|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
Dziewczyny, które z Was przygotowują całą wigilię?
|
|
#3152 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratki
Cytat:
Cytat:
![]() hehe ja w tym roku powinnam mieć jeszcze spokój (no chyba, że szymon się do choinki przyturla )Cytat:
zdrówka dla Kubusia Cytat:
![]() żeby Alankowi szybko przeszłoCytat:
![]() i trzymam żeby na nastepnej wizycie już się ujawnił/a ![]() Ja w ciąży z Szymonem tez się zupełnie inaczej czułam niz przy Przemku... ![]() Cytat:
wesoło z nim masz ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ale chyba coś mamie pomogę jeśli mi na to pozwoli
|
|||||||
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie-daj-się-chorobie hehe,jakos-to-musisz-znieść- ![]() Cytat:
Cytat:
a-czemu-pytasz? ![]() Miramej-ty-zdaje-się-pytałaś-o-krem-do-rąk. na-mnie-"sklepowe"kremy-nie-działają.nawilżają-na-chwilę, ostatnio-miałam-próbkę-TEGO-w-sumie-wystarczyła-tylko-na-3-użycia,ale-muszę-przyznać-ze-jestem-zadowolona-jak-wygładzał-skórę.ale-chyba-nie-kupię-za-drogie-moim-zdaniem-jak-na-krem-do-rąk.zwłaszcza-jak-moj-tz-się-dorwie.on-ma-bardzo-wysuszone-dłonie-i-smaruje-codziennie-przed-snem.tez-te-sklepowe-mu-nie-pomagają. poszukam-czegoś-tanszego-i-równie-skutecznego |
|||
|
|
|
#3154 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zamowilam ostatnio sobie takie noze
http://www.topshop.pl/kuchnia/tv_air...staw_nozy.html dzisiaj przyszly
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki
Spalismy z Antkiem cale popoludnie. Sekretarka lekarza rpzepraszal mnie 10 razy, bo zapomniala zadzwonic. Widac, ze bylo jej przykro, wiec nie mialam sily stroich wiekszych fochow ![]() Aga cieszę się,że u Alana lepiej Wojtusiu, ciesze sie, że na Usg wszystko dobrze Cytat:
![]() Ja, a dlaczego? ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
przepraszam, nie pocytuję, Martek dopiero zasypia a ja zabieram się za przedświąteczne porządki w szafkach Muszę stopniowo zacząć ją wcześniej kłaść, z mojego rannego ptaszka spacerującego od 5.30 zrobił się poranny śpioch, który nie może wstać na 9 do przedszkola ![]() Martynka po wizycie u lekarki jedzie na kolejnej dawce syropów i inhalacji, na szczęście oskrzela na razie czyste. Mam nadzieję, że do poniedziałku się jakimś cudem wykuruje ![]() Miramej kupiłam olej z wątroby rekina W zeszłym roku dawałam zwykły Mollers, nie wnikałam w szczegóły i masz ![]() Svi zdrówka dla Marcelka Cass przesyłam dobre fluidy, dbaj o siebie
|
#3157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie przeszkadza, że on się bawi na placu zabaw, tylko nie byłam przygotowana i zmarzłam
![]() Cytat:
, zapisałam, tylko ja bym wolała bez mleka zimą, muszę podumać ![]() I wzajemnie ![]() No , ale nie może się zdecydować, bo pani mi dziś powiedziała, że Kuba całował... Igę , nie Ulę Jak się spytałam dlaczego ją całował, to powiedział, że tak z miłości Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
, chyba mam gdzieś próbkę, muszę poszukać ![]() Cytat:
Jaki kupiłaś? Ciekawe, czy zadziała?
|
|
|
#3158 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje wszystkim
![]() Cytat:
fajne to jest, rowne kromki sie kroja ![]() poki co nie wiele moge powiedziec bo nie wiem jakie beda za kilka miesiecy ale dzis wyprobowalam i sa swietne, tna jak brzytwa
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie chadzam bez,choć mogłabym, tylko wyglądałabym jak nastolatka przed dojrzewaniem ![]() samej mi się średnio podobają.Od 3lat te same, ale budżet nie przewidział innych ![]() Cytat:
Zdrówka dla chłopaków
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3160 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby tylko na krostkach się skończyło.Staram się ![]() ![]() Cytat:
Jaki dokładnie ten olej kupiłaś? ![]() Cytat:
Możesz na wodzie,na sypko i do tego jakiś sosik z jogurtu naturalnego z dodatkiem jakiegoś owocu właśnie ![]() No wiesz,w tym wieku,dziewczyny są takie do siebie podobne ![]() Proste,że z miłości ![]() Dobranoc |
|||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Svi oby szybko zniknęło to coś ![]() Kacha (mogę tak? ) pamiętam, że zawsze o tym mówiłaś![]() A co jest złego w dojrzewającej nastolatce? ![]() Miramej właśnie-czemu bez mleka zimą? Cześć Anula Mam nadzieję, że Martynka szybko się wykuruje ![]() Sylko zdrówka *** Wczoraj Pani w przedszkolu mówi, żeby ubrać jutro (czyli dzisiaj) ortalionowe spodnie, bo idą na górkę pozjeżdżać z jabłuszek... Nosz kurna Z innej beczki-dostanę od mamy pod choinkę super kocyk (wiem, bo kolor ze mną konsultowała )-ciesze się, bo u mnie kocyków nigdy za wiele-moje drugie imię -kocykowa
|
#3162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noże przetestowane? ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Tak tylko pytałam ja robię sama całą wigilię muszę wszystko ogarnąć![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Też nie mam nic przeciwko, tylko byłam tym faktem zaskoczona ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Svinecka widzę już z tymi nożami co napisałaś fajne, my też niedawno zaopatrzyliśmy się w zestaw i jest świetny
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
ada, gratuluje
![]() ![]() Cass, zdrówka dla Kubusia Wojtusiu, cieszę się, że na usg wszytko ok troszkę masz daleko bo bym Ci poleciła lekarza na NFZ w Rzeszowie i szpital pomimo iż właśnie na NFZ to bez kolejek, na godzinę, zawsze o czasie lub przed byłam przyjęta, USG prawie na każdej wizycie (ale u mnie był ten termin niepewny to może przez to), widziałam wszystko na monitorku, wszystkie badania, Panie w rejestracji mega miłe szpital - hotel 3-gwiazdkowy jak to powiedziała dziewczyny ode mnie z pokoju ![]() a nie wybierasz się np na USG 3D? dużo zdrówka dla Ciebie *** ja tak na szybko, bo już 3 dzień mnie głowa boli :/ wczoraj byliśmy u okulisty, wszystko OK, RET nie ma ale jeszcze 2 wizyty nas czekaja, żeby zamknąc temat tylko siatkóka jeszcze nie całkiem dojrzała ale tu Pani powiedziała że nie ma się czym przejmować bo w sumie na wczoraj dopiero miałam termin więc OK dziś jadę do gina
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie rodziłaś?
|
|
#3165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latem też bym chętnie zrezygnowała, no ale mam mlekopijcę , więc kompromis ![]() ![]() Cytat:
![]() Poka ![]() Cytat:
![]() *** Dziś ubieranie choinki w przedszkolu, ale Kuba się cieszył A wczoraj dostaliśmy zaproszenie na Jasełka ![]() Wczoraj przed zaśnięciem, Kubuś mówi do mnie, że angielskiego to już chyba więcej nie będzie. Pytam dlaczego, "bo dzieci nie chcę uczestniczyć", ja: "A które dzieci?", Kuba "No na przykład ja"
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry.
No nie mogę Was ogarnąć, wypadłam z rytmu przez siusiaka ![]() Dzwoniłam do Pani Pediatry i powiedziałam ,zę opuchlizna zeszła i jest sporo lepiej, więc Pani powiedziała żeby darować sobie tą kontrolę. Najwyżej, jesli skończy antybiotyk i jeszcze coś się będzie działo to przyjechać. Super. Jolu muszę Ci powiezieć, że masz niezłego Agenta Gadane ma że uuuu. Mysłałam ,że mój jest wygadany. Angy dobrze zrobiłaś. Napewno nie będą jakoś strasznie długo na dworzu. Potem przecież Pani może spodnie rzucić na grzejnik a Zosia niech pobiega przez chwilę w rajstopkach i już Svi jak Marcel? Mariolu a Loczek jak dzisiaj sie czuje ? Gorączka poszła sobie ? Ada zdolniacho, za egzamin.Maju A co z tą Twoją głową? Nie wysypiasz sie pewnie i jeszcze praca do tego tak?? Panie z gminy zrobiły mi niespodziankę i wczesniej przelały dodatkowe pieniążki dla Alana. Cieszę sie bo już pustki były. Alan obkupiony, jeszcze tylko ze 2 bluzki z długim rękawem by sie przydały
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Oj tak, czasem aż boli ![]() W H&M jest wyprzedaż, kupiłam wczoraj Kubie bluzkę za 20 zł i sweterek za 30. Sporo tego było
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie mam ![]() A nie poka, bo to jakiś no name i nie znajdę (chyba) w sieci ![]() Ja idę we wtorek służbowo na Jasełka do przedszkola, ale to jakaś starsza grupa będzie. Niezły jest ![]() Cytat:
![]() Ma spódniczkę na przebranie , bo w przedszkolu za gorąco na dżinsy+rajstopki, a nie lubię w samych rajstopkach![]() Ooooo, fajna taka niespodzianka My w tym roku składaliśmy się wszyscy w pracy (kto ile chciał), potem zapytaliśmy w Opiece Społecznej kto tu taki bardziej potrzebujący w Gminie i też zrobiliśmy niespodziankę-padło na rodzinę z 3 dzieci, która mieszka w przerobionym chlewku i na głowę im leci... Ludzie porządni, niepijący, ot-życie Zastanowili się i kupimy im trochę papy na dach, trochę ubrań dla dzieci, trochę spożywczych... Podobno nie mogli uwierzyć za pierwszym razem, jak się dowiedzieli o takiej pomocy. Super tak sprawić ludziom radość, zwłaszcza przed świętami![]() *** Wiecie co nie kupuję już w Amarantusie-ceny z kosmosu porobili-na all wychodzi spooooro taniej
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-12-13 o 10:43 |
||
|
|
|
#3169 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Nie moge ogranąc co piszecie. Z rytmu wypadłam, czy co? A moze to jakaś skleroza i zanik szarych komórek, ze zdania sklecic nie mogę ![]() Czytałam o tej watrobie rekina, tzn oleju z niej. Musze w końcu te moje chorowitki ogarnąć. Pierwszy rok obaj tak ciagle sa chorzy. A Bartek to zazwyczaj 1/2 razy na cały rok, a tu w ciagu miesiaca już drugi ![]() Wklejam wyczytane informacje. Kiedy nie należy stosować tranu/oleju z wątroby rekina bez konsultacji z lekarzem?
Jak stosować preparaty zawierające tran/olej z wątroby rekina?
http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...wojego-dziecka anula, jaki olej kupiłaś, Preventic?
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki szczery U nas w przedszkolu jest w sam raz, tak domowo , ale widzę, że czasem niektórzy chłopcy mają założone i rajstopy i spodnie. IMO to za gorąco, więc Kuba ma krótkie spodenki na rajstopy. Też średnio wygląda, ale podoba mi się bardziej, niż w samych rajstopach.Ale pięknie ![]() Też mnie denerwują tymi cenami , a co wypada taniej na all?Cytat:
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się liczy ![]() U nas jest właśnie gorąco, a oni tam jeszcze szaleją, to już w ogóle. Czasem jak idę Zosia śmiga w koszulce na ramiączkach ![]() ![]() Wiesz co no praktycznie wszystko Prawie na wszystkim kilka złotych, to się uzbiera. Wzięłam oczywiście u jednego sprzedawcy, żeby za przesyłkę nie przepłacać (głównie bakalie i suszone owoce, w tym różne orzechy, syrop klonowy, kuskus razowy, pomidory w puszce, soczewicę, maliny w zalewie...)Jeszcze muszę dokupić gdzie indziej syropy, bo ten nie miał. Ola dzięki *** A właśnie, że znalazłam -taki konkretnie kocyk dostanę:turkus.jpg
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-12-13 o 11:41 |
|
|
|
|
#3172 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
przyszla nowa mikrofala fajna jest kupilam tz sniegowce na gwiazdke i chce mu kupic jakas kolorowa kurtke, ma same ciemne a on lubi zywe kolory ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- co myslicie? http://allegro.pl/show_item.php?item=2857709855 mysle czy klikac czy nie i w koncu mi wykupia
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobroczynność.---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Fajna mi się podoba niebieska, granatowa i ta biała.Właśnie wróciłam ze szkoły. W poniedziałek egzamin heh zaraz zmykam po Mariczkę. Ale się naoglądałam https://www.youtube.com/watch?v=6XYiE2cd1rQ ta na końcu wygląda fanie reszta to trochę przesadzona jest jak nie wielkie piersi to ten kolor masakar widać od razu że solarium i jak za dużo mięśni to też niedobrze. Zmotywowało mnie to jak przyjdę z Mariką bedę ćwiczyć
|
|
#3174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajna świetny gest. Aż sie miło na sercu robi jak można tak komuś pomóc.Cytat:
Cytat:
![]() *** Wrócilismy z sanek. Wieczorem jak małż wróci to pokaże Wam parę fotek. Padam na pyszczek bo odśnieżyłam całe podwórko (maławe to ono nie jest ) i chyba mój kręgosłup zaczyna protestować- znowu ![]() Idę Młodego spać położyć i po kawkę lecę.
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, zdrowia dla Martynki
Agga super, ze juz macie pieniadze Angy wspanialy gest Miramej, cos czuje, ze Kuba dopiero sie rozkreca ![]() ![]() Dziewczyny dziekuje Dzisiaj po powrocie z dyzuru od razu zadzwonilam do lekarza, bo Antek ewidentnie mial problemy z przelykaniem, gardlo zawalone, powiekszone wezly i temp 38.4, a bylo za wczesnie na kolejny przeciwgoraczkowy. Wizyte niby mielismy o 10.20 u nowego lekarza (ale czekalismy w poczekalni prawie jeszcze godzine), bo u mojej lekarki pierwszy wolny termin o 19.10 , a nie chcialam czekac tak dlugo. No nic, lekarz nas przeprosil, zbadal bardzo dokladnie Antosia i mamy angine + antybiotyk, a temperatura byla juz 39.9 . Oddalam recepte w aptece, popedzilam do domu, zaladowalam mu Nurofen i Paracetamol i spi biedaczek . Maz wlasnie robi zakupy i dobierze antybiotyk. kolejka w aptece tak na 40-60 minut byla, wiec nie chcialam tam z moim biedulkiem czekac.
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tam pewnie występy przygotują dzieci z najstarszej grupy, tak samo jak z okazji Dnia Niepodległości.No miło miło ![]() A u nas śniegu tyle o ile ![]() Cytat:
![]() No to się narobiło
|
|
#3177 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tylko czy nie bedzie wygladal w niej jak pan pracujacy na ulicy?
![]() mariolu zdrowka dla Antosia ![]() mam nadzieje, ze teraz wyzdrowieje szybciutko
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Ale że co-chcesz kupić pomarańczową?
Bo jak tak, to będzie ![]() *** Zła jestem, bo przyszły Zosi spodenki te z futerkiem-świetne są, tylko mają na dole jednej nogawki kilka dużych ciemnych plam Musze odesłać...
|
#3179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby leki szybko pomogły Antośkowi Niezłe kolejki macie w aptece ![]() Cytat:
![]() U nas nie ma jakichs powalających ilosci , ale fajnie jest, tak akurat. A dziś rano sypał taki gruby i gęsty że nic nie było widać eee tam, który pan pracujący na ulicy ma taką fajną
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a-na-3D-nie-ide-bo-kasy-nie-mam. trzymam-kciuki- ![]() Cytat:
błękitna-bardzo-mi-się-podoba. Cytat:
a-u-kogo-na-all-zamawiałaś-bakalie? Mariolu-dużo-zdrówka-dla-Antosia Unholy-i-dla-Twoich-chorowitków-też Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-12-13 o 14:17 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

. I że ją pocałował
Pytam się, gdzie - w rękę
, "ale jutro pocałuję ją w policzek"

żeby Alankowi szybko przeszło

mi właśnie strasznie koło paznokci pękają i cały czas się urażam
, zapisałam, tylko ja bym wolała bez mleka zimą, muszę podumać
i caly wyjazd na nic. Zla jestem, bo Antos, no i ja jestem miedzy nockami, a wizyta byla o 13.10, czyli w srodku mojego spania.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Możesz na wodzie,na sypko i do tego jakiś sosik z jogurtu naturalnego z dodatkiem jakiegoś owocu właśnie 

Zastanowili się i kupimy im trochę papy na dach, trochę ubrań dla dzieci, trochę spożywczych... Podobno nie mogli uwierzyć za pierwszym razem, jak się dowiedzieli o takiej pomocy. Super tak sprawić ludziom radość, zwłaszcza przed świętami