Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 10:23   #4501
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

U mnie humor obronno- zaczepny dzisiaj,

Sara jest taka marudna, nie wiem co jej
Stary 2012-12-13, 10:33   #4502
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mi też się nie podobało dopóki Szymon nie zaczął chodzić ( sorry nie chodzić - biegać, szybciej niż ja ). Zupełnie nie kojarzy mi się to już z prowadzeniem dziecka na sznurku - tu chodzi o jego bezpieczeństwo. Za rączkę nie podejdzie, ani kroczka, ucieka jak najdalej przed siebie. Oczywiście używam tylko szelek w niebezpiecznych miejscach. W parku biega ile chce.
wiem, że to chodzi o bezpieczeństwo i szanuję to, ale my na razie sobie radzimy mimo, że też nie chce chodzić za rękę i mam nadzieję, że nie będę zmuszona o tym pomyśleć

mój miał pobudkę dziś wcześniej, bo koło 1, najpierw zmieniłam mu pieluchę, myślałam, że może to o to chodzi, ale niestety, nadal była histeria. Naprawdę krzyczał wniebogłosy, sąsiedzi pewno słyszeli... i pokazywał gdzie chce iść, to go wzięłam, zaprowadził mnie do kuchni, pokazał na butelkę, sprawa jasna... zrobiłam 150mleka, wypił, poszedł spać i taka historyja....
obudził się o 7, teraz mieliśmy iść na sanki, ale marudzi, marudzi, położyłam go i modlę się, żeby zasnął na razie cisza, może się uda?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Sara jest taka marudna, nie wiem co jej
łączę się w bólu, mój marudny też był bez tego spania dziennego, może dziś będzie inaczej...
Stary 2012-12-13, 10:54   #4503
iustyna1
Wtajemniczenie

Lubię tak z rana poczytać nasze forum .

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Madziulka jakbym mieszkała przy ruchliwej ulicy, czy bywała na spacerach w takich miejscach, to może też bym pomyślała o szelkach. nie podobają mi się, ale bezpieczeństwo jest ważniejsze .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:55   #4504
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jakis szczególny powód?

Dzień dobry

Nocne jedzenie-od czasu do czasu sie zdarza. ja godzine przed snem staram sie podac kaszke a potem po kapieli butla. Czasami mimo tego budzi sie i tylko butla jest ja w stanie uspic

W zasadzie d momentu odstawienia UU nie podjada w nocy a raczej sporadycznie podjada

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-12-13 o 11:00
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 10:59   #4505
ela_86
Wtajemniczenie

śpi
Stary 2012-12-13, 11:05   #4506
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Znowu mi nie wyjdzie dziś nic z usg, przed chwilą pan zadzwonił że lekarz dziś też będzie nieobecny, no i mam na środę. Niby lekarz kazał wtedy wyznaczyć dłuższe godziny i ma cały dzień przyjmować, żeby wszystkie zaległe też przyjąć więc mam nadzieję że tym razem się uda
W takim razie idę dziś tylko na zwykłą wizytę do swojego gina, będę mieć więcej czasu to chociaż Babonika odwiedzę

Brumek, nie napisałam kiedyś że zdjęcia Tymka świetne, więcej proszę!

Wczoraj pojechałam z małym kontrolnie do pediatry, miałam troszkę pytań do niej, więc tak go całościowo zbadała, zważyła (10,8) itp. W sumie wszystko ok, pani zachwycona stwierdziła że komunikacja z nim jest na poziomie 2latka .
Wczoraj przyszedł z sanek z babcią i zameldował mi że "baba I-HA" bo sanki ciągnęła
- Tokciuki za wizytę i bawcie się z Babonikiem I zdjęcie z Nikosiem prosimy, bo dawno go nie było.

-

- Ma rację babeczka, Adaś mnie na serio szokuje tym, ile rozumie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziękuję Wam kochane za kciuki po kontroli wszystko ok!!!! przecieku brak, wielkość komór wyrównała się i jest już w porządku, przepływy prawidłowe, mikroprzetoka nadal mikro i nadal tylko do obserwacji. następna kontrola w Poznaniu w marcu, a u nas dopiero w czerwcu
Genialnie Ale się cieszę. Kamień z serca, co?

Cytat:
To może być ciekawie

Cytat:
.
Tak myślałam, że będziesz zadowolona

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A, gapa ze mnie - dzień dobry

Nocka fajna, bo tylko 1 pobudka 40-minutowa Odespałam trochę

Telik - jak Jaś, ja się pytam?
Stary 2012-12-13, 11:07   #4507
myha82
Wtajemniczenie

ANKA za egzaminy

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:32   #4508
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Wyspalam sie... Wiki duzo lepiej

Carmela, Anka
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 11:47   #4509
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Gomra nie chce sie czepiac, ale (podkreslone):

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dziewczyny patrząc na menu waszych dzieciaczków, to mój Karol chyba niedożywiony chodzi.

Dzisiaj znów dzień nie jadztwa.
Rano/wieczór flaszka, a w ciągu dnia trochę obiadku.
Babcia kupiła mu Grzeska to radość na buzi.
No ja nie wiem co robic

Denerwuje mnie to
to niebezpieczne żeby dziecko tak mało jadło.
Dzisiaj nawet jogurta odmówił, nawet banana odmówił.
Ale na słodkie

Pieleszko ciesze sie, ze takie super wiesci po wizycie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:02   #4510
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka jakbym mieszkała przy ruchliwej ulicy, czy bywała na spacerach w takich miejscach, to może też bym pomyślała o szelkach. nie podobają mi się, ale bezpieczeństwo jest ważniejsze .
Ja mieszkam w miejscu, gdzie nie ma bloków, czy podwórek tak jak w Polsce. Są same domy w szeregowej zabudowie, wąskie chodniki i ulica od razu

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:05   #4511
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Gomra nie chce sie czepiac, ale (podkreslone):

Pieleszko ciesze sie, ze takie super wiesci po wizycie.
odpisywałam na poprzedniej stronie juz w tej sprawie w poscie:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4497

przeczytaj pierwszą i ostatnia część postu

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-13 o 12:07
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:09   #4512
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mieszkam w miejscu, gdzie nie ma bloków, czy podwórek tak jak w Polsce. Są same domy w szeregowej zabudowie, wąskie chodniki i ulica od razu
te wąskie chodniki są straszne... murek, wąski chodnik i ulica, nie dziwię Ci się. W wózku nie, na rękach ile można, za rękę nie. Tym bardziej, że Twój syn to kaskader i ma niesamowite pomysły. Ps. ma jakieś nowe wyczyny?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-13, 12:10   #4513
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Kurcze dziewczyny, moje dziecko ma juz od urodzenia takie skłonnośći to duzej wagi.
Sama waga urodzeniowa juz o tym mówi 4,200 i to idealnie w dzień terminu urodzony.
Poprzedni 4,600. Tez do dwóch lat tak było.

Znowu mam wrazenie że prubójecie na siłe udowodnić mi że żle robie.
że to moja wina że waży tyle a nie mniej. Może i moja w sensie że takie geny dzieciom przekazałam. Ale na pewno nie jest to wina tego że na słodkim dzieci wychowuje. Bo nie wychowuje. Podejrzewam, że wiele z waszych dzieci spożywa w ciągu dnia wiecej kalorii niz karol.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-13 o 12:12
Stary 2012-12-13, 12:22   #4514
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
te wąskie chodniki są straszne... murek, wąski chodnik i ulica, nie dziwię Ci się. W wózku nie, na rękach ile można, za rękę nie. Tym bardziej, że Twój syn to kaskader i ma niesamowite pomysły. Ps. ma jakieś nowe wyczyny?
Oprócz wychodzenia z łóżeczka górą, wchodzenia na meble, chodzenia po oparciu sofy to nic nowego Wczoraj przyniósł z łazienki takie podium dziecięce z ikea i pościągał wszystko z blatów kuchennych. No i niżej jeszcze jego nowy pomysł - jak za nisko to jeszcze kładzie na autko sorter albo pudełko z klockami i wchodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie051.jpg (67,1 KB, 48 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:27   #4515
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Jezzzzzuuuuuuuuuuu

Ja zjadłam dzisiaj rano z Radkiem na pół jajko niespodzienkę.
Miałam zjeść sama no ale....

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Oprócz wychodzenia z łóżeczka górą, wchodzenia na meble, chodzenia po oparciu sofy to nic nowego Wczoraj przyniósł z łazienki takie podium dziecięce z ikea i pościągał wszystko z blatów kuchennych. No i niżej jeszcze jego nowy pomysł - jak za nisko to jeszcze kładzie na autko sorter albo pudełko z klockami i wchodzi
Niezły kombinator

Dziewczyny nie podkreśla mi błędów, co mi się przestawiło? (Radek)
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:37   #4516
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
1.

Jezzzzzuuuuuuuuuuu

2.Ja zjadłam dzisiaj rano z Radkiem na pół jajko niespodzienkę.
Miałam zjeść sama no ale....

3./Dziewczyny nie podkreśla mi błędów, co mi się przestawiło? (Radek)
1. Ty się tu nie nabijaj. Nie lubisz poczytać forum do porannej kawy?
2. I jeszcze się chwali
3. Radek się nie przestawił, jest na miejscu
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-13, 12:41   #4517
marzena_S
Zadomowienie

Pieleszko, ale cudowne wiadomości- bardzo się cieszę.

Aaniu, udanego spotkania z Babonikiem i Nikosiem- czekamy na zdjęcia.

Anka
,ciekawe kto będzie miał większą radochę- Ty czy synek.

Brumku, tak to jest jak się zwleka z zakupem.

Gomra, dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi. Moim zdaniem to normalne, że czasem ma większe zapotrzebowanie na kalorie, a czasem mniejsze. Ja rozumiem, że można od czasu do czasu dać coś słodkiego. Tylko w Twojej wypowiedzi (z grześkiem) zabrzmiało to tak "nie chcesz nic zjeść, to zjedz chociaż coś słodkiego jeśli masz ochotę", a to według mnie nie jest dobrym rozwiązaniem. U Nas owszem Hania biszkopt, czy kawałek domowego ciasta dostanie, ale tylko po zjedzonym wcześniej posiłku.
Stary 2012-12-13, 12:46   #4518
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie kogoś, kto dobrze operuje w PhotoShopie?
Potrzebuje zmontować to zdjęcie dla mamy a sama sobie z tym nie poradze ;/

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:48   #4519
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pieleszko, ale cudowne wiadomości- bardzo się cieszę.

Aaniu, udanego spotkania z Babonikiem i Nikosiem- czekamy na zdjęcia.

Anka
,ciekawe kto będzie miał większą radochę- Ty czy synek.

Brumku, tak to jest jak się zwleka z zakupem.

Gomra, dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi. Moim zdaniem to normalne, że czasem ma większe zapotrzebowanie na kalorie, a czasem mniejsze. Ja rozumiem, że można od czasu do czasu dać coś słodkiego. Tylko w Twojej wypowiedzi (z grześkiem) zabrzmiało to tak "nie chcesz nic zjeść, to zjedz chociaż coś słodkiego jeśli masz ochotę", a to według mnie nie jest dobrym rozwiązaniem. U Nas owszem Hania biszkopt, czy kawałek domowego ciasta dostanie, ale tylko po zjedzonym wcześniej posiłku.

Nie miałam tego na myśli, nigdy tak nie robię, nawet jak nie je cały dzień to nie nagradzam go słodkim za to. Bo wg mnie tak by mógł to odebrac. Pozatym, tak można zakwasić żołądek dziecko.

Być może zle sformułowałam to zdanie. Chodziło o to że w domu nie je, a po prostu tesciowa dała mu, gdybym jej wczesniej powiedziała ze Karol ma problem z niejadztwem to może chciałaby mu dać czy kupić coś innego.

Te dwie rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego, chciałam po prostu zwrócic uwagę na to, że słodkie je chętnie.

Teraz w sumie rozumie tą nagonkę na mnie. Nie sądziłam że tak to moze byc odebrane przez was.
Stary 2012-12-13, 12:57   #4520
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Nie miałam tego na myśli, nigdy tak nie robię, nawet jak nie je cały dzień to nie nagradzam go słodkim za to. Bo wg mnie tak by mógł to odebrac. Pozatym, tak można zakwasić żołądek dziecko.

Być może zle sformułowałam to zdanie. Chodziło o to że w domu nie je, a po prostu tesciowa dała mu, gdybym jej wczesniej powiedziała ze Karol ma problem z niejadztwem to może chciałaby mu dać czy kupić coś innego.

Te dwie rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego, chciałam po prostu zwrócic uwagę na to, że słodkie je chętnie.

Teraz w sumie rozumie tą nagonkę na mnie. Nie sądziłam że tak to moze byc odebrane przez was.
Gomra nie mialam na celu robienie zadnej nagonki na Ciebie, po prostu piszesz bardzo chaotycznie, Twoje wypowiedzi same sobie przecza. Chocby w tym poscie piszesz, ze w domu nie je, po czym, ze slodkie je chetnie. Wiec po prostu tak zrozumialam Twoje posty, ze owszem slodycz nie sa mu obce.
Ale wierze, ze nie chcesz zrobic Karolowi krzywdy. Tesciowej bym dobitniej wytlumaczyla, zeby nie kupowala dziecku slodyczy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 12:57   #4521
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
ja inaczej odebrałam słowa Gomry. bardziej w tym sensie, że martwi ją to, że mimo niechęci do jedzenia jakiegokolwiek to słodkie zje.

Gomra moja Hani też urodziła się z wagą 4200, ale w trakcie rozwoju uplasowała się gdzieś na 50 centylu i tak jest już od długiego czasu.. pewnie byłaby większa teraz, gdyby nie wada serca, która nieco hamowała jej rozwój. no i ona też z tych ciężkokościstych, bo szczuplaczek niesamowity, ale waga powyżej 11 kg.
może spróbuj zrezygnować z podawania karolowi słodkiego nawet ten 1 na tydzień?? skoro lekarka wprowadziła chwilowe ograniczenia w ilości dostarczanego cukru może warto spróbować wytłumaczyć babciom, żeby nie dawały dziecku teraz tych słodkości?? dopóki nie pozbędzie się tej lekkiej nadwagi??

sytuacja taka w stylu "zjedz chociaż ciasteczko, skoro nic innego nie chcesz" jest u siostry mojego tŻ.. jej córka ma 3 latka i przechodzi ostry bunt jedzeniowy, ale słodkim zapycha się aż miło (za przyzwoleniem babci i mamusi niestety.... )

ależ mnie irytuje ten banerek reklamowy za każdym razem jak chcę, wejść na watek... ......

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-12-13 o 13:12
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 13:33   #4522
Lili 83
Zakorzenienie

Moja znajom jeśli dziecko miała mniejszy apetyt, mniej jadło to podsuwała słodkości, własnie że skoro nic nie je to niech chociaż kinderka zje.

Gmora ja nie widze nagonki na Ciebie

Ratunku!
Która miała królika?
Tż mi króla poporcjował i nie wiem co z niego zorbić. Tzn z poszczególnych części.
Help

Potrawka, kotlety. ?

Byków mi nie podkreśla, obawiam się, że pewnie jakiś się znajdzię więc z góry prosze o wybbaczenie
Stary 2012-12-13, 13:37   #4523
pieleszka
Wtajemniczenie

lili ja robiłam z królika potrawkę z tego przepisu http://smakuje.blox.pl/2011/01/Potrawka-z-krolika.html
podroby (wątróbkę itp) oddałam dla piesków, a raz chyba ugotowałam pomidorówkę na króliku zamiast na kurze bo mi się pomyliło i nie to rozmroziłam, co chciałam kotletów nie próbowałam z niego robić

Stary 2012-12-13, 13:44   #4524
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
lili ja robiłam z królika potrawkę z tego przepisu http://smakuje.blox.pl/2011/01/Potrawka-z-krolika.html
podroby (wątróbkę itp) oddałam dla piesków, a raz chyba ugotowałam pomidorówkę na króliku zamiast na kurze bo mi się pomyliło i nie to rozmroziłam, co chciałam kotletów nie próbowałam z niego robić
Wątróbkę też mam, nie dawać jej Radkowi?
Jezuu
Rosól jutro zrobię, tak na początek.
Dzięki!
Stary 2012-12-13, 13:47   #4525
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wątróbkę też mam, nie dawać jej Radkowi?
Jezuu
Rosól jutro zrobię, tak na początek.
Dzięki!
jak chcesz to daj. ja nie dawałam z tego względu, że nie lubię wątróbki i jakoś tak "odruchowo" oddałam

Stary 2012-12-13, 13:54   #4526
aania_20
Zakorzenienie

Jestem,
Babonik dziękuje i również kazała Was pozdrowić!
Zdjęć nie będzie bo byłam u niej w pracy, więc Nikosia widziałam tylko na zdjęciach, moze w przyszłym tygodniu zobaczę na żywo

Cytat:
Ania pozdrów babonika! A babonik pracuje, tak? u siebie? Mogłaby coś tu skrobnąć. I kciuki za wizytę.

Babonik pracuje, razem z mężem mają firmę, tyle że nie ma dostępu do neta w czasie pracy A w domu już nie ma kiedy, ale obiecała że zajrzy niedługo.

Cytat:
Tak w ogole to polecam program " Wiem co jem i co kupuje"
leci na tvn style.
też polecam, bardzo interesujący jest
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
- Ma rację babeczka, Adaś mnie na serio szokuje tym, ile rozumie

mnie też Mimo że mówi mniej niż dużo dzieciaczków tutaj, to dogadać się idzie bez problemu

Cytat:
ja inaczej odebrałam słowa Gomry. bardziej w tym sensie, że martwi ją to, że mimo niechęci do jedzenia jakiegokolwiek to słodkie zje.

sytuacja taka w stylu "zjedz chociaż ciasteczko, skoro nic innego nie chcesz" jest u siostry mojego tŻ.. jej córka ma 3 latka i przechodzi ostry bunt jedzeniowy, ale słodkim zapycha się aż miło (za przyzwoleniem babci i mamusi niestety.... )

- też tak to zrozumiałam
- a podejście większości babć jest strasznie wpieniające. Niestety, babcie wychodzą właśnie z założenia że lepszy batonik niż nic.... a wytłumaczyć im cokolwiek...
Moja mama na szczęście nie wciska po kryjomu słodyczy, na mikołaja dostał od niej zamiast cukierków siatkę mandarynek i bananów. Ale teściowa ma podejście takie jak napisałaś wyżej....

A po wizycie ok, dostałam skierowanie na usg, więc poza tym w środę pójdę na jeszcze jedno W sumie wiele zmian nie ma, poza wagą niestety, od początku ciąży mam już +3,5 kg

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-12-13 o 13:56
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:12   #4527
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajom jeśli dziecko miała mniejszy apetyt, mniej jadło to podsuwała słodkości, własnie że skoro nic nie je to niech chociaż kinderka zje.

Ratunku!
Która miała królika?
Tż mi króla poporcjował i nie wiem co z niego zorbić. Tzn z poszczególnych części.
Help

Potrawka, kotlety. ?

Byków mi nie podkreśla, obawiam się, że pewnie jakiś się znajdzię więc z góry prosze o wybbaczenie
wybbaczamy (przepraszam, nie moglam sie powstrzymać, sama nie patrze co pisze, nie podkresla mi wcale i sie nie rpzejmuje <--- spojrzałam i )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:17   #4528
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kunki
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Shira myślę, że Dracula byłby pocieszony
edit: matko, poczytałam o nim trochę... ale masakra....

hahah myślę że by się chłopina zapłakał

no ładny rzeźnik
Cytat:
Ratunku!
Która miała królika?
Help

:
ja mam królika ale go kofusiam i nie zrobię z niego potrawki wabi się kupon

moje dziecko nie spało od 23 do 4,30 -ZOMBI
Stary 2012-12-13, 15:54   #4529
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Gomra nie mialam na celu robienie zadnej nagonki na Ciebie, po prostu piszesz bardzo chaotycznie, Twoje wypowiedzi same sobie przecza. Chocby w tym poscie piszesz, ze w domu nie je, po czym, ze slodkie je chetnie. Wiec po prostu tak zrozumialam Twoje posty, ze owszem slodycz nie sa mu obce.
Ale wierze, ze nie chcesz zrobic Karolowi krzywdy. Tesciowej bym dobitniej wytlumaczyla, zeby nie kupowala dziecku slodyczy.
ja też tak jak Ty aga zrozumiałam....ale wiecej nic nie będę pisać bo się zacznie...

Cytat:

Ratunku!
Która miała królika?
Help

Potrawka, kotlety. ?

ja miałam indyka kiedyś i też pytałam co z tym zrobić.
królika jadłam może 3 razy, nie smakuje mi to mięso/.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Jestem,
Babonik dziękuje i również kazała Was pozdrowić!
Zdjęć nie będzie bo byłam u niej w pracy, więc Nikosia widziałam tylko na zdjęciach, moze w przyszłym tygodniu zobaczę na żywo

Babonik pracuje, razem z mężem mają firmę, tyle że nie ma dostępu do neta w czasie pracy A w domu już nie ma kiedy, ale obiecała że zajrzy niedługo.

też polecam, bardzo interesujący jest

mnie też Mimo że mówi mniej niż dużo dzieciaczków tutaj, to dogadać się idzie bez problemu

- też tak to zrozumiałam
- a podejście większości babć jest strasznie wpieniające. Niestety, babcie wychodzą właśnie z założenia że lepszy batonik niż nic.... a wytłumaczyć im cokolwiek...
Moja mama na szczęście nie wciska po kryjomu słodyczy, na mikołaja dostał od niej zamiast cukierków siatkę mandarynek i bananów. Ale teściowa ma podejście takie jak napisałaś wyżej....

A po wizycie ok, dostałam skierowanie na usg, więc poza tym w środę pójdę na jeszcze jedno W sumie wiele zmian nie ma, poza wagą niestety, od początku ciąży mam już +3,5 kg
a to fajnie że u siebie pracuje. Jaka to firma? czym się zajmuje? ( nie wiem czy możesz napisać)
A to 3,5 kg to uważasz że dużooo? kobieto! malutko

Shira z co się podziało w nocy że nie spał tyle?

Sara jest dzisiaj %)**&^ nie wiem co jej dolega, ale coś jej ewidentnie jest
Stary 2012-12-13, 16:27   #4530
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Dopadlam neta u brata tzeta.

Zyje, mam sie dobrze - nie narzekam.
Bardzo mi brakuje internetu, w tel. mi nie chodzi, mam grata, na dodatek M. pobrudzil wyswietlacz super glue...

tescie sie przeniesli do letniej kuchni, z dziadkami jestesmy w domu. Mamy maly pokoik ( bo to maly dom, 2pokoje, kuchnia i lazienka ).
Nie wiem co pisac wi ecej. M nie chodzi jeszcze do pracy. Dzisiaj ma druga wizyte u lekarza. Ja sobie daje rade jakos. Nie moge narzekac, bo wszystcy sa mili.

mialam depreche przedwczoraj, az wylam jak zbieralam nasze rzeczy z tamtego mieszkania.

pozdrawiam was kochane, przepraszam za paskudne pismo, ale tu nie ma polskich liter. mysle o was.

igor ok. bawi sie, chyba sie klimatyzuje juz. z kapiela jest problem, bo nie zna tej wanny, ale go zabawiam jakos.
caluje
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości