Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 235 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-28, 07:29   #7021
Ela1
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
w tą niedzielę wybieram się na targi ślubne do warszawy - może będzie ciekawiej.
mam do Ciebie nieśmiała prośbę. Czy będąc na targach mogłabyś zwrócić uwagę na suknie z kolekcji Maggie Sottero? Tzn. interesuje mnie w jakiej cenie są jej kolekcje i czy w W-awie można je kupić w jakimś salonie, bo w Lublinie niestety nigdzie nie ma z podziękowaniem
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 08:36   #7022
nicky_1981
Rozeznanie

Cool Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Witam Wizazanki! Wybieram sie dziasiaj do p. Ani Ratajewskiej, wieczorkiem zdam relacje co i jak!
Nie wiem jak Wy ale ja dzisiaj jestem jak rozjechana zaba - nic mi sie nie chce!!!!!!!!!!!!!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 09:17   #7023
anulcia111
Przyczajenie

Witam Dziewczęta!!!
Pytałam Was juz kiedys czy wiecie cos może na temat kościoła Św. Józefa w Lublinie. Ja ślubuje tam 7 czerwca 2008, i mam dylemat czy to aby na pewno dobry wybór z tym kościołem. Usłyszałam ostatnio opinię ze tam " KSIĄDZ ZROBI Z WAS WARIATóW" Podobno każe sobie płacić za dekoracje, mówi ze jesli np dekoracja kosztuje 600 z tego 300 dla niego. Poza tym każe jeszcze przyjezdzac kmerzyscie i fotografowi zeby z nimi cos tam ustalać, a co najważniejsze to w sobote przed samym slubem chce zeby Panna Młoda przyjechała do niego, tylko nie wiadomo po co. Skutki są takie ze ta właśnie wspomniana Panna szła prawie z płaczem do slubu bo cos tam ten ksiądz bardzo namieszał.
w związku z tym pliss napiszcie czy cos może słyszałyście
anulcia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 09:24   #7024
anulcia111
Przyczajenie

AAAA i jeszcze poproszę Was bardzo o opinie na temat kościoła św. Andrzeja Boboli. Jak tam wygląda przygotowanie do ślubu, czy nie robia tam zbytnich problemów? A może wiecie coś o kosciele Dominikanów na Starym Miescie??? Mam po prostu wielki dylemat
Stary 2007-02-28, 09:50   #7025
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Mam pytanko o buty:Czy lepiej kupic skórzane czy nie, bo boję sie trochę w nowych od razu całą noc balować, a wiadomo jak to jest ze skórzanymi, dopasuja sie do nóżki. Widziałam fajne buciki w ryłko (balerinki)za 160zł niestety nie znalazłam zdjęcia na oficialnej stronie.
a w którym ryłku? na narutowicza? czy na zana?
moim zdaniem zdecydowanie skórzane, w lecie w sztucznych butach to można świra dostać

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 10:10   #7026
olahola
Raczkowanie

Zgadzam się z rudą - najlepsze buty to skórzane
Witam nowe forumki szczególnie GonieczkęWe - ja też mieszkam w Krakowie
anulcia, może spróbuj zadzwonić albo podejść do św. Józefa i dopytać się o wszystko... Jeśli do ślubu macie jeszcze trochę czasu, to jeśli okaże się, że tam Wam nie pasuje, będzie czas żeby zmienić. Wiadomo, że każdy ma inne podejście do oprawy, dużo też zależy od księdza, z którym się rozmawia...
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 10:11   #7027
anulcia111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Smarti_ter Pokaż wiadomość
Wiem, że nie są dla ludzi !!!! Trochę dziwnie się zachowują! Magdulka ja w tym kościele bylam chrzczona, miałam komunię i do tego bierzmowanie niefortunnie powstałkościół koło politechniki i nas przenieśli ale sercem zostałam w Józefie. 17.09.2006 bylam mamą chrzestną córeczki mojej siostry i w ogóle Do tego chcialabym i ksiądz w kancelarii Józefa poiwiedział że stoją za mną mocne argumenty żebym uciekła z parafii Politechniki wszytskie dokumenty są u nich itp itd, Magdulka powiedz mi tylko ile wczesniej trzeba u nich rezerwować datę i oczywiście jak wczesnie zacząć nauki a tak poza tym to składam spóźnione ale prosto z serca najlepsze życzenia i gratulacje !!!!
Widzę Smarti że jestesmy sąsiadkami z LSM, bo ja też kiedys należałam do parafii św. Józefa, a potem niestety przenieśli nas do tej małej kapliczki przy Politechnice, a tu to chyba bym nie pomiesciła swoich gosci na slubie.
Stary 2007-02-28, 10:14   #7028
anulcia111
Przyczajenie

Olahola byłam juz w parafii ale wiesz takich wieści to raczej ksiądz mi nie oznajmi , że np ma swoje humory, bo w kancelarii ksiądz posadził miłego organistę a ten to potulny i mocno sympatyczny, ale raczej jego zdanie mało się w tym wszystkim liczy.
Stary 2007-02-28, 10:19   #7029
olahola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulcia111 Pokaż wiadomość
Olahola byłam juz w parafii ale wiesz takich wieści to raczej ksiądz mi nie oznajmi , że np ma swoje humory, bo w kancelarii ksiądz posadził miłego organistę a ten to potulny i mocno sympatyczny, ale raczej jego zdanie mało się w tym wszystkim liczy.
a czy to jest ten kościół koło ZUSu? zaraz przy rondzie? nie znam Lublina po parafiach, ale może go kojarzę ...
Stary 2007-02-28, 10:41   #7030
anulcia111
Przyczajenie

Tak, tak to ten sam o którym mowisz Ola
Stary 2007-02-28, 10:53   #7031
olahola
Raczkowanie

anulcia, masz PW
Stary 2007-02-28, 11:04   #7032
anulcia111
Przyczajenie

Olahola Dziekuję za pomoc na pewno skorzystam.
Stary 2007-02-28, 12:25   #7033
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Widzę Smarti że jestesmy sąsiadkami z LSM, bo ja też kiedys należałam do parafii św. Józefa, a potem niestety przenieśli nas do tej małej kapliczki przy Politechnice, a tu to chyba bym nie pomiesciła swoich gosci na slubie.
anulcia 111 u sw.Jozefa bylam kiedys na slubie u bardzo dalekiej rodziny i podobalo mi sie,niestety co do ksiezy to nie mam pojecia a kapliczka przy politechnice jest super, bardzo fajne miejsce i super ksiadz(przynajmniej 2 lata temu tak bylo) i chyba wcale nie jest taka mala jak sie wydaje
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 12:31   #7034
anulcia111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez silvershine Pokaż wiadomość
anulcia 111 u sw.Jozefa bylam kiedys na slubie u bardzo dalekiej rodziny i podobalo mi sie,niestety co do ksiezy to nie mam pojecia a kapliczka przy politechnice jest super, bardzo fajne miejsce i super ksiadz(przynajmniej 2 lata temu tak bylo) i chyba wcale nie jest taka mala jak sie wydaje
Z kapliczką przy Politechnice jakoś w ogóle nie jestem związana, mimo ze to moja parafia to byłam tam chyba tylko 1 raz. Zastanawiam się jeszcze nad kościołem Boboli na Czechowie bo slyszałam ze to piękny kościół ( drugi w Lublinie po Katedrze najpiekniejszy) tak mi powiedziała osoba, która bywa na wielu ślubach i jest na bieżąco
Stary 2007-02-28, 13:03   #7035
*kasieńka*
Zadomowienie

ja też będę brać ślub u Św. Józefa, kurczę, mam nadzieję, ze nie będzie żadnych problemów.... Przestraszyłam się jak przeczytałam to co napisała anulcia111
Ja wiem napewno, że nie wezmę organisty z tego kościoła, bo jest tragiczny!! Nie mogę go nigdy zcierpieć w niedzielę!
*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 13:13   #7036
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Z kapliczką przy Politechnice jakoś w ogóle nie jestem związana, mimo ze to moja parafia to byłam tam chyba tylko 1 raz. Zastanawiam się jeszcze nad kościołem Boboli na Czechowie bo slyszałam ze to piękny kościół ( drugi w Lublinie po Katedrze najpiekniejszy) tak mi powiedziała osoba, która bywa na wielu ślubach i jest na bieżąco
Rzeczywiście piękny kościół - zresztą to moja była parafia i mój brat tam ślubował

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 13:57   #7037
anulcia111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Rzeczywiście piękny kościół - zresztą to moja była parafia i mój brat tam ślubował
Witaj miss.hot!!! Czy może wiesz coś więcej oprócz tego że to piękny kosciół. Czy mozesz mi cos powiedzieć odnośnie dekoracji, czy nie robią z tym problemów u Boboli. A w ogóle czy da się współpracować z księżmi stamtąd???
Stary 2007-02-28, 14:01   #7038
anulcia111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
ja też będę brać ślub u Św. Józefa, kurczę, mam nadzieję, ze nie będzie żadnych problemów.... Przestraszyłam się jak przeczytałam to co napisała anulcia111
Ja wiem napewno, że nie wezmę organisty z tego kościoła, bo jest tragiczny!! Nie mogę go nigdy zcierpieć w niedzielę!
No właśnie kasieńka, z tym organistą to u Józefa nie za ciekawie, ja myslałam ze to jakiś stary dziadeczek bez zębów, a jak poszłam do kancelarii i go zobaczyłam to to normalny facet tylko ze tak strasznie WYJE jak spiewa i w dodatku niewyraźnie.
Stary 2007-02-28, 14:15   #7039
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela1 Pokaż wiadomość
mam do Ciebie nieśmiała prośbę. Czy będąc na targach mogłabyś zwrócić uwagę na suknie z kolekcji Maggie Sottero? Tzn. interesuje mnie w jakiej cenie są jej kolekcje i czy w W-awie można je kupić w jakimś salonie, bo w Lublinie niestety nigdzie nie ma z podziękowaniem
Zupełnie niepotrzebna ta nieśmiałość. jeśli tylko nie dostanę oczopląsu od nadmiaru sukienek to sprawdzę te ceny

Za momencik zedytuję listę z adresami, powstawiam spacje jak radzicie.

pozdrawiam wszystkich
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-28, 14:39   #7040
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Witaj miss.hot!!! Czy może wiesz coś więcej oprócz tego że to piękny kosciół. Czy mozesz mi cos powiedzieć odnośnie dekoracji, czy nie robią z tym problemów u Boboli. A w ogóle czy da się współpracować z księżmi stamtąd???
Księża są ok, przynajmniej byli kiedy jeszcze byłam parafianką

Jeśli chodzi o dekoraację, to z tego co się orientuję to jest jakaś kwaiciarnia, która dekoruje tam dla wszystkich par biorących ślub w danym dniu - oczywiście koszty są dzielone

Stary 2007-02-28, 15:01   #7041
anulcia111
Przyczajenie

Dziekuję Ci miss.hot , każda nawet najmniejsza informacja jest dla mnie w tym momencie bardzo ważna, bo mam jeszcze troche czasu do czerwca 2008 więc jeszcze się waham co do kościoła, bo reszta juz pozałtwiana, a nie wiesz kto to proponuje tą kwiaciarnię?? Ksiądz czy ktoś inny??
Stary 2007-02-28, 15:25   #7042
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
mila25 doszło, dziękuję!

co do emaili to faktycznie są programy do wykrywania adresów w sieci, dlatego między innymi jak podawałam swój, to robiłam to ze spacją po nazwie i po małpie, wtedy nie wyskakuje jako mail tylko jako zwykły tekst. Dobrze byłoby przynajmniej tak poprawić wszystkie maile.

W pełni się z Toba zgadzam!
Stary 2007-02-28, 15:35   #7043
kitka14
Raczkowanie

Witam
Powiedzcie mi proszę-Czy w kościele św. Jadwigii Królowej na Czechowie są jakies dekoracje na ślubie? Czy wszystko w swoim zakresie? Czy można ewentulanie składać się na ozdoby ze wszystkimi parami ,które w tym dniu ślubują i dzielić koszty na wszystkich?

Ps. Jeśli chodzi o Kościół św. Boboli to jest bardzo ładny. A do tego mają fajne,nowoczesne, czerwone i ze skóry krzesła dla Państwa Mlodych i klęczniki.
kitka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 15:38   #7044
GonieczkaWe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
hmmm a ile kosztuje wesele w Victorii jeśli można wiedzieć? Albo może ktoś coiś wie o innych hotelach???
hej ho! sa 3 opcje i generalnie wyglada to tak, ze mni. to 110 a max. 160, ale w tym jest juz alkohol (chociaz mozesz miec swoj - my tak robimy), ciasta, owoce i napoje.
GonieczkaWe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 15:42   #7045
GonieczkaWe
Raczkowanie

Cytat:
AAAA i jeszcze poproszę Was bardzo o opinie na temat kościoła św. Andrzeja Boboli. Jak tam wygląda przygotowanie do ślubu, czy nie robia tam zbytnich problemów? A może wiecie coś o kosciele Dominikanów na Starym Miescie??? Mam po prostu wielki dylemat
Anulcia ! Kosciol Dominikanow na Starym Miescie jest piekny! My chcielismy tam brac slub, ale nie ma juz terminu na 16:00 I ksieza so naprawde przemili, a to przeciez jedna z wazniejszych rzeczy !
GonieczkaWe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 15:49   #7046
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez kitka14 Pokaż wiadomość
Witam
Ps. Jeśli chodzi o Kościół św. Boboli to jest bardzo ładny. A do tego mają fajne,nowoczesne, czerwone i ze skóry krzesła dla Państwa Mlodych i klęczniki.
Klęczniki rzeczywiście ładne, ale źle, że Państwo Młodzi siedzą w sumie daleko od siebie

Stary 2007-02-28, 17:53   #7047
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość

Nie wiem jak Wy ale ja dzisiaj jestem jak rozjechana zaba - nic mi sie nie chce!!!!!!!!!!!!!
... zgadzam sie w 100% to chyba ta pogoda tak działa

.. dlatego ja wyczekuje wiosny .... bo to okres radosny ale mi sie zrymowało
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 17:53   #7048
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wynajmujecie kogoś do dekoracji kościoła??
Na naukach poznalismy pare ,ktora ma slub godzine przed nami wiec z nimi zrzucamy sie na dekoracje kosciola.Firma ktora sie tym zajmuje(mieli swoje stoisko na targach)bierze za to 250zł to sporo.W cenie sa wysokie wazony z kwiatami przy lawkach,dywan i dekoracja krzeseł dla mlodych,oltarzaMoze znajdziemy gdzies taniej...
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 18:07   #7049
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Na naukach poznalismy pare ,ktora ma slub godzine przed nami wiec z nimi zrzucamy sie na dekoracje kosciola.Firma ktora sie tym zajmuje(mieli swoje stoisko na targach)bierze za to 250zł to sporo.W cenie sa wysokie wazony z kwiatami przy lawkach,dywan i dekoracja krzeseł dla mlodych,oltarzaMoze znajdziemy gdzies taniej...
Ale mieliscie fart
Stary 2007-02-28, 18:14   #7050
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

dla jescze niezdecydowanych (czyli m. in. dla mnie) podaje linka do fajnej stronki na której jest sporo adresów z sukniami ślubnymi kolekcje 2007
http://www.idealnyslub.eu/suknie_slu...lekcja2007.php
może sie komuś przyda
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości