|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie mam jakas ochote i tz tez i nie ograniczamy sie w tym
mowie zawsze ze dzidzia jest szczesliwsza jak rodzice sie kochaja
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie pranie w tym roku wstawione
|
#3785 |
|
Przyczajenie
|
Oj lecicie z tymi postami, od tygodnia pracuje na druga zmiane i wracam po 21 do domu i nie mam was kiedy nadrobic. Ale pamietajcie ja tu jeszcze jestem tylko po cichutko was podczytuje zeby byc na biezaco. Ale macie sliczne brzuszki, mi tez juz widac taki maly wzgorek pod pepkiem
nasze slodkie malenstwa
|
|
|
|
#3786 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A co do wizyt - to są różne szkoły. Czasami ginekolodzy nie badają, bo przy małej ciąży nie chcą niczego naruszyć - choć wg mnie dobry gin nie naruszy nic, przecież po to jest szyjka macicy i czop śluzowy, no ale ja się nie znam. Z kolei jak chodziłam wcześniej do gina na NZF, to badał mnie za każdym razem. Wziernik - żeby sprawdzić wnętrze , palcem i dłonią badał ułożenie i wielkość macicy (na tej podstawie może określić wiek ciąży). Teraz byłam u nowej ginki tylko na 3 wizytach, to na pierwszej miałam full wypas, na drugiej (takiej dodatkowej) tylko USG, a na trzeciej tylko palec i USG. Swoją drogą z tego badania palcem to też chyba można ocenić wydzielinę z pochwy, ale też nie wiem, na ile to jest miarodajne. Jak mnie badali w szpitalu, to zawsze potem to zapisywali. Cytat:
Ale ja też mam cytologię ze stycznia i mi ginka wpisała i na razie nie kazała powtarzać. |
|||
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A dlaczego? ![]() Byłam u lekarza i mam anginę roponą Dostałam Tantum verde do płukania gardła i Sebidin plus do ssania. Okropnie się czuję. Chciał mi dać zwolnienie, a ja na zwolnieniu
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze szalejecie z tym sprzątaniem, ja jeszcze nic nie tknęłam przez to głupie przeziębienie, a weekend szkoła, w przyszłym tyg urodziny
|
|
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
Witam cieplutko. Dzis mierzylam brzuszek i mam az 90cm ,masakra jak on szybko rosnie. Czy wasi faceci dotykaja wasz brzusio? Moj narzeczony w ogole nie chce go dotykac. Sama musze glaskac nasz embrionik
|
|
|
|
#3790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie dość, że choróbsko samo w sobie nieprzyjemne, to jeszcze teraz trzeba uważać na wszelkie przyjmowane leki, żeby nie zaszkodzić maleństwu.. Trzymajcie się![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie podle się dzisiaj czuję, jakoś tak spać mi się ciągle chce, osłabiona ogólnie jestem i mdli mnie coś
a jeszcze dzisiaj rano chwaliłam się, że się czuję super i nie mam żadnych mdłośći :confused :magdalennne czemu się wkurzył?
|
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na wadze też +3 kg.A co do głaskania ... to mój mąż głaszcze bardzo chętnie i czule i często ... moje cycki |
||
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Neni1984 współczuję bardzo tej anginy
Trzymam , żeby szybko odpuściło!---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() a cycki zawsze uwielbiał, więc częściej i chętniej już chyba by nie mógł
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to dobrze bo Dzidziuś podobno bardzo dobrze reaguje właśnie na głos tatusia, chociaż nasz jeszcze niestety raczej nie słyszy, ale niech przyszły tatuś nawiązuje kontakt z potomkiemA powiedzcie mi dziewczyny czy wy macie jakieś przeczucia co do plci waszych pociech? Bo ja jestem pewna że będzie synuś, nie wiem skąd u mnie ta pewność, ale jak go zobaczyłam na USG to od razu poczułam, że to ON. |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
W talii mam 70 cm i tutaj nic sie nie zmienia a brzuszek mierze w najszerszym miejscu.Zaczyna mi sie teraz 7 tydzien a juz 5 cm przybylo.
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
Moze wstawie jak moj "fotograf" wroci do domu. Tylko sadelka sie nie wystraszcie
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- hehe to cię zaskoczył ![]() Mój stwierdził ostatnio, że powoli oswaja się z tym, że będzie musiał maleństwu wypożyczyć moje piersi na jakiś czas ![]() |
|
|
|
|
#3801 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 85 cm w najszerszym miejscu czyli pod pępkiem
mam zdjęcie brzucha gdzieś z 6 tygodnia i zrobiłam sobie dzisiaj, widać nie wielką różnicę, tak mi się wydaję. Kurczę zapodziałam gdzieś mój kabel do tel i nie mogę Wam wstawić dla porównania![]() Właśnie wcinam zielone oliwki Ja "czuję" syna
Edytowane przez BelleFramboise Czas edycji: 2012-12-14 o 13:49 |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
mojego brzuszka nikt nie dotyka, chciałabym mieć syna
słuchajcie dziewczyny nie wiem czy taką reklamę można robić, ale która ma heliosa w pobliżu to wchodźcie na stronę i rezerwujcie bilety bo po 10zł każdy |
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po lekarzu. Na dotyk wszystko ok, macica się powiększyła i p. dr trochę się uspokoiła (poprzednio była za mała i za twarda). W nd idę do szpitala do wt porobią mi badania i USG.
Aha nie wolno mi spać na brzuchu Mam przodozgięcie i dlatego ![]() Aha i ważę 54,5, a wg wagi mojej babci 55 więc nic nie przytyłam, a może nawet schudłam.
|
#3805 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Margosia!!!!! Jaki słodki brzusio!!!! I według mnie to też ciążowy, tylko Ty pewnie tego nie widzisz i sobie wmawiasz, że to mięsień piwny ![]() ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o to czy na każdej wizycie jest badanie na samolocie, to u mnie jest na każdej. Ale czasami mnie bada wziernikiem, a czasami palcami i niemal na każdej wizycie uciska mi przy tym brzuch. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
za wizytę
|
||
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie natomiast +0,5kg od kidy dowiedzialam sie o ciazy, a cm chyba +1cm, takze powoli ros sie zaczyna powiekszac.
|
|
|
|
#3807 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też myślę, że to kwestia czasu... zanim do nich dotrze ![]() A jak już Młode będzie na tyle kopać, ze Tatuś będzie czuł to się nie opędzisz od niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko życze Ci bardziej wyrozumiałego fotografa niż tego co ja miałam Cytat:
Cytat:
Nie przeraża mnie to-> jestem masochistką
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh a ja schudlam 2 kg do ostatniej wizyty czyli do 12, a wazylam sie teraz i znowu 0,5kg poszlo w dol. |
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Zrobiłam pizzę z przepisu, ale jakoś mój dzidziuś jej nie chwali... oj jak mi się zbiera... już miętę sobie zaparzyłam. Bo mi to smakowała, tylko w brzuchu mam jakiegoś niejadka. Co do cytologii, to robi się ją raz w roku. A jeżeli chodzi o badania, to ja na razie miałam 2 wizyty i same usg. W sumie nie ma co tam na razie ingerować. We wziernikach to można zobaczyć jedynie grzybicę, ale ją to nawet każda z nas poczuje, bo swędzi przeokrutnie, a bakterii i tak okiem się nie zobaczy, jedynie posiew, więc się nie przejmujcie brakiem badania we wziernikach. |
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście jakie dziecko się urodziło jednej Grudnióweczce?
![]() "waga 4720 dł. 60 cm bolało strasznie"łał!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

witam znowu (co mnie bardzo cieszy) nowe mamusie
co prawda jest lepiej, dzięki tej kwasnej wodzie codziennie (czytałam, że pomaga), "wietrze" ile się da
tzn nie noszę gatek do snu i jak jestem w domu, plus luźne ubrania.
, palcem i dłonią badał ułożenie i wielkość macicy (na tej podstawie może określić wiek ciąży).
Nawet napis go nie udobruchał

a jeszcze dzisiaj rano chwaliłam się, że się czuję super i nie mam żadnych mdłośći

Trzymam
, żeby szybko odpuściło!

za wizytę