|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Cytat:
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Mam now± zachciewajkê w³osow±:
http://www.bioarp.pl/pl/p/Tradycyjny...-silikonow/159 SoBitter, jak chcesz co¶ bez protein to Ci te¿ polecam ![]() Kupiê sobie na gwiazdkê/urodziny/noworocznie. A co! Za chwilê idê sp³ukaæ z kud³ów krem Isana i... na³o¿yæ Kallosa latte ![]() I'm back! Ja sobie odpoczywam po si³owni a kude³ki ¿r± sobie teraz proteinki z kallosa. Cudowny wieczór ;-) Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2012-12-13 o 00:11 |
|
|
|
#4113 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do opisu barwnika - codziennie wci±gamy ³adne miligramy ftalanów i o tym nikt nie pieje![]() Na t± od¿ywkê nie skuszê siê tylko z jednego powodu - silikon, który by mnie obci±¿y³, i cena - to jednak dwa powody ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() Ale¿ odkrycie! Ten balsam na guar Cholercia nie wiedzia³am
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Guar? To dobrze czy ¼le dla kud³ów?
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Guar te¿ oblepia w³osy, jak silikony, i trzeba co¶ mocniejszego do jego zmycia.
A jego efekt wizualny zale¿y od konkretnych w³osów. Czyli ani dobrze, ani ¼le - zale¿y, kto czego szuka. Po prostu my¶la³am do tej pory, ¿e ruskie specyfiki s± super wypa¶ne, nic tylko braæ. W tej chwili dla mnie trochê odpad³y, bo bojê siê obci±¿enia.
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Moje kud³y stan obecny.
Ogryzki na koñcach i sza³u ni ma bo naturalki, naturalnie cienkie i generalnie ¶wie¿y odrost po masakrycznym cieniowaniu wiosn±, ale tak pogl±dowo- tak teraz jest. Zdjêcie na 2 dzieñ po miksie od¿ywki Garnier awokado i karite i od¿ywki Alterra granat i aloes. Nie farbujê, suszê zimnym nawiewem, olejowanie? Ju¿ bêdzie ze 2 lata, ale skoro sporo ¶cina³am to de facto zabawa zaczyna siê od nowa. Kolejne zdjêcia zrobiê za jaki¶ miesi±c. W miarê odrastania bêdê wyrównywaæ dó³- raz na 6 tygodni. Bo nie chcê mieæ ogryzków na koñcach. Szczególnie zim±- niszcz± siê tr±c o odzie¿. Wszelkie komentarze co do polecanej pielêgnacji mile widziane. Czyli tak z tym guarem? No to mo¿e wstrzymam siê przed zakupem. Nie lubiê oblepiaczy. |
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Nak³ada³am j± na razie raz i tez na skalp. Poobserwujê sobie j± przy d³u¿szym stosowaniu. A tak ten guar niewinnie wygl±da...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... to jak nie ruskie cudo to spróbujê tego:
http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1..._na_wlosy.html Nie mam mikrofalówki. Czy macie pomys³ jak w takim razie zrobiæ t± maskê z mlekiem kokosowym? Czy k±piel wodna mo¿e byæ? I czy jak dodam ca³e jajko a nie samo ¿ó³tko do maski z awokado to bêdzie du¿a ró¿nica? Pytam bo ró¿ne s± przepisy a w sumie nie mia³abym co zrobiæ z samym bia³kiem (nie mam w domu piekarnika), wiêc mo¿e mog³abym daæ do maski ca³e jajko? |
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Ale ten guar jest na samym dole, tuz przed zapachem, wiec moze nie jest go az tyle, zeby oblepic?
Proste wlosy -->
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêkujê grudniowa
Mi³o s³yszeæ, ¿e komu¶ siê podobaj±. Taka ju¿ ich natura. Jak by³am dzieckiem to krêci³y siê w 2 sytuacjach- po kontakcie z wod± deszczow± albo po kontakcie z wod± morsk± czyli po k±pieli w morzu. Jak mój T¯ zobaczy³ zdjêcia z dzieciñstwa to nie wierzy³, ¿e to ja. A teraz s± takie proste w³a¶nie. czy nadal krêci³yby siê po deszczówce i morskiej wodzie? Nie wiem. Dawno ani nie przemok³am do suchej nitki ani nie by³am nad morzem. je¶li siê zdarzy to uwieczniê. Swoj± drog± ciekawe, czemu akurat w takich warunkach siê krêci³y. Wymagaj±ce s± bo s± jak w³osy dziecka a nie jak w³osy doros³ej osoby- delikatne, miêkkie, lej±ce. Oczywi¶cie co drugi fryzjer pos±dza mnie o prostowanie ![]() Oczywi¶cie nigdy w ¿yciu. Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2012-12-13 o 01:38 |
|
|
|
#4121 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
I dlatego tak zazdroszcze wszystkich prostych.
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam zazdroszczê wszystkim naturalnie rudym albo naturalnie krêconym. Moja znajoma ma takie cudne krêcio³y... Ka¿de w³osy je¶li s± zadbane i zdrowe to s± piêkne. |
|
|
|
|
#4123 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
Ej dziewczyny co siê tak dziwicie na ten cukier, przecie¿ http://kascysko.blogspot.com/2012/11...-wosom-co.html
|
|
#4125 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
W sumie nadal tak jest, choæ nie porywam siê na "dro¿sze rzeczy", a moja pielêgnacja sk³ada siê g³ównie z taniochów
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale tez nie bylo jakiejs masakry... Bo ja to mialam niezly bajzel na glowie non stop prostownica i platyna pedzona na rozjasniaczu
|
|
#4127 |
|
Spaceroholiczka
|
Ale by³y mocno zniszczone. Prostownicê i suszarkê rzuci³am dopiero w maju. pod koniec czerwca jednego wieczoru rozja¶ni³am w³osy, dwukrotnie farbowa³am na rudo i kiedy wyszed³ mi bigos na g³owie szybko zakry³am go dwa razy orzechowym br±zem. Skalp by³ siny, krwawi³ i ropia³, w³osy wypada³y i kruszy³y siê a¿ pojawi³y siê prze¶wity. Skórê wyleczy³am, w³osy diametralnie ¶ciê³am i zaczê³am dbaæ.
|
|
|
|
#4128 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Cytat:
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 883
|
Cytat:
do tej pory nigdy nie suszy³am w³osów ( i sz³am spaæ z mokrymi ) teraz robiê to do¶æ czêsto, szczególnie gdy muszê gdzie¶ wyj¶æ, i efekt jest super. w³osy s± bardzo wyg³adzone
|
|
|
#4131 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Hej. Crimson, ¶liczne loczki
|
#4132 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Super! S± coraz lepsze. |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to szybko sie regenerujesz... ja ttyle czasu dbam i dupa..
|
|
#4134 |
|
Rozeznanie
|
Mi przysz³y wczoraj bingo z shea i zielon± glink±. Plany na dzi¶: bingo z glink± z olejem z orzechów laskowych na w³osy (na skalp t± maskê te¿ mo¿na? chyba tak pisze na opakowaniu) potem mycie babydream i na chwilê kallos latte. Mo¿e byæ? nie za du¿o protein czy czego¶ tam? (sorry, nie chce wyj¶æ na ignorantkê, powa¿nie pytam)moze jeszcze zrobie prosty psikacz aloes, pantenol, mleczko pszczele, woda?
|
#4135 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Super. Oby tak dalej.
![]() Mi siê te¿ ostatnio zachcia³o, ale mimo, ¿e lepiej mi w rudym to powa¿nie siê zastanawiam nad powrotem do naturalnych (znowu, a cholera mam jeszcze rud± szamponetkê i pseudorud± farbê... tak to jest jak siê kupuje od razu dwie sztuki bo promocja...), bo w sumie z t± farb± tyle zachodu, ¿e chyba za leniwa ju¿ jestem. A i odcienie mi nie le¿±. mo¿e jako¶ je naturalnie rozja¶niê... albo przyciemniê xD Ale to jak siê zdecydujê na powrót do naturalnych. Chocia¿ my¶la³am dzisiaj, ¿eby w ramach prezentu urodzinowego sobie waln±æ czerwone piank± z Venity. Ehhh a mówi³ T¯ "nie farbuj, bo znów bêdziesz tworzyæ..."
Wiecznie szukam motywacji do nauki ![]() Edytowane przez AnnClaiir Czas edycji: 2012-12-13 o 10:50 |
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
http://www.makeupalley.com/product/s...ain/Fragrances o taki
ale pro¶ciutkie ale ¶liczne Kascysko, apropo maseczek do twarzy choisee - my¶lisz, ¿e ta parafina te¿ mo¿e zapychaæ, je¶li bêdê je nak³adaæ na max 10 minut i zmywaæ wod±?
|
#4137 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Chyba to Ty jeste¶ moim lokowym guru wiêc strze¿ siê - mogê zadawaæ du¿o pytañ :P
|
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Lils wybacz ale dopiero dzis wyslalm Ci ta cysteine...
Robilam jedno podejscie do wyslania, to babka na glownej poczcie powiedziala mi ze nie prowadza sprzedazy kopert.... na poczcie ?
|
#4139 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVLi
Cytat:
No nie ¼le to gdzie mo¿na wys³aæ kopertê je¶li nie na poczcie?lol. A mi adresu tez swojego nie poda³a¶ bo ju¿ dawno wys³a³abym Ci ten olej, a teraz te¿ wy¶le Ci dopiero po weekendzie, bo dzi¶ i jutro d³ugo pracuje.
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Dobry, dobry! Ale urocze fale Dzisiaj robie pierwsze podejscie do siemienia. Trzymajcie kciuki
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

nie powiem, trochê satysfakcji mi to sprawi³o

I dlatego tak zazdroszcze wszystkich prostych.

) teraz robiê to do¶æ czêsto, szczególnie gdy muszê gdzie¶ wyj¶æ, i efekt jest super. w³osy s± bardzo wyg³adzone