|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Nadalka - zamówienie ze sklepu dodomku.pl dotarło?
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
tak, jak zamówiłam w środę wieczorem to w piątek przyszło.
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byliśmy na zakupach w IKEA Jak zwykle nie do końca planowane Kupiliśmy trochę pierdółek (słoiki, świeczki etc.), grzane wino bezalkoholowe i taką pościel: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/pr...222/#/60207229Marysia strasznie się ostatnio ślini, ale dziąsełka nie są spuchnięte. |
|
|
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pościel ciekawa. Dziecię me leży na brzuchu i o dziwo jeszcze nie marudzi.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-13 o 19:15 |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poście mi się podoba Kurde, potrzebuję więcej siły i cierpliwości. od kilku dni wieczorami (tak od 17) są takie ryki, że ocipieć idzie. Nic nie pomaga - rączki źle, leżenie źle, spanie źle, noszenie źle... normalnie mam dość. Nie wiem z czego to wynika, ale oby się skończyło. Dziś się tak darł jakbym go obdzierała ze skóry. Ja go nie uspokoiła, mąż nie uspokoił. Normalnie nic nie pomaga. Wykąpaliśmy go to tyle było ciszy ile w wanience bo później od razu koncert. Oczywiście problem z jedzeniem |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
mąż się wczoraj ze mnie śmiał że nakupowałam na allegro i teraz będę biegać do bramy non stop do kurierów
zapomniał że moja mama ma urlop a kupiłam - oczywiście zakupy dzieciowe ![]() ręcznik z kapturkiem, smoczek do butelki +3m śliniak fartuszek mata piankowa gra balansująca żabka misia Czesia jeździk i balsam dzidziuś do prania ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
może na Twojego podziała to co napisałam 2 strony temu o uspokajaniu. Dodam tylko do tego co tam napisałam że im większy ryk i niezadowolenie tym mocniej kołysać (wręcz tak by podskakiwał) i głośniej szumieć
|
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Współczuję bardzo dobrze wiem jak się człowiek martwi jak dziecko nie chce jeść ja już miałam takie momenty że płakałam do mojej mamy mówiąc "zrób coś".Kurde teraz żałuję że zamówiłam tą foto książkę, zobaczcie: http://allegro.pl/fotoksiazka-pionow...860342980.html Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2012-12-13 o 20:03 |
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zębiszcza trzeba przeżyć i tyle.Cytat:
też to mam...
|
||
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
hehe póki kasa jest bo jak nie to siedzę cichutko na czterech literach
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff dotarłam
![]() My po basenie, było super, mała tylko na końcu trochę pomarudziła, ale to ze zmęczenia. Bałam się, że będą gorsze ryki, bo jak z domu wychodziliśmy to tarła oczka, że śpiąca, ale dała radę. Po powrocie wykąpałam, nakarmiłam i zasnęła snem kamiennym Cytat:
Spróbuj tą metodę co Nel_a pisze, u nas przy takim okresie marudzenia tylko to się sprawdzało. Mam nadzieję, że szybko minie ![]() do mnie też co chwilę kurier albo listonosz przychodzi i będzie kontynuacja, bo właśnie siostrze prezent na święta zamówiłam, do tego dla siebie książkę kucharską BLW z kubeczkiem doidy
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-13 o 20:12 |
|
|
|
|
#1451 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Udało nam się dziś zaszczepić Leosia Potem spał popłakując przez sen, possał cyca i już było wszystko ok. Teraz już śpi.Jutro jedziemy z małżem po prezenty Uwielbiam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taką, co to jej się nigdy uwagi nie zwraca...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ząbkowaniem jaramy się nadal Tylko mi żal tego mojego skarbusia![]() Cytat:
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostrzę pazurki
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
Moje Dzięcię je nogi!!!!!!!
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - tak informacyjne które dają bebilon pepti
Jakaś dziewczyna na fb napisała że w fabrycznie zamkniętej puszce znalazła robaka - glistę. Więc można bliżej się przyjrzeć mleku po otwarciu. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
no brawo
![]() moja jakoś tym nie jest zainteresowana
|
#1456 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc ! A u nas dalej kociokwik z chrzcinami. już w tą niedzielę! w końcu! dzisiaj np. cały poranek i przedpołudnie piekłam z kuzynką ciastka które goście dostaną w prezencie. jutro je lukrujemy....
w dodatku mieliśmy zaproszonych 45 osób a bedzie nieo ponad 30 bo kilka osób w obu rodzinach jest skłóconych. ehhh mam dość słuchania tych wszystkich historii Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- supcio! mój dosięga na razie tylko do kolan Cytat:
|
||
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja mojemu ostatnio pokazałam że ma nogi, dotykałam jego rączką nóżki ale był zdziwiony ![]() Cytat:
hmmm jakoś mnie to nie dziwi.... ja zawsze przesypuję do innego op. i modlę się by ten czas szybciej leciał by jak najszybciej pozbyć się z menu mleka....
|
|
#1458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() cudo! fajniutki kojec
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem szczerze że nigdy nie pomyślałabym że znalazłabym w nim robaka :/ |
|
|
|
|
#1460 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja od dawna stosuję tą metodę Ale właśnie tak jak pisała Agunia - mocno przyciskam młodego do siebie i szumię do ucha i kołyszę. Zwykle pomaga, ale dziś nie bałdzo... Ale w końcu zasnął Cytat:
Link z książką zapisałam Ja będę zamawiać po świętach ![]() Cytat:
dla Lu ![]() Nie mam innego wyjścia, tylko przeczekać... No metodę Nel to ja stosuję tak jak Ty pisałaś. Dziś owinęłam go też kocem. Po długim a ciężkim zasnął. Rozmawiałam na temat tego jego zachowania z teściową. Ona mówi, że zaczyna się problem ze spaniem, lęk przed obcymi... Mówi, że trochę za wcześnie ale najprawdopodobniej to już to. Pewnie ma rację, w końcu siedzi w tym od ponad 30 lat. |
|||
|
|
|
#1461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie dziwię Ci się, że nie chciałaś zostać w szpitalu. Ja tez się ostatnio nie zgodziłam... jak już bym musiała to bym przeżywała... ale obeszło się bez ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szczepienie Szkoda, że mąż nie chce wyjaśnić sprawy z mamą. Pewnie mołoby to spro wyjaśnić. Oby te zęby wychodziły Grunt, że druga babcia zachwycona małym Jak kto głupi to i wiadrem mądrości do głowy mu nie nalejesz. Cytat:
![]() Ja już probowałam wszystkiego z karmieniem. Nic nei pomaga. Jedyne co to suszarka włączona. Na leżaczku źle, na poduszce jeszcze gorzej Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję |
||||
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
odpowiedzieli szybko, dam Wam do przeczytania bo ciekawie pisze jak dla mnie
Jeśli chciałaby Pani wprowadzać gluten do diety dziecka za pomocą produktów HiPP to polecam produkty w następującej kolejności: I etap: Pierwsze jabłka BIO II etap: Jabłka i gruszki BIO III etap: Gruszki i jabłka z kleikiem orkiszowym BIO (produkt przeznaczony dla dzieci po 5 miesiącu życia). Mniej więcej 1/3 słoiczka odpowiada początkowej, dziennej zalecanej porcji glutenu (a więc 2-3g). W ofercie HiPP znajdzie Pani również produkty po 5. miesiącu zawierające gluten: Rosołek z kurczaka z kaszką manną BIO. W przypadku tego produktu odpowiednia ilość do stopniowego wprowadzania glutenu to ½ słoiczka. Wprowadzając gluten do diety dziecka można także wykorzystać Pierwsze ciasteczka BIO po 7. miesiącu. Jednak mogą być one podane wcześniej w formie kaszki. W tym celu rozpuścić 1-2 ciasteczka w kilku łyżkach soku lub mleka, które pije dziecko. Jeśli chodzi o kaszki mleczne (po 5 miesiącu) to proponuję: - Kaszkę mleczną Na Dobranoc Owsianka z jabłkami BIO - Kaszkę mleczną mannę Na Dzień Dobry Truskawki - Kaszkę mleczną wielozbożową Na Dobranoc Banany BIO W przypadku dwóch pierwszych kaszek najlepsza proporcja to 1 łyżka stołowa kaszki + ok. 30ml wody. Natomiast rekomendowana ilość dla kaszki z dodatkiem bananów to 2 łyżki stołowe kaszki + ok. 60ml wody. Dodatkowo, wśród (glutenowych) Przysmaków na Dobranoc HiPP, zalecaną dawkę glutenu odmierzy Pani podając 1/3 słoiczka danej kaszki. Z uwagi na to, że maluch jest alergikiem, proponuję wybierać produkty o jak najprostszym składzie, zawierające najlepiej już „sprawdzone” składniki, powoli rozszerzając o kolejne nowe. Pozdrawiam serdecznie, Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio słabo, boje sie ze trace pokarm![]() Cytat:
dynia albo ziemkniak![]() hej dziewczeta, istny dom wariatów, TZta nie bylo, ja sporzatałam kuchnie, przyszedl facet naprawiac nam domofon i wciaz mi dzownil i musiałam otwierać, a na dodatek piekłam ciasto w 5 minut w mikrofali, bo mi sie zachciało i wogóle nie wiedizałmw so ręcę włożyć,a ten dzowniący domofon doprowadzał mnie to szału |
||||
|
|
|
#1466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i współczuję kłopotów ze zdrowiem Cytat:
Chodzi za mną Twoja tarta jabłkowa. Chyba w sobotę znów ją upiekę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby chrzciny się udały
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam.
Któraś z Was pytała o świąteczne ubranka Młody dostał dziś bluzeczkę, białą, z długim rękawem, z rysunkiem i napisem "my first christmas". Bluzeczka jest z Pepco. Ja założę mu do tego granatowe jeansy i będzie jak znalazł na świąteczne zdjęcie. A nawet nie planowałam tego zakupu Jutro wrzucę fotkę bo dziś już nei mam siły.
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu dała te składniki osobno, w odstępach kilkudniowych, żeby sprawdzić co było winowajcą
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tez mam coraz mniej pokarmu. Raz, ze mały słabo je, a dwa, ze się stresuję..,
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znalazłam jakiś czerwono-biały pajac z kubusiem puchatkiem i napisem "Winny loves Christmas", muszę przymierzyć czy dobry. To chyba mama moja już dawno temu małej go sprezentowała, wtedy wydawał mi się taaaaaaki ogromny, a teraz dumam czy nie będzie za mały
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Jak zwykle nie do końca planowane
Kupiliśmy trochę pierdółek (słoiki, świeczki etc.), grzane wino bezalkoholowe
i taką pościel: 

zapomniał że moja mama ma urlop 
. Współczuję bardzo dobrze wiem jak się człowiek martwi jak dziecko nie chce jeść ja już miałam takie momenty że płakałam do mojej mamy mówiąc "zrób coś".

zębiszcza trzeba przeżyć i tyle.

i będzie kontynuacja, bo właśnie siostrze prezent na święta zamówiłam, do tego dla siebie książkę kucharską BLW z kubeczkiem doidy
. Brak słów i tyle. Przykre to bardzo...[COLOR="Silver"]
Musialam się tmy podzielić
Każdy zakup, jaki poczynimy z małżem uważa za zbędny, na każda zabawkę Antek za głupi jeszcze jest. Nawet sama nie poczyniła wysiłku, żeby mu coś na Mikołaja kupić, a mieszkamy razem.