|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witam,
przed chwilą wszystko mi skasowało Kaczuszka dziękujemy za życzenia Mój synek z okazji 3 miesiąca postanowił dać wreszcie mamusi popalić. Do swojego święta przygotowywał się wczoraj od 16 do 1 w nocy. Nie spał w ogóle, tylko czekał na 4:20 Padł niestety i 00:42. Czy to możliwe, żeby takie małe dziecko tyle niespało?Asiulka mam nadzieję, że choroba wreszcie Wam odpuści i wrócicie do domku zdrowi jak ryby Choco teraz jak będę spacerowała to będę dobrze się rozglądać czy mnie jakiś kundelek nie goni A zastrzyków współczuje
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-12-13 o 11:16 |
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żal mi że sie to skończy niedługo całkiem bo to takie słodkie jest ![]() Eeeeeh... Błagam ![]() Jak ja słysze o tym to aż dosłownie cycki opadają ![]() Wychodziłoby na to że mamy tydzień życia jeszcze |
|
|
|
|
#2523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cześć Dziewczynki
Cytat:
mój też tak ma.Cytat:
![]() Cytat:
Co do tych skoków, to mój chyba miał właśnie wtedy co nie mógł zasnąć i był płacz i ciągłe chodzenie do łóżeczka.. Trwało to dobry tydzień albo i dwa, nie mam poczucia czasu.. Teraz znacznie mniej płacze i ładnie zasypia. |
|||
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Kazdy ma swoje teorie,najpierw bylismy prywatnie u jednego pediatry,powiedzial,e ja mam zła diete,że zamiast kurczaka powinnam jesc indyka...Nie pomoglo.Moja siostra,ktora byla wtedy że mna zapytala czy to mozliwe,że ona się przejada i stad te bole. To lekarz usmiiechnal się i powiedzial,że na piersi to absolutnie nie mozliwe.
W szpitalu też kazdy co innego mowi, jedna,że się przejada, drugi,że po prostu trzeba to przejsc,jeszcze inny zaleca srodki przeciwbolowe (paracetamol) raz na jakis czas,żeby dziecko się nie meczylo. Poza tym milion dobrych rad wszystkich wokół...np.że nie mam jest soli (a nie jem),tylko tyle co jest w gotowych produktach typu chleb,bo nic sama nie sole. Inna ddobra rada: że nie mogę podawac malej herbatki (ja akurat dalam koperkowa i dwa razy pomogla,pozniej już nie) tylko sama mam ja pic,bo Maja jest za mala. Oprocz tego-masaze,noszenie na samolot glowa do dolu itp..wszystko jest na chwile, sa takie dni,że prezy się caly czas,caly dzien,a wieczorem codziennie jest masakra...Chociaż po tych Twoich kroplach było o wiele lepiej,ale odkad jestesmy w szpitalu...to szkoda gadac. |
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi! Chociaż nieźle mnie nastraszyłyście.
W takim razie popołudniu przejdę się do ginka.Zadzwoniłam przed chwilką do położnej i ona powiedziała, że to normalne, bo niektóre pacjentki w taki sposób przechodzą pierwszą miesiączkę. Stwierdziła, że gdybym rodziła naturalnie to mogłoby być ryzyko, że coś tam zostało, ale skoro miałam cc to raczej dobrze wyczyszczono macicę, więc nie ma powodu do obaw. Jednak także kazała mi się przejść na konsultację do lekarza.
|
#2526 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny nie mam czasu narazie ma wizaz bo Leos ciagle ma mnie wisi
Anusia wszystkiego naj dla Bartusia |
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek paracetamol przeciwbolowo i tyle.
Afternoon dzięki To mogę zwiekszyc spokojnie .---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Lidka moja polozna mowi o tych sposobach co wszyscy-masaze,podkurczanie nozek do brzuszka itp.. Asiulka wspolczuje .Niech dzieciaczki szybko wracaja do zdrowia. U nas na szczescie w szpitalu. Mam swoje lozko i w ogole mamy swoja sale z Majeczka.
|
|
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze moze sie dziecko na piersi przejadacv moje akurat sie przejadało
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to zrobilas,że teraz. Je rzadziej? Tak jak tamlin pisala- herbatka albo woda?Bo moja tak się drze jak jej nie dam,że lohoho;p |
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz kamie mm też o stałych porach, dziecko wie że je o tej i o tej, bardzo mi się to podoba na tygodniu jetem z nim sama bo mąż jest w delegacji i bez problemu daje sobie ze wszystkim rade. |
|
|
|
|
#2534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla naszych kochanych maleństw ![]() Cytat:
Wszystkiego naj z okazji skończonego 3 miesiąca A malutki też chciał z tej okazji zabalować ![]() Cytat:
Ja karmiłam mm a Zuzia miała kolki bite 8 tygodni.
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu panuje biegunka na dzieciecym,boje się,że mala się. Zarazila,ma b.woodnista kupoke. |
|
|
|
|
#2536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, jak dziecko przestawić na konkretne pory karmienia i to co 3h
![]() Anesh, a może spróbuj tej metody o której pisała Gda? Owinąć ciasno w kocyk, zaszumieć jej do uszka, energiczne kołysanie i smoka lub cyca do buzi. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2012-12-13 o 14:06 |
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w takim razie zdrówka dla dzieci życzę Mój Jaśko znów zaczął jeść po 60 ml a dalej wierci się, kopie... tak jakby chciał jeść a brzuszek mu nie pozwalał ... o czym to może świadczyć ? bo nie jedna z Was pamiętam już o tym pisała.
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
U nas lepiej
przenieśli nas do osobnej sali wiec jedtem sama z dzieciaczkami młody radzi sobie sam wiec chyba obejdzie sie bez tlenu ja jakoś mam dobry humor na szczęście
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Muszę się sprężyć i do niej zajrzeć.
|
||
|
|
|
#2545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem samo wyszło jakos tak ze teraz tak je... baffi mi ksiazke poleciła tej zaklinaczki jakiejs niemowląty no i tam napisane było ze dziecko ma taki rytm 3 godzinny i ze w tym czasiew je spi i bawi sie no i ja zaczełam obserwowac go i zauwazyłam ze faktycznie nie kazdy płacz znaczy ze on jest głodny tak jak to wczesniej myslałam ... no i tak wstaje me dziecko rano to chce sie bawic bawi sie pod karuzelką czy na lezaczku czy gada ze mna no potem zazwyczaj płacze bo jest spiący no to go spac trza połozyc ale ze nie opanowałam jeszcze jego spania samodzielnego to spi ze mna lub na mnie niestety.. jak sie wyspi to chce jesc no i tak wkółko... zauwazyłam ze jak zmeczony jest to strasznie sie drze p lacze i w ogóle tak ze sie go uspokoic nie da owszem jak cyca dam to wciągnie ale nie płacze wtedy z głodu... z głodu beczy co około 3 godziny własnie... no i nie przepajam go, czasami herbatke z rumianku pije ale rzadko czasem koperkową z hippa no ale to musi mu sie chciec pic . teraz chuba mu sie skok szykuje bo jak mówiłam marudny bardziej gorzej spi i ciagle chce wisiec na cycku
niech szybko to minie
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli dopóki sam nie przerwie, poza tym nie wydaje mi się ze je za mało, ponieważ ma nadwagę Do tej pory się tym tak nie przejmowałam, na życzenie to na życzenie ale teraz sobie myślę, ze może powinnam coś z tym zrobić.. Poza tym ulewa, czy to nie jest objaw przejadania się?
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
o własnie i od kiedy je co 3 godziny nie ulewa jak kiedys.. mi sie zdaje ze top objaw przejedzenia własnie i brzuszek nie odpoczywa tylko ciagle pracuje no i stąd te problemy.
a tak w ogóle chciałam sie zapytac was czy waszym dzieciom tez sie tak strasznie stopy poca??? mój synek ma ciągle wilgotnwe czasem nawet mokre wręcz... |
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesh i Asiulka czy Wasze maluszki miały gorączkę? i cieszę się, że się poprawia
Ja dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć do kalendarza - chciałam zrobić na dworze, ale jestem uziemiona przez choroby dzieci. Z Pawłem to jeszcze, ale z Kubą nie kazali wychodzić jeszcze No i sesja w domu - eh beznadzieja.I w dodatku chciałam kupić coś dla siebie bo coś mi się należy i też nie wyjdę. Bo obojętnie z kim zostawię dzieci to i tak będę się denerwować, że chore, a ja sobie po sklepach latam i co to za przyjemność. Nic - pozostaje allegro. już wybrałam i kupię spódnicę i bluzkę. Może jeszcze coś upatrzę. korzystając z okazji, że młody śpi pójdę zjeść obiad. |
|
|
|
#2550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja położna mówiła, że właśnie najważniejsze jest pilnowanie godzin jedzenia, co 3h (pół godzinki w tą czy tą nie szkodzi).Maks sam się upomina jak nadchodzi właśnie 3h ale teraz jakoś zaczął przysypiać i np. wieczorem o 18 jak zje to potrafi przespać karmienie i kąpiel i zjada dopiero o 12. Albo po kąpieli zje o 21 a później o 3 w nocy i później o 8 rano, i żeby mu wyrównać właśnie przesuwam o pół godzinki żeby się unormowało wszystko.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Padł niestety i 00:42. Czy to możliwe, żeby takie małe dziecko tyle niespało?

ale jeszcze daje małemu pierś to pewnie dlatego
.