|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
teraz znów patrzyłam...ewidentnie blednie....
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zniknie możesz dać jabłko i jutro podać nowość. Jak nie zniknie odstaw jabłko, poczekaj aż wysypka zniknie, nie wprowadzając nowości, i podaj jabłko znowu. Przez koło 5 dni znowu obserwuj czy po jabłku nic się nie dzieje, cały czas nie podając innych nowości, jak po 5 dniach nic jej nie będzie możesz podać coś innego. Jak wysypka wróci znaczy że to od jabłka. Wtedy trzeba będzie na jakiś czas jabłko całkiem odstawić a próbować podawać coś innego
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo świetnie....nawet fp robi wiochę Pożyczyłabym Ci tę książkę ale obecnie ma ją moja kuzynka. Mnie się ta książka podoba (chociaż jeszcze do końca nie doczytałam nasz konik tez. tak jest i nic nie poradzimy. albo dziecko będzie siedziało bez zabawek albo zaryzykujemy.
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
oj Lu
Pamiętam jak mojej bratowej syn się przewrócił albo się uderzył to ona "ojej biedactwo moje kochane" , to zaczynał płakać , a jak się nic do niego nie powiedziało to wstawał i szedł dalej jak by się nic nie stało. |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
z uspokajaniem Lu nie mamy problemu, musi się naprawdę coś złego stać, żeby ona się nie chciała uspokoić (np. jak ją coś boli). Jak są jakieś inne fajne porady z której jeszcze możemy skorzystać, to bym kupiła, ale jak głównie jest o uspokajaniu to szkoda kasy chyba
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żałuję że nie miałam jej wcześniej to bym tych głupich porad nie słuchała typu- nie wyciągaj go ciągle z łóżeczka, nie dotykaj, nie kołysz, nie bujaj itd. idziemy przed dom się dotlenić tym "cudownym" śluńskim powietrzem (do dziewczyn ze śląska : wybaczcie jeszcze coś przekręciłam )ale ale Agunia! Polecam "jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka"
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dlaczego? Dziecko powinno ćwiczyć na możliwie jak najtwardszym podłożu, absolutnie nie na materacu
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla niemowlaka podoba mi się ten drugi wzór, bo jest zabawny, ale sama kupiłam jednolity, żeby łatwiej dobrać czapkę i rękawiczki. I dobrze zrobiłam, bo ta, którą znalazłam do wzorzystego kombinezonu by nie pasowała. Cytat:
Ja w tym czasie nie będę robić żadnych eksperymentów. Sądzę, że chętniej zje np. kaszkę mleczną manną Nestle (Hipp na pewno też coś ma), niż biszkopty z jabłkiem. Moja kaszkę dostaje osobno, dość gęstą. Gęstnieje szybciej i chyba bardziej po zalaniu ciepłą wodą. Zjada chętnie, a rzadka jej wypływała z buzi. A tak swoją drogą informuję, że por w zupce jarzynowej Bobovita chyba małej nie zaszkodził. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-13 o 13:13 |
||
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Fabiego kładę na dywanie i tak ćwiczy
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
to daj znać czy i co odpowiedzieli
![]() Cytat:
ale te koce będą jej przeszkadzać przy ćwiczeniach brzuszkowych ![]() u nas taki kojec by już nie przeszedł, Lu potrzebuje duuuuuużo przestrzeni do ćwiczeń
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-13 o 12:01 |
|
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde chyba jednak nie znika do końca.....ehhh tak mi jej szkoda, bo ona wręcz uwielbia to jabłko i ja mam przy niej tyle radochy.....
nel_a zdradź kilka "złotych rad" odnośnie uspokajania, tudzież usypiania jeśli takowe są w tej książce ![]() :pro si:ja ogólnie problemów nie mam, ale może znajdę coś inspirującego
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała też wędruje po całej macie, i za - ale parę razy uderzyła się głową w podłogę i trochę się boję żeby jej się nic nie stało. |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lu też kilka razy przydzwoniła głową o podłogę (ona z dużego dywanu na podłogę złazi...) ale nawet nie zawsze był ryk przy tym
|
|
#1397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Dawałam już na obiad warzywa, a po kilku godzinach owoce. Teraz chcę dawać warzywa, o innej godzinie kaszkę manną (bo zapchana manną niechętnie zjada warzywa do końca), a później owoce. Być może kaszkę będę podawać jak ostatnią, bo po owocach częściej ulewa, więc unikam podawania ich na noc. |
|||
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja etap ulewania powoli ma za sobą, zdarza jej się 2-3 razy dziennie niewielkie ilości....ale owocami nigdy nie ulewała, po marchewce się raz zdarzyło, ale troszkę.... no ale jak doczytałaś pewnie dziś muszę zrezygnować z podawania czegokolwiek, bo Mała ma jakąś wysypkę na główce i nie wiem od czego to ![]() aha zmierzyłam ją wczoraj-ma około 64 cm
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jak płacze, to ją biorę i przytulam, ale też bez rozczulania się. |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
/właśnie zauważyłam że Iga wyrzuca rączki to przodu prostuje je i się podciąga ale z prostymi nogami
nigdy wcześniej nie widziałam u niej czegoś takiego.
|
|
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Wklejam moje wczorajsze zakupy (rajstopek nie wkleiłam,bo Patryk ma je na nogach i jest teraz z tatą w sklepie )Koło 15-16 postaram się nadrobić
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super piesek w trampkach
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak szumiałam po szczepionkach i dużo szybciej się uspokoił niż za pierwszym razem - jeszcze wtedy na cycu był i to tak nie pomogło banał, nie?
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak używa nóg to zaś rąk nie używa
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() właśnie trudno powiedzieć. Na amazonie (jak to na amazonie) jest sporo rodzicielskich recenzji tego pchacza. Na 5 możliwych gwiazdek dostał 4. Rodzice zachwycają się, że ładny, stabilny, dzieci go uwielbiają i spędzają przy nim dużo czasu. Niestety powtarzają się cały czas 2-3 zarzuty: że kółka się blokują/luzuję/skrzypią/ścierają (farbę) pozostawiając czerwone ślady na podłodze, że ta górna klapa jest na tyle lekka, że dziecko ją uniesie, ale nie jest nijak zabezpieczona przed opadnięciem, więc dzieci często przytrzaskują nią sobie paluszki, że otwory sortera są na tyle ciasne, że poradzi sobie z nimi tylko starsze dziecko, które już potrafi naprawdę precyzyjnie te klocki tam włożyć A poza tym to same superlatywy ![]() cudo! |
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo wszystko zamówię najwyżej coś zaradzimy na te wady - i zamówię matę tę którą Wam kiedyś pokazywałam ![]() w tej książce (najszczęśliwsze niemowlę....) przede wszystkim pisza o teorii 4 trymestru i o prawdziwym powodzie kolek. No i obalają mity że dziecko ma się wypłakać, ma leżeć samotnie, ma nie być bujane, przytulane itd. (to info z pierwszej połowy książki, drugą doczytam jak mi kuzynka odda )---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/listing.php/search...kojec+baby+mix
mam z tej firmy ale widzę że nie ma za wielkiego wyboru. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

jak zniknie możesz dać jabłko i jutro podać nowość. Jak nie zniknie odstaw jabłko, poczekaj aż wysypka zniknie, nie wprowadzając nowości, i podaj jabłko znowu. Przez koło 5 dni znowu obserwuj czy po jabłku nic się nie dzieje, cały czas nie podając innych nowości, jak po 5 dniach nic jej nie będzie możesz podać coś innego. Jak wysypka wróci znaczy że to od jabłka. Wtedy trzeba będzie na jakiś czas jabłko całkiem odstawić a próbować podawać coś innego
tym "cudownym" śluńskim powietrzem
(do dziewczyn ze śląska : wybaczcie jeszcze coś przekręciłam
)

Ja jeszcze nie zaczęłam ekspozycji, myslę, żeby zacząć właśnie po 5 miesiącu czyli dokładnie w święta

Każdy zakup, jaki poczynimy z małżem uważa za zbędny, na każda zabawkę Antek za głupi jeszcze jest. Nawet sama nie poczyniła wysiłku, żeby mu coś na Mikołaja kupić, a mieszkamy razem.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)