|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
Przyszła kolej na salon i znowu zwracam się do Was.
Ściany wymalowaliśmy dekoralem: beżowy jasny. Firanki jak już wcześniej pisałam będą białe i do tego jasne, proste bawełniane zasłony. Na podłodze mamy jasny parkiet i będą do tego białe listwy. Drzwi i okna również są białe. Zamówiliśmy dębowy nie duży stół i dębowe krzesła. Sofa miała być jasna, ale w końcu będzie czekoladowa z jasnymi poduszkami, przez większość czasu będzie na niej pewnie ecru kocyk. Tutaj prośba o pomoc, marzy mi się taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087072/ stolik kawowy i biała niska półka pod tv (tv będzie zawieszony na ścianie). Boję się jednak, czy to wszystko będzie do siebie pasowało. Bardzo proszę o opinię. |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie, tak lekko dotykajace tematu wątku. Gdzie można kupić narzuty i/lub koce?
Może niektórym sie to pytanie wyda dziwne, ale nie wiem do jakiego sklepu mam sie udać, a nie chce zamawiac przez Internet
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatiska w Home&You mozna kupić narzuty. Jeśli macie next home w okolicy- tam też można, w ikei też
|
|
|
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie z nowosci nienajlepsze wiadomosci, bo wspominana popekana fuga na podlodze w lazience, byla juz poprawiana 2 razy i wciaz jest ten sam problem
![]() Cytat:
Ale nie szkodzi, poczekam na efekt koncowy![]() A polka na 'papiloty' to przydatna rzecz, bo kazdy chyba kilka takich kurzojadow i inne bzdetow ma ![]() Cytat:
Jesli wszystke meble sa zblizone stylistycznie to napewno bedzie ok ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także spokojnieja nie lubię takich wystaw i nie zbieram takich gadżetów, kominek do olejków zapachowych i klatka na ptaki taka ozdobna stoją na parapecie i to tyle moich kurzołapów-na ale każdy jest inny-ja jestem zimna baba w wystroju ![]() a popękana fuga w widocznym miejscu? może można oko przymknąć? |
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fuga... problem w tym, ze ona nie tylko popekala, ale wykrusza sie, wiec po kazdym odkurzaniu zwyczajnie dziurki zostaja
|
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko a jaka jest przyczyna kruszenia się fugi?
Przykro mi że macie komplikacje
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw bylo, ze widocznie cos zle zrobione, poprawil -to samo. Myslelismy, ze moze fuga stara czy cos, kupilismy inna -to samo.W internecie wynalazlam, ze moze podloze sie rusza -co jest prawdopodobne, bo to nie byl beton. Tylko z drugiej strony w calym domu takie same podloze i nigdzie indziej ten problem sie nie pojawil ![]() Dzieki za wsparcie
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek mamy notariusza. Jak dobrze pójdzie, to w środę zaczynamy remont łazienki.
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaz pocieszam się tym, że lepsza dziura w dywanie, niż w ścianie Także widzisz, my tez nie mamy lekko Pomyśl że to tylko fuga, gorzej by było jakby płytki odpadały A tak serio pisząc to współczuję, bo to nic miłego jak coś nam się psuje, lub niszczy ![]() Agusiowata to trzymam kciuki za łazienkę Oby remont poszedł szybko i sprawnie ![]() Dorka czekam na Twoja kuchnie
|
|
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Dorka masz tylko rolety na oknach i tyle? Czy coś jeszcze do dekoracji, np. na parapecie?? choć pewnie nie, skoro żadnych papilotów w domu, zgadałam
![]() Frida jakieś decyzje w sprawie rolet zapadły? Podziel się jeśli tak.. może coś zgapię ![]() ![]() Gwiazdeczka planujesz same firanki? Czy do tego jakieś zasłony albo upięcia? Ja jak zwykle u siebie na nic nie mogę się zdecydować Beatiska ja akurat z tych co lubią średnie dywany.. takie mini, tylko pod ławę kojarzą mi się z małą wycieraczką, za duże też odpadają, bo wg mnie to era babcina A średnie są dla mnie takie właśnie akuratne Meg czekamy na fotki Powiem Wam, że planowaliśmy tylko remont salonu, ale poszliśmy za ciosem i w tym tygodniu pomalowana został też sypialnia i korytarz Fajnie, że wszystko odświeżone i przede wszystkim mamy to już za sobą ufff!Ale z wystrojem salonu nadal się męczę :/ Powiem Wam, że ja to zupełnie nie mam talentu co do aranżacji wnętrz, wystroju itd Jak kocham ciuchy, buty i wszelakie modowe kombinacje, to tak w temacie wystroju mieszkania leżę Nadal myślę co zrobić z oknem i nadal nic nie wymyśliłam.. Wrzucam fotkę może coś podpowiecie ![]() Tyle razy już mi coś podsunęłyście, że może i tym razem Was wynudzę o radę Okno jest dość długie i krótkie.. parapet mocno wystający, więc jak mają być firanki to jedynie krótkie. Ale czy w ogóle dawać jakieś firany??? Może same zasłony.. ale jeśli tak to jaki kolor, skoro jedna ściana żółta (na niej będę meble ciemno brązowe), a druga popielata Hm.. rolety rzymskie? puste okno? helpppppp |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a "rzeczy", które stoją na parapecie nie traktuję jako dekoracji-a stoją np.: lampka ikea (taki mleczny szklany prostopadłościan z ikea) do świecenia, kominek na olejki do pachnienia...równie dobrze mogą stać w innym miejscu, bo są dla mnie rzeczami użytecznymi a nie ozdobami po prostu lubię proste, "czyste" powierzchnie odpowiedziałam
|
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym dała delikatne roletki rzymskie np z brązową wstążką (w kolorze mebli) np. coś takiego http://allegro.pl/tuby-tubki-na-szt-...867096115.html tak na długość 7/8 okna i postawiła na środku kulę z bukszpanu.
66,5kg.....63,7kg...................57kgZa mną:- 2,8kg Do celu: -6,7kg start 19.02.2013 Skalpel: 19 Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla Mel B ramiona: 2 Orbitrek: 580min Zumba: 1 Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5 |
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, kilka dni temu dostaliśmy klucze do mieszkania i tutaj zaczyna sie nasz ból głowy, niby wszystko wiemy, a nic nie wiemy
![]() Pamiętacie moje rozważania nad kuchnią? Załączam projekt ostateczny jaki zostanie zrealizowany. Dziś ustalaliśmy rozmieszczenie gniazdek, oraz świateł na suficie ale ile to mnie kosztowało nerwów to moje. Moim największym problemem jest łazienka Niby płytki wybrane ale to dopiero sam poczatek łazienkowej drogi... MASAKRA JEDNYM SŁOWEM!
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie wymiary mają fronty tej narożnej?
tam gdzie pierwotnie piekarnik na projekcie zrobisz szafkę? ja bym przeniosła tam lodówkę, żeby wykładać z niej bezpośrednio na blat rzeczy a nie sięgać jeszcze przez szafkę 60cm |
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Będę malowała salon na szary kolor. 1 ciemna 3 jaśniejsze. Meble ciemne. Znaleźliśmy fajny narożnik i tutaj mamy problem bo podobają nam się 2 kolory: fiolet i taka jakby limonka, lekko żółta... ![]() ![]() Ja od zawsze chciałam fiolet. Ale narzeczony mówi, żebyśmy zaryzykowali z tą limonką. I nawet jestem w stanie zaryzykować ale! to łamie mi moją wizję! ![]() Bo kompletnie teraz nie wiem - jakie zasłony - jaki dywan - jakie dodatki Wiem, mały problem ale dla mnie trochę stawia to plan na głowie ![]() Dodatkowo ostatnio kupiłam okazyjnie w szmateksie 2 pary zasłon z Next po 40 zł za 2 szt. 2 są jasnofioletowe a 2 jasnobrązowe. A chciałam je też wykorzystać Co prawda nie będę dobierała koloru ścian do zasłon no ale.. jakby je tu zagospodarować?![]() Proszę o jakiekolwiek rady Będę wdzięczna!
|
|
#1639 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wystrojów, to mi sie czesto swieca oczy jak cos widze, ale jak sie w końcu mam zdecydowac na cos to totalny misz masz i w ogóle podjąc decyzji nie mogę, w efekcie jest standardowo i mało oryginalnie :/ ========================= ==== Nie wiem, czy ktos próbował, ja wiedziałam, ze to nie bedzie najlepszy pomysł, ale spróbowałam przemalowac tę tandetną jakościowo komode z ikei - czarny brąz na biało. Ja mam komodę Kullen, która już nie jest w sprzedaży, w zalączniku jest komoda malm, ale jest bardzo podobna do tej mojej. Jezeli byłby ktoś ciekawy to powiem, ze sie da, ale chyba 50 warstwami. Już położyliśmy z 7 warstw białej farby no i w końcu może jeszcze dwie i komoda bedzie przemalowana. - to taka ciekawostka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2012-12-17 o 18:42 |
||||||
|
|
|
|
#1640 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
już wiszą i muszę Wam powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Po zmroku zasłaniają widok na mieszkanie z zewnątrz, a w dzień bez odsłaniania wpuszczają dużo światła (jak się je odpowiednio ustawi) więc w zasadzie spełniają funkcję firanki. Wybrałam kolor biały do moich jasno szarych ścian, bo wybór kolorystyczny był niewielki i w zasadzie tylko w beżu z jasnych kolorów, a chciałam jasne. Może uda mi sie na jutro zrobić zdjęcia. Chyba do tych rolet dokupię z czasem tylko kolorowe (makowe) zasłony. Basteja, masz fajny widok z okna, szkoda zasłaniać. Ja bym dała jakieś półprzezroczyste rolety z delikatnego naturalnego materiału i zasłony, ale nie do zasłaniania, tylko do ozdoby, w jakimś zdecydowanym kolorze. Może cos takiego jak na zdjęciu? Cytat:
|
|
|
|
#1641 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Konto usunięte
|
No to uparta bestia.
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie lepiej było Ją okleić białą sklejką, czy jak to się tam nazywa?
|
|
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
Hey kobietki. Mam juz swoją upragnioną kuchnię i salon
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na to jak malowałam trzecia warstwę. jednak uznalam, ze spróbuje jeszcze farbą, a wtedy ew. bym przykleiła sklejkę
|
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
] i zrezygnowaliśmy z dmuchawców, ale są piękne![]() dziewczyny mieszkanko w 98% skończone, jeszcze tylko kafelki w wiatrołapie i finito
66,5kg.....63,7kg...................57kgZa mną:- 2,8kg Do celu: -6,7kg start 19.02.2013 Skalpel: 19 Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla Mel B ramiona: 2 Orbitrek: 580min Zumba: 1 Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5 |
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy u notariusza, załatwiliśmy sprawy urzędowe. Nawet fachowiec u nas był i wycenił łazienkę. Czekają nas duże zakupy. Co się da chcemy zamówić przez internet. W pierwszej kolejności musimy kupić ubikację. Zamawialiście przez internet?
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czesto was podczytuje (masa inspiracji), ale teraz stoje w martwym punkcie, potrzebuje wiec pomocy. Nie mam pomyslu co zrobic ze swoim oknem.Jest ogromne, a bez firanek/zaslonek wyglada jakos tak...na nieposprzatane, czulabym sie lepiej jaby jednak byly. I tu pojawia sie problem - okno jest wybitnie poludniowe, slonce pali kwiaty. Tego lata nosilam je z miejsca na miejsce, ale nie wyobrazam sobie takiej sytuacji co roku. Wydaje mi sie, ze jedynym rozwiazaniem bylaby roleta na duze okno, ale nie wiem - czy nie bedzie zbyt nackane i z roleta, i z firankami?
Zdjecie w zalaczniku - przepraszam za bajzel, ale to jakas poczatkowa faza urzadzania byla
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Chociaz pocieszam się tym, że lepsza dziura w dywanie, niż w ścianie
Także widzisz, my tez nie mamy lekko 
Oby remont poszedł szybko i sprawnie 

czekamy