|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Margosia Ty juz na nogach??
ja tez, szykuje sie do pracy. jakos tak slabo sie czuje, no ale nic, jak mus to mus
|
|
|
|
#3752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak mi się czasami chamsko beknie, to mówię do męża 'lepiej, żeby mi się bekało i odbijało, niż jakbym miała się porzygać..no nie?' Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-14 o 08:11 |
||||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, ze u mnie spadlo libido. nawet nie mysle o seksie.
od kiedy odkrylam ze jestem w ciazy nie bylo sexu u nas.... tylko jakies pieszczoty. |
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o 5 męża wyprawiam a potem idę dalej spać ale teraz już na nogach
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia dobra jesteś, no ale skoro możesz później odespać, bo nie ma sprawy.
mój tż dziś o 6 rano wrócił z nocki, a ja na 8 do pracy i tak się wymieniamy w tym tygodniu |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z moim widuje tylko w nocy i w niedziele
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobietki
witam znowu (co mnie bardzo cieszy) nowe mamusie Jedna z dziewczyn pytała o sposoby na pęcherz, zatem jako weteranka ciążowa w tym zakresie radzę wg zaleceń mojej gin: 1,5 l wody mineralnej + szklanka wody z sokiem z cytryny dziennie + 1 tabl Żuravitu 1 x dziennie. Mnie to pomogło. I prewencyjnie później Femisept 1 x 1 dziennie. Ale mówiła, że te wodę i sok z cytryną z żurawitem mogę do końca ciąży sobie pić/brać, narazie tego Femiseptu nie łykam.Uporałam się z pęcherzem i walczę teraz z chyba infekcją drożdżakową co prawda jest lepiej, dzięki tej kwasnej wodzie codziennie (czytałam, że pomaga), "wietrze" ile się da tzn nie noszę gatek do snu i jak jestem w domu, plus luźne ubrania.Czytałam, że dobrym sposobem jest kontakt seksualny z partnerem, ponieważ sperma ma odczyn kwaśny, ale nie powiem Wam czy działa bo nie stosowałam nie wiem kto pisał ten artykuł w necie ale to chyba nie jest zbyt mądre, żeby męża narażać na infekcję, po to tylko, żeby mi ulżyło na chwilę w każdym razie w poniedziałek poproszę gin o posiew i jakąś maść, lek.Margosia witaj w klubie, ja co prawda ostatnio zaniedbałam TŻ w tym zakresie bo ma teraz pracę bliżej ode mnie, ale cały zeszły rok wstawałam z nim o 5, czasem o 4 żeby mu pomóc w wyszykowaniu się do pracy (dojeżdżał 40 km w jedną stronę). Wracał bardzo późno, 19.00 czasem nawet o 23.00, a musiał być na 6 czy 7.00 rano. I wyglądał jak wrak człowieka czasami. No ale taka specyfika jego zawodu
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a pracuje codziennie od 6 lub 8 do 20 więc w ciągu dnia pożytek z niego marny ![]() No ale sam zarabia na kredyt i nasze utrzymanie więc się nie skarżę
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytyłyście coś? bo ja weszłam na wagę, a tam 1 kg więcej niestety ale działa u mnie zasada: "jesteś w ciąży, jedz ile chcesz" i ja to biorę baaaardzo dosłownie
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
A jak wyglądają Wasze wizyty u ginów? Czy za każdym razem jesteście badane? I czy wziernikiem? Ja dopiero 2 wizyty miałam i obie z usg dopochwowym. Ale tylko na pierwszej gin, ze tak powiem, sprawdził mnie. Za drugim razem miał jakby takie chęci, ale się rozmyślił, żeby mnie nie męczyć i zając się tym co najistotniejsze, czyli usg. Koleżanka, która jest prawie na finiszu ciąży i do tej pory chodziła do niego mówiła, że on jej w ogóle wziernikiem nie sprawdzał, tylko palcami i poprzez ucisk podbrzusza. A położna na nauce rodzenia uczulała ją i pozostałe przyszłe mamy, żeby dopilnować by gin sprawdzał poprzez wziernik dokładnie wnętrze pochwy, bo mogą się tam ukrywać jakieś zapalenia, grzybki i inne takie i później przy porodzie kobieta zaraża nimi od razu dziecko :/ A poprzez takie 'palcowe' sprawdzenie lekarz może przeoczyć zmiany wszelkie.
|
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis weszlam na wage ale tam bez zmian 58 kg a myslalam ze 2 kg przybralam bo ostatnio duuzo jadlam ale teraz zaczynam sie stopowac
kupilam duzo owocow jeszcze tylko dzis zgrzesze bigosem ![]() wymiotow nadal brak, chyba z dwa razy mi sie tylko tak podnioslo, raz tylko tak troszke jak popilam tabletki woda truskawkowa a tak czuje sie dobrze oby tak zostalo hehe ale piersi coraz bardziej bola ale wole to niz wymioty ![]() milego dnia pracujacym i nie pracujacym przyszlym mamusia
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i super. Lubię czytać takie dobre wieści ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38122330]Doświadczenia nie mam, ale znajome sobie to chwalą, a ja podziwiam, że im się to chce prać ![]() Ja sama jeszcze nie wiem, ale raczej na razie myślę o pampersach. Zresztą te pieluszki wielorazowe lepiej jest właśnie wprowadzić w którymś miesiącu, nie od samego początku, na początku może być ciężko.[/QUOTE] Ja chyba jednak zdecyduję się na takie jednorazowe. Te wielorazowe kupuje się raz na całe życie. Są droższe, ale je pierzesz, kolejne dziecko może je używać, ale tak naprawdę żeby nie prać codziennie to musiałabym kupić ich naprawdę duuuużo i naprawdę dużo wydać na raz. No i takie codzienne ich pranie to też męka. Cytat:
![]() O ty zołzo!! Pomyślałam sobie- A mam spore przedsięwzięcie z przodu, zapasik na zimę w postaci tłuszczyku, ale jak Gosia też ma i się odważy to ja też się odważę. A tu co? Jesteś szczuplutka jak modelka i masz pięknie zaokrąglony ciążowy brzuszek. Ja to w tej sytuacji chyba się nigdy zdjęciem nie "pochwalę" A ja dziś się nie lenię. Dojadam śniadanie, zabieram się do pracy, później pieczenie ciasta (oczywiście murzynek z dżemem ) i goście |
||
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3764 | |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepsze, że jak poszła do innego, którego poleciła położna, to on przy pierwszej kontroli zauważył jakieś grzybki, gdzie ona myślała, że jest wszystko ok :/ |
|
|
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
wreszcie Was nadrobiłam!Co do bólu piersi to mam tak samo, ale też doszłam do wniosku, że lepsze to niż wymioty ![]() Co do badania to wypowiem się w pon, po wizycie. Wydaje mi się, że jeżeli lekarz sam nie zbada to warto go o to poprosić, w końcu infekcje w ciąży są bardzo powszechne i szkoda się męczyć. Wiecie może jak to jest z cytologią, czy lekarz wykonuje, a jeśli tak co ile? |
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
a mnie mdli tylko wieczorem, od rana do godziny 15 czuję się świetnie, a po południu coraz gorzej, mdli mnie, jest mi nie dobrze i ogólnie mam kiepskie samopoczucie. Zamiast porannych mdłości mam wieczorne
|
|
|
|
#3768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))A po drugie chwal się I gwarantuje Ci, że potem samoocena wzrośnie +100 (no przecież wiem już z doświadczeniaNo i ucałuj od nas Mamę... Ciekawe, czy się zdziwi ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() I mówiłam, że to bardzo wczesne "poranne" mdłości ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Dziewczyny widzę Was wszystkie na pasku ![]() Jak każda z Was chociaż "Dzień dobry" napiszę, to założymy nowy wątek z listą Więc brać się do roboty!
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co dalej powie, ale to dopiero 27go grudnia |
|
|
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chwal dnia przed zachodem slonca wlasnie w pracy zrobilo mi sie tak nie dobrze ze szok ale tylko znow naciaganie .. ale pomaga mi wachanie mandarynek
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Syl993 współczuję Ci tych wymiotów
Ja na początku miałam tylko mdłości, rano i wieczorem lub pod wpływem jakiegoś bodźca zapachowego. Teraz już mam spokój, no te bodźce zapachowe czasami jeszcze robią swoje ![]() dzoan piekarnik na termoobieg Piersi też mnie bardzo bolały (mój pierwszy objaw ciążowy) ale teraz już troszeczkę tylko przy dotyku pobolewają ![]() W ogóle czuję się super teraz A apetyt aż za bardzo mi dopisuje![]() Jeszcze nie byłam badana ani wziernikiem, ani nie miałam cytologii, nawet zwykłego badania ginekologicznego nie było więc muszę się upomnieć. Na razie na wszystkich dwóch wizytach miałam usg robione tylko.My mieliśmy nakazany celibat tylko na samym początku bo miałam dość silne bóle podbrzusza, ale ostatnio już mam bardzo rzadko i lekkie więc gin pozwoliła się kochać normalnie Tylko sęk w tym, że jakoś mnie nie ciągnie specjalnie do seksu ostatnio![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry kochane |
|
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Wszystkim
![]() Czy ktoś mnie w ogóle jeszcze pamięta? ![]() Nadziwić się nie mogę jak Wy dużo piszecie i kiedy Wy to robicie?! ja niestety czasu na udzielanie nie mam ![]() W środę byłam u lekarza, moje szczęście ma 3 cm . Nie chwaląc się, mdłości pomału ustępują![]() Piękne macie brzuszki, mój odstaję lekko ale szału nie ma ![]() Aaa i przez dwa tygodnie przytyłam tylko 300 gram Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję oczywiście |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniale, że Twoje Szczęście tak ładnie rośnie I badania na pewno wyjdą ok, a Wy sobie pooglądacie Malucha z każdej strony
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie, żeby trzymać dziś kciuki za mnie? USG raczej nie będę miała, ale wizyta to wizyta
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
co ty gadasz Margosia?wiedzialam.ze Cie kojarze z kads sasiadeczko
(po zdjeciu oczywiscie)
|
|
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zacisniete no i czekamy teraz (prawie) spokojnie na relacje ![]() Cytat:
Nie wychodzę więcej z domu
|
|
#3778 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wody piję sporo, choć zimą tak się nie chce jak latem. Brałam kiedyś Żurascin z witaminą C ale nic nie pomagał. Jak to jest z gorącymi kąpielami w ciąży? Od początku nie powinno się leżeć w wannie z gorącą wodą, czy od któregoś konkretnego miesiąca? Cytat:
Spróbuje ten Femisept URO, może mnie ochroni ![]() Tak owszem, mam 20 lat
|
||
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3780 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jest identycznie, seks mógłby dla mnie w ogóle nie istnieć. Mój biedny mąż jest przez to strasznie pokrzywdzony, a ja niestety nie potrafię sie zmusić, szczególnie, że nudność zamiast powoli zanikać to się teraz nasilają i nie mam ochoty na nic...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Nie jem warzyw praktycznie w ogóle bo nie mam ochoty. Mój ukochany sok pomidorowy stał się moim wrogiem. Czasami zjem jakiś owoc ale to też mało;/ Pocieszam się jedynie tym że moje tabletki z kwasem mają jakies tam witaminy.

radzę wg zaleceń mojej gin: 1,5 l wody mineralnej + szklanka wody z sokiem z cytryny dziennie + 1 tabl Żuravitu 1 x dziennie. Mnie to pomogło. I prewencyjnie później Femisept 1 x 1 dziennie. Ale mówiła, że te wodę i sok z cytryną z żurawitem mogę do końca ciąży sobie pić/brać, narazie tego Femiseptu nie łykam.
co prawda jest lepiej, dzięki tej kwasnej wodzie codziennie (czytałam, że pomaga), "wietrze" ile się da

:pijemy :
Na razie na wszystkich dwóch 
. Nie chwaląc się, mdłości pomału ustępują
(po zdjeciu oczywiscie)