Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 09:59   #4681
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Hej dziewczyny.
Dzisiaj się nareszcie normalnie obudziłam, bo ostatnio to najchętniej wstawałabym w porze obiadowej, a tutaj nauka, nauka i nauka - 3 kolokwia w ten weekend: analiza matematyczna, elektrotechnika i BHP. Ale dobra, wszystko umiem. Jednak studia w czasie ciąży nie są takie proste, jakby się wydawało, nawet zaoczne, bo mózg trochę tępy jest.
A teraz lecę coś szamać, bo moja niunia się już obudziła i mnie dźga głową w żebra. W ogóle - jak z czułością Waszych maluszków? Tzn łatwo je obudzić, czułe są na dźwięki? Bo moja jest taka, że wystarczy najmniejszy hałas gdzieś koło mnie lub też lekkie dotknięcie brzuszka, i ona od razu na to reaguje. Chyba będzie miała tak płytki sen, jak ja i jej tatuś - nas wszystko obudzi, nawet miauknięcie kota na niższej kondygnacji domu.

Witaj, Hosenko. 3-6 miesięcy szybko zleci i zaraz będziesz mogła pomyśleć o maluszku. Ważna jest ta położna, jak będziesz pod stałą jej opieką, to będziesz od razu spokojniejsza. Czekamy na dobre wieści od Ciebie i odwiedzaj nas czasami.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

ojjj. zgadzam sie z Tobą w 100 procentach..... jak sie dłuży, cięzko cokolwiek zrobic, nawet koło siebie, taki cżłowiek ograniczony i otumaniony bo mysli krążą tylko wokół dziecka i porodu... jak szłam wczoraj na wizytę to miałam cichą nadzieje, ze powie mi, ze cos sie tam zaczyna szykowac do porodu a tu dupa.... powiedział, że dwa tyg to spokojnie powinnam jeszcze wytrzymac... pewnie to lepiej dla malucha ale ja chyba sie wsciekne do tego czasu....

ogólnie marzę już o tym , żeby urodzic i miec malucha przy sobie i nawet sie nie wysypiac ale nie dlatego, ze niewygodnie tylko z jakichs konstruktywnych powodów- karmienie, przewijanie....
U mnie też wszystko zamknięte, dlatego czekamy do 03.01. i ewentualnie dopiero wtedy będziemy się umawiać na cc, bo przedwczesny poród mi na pewno nie grozi. Za dłuuuuugie to. Ale do końca już tak malutko, że chyba wszystkie wytrzymamy.

I zgadzam się z tym spaniem - wolałabym się nie wysypiać z powodów normalnych, tzn karmienie właśnie czy przewijanie, a tak, to budzę się dzień w dzień obolała, bo niewygodnie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-14 o 10:03
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:00   #4682
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Widzę, że już pierwszy dzidziuś pojawił, gratuluję

W Lidlu są fajne halki modelujące za 40 zł. Kupiłam sobie i brzuszek i fajnie przytrzymywany przez nią, nie trzęsie się. Jest jednak trochę długa, więc żeby ubrać spodnie muszę ją zawinąć jeszcze raz na brzuch, ale dzięi temu jeszcze lepiej trzyma.
Pomyślałam, ze może się Wam przydac po porodzie. Wybierając rozmiar weźcie pod uwagę jakie macie uda, bo wkłada się ją przez nogi. Ja wzięłam S, ale musiałam wymienić, bo nie mogłam jej przecisnąć przez uda i w ostateczności mam L
Dziś powinnam dostac pas poporodowy, jestem ciekawa jak się spisze.

Wczoraj była u mnie położona, zupełnie się nie spodziewałam. Nie wiedziałam też, że gdybym zgłosiła się do Izby Pielęgniarek i Położnych położna by przychodziła do mnie. Powiedziała, że jak zajdę ponownie w ciążę, żebym do niej zadzwoniła i będzie przychodzić po 20 tygodniu ciąży.

Chcemy się starać o dziecko, położna powiedziała, że za 3-6 miesięcy możemy, zależy co lekarz stwierdzi po kontroli (idę w środę). Strasznie długo mi się to wydaje.
Witaj Kochana! Trzymamy za Was kciuki i za 3 miesiące czekamy na dobre wieści

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:02   #4683
iffonka7
Zadomowienie

Hosenka witaj

Ja dzisiejszą noc też mialam straszna, ogólnie staram zawsze spać na lewym boku i dzisiaj tez tak było ale obudził mnie straszny ból prawej części kręgosłupa praktycznie ruszyć się nie mogłam.

Jak u was jest z spaniem i odpoczywaniem, zawsze na lewym boku? Bo mi jest na nim strasznie nie wygodnie a jak się położe na plecach to mam wyrzuty sumienia ze moge kruszynce zaszkodzić.

Ile kupujecie kocyków bo ja bym chciała 1 gruby i 2 cienkie ale sama nie wiem może 1 gruby i 1 cienki wystarczy? (Babcia dala mi dzisiaj 100 zł i wlasnie na kocyki ma je zamiar przeznaczyć)

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2012-12-14 o 10:04
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:02   #4684
badziabadzia
Zakorzenienie

Hosenko, dobrze Cie widziec

Black, a jaki masz stopien dojrzalosci lozyska, mowil Ci gin ostatnio?
Stary 2012-12-14, 10:09   #4685
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Jak u was jest z spaniem i odpoczywaniem, zawsze na lewym boku? Bo mi jest na nim strasznie nie wygodnie a jak się położe na plecach to mam wyrzuty sumienia ze moge kruszynce zaszkodzić.

Ile kupujecie kocyków bo ja bym chciała 1 gruby i 2 cienkie ale sama nie wiem może 1 gruby i 1 cienki wystarczy? (Babcia dala mi dzisiaj 100 zł i wlasnie na kocyki ma je zamiar przeznaczyć)
ja śpię na lewym. kiedys jak niechcacy usnelam na prawym to obudziłam sie z takim bólem że przyrzekłam sobie już nigdy więcej natomiast na plecach nie moge za długo lezec bo brakuje mi tlenu
wiec zostaje mi lewy bok
ja kocyki ma 3 - 1 gruby z all i 2 cienkie z Biedry

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-12-14 o 10:11
Stary 2012-12-14, 10:12   #4686
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Ja staram się spać na lewym boku, ale z racji tego, że mała jest po lewej stronie przez cały czas, to mi uciska nerwy i po jakimś czasie budzę się z bólem, który mi promieniuje od kręgosłupa, aż do stopy, wtedy się przewracam na prawy bok. Ginekolog mi zabronił spać na plecach (w gabinecie prawie zemdlałam, jak mi robił długo USG), powiedział że można na bokach, obu, to na pewno dziecku nie zaszkodzi, a spanie na plecach może zaszkodzić, bo dziecko odcina matce dopływ tlenu.

Co do kocyków, to ja kupiłam 2 cienkie (te, co były w Biedronce) i na razie więcej nie mam, bo u mnie w domu jest bardzo ciepło i nie chcę przegrzewać małej - gdyby jednak było inaczej, to dokupiłabym jeszcze ze 2 grube.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Black, a jaki masz stopien dojrzalosci lozyska, mowil Ci gin ostatnio?
Nic mi nie mówił na ten temat, pewnie mam zapis w karcie ciąży, ale on tak bazgrze, że to się w głowie nie mieści - jak to lekarz, zresztą. Nie mogę go nigdy rozczytać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:19   #4687
e_vel
Wtajemniczenie

Dzień Dobry...

Hosenko ja trzymam kciuki za szybkie wieści od bociana

Mam dziś ambitny plan sprzątnięcia całego domku, ale zobaczymy jak z siłami będzie.

Wczoraj na wieczór się pokłóciłam z TŻ... Na szczęście nam szybko mija i sprzeczamy się o pierdoły, ale hormony zrobiły swoje i wyłam jak wyjec jakiś

Miłego dnia
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:32   #4688
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

W Lidlu są fajne halki modelujące za 40 zł. Kupiłam sobie i brzuszek i fajnie przytrzymywany przez nią, nie trzęsie się. Jest jednak trochę długa, więc żeby ubrać spodnie muszę ją zawinąć jeszcze raz na brzuch, ale dzięi temu jeszcze lepiej trzyma.
Pomyślałam, ze może się Wam przydac po porodzie. Wybierając rozmiar weźcie pod uwagę jakie macie uda, bo wkłada się ją przez nogi. Ja wzięłam S, ale musiałam wymienić, bo nie mogłam jej przecisnąć przez uda i w ostateczności mam L

Wczoraj była u mnie położona, zupełnie się nie spodziewałam. Nie wiedziałam też, że gdybym zgłosiła się do Izby Pielęgniarek i Położnych położna by przychodziła do mnie. Powiedziała, że jak zajdę ponownie w ciążę, żebym do niej zadzwoniła i będzie przychodzić po 20 tygodniu ciąży.

Chcemy się starać o dziecko, położna powiedziała, że za 3-6 miesięcy możemy, zależy co lekarz stwierdzi po kontroli (idę w środę). Strasznie długo mi się to wydaje.
Bede trzymac kciuki!

Szaja, ja obstawiam gina, niech Ci siena ta porodowke jeszcze nie spieszy
Stary 2012-12-14, 10:42   #4689
monamur
Raczkowanie

Cześć

Na początek gratuluję udanych wizyt
Debrah mała śliczna, berecik musi byc boski taki mały, wstaw zdjęcie please
Bokeh i Lenova dobrze,że już u Was lepiej, chociaż tą doktorkę ,z którą miałą "przyjemność" Lenova to bym chyba z ziemią zrównała za taki tekst co za babsztyl.

Ninka gratulacje!!! zazdrościmy Ci tu wszystkie

Hosenko pozdrawiam Cię ciepło

Ewa fajnie,że już coraz blizej przeprowadzki

Ja miałam wizytę w poniedziałek, mały waży 1300 w 29 tyg 2d teraz ułożył się dupka na dół i harcuje sobie pod moimi żebrami przez co ciezko mi oddychać. Spac nie moge i irytuje mnie to do tego stopnia ze wczoraj w nocy sie pobeczałam na szczescie kolo 5 udało mi sie troszke podrzemac. Ze spaniem jest coraz gorzej, na prawym boku sie boje spac i na plecach też, wiec tylko na lewym staram sie, to zaraz mnie nogi bolą i biodra, masakra.
Jestem juz na zwolnieniu, ale zaczeło sie niezbyt ciekawie, od pogrzebu babci

Już tyle rzeczy pozamawiałam dla małego, a ta lista zdaje się nie miec konca. Przyszło mi łóżeczko, ale sie okazało ze to nie ten model i chyba nie bede miec przed swietami, a juz mam posciel i materacyk

stanik podoba mi się taki, ale drożyzna:
http://moda.allegro.pl/alles-naomi-u...848923520.html chociaz nie wiem czy nie zaszaleje

dziewczyny jak zablokować te durne reklamy, szału dostaje prez nie

a i miłam swoj pierwszy raz z pomelo, dobre
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:45   #4690
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A ja jesli bede karmic, to nie bede robic tak ze wszystko odstawie i same jakies dietetyczne rzeczy, wiadomo, ze wiecej gotowanych raczej nie smazonych warzywka itp, ale dziecko tez potrzebuje roznorodnych skladnikow odzywczych, a potem wprowadzanie po jednym produkcie i bede obserwowac jak raaguje.
Jak najbardziej się zgadzam, wprowadzać różne rzeczy ale powoli, aby w razie czego łatwo wyłapać co się służy
Stary 2012-12-14, 10:49   #4691
Ewik86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie sądziłam, że się uda, ale mam umówioną wizytę w poniedziałek do ortopedy na nfz Cieszę się, bo nie chciałam iść prywatnie, bo z kasą krucho. Ciekawe czy wypisze mi zaświadczenie o konieczności cc

Cytat:
Hosenka witaj

Ja dzisiejszą noc też mialam straszna, ogólnie staram zawsze spać na lewym boku i dzisiaj tez tak było ale obudził mnie straszny ból prawej części kręgosłupa praktycznie ruszyć się nie mogłam.

Ja śpię i na lewym boku i na prawym i na plecach. Muszę się przekręcać, bo dłużej nie mogę wytrzymać w jednej pozycji.

Ja mam dwa cienkie kocyki z biedronki i jeden grubszy - myślę, że tyle starczy.

Hosenko 3 miesiące to nie tak długo. Zobaczysz szybko zleci Czekamy na dobre wieści.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:49   #4692
Basia_Bogusia
Rozeznanie

A tak w ogóle to ja się może przywitam po 2 dniowej nieobecności. Trochę do nadrobienia mam, także chyba się skupię teraz na czytaniu.

Zaczęłam 38 tydzień Poród się zbliża wielkimi krokami, z jednej strony strach, z drugiej już nie mogę się doczekać mojego maluszka
W środę mam jeszcze wizytę, pewnie moją ostatnią już.

Dziś też się zbytnio nie poudzielam, bo mam dziś ostatnie zajęcia z kursu angielskiego na który chodziłam i mamy pisać test, więc dzisiaj sie pouczę, a o 15 spadam.

Miłego dnia wszystkim
Stary 2012-12-14, 10:51   #4693
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Ja miałam wizytę w poniedziałek, mały waży 1300 w 29 tyg 2d teraz ułożył się dupka na dół i harcuje sobie pod moimi żebrami przez co ciezko mi oddychać. Spac nie moge i irytuje mnie to do tego stopnia ze wczoraj w nocy sie pobeczałam na szczescie kolo 5 udało mi sie troszke podrzemac. Ze spaniem jest coraz gorzej, na prawym boku sie boje spac i na plecach też, wiec tylko na lewym staram sie, to zaraz mnie nogi bolą i biodra, masakra.
za wizytę,
przykro mi z powodu babci

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to ja się może przywitam po 2 dniowej nieobecności. Trochę do nadrobienia mam, także chyba się skupię teraz na czytaniu.

Zaczęłam 38 tydzień Poród się zbliża wielkimi krokami, z jednej strony strach, z drugiej już nie mogę się doczekać mojego maluszka

Dziś też się zbytnio nie poudzielam, bo mam dziś ostatnie zajęcia z kursu angielskiego na który chodziłam i mamy pisać test, więc dzisiaj sie pouczę, a o 15 spadam.

Miłego dnia wszystkim
Good luck!

Stary 2012-12-14, 10:54   #4694
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Już tyle rzeczy pozamawiałam dla małego, a ta lista zdaje się nie miec konca. Przyszło mi łóżeczko, ale sie okazało ze to nie ten model i chyba nie bede miec przed swietami, a juz mam posciel i materacyk

stanik podoba mi się taki, ale drożyzna:
http://moda.allegro.pl/alles-naomi-u...848923520.html chociaz nie wiem czy nie zaszaleje

dziewczyny jak zablokować te durne reklamy, szału dostaje prez nie

Przykro mi z powodu śmierci babci

Przez Was też kupiłam pomelo, ale pierwszy raz jeszcze przede mną

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

A w ogóle to zaczynam dziś 35 tydzień

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Ciekawe jak tam Szaja Mam nadzieję, że skurcze przeszły.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:56   #4695
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mi własnie też każdy mówi o braku tego oddziału w Roztoce, jak tylko wspominam o porodzie tam; i wszyscy namawiają na Krynicę
ja o Krynicy nie myślałam koleżanka tak, bo to Stettnera (?) chodziła, a on tam robi..a powiedz mi.. wtedy, co mówiłaś o gronkowcu to właśnie o KR czy NS?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale jesteś pewna, że jest taki oddział intensywnej terapii dla noworodków? bo wydaje mi się, że nie ma
no mi tylko mówili że neonatolog dyżuruje..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38126999]A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie? [/QUOTE]

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38128123]Takie krzyżowe, lędźwiowe, neiregularnie - więc równie dobrze mogą to przepowiadacze być.[/QUOTE]

ja ostatnio takie miałam

Cytat:

3mamy kciuki bardzo mocno za Was i Wasze szczęście odezwij się po wizycie, jak nie tu, to w klubie

Cytat:

uuu zwierzenia

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:02   #4696
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia wszystkim
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu śmierci babci

Przez Was też kupiłam pomelo, ale pierwszy raz jeszcze przede mną

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

A w ogóle to zaczynam dziś 35 tydzień

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Ciekawe jak tam Szaja Mam nadzieję, że skurcze przeszły.
Woooow Basia juz 38?! super gratulacje, ja dzis tez jak Ewik zaczynam 35tc, potem zrobie sobie standardowa fotke, ale najpierw ide na zakupy, zeby zapelnic lodowke
Stary 2012-12-14, 11:03   #4697
hope01
Zakorzenienie

mniemam, że dziś, najdalej jutro, zaczniemy kolejny wątek?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:04   #4698
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Teraz dopiero doczytałam.. No to mamy już na wątku pierwsze dzieciątko, Ninag wielkie gratulacje dla Ciebie i Twojej Oli
Stary 2012-12-14, 11:05   #4699
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mialyscie zlecone badanie na Hiv ? jesli tak to ile placilyscie ?
Ja płąciłam 30 zł ale trzeba się dowiadywać bo jak sprawdzałam w różnych laboratoriach to rozpiętość cenowa była od 30 do 75 zł.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38126999]A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie? [/QUOTE]
Szaja Ty tu nie wyskakuj z takimi...jeszcze daleko w kolejce jesteś
Cytat:
Trzymam kciuki
Stary 2012-12-14, 11:09   #4700
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

uuu zwierzenia
zwierzenia pomelowych dziewic

dzwonilam na bakteriologie do mojego szpitala. myślałam ze mi powiedza wynik paciora przez tel.
o ja naiwna!
musze czekac na meza, po pracy ma odebrac mam nadzieje ze zdazy dojechac, bo to najwieksze korki bedą

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Illusion, czy to Ty mialaś "czatować" na koniki fiszerprajsa z SH? Przepraszam jeśli Cie pomyliłam z inna mamuską, ale moja pamieć jest równie krótka jak moje zwoje mozgowe

Stary 2012-12-14, 11:13   #4701
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mój tż tez tak stwierdził hehe.. tylko że czasem to mam takie napady nastroju że serio, sama ze sobą nie mogę wytrzymać ... albo dzis no posprzątałam i nie mam siły teraz wstać z fotela, chyba kimnę na nim, ale światło się pali to nieeeeeeeeeeeee
o musze lampeczke jeszcze kupić.
Aha, czyli wszystko przede mna, bedzie gorzej

Ja tez gina obstawiam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja mam z nuka 0+, w patece wziełam jak kupowałam kosmetyki dla malego a ze innego nie mieli to wzięłam ten
Kurde, ja nie mam zadnego... Musze kupic gdzies stacjonarnie.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A teraz lecę coś szamać, bo moja niunia się już obudziła i mnie dźga głową w żebra. W ogóle - jak z czułością Waszych maluszków? Tzn łatwo je obudzić, czułe są na dźwięki? Bo moja jest taka, że wystarczy najmniejszy hałas gdzieś koło mnie lub też lekkie dotknięcie brzuszka, i ona od razu na to reaguje. Chyba będzie miała tak płytki sen, jak ja i jej tatuś - nas wszystko obudzi, nawet miauknięcie kota na niższej kondygnacji domu.
Moj chyba jest czuly
Dzis TZ wracal w nocy, ja juz spalam, obudzil mnie dzwiek klucza w drzwiach. I doslownie za chwile poczulam kopniaka

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:14   #4702
nancykenator
Zakorzenienie

cześć dziewczyny,
wpadłam się tylko przywitać i zmykam spać, coś kiepsko się dzisiaj czuję
scotasia nie masz wysokiego wyniku, w ciąży tak może być,ważne że glukoza w surowicy jest w normie.

któraś z dziewczyn pytała o mocznik i kreatyninę - powinno się być na czczo, zresztą do większości badań powinno się być na czczo.

szajajaba ale Ty nas stresujesz

Hosenka trzymaj się cieplutko
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:15   #4703
ILLUSION
Wtajemniczenie

Weszłam w babyastrology w swoim podpisie... i właśnie do mnie dotarło że jeszcze tylko 20 dni...
Stary 2012-12-14, 11:18   #4704
monamur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dokładnie hehe dobre i pomelo jak się z mężem nie mocos mi wali dzis
pstryczku mam nadzieję,że wynik będzie ujemny i ten dziad sie nie odwazy zadomowić

dzięki dziewczyny, myślałam,ze babcia doczeka się prawnuczka jeszcze, ale niestety

a i co dziwne, piszecie,że na tego paciorkowca robi się wymaz po 32 tyg, a na ostatniej wizycie macanie na samolocie mnie bardzo bolało, potem patrze w domu do karty ciąży a tam pisze, że pobrano posiew, nawet mi nie wspomniał co robi to na to ten posiew miałam w 29 tyg?bo zadnej infekcji nie mam, to juz nie kumam.
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:22   #4705
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moj chyba jest czuly
Dzis TZ wracal w nocy, ja juz spalam, obudzil mnie dzwiek klucza w drzwiach. I doslownie za chwile poczulam kopniaka
Mój synek też reaguje jak mąż wraca z pracy. Tylko jego głos usłyszy i od razu się uaktywnia
Cytat:
Illusion, czy to Ty mialaś "czatować" na koniki fiszerprajsa z SH? Przepraszam jeśli Cie pomyliłam z inna mamuską, ale moja pamieć jest równie krótka jak moje zwoje mozgowe
Tak pstryczku to ja. Masz nadal znakomitą pamięć Muszę Was jednak zmartwić bo wtedy wyczaiłam dwa koniki w tydzień i od tamtej pory nic...mimo że ciuchy odwiedzam 3 razy w tygodniu. ostatnia szansa w przyszłym tygodniu, bo później święta a w kolejnym tygodniu - przed samym cc na ciuchy już się raczej nie wybieram
Stary 2012-12-14, 11:27   #4706
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie hehe dobre i pomelo jak się z mężem nie mocos mi wali dzis
pstryczku mam nadzieję,że wynik będzie ujemny i ten dziad sie nie odwazy zadomowić

dzięki dziewczyny, myślałam,ze babcia doczeka się prawnuczka jeszcze, ale niestety

a i co dziwne, piszecie,że na tego paciorkowca robi się wymaz po 32 tyg, a na ostatniej wizycie macanie na samolocie mnie bardzo bolało, potem patrze w domu do karty ciąży a tam pisze, że pobrano posiew, nawet mi nie wspomniał co robi to na to ten posiew miałam w 29 tyg?bo zadnej infekcji nie mam, to juz nie kumam.
dzieki, jak bedzie dalej, co jest baaardzo prawdopodobne to trudno, dadza mi antybiotyl przy porodzie i mam nadzieje ze bedzie ok.

szkoda ze babcia nie doczekała, ale najwazniejsze że miala świadomośc że w rodzinie juz za chwilę bedzie nowe zycie....

dziwne że pobral material do badan nie informujac cie przy tym
byc moze pobral Ci tak wczesnie bo bedzie chcial go leczyc ( gdyby ewentualnie sie pojawił - tfu tfu )

Stary 2012-12-14, 11:29   #4707
Basia_Bogusia
Rozeznanie

No i tak to jest, miałam się nie rozsiadywać przy kompie, no ale to nasze forum jakoś tak uzależnia, jak już siadłam to czytam i czytam, ale teraz już na prawdę idę

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Jezeli to jest fotelik maxi cosi city albo cabrio fix to napewno mozna kupic adaptery. A ja dalej nie wiem, jaki wozek... to teraz poogladam Tutka

dziewczyny a w ktorym tyg robilscie tego paciorkowca? Nie wiem czy w 30 tyg powinnam juz się upomniec u ginki??
Ja paciorkowca miałam robionego w 35 tyg. Wydaje mi się, że 30 tydz to za wcześnie. Możesz zawsze zapytać ginki. Ja jestem na etapie zwalczania tego dziada, pewnie w środę mi zrobi drugi raz posiew.

Cytat:

Hosenko fajnie, że się pojawiłaś Trzymam kciuki za starania o dzieciątko

Cytat:

Co do spania.. Ogólnie kiepsko śpię a to ze względu, że właśnie nie mogę się ułożyć. Ale o tym już kiedyś pisałam i od tego z moim spaniem się nic nie zmieniło. Chodzę w ciągu dnia jak by mnie ktoś młotkiem w łeb walnął. Nie dam rady cały czas na jednym boku leżeć, przekręcam się, ale i tak mi nie wygodnie, a robię to tak niezdarnie, oj no koncóweczka daje o sobie znać, bóle pleców, łydek, wszystko naraz.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja mam dwa cienkie kocyki z biedronki i jeden grubszy - myślę, że tyle starczy.
Co do kocyków ja mam 1 gruby i 1 cienki.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Woooow Basia juz 38?! super gratulacje, ja dzis tez jak Ewik zaczynam 35tc, potem zrobie sobie standardowa fotke, ale najpierw ide na zakupy, zeby zapelnic lodowke
No 37 t i 1 dzień czyli to traktuję jako rozpoczęty 38. Chyba dobrze myślę?

Cytat:

dzwonilam na bakteriologie do mojego szpitala. myślałam ze mi powiedza wynik paciora przez tel.
o ja naiwna!
musze czekac na meza, po pracy ma odebrac mam nadzieje ze zdazy dojechac, bo to najwieksze korki bedą

To daj znać jak będziesz znać wynik, ciekawa jestem czy udało Ci się zwalczyć. Ja jestem jeszcze w trakcie kuracji antypaciorkowcowej
Stary 2012-12-14, 11:31   #4708
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój synek też reaguje jak mąż wraca z pracy. Tylko jego głos usłyszy i od razu się uaktywnia

Tak pstryczku to ja. Masz nadal znakomitą pamięć Muszę Was jednak zmartwić bo wtedy wyczaiłam dwa koniki w tydzień i od tamtej pory nic...mimo że ciuchy odwiedzam 3 razy w tygodniu. ostatnia szansa w przyszłym tygodniu, bo później święta a w kolejnym tygodniu - przed samym cc na ciuchy już się raczej nie wybieram
mój bąbel czasami budzi sie jak wracam z kibelka a tak to grzecznie spi
juz chyba przyzwyczaił sie do chrapania Tatusia
ok, nie ma problemu. najwyzej zamowie jakas uzwke z all

Stary 2012-12-14, 11:31   #4709
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski. ale mialam koszmarna noc
do tej pory tak mi sie wspaniale spało, tzn nic mnie nie bolało, nie ciagnelo a dzis myslalam ze wyjde z siebie i stane obok znow mnie zaczely napierdzielac kości dupiaste kiedys wystarczylo ze na chwilke poleze na plecach a teraz nie ma letko - bol troche mniejszy ale to juz nie to co kiedys....
do tej pory rano myłam sie w wannie ale dzis pomaszerowałam na dół do rodzicow pod prysznic bo cos czuje ze jakbym kucnela w wannie to juz bym tak zastała do wiosny a moze nawet i do lata
ja ostatnio mialam problem zeby w wannie wstac z pozycji siedzącej łoooo boziuniu, zaparłam sie rękami za kran i brzeg wanny i jako tako wstalam, ale mało brakowało a klanęłabym całym ciezarem spowrotem
ja chce już byc szczupła i zgrabna jak wczesniej

Cytat:
ja mam 1 gruby i 1 cienki wczoraj kliknęłam, chyba nie ma co przesadzac z iloscia.... jakby co to jeszcze mam taki mega wyrobiony becik od kuzynki, może mi posłużyc za przykrycie
Cytat:

Miłego dnia wszystkim
no, zakasuj ich tam wszystkich

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A

Kurde, ja nie mam zadnego... Musze kupic gdzies stacjonarnie.
to w kazdej aptece kupisz, nie powinno byc problemu

aaaaaaaaaaaaaaa Basia mi uswiadomiła to co wczoraj powiedział mi gin: Pani Sylwio- jutro zaczynamy 38 tydz, czyli bylo nie było- się witam

wiecie co, czy ja jestem jakas dziwna, czy was tez wszystko irytuje? bo mi sie ząłączył syndrom wicia gniazda na maksa..... na łózeczko czekam is zlag mnie trafia, ze juz tydzien- a tam jest dop 10 dni.... wszystko mnie denerwuje- jak słysze małżowe "zaraz to zrobie/jutro to zrobie" to mam ochote nożami w niego pocelowac...... ja musze miec na już, a najlepiej na wczoraj bo tak mi sie wydaje, ze trafie do szpitala na te 3 dni a tu wszystko bedzie w rozsypce- co za skrzywienie mam, w koncu w Tworkach wyląduje
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:34   #4710
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No i tak to jest, miałam się nie rozsiadywać przy kompie, no ale to nasze forum jakoś tak uzależnia, jak już siadłam to czytam i czytam, ale teraz już na prawdę idę

No 37 t i 1 dzień czyli to traktuję jako rozpoczęty 38. Chyba dobrze myślę?

To daj znać jak będziesz znać wynik, ciekawa jestem czy udało Ci się zwalczyć. Ja jestem jeszcze w trakcie kuracji antypaciorkowcowej
Ssio do nauki!
ja licząc od OM tez dzis mam 37t i 1d
oki, dam zanc aczkolowiek nie nastawiam sie zbytnio na happy end

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości