Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 18:53   #571
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Tasiulek, niet, mieliśmy wspólne plany na dg, od nowego roku biorę się za to sama, TZtowi zwyczajnie w tym momencie się to nie opłaca /za dużo zarabia by powziąć takie ryzyko/, muszę wszystko zmodyfikować

Ja pierdzielę, jakie rodzice sobie prezenty robią na święta - tata dostanie worek treningowy i rękawice, a mama orbitrek Oni ćwiczą i trenują już więcej ode mnie, to co będzie po świętach? Chce w ich wieku być taka jak oni
Hehe fajnie też chcę być taka w ich wieku
Stary 2012-12-13, 18:54   #572
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
To akurat niespecjalnie dobrze o nim świadczy bo to nic innego jak szantaż.
Bo dziecko niczemu winne nie jest, skąd miało wiedzieć że rodzice ślubu nie mają?

Dziękować Krok już poważny, ale kilka ma tu jeszcze takie plany
Za ten "sukces" stawiam Śliwowicę ( niestety zapasy się skurczyły)
Właśnie dla mnie też było to niesprawiedliwe...
Bo to nie jest wina dziecka tym bardziej że jej tata umarł i to był drugi partner jej mamy a on był po rozwodzie i może dla tego wcześniej nie myśleli o ślubie.
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:00   #573
Waniliova
Zakorzenienie

Co za sypialnia http://gildesigner.pl/portfolio.php?...=1?language=pl

To pierwsze zdjęcie... obłęd 3 też jest świetne
Stary 2012-12-13, 19:06   #574
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Co za sypialnia http://gildesigner.pl/portfolio.php?...=1?language=pl

To pierwsze zdjęcie... obłęd 3 też jest świetne
Może jestem jakaś inna ale nie mój gust Ja to bym się tam czuła jak w jakimś hotelu, a nie jak w domu Takie zimne ściany, kolory... Ja to muszę mieć ciepło i przytulnie

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:10   #575
misiadelko
BAN stały

Moje klimaty

I coś takiego jak na foto:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bedroom-decorating-ideas-for-men.jpg (44,7 KB, 33 załadowań)
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:13   #576
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Moje klimaty

O ta ta ta to jest fajna Puchaty dywan, ciepłe kolory ścian i mebli tworzą taką przytulną atmosferę

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:14   #577
klaudia1534
Raczkowanie

Waniliova, misiadelko piękne te sypialnie, nie mogę się doczekać urządzania naszej za parę lat

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:15   #578
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
misiadelko to musisz mieć zgrabną mamę
Jak to mówi tata: ma wszystko na miejscu
Stary 2012-12-13, 19:20   #579
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Może jestem jakaś inna ale nie mój gust Ja to bym się tam czuła jak w jakimś hotelu, a nie jak w domu Takie zimne ściany, kolory... Ja to muszę mieć ciepło i przytulnie
Może kolory ścian też bym dała inne, ale chodzi mi o całokształt chciałabym czuć się w sypialni jak w hotelu, czemu nie

Cytat:
Moje klimaty

Cudo! tak jak kroooliczek89 mówi, przytulnie

klaudia1534 ja też nie mogę się już doczekać urządzania domu a najbardziej właśnie sypialni
Stary 2012-12-13, 19:31   #580
misiadelko
BAN stały

Mamusiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 247627679482610704_YZtGUXv1_c.jpg (96,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-12-13, 19:51   #581
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Tasiulek, graatulację
misiadelko, a ja bym chciała rodziców o takim podejściu... u mnie niestety jest masakra... mama by chciała..ale..

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:52   #582
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusiu
Cudowny

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
daję sobie na wstrzymanie co najmniej do września przyszłego roku No ewentualnie kościół spróbuję załatwić.
No moje zdanie na temat seksu przed ślubem już wypowiadałam, nie będę się powtarzać. Nie wyobrażam sobie czekać bo i na co. Pierwszy raz przeżyłam z moim przyszłym małżonkiem, ledwo skończyłam 17 lat i byliśmy ze sobą miesiąc Pamiętam jak tym zgorszyłam koleżanki z klasy

Ja też po miesiącu z tym, że byłam o rok starsza niż Ty...ale nie żałuję nic a nic

Tasiulek - gratulacje

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 19:53   #583
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusiu
Do drzewek pasuje idealnie
Stary 2012-12-13, 20:10   #584
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Tasiulek, graatulację
misiadelko, a ja bym chciała rodziców o takim podejściu... u mnie niestety jest masakra... mama by chciała..ale..
To moi dziadkowie, którym serio przydałoby się zrzucić kilka kilo na początku mówili, że nie ma dla nich takich ćwiczeń... Opracowałam im ćwiczenia zgodne z ich wytrzymałością, uwzględniłam chorobę babci, a co oni mi na to?? Że mieszkają na wsi więc chcąc czy nie chcąc się nabiegają i im ćwiczenia już niepotrzebne. Dżizas, ale mnie to denerwuję, chciałabym dla nich dobrze, ale oni uparcie dążą do zespołu metabolicznego czy może nawet czegoś gorszego wrrr

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Cudowny

Ja też po miesiącu z tym, że byłam o rok starsza niż Ty...ale nie żałuję nic a nic

Tasiulek - gratulacje
Cytat:
Do drzewek pasuje idealnie
Nooo ale już nie będę przeginała Bo wyniesie mnie to majątek

(może coś wymyślę )
Stary 2012-12-13, 20:31   #585
adziia13
Rozeznanie

Waniliova piękna ta sypialnia, tylko jaka powierzchnia. Pewnie jak połoa mieszkania, które kupujemy .

misiadelko piękny i zgadzam się z agunineczką, że z drzewkami wyglądał by jak komplet.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:49   #586
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Ale naskrobałyście Przystopujcie trochę, bo niedługo nie nadążymy czytać

W pracy dziś ok. Akurat przypadł mój tydzień na sprzątanie oddziału. Większość dziś zrobiłam, jutro muszę tylko umyć podłogę w bawialni

Po pracy byłam na małych zakupach w Rossmannie i kupiłam C. prezent na święta - zestaw kosmetyków Axe Mam nadzieję, że mu się spodoba zapach
C. mi pofarbował odrosty, bo jutro mam wizytę u fryzjera. Kupiłam groupon i w tym mam refleksy, strzyżenie, modelowanie, maskę i poradę stylisty
Jutro na 19 mamy też spotkanie w poradni przedmałżeńskiej Jedno spotkanie i papierek podpisany

Waniliova, nie martw się, pogodzicie się, wszystko wróci do normy. Fakt, tekst Twojego TŻta nie był miły, ale tak jak mówisz - emocje biorą górę... My dziś z C. też się pokłóciliśmy. Wkurzył się, bo zamarzł korek wlewu do baku i nie mógł go otworzyć i za to był wkurzony na mnie i na swojego brata. Całą drogę był wkurzony, dopiero w do,mu po jakimś czasie mu przeszło i mnie przeprosi. Także widzisz jak to jest. Nie ma związków bez kłótni

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 20:52   #587
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Waniliova piękna ta sypialnia, tylko jaka powierzchnia. Pewnie jak połoa mieszkania, które kupujemy .

misiadelko piękny i zgadzam się z agunineczką, że z drzewkami wyglądał by jak komplet.
Ale mnie podjudzacie

Aaa właśnie, TZ obiecał mi pomóc z drzewkami

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-12-13 o 20:53
Stary 2012-12-13, 20:52   #588
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Oczekujemy i dlatego po ślubie planujemy wyjechać gdzieś na kilka dni, a potem podróż poślubna październik/listopad Tak aby pobyć ze sobą jak mąż i żona
Planujemy podobnie

Cytat:
Podziwiam. Pamiętaj, że matody naturalne się sprawdzą tylko pod warunkiem, że będziesz prowadzić bardzo regularny tryb życia (spanie o tej samej godzinie, mało stresu itd.) bardzo trudne to jest.
Czytałam o tym sporo i wedle moich wiadomości regularny tryb życia nie jest potrzebny. Pracując na zmiany też można korzystać z NPRu

Cytat:
Kurcze od wczoraj mam biegunkę, wydaje mi się, że to po antybiotyku... Myślicie, że powinnam iść do lek. i go zmienić?
Może być też grypa żołądkowa - teraz szaleje podobno, 1-2 dni wymiotów/biegunki i po sprawie

misiadelko zazdroszczę podejścia rodziców, super

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:42   #589
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Żeby był współwłaścicielem misiadelko musiałaby zawrzeć z nim tzw. umowę majątkową małżeńską i rozszerzyć ich wspólność ustawową na tą działkę. Gdyby mieli rozdzielność, wtedy mogłaby darować mu udział w tej nieruchomości. Zameldowanie nie rodzi żadnych praw co do własności, wszystko trzeba załatwiać notarialnie. Jak nie będzie współwłaścicielem to dla niego kicha.
Generalnie sprawa wygląda tak - kto jest właścicielem gruntu, ten jest właścicielem wszystkiego, co na nim wybudowane, a jak ktoś dał kasę na budynki, to ma co najwyżej roszczenie o zwrot swoich nakładów, ale na wszystko trzeba mieć dowody
Podziałowi przy rozwodzie podlega majątek wspólny i nakłady na majątek osobisty każdego z małżonków. Czyli jeśli misiadelko ma działkę, wybudują się razem, to w razie czego małżonek, który nie był właścicielem może żądać zwrotu tego, co włożył, pod warunkiem, że udowodni swój wkład albo misiadelko będzie miała dobre serce i potwierdzi, że on dał tyle i tyle
Super już wszystko rozumiem

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny, jestem na etapie planowania jak urządzić mieszkanie.
Zastanawiam się nad kuchnią, a właściwie nad przestrzenią pomiędzy górnym, a dolnym rzędem szafek. Jak wykończyć to miejsce? Kafelki? Farba zmywalna? Panele szklane? Co myślicie?
panel albo kafelki(np. takie małe kosteczki na siatce)

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
No mi się właśnie też podobają panele szklane, tylko chciałabym jednokolorowe. Problem w tym, że nie mogę znaleźć, żadnej sensownej firmy robiącej takie panele.
No i zastanawiam się jak to będzie wyglądało finansowo, w porównaniu z kafelkami
Albo możesz po prostu kupić mleczną szybę lub zwykła i pod nią jakąś tapetę ładną - też to ładnie wygląda
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:47   #590
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Aleście naskrobały od wczoraj! Nie było mnie cały dzień a tu już 5 stron do nadrobienia
No ale udało mi się nadrobić

Cytat:
Ja odpowiadam - nie wiem...
Wiele razy rozmawiałam na ten temat z przyjaciółką - wierzącą, i mamy dokładnie ten sam argument co Ty - przecież nie puszczamy się z byle kim, ale kochamy się, współżyjemy z osobą, którą kochamy, z którą, w moim przypadku, planuję ślub.
Raz u spowiedzi usłyszałam, że nie szanuje siebie i tża, ale dlaczego nie szanuję, to ksiądz nie potrafił odpowiedzieć...
No i od tego czasu do spowiedzi wcale nie mam ochoty iść...
W ogóle z niektórymi "przykazaniami" kościoła się nie zgadzam, no ale nie będę rozwijała tematu, bo wiem, że takie rozmowy zawsze sie źle kończ
Też to raz usłyszałam od księdza u spowiedzi, tyle, że nie był tak delikatny i oprócz stwierdzenia że nie szanuję TŻ-ta i siebie, usłyszałam też wiele innych niemiłych słów na swój temat (m.in. że jestem ladacznicą i inne takie...) i odeszłam od konfesjonału prawie z łzami w oczach... I nigdy więcej nie pójdę do niego do spowiedzi... Ale też spotkałam wielu księży z którymi podczas spowiedzi normalnie się rozmawia i aż się chce do takiej spowiedzi chodzić Tak więc są "księża" i księża
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3810915 8]co do pierwszego razu jeszcze. ja nie zaluje ze nie przezylam tego z TZ. nie zaluje ze przezylam to z kims innym, wtedy tamten facet byl mega dla mnie wazny i gdybym mogla to niewiele bym zmienila. moze to jest kwestia wyboru partnera do pierwszego razu a moze kwestia tego ze ani ja ani TZ nie widzimy w pierwszym razie nic super magicznego (poza tym ze nie masz zielonego pojecia co robic). mam wrazenie ze dziewictwo sie mega przecenia, malo ktory facet z ktorym gadalam widzi w pierwszym razie cos mistycznego i fajnego, raczej strach ze zadaje sie dziewczynie jakistam bol.[/QUOTE]
Z tym się nie zgodzę... Mój TŻ mi zawsze powtarza, że nie chciałby być z dziewczyną która miała innych partnerów seksualnych przed nim. Dlatego myślę, że takie uogólnienia raczej są mocno przekłamane... Każdy facet podchodzi do tego inaczej.
Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
misiadelko masz przechlapane skradlas serce memu synowi tymi wlochami w avatarze mowi ze mu sie podobaja

A ja sie tak siedze i zastanawiam, od kiedy to tabsy szkodza dziecku te dawne tabsy sprzed 20 lat i owszem, ale te teraz sa przeciez dobre ja jakos bralam i patrzcie - mam dwojke dzieci. Chyba ktos tu ma starodawne informacje
Młody wie co dobre
Cytat:
daję sobie na wstrzymanie co najmniej do września przyszłego roku No ewentualnie kościół spróbuję załatwić.
No moje zdanie na temat seksu przed ślubem już wypowiadałam, nie będę się powtarzać. Nie wyobrażam sobie czekać bo i na co. Pierwszy raz przeżyłam z moim przyszłym małżonkiem, ledwo skończyłam 17 lat i byliśmy ze sobą miesiąc Pamiętam jak tym zgorszyłam koleżanki z klasy
Ja też pierwszy raz miałam z moim przyszłym mężem (jak to podniośle brzmi! ) Byłam rok młodsza od Ciebie, ale zrobiliśmy to dopiero po roku bycia razem I też pamiętam jak się o tym gadało z kumpelami z liceum Fajne to czasy były...

Waniliowa powinnaś przede wszystkim zwiększyć swoją pewność siebie i przestać ją opierać wyłącznie na tym co o Tobie sądzi TŻ... Bo widzę że za każdym razem jak macie jakiś konflikt to Ty zwalasz całą winę na siebie i piszesz wtedy że jesteś beznadziejna itp... Jesteś wartościową kobietą i niczyje słowa nie powinny zmieniać tego jak się ze sobą czujesz! Musisz o tym pamiętać, bo może się to w przyszłości źle na Tobie odbić...

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Wszem i wobec oświadczam iż wysłałam wniosek CEDiG!

Takie szklane podobały mi się do brązowej kuchni jaka jest u nas, ale wygrała praktyczność
Gratulacje! Pijemy Wznoszę toast whisky z colą
Cytat:
Moje klimaty

Też uwielbiam takie klimaty, bardzo przytulnie urządzona sypialnia I właśnie marzy mi się takie wielkie małżeńskie łoże po środku

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:52   #591
Piankka
Zadomowienie

Skrobiecie jak szalone przeleciałam Was na szybciocha
Stary 2012-12-13, 21:58   #592
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem sama, wiesz lekarzem nie jestem. Na studiach nic nam nie mówili żeby DHEA miał jakikolwiek wpływ na łysienie, ale teoretycznie ma podobną budowę chemiczną co DHT, więc może rzeczywiście coś w tym jest. Nie wiem sama, bo DHEA ma też podobną budowę do estradiolu, co z kolei łysienie wyklucza. Lekarz na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości.
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas kochana na pewno wszystko będzie w porządku, napisz nam koniecznie jak już będziesz wiedziała co i jak
No to się dowiedziałam. Ze mną i z hormonami wszystko w porządku.
A wypadanie włosów, syfy i brak miesiączki chyba mam od tego, że ziemia się kręci a słońce nie.
Szukam innego lekarza

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Ja też muszę coś z moim wypadaniem zrobić

Powiedz mi dostałaś na te badania skierowanie? A może sama je robiłaś?
Wszystko sama robiłam.... lekarze, nawet i prywatnie, skierowali mnie w sumie tylko na połowę z tego, co ja sobie porobiłam, a może to tylko ja mam takie zaj......ste szczęście do lekarzy...;/
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:01   #593
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
A wypadanie włosów, syfy i brak miesiączki chyba mam od tego, że ziemia się kręci a słońce nie.
Szukam innego lekarza

Wszystko sama robiłam.... lekarze, nawet i prywatnie, skierowali mnie w sumie tylko na połowę z tego, co ja sobie porobiłam, a może to tylko ja mam takie zaj......ste szczęście do lekarzy...;/
Ci lekarze
Stary 2012-12-13, 22:05   #594
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Mamusiu
Jaki śliczny tort Aż sama chciałabym mieć taki na swoim ślubie

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:12   #595
Piankka
Zadomowienie

Uciekam, bo jutro na 6 do pracy, a ostatnio jestem jakoś dziwnie senna i przesypiam 2-3h za dnia gdzie nigdy nie spałam w dzień

Miłej nocy, nie klepcie za dużo

Stary 2012-12-13, 22:19   #596
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Szukam innego lekarza

Widzę, że nie tylko mnie tak lekarz potraktował...
Mnie gin np. szybciutko zbył słowami "wyniki ok, czekamy, dowidzenia", mimo, że okres nadal mam nieregularny.. Moja wizyta trwała góra 2 minuty, czekałam na nią w poczekalni ok. 2,5 godziny, a to tylko dlatego, że dla tego gina ważne są tylko cieżarne i oglądanie dzieci na usg...
Także rozumiem Twoje rozczarowanie bo nadal stoisz w tym samym miejscu, co przed wizytą...
Stary 2012-12-13, 23:10   #597
misiadelko
BAN stały

Tycikata współczuję... Wiem jak to potrafi zniechęcić, mam podobne przeboje z dermatologami i chirurgiem plastycznym...

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

http://www.zubrowka.pl/contents/02_b...i_zubrowka.pdf

Stary 2012-12-13, 23:16   #598
ane3kaa
Zakorzenienie

ide spać... jestem mega wkurzona na rodziców... boze chce się stąd wyprowadzić....
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 00:01   #599
monikkad
Wtajemniczenie

Waniliowa, i jak tam z TŻ-tem?

Ilonus, współczuję stanu zapalnego, wiem jaki to shit...

Tycikata, trzymaj się!

Ja dzisiaj dodałam notkę i zdjęcia do mojego blogu ślubnego Jakby któraś chciała zobaczyć (są tam też zdjęcia mojej sali ) to dajcie znać, prześlę Wam linka na priv
A TŻ był dzisiaj na spotkaniu z DJ i bardzo, ale to bardzo pozytywnie jest, jeszcze bardziej niż się spodziewałam. DJ do każdego zlecenia układa osobną umowę, do jutra ma nam wysłać ją mailem i jeśli wszystko będzie ok, to za tydzień TŻ podpisuje

Co do kłótni to my się niestety bardzo często kłócimy. Ja mega choleryczka, on mega choleryk, nie wiadomo, które bardziej. A zawsze sobie mówiłam, że muszę poznać kogoś spokojnego, który to by mnie tonował i wyciszał. A związałam się z kompletnym przeciwieństwem. Pracujemy nad tym oboje, z różnym skutkiem. Bardzo się oboje pilnujemy, żeby nie wybuchać, no ale naprawdę różnie bywa. A potrafimy sobie tak nagadać, że pewnie niejedna z Was po takich akcjach już by się rozstała ze swoim, wierzcie mi...
Stary 2012-12-14, 00:31   #600
misiadelko
BAN stały

Monika dawaj, ja prześlę Ci mojego Tylko nie wiem czy osoby niezaogowane mają dostęp, ale chyba tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości