Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 10:39   #3781
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
a mnie mdli tylko wieczorem, od rana do godziny 15 czuję się świetnie, a po południu coraz gorzej, mdli mnie, jest mi nie dobrze i ogólnie mam kiepskie samopoczucie. Zamiast porannych mdłości mam wieczorne
Ja podobnie. Choć miewałam i poranne mdłości. Ale ostatnio z rana i w pracy całkiem nieźle się czuję, a popołudniu do samego wieczora paskudnie. Czasami nawet w nocy budzą mnie mdłości. Ale w sumie cieszę się z takiego obrotu sprawy, bo ważniejsze, żeby w drodze do/z pracy i w pracy nikomu butów nie obhaftować
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:50   #3782
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobietki witam znowu (co mnie bardzo cieszy) nowe mamusie i gratuluję kolejnych udanych wizyt ja mam w poniedziałek i jak Was podczytuję, to coraz bardziej nie mogę się doczekać...
Jedna z dziewczyn pytała o sposoby na pęcherz, zatem jako weteranka ciążowa w tym zakresie radzę wg zaleceń mojej gin: 1,5 l wody mineralnej + szklanka wody z sokiem z cytryny dziennie + 1 tabl Żuravitu 1 x dziennie. Mnie to pomogło. I prewencyjnie później Femisept 1 x 1 dziennie. Ale mówiła, że te wodę i sok z cytryną z żurawitem mogę do końca ciąży sobie pić/brać, narazie tego Femiseptu nie łykam.
Uporałam się z pęcherzem i walczę teraz z chyba infekcją drożdżakową czytałam, że podczas ciąży zmienia się pH w pochwie z kwaśnego na bardziej zasadowy i bardzo łatwo taką infekcję złapać i chociażby nie wiem jakbym o siebie dbała chyba zaliczę wszystkie dolegliwości związane z ukadem mocz-płciowym co prawda jest lepiej, dzięki tej kwasnej wodzie codziennie (czytałam, że pomaga), "wietrze" ile się da tzn nie noszę gatek do snu i jak jestem w domu, plus luźne ubrania.

Czytałam, że dobrym sposobem jest kontakt seksualny z partnerem, ponieważ sperma ma odczyn kwaśny, ale nie powiem Wam czy działa bo nie stosowałam nie wiem kto pisał ten artykuł w necie ale to chyba nie jest zbyt mądre, żeby męża narażać na infekcję, po to tylko, żeby mi ulżyło na chwilę w każdym razie w poniedziałek poproszę gin o posiew i jakąś maść, lek.

Margosia witaj w klubie, ja co prawda ostatnio zaniedbałam TŻ w tym zakresie bo ma teraz pracę bliżej ode mnie, ale cały zeszły rok wstawałam z nim o 5, czasem o 4 żeby mu pomóc w wyszykowaniu się do pracy (dojeżdżał 40 km w jedną stronę). Wracał bardzo późno, 19.00 czasem nawet o 23.00, a musiał być na 6 czy 7.00 rano. I wyglądał jak wrak człowieka czasami. No ale taka specyfika jego zawodu
To o tej spermie na infekcje pochwy to pierwsze słyszę. Też dość często miewam ten problem i z tego co ja wiem to w trakcie infekcji nie powinno się właśnie seksu uprawiać, szczególnie w okresie ciąży jest to jedno z podstawowych przeciwwskazań do zbliżeń.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Tak czy siak, nie każdego stać na wstawanie tak rano

Przytyłyście coś? bo ja weszłam na wagę, a tam 1 kg więcej niestety ale działa u mnie zasada: "jesteś w ciąży, jedz ile chcesz" i ja to biorę baaaardzo dosłownie
ja przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca z 59,95 do 60,55. Jestem świeżo po wizycie więc mam aktualne dane prosto z karty ciąży

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A jak wyglądają Wasze wizyty u ginów? Czy za każdym razem jesteście badane? I czy wziernikiem? Ja dopiero 2 wizyty miałam i obie z usg dopochwowym. Ale tylko na pierwszej gin, ze tak powiem, sprawdził mnie. Za drugim razem miał jakby takie chęci, ale się rozmyślił, żeby mnie nie męczyć i zając się tym co najistotniejsze, czyli usg. Koleżanka, która jest prawie na finiszu ciąży i do tej pory chodziła do niego mówiła, że on jej w ogóle wziernikiem nie sprawdzał, tylko palcami i poprzez ucisk podbrzusza. A położna na nauce rodzenia uczulała ją i pozostałe przyszłe mamy, żeby dopilnować by gin sprawdzał poprzez wziernik dokładnie wnętrze pochwy, bo mogą się tam ukrywać jakieś zapalenia, grzybki i inne takie i później przy porodzie kobieta zaraża nimi od razu dziecko :/ A poprzez takie 'palcowe' sprawdzenie lekarz może przeoczyć zmiany wszelkie.
no właśnie mój lekarz do którego chodzę na NFZ mnie do tej pory nie badał, nawet jak mu zgłosiłam że mam upławy, zlecanie jedynie wszelkie inne badania poza tymi które wymagają jego udziału. Tak szczerze to nie mam do niego zaufania dlatego zdecydowaliśmy z mężem, że będziemy chodzić też prywatnie, i tylko dzięki temu wiem że nie mam żadnego stanu zapalnego, i że nic niepokojącego się nie dzieje.
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 10:57   #3783
La_Mezcla
Wtajemniczenie

a ja wlasnie mam jakas ochote i tz tez i nie ograniczamy sie w tym mowie zawsze ze dzidzia jest szczesliwsza jak rodzice sie kochaja
Stary 2012-12-14, 11:09   #3784
Margosia__
Zakorzenienie

Ostatnie pranie w tym roku wstawione

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:19   #3785
paulinkkka88
Przyczajenie

Oj lecicie z tymi postami, od tygodnia pracuje na druga zmiane i wracam po 21 do domu i nie mam was kiedy nadrobic. Ale pamietajcie ja tu jeszcze jestem tylko po cichutko was podczytuje zeby byc na biezaco. Ale macie sliczne brzuszki, mi tez juz widac taki maly wzgorek pod pepkiem nasze slodkie malenstwa
paulinkkka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:30   #3786
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
A jak mi się czasami chamsko beknie, to mówię do męża 'lepiej, żeby mi się bekało i odbijało, niż jakbym miała się porzygać..no nie?'
Dobre, przynajmniej nie trzeba sprzątać

Cytat:
A jak wyglądają Wasze wizyty u ginów? Czy za każdym razem jesteście badane? I czy wziernikiem? Ja dopiero 2 wizyty miałam i obie z usg dopochwowym. Ale tylko na pierwszej gin, ze tak powiem, sprawdził mnie. Za drugim razem miał jakby takie chęci, ale się rozmyślił, żeby mnie nie męczyć i zając się tym co najistotniejsze, czyli usg. Koleżanka, która jest prawie na finiszu ciąży i do tej pory chodziła do niego mówiła, że on jej w ogóle wziernikiem nie sprawdzał, tylko palcami i poprzez ucisk podbrzusza. A położna na nauce rodzenia uczulała ją i pozostałe przyszłe mamy, żeby dopilnować by gin sprawdzał poprzez wziernik dokładnie wnętrze pochwy, bo mogą się tam ukrywać jakieś zapalenia, grzybki i inne takie i później przy porodzie kobieta zaraża nimi od razu dziecko :/ A poprzez takie 'palcowe' sprawdzenie lekarz może przeoczyć zmiany wszelkie.
Co do porodu - to się nie martw, bo przed porodem jednym z badań jest wymaz na paciorkowca i inne cuda. Tego nawet gin przez wziernik nie zobaczy, więc to trzeba po prostu zbadać. A o to chodzi z zarażeniem dziecka.
A co do wizyt - to są różne szkoły.
Czasami ginekolodzy nie badają, bo przy małej ciąży nie chcą niczego naruszyć - choć wg mnie dobry gin nie naruszy nic, przecież po to jest szyjka macicy i czop śluzowy, no ale ja się nie znam.
Z kolei jak chodziłam wcześniej do gina na NZF, to badał mnie za każdym razem. Wziernik - żeby sprawdzić wnętrze, palcem i dłonią badał ułożenie i wielkość macicy (na tej podstawie może określić wiek ciąży).
Teraz byłam u nowej ginki tylko na 3 wizytach, to na pierwszej miałam full wypas, na drugiej (takiej dodatkowej) tylko USG, a na trzeciej tylko palec i USG.
Swoją drogą z tego badania palcem to też chyba można ocenić wydzielinę z pochwy, ale też nie wiem, na ile to jest miarodajne. Jak mnie badali w szpitalu, to zawsze potem to zapisywali.

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Wiecie może jak to jest z cytologią, czy lekarz wykonuje, a jeśli tak co ile?
Cytologia jest jednym z badań zalecanych w ciąży. Jest nawet na nią rubryka w karcie ciąży.
Ale ja też mam cytologię ze stycznia i mi ginka wpisała i na razie nie kazała powtarzać.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:47   #3787
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A mąż się wkurzył za to body Nawet napis go nie udobruchał
A dlaczego?

Byłam u lekarza i mam anginę roponą Dostałam Tantum verde do płukania gardła i Sebidin plus do ssania. Okropnie się czuję. Chciał mi dać zwolnienie, a ja na zwolnieniu
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:54   #3788
fiazo
Zakorzenienie

kurcze szalejecie z tym sprzątaniem, ja jeszcze nic nie tknęłam przez to głupie przeziębienie, a weekend szkoła, w przyszłym tyg urodziny
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:00   #3789
Myszolka91
Raczkowanie

Witam cieplutko. Dzis mierzylam brzuszek i mam az 90cm ,masakra jak on szybko rosnie. Czy wasi faceci dotykaja wasz brzusio? Moj narzeczony w ogole nie chce go dotykac. Sama musze glaskac nasz embrionik
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:07   #3790
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

A dlaczego?

Byłam u lekarza i mam anginę roponą Dostałam Tantum verde do płukania gardła i Sebidin plus do ssania. Okropnie się czuję. Chciał mi dać zwolnienie, a ja na zwolnieniu
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
kurcze szalejecie z tym sprzątaniem, ja jeszcze nic nie tknęłam przez to głupie przeziębienie, a weekend szkoła, w przyszłym tyg urodziny
Oj współczuję Nie dość, że choróbsko samo w sobie nieprzyjemne, to jeszcze teraz trzeba uważać na wszelkie przyjmowane leki, żeby nie zaszkodzić maleństwu.. Trzymajcie się

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam cieplutko. Dzis mierzylam brzuszek i mam az 90cm ,masakra jak on szybko rosnie. Czy wasi faceci dotykaja wasz brzusio? Moj narzeczony w ogole nie chce go dotykac. Sama musze glaskac nasz embrionik
Mój mąż też nie głaska mojego brzusia.. Ale ja myślę, że to kwestia czasu. Jak brzusio będzie już porządnie zarysowany i widoczny, to dotrze do nich, że tam naprawdę rozwija się bobas i sami będą się garnąć do głaskania zwłaszcza jak bobo zacznie kopać
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:07   #3791
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Strasznie podle się dzisiaj czuję, jakoś tak spać mi się ciągle chce, osłabiona ogólnie jestem i mdli mnie coś a jeszcze dzisiaj rano chwaliłam się, że się czuję super i nie mam żadnych mdłośći:confused :

magdalennne czemu się wkurzył?

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:09   #3792
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Nic się nie martw, ja też sprzątam tylko tyle co na codzień. Żadnych porządków świątecznych w tym roku nie będzie, bo nie chcę się męczyć
Cytat:
A gdzie mierzysz? Ja mierzę talię, bo brzucha wcześniej nie mierzyłam, więc nie mam punktu odniesienia. W talii mam 4 cm więcej. Nie wiem czy się cieszyć, czy ja tyję tak Na wadze też +3 kg.
A co do głaskania ... to mój mąż głaszcze bardzo chętnie i czule i często ... moje cycki
Stary 2012-12-14, 13:17   #3793
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Neni1984 współczuję bardzo tej anginy to była zmora mojego dzieciństwa, nawet 2 razy do roku potrafiłam ją przechodzić w tym roku też mnie dopadło Trzymam , żeby szybko odpuściło!

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Mój głaszcze, całuje, mówi do dzidziusia, że go kocha i codziennie się zanim wita i mówi dobranoc nie spodziewałam się aż takiej wylewności w uczuciach do brzuszka

a cycki zawsze uwielbiał, więc częściej i chętniej już chyba by nie mógł

Stary 2012-12-14, 13:19   #3794
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Mój mąż dotyka, głaszcze, całuje i mówi do naszego Maleństwa to dobrze bo Dzidziuś podobno bardzo dobrze reaguje właśnie na głos tatusia, chociaż nasz jeszcze niestety raczej nie słyszy, ale niech przyszły tatuś nawiązuje kontakt z potomkiem
A powiedzcie mi dziewczyny czy wy macie jakieś przeczucia co do plci waszych pociech? Bo ja jestem pewna że będzie synuś, nie wiem skąd u mnie ta pewność, ale jak go zobaczyłam na USG to od razu poczułam, że to ON.
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:19   #3795
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
a cycki zawsze uwielbiał, więc częściej i chętniej już chyba by nie mógł
Też myślałam, że już bardziej uwielbiać ich nie może. Myliłam się
Stary 2012-12-14, 13:28   #3796
Myszolka91
Raczkowanie

W talii mam 70 cm i tutaj nic sie nie zmienia a brzuszek mierze w najszerszym miejscu.Zaczyna mi sie teraz 7 tydzien a juz 5 cm przybylo.
Stary 2012-12-14, 13:32   #3797
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
W talii mam 70 cm i tutaj nic sie nie zmienia a brzuszek mierze w najszerszym miejscu.Zaczyna mi sie teraz 7 tydzien a juz 5 cm przybylo.
To może pochwalisz się brzuszkiem?
Stary 2012-12-14, 13:39   #3798
Myszolka91
Raczkowanie

Moze wstawie jak moj "fotograf" wroci do domu. Tylko sadelka sie nie wystraszcie
Stary 2012-12-14, 13:41   #3799
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Moze wstawie jak moj "fotograf" wroci do domu. Tylko sadelka sie nie wystraszcie
My nie strachliwe
Stary 2012-12-14, 13:44   #3800
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
Mój mąż dotyka, głaszcze, całuje i mówi do naszego Maleństwa to dobrze bo Dzidziuś podobno bardzo dobrze reaguje właśnie na głos tatusia, chociaż nasz jeszcze niestety raczej nie słyszy, ale niech przyszły tatuś nawiązuje kontakt z potomkiem
A powiedzcie mi dziewczyny czy wy macie jakieś przeczucia co do plci waszych pociech? Bo ja jestem pewna że będzie synuś, nie wiem skąd u mnie ta pewność, ale jak go zobaczyłam na USG to od razu poczułam, że to ON.
My od początku czujemy, że to będzie dziewczynka, ale może dlatego, że bardzo chcielibyśmy dziewczę i sobie wmawiamy

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Też myślałam, że już bardziej uwielbiać ich nie może. Myliłam się
hehe to cię zaskoczył
Mój stwierdził ostatnio, że powoli oswaja się z tym, że będzie musiał maleństwu wypożyczyć moje piersi na jakiś czas

Stary 2012-12-14, 13:47   #3801
BelleFramboise
Raczkowanie

Ja mam 85 cm w najszerszym miejscu czyli pod pępkiem mam zdjęcie brzucha gdzieś z 6 tygodnia i zrobiłam sobie dzisiaj, widać nie wielką różnicę, tak mi się wydaję. Kurczę zapodziałam gdzieś mój kabel do tel i nie mogę Wam wstawić dla porównania

Właśnie wcinam zielone oliwki uwielbiam mniam...

Ja "czuję" syna

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly

Edytowane przez BelleFramboise
Czas edycji: 2012-12-14 o 13:49
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:20   #3802
fiazo
Zakorzenienie

mojego brzuszka nikt nie dotyka, chciałabym mieć syna

słuchajcie dziewczyny nie wiem czy taką reklamę można robić, ale która ma heliosa w pobliżu to wchodźcie na stronę i rezerwujcie bilety bo po 10zł każdy
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:41   #3803
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję. Kuruj się i wypoczywaj
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:07   #3804
mela1234
Zakorzenienie

Jestem po lekarzu. Na dotyk wszystko ok, macica się powiększyła i p. dr trochę się uspokoiła (poprzednio była za mała i za twarda). W nd idę do szpitala do wt porobią mi badania i USG.
Aha nie wolno mi spać na brzuchu Mam przodozgięcie i dlatego
Aha i ważę 54,5, a wg wagi mojej babci 55 więc nic nie przytyłam, a może nawet schudłam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:17   #3805
malinka0525
Zadomowienie

Witajcie Nie mogłam Was nadrobić! Nareszcie jestem w domu i mogę z Wami znów plotkować!!!

Margosia!!!!! Jaki słodki brzusio!!!! I według mnie to też ciążowy, tylko Ty pewnie tego nie widzisz i sobie wmawiasz, że to mięsień piwny

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Cześć wreszcie Was nadrobiłam!

Co do bólu piersi to mam tak samo, ale też doszłam do wniosku, że lepsze to niż wymioty

Co do badania to wypowiem się w pon, po wizycie. Wydaje mi się, że jeżeli lekarz sam nie zbada to warto go o to poprosić, w końcu infekcje w ciąży są bardzo powszechne i szkoda się męczyć. Wiecie może jak to jest z cytologią, czy lekarz wykonuje, a jeśli tak co ile?
Cytologię lekarz powinien wykonać na początku ciąży (jeśli nie miałaś robionej wcześniej), a później już przez całą ciążę nie wykonuje się. Przynajmniej tak wynika z mojej tabelki z gazetki Będę Mamą (tej którą już tu wcześniej Wam wklejałam). Mi pani doktor ostatnio robiła cytologię.

Jeśli chodzi o to czy na każdej wizycie jest badanie na samolocie, to u mnie jest na każdej. Ale czasami mnie bada wziernikiem, a czasami palcami i niemal na każdej wizycie uciska mi przy tym brzuch.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po lekarzu. Na dotyk wszystko ok, macica się powiększyła i p. dr trochę się uspokoiła (poprzednio była za mała i za twarda). W nd idę do szpitala do wt porobią mi badania i USG.
Aha i ważę 54,5, a wg wagi mojej babci 55 więc nic nie przytyłam, a może nawet schudłam.
za wizytę

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:41   #3806
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

u mnie natomiast +0,5kg od kidy dowiedzialam sie o ciazy, a cm chyba +1cm, takze powoli ros sie zaczyna powiekszac.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:44   #3807
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zmuszam Tż wieczorami...
Ale też myślę, że to kwestia czasu... zanim do nich dotrze
A jak już Młode będzie na tyle kopać, ze Tatuś będzie czuł to się nie opędzisz od niego
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Strasznie podle się dzisiaj czuję, jakoś tak spać mi się ciągle chce, osłabiona ogólnie jestem i mdli mnie coś a jeszcze dzisiaj rano chwaliłam się, że się czuję super i nie mam żadnych mdłośći:confused :
Nie chwal dnia... tak się kończy
Cytat:
Cytat:
My nie strachliwe
Jestem żywym dowodem, że one nie strachliwe
Tylko życze Ci bardziej wyrozumiałego fotografa niż tego co ja miałam

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dobrze, że jest lepiej... a co będą Ci robić w tym szpitalu? Jakie badania?

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie Nie mogłam Was nadrobić! Nareszcie jestem w domu i mogę z Wami znów plotkować!!!

Margosia!!!!! Jaki słodki brzusio!!!! I według mnie to też ciążowy, tylko Ty pewnie tego nie widzisz i sobie wmawiasz, że to mięsień piwny
Hy hy hy
Nie przeraża mnie to-> jestem masochistką

Mały
Stary 2012-12-14, 15:52   #3808
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Moj do niego mowi i kupil juz wladzcy pierscienii, zeby mu niedlugo zaczac czytac, mnie ogolnie chyba nie widzi, bo jak prosze, aby choc troche dal mi czulosci tyle ile dla brzusia, to slysze, ze zaraz, codziennie przed praca sie z nim wita i na dobranoc sie zegna, a w nocy przyczepi sie rekoma do brzusia i nie mam wielkiem mozliwosci ulozenia sie, bo na brzuchu nie da rady, bo dla dziecka cos jeszcze zrobie, moj Tz jest przewrazliwiony jakis ;(

Eh a ja schudlam 2 kg do ostatniej wizyty czyli do 12, a wazylam sie teraz i znowu 0,5kg poszlo w dol.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:04   #3809
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
Zrobiłam pizzę z przepisu, ale jakoś mój dzidziuś jej nie chwali... oj jak mi się zbiera... już miętę sobie zaparzyłam. Bo mi to smakowała, tylko w brzuchu mam jakiegoś niejadka.

Co do cytologii, to robi się ją raz w roku.

A jeżeli chodzi o badania, to ja na razie miałam 2 wizyty i same usg. W sumie nie ma co tam na razie ingerować. We wziernikach to można zobaczyć jedynie grzybicę, ale ją to nawet każda z nas poczuje, bo swędzi przeokrutnie, a bakterii i tak okiem się nie zobaczy, jedynie posiew, więc się nie przejmujcie brakiem badania we wziernikach.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:53   #3810
Margosia__
Zakorzenienie

Widziałyście jakie dziecko się urodziło jednej Grudnióweczce?
"waga 4720 dł. 60 cm bolało strasznie"

łał!

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości