|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Hej dziewczyny.
![]() Dzisiaj się nareszcie normalnie obudziłam, bo ostatnio to najchętniej wstawałabym w porze obiadowej, a tutaj nauka, nauka i nauka - 3 kolokwia w ten weekend: analiza matematyczna, elektrotechnika i BHP. Jednak studia w czasie ciąży nie są takie proste, jakby się wydawało, nawet zaoczne, bo mózg trochę tępy jest. A teraz lecę coś szamać, bo moja niunia się już obudziła i mnie dźga głową w żebra. W ogóle - jak z czułością Waszych maluszków? Tzn łatwo je obudzić, czułe są na dźwięki? Bo moja jest taka, że wystarczy najmniejszy hałas gdzieś koło mnie lub też lekkie dotknięcie brzuszka, i ona od razu na to reaguje. Chyba będzie miała tak płytki sen, jak ja i jej tatuś - nas wszystko obudzi, nawet miauknięcie kota na niższej kondygnacji domu. Witaj, Hosenko. Ważna jest ta położna, jak będziesz pod stałą jej opieką, to będziesz od razu spokojniejsza. Czekamy na dobre wieści od Ciebie i odwiedzaj nas czasami. Cytat:
Za dłuuuuugie to. Ale do końca już tak malutko, że chyba wszystkie wytrzymamy. ![]() I zgadzam się z tym spaniem - wolałabym się nie wysypiać z powodów normalnych, tzn karmienie właśnie czy przewijanie, a tak, to budzę się dzień w dzień obolała, bo niewygodnie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-14 o 10:03 |
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Hosenka
Ja dzisiejszą noc też mialam straszna, ogólnie staram zawsze spać na lewym boku i dzisiaj tez tak było ale obudził mnie straszny ból prawej części kręgosłupa praktycznie ruszyć się nie mogłam. Jak u was jest z spaniem i odpoczywaniem, zawsze na lewym boku? Bo mi jest na nim strasznie nie wygodnie a jak się położe na plecach to mam wyrzuty sumienia ze moge kruszynce zaszkodzić. Ile kupujecie kocyków bo ja bym chciała 1 gruby i 2 cienkie ale sama nie wiem może 1 gruby i 1 cienki wystarczy? (Babcia dala mi dzisiaj 100 zł
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2012-12-14 o 10:04 |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, dobrze Cie widziec
Black, a jaki masz stopien dojrzalosci lozyska, mowil Ci gin ostatnio? |
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast na plecach nie moge za długo lezec bo brakuje mi tlenu ![]() wiec zostaje mi lewy bok ![]() ja kocyki ma 3 - 1 gruby z all i 2 cienkie z Biedry
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-12-14 o 10:11 |
|
|
|
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kocyków, to ja kupiłam 2 cienkie (te, co były w Biedronce) i na razie więcej nie mam, bo u mnie w domu jest bardzo ciepło i nie chcę przegrzewać małej - gdyby jednak było inaczej, to dokupiłabym jeszcze ze 2 grube. Cytat:
- jak to lekarz, zresztą. Nie mogę go nigdy rozczytać.
|
||
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry...
Hosenko ja trzymam kciuki za szybkie wieści od bociana ![]() Mam dziś ambitny plan sprzątnięcia całego domku, ale zobaczymy jak z siłami będzie. Wczoraj na wieczór się pokłóciłam z TŻ... Na szczęście nam szybko mija i sprzeczamy się o pierdoły, ale hormony zrobiły swoje i wyłam jak wyjec jakiś Miłego dnia
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaja, ja obstawiam gina, niech Ci siena ta porodowke jeszcze nie spieszy
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Na początek gratuluję udanych wizyt Debrah mała śliczna, berecik musi byc boski taki mały, wstaw zdjęcie please ![]() Bokeh i Lenova dobrze,że już u Was lepiej, chociaż tą doktorkę ,z którą miałą "przyjemność" Lenova to bym chyba z ziemią zrównała za taki tekst co za babsztyl.Ninka gratulacje!!! ![]() ![]() Hosenko pozdrawiam Cię ciepło Ewa fajnie,że już coraz blizej przeprowadzki Ja miałam wizytę w poniedziałek, mały waży 1300 w 29 tyg 2d teraz ułożył się dupka na dół i harcuje sobie pod moimi żebrami przez co ciezko mi oddychać. Spac nie moge i irytuje mnie to do tego stopnia ze wczoraj w nocy sie pobeczałam na szczescie kolo 5 udało mi sie troszke podrzemac. Ze spaniem jest coraz gorzej, na prawym boku sie boje spac i na plecach też, wiec tylko na lewym staram sie, to zaraz mnie nogi bolą i biodra, masakra.Jestem juz na zwolnieniu, ale zaczeło sie niezbyt ciekawie, od pogrzebu babci ![]() Już tyle rzeczy pozamawiałam dla małego, a ta lista zdaje się nie miec konca. Przyszło mi łóżeczko, ale sie okazało ze to nie ten model i chyba nie bede miec przed swietami, a juz mam posciel i materacyk ![]() stanik podoba mi się taki, ale drożyzna: http://moda.allegro.pl/alles-naomi-u...848923520.html chociaz nie wiem czy nie zaszaleje ![]() dziewczyny jak zablokować te durne reklamy, szału dostaje prez nie a i miłam swoj pierwszy raz z pomelo, dobre
|
|
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie sądziłam, że się uda, ale mam umówioną wizytę w poniedziałek do ortopedy na nfz Cieszę się, bo nie chciałam iść prywatnie, bo z kasą krucho. Ciekawe czy wypisze mi zaświadczenie o konieczności cc ![]() Cytat:
Ja mam dwa cienkie kocyki z biedronki i jeden grubszy - myślę, że tyle starczy. Hosenko 3 miesiące to nie tak długo. Zobaczysz szybko zleci Czekamy na dobre wieści.
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to ja się może przywitam po 2 dniowej nieobecności. Trochę do nadrobienia mam, także chyba się skupię teraz na czytaniu.
Zaczęłam 38 tydzień Poród się zbliża wielkimi krokami, z jednej strony strach, z drugiej już nie mogę się doczekać mojego maluszka![]() W środę mam jeszcze wizytę, pewnie moją ostatnią już. Dziś też się zbytnio nie poudzielam, bo mam dziś ostatnie zajęcia z kursu angielskiego na który chodziłam i mamy pisać test, więc dzisiaj sie pouczę, a o 15 spadam. Miłego dnia wszystkim
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę, przykro mi z powodu babci ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez Was też kupiłam pomelo, ale pierwszy raz jeszcze przede mną ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- A w ogóle to zaczynam dziś 35 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Ciekawe jak tam Szaja Mam nadzieję, że skurcze przeszły.
|
|
|
|
|
#4695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka tak, bo to Stettnera (?) chodziła, a on tam robi..a powiedz mi.. wtedy, co mówiłaś o gronkowcu to właśnie o KR czy NS?Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38126999]A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie? [/QUOTE][1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38128123]Takie krzyżowe, lędźwiowe, neiregularnie - więc równie dobrze mogą to przepowiadacze być.[/QUOTE] ja ostatnio takie miałam ![]() Cytat:
3mamy kciuki bardzo mocno za Was i Wasze szczęście odezwij się po wizycie, jak nie tu, to w klubie ![]() uuu zwierzenia
|
|||
|
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super gratulacje, ja dzis tez jak Ewik zaczynam 35tc, potem zrobie sobie standardowa fotke, ale najpierw ide na zakupy, zeby zapelnic lodowke
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
mniemam, że dziś, najdalej jutro, zaczniemy kolejny wątek?
|
|
|
|
#4698 |
|
Rozeznanie
|
Teraz dopiero doczytałam..
No to mamy już na wątku pierwsze dzieciątko, Ninag wielkie gratulacje dla Ciebie i Twojej Oli
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płąciłam 30 zł ale trzeba się dowiadywać bo jak sprawdzałam w różnych laboratoriach to rozpiętość cenowa była od 30 do 75 zł.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38126999]A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie? [/QUOTE]Szaja Ty tu nie wyskakuj z takimi...jeszcze daleko w kolejce jesteś ![]() Cytat:
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
zwierzenia pomelowych dziewic
![]() dzwonilam na bakteriologie do mojego szpitala. myślałam ze mi powiedza wynik paciora przez tel. o ja naiwna! ![]() musze czekac na meza, po pracy ma odebrac mam nadzieje ze zdazy dojechac, bo to najwieksze korki bedą ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Illusion, czy to Ty mialaś "czatować" na koniki fiszerprajsa z SH? Przepraszam jeśli Cie pomyliłam z inna mamuską, ale moja pamieć jest równie krótka jak moje zwoje mozgowe
|
|
|
|
#4701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38126999]A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie? [/QUOTE]Ja tez gina obstawiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzis TZ wracal w nocy, ja juz spalam, obudzil mnie dzwiek klucza w drzwiach. I doslownie za chwile poczulam kopniaka
|
|||
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
wpadłam się tylko przywitać i zmykam spać, coś kiepsko się dzisiaj czuję scotasia nie masz wysokiego wyniku, w ciąży tak może być,ważne że glukoza w surowicy jest w normie. któraś z dziewczyn pytała o mocznik i kreatyninę - powinno się być na czczo, zresztą do większości badań powinno się być na czczo. szajajaba ale Ty nas stresujesz ![]() Hosenka trzymaj się cieplutko
|
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Weszłam w babyastrology w swoim podpisie... i właśnie do mnie dotarło że jeszcze tylko 20 dni...
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie hehe
dobre i pomelo jak się z mężem nie mo cos mi wali dzis![]() pstryczku mam nadzieję,że wynik będzie ujemny i ten dziad sie nie odwazy zadomowić ![]() dzięki dziewczyny, myślałam,ze babcia doczeka się prawnuczka jeszcze, ale niestety ![]() a i co dziwne, piszecie,że na tego paciorkowca robi się wymaz po 32 tyg, a na ostatniej wizycie macanie na samolocie mnie bardzo bolało, potem patrze w domu do karty ciąży a tam pisze, że pobrano posiew, nawet mi nie wspomniał co robi to na to ten posiew miałam w 29 tyg?bo zadnej infekcji nie mam, to juz nie kumam.
|
|
|
|
#4705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę Was jednak zmartwić bo wtedy wyczaiłam dwa koniki w tydzień i od tamtej pory nic...mimo że ciuchy odwiedzam 3 razy w tygodniu. ostatnia szansa w przyszłym tygodniu, bo później święta a w kolejnym tygodniu - przed samym cc na ciuchy już się raczej nie wybieram
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze babcia nie doczekała, ale najwazniejsze że miala świadomośc że w rodzinie juz za chwilę bedzie nowe zycie.... dziwne że pobral material do badan nie informujac cie przy tym ![]() byc moze pobral Ci tak wczesnie bo bedzie chcial go leczyc ( gdyby ewentualnie sie pojawił - tfu tfu )
|
|
|
|
|
#4707 | ||||||
|
Rozeznanie
|
No i tak to jest, miałam się nie rozsiadywać przy kompie, no ale to nasze forum jakoś tak uzależnia, jak już siadłam to czytam i czytam, ale teraz już na prawdę idę
![]() Cytat:
, pewnie w środę mi zrobi drugi raz posiew. Cytat:
Trzymam kciuki za starania o dzieciątkoCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz chyba przyzwyczaił sie do chrapania Tatusia ok, nie ma problemu.
|
|
|
|
|
#4709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoooo boziuniu, zaparłam sie rękami za kran i brzeg wanny i jako tako wstalam, ale mało brakowało a klanęłabym całym ciezarem spowrotem ja chce już byc szczupła i zgrabna jak wczesniej Cytat:
Cytat:
![]() to w kazdej aptece kupisz, nie powinno byc problemu aaaaaaaaaaaaaaa Basia mi uswiadomiła to co wczoraj powiedział mi gin: Pani Sylwio- jutro zaczynamy 38 tydz, czyli bylo nie było- się witam wiecie co, czy ja jestem jakas dziwna, czy was tez wszystko irytuje? bo mi sie ząłączył syndrom wicia gniazda na maksa..... na łózeczko czekam is zlag mnie trafia, ze juz tydzien- a tam jest dop 10 dni.... wszystko mnie denerwuje- jak słysze małżowe "zaraz to zrobie/jutro to zrobie" to mam ochote nożami w niego pocelowac...... ja musze miec na już, a najlepiej na wczoraj
|
|||
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja licząc od OM tez dzis mam 37t i 1d ![]() oki, dam zanc aczkolowiek nie nastawiam sie zbytnio na happy end
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Ważna jest ta położna, jak będziesz pod stałą jej opieką, to będziesz od razu spokojniejsza. 
Za dłuuuuugie to. 

natomiast na plecach nie moge za długo lezec bo brakuje mi tlenu
- jak to lekarz, zresztą. 

co za babsztyl.

kiedys wystarczylo ze na chwilke poleze na plecach a teraz nie ma letko - bol troche mniejszy ale to juz nie to co kiedys....
łoooo boziuniu, zaparłam sie rękami za kran i brzeg wanny i jako tako wstalam, ale mało brakowało a klanęłabym całym ciezarem spowrotem