juz czuje go palcem takie ostre al jeszcze nie widac mysle ze lada dzien wyjdzie.
Mala nie jest az tak bardzo marudna je troche gorzej, ale nie az tak tragicznie, zobaczymy jak sie sprawa potoczy dalej, mam kupiony dentonix ale na razie jeszcze nie smarowalam, nie widze takiej potrzeby,

Co do kolczykow to mysle ze przebijemy uszka okolo roczku jak juz mala bedzie chodzic. Ale to sie jeszcze zobaczy.
za ząbek!

Irmusia wiem co czujesz... Moja mama też się nie interesuje wnuczką a dzieciaki mojej siostry uwielbia... Nawet Gosi nie widziała . Brak słów i tyle. Przykre to bardzo...

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Myślę, że tak .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 23:08   #1309
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Sol doszła Ci już fotoksiążka?
i mnie to zaczyna wkurzać. Przecież kurierem to już dawno powinna być

Bloguję
Stary 2012-12-12, 23:08   #1310
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
super cena

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
brązowy miś
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 23:10   #1311
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
oczywiscie ze tak
Cytat:

Myślę, że tak .
zeschizowałam się

mam taki problem z kupieniem sukienki, ze pozostają tylko spodnie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 23:10   #1312
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

i mnie to zaczyna wkurzać. Przecież kurierem to już dawno powinna być
nooo zwykle do dwóch dni. Może naściemniali, że wysłana

Linka spokojnie w spodniach możesz iść

Stary 2012-12-12, 23:13   #1313
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
nooo zwykle do dwóch dni. Może naściemniali, że wysłana
Jak do jutra nie będzie, to będę mejla pisać patafianom

Ale kicz http://allegro.pl/fotomontaz-twojego...825959031.html

Bloguję
Stary 2012-12-12, 23:16   #1314
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem możesz.
Jeśli to nie będzie chrzest w małym mieście lub na wsi (a chyba nie), to zastanów się tylko, co na to Wasze rodziny.
Kiedyś chciałam iść na przyjęcie komunijne w bardzo ładnym komplecie spodnie+żakiet (w zestawie były spodnie, żakiet i spódniczka), ale to była wieś, parafia mojej babci i ówczesnego tż, więc uległam naciskom babci i zdecydowałam się na garsonkę.
Sama na razie oglądałam sukienki w necie, ale to, co mi się podoba kosztuje za dużo, jak na 1 raz, a za rok będzie niemodne. Poza tym wolałabym sukienkę z rękawem 3/4 albo długim, bo wiadomo, że jak kupię z krótkim, to i tak będę siedzieć w żakiecie.
Cytat:
Irmusia wiem co czujesz... Moja mama też się nie interesuje wnuczką a dzieciaki mojej siostry uwielbia... Nawet Gosi nie widziała . Brak słów i tyle. Przykre to bardzo...
Stary 2012-12-12, 23:32   #1315
Soleilka
Zakorzenienie

Haniu sprawę mam Wyszyłabyś mi metryczkę na pamiątkę chrztu dla Fabisia? Co mam dawać obcym zarobić jak mogę dać Tobie

Bloguję
Stary 2012-12-12, 23:33   #1316
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Jak do jutra nie będzie, to będę mejla pisać patafianom

Ale kicz http://allegro.pl/fotomontaz-twojego...825959031.html
Fakt, ale tańszy, niż zakup takiego ubranka do jednego zdjęcia, więc na pewno są chętni. Tylko ten fotmontaż jest fatalny. Facet mógłby się postarać chociaż w przypadku zdjęć pokazowych.
Stary 2012-12-12, 23:39   #1317
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Fakt, ale tańszy, niż zakup takiego ubranka do jednego zdjęcia, więc na pewno są chętni. Tylko ten fotmontaż jest fatalny. Facet mógłby się postarać chociaż w przypadku zdjęć pokazowych.
Jakby dobry fotograf za jedno takie stylizowane zdjęcie brał 8 zł to przebicie miałby niezłe

Bloguję
Stary 2012-12-12, 23:43   #1318
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że tak Zwłaszcza, że o ile pamiętam chrzcicie końcem grudnia?

Cytat:
Haniu sprawę mam Wyszyłabyś mi metryczkę na pamiątkę chrztu dla Fabisia? Co mam dawać obcym zarobić jak mogę dać Tobie
Oczywiście Tylko problem jest taki, że do połowy marca mam zawieszoną działalność i w tym czasie nie mogę zarabiać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 23:47   #1319
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
brawa dla Nikosia

Z teściową to nie jest tak, ze nie widziała L od lipca. Widziała. Ale to wynikało tylko i wyłącznie z naszej inicjatywy. Od czasu do czasu idziemy do teściów - tzn chodziliśmy, bo już mi się odechciewa...Teściowa nas nie zaprasza, sama do nas nie przychodzi (czy za naszym zaproszeniem czy z własnej inicjatywy), więc wychodzi na to, że wnuk dla niej nie istnieje... Bardzo mi z tym źle, ale co mam babie zrobić??? Nawet jak do nich pójdziemy, to babcia się wcale Małym nie interesuje. Ma wnuczkę starszą od L o 8 miesięcy i tylko nią się zajmuje, nią zachwyca itd... A mi jest bardzo przykro, bo przecież Leoś to taki kochany bobas. I w niczym nikomu nic nie zawinił...
Przykre to bardzo
Cytat:
KarolinaPW mam sprawę dentystyczną Siostra ostatnio miała robione jakieś zdjęcia głowy i przy okazji wykryto torbiel w dziąśle. Została wysłana na zdjęcia do Rzeszowa, gdzie coś wykryto, ale lekarz stwierdził, że to chyba jakieś zaplątanie mieszka zębowego (pierwsze o czymś takim słyszę ). No i mama spanikowana, nie wie co robić. Chciała jechać po nowym roku do Lublina na konsultację. Co o tym sądzisz? Warto nawiedzać Lublin czy ktoś lepszy byłby w Warszawie? Bo one i tak do Międzylesia do CZD jeżdżą, więc czy tu czy tam to już obojętne. A mama się boi, bo siostra 12 lat ma dopiero
A siostra ma w tym miejscu już stały ząb, czy jeszcze mleczaka, czy nic?
Zapalenie (nie zaplątanie) mieszka zębowego jest wtedy kiedy ząb przebija sie powoli przez dziąsło, np.widać dopiero jeden guzek a reszta jest schowana pod płatem dziąsła i do tej schowanej częsci dostaną się bakterie, bo np. czyszczenie tego miejsca jest utrudnione (bardzo często przy ósemkach się tak dzieje) Wtedy jest zaczerwienienie i ból a z tego co piszesz torbiel została wykryta przypadkiem, siostry nic nie bolało. Mi to bardziej wygląda na torbiel zawiązkową. Powstaje kiedy ząb jest zatrzymany jeszcze w kości i istnieją przeszkody w jego wyrzynaniu (np. przetrwały mleczak, wczesna utrata mleczaka w tym miejscu lub inne) Wokół takiego zatrzymanego zęba może się utworzyć torbiel. Leczenie polega na usunięciu torbieli razem z zatrzymanym zębem lub jeśli uda sie go od torbieli oddzielić i są szanse że ząb sie wyrżnie to sie go pozostawia.
A kiedy macie wizytę w CZD? jak niedługo po nowym roku to można tam. Z tego co widziałam na ich stronie mają poradnię chirurgii stomatologicznej, tylko pewnie trzeba sie umówić.
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....

ostatnio się nie odzywałam bo znowu mnie dopadła kolka nerkowa i rozłożyła już jest ok, ale nie dam was rady nadrobić rzucę okiem co tam pisałyście i mam nadzieję, że już mi da spokój to dziadostwo
Współczuję, zdrowia życzę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 00:00   #1320
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Oczywiście Tylko problem jest taki, że do połowy marca mam zawieszoną działalność i w tym czasie nie mogę zarabiać
Mogę i do marca poczekać
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A siostra ma w tym miejscu już stały ząb, czy jeszcze mleczaka, czy nic?
Zapalenie (nie zaplątanie) mieszka zębowego jest wtedy kiedy ząb przebija sie powoli przez dziąsło, np.widać dopiero jeden guzek a reszta jest schowana pod płatem dziąsła i do tej schowanej częsci dostaną się bakterie, bo np. czyszczenie tego miejsca jest utrudnione (bardzo często przy ósemkach się tak dzieje) Wtedy jest zaczerwienienie i ból a z tego co piszesz torbiel została wykryta przypadkiem, siostry nic nie bolało. Mi to bardziej wygląda na torbiel zawiązkową. Powstaje kiedy ząb jest zatrzymany jeszcze w kości i istnieją przeszkody w jego wyrzynaniu (np. przetrwały mleczak, wczesna utrata mleczaka w tym miejscu lub inne) Wokół takiego zatrzymanego zęba może się utworzyć torbiel. Leczenie polega na usunięciu torbieli razem z zatrzymanym zębem lub jeśli uda sie go od torbieli oddzielić i są szanse że ząb sie wyrżnie to sie go pozostawia.
A kiedy macie wizytę w CZD? jak niedługo po nowym roku to można tam. Z tego co widziałam na ich stronie mają poradnię chirurgii stomatologicznej, tylko pewnie trzeba sie umówić.
Mamuśka mi mówiła, że niby to mleczak tam jest, ale dopytam dokładnie.
Właśnie koleżanka miała torbiel i pamiętam, że jej 4 zęby aż usunęli i się dziwiłam czemu ten lekarz w Rzeszowie olał tak temat
A pamiętam tylko, że wizytę mają po nowym roku. Ostatnio mieli coś koło października-listopada, więc koło lutego-marca chyba będą mieć następną. Przekażę mamuśce o tej poradni, może rzeczywiście lepiej tam od razu
dziękuję za poradę

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości