Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 09:59   #3601
aanka0308
Rozeznanie

Witaj yevele Też mam w domu dwa koty Mój termin najprawdopodobniej wychodzi na 20 sierpnia ale pewnie lekarz w styczniu powie coś więcej
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:03   #3602
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Czyli to dobrze że mam te przeciwciała? położna mówiła że wyniki są bardzo dobre ale jak jak zwykle panikuję ...
Wiesz co, ja nie jestem lekarzem, ale wg mnie dobre, ja miałam podobne i mam dobre (słowa lekarki). Jak Ci je zinterpretuje lekarz, mam nadzieję, że będziesz spokojniejsza.

Witam nowe Mamusie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!

Co do snów, mnie się już w ciąży dwa razy śniły wypadające zęby i gryzący mnie pies Czyli same złe rzeczy... No ale cóż, jak spycham złe myśli do podświadomości, to kiedyś muszą wyleźć.

Co do teściowych - ja mam z moją stosunki umiarkowane, bez wojny, ale i bez nadmiernej miłości. Kiedyś było duuuużo gorzej, więc i tak jest do zniesienia. Choć mieszkamy bardzo blisko siebie, ostatnio widziałam się z nią (tak na dłużej) w maju..... I teraz idę do niej w jeden dzień świąt, pewnie posiedzę z 3 godzinki i tyle. Ale chyba nam obu jest z tym OK.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:07   #3603
Asiunia1230
Raczkowanie

La_Mezcla jak ja Ci zazdroszczę!! Moi rodzice jak się dowiedzą o ciąży będą mocno naciskać na ślub. A teściowa pewnie będzie mocno przeciwna.

Dziewczęta strasznie dużo piszecie. Nie nadążam za wami.
Dziękuję Wam za wszystkie cenne rady i że tak powiem "w kupie cieplej"
Jesteście nieocenione. Jeszcze raz dziękuję

Na 17 grudnia mam umówioną wizytę, więc zdam wam relację jak było.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:14   #3604
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam. Ja zbyt łatwo wybaczam ludziom - taki mój minus. A z drugiej strony to bardzo za nim tęskniłam ehh. Również mam nadzieję, że zmądrzeje, może wtedy gdy dziecko się pojawi będzie ważniejsze od jego mamy

Już się boję co będzie dalej. Nie raz się jeszcze kłócimy o jego mamę. Ale często odpuszczam komentarze, bo on się wścieka.
Kiedyś ciągnęła go za język, mówił jej co robię, jak robię kiedy robię. To było okropne.

Wiem co czujesz. Nie wiem skąd biorą się takie kobiety. Twój mąż jest jedynakiem? Bo najczęściej są takie problemy właśnie z jedynakami.
Myślałam, że mnie to nie dotyczy, ale wyszło szydło z worka. Teściowa mieszka od mojego faceta jeden dom dalej, więc lata do niej na każde zawołanie ehh, a teściu pracuje za granicą i przyjeżdża raz w miesiącu na trochę, a wtedy przebywa prawie ciągle z nami (tzn ze mna i z moim TŻtem).
Słyszałam, że podobno najgorsze jest mówienie złych rzeczy na teściową w towarzystwie męża, bo to działa jak płachta na byka. Ja zabroniłam swojemu rozmawianie o mnie/o nas ze swoją mamą bez mojej obecności.
Trzymaj się Kochana. Nie warto się denerwować i za bardzo nakręcać, zwłaszcza teraz gdy jesteś w ciąży.

Czasem chciałabym mieć SWOJEGO faceta tylko DLA SIEBIE. Żebym to ja była najważniejsza. Ale w jego życiu zawsze będzie mamusia... pozostaje albo się z tym pogodzić, albo z tym walczyć. Ja się chyba nigdy nie pogodzę, tylko czy walka nie pogorszy sytuacji...
Jak już nie wytrzymuje nerwowo to mówię sobie, że ta kobieta jest chora i jest mi lepiej
Jak juz wspominałam moja tesciowa w nic sie nie wtrącała. Natomiast mój były był jedynakiem i o zgrozo nic bez zgody rodziców nie zrobił. wszystko z nimi ustalał i planował a jak dostał akceptacje to dopiero ze mna. Tak samo jak pojawił sie jakis problem to od razu do mamusi uciekał i sama zostawałam

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość
Witaj yevele Też mam w domu dwa koty Mój termin najprawdopodobniej wychodzi na 20 sierpnia ale pewnie lekarz w styczniu powie coś więcej
Haha Mi z kalkulatora wychodzi na 22.08
A koty tez mam teraz dwa i czasami z tego młodego to boki zrywam
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:14   #3605
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Wiesz wszystko sie jeszcze moze zmienic . .ale mamy ze soba luzny dobry kontakt, nie raz sobie winko popilaysmy razem i ona teraz narzeka ze nie ebdzie miala z kim winka do obiadu saczyc .. i chciala mocno slubu bo powiedziala ze pozniej sie nie zdecydujemy ale jak powiedzielismy ze juz mamy date, szukamy sali i bedziemy sie zareczac to sie troche uspokoila i jest dobrze ..

witam nowe mamusie i 3mam kciuki za wizyty ja ide odebrac wyniki w poniedzialek i do gina tez od razu pojde bo mam wolne ..
Stary 2012-12-13, 10:18   #3606
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no wlasnie tez mi sie wydaje ze ten skan jakis taki za duzy.
moze kogos innego.
albo termin lipcowy.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

przepraszam a czym ten kwas foliowy sie rozni??
czy to naprawde ma takie ogromne znaczenie??
Wiesz co wydaje mi sie ze Natal2 ma wiecej witamin niz Natal 1

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej witaj z nami, oby wszystko było dobrze u Ciebie

ja bym kupiła Natal 2 już ja też biorę te tabletki po ile je ostatnio kupowałaś?
Wiesz co powiem Ci szczerze ze dokladnie to nie pamietam ale cos kolo 30 zl wiec troche duzo

Cytat:
Witaj Truskawko
Łącze się z Tobą w bólu... poważnie. Wiem co to okropna teściowa i szczerze wolałabym by moja się niczym nie interesowała niż wiecznie wtykała nosa. Jak z moim TŻem planowaliśmy ślub (a miał być w wakacje 2012) to wszystko tak zepsuła, że się nie odbył. Mój "narzeczony" mnie zostawił, chyba zrobiła mu jakieś pranie mózgu - wyrzuciła mnie z JEGO domu.
Ale zmądrzał i po dwóch tygodniach stał pod moim domem z podkulonym ogonkiem. Swoją drogą jak sobie pomyślę, że posłuchał się mamy to jest mi tak przykro, że płakać mi się chce.
Teraz jestem w ciąży i kto wie co jej wpadnie do głowy... że może moje dziecko będzie wychowywać, albo mi mówić jak mam się nim zajmować?! Strasznie mnie to przeraża... Nigdy nikomu źle nie życzyłam, ale czasem zastanawiam jakby to było gdyby jej nie było (to straszne...).
Wydzwania do mojego faceta nawet 8 razy dziennie o różne PIERDOŁY. Np. "Co robicie?" (w złości mówię pod nosem "A bzykamy się") albo "Jutro zabierają śmieci, wystawiłeś je?" grr aż się we mnie gotuje
Raz jak jeszcze mieszkaliśmy razem zrobiła mi rewizję, przejechała paluchem po kiblu i wyjechała z tekstem "Jestem zawiedziona. Syf, kiła i mogiła"... zrobiłam to samo w odwecie z jej parapetem (oczywiście nie w jej obecności) i wcale nie ma czyściej.
Żadnej z Was nie życzę tego co ja przeżyłam, że swoją niedoszłą teściową, a uwierzcie mi mimo, że mam 20 lat to wiele złego przeszłam.
Teściowa mocno potrafi zajść za skórę...

PS. Wiem, że on mnie kocha. Ale boi się "co mama powie". Swoją drogą... nigdy nie skrzywdzę swojego syna taką nadopiekuńczością. Synowej, też tak nie potraktuje. Wiadomo, że kiedyś musi się ożenić i założyć własną rodzinę.
O rety Naprawde wspolczuje takiej tesciowej - potwora:glasi: Oby Tz byl juz zawsze za Toba

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej chciałam nieśmiało dołączyć. Bo chcę zdążyć przed listą
Termin OM 16.10 wiem, że któraś z was też tak miała to moja pierwsza ciąża. W chwili obecnej jestem na L4 z duphastonem i dwoma kotami . A teraz śmigam do laboratorium na badania.
Witamy i gratuluje

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Nasmarowałyście od wczoraj 4 strony, a ja mam za wolny int żeby to wszystko czytać - PRZEPRASZAM.
Ale przepis na murzynka skopiowałam sobie bo chętnie zrobię - uwielbiam
W nocy oszczeniła mi się yorkczka. Mamy 3 małe szkraby Nie patrzyłam co i jak bo nie chcę jej jeszcze denerwować. Jestem z niej dumna bo dała sobie sama radę Podobno yorki często kończą cesarką. W każdym razie, następna w kolejce jest koza, parę krów (chyba) i ja hahaha.
dla swiezo upieczonej mamusi

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam,
na chwile Was z oka spuścić zeby obejzeć seriale i juz tyle naskrobałyście kallisto dziękuję za przepis mam taki sam i ja zawsze daje mały słoiczek malinowego lub wisniowego takiego z całymi wisniami do tego polewa czekoladowa i migdały. mniam i dzisiaj właśnie taki bedzie co dotesciowych to obecnie nie mam ale miałam i wszystko było naprawde spoko złego słowa nie mogę powiedzieć dopuki do rozwodu nie doszło i cała rodzinka pokazała na co ich stac
strawberry162 ty z okolic torunia a a z Torunia zastanawiałaś sie gdzie chcesz rodzić?
A teraz musze Was nadrobić od strony 117
Oj jak super!!! Tak sie ciesze ze w koncu ktos "znajowy" Wiesz co powiem Ci szczerze ze dopoki jezdzilam do gina do Matopatu to chcialam rodzic gdzies w toruniu ale gdzie to sie jeszcze nie zastanawialam. Teraz mam ginka z Grudziadza i nie wiem czy przypadkiem tam nie urodze. W czwartek z nim porozmawiam i zapytam jaki szpital on poleca
Nasza znajoma rodzila w toruniu na bielanach o ile sie nie myle i sobie chwalila
A Ty myslalas juz o tym?

Cytat:
Dzień dobry
Dzisiaj mam wizytę, trzymajcie kciuki, bo boję się strasznie
zacisniete od samego rana O ktorej masz wizyte?

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:25   #3607
mela1234
Zakorzenienie

Asiunia nie, mój mąż nie jest jedynakiem. Ma brata, ale poznał dziewczynę w Pile (ponad 200km od nas) i tam się ożenił. Tam jest im dobrze, bo jej rodzina jest normalna, ale jak tylko przyjeżdżają tutaj to zaczynają się awantury między nimi. Fakt, że z pierwszego związku ma córkę (pod swoją opieką), który się rozpadł z różnych przyczyn, ale śmiem twierdzić, że teściowa w tym pomogła zamęczając ta dziewczynę. Ja się zbuntowałam, to teraz jestem zła!
Zaraz jadę na zakupy i moich dziadków odwiedzić. Ale się cieszę, bo od tyg nie miałam auta i siedziałam uziemiona!

Aha ja wizytuję jutro ok 12:30 więc jutro będę was o kciuki prosiła.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:28   #3608
AgaPlast
Zadomowienie

No ja mam gina w matopacie i raczej nie zmienie. Znajoma tez rodziła na bielanach i nie narzeka ale jak weszłam na forum szpitala i poczytałam to sie przezegnałam i stwierdziła ze wiecej nie czytam mysle ze bede na bielanach . Chwala sobie jeszcze chełmze ale nie znam nikogo kto tam rodził
Stary 2012-12-13, 10:29   #3609
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Wiesz co wydaje mi sie ze Natal2 ma wiecej witamin niz Natal 1

Wiesz co powiem Ci szczerze ze dokladnie to nie pamietam ale cos kolo 30 zl wiec troche duzo

zacisniete od samego rana O ktorej masz wizyte?
u mnie w aptece kosztują 45 zł, widzę, ze leki u mnie są dużo droższe niż w innych miastach. Ale ja kupiłam przez internet za 34 zł. Wizytę mam na 12,45

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:40   #3610
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
No ja mam gina w matopacie i raczej nie zmienie. Znajoma tez rodziła na bielanach i nie narzeka ale jak weszłam na forum szpitala i poczytałam to sie przezegnałam i stwierdziła ze wiecej nie czytam mysle ze bede na bielanach . Chwala sobie jeszcze chełmze ale nie znam nikogo kto tam rodził
a do kogo chodzisz? Ja chodzilam do dr. Walentowicz i nie bylam z niej zadowolona. 2 lata temu jak sie okazalo ze mam PCO to w ogole mi nie wyjasnila co to jest, czyjakos to leczyc tylko kazala mi w internecie o tym poczytac:/ A wiadomo jak net dziala na psychike:/ Potem jak juz sie okazalo ze jestem w ciazy to na moje malenstwo mowila dzieciak:/ Co mi si bardzo nie podobalo no i w ogole poswiecala mi max 15 min:/ A teraz moj nowy dr poswieca nam godz

Ja do chelmzy mam "uraz" bo mojego znajomego zona tam rodzila i ich coreczka zmarla. Jakos tak od tamtej chwile nie chce w ogole o chelmzy myslec.

Cytat:
u mnie w aptece kosztują 45 zł, widzę, ze leki u mnie są dużo droższe niż w innych miastach. Ale ja kupiłam przez internet za 34 zł. Wizytę mam na 12,45
Oj to i tak drogo. Jak chcesz to moge Ci kupic pare opakowan i przeslac

Antonisia
Stary 2012-12-13, 10:44   #3611
AgaPlast
Zadomowienie

Ja chodze do dr. szymańskiego. nie cierpie bab gin. uwazam ze sie nie nadaja do tej roboty Byłam w zyciu u 2 kobiet i powiedziałam nigdy wiecej. Na mezczyzn nie moge narzekac
Stary 2012-12-13, 10:51   #3612
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co czyta o tych waszych teściowach z rana i strasznie was współczuję dziewczyny.
mam nadzieję, że takie relacje nigdy w przyszłości nie zaważą na waszych związkach bo przykro by było.
jakoś nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji pomiędzy mężem a jego mamą.
bądźcie dzielne!!!

ja ma kochaną teściową, naprawdę super babka, dużo nam pomaga finansowo, nie wtrąca się, szanuje mnie i traktuje jak córkę.
mam szczęście jak widzę w tej dziedzinie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:07   #3613
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Ja chodze do dr. szymańskiego. nie cierpie bab gin. uwazam ze sie nie nadaja do tej roboty Byłam w zyciu u 2 kobiet i powiedziałam nigdy wiecej. Na mezczyzn nie moge narzekac
Czytalam o nim bardzo pozytywne opinie Tez teraz chodze do mezczyzny i uwazam ze jest o wiele lepszy niz kobieta A kiedy umawiasz sie na badania prenatalne? I robisz je wlasnie w matopacie?

Antonisia
Stary 2012-12-13, 11:09   #3614
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co czyta o tych waszych teściowach z rana i strasznie was współczuję dziewczyny.
mam nadzieję, że takie relacje nigdy w przyszłości nie zaważą na waszych związkach bo przykro by było.
jakoś nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji pomiędzy mężem a jego mamą.
bądźcie dzielne!!!

ja ma kochaną teściową, naprawdę super babka, dużo nam pomaga finansowo, nie wtrąca się, szanuje mnie i traktuje jak córkę.
mam szczęście jak widzę w tej dziedzinie
ja też mam fajną teściową, nie wtrąca się, zawsze można z nią pogadać, dobry z niej człowiek. Teściu mnie trochę bardziej irytuje ale też jest do zniesienia

Cytat:
a do kogo chodzisz? Ja chodzilam do dr. Walentowicz i nie bylam z niej zadowolona. 2 lata temu jak sie okazalo ze mam PCO to w ogole mi nie wyjasnila co to jest, czyjakos to leczyc tylko kazala mi w internecie o tym poczytac:/ A wiadomo jak net dziala na psychike:/ Potem jak juz sie okazalo ze jestem w ciazy to na moje malenstwo mowila dzieciak:/ Co mi si bardzo nie podobalo no i w ogole poswiecala mi max 15 min:/ A teraz moj nowy dr poswieca nam godz

Ja do chelmzy mam "uraz" bo mojego znajomego zona tam rodzila i ich coreczka zmarla. Jakos tak od tamtej chwile nie chce w ogole o chelmzy myslec.

Oj to i tak drogo. Jak chcesz to moge Ci kupic pare opakowan i przeslac
dzięki za propozycję, popatrzę jeszcze w mieście obok a jak nie to uśmiechnę się do Ciebie

ja chodzę do kobiety i jestem bardzo zadowolona

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-12-13 o 11:12
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:12   #3615
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja tam tez na razie nie moge narzekac na moich tesciow, mieszkamy w jednym domu na osobnych pietrach i na poczatku mialam obawy co i jak, ale w ogole sie nie wtracaja, szanuja nasz intymnosc i czasem sie z nimi widuje raz w tygodniu
oczywiscie moze sie to zmienic po urodzeniu dizecka, ale mam nadzieje, ze to nie nastapi i bede sama sie mogla zajmowac malym/mala bo ja lubie byc samodzielna i niecierpie dobrych rad

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:17   #3616
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a wasze mamy to jakimi tesciowymi są?? mezowie i chlopacy narzekaja??

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
oczywiscie moze sie to zmienic po urodzeniu dizecka, ale mam nadzieje, ze to nie nastapi i bede sama sie mogla zajmowac malym/mala bo ja lubie byc samodzielna i niecierpie dobrych rad
no od tych dobrych rad sie nie odgonimy.
ja juz teraz slysze pelno rad, od ciotek, koleanek, znajomych i nieznajomych.
zawsze wszyscy wiedza lepiej co jest najlepszego dla naszego dziecka.
my musimy po prostu wpuszczac tą całą wiedzę niezbędną jednym uchem, a wypuszczać drugim, bo jak świat długi to nikt jeszcze tego nie zmienił i nie zmieni.

a macie też tak, że każdy myśli, że ma prawo dotykac wasz brzuch???
mnie to co trochę ktoś dotyka po brzuchu i głaszcze!!!
wyobrażacie sobie???

Stary 2012-12-13, 11:18   #3617
aanka0308
Rozeznanie

oj mąż jest jedynakiem i jego rodzice są wyjątkowo nadopiekunczy. Mam z nimi dobre stosunki ale nie potrafię sie przełamać. Teściowa jak nie postawi na swoim to sie obraża. Początkiem naszego związku musiałam walczyc z nią o mojego Tz. Dziwnym trafem zawsze przed przyjazdem do mnie wymyslala mu zajęcie albo robiła jego ulubioną bita smietane
Stary 2012-12-13, 11:19   #3618
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

mnie jeszcze nikt nie dotyka i raczej nie bedzie dotykal (chyba), ja nie naleze do takich osob ktore nadmiernie okazuja uczucia i pozwalaja sie do tykac, przytulac itp, jedynie oczywiscie moj malzon moze mnie dotykac ile chce

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:22   #3619
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

moja mama ogólnie jest bardzo ciepłą osobą, ale lepiej jej nie podpadać i mój mąż o tym doskonale wie. Jak zauważyłam to bardzo go lubi. Dla moich bratowych zawsze pomocna.
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:26   #3620
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
mnie jeszcze nikt nie dotyka i raczej nie bedzie dotykal (chyba), ja nie naleze do takich osob ktore nadmiernie okazuja uczucia i pozwalaja sie do tykac, przytulac itp, jedynie oczywiscie moj malzon moze mnie dotykac ile chce
ja mam takie kolezanki z pracy, co je widze podchodza , pytaja jak sie czuje, jak sie dzidzius czuje i mnie po brzchu glaszcza)) hahah

Stary 2012-12-13, 11:29   #3621
aanka0308
Rozeznanie

Nie dalabym sie tak dotykać. Zwłaszcza, że póki co to saldo jest a nie brzuch ciazowy. Zawsze zachowuje pewien dystans i nienawidzę sie witać/żegnać w objeciach z buziakami co praktykują moi tesciowie
Stary 2012-12-13, 11:39   #3622
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a to ja jestem taka do tulenia w sam raz.
z przyjaciółkami się tulę, z bliskimi, bez problemu)

Stary 2012-12-13, 11:51   #3623
malaczarnakejt
Zakorzenienie

ja też jestem przytulak )

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:54   #3624
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Z moją mamą TŻ dogaduje się w miarę, choć też - co za dużo to niezdrowo. Moja mama lubi nawet TŻa, ale to też trwało, zanim się do niego przekonała. Za to z tatą TŻ się lubi, chodzą na mecze czasami razem.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:02   #3625
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:
Czytalam o nim bardzo pozytywne opinie Tez teraz chodze do mezczyzny i uwazam ze jest o wiele lepszy niz kobieta A kiedy umawiasz sie na badania prenatalne? I robisz je wlasnie w matopacie?
Jeszcze nie wiem wszystko zalezy od ceny ale raczej robiłabym w matopacie. Ja jestem zameldowana w innym województwie i po świetach chce jechac w swoje strony i spróbuje sie wbic na NFZ zeby chociaz część badań zrobić państwowo bo za cos płacę podatki tylko nie wiem jak tu potraktuja skierowanie w tym województwie a nie zdaże zrobić badań i odebrać wyników w rodzinnych stronach mam nadzieje ze da rade bo zawsze jakis grosz zaoszczedzony bedzie.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38114041]Z moją mamą TŻ dogaduje się w miarę, choć też - co za dużo to niezdrowo. Moja mama lubi nawet TŻa, ale to też trwało, zanim się do niego przekonała. Za to z tatą TŻ się lubi, chodzą na mecze czasami razem.[/QUOTE]

Moja mama niecierpi mojego obecnego TZ i z tego powodu ograniczam równiez relacje z nią bo działa mi ostro na nerwy z tego powodu
Ogólnie jest kobietą co ma złote rady na życie dla wszystkich ale których sama zupełnie nie stosuje

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

U mnie tak pięknie słońce świeci ze przerywam robotę i ide z psami na spacer łapać pozytywnej energii

A ja też jestem straszny przytulak ale tylko TZ moze mnie tulic i dotykac
Stary 2012-12-13, 12:07   #3626
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Witam mamusie
Bardzo mi miło, że przepis na murzynka się przydał

aanka0308, yevele

Witam Was i gratuluję

Cytat:
Witam
Nasmarowałyście od wczoraj 4 strony, a ja mam za wolny int żeby to wszystko czytać - PRZEPRASZAM.
Ale przepis na murzynka skopiowałam sobie bo chętnie zrobię - uwielbiam
W nocy oszczeniła mi się yorkczka. Mamy 3 małe szkraby Nie patrzyłam co i jak bo nie chcę jej jeszcze denerwować. Jestem z niej dumna bo dała sobie sama radę Podobno yorki często kończą cesarką. W każdym razie, następna w kolejce jest koza, parę krów (chyba) i ja hahaha.

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
wyobrażacie sobie???
Odgryzałabym rękę

W temacie teściowych... może to nie zabrzmi zbyt miło ale kurczę pocieszyłyście mnie swoimi historiami wychodzi na to, że moja nie jest taka straszna, no wkurza mnie MASAKRYCZNIE ale jak się stawiam to zatyka, że tak nie ładnie powiem, dziób. To jej wpierniczanie się w nasze wesele to mały pikuś i stwierdzam też, że jej olewczość w i innych aspektach życia (czyli tych, gdzie powinna się trochę zainteresować i pomóc) jest lepsza niż nadgorliwość waszych teściowych. Całe szczęście mój małżonek odciął pępowinę od mamusi (ja mu w tym trochę pomogłam-ale on przynajmniej daje sobie cokolwiek wytłumaczyć). Najbardziej jednak smucą mnie jego i zarazem moje stosunki z jednym z jego braci... kurde ten człowiek wyprowadza nas oboje z równowagi, jest chamski egoistyczny i.. no słów mi brakuje! Robim co mogim, żeby jakoś te stosunki ocieplić ale nie da się z tym człowiekiem po prostu, ja się tym strasznie przejmuję ale po małżu to już spływa
Za to moja mama i siostry są zakochane w moim mężu! Co by nie było to on jest taki biedny i kochany a to ja się go niepotrzebnie czepiam jakby mogły to by go jak kotka zagłaskały... a on się cieszy

Ale litanie napisałam

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:26   #3627
Sofina
Raczkowanie

kallisto89 mam tak samo, zawsze to tż jest ten biedny i pokrzywdzony
A tak wogóle to wnioskując po nicku jesteśmy z tego samego rocznika

Co do teściów to nie mogę narzekać, chociaż czasami za dużo się wtrącają, myślę, że tż też swoich lubi

Mam chwile przerwy w pacy, mogę Was nadrobić
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:32   #3628
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
kallisto89 mam tak samo, zawsze to tż jest ten biedny i pokrzywdzony
A tak wogóle to wnioskując po nicku jesteśmy z tego samego rocznika

Co do teściów to nie mogę narzekać, chociaż czasami za dużo się wtrącają, myślę, że tż też swoich lubi

Mam chwile przerwy w pacy, mogę Was nadrobić
o to super

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:44   #3629
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
zaciśnięte bo za chwilkę wizytujesz

Cytat:
Na 17 grudnia mam umówioną wizytę, więc zdam wam relację jak było.
Będziemy czekać! Już sie wizyta zbliża dużymi krokami

Cytat:

Aha ja wizytuję jutro ok 12:30 więc jutro będę was o kciuki prosiła.
zaciskam już od dzisiaj jakby jutro do tej godziny nie wstała

Cytat:

wyobrażacie sobie???
Moi rodzice są super teściami bo 300 km dalej to i tak nie mają za dużo do powiedzenia
Parę razy w roku się tylko widują

Co do brzucha to mojego nikt nie tuli, bo znajomi jeszcze nic nie wiedzą
Cytat:
a to ja jestem taka do tulenia w sam raz.
z przyjaciółkami się tulę, z bliskimi, bez problemu)
Ja też jestem taka do tulenia Z każdym i wszędzie

Cytat:
Jeszcze nie wiem wszystko zalezy od ceny ale raczej robiłabym w matopacie. Ja jestem zameldowana w innym województwie i po świetach chce jechac w swoje strony i spróbuje sie wbic na NFZ zeby chociaz część badań zrobić państwowo bo za cos płacę podatki tylko nie wiem jak tu potraktuja skierowanie w tym województwie a nie zdaże zrobić badań i odebrać wyników w rodzinnych stronach mam nadzieje ze da rade bo zawsze jakis grosz zaoszczedzony bedzie.

Ale badania na nfz chyba nie musisz robić tam gdzie jesteś zameldowana? tylko musisz mieć dowód ubezpieczenia i wszędzie powinnaś móc je zrobić

Ja wróciłam od fryzjera- jednak został czarny- już nie wyobrażam sobie innego koloru w sumie
Po drodze weszłam do ciucha- nie żeby coś kupić tylko, żeby się zorientować czy są tam jakieś niemowlęce ubrana itp. bo przyznam się szczerze, że wcześniej nigdy nie byłam...
No i skończyło się na śpioszkach i 3 bodziakach

(I to tylko dlatego, że obudził się mój instynkt samozachowawczy )

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2012-12-13 o 12:49
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:56   #3630
malaczarnakejt
Zakorzenienie

właśnie dzwonił do mnie mój szef (ginekolog), powiedział, że muszę łykać Acard ze względu na zakrzepicę w wywiadzie... Któraś z Was też ma takie problemy?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości