|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witam się drugi raz tym razem o ludzkiej godzinie
![]() ![]() Tak sobie siedzę i myślę jak fajnie jest nie pracować i dostawać pensje na konto ![]() Skąd się biorą problemy z tym zanikaniem pokarmu. Ja też na początku karmiłam Maksa piersią ale zaczął mi zanikać mimo, że Go dostawiałam i nie dokarmiałam mm na początku. Kiedyś kobiety nie miały takich problemów, chyba. Ale o ile mniej stresów było ;/ i nie było takiej presji jak dzisiaj, że koniecznie trzeba karmić bo inaczej jesteś złą matką bo karmisz dziecko sztucznym. Ehh.. no i tyle z rannym problemów Marzeny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cześć.
Konczi ja mam nawilżacz i jestem zadowolona. Jasiu od tego czasu lepiej śpi, w sensie mniej mu charczy. Muminku dobrze, że jesteście juz w domu. Trzymam kciuki za rehabilitacje.
#2613 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jeszcze nie wszystko stracone? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2614 |
Zadomowienie
|
hej kobitki! jeszcze w tej czesci watku sie nie udzielalam. poczytuje was regularnie ale z telefonu a na nim odpowiadac to nie lada wyczyn, a zanim do lapa siade to troche mija.
ja z pytaniem: czy wasze dzieciaczki na cycu tez tak rzadko kupke robia? moja mala ostatni raz robila w piatek tydzien temu i caly tydzien nic!! strasznie sie tym martwie ale po rozmowie tel. z pediatra stwierdzila ze tak moze byc. ze dziecko wszystko wchlania. ona tylko sika jak najeta. nie marudzi i nie placze tak wiec brzuszek ja chyba nie boli. i baki normalnie puszcza. ma z was ktoras tak?
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Teraz mówię dzień dobry
![]() My dzisiaj pobudki o 1,4,6. Teraz Zuzia szaleje w leżaczku ale co chwilę krzyczy żeby zwracać na nią uwagę więc teraz dużo nie popisze. Może pozniej się uda. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Ja co prawda nie karmię piersią ale w tych książeczkach ze szpitala pisało że dziecko karmione piersią może tak długo nie robić kupki ![]()
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra! Pierwsza pobudka zanim poszliśmy spać - o 23 - ok. Potem o 1:30... i jak się rozszalała to śmiała się, płakała, jęczała, pluła smoczkiem, wierzgała nogami, w łóżeczku źle, u nas w łóżku źle no masakra.... W końcu o 3 wzięłam ją zawinęłam w kocyk, zabrałam do drugiego pokoju i zastosowałam metodę gda, bujałam góra dół i szumiałam do ucha. I kurde zasnęła! O 3. A o 4 wstała bo znowu była głodna ![]() Asiulka, jak dzieciaczki? Jakie perspektywy na wyjście do domu? Nam wczoraj stuknęło 5 latek. Dostałam wielki piękny bukiet ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja Mama była do niedawna przekonana że Pampersy są takie same jak 20 lat temu, gdy urodziła moją siostrę tzn inne dla dziewczynek i inne dla chłopców. I była wielce zdziwiona gdy ja nie znając jeszcze płci dzidziusia kompletowałam wyprawkę, w tym kupowałam pampersy. I była przekonana że na pewno znamy płeć tylko nie chcemy im powiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chodziło mi o stres "życia w tamtych czasach" ale właśnie o bezstresowy stosunek do dziecka. Jak dziecko płakało matka nie leciała tak jak my teraz do dziecka, miało katar ciach na dwór, zachartować. My schizujemy i stresujemy się jeszcze bardziej brakiem pokarmu co daje właśnie takie skutki jakie są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za szybka odpowiedz.to mnie troche uspokoilyscie.
co do laktacji to mi lekarz powtarza ze zaczyna sie w glowie. stes ja niestety chamuje. no i trzeba duzo pic zeby bylo z czego to mleko sie zrobic.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Rozeznanie
|
Witamy
![]() Wczoraj jedynie w półśnie podczytalam co naskrobałyście ![]() ![]() Obserwując 8-miesięczne dziecko doszlam do wniosku, że przepaść ogromna, chciałabym już, żeby Filip tak kontaktował ![]() ![]() Iwa gratulecje z okazji rocznicy, duuuużo miłości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle widzę, że to jest chyba troszkę zbiorowa histeria. Zobaczcie chociażby na nasz wątek - ile mam straciło pokarm, bo zaczęły się stresować, czytając historie innych, które straciły! ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Rozeznanie
|
Wrzuciłam na maila kilka nowych fotek Filipka
![]() Anusia, zakochalam sie w Gracjanku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ja będę sprzątać i Was podczytywać ![]()
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Widziałam modela Gracjanka i Filipka ![]() My juz po wizycie lekarza Zuzia duża poprawa moze wyjdzie w sobotę bądź niedziele. U Jasia rozkwit choroby ale jutro niby ma byc juz poprawa. Wogole nie je jak mu wcisne cokolwiek to jedtem zadowolona. No i spada na wadze. To tyle co u nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Rozeznanie
|
Asiulka super, że u Zuzi lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mój niuniu zasnął więc wciągnęłam śniadanie i siadam do pracy. Cytat:
Cytat:
No trudno, świat się nie zawali ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na pobudzenie laktacji!!! Przez anginę miałam mniej pokarmu, dużo mniej. Karmiąc małego w tym samym czasie odciągałam z drugiej piersi. I mam znów dużo pokarmu. Plus herbatka, karmi, woda. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
potworkowa
|
niestety jeszcze nie, mieszkam z tżtemu jego rodziców
![]() gda nie boję się, bo mała leży zawsze na koniuszku poduchy, czasami tak że na tej w łóżeczku ma głowe wyżej ![]() widziałam fotki na mailu, Filip cudne miny robi ![]() moje dziecko mnie chyba kocha, kiepsko sie czułam wczoraj, ścięło mnie o 23 do spania i jak mała o 7 sie obudziła, to wcale nie byłam gotowa na pobudkę, więc poszła spać ze mną. i śpi do tej pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Rozeznanie
|
Troszkę nie na temat, nie pamiętam która z Was kochane skończyła szkołę choć troszkę związaną z makijażem. Doradźcie mi czy warto kupić ten zestawi bo wiem że firma jest baardzo dobra a to w sumie są podstawowe pędzle do makijażu.
http://allegro.pl/hakuro-zestaw-5-pr...849708194.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze jakoś dziwi mnie to, że pokarm zanika i to już nie pierwszej z Was. U mnie stresy nie stresy, a mleka tyle samo. Moje piersi chyba napędza to, że Alicja nie zje z butelki. Cytat:
![]() ![]() A to badanie na co? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny których maluchy mają problem z kupami.Ja nie dałam Hubertowi przez 2 dni herbatki(po prostu zapomniałam) i na 3 dzień sie biedak męczył z kupką, brzuszek go bolał, więc może warto troche przepajać? Asiulka trzymajcie się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
potworkowa
|
a wiecie, co się wczoraj wydarzyło? teściowie mają dwa psy, stare już, bo po 9 lat mają, sznaucera miniaturę i foksteriera, trzymane oddzielnie, bo przestały się godzić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
potworkowa
|
tamlin a tak z ciekawości - skoro masz tyle pokarmu, że mrozisz, to czemu dokarmiasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Holter to całodobowy zapis pracy serca.
Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy iść na spacer... Dużego mrozu nie ma, ale widzę że wieje dość mocno. No i u nas tak niepoodśnieżane chodniki, że po wczorajszym spacerze łydki bolały mnie gorzej niż po godzinie treningu. Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-14 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
![]() jestem taka nie wyspana że oszaleję jak mała za chwilę nie zaśnie.. Iwa co do tego ciemiączka o które wczoraj pytałaś ,Iga ma wpisane 1x1 a teraz 0,5x0,5 i mamy kontrolować czy główka rośnie, sama nie wiem czy mam sie martwić czy nie shizować za dużo.. axxa nie martw sie tak kupką małej, tak jak Iwa pisała moja Iga nie robiła przez 11 dni , pediatra się kazała nie martwić, bo dziecko karmione piersią może nawet wypróżniać sie raz na 2 tyg, jeśli jest spokojna, brzuszek miękki to nie masz co się martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.