Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 16:51   #1621
stagnacja21
Raczkowanie

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

Przyszła kolej na salon i znowu zwracam się do Was.
Ściany wymalowaliśmy dekoralem: beżowy jasny.
Firanki jak już wcześniej pisałam będą białe i do tego jasne, proste bawełniane zasłony. Na podłodze mamy jasny parkiet i będą do tego białe listwy. Drzwi i okna również są białe.
Zamówiliśmy dębowy nie duży stół i dębowe krzesła.
Sofa miała być jasna, ale w końcu będzie czekoladowa z jasnymi poduszkami, przez większość czasu będzie na niej pewnie ecru kocyk.
Tutaj prośba o pomoc, marzy mi się taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087072/ stolik kawowy i biała niska półka pod tv (tv będzie zawieszony na ścianie).
Boję się jednak, czy to wszystko będzie do siebie pasowało.
Bardzo proszę o opinię.
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 23:01   #1622
beatiska
Zakorzenienie

A ja mam pytanie, tak lekko dotykajace tematu wątku. Gdzie można kupić narzuty i/lub koce?

Może niektórym sie to pytanie wyda dziwne, ale nie wiem do jakiego sklepu mam sie udać, a nie chce zamawiac przez Internet
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 09:44   #1623
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Beatiska w Home&You mozna kupić narzuty. Jeśli macie next home w okolicy- tam też można, w ikei też Nie wiem co Ci jeszcze polecic, bo nie mieszkam w Polsce od kilku lat, więc nie orientuję się zbytnio. Ale na pewno warto iść do home&you, mają fajne rzeczy, zawsze odwiedzam ten sklep jak jestem w Polsce.
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 12:06   #1624
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

U mnie z nowosci nienajlepsze wiadomosci, bo wspominana popekana fuga na podlodze w lazience, byla juz poprawiana 2 razy i wciaz jest ten sam problem Nasz majster nie ma juz pomyslow... a mi sie bardzo nie usmiecha zrywac podlogi

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
półka na bibeloty (kurzołapy, durnostojki) tylko on przekręca ten wyraz
na chwilkę się pochwalę, więc bądź czujna-pewnie za tydzień będzie zrobiona do końca
Hmm nie bylam czuja i nic nie widzialam Ale nie szkodzi, poczekam na efekt koncowy

A polka na 'papiloty' to przydatna rzecz, bo kazdy chyba kilka takich kurzojadow i inne bzdetow ma

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Przyszła kolej na salon i znowu zwracam się do Was.
Ściany wymalowaliśmy dekoralem: beżowy jasny.
Firanki jak już wcześniej pisałam będą białe i do tego jasne, proste bawełniane zasłony. Na podłodze mamy jasny parkiet i będą do tego białe listwy. Drzwi i okna również są białe.
Zamówiliśmy dębowy nie duży stół i dębowe krzesła.
Sofa miała być jasna, ale w końcu będzie czekoladowa z jasnymi poduszkami, przez większość czasu będzie na niej pewnie ecru kocyk.
Tutaj prośba o pomoc, marzy mi się taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087072/ stolik kawowy i biała niska półka pod tv (tv będzie zawieszony na ścianie).
Boję się jednak, czy to wszystko będzie do siebie pasowało.
Bardzo proszę o opinię.
Kolorystycznie napewno wszystko bedzie pasowalo
Jesli wszystke meble sa zblizone stylistycznie to napewno bedzie ok

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, tak lekko dotykajace tematu wątku. Gdzie można kupić narzuty i/lub koce?

Może niektórym sie to pytanie wyda dziwne, ale nie wiem do jakiego sklepu mam sie udać, a nie chce zamawiac przez Internet
Jest jeszcze JYSK, PEPCO, i pewnie sklepiki z posciela itp tez maja taki asortyment. Ale prawda jest taka, ze najwiekszy wybor jest w internecie
Stary 2012-12-14, 12:13   #1625
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Hmm nie bylam czuja i nic nie widzialam Ale nie szkodzi, poczekam na efekt koncowy

A polka na 'papiloty' to przydatna rzecz, bo kazdy chyba kilka takich kurzojadow i inne bzdetow ma
jeszcze nie było fot także spokojnie

ja nie lubię takich wystaw i nie zbieram takich gadżetów, kominek do olejków zapachowych i klatka na ptaki taka ozdobna stoją na parapecie i to tyle moich kurzołapów-na ale każdy jest inny-ja jestem zimna baba w wystroju

a popękana fuga w widocznym miejscu? może można oko przymknąć?
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 12:37   #1626
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie było fot także spokojnie

ja nie lubię takich wystaw i nie zbieram takich gadżetów, kominek do olejków zapachowych i klatka na ptaki taka ozdobna stoją na parapecie i to tyle moich kurzołapów-na ale każdy jest inny-ja jestem zimna baba w wystroju

a popękana fuga w widocznym miejscu? może można oko przymknąć?
Powiem Ci, ze ja bedac bez mebli przez 2 mce odzwyczailam sie od wszelkich ozdobek i bibelotow, wiec teraz jak wszystko juz stoi to troche mnie drazni

A fuga... problem w tym, ze ona nie tylko popekala, ale wykrusza sie, wiec po kazdym odkurzaniu zwyczajnie dziurki zostaja
Stary 2012-12-14, 14:37   #1627
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Gwiazdeczko a jaka jest przyczyna kruszenia się fugi?
Przykro mi że macie komplikacje
Stary 2012-12-14, 17:01   #1628
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Gwiazdeczko a jaka jest przyczyna kruszenia się fugi?
Przykro mi że macie komplikacje
Niestety skonczyly sie pomysly na przyczyne Najpierw bylo, ze widocznie cos zle zrobione, poprawil -to samo. Myslelismy, ze moze fuga stara czy cos, kupilismy inna -to samo.
W internecie wynalazlam, ze moze podloze sie rusza -co jest prawdopodobne, bo to nie byl beton. Tylko z drugiej strony w calym domu takie same podloze i nigdzie indziej ten problem sie nie pojawil
Dzieki za wsparcie
Stary 2012-12-14, 19:47   #1629
agusiowata
Zakorzenienie

We wtorek mamy notariusza. Jak dobrze pójdzie, to w środę zaczynamy remont łazienki.
Stary 2012-12-14, 23:15   #1630
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, ze ja bedac bez mebli przez 2 mce odzwyczailam sie od wszelkich ozdobek i bibelotow, wiec teraz jak wszystko juz stoi to troche mnie drazni
[COLOR=darkslateblue]
ja mam tak samo. Jeszcze jestem bez mebli. Kupilismy komode i juz mnie ona drażni choć jeszcze nic na niej nie ma
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2012-12-14, 23:36   #1631
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Niestety skonczyly sie pomysly na przyczyne Najpierw bylo, ze widocznie cos zle zrobione, poprawil -to samo. Myslelismy, ze moze fuga stara czy cos, kupilismy inna -to samo.
W internecie wynalazlam, ze moze podloze sie rusza -co jest prawdopodobne, bo to nie byl beton. Tylko z drugiej strony w calym domu takie same podloze i nigdzie indziej ten problem sie nie pojawil
Dzieki za wsparcie
Na pocieszenie dodam, że ostatnio pies wygryzł mi dziurę w dywanie Chociaz pocieszam się tym, że lepsza dziura w dywanie, niż w ścianie Także widzisz, my tez nie mamy lekko Pomyśl że to tylko fuga, gorzej by było jakby płytki odpadały A tak serio pisząc to współczuję, bo to nic miłego jak coś nam się psuje, lub niszczy

Agusiowata to trzymam kciuki za łazienkę Oby remont poszedł szybko i sprawnie

Dorka czekam na Twoja kuchnie
Stary 2012-12-15, 18:51   #1632
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Dzieki za wsparcie
wypytałam mojego majstra-nic takiego go nigdy nie spotkało i jedyne co mu przychodzi na myśl to nie wyschnięty klej pod płytkami. Bo nawet pracujące płyty budynku wywołują pęknięcia, ale w jednym miejscu.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarina;38142552[I
][/I]

Dorka czekam na Twoja kuchnie
wyślę PW zaintereaownym, nie lubię się chwalić/ujawniać/pokazywać swojego terytorium
Stary 2012-12-15, 20:13   #1633
basteja12
Raczkowanie

Dorka masz tylko rolety na oknach i tyle? Czy coś jeszcze do dekoracji, np. na parapecie?? choć pewnie nie, skoro żadnych papilotów w domu, zgadałam

Frida jakieś decyzje w sprawie rolet zapadły? Podziel się jeśli tak.. może coś zgapię

Gwiazdeczka planujesz same firanki? Czy do tego jakieś zasłony albo upięcia? Ja jak zwykle u siebie na nic nie mogę się zdecydować

Beatiska ja akurat z tych co lubią średnie dywany.. takie mini, tylko pod ławę kojarzą mi się z małą wycieraczką, za duże też odpadają, bo wg mnie to era babcina A średnie są dla mnie takie właśnie akuratne

Meg czekamy na fotki

Powiem Wam, że planowaliśmy tylko remont salonu, ale poszliśmy za ciosem i w tym tygodniu pomalowana został też sypialnia i korytarz Fajnie, że wszystko odświeżone i przede wszystkim mamy to już za sobą ufff!

Ale z wystrojem salonu nadal się męczę :/ Powiem Wam, że ja to zupełnie nie mam talentu co do aranżacji wnętrz, wystroju itd Jak kocham ciuchy, buty i wszelakie modowe kombinacje, to tak w temacie wystroju mieszkania leżę

Nadal myślę co zrobić z oknem i nadal nic nie wymyśliłam.. Wrzucam fotkę może coś podpowiecie Tyle razy już mi coś podsunęłyście, że może i tym razem Was wynudzę o radę

Okno jest dość długie i krótkie.. parapet mocno wystający, więc jak mają być firanki to jedynie krótkie. Ale czy w ogóle dawać jakieś firany??? Może same zasłony.. ale jeśli tak to jaki kolor, skoro jedna ściana żółta (na niej będę meble ciemno brązowe), a druga popielata
Hm.. rolety rzymskie? puste okno? helpppppp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0002.jpg (65,8 KB, 67 załadowań)
basteja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 22:19   #1634
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
Dorka masz tylko rolety na oknach i tyle? Czy coś jeszcze do dekoracji, np. na parapecie?? choć pewnie nie, skoro żadnych papilotów w domu, zgadałam
tylko rolety
a "rzeczy", które stoją na parapecie nie traktuję jako dekoracji-a stoją np.: lampka ikea (taki mleczny szklany prostopadłościan z ikea) do świecenia, kominek na olejki do pachnienia...równie dobrze mogą stać w innym miejscu, bo są dla mnie rzeczami użytecznymi a nie ozdobami
po prostu lubię proste, "czyste" powierzchnie
odpowiedziałam
Stary 2012-12-16, 13:22   #1635
meg888
Raczkowanie

Cytat:

Frida jakieś decyzje w sprawie rolet zapadły? Podziel się jeśli tak.. może coś zgapię

Gwiazdeczka planujesz same firanki? Czy do tego jakieś zasłony albo upięcia? Ja jak zwykle u siebie na nic nie mogę się zdecydować

Beatiska ja akurat z tych co lubią średnie dywany.. takie mini, tylko pod ławę kojarzą mi się z małą wycieraczką, za duże też odpadają, bo wg mnie to era babcina A średnie są dla mnie takie właśnie akuratne

Meg czekamy na fotki

Powiem Wam, że planowaliśmy tylko remont salonu, ale poszliśmy za ciosem i w tym tygodniu pomalowana został też sypialnia i korytarz Fajnie, że wszystko odświeżone i przede wszystkim mamy to już za sobą ufff!

Ale z wystrojem salonu nadal się męczę :/ Powiem Wam, że ja to zupełnie nie mam talentu co do aranżacji wnętrz, wystroju itd Jak kocham ciuchy, buty i wszelakie modowe kombinacje, to tak w temacie wystroju mieszkania leżę

Nadal myślę co zrobić z oknem i nadal nic nie wymyśliłam.. Wrzucam fotkę może coś podpowiecie Tyle razy już mi coś podsunęłyście, że może i tym razem Was wynudzę o radę

Okno jest dość długie i krótkie.. parapet mocno wystający, więc jak mają być firanki to jedynie krótkie. Ale czy w ogóle dawać jakieś firany??? Może same zasłony.. ale jeśli tak to jaki kolor, skoro jedna ściana żółta (na niej będę meble ciemno brązowe), a druga popielata

Ja bym dała delikatne roletki rzymskie np z brązową wstążką (w kolorze mebli) np. coś takiego http://allegro.pl/tuby-tubki-na-szt-...867096115.html tak na długość 7/8 okna i postawiła na środku kulę z bukszpanu.

start 19.02.2013
Skalpel: 19
Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla
Mel B ramiona: 2
Orbitrek: 580min
Zumba:
1
Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5

meg888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 19:03   #1636
przezduzeem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, kilka dni temu dostaliśmy klucze do mieszkania i tutaj zaczyna sie nasz ból głowy, niby wszystko wiemy, a nic nie wiemy
Pamiętacie moje rozważania nad kuchnią? Załączam projekt ostateczny jaki zostanie zrealizowany. Dziś ustalaliśmy rozmieszczenie gniazdek, oraz świateł na suficie ale ile to mnie kosztowało nerwów to moje. Moim największym problemem jest łazienka Niby płytki wybrane ale to dopiero sam poczatek łazienkowej drogi... MASAKRA JEDNYM SŁOWEM!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projekt kuchni II.jpg (27,2 KB, 82 załadowań)

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 19:29   #1637
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

jakie wymiary mają fronty tej narożnej?
tam gdzie pierwotnie piekarnik na projekcie zrobisz szafkę? ja bym przeniosła tam lodówkę, żeby wykładać z niej bezpośrednio na blat rzeczy a nie sięgać jeszcze przez szafkę 60cm
Stary 2012-12-17, 13:01   #1638
masija
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Będę malowała salon na szary kolor. 1 ciemna 3 jaśniejsze.
Meble ciemne.
Znaleźliśmy fajny narożnik i tutaj mamy problem bo podobają nam się 2 kolory: fiolet i taka jakby limonka, lekko żółta...
Ja od zawsze chciałam fiolet. Ale narzeczony mówi, żebyśmy zaryzykowali z tą limonką.
I nawet jestem w stanie zaryzykować ale! to łamie mi moją wizję!

Bo kompletnie teraz nie wiem
- jakie zasłony
- jaki dywan

- jakie dodatki

Wiem, mały problem ale dla mnie trochę stawia to plan na głowie

Dodatkowo ostatnio kupiłam okazyjnie w szmateksie 2 pary zasłon z Next po 40 zł za 2 szt.
2 są jasnofioletowe a 2 jasnobrązowe.
A chciałam je też wykorzystać Co prawda nie będę dobierała koloru ścian do zasłon no ale.. jakby je tu zagospodarować?

Proszę o jakiekolwiek rady Będę wdzięczna!

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 18:39   #1639
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Ja nie sugerowałam się optyką, ale funkcjonalnością. Wiedziałam ze nie chcę dużego dywanu, tylko cos pod nogi, więc wybrałam taki rozmiar, zeby tylko zmieściła się na Nim ława (wszystkimi 4 nogami, by się nie chwiała) i by sięgał troszkę w stronę kanapy, aby dało się nózki postawić na "ciepłym".
Tyle mogę ze swojej strony podpowiedzieć
Cytat:
[COLOR=darkslateblue]

Hmm, ja tez sie raczej nigdy nad tym nie zastanawialam - a wlasnie kupilam w sobote dywanik. Wiedzialam tylko, ze nie chce za bardzo zaslaniac podlogi
Patrzac jednak na Twoj rysunek, najbardziej widzi mi sie ten najmniejszy rozmiar.
Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła najmniejszy rozmiar.
Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła dywan o szerokości kanapy. Nie lubię maleńkich dywaników, które służą tylko jako podstawka pod stolik, ale ja lubię sobie usiąść na podłodze przy stoliku, więc potrzebowałabym czegoś większego.
Jeszcze nie kupiłam, ale biore nie taki malutki dywanik, bo mi sie tez kojarzy z wycieraczką. Biorę ten średni

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Beatiska w Home&You mozna kupić narzuty. Jeśli macie next home w okolicy- tam też można, w ikei też Nie wiem co Ci jeszcze polecic, bo nie mieszkam w Polsce od kilku lat, więc nie orientuję się zbytnio. Ale na pewno warto iść do home&you, mają fajne rzeczy, zawsze odwiedzam ten sklep jak jestem w Polsce.
Cytat:
[COLOR=darkslateblue]

Jest jeszcze JYSK, PEPCO, i pewnie sklepiki z posciela itp tez maja taki asortyment. Ale prawda jest taka, ze najwiekszy wybor jest w internecie
Dzieki, kupiłam jednak w pobliskim sklepie z materacami posciela i kocami

Cytat:

Jeżeli checsz przyszłonic cale okno do ziemi, to możesz zamontowac szyny lub karnisz troszke dalej od ściany tak, żeby nie haczyło o parapet

Co do wystrojów, to mi sie czesto swieca oczy jak cos widze, ale jak sie w końcu mam zdecydowac na cos to totalny misz masz i w ogóle podjąc decyzji nie mogę, w efekcie jest standardowo i mało oryginalnie :/
========================= ====
Nie wiem, czy ktos próbował, ja wiedziałam, ze to nie bedzie najlepszy pomysł, ale spróbowałam przemalowac tę tandetną jakościowo komode z ikei - czarny brąz na biało. Ja mam komodę Kullen, która już nie jest w sprzedaży, w zalączniku jest komoda malm, ale jest bardzo podobna do tej mojej. Jezeli byłby ktoś ciekawy to powiem, ze sie da, ale chyba 50 warstwami. Już położyliśmy z 7 warstw białej farby no i w końcu może jeszcze dwie i komoda bedzie przemalowana. - to taka ciekawostka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komoda.jpg (19,1 KB, 7 załadowań)

Narysuj mi coś

23/6

Edytowane przez beatiska
Czas edycji: 2012-12-17 o 18:42
Stary 2012-12-17, 18:44   #1640
frida99
Raczkowanie

Cytat:
U mnie z nowosci nienajlepsze wiadomosci, bo wspominana popekana fuga na podlodze w lazience, byla juz poprawiana 2 razy i wciaz jest ten sam problem Nasz majster nie ma juz pomyslow... a mi sie bardzo nie usmiecha zrywac podlogi
bardzo Ci współczuję, masakra. Mam nadzioeję, że znajdziecie rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
We wtorek mamy notariusza. Jak dobrze pójdzie, to w środę zaczynamy remont łazienki.
trzymam kciuki

Cytat:
wyślę PW zaintereaownym, nie lubię się chwalić/ujawniać/pokazywać swojego terytorium
ja zdecydowanie poproszę

Cytat:

W piątek po pracy pojechaliśmy do Leroy po rolety i zdecydowaliśmy się na Duo/Dzień i noc - jak zwał tak zwał - takie: http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...1648,l929.html
już wiszą i muszę Wam powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Po zmroku zasłaniają widok na mieszkanie z zewnątrz, a w dzień bez odsłaniania wpuszczają dużo światła (jak się je odpowiednio ustawi) więc w zasadzie spełniają funkcję firanki. Wybrałam kolor biały do moich jasno szarych ścian, bo wybór kolorystyczny był niewielki i w zasadzie tylko w beżu z jasnych kolorów, a chciałam jasne. Może uda mi sie na jutro zrobić zdjęcia.
Chyba do tych rolet dokupię z czasem tylko kolorowe (makowe) zasłony.

Basteja, masz fajny widok z okna, szkoda zasłaniać. Ja bym dała jakieś półprzezroczyste rolety z delikatnego naturalnego materiału i zasłony, ale nie do zasłaniania, tylko do ozdoby, w jakimś zdecydowanym kolorze. Może cos takiego jak na zdjęciu?

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, kilka dni temu dostaliśmy klucze do mieszkania i tutaj zaczyna sie nasz ból głowy, niby wszystko wiemy, a nic nie wiemy
Pamiętacie moje rozważania nad kuchnią? Załączam projekt ostateczny jaki zostanie zrealizowany. Dziś ustalaliśmy rozmieszczenie gniazdek, oraz świateł na suficie ale ile to mnie kosztowało nerwów to moje. Moim największym problemem jest łazienka Niby płytki wybrane ale to dopiero sam poczatek łazienkowej drogi... MASAKRA JEDNYM SŁOWEM!
Fajnie się ta kuchnia prezentuje, bardzo przestrzennie. Dobry pomysł, żeby zamienić miejscami lodówkę i piekarnik. Co chcesz dać na ściany?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z12723452Q.jpg (44,5 KB, 52 załadowań)
frida99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 19:23   #1641
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem, czy ktos próbował, ja wiedziałam, ze to nie bedzie najlepszy pomysł, ale spróbowałam przemalowac tę tandetną jakościowo komode z ikei - czarny brąz na biało. Ja mam komodę Kullen, która już nie jest w sprzedaży, w zalączniku jest komoda malm, ale jest bardzo podobna do tej mojej. Jezeli byłby ktoś ciekawy to powiem, ze sie da, ale chyba 50 warstwami. Już położyliśmy z 7 warstw białej farby no i w końcu może jeszcze dwie i komoda bedzie przemalowana. - to taka ciekawostka
A papierem ściernym najpierw działaliście?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 20:17   #1642
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A papierem ściernym najpierw działaliście?
si

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2012-12-17, 20:29   #1643
201604190949
Konto usunięte

No to uparta bestia.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:25   #1644
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

A nie lepiej było Ją okleić białą sklejką, czy jak to się tam nazywa?

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 17:58   #1645
Tanitka
Rozeznanie

Hey kobietki. Mam juz swoją upragnioną kuchnię i salon Normalnie jestem zakochana w mieszkanku. W kuchni firma zle wymierzyla jedna z szafek i mam nam w tym tygodniu wymienić i czekam z niecierpliwoscia na szklo- byc moze uda sie jeszcze przed swietami. Jak bedzie gotowe to na pewno pochwale się zdjeciami. A co do salonu to wlasciwie skonczony, czekam jedynie na naklejke-dmuchawce i bedzie gotowe
Stary 2012-12-18, 19:01   #1646
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
A nie lepiej było Ją okleić białą sklejką, czy jak to się tam nazywa?
Wpadłam na to jak malowałam trzecia warstwę. jednak uznalam, ze spróbuje jeszcze farbą, a wtedy ew. bym przykleiła sklejkę

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2012-12-18, 19:30   #1647
meg888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Hey kobietki. Mam juz swoją upragnioną kuchnię i salon Normalnie jestem zakochana w mieszkanku. W kuchni firma zle wymierzyla jedna z szafek i mam nam w tym tygodniu wymienić i czekam z niecierpliwoscia na szklo- byc moze uda sie jeszcze przed swietami. Jak bedzie gotowe to na pewno pochwale się zdjeciami. A co do salonu to wlasciwie skonczony, czekam jedynie na naklejke-dmuchawce i bedzie gotowe
mój mąż chorował na naklejkę dmuchawce do naszego zielonego pokoju, ale kupił piękny nietypowy obraz specjalnie dla mnie [szok] i zrezygnowaliśmy z dmuchawców, ale są piękne

dziewczyny mieszkanko w 98% skończone, jeszcze tylko kafelki w wiatrołapie i finito przez święta obiecuję wstawić fotki

start 19.02.2013
Skalpel: 19
Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla
Mel B ramiona: 2
Orbitrek: 580min
Zumba:
1
Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5

meg888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 20:43   #1648
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meg888 Pokaż wiadomość
mój mąż chorował na naklejkę dmuchawce do naszego zielonego pokoju, ale kupił piękny nietypowy obraz specjalnie dla mnie [szok] i zrezygnowaliśmy z dmuchawców, ale są piękne

dziewczyny mieszkanko w 98% skończone, jeszcze tylko kafelki w wiatrołapie i finito przez święta obiecuję wstawić fotki
czekamy

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2012-12-19, 10:30   #1649
agusiowata
Zakorzenienie

Wczoraj byliśmy u notariusza, załatwiliśmy sprawy urzędowe. Nawet fachowiec u nas był i wycenił łazienkę. Czekają nas duże zakupy. Co się da chcemy zamówić przez internet. W pierwszej kolejności musimy kupić ubikację. Zamawialiście przez internet?
Stary 2012-12-19, 11:42   #1650
Chorea
Raczkowanie

Dziewczyny, czesto was podczytuje (masa inspiracji), ale teraz stoje w martwym punkcie, potrzebuje wiec pomocy. Nie mam pomyslu co zrobic ze swoim oknem.Jest ogromne, a bez firanek/zaslonek wyglada jakos tak...na nieposprzatane, czulabym sie lepiej jaby jednak byly. I tu pojawia sie problem - okno jest wybitnie poludniowe, slonce pali kwiaty. Tego lata nosilam je z miejsca na miejsce, ale nie wyobrazam sobie takiej sytuacji co roku. Wydaje mi sie, ze jedynym rozwiazaniem bylaby roleta na duze okno, ale nie wiem - czy nie bedzie zbyt nackane i z roleta, i z firankami?
Zdjecie w zalaczniku - przepraszam za bajzel, ale to jakas poczatkowa faza urzadzania byla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0209.jpg (119,3 KB, 103 załadowań)
Chorea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości