|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Natalia ja bym najpierw poszła nawet prywatnie w krk to koszt 60zł na posiew z pochwy (czystość) będziesz mieć czarno na białym czy coś jest. trzymam kciuki żeby nie wyszło
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spoko i cena fajniutka ! Cytat:
A kawusia tak tak ![]() A ja po weekendzie mam dostać rzeczy dla młodego od mojej przyjaciółki i nie mogę się doczekać bo to znaczy, że zaraz potem zaczynam dokupywać ) !---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Odnośnie znieczulenia, odpiszę za nestelle, bo pisała kiedyś, że o znieczuleniu myślała, ale nie zdążyli podać w dwóch przypadkach, bo chyba z nim tak jest że w jakiejś tylko fazie podają, zresztą pomimo znieczulenia nie ma co się nastawiać na poród bez bólu, megi miała i nie wiele jej to dało.... ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- A odnośnie porodów w Krk, to u nas w mieście i tak jesteśmy szczęściarami, tych szpitali jest tyle, że żeby zarabiały na siebie, muszą trochę konkurować i nie odwalać maniany, jak np w jakiś małych miastach gdzie jest jeden na całą okolicę i pacjentka nie ma wyboru, a wiadomo za każdą pacjentkę jest kasa z nfz więc im na tym zależy. Stąd te 7 porodówek w różnych szpitalach u nas robi swoje ! Poza właśnie kliniką, oni o nic nie muszą konkurować, bo do nich trafiają ciężkie przypadki z województwa więc i tak swoje zarobią, i na pewno opieka tam jest świetna w razie W, no ale sam poród wiadomo niezbyt.. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A odnośnie stopni referencyjności czyli sprzęt do ratowania dziecka i specjaliści. Jeśli coś by się działo teraz to w Krk - Ujastek i Kopernika - 3 stopień, jak po 34 tygodniu - narutowicz - II stopień, a jak po 36 to do wszystkich innych bo one mają I stopień. Jak pójdziemy do jakiegoś innego np do MSWIA przed 34 - to o ile nas nie odeślą, to i tak nasze dziecko trafi albo na Kopernika, albo do Ujastka.
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już się nie mogę doczekać.... ![]() Kuzynka z Żeromskiego mówiła, że odsyłają na Kopernika... stąd też w tym rankingu szpitali Uniwersytecki ma dużo cc przez co traci - tylko, że to jest spowodowane właśnie ciężkimi przypadkami, które ram są kierowane... Moja mama meldowała się u cioci tymczasowo, żeby nie musieć rodzić w szpitalu rejonowym
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się! wyjęłam z zamrażarki ostatnią porcję truskawek
|
|
|
|
#2016 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
Jeszcze tydzień i się zobaczymy Cytat:
Cytat:
Chyba się na nigo skusze, bo już sama nie wiem co robić, to strasznie krępujące ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu udało się zamontować![]() Cytat:
DZiewczyny, jako, ze mam zalecane leżenie, to pisze do Was z legowiska...Podłożyłam sobie pod lapka rogala, pod głowę stos poduszek i tak leze i klikam, klikam i leżę ![]() Wczoraj na szkole rodzenia znów zamiast 2 godzin było 2,40 minut. Pytałam położna o tą szyjkę moją nieszczęsną, to mówiła, żeby nie panikować, poleżeć przed i po południu żeby ją obciążyć, ale nie to, ze plackiem cały dzień...MOgę wstawać, spacerować, gotować, tylko nie myć okien, podłog na kolanach itp. Ze to taka sytuacja, ze najczesciej wtedy wypisuje się włąśnie l4, zeby kobieta mogła wiecej odpoczywać. MArtwi mnie tylko, że lekarka kazała przyjśc dopiero 5 stycznia...Mogłaby mi wcześniej sprawdzić jak ta szyjka... W razie czego bede jechac na IP, ale na razie trzeba byc dobrej myśli...jesli mi sie pogorszy, oczywiście zrezygnuje z tej wigilii maluch najwazniejszy, ale jesli będzie ok, nie bedzie mnie nic bolec, to ugoszcze wszystkich u nas, a wałówkę niech sobie sami przywoza...Ugotuje tylko barszcz;p Śledzie wczoraj zrobiłam A pro po sledzi....Wiem, że miałyśmy już nie wracac do tematu, ale pytam położnej, czy mozemy jeśc w święta śledzie, na co ona zdziwiona, że czemu nie? Nawet mamy jeść i to dużo, bo zawierają dużo kwasów omega 3 i jeszcze jakiś tam i ostatnio była na jakiejśc konferencji i jakiś tam profesor (nie pamiętam nazwiska;/) przebadał, które sledzie sa dla cięzarnych najlepsze i wyszło, ze te z biedronki, bo nie mają rtęci a mają dużo witamin... To jaj jej mówie, ze to surówa ryba i podobno można się zarazić ta lirelioza czy jak się ten diabeł nazywa, a laska, która chodzi z nami na szkołę rodzenia i pracuje w szpitalu na odziale zakaźnym (jest lekarzem-chyba stazystą) mówi, że to są tak rzadkie przypadki, ze prawdopodobieństwo jest takie samo, że mozemy kupić jakikolwiek inny produkt w sklepie (jogurt, masło lub tp.), które akurat będzie zakazone i się zarazić i żeby jeśc smiało i nie wpadac w paranoję... Także przekazuję, co się dowiedziałam, a co z tym zrobicie to Wasza sprawa u mnie 3 słoje sledzi siedzi już w lodówce ![]() Poza tym na szkole rodzenia było o banku komórek macierzystych (przyszła przedstawicielka) i zastanawiamy się powaznie z mężem nad tym... Jest to przy naszych zarobkach (2900 razem) ogromny koszt, ale moze te 2000 na poczatek się znajdzie, a potem 400zł rocznie, to mniej niż kosztuje ubezpieczenie naszego samochodu na rok, a dziecko wazniejsze... I ta para co jest lekarzami -on kardiolog ona na zakaźnym mówią, ze na chwilę obecna te komórki można stosowac w Polsce tylko w kilku chorobach (szczególnie białączka, cukrzyca i choroby krwi), ale w tym roku był Nobel za prace nad komórkami i na pewno ta dziedzina może się rozwijac, że 2 lata temu nikt nie myslał, że będzie mozna z tych komórek skóre wyhodowac lub tłuszcz, a teraz już są robione operacje plastyczne, wiec oni osobiście uważają, ze warto. Lepiej, żeby się nigdy nie przydały, ale warto mieć zabezpieczenie takie... Zatem powaznie pomyslimy, nad tym. Przeciwskazaniem jest tylko HIV,AIDS, KIŁŁa i przodujące łozysko- bo mało krwi wtedy jest z pempowiny... No to tyle na temat moich wiadomosci wczoraj pozyskanych...Mówiliśmy tez o słowie na P, ale to bliżej lutego podzielę się z Wami newsami;p MAły dzis od rana szaleje Chciałąm go nawet na telefon nagrac jak skacze, ale akurat jak włączałam nagrywanie to był spokój;pNic to biorę się za dokończenie podyplomówki, bo do Wielkanocy mi zejdzie....
|
||||
|
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziwczyny!
Chwile mnie nie było ale widzę, że nie tęskniłyście W końcu Was nadrobiłam. Monicca: bardzo fajny wózek. Ptaszysko: baardzo, baaardzo się cieszę, że z Natalką wszystko dobrze ![]() A właśnie- jak zobaczyłam Twoje zdjęcie z uroczystości to pomyślałam, że odpięłaś sobie brzuszek i zostawiłaś w domu Ależ z Ciebie laseczka! Ja mam już brzuchola, że ho ho!Natalia: koniecznie powiedz lekarzowi, że podejrzewasz infekcję, w końcu od tego jest, żeby zwracał uwagę na takie rzeczy. Strippi: pokoik Michałka na pewno będzie cudowny. Już jest śliczny a jak skończycie to tym bardziej ![]() Pozdrawiam znad kubka z kawą. Miłego dnia! |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
jaaaaa
dzięki wiedziałam, że mogę na Was liczyć! |
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziała na najbliższej wizycie, miałam podobną sytuację i dostałam tabletki dopochwowe i po problemie.
|
|
|
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę tez o połowie stycznia ale zobaczymy ![]() Cytat:
![]() super ![]() a ja nie widzę żadnej reklamy
|
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=klementyna1;3811316 6]
Mój wczoraj wieszał karnisz i tez było: kochanie podaj mi kombinerki, kochanie podaj nozyczki, Kochanie podaj nozyczki, pzresuń tą firankę...A jak powiedziałam, ze nie bede tak latać, to gadał sam ze sobą, albo z karniszem W końcu udało się zamontować [QUOTE]u nas dzisiaj na bank ten sam scenariusz ![]() karnisz gotowy do powieszenia a już wczoraj dostałam zadanie żeby zmierzyć jak będzie wyglądał do okna.. |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wd mnie cała rozmowa raczej pokazuje, mały stopień wiedzy o produkcji żywności wszystkich zainteresowanych. O co nie mam pretensji, mój gin niestety też się słabo zna, dlatego jak go o coś pytam to mocno uszczegóławiam pytania. A ogólnie to jasne, że każdy robi jak uważa
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Wam, że mi kawa coś nie podeszła... w sumie to dobrze.... tylko teraz ciągle myślę o czekoladzie, która jest w szafce (jakaś świąteczna Wedla - z imbirem i ciasteczkami... czy siakoś tak...
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedno mnie zafrapowało.
Cytat:
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Joanna przeczytałam że w naszym szpitalu jest szkoła rodzenia, myślisz że bezpłatna? ![]() http://www.spzoz.nrs.pl/ginekologia/...arzyszenie.htm |
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Ach, zamówiłam w końcu prezent dla szwagierki. Stwierdziłam, że zakupię jej termofor (ten kupię w sklepie stacjonarnym) w jakimś fajnym etui, ale w sklepie internetowym zamówiłam naturalną maseczkę z białej glinki i herbatkę dodającą energii z jakiś ziół. Wiem, że lubi zdrowe odżywianie i naturalne metody pielęgnacji. Mam nadzieję, że przypadną jej do gustu.
![]() Z rodziną ustaliliśmy już co kupimy mojemu mężowi. Została reszta rodziny.... Ładnie dziś za oknem, słoneczko i w ogóle. Gdyby nie brzuszek położyłabym sama resztę tapet )
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe wogóle z Julką jakoś więcej siły miałam albo mniej obowiązków ![]() ojeju wszystkie cudne ale dla mnie to chyba albo nr 2 albo 1
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginekolożki jak spytałam co dalej, to powiedziała, że z tego co widzi, to powinno unormowac sie wszystko po no- spie i magnezie, a jakbym miała jakies bóle, skurcze mimo leków lub cos mnie niepokoiło to dzwonić do niej i przyjeżdzać na IP. POtem bo badaniu recznym, co mnie wystraszyła, ze cos sie dziejem to na USg jak mierzyła, powiedziała, że mały tak główkę wcisną właśnie i może też dlatego, że jak się inaczej ułoży bedzie lepiej....Juz sama nie wiem, co myslec, na razie bacznie obserwuje swoj organizm i jestem czujna. I oczywiście leże az mnie bok boli od tego leżenia
|
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
2,4 i 5
wierzycie w słowo na P i pełnie księżyca? 27 styczeń 25 luty 27 marzec 25 kwiecień i co wy na to?
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Jejku, wszystkie piękne
|
|
#2035 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratuluje prawdopodobnie synka !!!! ![]() Cytat:
za wózek ! za wspomnienie o koktajlu - błagam nic nie mówcie o ciastach które pieczecie .koktajlach ,lodach i coli ...... przez Was tyję .... Cytat:
ja do teraz nie wiem jak dałam radę urodzić 2 dzieci i jak urodzę to 3 ??? masakra - sama sobie współczuje .... ... a co do znieczulenia ... to no właśnie - błagałam o nie ale nic - ZERO- przyjechałam z rozwarciem 7 cm a przy drugim 8 cm (albo na odwrót) wtedy praktycznie lada moment dziecko wychodzi i nic już nie wolno podać .... a ja do szpitala nie mam zamiaru przyjechać dzień wcześniej , wolę swój domek , swoją łazienkę .... bo nie wiem czy wiecie ,że niektóre mają tzw ".oczyszczanie organizmu" - ja "samoistnie " wymiotowałam i latałam na ubikację ..... Cytat:
za pamięć ...a podobno w ciąży szwankuje.... Cytat:
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
dobra lecę na pociąg miłego dnia. ale piszcie piszcie bo będę czytać
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie bardzo ładne mi się 2 najbardziej podoba. Zwróciłabym jeszcze uwagę na to jakie masz łóżeczko czy równe z 4 stron czy wyższe z 2 bo te ochraniacze niektóre są proste a nie które zaokrąglone na takie łóżeczko z wyższymi bokami.
Cytat:
ale o co chodzi bo nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Pościele wszystkie piękne
Cytat:
NAm położna też mówiła wczoraj, ze wie, ze bdziemy panikowac, ale zeby nie spieszyc sie na izbę, wziąc prysznic, wsadzić sobie czopka glicerynowego, żeby uniknąc potem lewatywy, chyba, ze skurcze się zmniejszaja, np co 10min, 9, 7, 5 itp, odeszły wody, lub jest krew, a tak, to spokojnie czekac, az skurcze będą co 5 minut, bo po co wisieć w szpitalu jak można sobie w domku poleżec, wziąc kąpiel i posiedzieć na swoim sedesie;p itp.Co do znieczulenia, to mozna dac tylko w 2 fazie, bo jak sie poda przed samym porodem to dziecko rodzi sie naćpane i trzeba mu podawać leki odtruwające i nie jest od razu przy mamie, tylko pielegniarki zabieraja zeby mu dac te leki.... Co mnie zdziwiło nie robią na IP usg, patrza tylko na to z ktorym sie przyjechało i badaja recznie jak dziecko sie ulozylo... CDN w stosownym czasie jak posiądę więcej wiedzy;p Dla doświadczonych mam to pewnie nic nowego, dla mnie same nowości
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

bo przecież i tak widzielibyśmy się za tydzień 
także zapraszam podzielę się
koniecznie niech Cię zbada, jak teraz pójdziesz
Bo moja wydzielina z pochwy śmierdzi 
Bo zawsze słyszę 'Gdzie jest pędzel/gdzie nożyczki/ podaj mi tamto" i latam jak głupia.

Ależ z Ciebie laseczka! Ja mam już brzuchola, że ho ho!
05.07.2008 

mam nadzieje ze z szyjką i resztą wzystko dobrze