MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 16:14   #2101
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, bo mój dzidziuś ma położenie podłużne główkowe, więc lekarz mi mówił, że pewnie kopie u góry, no ależ nic bardziej mylnego, ani razu nie poczułam żadnego kopa u góry. Mały naparza cały czas na samym dole, czyli wychodzi na to, że tak stuka rączkami? Albo może główką
Może się obrócił? JA też czułam malego na dole i okazało się, ze jest nózkami na dole Pytałam położnej o to do kiedy się może dziecko obrócić, mówiła, że z nóżek na dole do główki na dole nawet przed samym porodem, odwrotnie do 8 miesiaca jak dziecko jest głowa w dół raczej się nie obróci..
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 16:17   #2102
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

No ale z drugiej strony, takiemu bobasowi trochę strach do tyłka wkładać rtęciowy :P
rtęciowego się już (chyba) nawet nie kupi... mój elektroniczny pokazuje różne pomiary za każdym razem... i zawsze zaniża... wkurza mnie to! A waga zawyża... i też za każdym razem co innego! WR!

No tylko ten co pokazuje Strippi kosztuj 80zł... i tak się zastanawiam czy ta cena to za to, że jest dokłądny i dobry czy za to, że jest to jakieś novum (przynajmniej dla mnie )

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Może się obrócił? JA też czułam malego na dole i okazało się, ze jest nózkami na dole Pytałam położnej o to do kiedy się może dziecko obrócić, mówiła, że z nóżek na dole do główki na dole nawet przed samym porodem, odwrotnie do 8 miesiaca jak dziecko jest głowa w dół raczej się nie obróci..
Hihi, mój jest już 2 wizyty główka w dół Mam nadzieję, że tak zostanie i nie uda mu się pokonać grawitacji

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 16:18   #2103
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
rtęciowego się już (chyba) nawet nie kupi... mój elektroniczny pokazuje różne pomiary za każdym razem... i zawsze zaniża... wkurza mnie to! A waga zawyża... i też za każdym razem co innego! WR!

No tylko ten co pokazuje Strippi kosztuj 80zł... i tak się zastanawiam czy ta cena to za to, że jest dokłądny i dobry czy za to, że jest to jakieś novum (przynajmniej dla mnie )
hehe ja mam ze 3 skitrane, zachomikowane przez rodzinę jeszcze za prl, a na allegro też się kupi... no ale i tak to dla nas nie dla dziecka... no jak strippi mówi że ten działa, to musimy jej zaufać chyba...

A kiedy idziesz na glukozę ?
Stary 2012-12-13, 16:27   #2104
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
mam plan za tydzień w piątek Lekarz mi powiedział, żeby w 26 iść to pójdę... jeszcze do tego toxo i morfologia (ale to chyba zrobię tuż przed wizytą)...

Terry Pratchett
Stary 2012-12-13, 16:48   #2105
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Używany ale nie długo, był kupiony w lutym 2012, firma Karex Twing zapłaciłam 400zł za gondolę plus spacerówkę i dodatki typu moskietiera, folia przeciwdeszczowa, torba itp
mnie się bardzo podoba..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Joanna przeczytałam że w naszym szpitalu jest szkoła rodzenia, myślisz że bezpłatna?
http://www.spzoz.nrs.pl/ginekologia/...arzyszenie.htm
nie mam pojęcia..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

wierzycie w słowo na P i pełnie księżyca?
27 styczeń
25 luty
27 marzec
25 kwiecień

i co wy na to?
podobno to prawda.. podobno..
ale ja bym do 27 marca nie chciała czekać..

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Pochwalę się, że dziś w nocy wyjeżdżamy z mężem do Zakopanego na romantyczny weekend Uwielbiam góry zimą
zazdraszczam.. na pewno pięknie tam..
dobrej drogi i odpocznijcie..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
naklejka na ścianie

a chcecie zobaczyć kawałek pokoiku?
Cytat:
kawałek pokoju, lewa strona
ślicznie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 17:10   #2106
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
HEJ HEJ!!!

Podpiszę się pod tym co mówiły dziewczyny - musisz to zgłosić lekarzowi. Nie powinno być nieprzyjemnego zapachu!
A skoro lekarz nie bada Cię to może co wizytę mu się po prostu rozbierz i powiedz, że nie wiesz czy wsio OK.

Mój również od początku ciąży bada mnie najpierw na fotelu, a potem USG. Na fotelu sprawdza szyjkę i położenie macicy i wpisuje w kartę ciąży (choć dopiero teraz zaczął wpisywać dł. szyjki bo tak to pisał (chyba) uformowana).

O Ujastku słyszałam, że okropelna masówka... ładnie tam mają, prawda, ale kiepsko z pomocą po porodzie bo jest tyyyyyyle pacjentek....

Moje dwie koleżanki z pracy rodziły w Rydygierze... zachwalały jak nie wiem co - a ja ten szpital przekreśliłam na wstępie. Więc co mama to opinia

za wizytę!

za tydzień.... ależ pędzicie!

dla Maluszka!

To może mąż jednak miał propozycję imienia tylko się nie przyznawał? hm?

fajny ten turkusowy kolorek!

co do koktajlu dzisiaj znów sobie zrobię ale jeszcze banana dorzucę
kiedyś maniakalnie piłam jogurt danone truskawka - banan

dlaczego...

Cytat:

Poza tym na szkole rodzenia było o banku komórek macierzystych (przyszła przedstawicielka) i zastanawiamy się powaznie z mężem nad tym...
Jest to przy naszych zarobkach (2900 razem) ogromny koszt, ale moze te 2000 na poczatek się znajdzie, a potem 400zł rocznie, to mniej niż kosztuje ubezpieczenie naszego samochodu na rok, a dziecko wazniejsze... I ta para co jest lekarzami -on kardiolog ona na zakaźnym mówią, ze na chwilę obecna te komórki można stosowac w Polsce tylko w kilku chorobach (szczególnie białączka, cukrzyca i choroby krwi), ale w tym roku był Nobel za prace nad komórkami i na pewno ta dziedzina może się rozwijac, że 2 lata temu nikt nie myslał, że będzie mozna z tych komórek skóre wyhodowac lub tłuszcz, a teraz już są robione operacje plastyczne, wiec oni osobiście uważają, ze warto. Lepiej, żeby się nigdy nie przydały, ale warto mieć zabezpieczenie takie... Zatem powaznie pomyslimy, nad tym. Przeciwskazaniem jest tylko HIV,AIDS, KIŁŁa i przodujące łozysko- bo mało krwi wtedy jest z pempowiny...
No to tyle na temat moich wiadomosci wczoraj pozyskanych...Mówiliśmy tez o słowie na P, ale to bliżej lutego podzielę się z Wami newsami;p
MAły dzis od rana szaleje Chciałąm go nawet na telefon nagrac jak skacze, ale akurat jak włączałam nagrywanie to był spokój;p
Nic to biorę się za dokończenie podyplomówki, bo do Wielkanocy mi zejdzie....

Tu się akurat pomyliła....

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

gratuluje prawdopodobnie synka !!!!

za wózek !
za wspomnienie o koktajlu - błagam nic nie mówcie o ciastach które pieczecie .koktajlach ,lodach i coli ...... przez Was tyję ....

nie da się - tylko się musi .... ja do teraz nie wiem jak dałam radę urodzić 2 dzieci i jak urodzę to 3 ??? masakra - sama sobie współczuje ....

... a co do znieczulenia ... to no właśnie - błagałam o nie ale nic - ZERO- przyjechałam z rozwarciem 7 cm a przy drugim 8 cm (albo na odwrót) wtedy praktycznie lada moment dziecko wychodzi i nic już nie wolno podać ....
a ja do szpitala nie mam zamiaru przyjechać dzień wcześniej , wolę swój domek , swoją łazienkę .... bo nie wiem czy wiecie ,że niektóre mają tzw ".oczyszczanie organizmu" - ja "samoistnie " wymiotowałam i latałam na ubikację .....

o właśnie , za pamięć ...a podobno w ciąży szwankuje....

wymiatasz z tymi śledziami .....
mnie zostawili po ktg z rozwarciem na 2 cm bo niby skurcze mialam- cały czas mnie zwodzili że szybko idzie urodzę za chwilę, znieczulenia nie dali i męczyłam sie masakrycznie

Cytat:
Pościele wszystkie piękne

Skoro już zaczełas ten temat, to go pociągnę NAm położna też mówiła wczoraj, ze wie, ze bdziemy panikowac, ale zeby nie spieszyc sie na izbę, wziąc prysznic, wsadzić sobie czopka glicerynowego, żeby uniknąc potem lewatywy, chyba, ze skurcze się zmniejszaja, np co 10min, 9, 7, 5 itp, odeszły wody, lub jest krew, a tak, to spokojnie czekac, az skurcze będą co 5 minut, bo po co wisieć w szpitalu jak można sobie w domku poleżec, wziąc kąpiel i posiedzieć na swoim sedesie;p itp.
Co do znieczulenia, to mozna dac tylko w 2 fazie, bo jak sie poda przed samym porodem to dziecko rodzi sie naćpane i trzeba mu podawać leki odtruwające i nie jest od razu przy mamie, tylko pielegniarki zabieraja zeby mu dac te leki.... Co mnie zdziwiło nie robią na IP usg, patrza tylko na to z ktorym sie przyjechało i badaja recznie jak dziecko sie ulozylo... CDN w stosownym czasie jak posiądę więcej wiedzy;p Dla doświadczonych mam to pewnie nic nowego, dla mnie same nowości
ja miałam robione i ktg i usg

Cytat:
hehe ja mam ze 3 skitrane, zachomikowane przez rodzinę jeszcze za prl, a na allegro też się kupi... no ale i tak to dla nas nie dla dziecka... no jak strippi mówi że ten działa, to musimy jej zaufać chyba...

ja też mam skitrane, nigdy żaden elektroniczny nie wskazał mi dobrze temperatury, córce tez zwykłym rtęciowym mierzyłam.

dzień dobry
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 17:30   #2107
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
dlaczego...

Tu się akurat pomyliła....

:
Albo ja sie pomyliłam, bo nie notowałam tych chorób- tylko pisałam co zapamiętałam- wiec moze niewiele

Co do KTG to sie robi każdej kobicie, ale USG w szpitalu na Krasnickich tylko w uzasadnionych, podejrzanych przypadkach- tak mówiła.

Kończę z wielkimi trudami podyplomówkę....Zostały jeszcze wnioski, zakonczenie i bibliografia....
Stary 2012-12-13, 17:34   #2108
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
dlaczego...
dlaczego przekreśliłam szpital Rydygiera? Nie mam pojęcia! Słyszałam do tej pory dobre opinie o innych tylko nie o tym... może dlatego...

Terry Pratchett
Stary 2012-12-13, 17:49   #2109
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
dlaczego przekreśliłam szpital Rydygiera? Nie mam pojęcia! Słyszałam do tej pory dobre opinie o innych tylko nie o tym... może dlatego...

Kurcze ja mam "dzięki" Wam wattpliwści - wcześniej szukałam opinii, jeżdziłam po szpitalach, naglądałam się i wybralam Siemiradzki, nie skończyło sie to dobrze....Wiec teraz stwierdziłam, rodzę w rejonowym czyli na Kopernika- a Wy mi takie newsy serwujecie....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 17:59   #2110
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwalę się, że dziś w nocy wyjeżdżamy z mężem do Zakopanego na romantyczny weekend Uwielbiam góry zimą
zazdroszcze ......
Cytat:
naklejka na ścianie

śliczna
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to a propo nalepek. ja się nad tymi zastanawiam
chociaż drzewko strippi pierwsza klasa
http://allegro.pl/naklejki-scienne-s...810061498.html
też świetne !
Cytat:
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/d...ylist_id=14177

okropnie mnie to dzisiaj rozbawiło Hihihi... jakby tak Kliczko im przygrzmocił....
dobre . Kliczko to jednak "oaza spokoju" gdzie mu tam do takich jełopów. Świetny facet.

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-12-13 o 18:01
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:05   #2111
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
heh, no właśnie zepsułam się :P oby mi po ciąży nie zostało, ale w II trymestrze i III muszę znowu postawić na seks, skoro z jedzeniem już się muszę miarkować
Ja też się chyba zepsułam, ale pod względem seksu - taaaaaak mi się nie chce... Już wolę coś zjeść
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
zazdraszczam.. na pewno pięknie tam..
dobrej drogi i odpocznijcie..
Dziękuję

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:16   #2112
maria28
Kniaginia

Witam!

Ja nie mogę, jak gadacie "o tym na P"

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na połówkowym, wszystko z dzieckiem dobrze, wszystkie pomiary w normie, co za ulga

Cytat:

Dziewczyny 6 marca odstawiam leki a potem już moge rodzić..
moja siostra urodziła w ten sam dzień co odstawiła leki (te co ja) więc może i mi szybciej pójdzie byle nie za szybko...

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
czesc ja po badaniach awanturze u okulisty i wizycie u internisty bo tz sie koncza krople do oczów .... ide nadrabiac i odpoczac bo własnie czuje jak adrenalina ze mnie schodzi do miłego a ps kupiłam sobie wage w biedronce
Co to za awantura u okulisty?

Cytat:

Och, jak super!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:19   #2113
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
super! kolorki takie... w moim typie biały, niebieski i zielony - taki mam plan na nowe mieszkanie hhihihi
też mi się strasznie ta kolorystyka podoba

Cytat:
dziękuję
nie ma za co

Cytat:
mówisz, że dobry? kurka, nie mam zaufania do elektroniki tu szczególny "antyukłon" do wag elektronicznych (oszustki!!!!)
też nie mam zaufania do wagi, ale termometr spisuje się na medal
dodatkowo mierzymy sobie temperaturę w pokojach, wodę w mleku

Cytat:

no nowy to on nie jest, bo my go mamy już ponad 2 lata

Cytat:
te rtęciowe to już nie powinno się używać, z tego co czytałam kiedyś

My jesteśmy zadowoleni no i nie ma problemu z mierzenie temp.
Stary 2012-12-13, 18:22   #2114
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się chyba zepsułam, ale pod względem seksu - taaaaaak mi się nie chce... Już wolę coś zjeść

Dziękuję
O to, to ja mam identycznie... Nawet się pytałam lekarki, czy ta szyjka to nie powód, zeby ograniczyć współżycie, ale powiedziała, ze jak nie mam po skurczy to można... Ale jakos ostatnio wolałabym jeść, jeśc, jeśc inne przyjemności to tylko okazjonalnie
Stary 2012-12-13, 18:25   #2115
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Ja tak szybko bo wlasnie koleżanka do mnie dociera.

Odnośnie termometrów ostatnio czytałam i wywiad przeprowadzałam po aptekach i te termometry elektroniczne to jest dla mnie absurd!
I tak by termometr był dokładny dla dziecka to koszt takiego termometru nawet 450 zł ale wtedy są bardzo dokładne, dla dorosłej osoby by był naprawdę dokładny to koszt nawet 800-900 zł to jest chore.
Nie wiem czy pamiętacie ale ja na początku ciązy zbiłam termometr i żadnego nie miałam i ostatnio jak znowu byłam chora to wysłałam tż do apteki niech kupi jakikolwiek by był jakiś w domu i wyobraźcie sobie że udało mu się kupić jeszcze rtęciowy a już chciałam z neta zamawiać.
Rtęciowe zostały wycofane z produkcji ale te co były na hurtowniach nie zostały wycofane i do wyczerpania zapasów można kupić jeszcze więc warto poszukać po aptekach, szczególnie takich co są od x lat na osiedlach w tych duże prawodopodobieństwo, że będą.

Ok zmykam bo koleżanka wchodzi

Buziaki kochane
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:36   #2116
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja tak szybko bo wlasnie koleżanka do mnie dociera.

Odnośnie termometrów ostatnio czytałam i wywiad przeprowadzałam po aptekach i te termometry elektroniczne to jest dla mnie absurd!
I tak by termometr był dokładny dla dziecka to koszt takiego termometru nawet 450 zł ale wtedy są bardzo dokładne, dla dorosłej osoby by był naprawdę dokładny to koszt nawet 800-900 zł to jest chore.
Nie wiem czy pamiętacie ale ja na początku ciązy zbiłam termometr i żadnego nie miałam i ostatnio jak znowu byłam chora to wysłałam tż do apteki niech kupi jakikolwiek by był jakiś w domu i wyobraźcie sobie że udało mu się kupić jeszcze rtęciowy a już chciałam z neta zamawiać.
Rtęciowe zostały wycofane z produkcji ale te co były na hurtowniach nie zostały wycofane i do wyczerpania zapasów można kupić jeszcze więc warto poszukać po aptekach, szczególnie takich co są od x lat na osiedlach w tych duże prawodopodobieństwo, że będą.

Ok zmykam bo koleżanka wchodzi

Buziaki kochane
ja mam termometr taki za ok . 250-300 zł kupiony ok. 5 lat temu , mierzy dokładnie . Najważniejszy przy dziecku jest czas mierzenia i wygoda - spróbuj zmierzyć rtęciowym małemu dziecku ....
- powodzenia ......
Stary 2012-12-13, 18:36   #2117
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
naklejka na ścianie
Jakie piękne drzewko!

Cytat:
to a propo nalepek. ja się nad tymi zastanawiam
chociaż drzewko strippi pierwsza klasa
http://allegro.pl/naklejki-scienne-s...810061498.html
Te naklejki są świetne! Aż sama się chyba na takie skusze, chociaż nie będziemy robić pokoiku dla Kamilka, chociaż może

Cytat:
kawałek pokoju, lewa strona
Ten pokoik jest przecudny! Twoje dziecko będzie napewno pod wrażeniem Aż sama mam ochote zrobić pokoik dla Kamilka A co to za leżaczek, tzn z jakiej firmy?
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:40   #2118
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy mi takie newsy serwujecie....
każda ma wątpliwości. Ty wiesz chociaż czego nie chcesz

Cytat:
Najważniejszy przy dziecku jest czas mierzenia i wygoda - spróbuj zmierzyć rtęciowym małemu dziecku ....
- powodzenia ......
doceniłam ten specyfik teraz w szpitalu. jeden strzał w czoło i tempka zmierzona. mnie to imponuje

Mam wyniki i glukozana czczo 4,35, po 2 godzinach 7,86 (max. 7,80). Po prostu wszystko co można mieć spierdzielone, to mam spierdzielone

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:43   #2119
Agnjeska
Zadomowienie

OdTakaJa gratuluję synka!
Strippi super ta naklejka i pokoik świetnie wygląda.

A mnie cholera z tą reklamą bebilonu weźnie... aż mi się nie chce przeglądać forum -.-"

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 18:50   #2120
jolanT
Zadomowienie

Agnjeska
jak tam z tymi bólami, przeszło?

Strippi
ja chcę zamieszkać w tym pokoiku

myślę coraz częściej o tym na "P"..
niby jeszcze czas ale z drugiej strony to już mniej zostało niż więcej

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:15   #2121
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
każda ma wątpliwości. Ty wiesz chociaż czego nie chcesz

doceniłam ten specyfik teraz w szpitalu. jeden strzał w czoło i tempka zmierzona. mnie to imponuje

Mam wyniki i glukozana czczo 4,35, po 2 godzinach 7,86 (max. 7,80). Po prostu wszystko co można mieć spierdzielone, to mam spierdzielone
JAkas dziwna miara, bo ja na czczo miałam w dziesiątkach liczone, a ty masz jakieś jednostki.... Moze to tylko chwilowa anomalia, albo wieczorem zjadłas sporo słodkiego?

Ja własnie wciagnełam czekolade z orzechami....Mam wyrzuty sumienia;/
Stary 2012-12-13, 19:18   #2122
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
naklejka na ścianie

śliczna naklejka , moja znajoma wyłozyła taką właśnie tapetą jedną ścianę dla synka

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
to tak jak ja
ja też oprócz karuzeli do łóżeczka
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:22   #2123
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Agnjeska
jak tam z tymi bólami, przeszło?
Bóle przechodzą i wracają, to te więzadła... w/g położnej trochę się jeszczę z tym pomęcze.

A w pon wizyta. Może mi trochę moje schizy przejdą

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:27   #2124
colorblue
Zakorzenienie

Witajcie

A ja chciałabym pomóc tym, które zresztą jak ja dzisiaj mają ochotę wyrzucić kompa przez okno przez te durną reklamę

Wpiszcie w google ad block, kliknijcie pierwsze co Wam wyskoczy i dajcie zainstaluj. Nic więcej Reklama nie pokaże się już nigdy
Ja tak zrobiłam i wkońcu normalnie przeglądam wizaż

Pozdrawiam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:36   #2125
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie

A ja chciałabym pomóc tym, które zresztą jak ja dzisiaj mają ochotę wyrzucić kompa przez okno przez te durną reklamę

Wpiszcie w google ad block, kliknijcie pierwsze co Wam wyskoczy i dajcie zainstaluj. Nic więcej Reklama nie pokaże się już nigdy
Ja tak zrobiłam i wkońcu normalnie przeglądam wizaż

Pozdrawiam
tylko że ten program wiele innych rzeczy też blokuje co niekoniecznie może być pożądane. ale to zależy co kto potrzebuje
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:38   #2126
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
JAkas dziwna miara, bo ja na czczo miałam w dziesiątkach liczone, a ty masz jakieś jednostki....
heh...
dobija mnie to, że zawsze "coś"

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja też oprócz karuzeli do łóżeczka
eee, to Ty już zaawansowana jesteś

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A w pon wizyta. Może mi trochę moje schizy przejdą
obyyy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:49   #2127
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Masz już tą pościel? Bo mi się wydaje że ona będzie wystawać z poza łóżeczka jak będzie na najwyższym poziomie ja mam po siostrzenicach taką z normalnym ochraniaczem i jest w sam raz a ten co pokazujesz to chyba właśnie jest w sam raz ale na ten średni poziom, a że ja niska to musze mieć na najwyższym
ale śliczna chociaż dla dziewczynek to wogole śliczne są
Nie mam będę dopiero w styczniu kupować.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

mąż się wczoraj z nami położył ( a że my chodzimy spać z kurami tj. ok 21 ) i nie mógł spać do 23... więc nas gilgał (podobno ) i rano opowiadał mi jak to Mała go kopała i to z nowości bo nóżkami (jest ułożona główką w dół) ... zawsze mnie daje boksy w prawym dolnym boku a tu masz z tatą gadała nóżkowo ...

ehhhh... w ogóle doszliśmy do wniosku, że w końcu TRZEBA dać jakieś imię Małej... bo aż głupio zwracać się do niej 'Mała' ... tylko problem tkwi w tym że my nadal nie wiemy ... ehhhh... trudne to strasznie...

PS. Mała Was pozdrawia puka od 8:30 cały czas a matka klnie na kręgosłup
No to myślcie nad imieniem a my czekamy na ogłoszenie!

Cytat:
No dobra może wy mi doradzicie, która najładniejsza?
Jak dla mnie 1 i 4. Te z kratką do mnie nie przemawiają w ogóle

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
2,4 i 5

wierzycie w słowo na P i pełnie księżyca?
27 styczeń
25 luty
27 marzec
25 kwiecień

i co wy na to?

hmmmmmmmmmmm

Cytat:
a ja do szpitala nie mam zamiaru przyjechać dzień wcześniej , wolę swój domek , swoją łazienkę .... bo nie wiem czy wiecie ,że niektóre mają tzw ".oczyszczanie organizmu" - ja "samoistnie " wymiotowałam i latałam na ubikację .....
Hmmm ja się właśnie tego obawiam, że tak będzie u mnie bo zawsze siedziałam w kibelku jak miałam okres
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 19:54   #2128
Dragusia88
Zakorzenienie

strippi pokoj boski brawo. Co do termometru to jakie firmy polecacie? Co myslicie o babyono? Ja bym chciala taki do czola i ucha bezdotykowy za ok 100zl. ja juz wracam oczywiscie opoznienie w obie str a i mam pytanie z serii glupich czh chusteczki nawilzane tez sa jakos na kategorie dzieciece podzielone czy wszystkie mozna juz od 1 dnia zycia? Bo w drogerii natura sa 3opakowania po 72szt za 12 zl kindii to chyba sie oplaca co?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 20:04   #2129
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiecie co? moja Perełka mi mózg zjada... uzupełniam sobie książkę praktyk i powinnam wpisać: Most w ciągu drogi krajowej nr 52... a wpisałam: Most w ciąży drogi krajowej nr 52.

I wiecie co jeszcze? Zaobserwowałam, że mój maluszek chyba już dobrze słyszy... Ostatnio jak była u nas babeczka, która głośno i dużo mówi (i piskliwie) to maluszek się ciągle wiercił i ruszał. A od kilku dni jak TŻ wraca z pracy i się wita to od razu czuję kuksańca z brzucha Myślałam, że to zbieg okoliczności, ale jest spora powtarzalność
hahaha! moja Mała też reaguje na głos taty bo ma bardzo donośny i niski

Cytat:

zazdroszcze! miłego pobytu!

Cytat:
naklejka na ścianie

Ale ekstra!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 20:07   #2130
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
oj ciuteczekę tylko norma przekroczona...
szukam w sieci wyników prawidłowych, ale pokazują się w innych jednostkach - mg/dl (a Ty masz pewnie mmol/coś tam)

Nie martw dupci!

Terry Pratchett
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości