Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 12:51   #4741
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tatusiom przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia się dziecka ale to chyba tylko jak jest umowa o pracę, nie jestem pewna.
a to to mozliwe....
Girls, ponawiam moje pytanie o Tantum Rosa

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:54   #4742
BlackSanctum
Zakorzenienie

Uwaga, robię płyn do higieny intymnej domowej roboty, który nie podrażnia i nie uczula. Jak wyjdzie, to dam przepis, jeśli będziecie chciały.

A Oliwka mnie ciśnie tyłkiem w miednicę po lewej stronie, cwaniara.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:58   #4743
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
niech tylko gospodarz nie będzie zbyt wyrywny. Mamy umowę, że dopiero 1 stycznia może wyłazić

100 % bawełna. Porządna, nie jakaś cieniutka a naprawdę wygląda na dobrą jakościowo. A misiu i chmurka są z takiego milusiego pluszu jakby.
A który to sprzedawca? Jaki wymiar pościeli? ślicznie wszystko wygląda

Chciałyście berecik. O taki http://www.hm.com/pl/product/00761?article=00761-D
Ale na zdjęciu szczerze mówiąc wyszedł trochę dziwnie, ładniejszy na żywo. Rozmiar niby 62 - ale on ma taką gumeczkę tam - więc na małą główkę też powinien być.

Dziękuję wszystkim za uspokajanie mnie!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:59   #4744
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryczku, ja zrozumialam, ze ten plyn starcza na kilka dni? Tzn jedna saszetka..... Hm, w kazdym razie mam 2 saszetki, ludze sie, ze po tych dwoch dniach bede uzywac juz bialego jelonka :p

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:59   #4745
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Tu nie pomogę niestety bo ja mam cc ale wydaje mi się, że w SR mówili że to co się rozpuści trzeba zużyć jednorazowo.

I w tym miejscu pytanie do dziewczyn, które będą miały cc. Jak to jest z pielęgnacją rany po cc? Można normalnie brać prysznic czy nie można jej moczyć? samej się zmienia jakieś opatrunki już w domu? i czy później jak już się zagoi to trzeba stosować jakieś maści na blizny np. contratubex?
Stary 2012-12-14, 13:00   #4746
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
dobra jesteś.
Na szczęście mój mąż to nie zdąży dobrze z paczek wyjąć i już skręca jak jakieś meble przyjdą , łóżeczko czy wózek.
Pochwalę się troszkę, co na synka czeka. Pościel nie prana jeszcze i nie prasowana. zaraz to zrobię, tak tylko przymiarkę zrobiłam Leżaczek używka, karuzela używka, limuzyna z alufelgami nowa
Limuzyne mamy taka sama tylko ja mam czarna z bialymi elementami, ogolnie super kącik kupowalas posciel razem z koldra? Czy koldra osobno a posciel i ochraniacze oddzielnie? Mozesz powiedziec ile na to wydalas, bo musialabym zaczac sie rozgladac.
Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Lady a jak ty liczysz tygodnie. Bo ja mam termin na 11.01 i liczę tak jak moja ginka czyli dziś wychodzi mi 36tyg równo jutro np, 36tyg i 1 dzień. A ty masz termin na 15.01 więc wydaje mi się że ty zaczniesz 36 tydz 18.12??????????
No to jak jak z urodzinami jak masz 25 lat i 365 dni to masz 26 :p ja tez licze tak tygodnie

Dziewczynki, jak ktoras kupowala materacyk na all. To zarzuccie linkiem do aukcji.... plizz
Stary 2012-12-14, 13:05   #4747
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah!!! jakie cudenko!!!
Musze siakis brazowawy dla Malego skombinowac moze?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Bokeh, prosim

http://allegro.pl/materac-gryka-pian...849871280.html

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:09   #4748
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
scotasia nie masz wysokiego wyniku, w ciąży tak może być,ważne że glukoza w surowicy jest w normie.
Dzieki, juz sie tak tym nie stresuje, we wtorek mam wizyte to przy okazji zaniose siku na powtorke

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja paciorkowca miałam robionego w 35 tyg. Wydaje mi się, że 30 tydz to za wcześnie. Możesz zawsze zapytać ginki. Ja jestem na etapie zwalczania tego dziada, pewnie w środę mi zrobi drugi raz posiew.
Zapytam, pewnie na poczatku roku mi zrobi.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja ostatnio mialam problem zeby w wannie wstac z pozycji siedzącej łoooo boziuniu, zaparłam sie rękami za kran i brzeg wanny i jako tako wstalam, ale mało brakowało a klanęłabym całym ciezarem spowrotem
ja chce już byc szczupła i zgrabna jak wczesniej
Mi wczoraj mąż zamontował parawan nawannowy i wreszcie moge wziac normalny prysznic

Cytat:
Pochwalę się troszkę, co na synka czeka. Pościel nie prana jeszcze i nie prasowana. zaraz to zrobię, tak tylko przymiarkę zrobiłam Leżaczek używka, karuzela używka, limuzyna z alufelgami nowa
Super, chyba zamówiłam posciel z tej samej serii, fajnie, ze jestes zadowolna

Cytat:
Tatusiom przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia się dziecka ale to chyba tylko jak jest umowa o pracę, nie jestem pewna.
Moj tż musi wykorzystac te dwa dni w ciagu tygodnia od porodu

Cytat:
a to to mozliwe....
Na SR połozna nam mowila, ze jak stosujemy bialego jelenia to już Tantum Rosa niekoniecznie musimy używać.

Lady zamówiłam ten sam materac

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-14 o 13:11
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:09   #4749
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a to to mozliwe....
tez jestem ciekawa.

Siemka Kobiety,
Tak mnie boli broszka że nie daje rady chodzić, rano się obudziłąm o 6.30 z zamiarem pójscia do podstawówki na praktyki na 7.30, ale niestety nie dałam rady, poszlam po 9...
pozniej pojechalam do hurtowni dzidziowych rzeczy i stwierdzam ze all jest najbardziej opłacalne....
jeszcze pojechaam do galerii chcialam kupić ciepła czapke ale nie bylo nic!!!!!!!!!!!!!! były te czapcie co kupiłaś Debrah, ale wydaje mi się ze w niej bedzie dzidzi za zimnoooooo ale nie wiem.. jak nic innego nie znajde to kupie......

poza tym kupilam juz wszystkie kosmetyki dla dzidzi, kurna znowu zapomnialam wkladek laktacyjnych kupic

zaraz zamawiam na allegro ten kocyk co evel polecila, dzisiaj go dotykalam mmmm cudo tylko byl w kij drozszy niz na all..

no i co? i zaraz sie biore za to zamawianie i prasowanie, a pozniej odpoczywam, nawet nie mam zamiaru sprzątaać ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:11   #4750
bishonka
Raczkowanie

Łojej właśnie podliczyłam wyniki które muszę zrobić na kolejną wizyte i gina którą mam na 20.12
No i za wszystkie będę musiała zabulić 86 zł + wizyta u gina 150
Normalnie pójdę z butami (raczej boso) na same święta a gdzie prezenty?
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:16   #4751
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Hosenko, jak miło, że się odezwałaś. 3mam za Was kciuki i mocno przytulam
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A z jakiej firmy macie smoczki? Kupujecie w ogole?
Mam dwa z Aventu. Jeden z tego zestawu startowego, a drugi już się pakuje u sprzedawcy lub już w kuriera do mnie leci.
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wczoraj spytać na wizycie kiedy będą wyniki GBS bo lekarka pobierała mi wymaz. Długo czekałyście na wyniki?
U nas w labo szpitalnym na wyniki GBS czeka się ok. 40 minut.
Cytat:
trzeba, trzeba nowością śmierdzi ze ho ho
az z ciekawości sprawdzilam te osłonki, brałam takie
http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...775850520.html
otoczki mam raczej małe
Też zamówiłam takie same. Nie wiem czy się przydadzą. Will see.
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
To daj znać jak będziesz znać wynik, ciekawa jestem czy udało Ci się zwalczyć. Ja jestem jeszcze w trakcie kuracji antypaciorkowcowej
A co dostałaś na tego paciorkowca? Jakąś maść, krem?
Cytat:
wiecie co, czy ja jestem jakas dziwna, czy was tez wszystko irytuje? bo mi sie ząłączył syndrom wicia gniazda na maksa..... na łózeczko czekam is zlag mnie trafia, ze juz tydzien- a tam jest dop 10 dni.... wszystko mnie denerwuje- jak słysze małżowe "zaraz to zrobie/jutro to zrobie" to mam ochote nożami w niego pocelowac...... ja musze miec na już, a najlepiej na wczoraj bo tak mi sie wydaje, ze trafie do szpitala na te 3 dni a tu wszystko bedzie w rozsypce- co za skrzywienie mam, w koncu w Tworkach wyląduje
To u nas odwrotnie. Odkąd wylądowałam na patologii z przedwczesnymi skurczami, to mój mężuś wziął się za siebie i robienie pokoju. Wszystko chce zrobić na wczoraj, bo biedak boi się, że mnie w każdej chwili mogą na porodówkę wziąć. W sumie nawet dobrze

Monamur, przykro mi z powodu babci

No i gratuluję udanych wizyt
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:17   #4752
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Limuzyne mamy taka sama tylko ja mam czarna z bialymi elementami, ogolnie super kącik kupowalas posciel razem z koldra? Czy koldra osobno a posciel i ochraniacze oddzielnie? Mozesz powiedziec ile na to wydalas, bo musialabym zaczac sie rozgladac.

Dziewczynki, jak ktoras kupowala materacyk na all. To zarzuccie linkiem do aukcji.... plizz
Dziewczyny pościel kupiłam tutaj http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=19226002 dosyć droga jest ale naprawdę bardzo dobra jakościowo, gruba bawełna no i śliczne wzory. Ja wzięłam 120 x 60 od razu z wypełnieniem kołdry i poduszki, rożkiem i przybornikiem. U tego samego użytkowanika zamówiłam też 2 dodatkowe prześcieradełka 100 % bawełny, oddychający ochraniacz na materac i materac gryka-kokos. Ten cały zestaw i wózek to był prezent od moich rodziców.
Stary 2012-12-14, 13:25   #4753
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Adusia, licze jak reszta dzeiwczyn, rozpoczete tygodnie czyli owszem, jest 35t1dz, ale rozpoczety 36tc moj gin tez tak mi wpisuje w karte. Jutro zaczynam 9 miesiac, bedzie rowmo miesiac do porodu
Aha. No moja ginka w kartę by mi wpisała teraz 36/37 ona tak liczy, ale ok może być że 37 bo już bym chciała się rozpakować jak najszybciej męczy mnie ta ciąża strasznie.

Cytat:

Ale na zdjęciu szczerze mówiąc wyszedł trochę dziwnie, ładniejszy na żywo. Rozmiar niby 62 - ale on ma taką gumeczkę tam - więc na małą główkę też powinien być.
Ale śliczny Choć jakiś duży mi się wydaje nie wiem sama, wiadomo że na zdjęciu to inaczej wygląda.

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Łojej właśnie podliczyłam wyniki które muszę zrobić na kolejną wizyte i gina którą mam na 20.12
No i za wszystkie będę musiała zabulić 86 zł + wizyta u gina 150
Normalnie pójdę z butami (raczej boso) na same święta a gdzie prezenty?
O jeny jak drogo.Ja wyniki zawsze robię za darmo choć chodzę do niej prywatnie ona wystawia mi skierowanie i idę nic nigdy nie płaciłam. A i wizyta strasznie droga ja płacę 50zł tylko osobno muszę dojechać w inny dzień na USG ale to też robi za darmo.

Muszę iść wstawić obiad a tak mi się nie chce Lenia mam dziś takiego że masakra. A jeszcze TŻ zażyczył sobie żeberka w sosie i ziemniaczki i buraczki

I jeszcze czekam na kuriera ma przywieźć pościel dla małej i znając życie będzie wieczorem a jedziemy do rodziców na weekend nie chce jechać po nocychoć tylko 15 km

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:26   #4754
Delicjanka
Zakorzenienie

Jak myslicie zamówić jeden gruby kocyk czy dwa? hmm i jeden cienszy?:P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:30   #4755
ILLUSION
Wtajemniczenie

Ciekawe jak tam Szaja

Ale mam dzisiaj głodzillę Zjadłam już chyba więcej niż wczoraj przez cały dzień...masakra
Stary 2012-12-14, 13:34   #4756
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja mam jeden gruby i 2 cienkie. wydaje mi sie ze to jest ok. gruby kocyk to i tak wg mnie tylko na spacery a w domu to albo flanelka albo cienki kocyk.
Cytat:

Ale mam dzisiaj głodzillę Zjadłam już chyba więcej niż wczoraj przez cały dzień...masakra
Ja dziś tez jakas taka ciagle głodna chodzę

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:40   #4757
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja mam dwa cieńsze, takie: http://www.babyono.com/produkty/poko...wany-biedronka

i jeden akrylowy, w rozmiarze 110x140, ale to dopiero mikołaj przyniesie

a moja mała ma pupkę pod moimi samiuteńkimi żebrami
Stary 2012-12-14, 13:52   #4758
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak tam Szaja

Ja od paru dni mam takiego głoda że masakra ;(
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah!!! jakie cudenko!!!
Musze siakis brazowawy dla Malego skombinowac moze?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Bokeh, prosim

http://allegro.pl/materac-gryka-pian...849871280.html

o dziękuje !
Cytat:

Dziękuję wszystkim za uspokajanie mnie!
Ja podobny kupilam w lumpku wczoraj taki turkusowy jak dam rade zrobie zdjęcie, tylko mój jest bez kokardki ale to myślę jakąś właśnie dorobić i nie jest ocieplany, ale rozmiar jest 3-6mscy to tak akurat myśle na wiosne

Cytat:
Dziewczyny pościel kupiłam tutaj http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=19226002 dosyć droga jest ale naprawdę bardzo dobra jakościowo, gruba bawełna no i śliczne wzory. Ja wzięłam 120 x 60 od razu z wypełnieniem kołdry i poduszki, rożkiem i przybornikiem. U tego samego użytkowanika zamówiłam też 2 dodatkowe prześcieradełka 100 % bawełny, oddychający ochraniacz na materac i materac gryka-kokos. Ten cały zestaw i wózek to był prezent od moich rodziców.
O i tu też jest tkai materacyk... no i teraz mam dylemat który wziąć oba są za tyle samo
Stary 2012-12-14, 13:55   #4759
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Lenova: ile ci zostało do donoszenia ciąży? Chyba już tuż tuż?

Spokojnie kochana, puchnąć można na długo przed porodem, podobno tak samo z obniżeniem brzucha, mój też zszedł niżej troszeczkę, a tp dopiero na 28.01.[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nie panikuj, mój brzuch też opadł, a TP mam dopiero 30.01. Z tego co czytałam, to puchnąć też można już jakiś czas przed porodem, więc podpisuję się po tym, co napisała Debrah. Bez paniki.
Termin mam na 20 stycznia więc jeszcze trochę ponad miesiąc.
Tak jakoś się przestraszyłam jeszcze plus te moje akcje szpitalne i teraz siedzę codziennie jak na szpilkach.
dzięki za uspokojenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wczoraj była u mnie położona, zupełnie się nie spodziewałam. Nie wiedziałam też, że gdybym zgłosiła się do Izby Pielęgniarek i Położnych położna by przychodziła do mnie. Powiedziała, że jak zajdę ponownie w ciążę, żebym do niej zadzwoniła i będzie przychodzić po 20 tygodniu ciąży.

Chcemy się starać o dziecko, położna powiedziała, że za 3-6 miesięcy możemy, zależy co lekarz stwierdzi po kontroli (idę w środę). Strasznie długo mi się to wydaje.
Mam nadzieję że szybko Ci zleci ten czas , najważniejsze że nie ma żadnych przeciwwskazań . Trzymam kciuki !

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Dzisiaj się nareszcie normalnie obudziłam, bo ostatnio to najchętniej wstawałabym w porze obiadowej, a tutaj nauka, nauka i nauka - 3 kolokwia w ten weekend: analiza matematyczna, elektrotechnika i BHP. Ale dobra, wszystko umiem. Jednak studia w czasie ciąży nie są takie proste, jakby się wydawało, nawet zaoczne, bo mózg trochę tępy jest.
A teraz lecę coś szamać, bo moja niunia się już obudziła i mnie dźga głową w żebra. W ogóle - jak z czułością Waszych maluszków? Tzn łatwo je obudzić, czułe są na dźwięki? Bo moja jest taka, że wystarczy najmniejszy hałas gdzieś koło mnie lub też lekkie dotknięcie brzuszka, i ona od razu na to reaguje. Chyba będzie miała tak płytki sen, jak ja i jej tatuś - nas wszystko obudzi, nawet miauknięcie kota na niższej kondygnacji domu.
Co do studiów to się zgadzam w stu procentach, u mnie też jest ciężko z myśleniem, aczkolwiek podłapałam motywacje i jest o wiele lepiej.

Moja córa to ma chyba taki sam tryb funkcjonowania co ja, jak ja śpię to i ona śpi jak ja chodzę to i ona też jest aktywna.
Po przebudzeniu rano z łóżka idę do kibelka i potem ona się od razu budzi.
Oby tak zostało po porodzie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie sądziłam, że się uda, ale mam umówioną wizytę w poniedziałek do ortopedy na nfz Cieszę się, bo nie chciałam iść prywatnie, bo z kasą krucho. Ciekawe czy wypisze mi zaświadczenie o konieczności cc

A co Ci się dzieję, też coś z kręgosłupem? to Ty pisałaś o tej skoliozie? bo juz nie pamiętam, wybacz

Cytat:
ja ostatnio mialam problem zeby w wannie wstac z pozycji siedzącej łoooo boziuniu, zaparłam sie rękami za kran i brzeg wanny i jako tako wstalam, ale mało brakowało a klanęłabym całym ciezarem spowrotem
ja chce już byc szczupła i zgrabna jak wczesniej

wiecie co, czy ja jestem jakas dziwna, czy was tez wszystko irytuje? bo mi sie ząłączył syndrom wicia gniazda na maksa..... na łózeczko czekam is zlag mnie trafia, ze juz tydzien- a tam jest dop 10 dni.... wszystko mnie denerwuje- jak słysze małżowe "zaraz to zrobie/jutro to zrobie" to mam ochote nożami w niego pocelowac...... ja musze miec na już, a najlepiej na wczoraj bo tak mi sie wydaje, ze trafie do szpitala na te 3 dni a tu wszystko bedzie w rozsypce- co za skrzywienie mam, w koncu w Tworkach wyląduje
O ja chcę tam pracować w przyszłości to w razie czego będę Cię dobrze traktować
co do wanny to też miałam taką przygodę ostatnio... czuje się jak słoń
Cytat:
piękne to wszystko

Cytat:
cudny !

Złapałam lekkiego doła rana jak się smarowałam ... po bokach i na dole brzucha robią mi się sine pasy..... myślałam że będę piękna bez rozstępów a te dziady pod koniec musiały sie pojawić , już chyba bym wolała cellulit bo to szybciej zwalczyć a nie te pasy cholerne !!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:01   #4760
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

wazylam sie 3 dni temu i mi przybylo 2 kg, ale w dalszym ciagu jestem 6 kg ponizej wagi wyjsciowej. a to moj brzuch z wiercipita
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek 13.12.2013a.jpg (20,0 KB, 36 załadowań)
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:11   #4761
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
to w kazdej aptece kupisz, nie powinno byc problemu
Myslalam raczej o drogeriach, ale apteki tez odwiedze

W koncu wiem o co Wam chodzilo z tym Bebilonem

Szykuje sie i lece na 16 do SR - dzis nauka parcia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:17   #4762
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że szybko Ci zleci ten czas , najważniejsze że nie ma żadnych przeciwwskazań . Trzymam kciuki !
Tego to nie wiem. Co prawda problemów wynikających z porodu nie powinno być (rodziłam siłami natury, nie pękłam, nie nacinali, wszystko co miało wyjść w trakcie porodu wyszło), ale pewnie konieczne będą jakieś badania.

Dostałam ten pas poporodowy - wybrałam uniwersalny, żeby nie mieć problemu z dobraniem rozmiaru i niestety mógłby być bardziej opinający. Zapięłam się na pierwsze haftki i czuję, że jeszcze mogłabym być bardziej ściśnięta. Ale ubrałam jeszcze na niego tą halkę modelującą z Lidla i jest lepiej.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:20   #4763
bokeh
Zakorzenienie

dziewczyny a wypełnienie 135x100 to nie za duże?? bo zanalazłam śliczną pościel w takim rozmiarze

swoją drogą czemu te pościele są takie drogie !
Stary 2012-12-14, 14:32   #4764
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
O i tu też jest tkai materacyk... no i teraz mam dylemat który wziąć oba są za tyle samo
Wydaje mi się że one są identyczne. Producent danpol, zdejmowany pokrowiec...musisz więc zobaczyć czy od któregoś sprzedawcy będziesz jeszcze coś przy okazji zamawiała i wtedy tam zamówić to przesyłka wyjdzie jedna.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
dziewczyny a wypełnienie 135x100 to nie za duże?? bo zanalazłam śliczną pościel w takim rozmiarze

swoją drogą czemu te pościele są takie drogie !
A jakie masz lóżeczko? Jak 120x60 to ta pościel do łóżeczka 135x100 będzie ogromna. Ja zmierzyłam właśnie tą moją poszewkę na kołdrę sprzedawaną do łóżeczek 120x60 i ona ma 85 cm szerokości i 11o cm długości. Jest więc sporo szersza niż szerokość łóżeczka i wystarczająco długa.
I chyba się domyślam jaką pościel znalazłaś....taką różowo-czekoladową ? Jeśli tak to też się nią zachwycałam jak jeszcze nie znałam płci dziecka no ale one były właśnie tylko w tym dużym rozmiarze.
Stary 2012-12-14, 14:33   #4765
iffonka7
Zadomowienie

Czy któraś z Was kupował pościel z all albo ze sklepu internetowego firmy "ala i as" ?? Jeśli tak to polecacie?
Stary 2012-12-14, 14:37   #4766
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się że one są identyczne. Producent danpol, zdejmowany pokrowiec...musisz więc zobaczyć czy od któregoś sprzedawcy będziesz jeszcze coś przy okazji zamawiała i wtedy tam zamówić to przesyłka wyjdzie jedna.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

A jakie masz lóżeczko? Jak 120x60 to ta pościel do łóżeczka 135x100 będzie ogromna. Ja zmierzyłam właśnie tą moją poszewkę na kołdrę sprzedawaną do łóżeczek 120x60 i ona ma 85 cm szerokości i 11o cm długości. Jest więc sporo szersza niż szerokość łóżeczka i wystarczająco długa.
I chyba się domyślam jaką pościel znalazłaś....taką różowo-czekoladową ? Jeśli tak to też się nią zachwycałam jak jeszcze nie znałam płci dziecka no ale one były właśnie tylko w tym dużym rozmiarze.
ehhh no to sie zalamalam... bo w ikei sa 110x 125 to też duże a jednak chce potem mieć wypełnienie które będzie mi pasowało do tej poscieli ktora mi się podoba, bo kupie taka mniejszą i potem nie dostane nigdzie fajnej poszewki.......
http://allegro.pl/posciel-ochraniacz...855662162.html z tej aukcji takie sówki mi się podobają, nie są zbyt przesłodzone i nachalne kolorystycznie....

Jeszcze mam pyt. dotyczące rożków, ile macie? czy np jeden usztywniany a drugi nie mi staryczy??
Stary 2012-12-14, 14:44   #4767
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie Tantum Rosa.
jak to jest:
***najpierw myjemy krocze np. jelonkiem (ale w ogole to po nacieciu czlowiek da rade sie tam umyc, nie bedzie bolało? bo ja cos czuje ze jedyne na co mnie bedzie stac to ochlapanie sie prysznicem )
***potem "psiukamy sie", podmywamy TR i tak juz zostawiamy do wyschniecia?
przez ile dni mamy uzywac TR?
na ich stronie jest aby uzywac za kazdym razem nowego/ świeżo rozrobionego roztworu raz, max dwa razy dziennie.
ja myslalam ze jak se rozrobie jedna saszetke w pol litrze wody to mi to starczy na kilka dni a tu d..pa.
a mam tylko 3 saszetki
czyli wychodzi ze trzeba miec duuuzo wiecej
jak to jest?
ja robiłam tak:
rozrobiłam TR i najpierw podmywałam się czystą wodą a potem TR, i tak kilka razy dziennie, z reguły po siku. a na wieczór przed snem myłam zwykłym mydłem. I nie przesadzajmy, nie boli krocze aż tak żeby nie można było się podmyć :P tylk ojest to nieprzyjemne w dotyku bo to jednak szew :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:49   #4768
bokeh
Zakorzenienie

http://allegro.pl/posciel-hand-made-...849734331.html zakochałam się czemu to takie drogie
Stary 2012-12-14, 14:52   #4769
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh no to sie zalamalam... bo w ikei sa 110x 125 to też duże a jednak chce potem mieć wypełnienie które będzie mi pasowało do tej poscieli ktora mi się podoba, bo kupie taka mniejszą i potem nie dostane nigdzie fajnej poszewki.......
http://allegro.pl/posciel-ochraniacz...855662162.html z tej aukcji takie sówki mi się podobają, nie są zbyt przesłodzone i nachalne kolorystycznie....

Jeszcze mam pyt. dotyczące rożków, ile macie? czy np jeden usztywniany a drugi nie mi staryczy??
Bardzo ładne te tkaniny mają. Napisz może do nich czy by ci mniejszej nie uszyli...

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
http://allegro.pl/posciel-hand-made-...849734331.html zakochałam się czemu to takie drogie
i to cena bez ochraniacza, cena za poszewki same...
Stary 2012-12-14, 14:55   #4770
badziabadzia
Zakorzenienie

Deli . Wrzuc jeszcze raz link do aukcji z tymi kocykami one sa takie grube grube?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości