Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 08:06   #3751
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Margosia Ty juz na nogach??
ja tez, szykuje sie do pracy.
jakos tak slabo sie czuje, no ale nic, jak mus to mus

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:08   #3752
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Uwaga przepis:
Murzynek z dżemem.

Pieczemy w 180 st. przez 40-50 min.
A piekarnik ustawić na góra-dół czy termoobieg? a może tylko dół? Dopiero od niedawna jestem panią domu i uczę się kulinarnych zabiegów

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość

Jem zupke chinśką. To bardzo niedobrze? Moje usprawiedliwienie jest takie że jem ją pierwszy raz w ciąży;p A tak w ogóle to boje się że źle się odżywiam Nie jem warzyw praktycznie w ogóle bo nie mam ochoty. Mój ukochany sok pomidorowy stał się moim wrogiem. Czasami zjem jakiś owoc ale to też mało;/ Pocieszam się jedynie tym że moje tabletki z kwasem mają jakies tam witaminy.
Ja w pracy kilka razy piłam gorące kubki, głównie rosołek. Jak nigdy zaczęło mi wchodzić coś tak chemicznego. Moim usprawiedliwieniem jest to, że lepiej się po takim rosołku czuję, mdłości mijają i czuję się nasycona na dłuższy czas. Aż żal, że nie jest to zdrowe jedzonko

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakto jest w ciazy z seksem? Gin. Powiedzial ze nalezy uwazac a ja z racji tego ze jestem mloda i lubie seks kocham sie z narzeczonym prawie codziennie.
Mnie było głupio zapytać gina czy możemy z mężem bzyku bzyku Ale uznałam, że skoro sam z siebie nie powiedział, ze póki co to absolutnie zabronione, tzn. ze jest dozwolone. Co prawda nie kochamy się bardzo często, średnio raz na tydzień. Czasami miałam taką ochotę, że niemal musiałam męża zmusić Zwłaszcza, że doznania są większe niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny wyszłam spad prysznica właśnie i wyobraźcie sobie, że piersi zazynają mnie boleć, szczypać i piec.
zaczyna się!!!
a już myślałam, że ta przyjemność mnie ominie
Mnie piersi bolą mam wrażenie, ze niemal od początku ciąży. Potwierdzoną miałam w ok 5 tyg, a bolały mnie 2 tyg przed i to przez ich ból właśnie wywęszyłam możliwą ciążę Przed okresami sporadycznie bolały mnie piersi, a już na pewno nie tak długi czas i nie tak intensywnie. Innym dziwnym zjawiskiem było u mnie ciągłe odbijanie..czy coś zjadłam czy nie to ciągle mi się odbijało..to tez trwało i trwało i wszystko to trwa do dziś

A jak mi się czasami chamsko beknie, to mówię do męża 'lepiej, żeby mi się bekało i odbijało, niż jakbym miała się porzygać..no nie?'

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2012-12-14 o 08:11
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:14   #3753
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a wiecie, ze u mnie spadlo libido. nawet nie mysle o seksie.
od kiedy odkrylam ze jestem w ciazy nie bylo sexu u nas.... tylko jakies pieszczoty.

Stary 2012-12-14, 08:22   #3754
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia Ty juz na nogach??
ja tez, szykuje sie do pracy.
jakos tak slabo sie czuje, no ale nic, jak mus to mus
A o która godzinę pytasz? 8 czy 5?

o 5 męża wyprawiam a potem idę dalej spać
ale teraz już na nogach

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:27   #3755
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Margosia dobra jesteś, no ale skoro możesz później odespać, bo nie ma sprawy.
mój tż dziś o 6 rano wrócił z nocki, a ja na 8 do pracy i tak się wymieniamy w tym tygodniu

Stary 2012-12-14, 08:39   #3756
Margosia__
Zakorzenienie

Ja się z moim widuje tylko w nocy i w niedziele

Mały
Stary 2012-12-14, 08:54   #3757
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry kobietki witam znowu (co mnie bardzo cieszy) nowe mamusie i gratuluję kolejnych udanych wizyt ja mam w poniedziałek i jak Was podczytuję, to coraz bardziej nie mogę się doczekać...
Jedna z dziewczyn pytała o sposoby na pęcherz, zatem jako weteranka ciążowa w tym zakresie radzę wg zaleceń mojej gin: 1,5 l wody mineralnej + szklanka wody z sokiem z cytryny dziennie + 1 tabl Żuravitu 1 x dziennie. Mnie to pomogło. I prewencyjnie później Femisept 1 x 1 dziennie. Ale mówiła, że te wodę i sok z cytryną z żurawitem mogę do końca ciąży sobie pić/brać, narazie tego Femiseptu nie łykam.
Uporałam się z pęcherzem i walczę teraz z chyba infekcją drożdżakową czytałam, że podczas ciąży zmienia się pH w pochwie z kwaśnego na bardziej zasadowy i bardzo łatwo taką infekcję złapać i chociażby nie wiem jakbym o siebie dbała chyba zaliczę wszystkie dolegliwości związane z ukadem mocz-płciowym co prawda jest lepiej, dzięki tej kwasnej wodzie codziennie (czytałam, że pomaga), "wietrze" ile się da tzn nie noszę gatek do snu i jak jestem w domu, plus luźne ubrania.

Czytałam, że dobrym sposobem jest kontakt seksualny z partnerem, ponieważ sperma ma odczyn kwaśny, ale nie powiem Wam czy działa bo nie stosowałam nie wiem kto pisał ten artykuł w necie ale to chyba nie jest zbyt mądre, żeby męża narażać na infekcję, po to tylko, żeby mi ulżyło na chwilę w każdym razie w poniedziałek poproszę gin o posiew i jakąś maść, lek.

Margosia witaj w klubie, ja co prawda ostatnio zaniedbałam TŻ w tym zakresie bo ma teraz pracę bliżej ode mnie, ale cały zeszły rok wstawałam z nim o 5, czasem o 4 żeby mu pomóc w wyszykowaniu się do pracy (dojeżdżał 40 km w jedną stronę). Wracał bardzo późno, 19.00 czasem nawet o 23.00, a musiał być na 6 czy 7.00 rano. I wyglądał jak wrak człowieka czasami. No ale taka specyfika jego zawodu
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 09:02   #3758
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Margosia witaj w klubie, ja co prawda ostatnio zaniedbałam TŻ w tym zakresie bo ma teraz pracę bliżej ode mnie, ale cały zeszły rok wstawałam z nim o 5, czasem o 4 żeby mu pomóc w wyszykowaniu się do pracy (dojeżdżał 40 km w jedną stronę). Wracał bardzo późno, 19.00 czasem nawet o 23.00, a musiał być na 6 czy 7.00 rano. I wyglądał jak wrak człowieka czasami. No ale taka specyfika jego zawodu
Ja tam jestem kanapowcem całodziennym to mogę temu mojemu biednemu Tż zrobić to śniadanie
no a pracuje codziennie od 6 lub 8 do 20 więc w ciągu dnia pożytek z niego marny
No ale sam zarabia na kredyt i nasze utrzymanie więc się nie skarżę

Mały
Stary 2012-12-14, 09:10   #3759
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja tam jestem kanapowcem całodziennym to mogę temu mojemu biednemu Tż zrobić to śniadanie
no a pracuje codziennie od 6 lub 8 do 20 więc w ciągu dnia pożytek z niego marny
No ale sam zarabia na kredyt i nasze utrzymanie więc się nie skarżę
Tak czy siak, nie każdego stać na wstawanie tak rano

Przytyłyście coś? bo ja weszłam na wagę, a tam 1 kg więcej niestety ale działa u mnie zasada: "jesteś w ciąży, jedz ile chcesz" i ja to biorę baaaardzo dosłownie
Stary 2012-12-14, 09:16   #3760
dzoan
Zakorzenienie

A jak wyglądają Wasze wizyty u ginów? Czy za każdym razem jesteście badane? I czy wziernikiem? Ja dopiero 2 wizyty miałam i obie z usg dopochwowym. Ale tylko na pierwszej gin, ze tak powiem, sprawdził mnie. Za drugim razem miał jakby takie chęci, ale się rozmyślił, żeby mnie nie męczyć i zając się tym co najistotniejsze, czyli usg. Koleżanka, która jest prawie na finiszu ciąży i do tej pory chodziła do niego mówiła, że on jej w ogóle wziernikiem nie sprawdzał, tylko palcami i poprzez ucisk podbrzusza. A położna na nauce rodzenia uczulała ją i pozostałe przyszłe mamy, żeby dopilnować by gin sprawdzał poprzez wziernik dokładnie wnętrze pochwy, bo mogą się tam ukrywać jakieś zapalenia, grzybki i inne takie i później przy porodzie kobieta zaraża nimi od razu dziecko :/ A poprzez takie 'palcowe' sprawdzenie lekarz może przeoczyć zmiany wszelkie.
Stary 2012-12-14, 09:18   #3761
La_Mezcla
Wtajemniczenie

ja dzis weszlam na wage ale tam bez zmian 58 kg a myslalam ze 2 kg przybralam bo ostatnio duuzo jadlam ale teraz zaczynam sie stopowac kupilam duzo owocow jeszcze tylko dzis zgrzesze bigosem

wymiotow nadal brak, chyba z dwa razy mi sie tylko tak podnioslo, raz tylko tak troszke jak popilam tabletki woda truskawkowa a tak czuje sie dobrze oby tak zostalo hehe ale piersi coraz bardziej bola ale wole to niz wymioty

milego dnia pracujacym i nie pracujacym przyszlym mamusia
Stary 2012-12-14, 09:18   #3762
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Jestem i stawiam soczki dal wszystkich:pijemy :
jest dzidzia i serduszko:jup i:
na początku nie mogła jej znaleźć, sam pęcherzyk tylko było widać, myślałam, ze zejdę tam na zawał, ale na szczęście znalazła ją. Ja wg kalkulatora jest 7 tyd. 3 dzień, a wg USG to dopiero 6 tydź. 0 dni. Trochę się martwię, że taka mała ale mam nadzieję, że urośnie
Następna wizyta 03,01 i mogłam mieć za 4 tygodnie ale chciałam za 3 bo wolę być pewna, że rośnie
No i super. Lubię czytać takie dobre wieści

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38122330]Doświadczenia nie mam, ale znajome sobie to chwalą, a ja podziwiam, że im się to chce prać
Ja sama jeszcze nie wiem, ale raczej na razie myślę o pampersach. Zresztą te pieluszki wielorazowe lepiej jest właśnie wprowadzić w którymś miesiącu, nie od samego początku, na początku może być ciężko.[/QUOTE]

Ja chyba jednak zdecyduję się na takie jednorazowe. Te wielorazowe kupuje się raz na całe życie. Są droższe, ale je pierzesz, kolejne dziecko może je używać, ale tak naprawdę żeby nie prać codziennie to musiałabym kupić ich naprawdę duuuużo i naprawdę dużo wydać na raz. No i takie codzienne ich pranie to też męka.

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakto jest w ciazy z seksem? Gin. Powiedzial ze nalezy uwazac a ja z racji tego ze jestem mloda i lubie seks kocham sie z narzeczonym prawie codziennie.
Zakaz w naszym wypadku. Pani doktor zakazała, ale nie mam kompletnie ochoty, więc w sumie ciesze się z tego zakazu

Cytat:
Macie Zołzy
Małego Walenia
O ty zołzo!! Pomyślałam sobie- A mam spore przedsięwzięcie z przodu, zapasik na zimę w postaci tłuszczyku, ale jak Gosia też ma i się odważy to ja też się odważę. A tu co? Jesteś szczuplutka jak modelka i masz pięknie zaokrąglony ciążowy brzuszek. Ja to w tej sytuacji chyba się nigdy zdjęciem nie "pochwalę"

A ja dziś się nie lenię. Dojadam śniadanie, zabieram się do pracy, później pieczenie ciasta (oczywiście murzynek z dżemem ) i goście Moja mam ma dziś urodziny i świętujemy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 09:21   #3763
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A jak wyglądają Wasze wizyty u ginów? Czy za każdym razem jesteście badane? I czy wziernikiem? Ja dopiero 2 wizyty miałam i obie z usg dopochwowym. Ale tylko na pierwszej gin, ze tak powiem, sprawdził mnie. Za drugim razem miał jakby takie chęci, ale się rozmyślił, żeby mnie nie męczyć i zając się tym co najistotniejsze, czyli usg. Koleżanka, która jest prawie na finiszu ciąży i do tej pory chodziła do niego mówiła, że on jej w ogóle wziernikiem nie sprawdzał, tylko palcami i poprzez ucisk podbrzusza. A położna na nauce rodzenia uczulała ją i pozostałe przyszłe mamy, żeby dopilnować by gin sprawdzał poprzez wziernik dokładnie wnętrze pochwy, bo mogą się tam ukrywać jakieś zapalenia, grzybki i inne takie i później przy porodzie kobieta zaraża nimi od razu dziecko :/ A poprzez takie 'palcowe' sprawdzenie lekarz może przeoczyć zmiany wszelkie.
Ja Ci za bardzo nie pomogę bo 2gi raz idę dopiero za 3 dni ale z tego co słyszałam o mojej gin, za każdym razem jest "kontrola" z wziernikiem, za to usg co jakiś czas. Myślę, że możesz sama zaproponować takie badanie, bo chciałabyś się upewnić czy wszystko jest w porządku.
Stary 2012-12-14, 09:34   #3764
roxy20
Raczkowanie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Polozna powiedziala, ze to normalne i moge isc na jakis tam oddzial i tam sprawdza czy nie jestem odwodniona ale nic innego i moge isc do gp ona mi da jakies srodki na dowodnienie ( istnieje takie slowo? ) sie ale nic na wymioty takie nie da sie poradzic ;( boje sie, ze bede miala anemie i bedzie wszystkiego brakowala dla dzidziusia, bo moja mama wlasnie podobnie przechodzila ciaze i w jej organizmie brakowalo wszystkie, przez cala ciaze na zastrzykach byla, abym sie rozwijala dobrze
Wiesz co, ja też cały czas wymiotuję, rano(samą śliną...), wieczorem, w dzień, ale zawsze coś zostanie z tego co zjem...
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 09:35   #3765
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci za bardzo nie pomogę bo 2gi raz idę dopiero za 3 dni ale z tego co słyszałam o mojej gin, za każdym razem jest "kontrola" z wziernikiem, za to usg co jakiś czas. Myślę, że możesz sama zaproponować takie badanie, bo chciałabyś się upewnić czy wszystko jest w porządku.
Koleżanka jak ginowi delikatnie zasugerowała kontrolę (zmyśliła, że ma dziwny śluz), to on zamiast sprawdzić przepisał jej jakieś globulki
A najlepsze, że jak poszła do innego, którego poleciła położna, to on przy pierwszej kontroli zauważył jakieś grzybki, gdzie ona myślała, że jest wszystko ok :/
Stary 2012-12-14, 09:36   #3766
Sofina
Raczkowanie

Cześć wreszcie Was nadrobiłam!

Co do bólu piersi to mam tak samo, ale też doszłam do wniosku, że lepsze to niż wymioty

Co do badania to wypowiem się w pon, po wizycie. Wydaje mi się, że jeżeli lekarz sam nie zbada to warto go o to poprosić, w końcu infekcje w ciąży są bardzo powszechne i szkoda się męczyć. Wiecie może jak to jest z cytologią, czy lekarz wykonuje, a jeśli tak co ile?
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 09:39   #3767
aremalgos
Rozeznanie

a mnie mdli tylko wieczorem, od rana do godziny 15 czuję się świetnie, a po południu coraz gorzej, mdli mnie, jest mi nie dobrze i ogólnie mam kiepskie samopoczucie. Zamiast porannych mdłości mam wieczorne
Stary 2012-12-14, 09:45   #3768
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
zołzo!! Pomyślałam sobie- A mam spore przedsięwzięcie z przodu, zapasik na zimę w postaci tłuszczyku, ale jak Gosia też ma i się odważy to ja też się odważę. A tu co? Jesteś szczuplutka jak modelka i masz pięknie zaokrąglony ciążowy brzuszek. Ja to w tej sytuacji chyba się nigdy zdjęciem nie "pochwalę"

A ja dziś się nie lenię. Dojadam śniadanie, zabieram się do pracy, później pieczenie ciasta (oczywiście murzynek z dżemem ) i goście Moja mam ma dziś urodziny i świętujemy
W tym brzuchu nie ma ani pół grama ciąży (tylko nikt o tym nie wie ) Mówię Wam, że mam taki od kilku lat (a nawet słonice tak długo w ciąży nie chodzą ))
A po drugie chwal się I gwarantuje Ci, że potem samoocena wzrośnie +100 (no przecież wiem już z doświadczenia

No i ucałuj od nas Mamę... Ciekawe, czy się zdziwi

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość

Co do bólu piersi to mam tak samo, ale też doszłam do wniosku, że lepsze to niż wymioty

Co do badania to wypowiem się w pon, po wizycie. Wydaje mi się, że jeżeli lekarz sam nie zbada to warto go o to poprosić, w końcu infekcje w ciąży są bardzo powszechne i szkoda się męczyć. Wiecie może jak to jest z cytologią, czy lekarz wykonuje, a jeśli tak co ile?
cytologię miałam na pierwszej wizycie jak powiedziałam, ze jestem w ciąży a czy ją trzeba powtórzyć to nie wiem

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
a mnie mdli tylko wieczorem, od rana do godziny 15 czuję się świetnie, a po południu coraz gorzej, mdli mnie, jest mi nie dobrze i ogólnie mam kiepskie samopoczucie. Zamiast porannych mdłości mam wieczorne
To masz identycznie jak ja tylko ja miałam jeszcze później bo od około 18... a 21 to było apogeum
I mówiłam, że to bardzo wczesne "poranne" mdłości

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Dziewczyny widzę Was wszystkie na pasku

Jak każda z Was chociaż "Dzień dobry" napiszę, to założymy nowy wątek z listą Więc brać się do roboty!

Mały
Stary 2012-12-14, 09:45   #3769
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam cytologię w maju, więc mój gin powiedział, że teraz nie trzeba robić, robiłam co roku
nie wiem co dalej powie, ale to dopiero 27go grudnia
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:02   #3770
La_Mezcla
Wtajemniczenie

nie chwal dnia przed zachodem slonca wlasnie w pracy zrobilo mi sie tak nie dobrze ze szok ale tylko znow naciaganie .. ale pomaga mi wachanie mandarynek
Stary 2012-12-14, 10:04   #3771
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
nie chwal dnia przed zachodem slonca wlasnie w pracy zrobilo mi sie tak nie dobrze ze szok ale tylko znow naciaganie .. ale pomaga mi wachanie mandarynek
Najważniejsze, ze coś pomaga

Mały
Stary 2012-12-14, 10:09   #3772
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Syl993 współczuję Ci tych wymiotów , w ogóle współczuję wam wszystkim, które mają wymioty.
Ja na początku miałam tylko mdłości, rano i wieczorem lub pod wpływem jakiegoś bodźca zapachowego. Teraz już mam spokój, no te bodźce zapachowe czasami jeszcze robią swoje

dzoan piekarnik na termoobieg

Piersi też mnie bardzo bolały (mój pierwszy objaw ciążowy) ale teraz już troszeczkę tylko przy dotyku pobolewają
W ogóle czuję się super teraz A apetyt aż za bardzo mi dopisuje

Jeszcze nie byłam badana ani wziernikiem, ani nie miałam cytologii, nawet zwykłego badania ginekologicznego nie było więc muszę się upomnieć. Na razie na wszystkich dwóch wizytach miałam usg robione tylko.

My mieliśmy nakazany celibat tylko na samym początku bo miałam dość silne bóle podbrzusza, ale ostatnio już mam bardzo rzadko i lekkie więc gin pozwoliła się kochać normalnie Tylko sęk w tym, że jakoś mnie nie ciągnie specjalnie do seksu ostatnio

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry kochane

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:11   #3773
BelleFramboise
Raczkowanie

Dzień Dobry Wszystkim
Czy ktoś mnie w ogóle jeszcze pamięta?
Nadziwić się nie mogę jak Wy dużo piszecie i kiedy Wy to robicie?! ja niestety czasu na udzielanie nie mam

W środę byłam u lekarza, moje szczęście ma 3 cm pięknie rośnie. Za tydzień w piątek mam badania prenatalne, już nie mogę się doczekać ale i też strasznie się ich boję. Nie chwaląc się, mdłości pomału ustępują Jestem od wczoraj na L4, ale i tak do pracy muszę "zaglądać", dzisiaj mam labę i leżę jeszcze w wyrku Cycki bolą nadal, brzuch pobolewa, ale nie ma co narzekać, zawsze mogłoby być gorzej
Piękne macie brzuszki, mój odstaję lekko ale szału nie ma
Aaa i przez dwa tygodnie przytyłam tylko 300 gram

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję oczywiście

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:20   #3774
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Wszystkim
Czy ktoś mnie w ogóle jeszcze pamięta?
Nadziwić się nie mogę jak Wy dużo piszecie i kiedy Wy to robicie?! ja niestety czasu na udzielanie nie mam

W środę byłam u lekarza, moje szczęście ma 3 cm pięknie rośnie. Za tydzień w piątek mam badania prenatalne, już nie mogę się doczekać ale i też strasznie się ich boję. Nie chwaląc się, mdłości pomału ustępują Jestem od wczoraj na L4, ale i tak do pracy muszę "zaglądać", dzisiaj mam labę i leżę jeszcze w wyrku Cycki bolą nadal, brzuch pobolewa, ale nie ma co narzekać, zawsze mogłoby być gorzej
Piękne macie brzuszki, mój odstaję lekko ale szału nie ma
Aaa i przez dwa tygodnie przytyłam tylko 300 gram

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję oczywiście
Pewnie, że pamiętamy

Wspaniale, że Twoje Szczęście tak ładnie rośnie
I badania na pewno wyjdą ok, a Wy sobie pooglądacie Malucha z każdej strony

Mały
Stary 2012-12-14, 10:27   #3775
mela1234
Zakorzenienie

Pamiętacie, żeby trzymać dziś kciuki za mnie? USG raczej nie będę miała, ale wizyta to wizyta
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:28   #3776
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z drugiej strony- Bieżanów
Ale na Bronowicach mam lekarza
co ty gadasz Margosia?wiedzialam.ze Cie kojarze z kads sasiadeczko(po zdjeciu oczywiscie)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:31   #3777
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Pamiętacie, żeby trzymać dziś kciuki za mnie? USG raczej nie będę miała, ale wizyta to wizyta
Już pamiętamy

Zacisniete no i czekamy teraz (prawie) spokojnie na relacje
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
co ty gadasz Margosia?wiedzialam.ze Cie kojarze z kads sasiadeczko(po zdjeciu oczywiscie)
osz kurcze pieczone Nie wychodzę więcej z domu

Mały
Stary 2012-12-14, 10:34   #3778
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Jedna z dziewczyn pytała o sposoby na pęcherz, zatem jako weteranka ciążowa w tym zakresie radzę wg zaleceń mojej gin: 1,5 l wody mineralnej + szklanka wody z sokiem z cytryny dziennie + 1 tabl Żuravitu 1 x dziennie. Mnie to pomogło. I prewencyjnie później Femisept 1 x 1 dziennie. Ale mówiła, że te wodę i sok z cytryną z żurawitem mogę do końca ciąży sobie pić/brać, narazie tego Femiseptu nie łykam.
Uporałam się z pęcherzem i walczę teraz z chyba infekcją drożdżakową czytałam, że podczas ciąży zmienia się pH w pochwie z kwaśnego na bardziej zasadowy i bardzo łatwo taką infekcję złapać i chociażby nie wiem jakbym o siebie dbała chyba zaliczę wszystkie dolegliwości związane z ukadem mocz-płciowym co prawda jest lepiej, dzięki tej kwasnej wodzie codziennie (czytałam, że pomaga), "wietrze" ile się da tzn nie noszę gatek do snu i jak jestem w domu, plus luźne ubrania.
Dzięki za radę! Mnie kiedyś pomagała butelka z gorącą wodą między nogami Wody piję sporo, choć zimą tak się nie chce jak latem. Brałam kiedyś Żurascin z witaminą C ale nic nie pomagał.

Jak to jest z gorącymi kąpielami w ciąży? Od początku nie powinno się leżeć w wannie z gorącą wodą, czy od któregoś konkretnego miesiąca?

Cytat:
Asiunia1230 nie bierz furaginu, ja wzięłam 2 tabletki i mnie ginekolog bardzo zrypała, nie wolno!

Mnie na zapalenie przepisała zapobiegawczo Femisept URO, mam brać 3 razy dziennie przez 10 dni, a potem 1 tabletkę na noc do końca miesiąca. Z tym, że mi przeszło po furaginiewięc co do skuteczności się nie wypowiem jeszcze... W pon mam wizytę i będę miała wyniku moczu to może coś więcej będę w stanie powiedzieć Z tym, że ja przed ciążą często miałam zapalenie pęcherza, więc może faktycznie działa, na razie odpukać nie narzekam.

Femisept kosztuje ok 23 zł 60 tabletek więc wiele nie stracisz, a może pomóc
W internecie przeczytałam, że ginekolodzy przepisują w czasie ciąży właśnie furagin. Ale skoro mówisz, że Twój cię ochrzanił to nie będę ryzykować. Mi te wszystkie z wyciągiem z żurawiny nie pomagają. Kiedyś kupiłam uro coś tam (tabletki w ciemnej szklanej buteleczce) i po tym miałam jeszcze gorzej, bo sikałam z krwią, w ulotce było napisane by w takim przypadku odstawić więc tak też zrobiłam i krwi już nie było.
Spróbuje ten Femisept URO, może mnie ochroni

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Asiunia1230 gdzieś pisałaś że masz 20 lat, zgadza się?
Tak owszem, mam 20 lat
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:36   #3779
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dzięki za radę! Mnie kiedyś pomagała butelka z gorącą wodą między nogami Wody piję sporo, choć zimą tak się nie chce jak latem. Brałam kiedyś Żurascin z witaminą C ale nic nie pomagał.

Jak to jest z gorącymi kąpielami w ciąży? Od początku nie powinno się leżeć w wannie z gorącą wodą, czy od któregoś konkretnego miesiąca?
Od początku

Mały
Stary 2012-12-14, 10:37   #3780
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
a wiecie, ze u mnie spadlo libido. nawet nie mysle o seksie.
od kiedy odkrylam ze jestem w ciazy nie bylo sexu u nas.... tylko jakies pieszczoty.
u mnie jest identycznie, seks mógłby dla mnie w ogóle nie istnieć. Mój biedny mąż jest przez to strasznie pokrzywdzony, a ja niestety nie potrafię sie zmusić, szczególnie, że nudność zamiast powoli zanikać to się teraz nasilają i nie mam ochoty na nic...
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości