Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 18:40   #3181
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

pisalyscie o brzuchach...dla mnie najstraszniejszy jest ten:

http://www.pudelek.pl/artykul/15465/...a_osmioraczki/ wyglada jakby mial zaraz eksplodowac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:41   #3182
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Nie strasz HAHA.
moja koleżanka tak miała
ale jak na mój gust, to zaczęła podjadać więcej po prostu
ja czekam na obiadek, rosołek się robi a ja umieram z głodu, ale nie chce mi się kanapek robić

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:45   #3183
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

http://www.pudelek.pl/artykul/15465/...a_osmioraczki/ wyglada jakby mial zaraz eksplodowac

O MATKO! okropny
Stary 2012-12-13, 18:45   #3184
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
tylko według tego ma to dotyczyć wszystkich a nie tylko zakładających firmy. i w głupiej sytuacji będą osoby które po 0,5 roku pracy zajdą w ciążę. i zabraknie im np. 3 m-cy żeby mieć pełny macierzyński..to tylko przesunie granicę zachodzenia w ciążę - no bo większość pójdzie na studia, potem będzie trochę musiała popracować, a potem zacznie myśleć o dziecku bo nareszcie będzie miałą możliwość utrzymania dziecka
po studiach beda szukac kilka lat pracy i jak ja dostana to umowa o dzielo, zlecenie albo tymczasowa. Boziu, moje kolezanki pracuja na umowach TYGODNIOWYCH! co tydzien w piatek zastanawiaja sie czy w pon beda jeszcze pracowac. do niczego im sie to nie liczy...rocznik 85 i jak tu myslec o dzieciach powalony kraj!
Stary 2012-12-13, 18:48   #3185
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Hej strasznie dawno mnie u Was nie było, ale odkąd wróciłam do pracy to na nic nie mam czasu, na szczęście od nowego roku idę na L4 i będę się częściej pojawiać Bliźniaki jeszcze nie chcą się ujawnić
Cześć

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

huraaa:P własnie się dowiedziałam, że uruchomia nam ubezpieczenie i dostane 1400 za urodzenie malucha

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
a co sie dzieje z Inna_UK ?
Też się zastanawiam co z nią Bo już dawno się nie odzywała

No i ciekawe gdzie się cały dzień podziewa Lady

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny cieszę się że wszytsko ok

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć

a ja mam kolejny problem. jak nie urok to sraczka i przemarsz wojsk radzieckich.
najpierw miałam miesiąc temu mega uczulenie. to teraz mi się dla przeciwwagi zrobił hemoroid w wiadomym miejscu
i żeby nie było tak różówo to albo zabieg albo czekamy aż się zagoi. . jakiś tydzień albo dwa bo ciąża więc leki odpadają. jeszcze póki co aż tak bardzo mnie nie boli ale siedzenie i chodzenie nie należy do najprzyjemniejszych czynności teraz.
Współczuję

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
W merkurym było teraz dużo promocji na firanki ale byłam z TŻtem więc po dosłownie 2 min to wyglądało tak:
TŻ: już wybrałaś
Ja: nie
TŻ (po minucie!) : JUŻ!
Ja: nie!
TŻ: JUŻ
Ja: tak! ta może być?
TŻ:nie
Ja: A ta?
TŻ: Nie
Ja: to wybierz coś sam
TŻ: to jeszcze nie wybrałaś ?!

więc po 5 min stania przy firankach stwierdziłam że kupię je razem z mamą jak pojadę do domu na święta (tam też jest merkury).
Ah Ci faceci

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
nie zdążę nic nadrobić bo uciekam na spotkanie z przyjacielem
ale chciałam się pochwalić, miałam dziś wizytę, łożysko się cofnęło, mogę nawet na basen iść dzidziuś idealnie się rozwija, pomiary dokładnie się pokrywają z terminem z miesiączki, jest 16 t 4 dzień. Tylko jeden minus- moje dziecko ma mnie w odwrócone tyłkiem i teraz i ostatnio więc dopatrzyć się między nogami nie ma czego.
Ale za to gin mi zrobi bezpłatnie pełne 3 d, choć nie jest na fundusz to mi zrobi więc byle do stycznia i może dzidziuś zmieni pozycję do tego czasu i przywita się przodem, ogólnie szczęśliwa jestem
a teraz spadam bo się spóźnię i będę jeść gofra bo mi się w oko rzuciło jak pisałyście i nie mogę zapomnieć
No to super!

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
p.s. o lewatywie bo coś mi się rzuciło w oczy musze Wam koniecznie coś napisać ale już nie teraz, ale ważna rzecz, to jutro
To będziemy czekać na info

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Trafiłam na wątek ze zdjęciami brzuszków i przeraziły mnie rozstępy na niektórych:/

http://forum.28dni.pl/discussion/241...-usg-maluszki/
Niektóre brzuchy z rozstępami masakra

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Oj tak

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:50   #3186
banka26
Zakorzenienie

tak gadacie o jedzeniu ze na te tortelini ze szpinakiem nabrałam ochoty ale ze nie moge szpinaku wiec ochota przeszła i jem loooddyyyy!!!!

jutro wizytuje, kurcze jakos malo czuje gowniarza i co wizyta to martwie si eczy bedzie ok ale to chyba nie ja jedna

o przypomnialo mi sie mialam puscici Wam fote z poprzedniej ciazy hihi moj mały brzusioo :P

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2012-12-13 o 18:52
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:54   #3187
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Co nie zmienia faktu, że składki są płacone i tak i tak, a to że w niższym wymiarze to nie wpływa na zabranie zasiłku macierzyńskiego, tak?
nie zawsze, bo ja podobno juz nie mam odprowadzanych skladek, wiec macierzynski mi nie przysluguje. a kase do porodu wyplaca zus...
Stary 2012-12-13, 18:55   #3188
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Niektóre brzuchy z rozstępami masakra
nooooooo! Masakra. i jakie wielkie niektóre!
Stary 2012-12-13, 18:55   #3189
banka26
Zakorzenienie

o to i ja 7 lat temu to jest zdjecie jak byłam 7,5 miesiaca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04654.jpg (101,6 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-12-13, 18:57   #3190
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

o przypomnialo mi sie mialam puscici Wam fote z poprzedniej ciazy hihi moj mały brzusioo :P
Dawaj

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
O jaka banieczka ładna
Stary 2012-12-13, 18:57   #3191
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jaki zgrabny wyglądasz całkiem inaczej niż w avku

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 18:57   #3192
banka26
Zakorzenienie

a tu byłam koniec 4 miesiaca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04291_edited.jpg (95,8 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-12-13, 18:59   #3193
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam się i zabieram za nadrabianie dzisiejszego dnia

Cytat:
piękne , miałam podobne na swoim weselu
Stary 2012-12-13, 18:59   #3194
banka26
Zakorzenienie

hahah inaczej bo spuchnieta ja juz mialam dosc hehe wszczyscysie mnie pytali juz po terminie?? hehehehe
woda mi zostawała puchłam na maxa
Stary 2012-12-13, 19:02   #3195
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Uuuu to Cię axella załatwiili, zdaj relację co i jak.

Byliśmy na spacerze, popatrzyłam sobie na lodowisko i łyżwy, ech...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Bańka ładnie wyglądałaś, ciąża Ci służy :P

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:02   #3196
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mój plan wziął w łeb.
zwolnili mnie teraz,jade zdac klucze jestem bezrobotna...

jade ku r wom oczy wydziobać.ale bedzie dym..
Alu wkracza do akcji
niefajnie...ale z drugiej strony odetchniesz w koncu. i moze lepiej, ze to oni zwolnili. zawsze to mniej syfu w papierach. teraz mysl o firmie i nic sie nie martw damy rade! ja tez bylam zalamana jak dostalam wypowiedzenie (praca do konca wrzesnia), wylam co dalej bedzie...a po 2 dniach pozytywny test ciazowy i wylam ze szczescia widocznie tak ma byc. chociaz przyznam sie bez bicia, ze trzeslam sie jak galaretka - bez pracy, w ciazy i co dalej ze soba zrobic?
Stary 2012-12-13, 19:03   #3197
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Porzygałam się na laptopa i do miski z jedzeniem...
Oglądałam te brzuchy i jadłam sobie wczorajszy obiad, zjeżdżam na dół a tam dziewczyna z piękną buzią ale z taką ścieżką jak ma mój TŻ no i nie wytrzymałam...
Ja rozumiem, że te włosy rosną i niektórym z Was, ale nie można ich golić?
właśnie na tym zdjęciu zaprzestałam przeglądanie tego forum. Przykre ale na prawdę na widok niektórych zdjęć robiło mi się niedobrze (i wcale nie chodzi o rozstępy).

vil fajny pomysł z tym kursem, warto to przemyśleć.

anoxee poka później choinkę. Kocham choinki

Atena o gniazdku to ja nawet nie mówię. Jak ja się cieszę że mój tatuś mi wszytsko ładnie zrobił. Właśnie o to chodzi że ja jestem przyzwyczajona do tego że mój tata wszystko w domu ładnie, szybko i sprawnie robi. A u TŻta ojciec nie potrafi nic zrobić i nic nie robi;/ on to cholera z domu wyniósł. Ja wiem że nie miał go kto tego nauczyć ale kurna!!! Jak mieliśmy remont to wielkie zdziwienie było u rodzinki TŻta że ja ściany myję, ścieram papierem ściernym, maluje, panele we trójkę układaliśmy (ja, TŻ i mój tata). Mój tata brał urlop i przyjechał do nas 120 km na kilka tyg i wszytsko robił, a TŻta ojciec to ani raz nie przyszedł (nawet nie zapytał czy trzeba pomóc) a mieszka od nas 10 min na nogach.
Mnie ☠☠☠☠ica bierze jak widzę jak on się zabiera za niektóre rzeczy, ale mam mnie ciągle uspokaja że za dużo wymagam bo on nie miał gdzie się tego nauczyć i że kiedyś z czasem się nauczy wszystkiego. Tylko że mi już cierpliwości brak
Stary 2012-12-13, 19:04   #3198
banka26
Zakorzenienie

a to moj synek )) ach na wspominki mnie wzielo
druga fota chyba w pierwszym dniu w domku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04677.jpg (62,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04694.jpg (66,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-12-13, 19:04   #3199
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

axella a czy przyjełaś już zwolnienie, wypowiedzenie?? bo coś kojarze, że przecież kobiety w ciązy zwolnić niemogą!!! czy coś pomyliłam??
moga moga. na tych smiesznych umowach moga wszystko. jesli teraz im przedstawi, ze jest w ciazy to umowa po prostu wygasa z ostatnim dniem.
Stary 2012-12-13, 19:06   #3200
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuu to Cię axella załatwiili, zdaj relację co i jak.

Byliśmy na spacerze, popatrzyłam sobie na lodowisko i łyżwy, ech...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Bańka ładnie wyglądałaś, ciąża Ci służy :P
dzieki kochana ale ja wiem ze nie wgladalam dobrze hehe plus 20 kg robi swoje
Stary 2012-12-13, 19:07   #3201
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witajcie mamy, witajcie dzieciorki. Ja właśnie podczytuję sobie wizażyk, jak zapukał pan listonosz z lampkami na choinkę. No to dostaję powera i idę sprzątać, myć, do reala po bombki, skończyć montować listwy przyszybowe do rolet... i... oby się na tych wszystkich chęciach nie skończyło. Zdążyłam jeszcze tża posłać do piwnicy po choinkę, także: do dzieła! Ale jestem szczęśliwa!
I jak się skończyło ?

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a wy macie sztuczną choinkę ze już rozkładasz?
kurcze. ja się już nie mogę doczekać przyszłej soboty i wycieczki na bazar po jodełkę
Pytanie nie do mnie ale też odpowiem

My zawsze mamy sztuczną choinkę, a ubieramy różnie - czasem w Wigilię, czasami kilka dni przed. W zeszłym roku byliśmy na Święta u teściów, a tu do domu chodziliśmy tylko spać, więc mieliśmy ubraną tylko taką malutką choineczkę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
szef mnie wkurzył, głupek..

Cytat:
Ja to dzisiaj dzień nad wyraz aktywny Poleciałam zrobić sobie zdjęcia do dowodu i złożyłam wniosek o wymianę, zaniosłam buty do szewca, odwiedziłam siostrę w pracy, teraz chwilka spokoju

A tak w ogóle to nakupiłam sobie pasztetu i dzisiaj będę się zajadać kanapkami
i smacznego

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja mam skierowanie na badania ale bede robic jakos na poczatku stycznia przed sama wizyta.
Ja też chciałam robić przed samą wizytą, ale gin powiedział, żeby zrobić szybciej no to jak mi się uda wstać to pójdę jutro

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ten mój też się wchłania, ale cholera zwalnia coraz bardziej Miałam 3 cm, i 5 dni później już 2, a później dopiero po 3 tygodniach zmniejszył się do 1 cm....więc teraz będę szła do gina 2 tyg. od ostatniej wizyty i jestem ciekawa jak teraz mnie zaskoczy....
Ale już teraz to wierze, że będzie dobrze. Na początku była panika
Mam nadzieję, że już go nie będzie wcale

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-13, 19:07   #3202
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
za te umowy śmieciowe nasz rząd powieniem odpowiadać!!!!
ehh straszne to jest. teraz moglabym powiedziec, ze zrobilam jak chcial nasz premier. schowalam dyplom do szuflady razem z ambicja...poszlam pracowac fizycznie, pracowalam 9 miesiecy, ale byly osoby, ktore pracowaly na umowie o prace 18 mies. pozniej niby firma miala ich przejac. no to wprowadzili 2 firme pracy tymczasowej i po 18 miesiacach prace zaczynalo sie w tej drugiej...umowy o prace, caly etat, ale dopisek "tymczasowa" i wszystko szlag trafia
Stary 2012-12-13, 19:09   #3203
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
siemka,wróciłam z badań,nawet wyniki mam,wszystkie dobre nawet lepsze niż te z przed miesiąca.
glukoza daje radę,ale po drugim łyku czuć jak cukier osadza się na gardle i jest bleee

Cytat:
znów mam spinę z moim..

Cytat:
mój plan wziął w łeb.

Alu wkracza do akcji
Co za banda

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-13, 19:09   #3204
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
a to moj synek )) ach na wspominki mnie wzielo
druga fota chyba w pierwszym dniu w domku
Jaki pituś
Stary 2012-12-13, 19:11   #3205
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wyjaśnij łopatologicznie mi gdzie i jak ściągnąć bo jeszcze chwila i wyrąbie kompa przez okno.Przez te reklame odechciewa mi się pisać:/
Najpierw ściągasz mozilla firefox i instalujesz. Później wchodzisz w dodatki i szukasz, jak tu już któraś napisała adblock plus, taki ze znaczkiem zblizonym do stop.
Cytat:
mój plan wziął w łeb.

Alu wkracza do akcji
Ale kicha ...

Cytat:
ja to jużnic nierozumie
czyli jak zaczełam prace 4 mc przed ciążą,to że kasy niedostane???czy bedac na zwolnieniu to tak jakbym niemiała tych składek, i te miesiace na zwolnieniu mi się niewliczają??? jak trudno mi to wszystko zrozumieć......
Wiesz, jak wejdzie konkretne rozporządzenie to będzie wiadomo. Wydaje mi się, że oni po prostu chcą ograniczyć, że jak jest ciąża to się zatrudnia, idzie na L4 a później kasa z budżetu.
Spokojnie, jeszcze kilka razu zmienią
Cytat:
Super brzusio

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:12   #3206
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Zawsze mam wiklinowe ozdoby i takie drewniane ludziki Kiedys wstawiałam tu zdjęcie.

Zapiekanki Poproszę!
przepraszam Kochana, ale zjadlam cala bagietke...tz zjadl moze dwa kawalki, a ja pozostala wielka bagietke pycha, tylko teraz nie wiem czy dziecku nie bedzie ciasno przy tak pelnym zoladku.
Stary 2012-12-13, 19:13   #3207
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
moja babcia dziś powiedziała, że przecież zamiast tej glukozy się je tabliczkę albo pół czekolady i na to samo wychodzi, i że ona tak robiła ... hmmm ciekawe, uwielbiam te jej teorie
niech twoja babcia zostanie lekarzem i opatentuje tą teorię z przyjemnością zjem wtedy czekoladę albo słoik nutelli

Cytat:
Napisane przez diabli
masakra taki olbrzymi brzuch

Cytat:
Napisane przez diabli
co tydzien w piatek zastanawiaja sie czy w pon beda jeszcze pracowac. do niczego im sie to nie liczy...rocznik 85 i jak tu myslec o dzieciach
masakra no i mój rocznik

banka ale piękny brzuch miałaś, i synek też uroczy (choć teraz przystojniejszy)
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:13   #3208
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się smaruje 2x dziennie i nie ma zmiłuj
Widzę, że temat rozstępów na tapecie, przypomniało mi się jak ostatnio moja szwagierka opowiadała o jej zabogaconej koleżance, która całą ciążę smarowała się specjalnymi specyfikami robionymi w aptece na zamówienie, 100 ml = 180 zł , smarowała się całą ciążę i nie miała ani jednego rozstępu, ponoć podczas porodu cały brzuch jej popękał . Ja też smaruje się 2 x razy dziennie, rano balsam, wieczorem oliwka, moja mam nie ma żadnych rozstępów, a niczym się nie smarowała w ciąży, ale nie wiem jak będzie ze mną Jak ma się je mieć to nic się nie poradzi,ale jestem zdania, że należy i warto zapobiegać
Stary 2012-12-13, 19:14   #3209
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja dziś troszkę pochodziłam poukładałam w szafkach i leże. Gin mówił, że leżeć jak najwiecej ale nic nie mowil, że nie wstawać. Najlżejsze prace powolutku po trochę zrobie. Mąż mył szafki itd żebym sie nie wspinała.
Co Ty robiłaś

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
nuna, tylko potem nam tu proszę nie płakać, bo Ci strzelę w głowę.
Dokładnie ...

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
dla mnie leżeć jak najwięcej=nie wstawać
Dla mnie też

Cytat:
jak uważasz, ale skoro dopiero co pojechałaś do szpitala tak Cię brzuch bolał to odleżałabym co najmniej tydzień, wiem, że leżenie jest męczące, ale żebyś nie miała powtórki z rozrywki:/
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja leżałam tydzień plackiem, siadałam tylko do jedzenia. I żyję, zrobiłam to dla dobra dziecka.
Ciekawe jakbyś musiała leżeć do końca ciąży? Też byś powiedziała, że to nie jest ok?
Któraś chyba tutaj pisała o dziewczynie, która od 5 miesiąca ciąży leżała w szpitalu z nogami do góry, nie wstawała nawet do WC! Wszystko dla dziecka. Masz męża w domu, mój robił koło mnie wszystko jak leżałam Masz brata. Nie wiem czy masz tatę. Ale jeśli tak to sorry ale są osoby do pomocy.

Rób jak chcesz
No właśnie

---
Moim zdaniem nie warto Nunie dawać dobrych rad, bo już - Nuna wybacz ale tak to widzę - pokazała, że i tak zrobi po swojemu.

Czy coś by się stało/"komuś by korona spadła z głowy" jakbyś Ty nie posprzątała/pomogła i zrobiłby to ktoś inny Teraz najważniejsze powinno być dla Ciebie dobro dziecka. No ale rób jak uważasz, bylebyś tylko potem nie żałowała...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-13, 19:15   #3210
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale dziś na obiad mielone robię a wieczorem albo spaghetti albo francki
też miałam robić mielone ale w końcu zrobiłam mięsko z sosem
i co to francki?

aaa i byłam na spacerze pół godzinki a wczoraj prawie godz ale dziś o wiele zimniej

Cytat:
tzn ja nie wiem czy to dobrze rozumiecie, bo ja to rozumiem tak, że liczy się okres kiedy jesteś już w ciąży, czyli masz 9 miesięcy opłacanych składek plus miesiąc przed zajściem w ciążę, więc teoretycznie ktoś kto zaczyna pracę, a po miesiącu zajdzie w ciążę to zasiłek dostanie......
chyba w błędzie jesteś, bo wtedy to co nie miałoby sensu bo na L4 nie masz płaconych składek. Mi się wydaję że 9 m-cy przed pójściem na zwolnienie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości