|
|
#151 |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Mój poród - mój wybór!
To może nie ratujmy też dzieci z wadami. Natura sama eliminuje słabsze jednostki.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co ludzie chodza po lekarzach? Prosciej by bylo jak by wszystkie leki byly bez recepty a do szpitala kazdy w potrzebie kierowal sie sam. I tam tez by decydowal o sposobie leczenia (bo w koncu moje cialo i mam prawo). Bo po co decyzja lekarza? W koncu kazdy sam powinien decydowac czy chce farmakologie czy zabieg operacyjny.
|
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#154 |
|
jestę wieszczę
|
Oj tak, pacjent ma pewną dowolność. Mnie zapytano, czy uszkodzonego paznokcia mi zerwać od razu ze znieczuleniem, czy pozwolić mu, by zszedł sam.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie wystarczy jeden gdzie kobieta niepotrzebnie byla narazona na cierpienie i komplikacje po porodzie. I niewazne co chciala tylko jak to zostalo wykonane i z jakich powodow.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wyrywamy zęby na NFZ czy leczymy kanałowo?Lub też: nadżerkę wypalamy na NFZ, płacimy za prywatne wymrożenie, lub tez trzecia opcja: czekamy aż pani szybko urodzi dziecko i zajmiemy się tym po porodzie. Ewentualnie jeśli pani będzie zwlekać z dzieciakiem, to możemy poczekać na nowotwór. Cały wachlarz możliwości. |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewna pani profesor mówiła, że od mądrości życiowych niektórych pacjentów dostawał bólu głowy. Jak do mnie trafisz, to mi chyba łepetyna eksploduje
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że Ty miałaś i wiesz. ![]() czekam jeszcze na argument że te co rodziły to hipokrytki,a w wiki przecież napisali że dzieci to teraz większe to i trzeba ciąć jak tylko się którejś zachce.
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakoś decyzję lekarz pozostawił mi po opisaniu wszystkich możliwych skutków każdej opcji i podania prawdopodobieństw. I o dziwo zadecydowałam i jeszcze bardziej o dziwo całkiem neźle |
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten dyzurny anestezjolog sie nie rozdwoi ani nie roztroi. Sama bedac dzieckiem trafilan na chirurgie z silnymi objawami zapalenia wyrostka i musialam czekac na anestezjologa bo byl przy innym zabiegu. |
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Konto usunięte
|
To może powiem dlaczego jeszcze nie podpisałam i głęboko rozważam czy podpisać:
bo o ile ręczę za swoje przemyślane decyzje o tyle jak znam niektóre kobiety to najlepiej jakby za nich mama zdecydowała. Miałam znajomą która nie miała miesiączki kilka miesięcy. Jak się zebrała do lekarza i dostała globulki na wywołanie miesiączki to stwierdziła 'no przeciez se tego tam nie wsadze nie' no. Dlatego jeszcze się zastanawiam czy takie akcje mają sens bo nie wszystkie istoty myślące, są inteligentne. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego co wytłuściłam, to właśnie dlatego uważam, ze nie powinno być dowolności, bo ludzie są coraz głupsi, coraz bardziej rozmazgajeni, rozhisteryzowani i infantylni. Sobie jedna z drugą, tylko krzywdy narobi a potem będzie jeszcze latać po sądach i odszkodowania chcieć.
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
To mialas szczescie. Ja prawie godzine zwijalam sie z bolu czekajac. A w szpitalach sporo czasu spedzilam a nie tydzien czy dwa wiec duzo widzialam i slyszalam...
|
|
|
|
|
#165 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. No i tu mowa o cięciach planowych , a wtedy anestezjologowie byliby rozplanowani wczesneij do tego do zabiegu.
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No i dlatego z powodu wytłuszczonego nie mam póki co zdania. O ile ufam sobie i wiem że jak przysiądę do sprawy poczytam skonsultuję się z lekarzem prowadzącym oraz zapobiegawczo z innymi, przemyslę i dowiem się co będzie względnie najlepsze to wtedy będę szczekać w szpitalu jak mnie nie posłuchają. Ale póki co po prostu obawiałabym się bo niektórzy nie powinni mieć w ogóle dzieci co dopiero zabierać się za decyzje o własnym leczeniu bo byśmy mieli ludzi non stop na haju jakbyśmy sami sobie recepty przepisywali ![]() Chociaż z drugiej strony lekarzom też nie zawsze warto ufać, sytuacja patowa
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
A , do cesarki to tak. Hm, no właśnie. Niby taki luksus bezproblemowy, a lekarz z anestezjologiem musi być .Już samo to dałoby mi duuuużo do myślenia.
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Konto usunięte
|
E no akurat z tym anestezjologiem bym nie szalała, człowiek całe życie płaci bandyckie podatki i w jednym z najważniejszych momentów życia właściwie powinno go tyle co nic obchodzić to że szpital ma problemy z pracownikami.
|
|
|
|
|
#174 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
FYI podczas porodu sn tez jakiś anestezjolog musi być w pracy dostępny pod telefonem w razie czegoś. |
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chyba kazdy wie jak moze sie skonczyc pekniecie.![]() To, ze do ciecia planowego anestezjolog bylby zaplanowany wczesniej nie zmienia faktu, ze w tym samym czasie moglby sie przydac innej osobie. Mnie tez. |
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
I ja także
![]() To tak samo jak z aborcją - ja bym nie usunęła, są kobiety co by usunęły, ok. Ale znam osobiście takie, mówiąc wprost - głupie dziewuchy, że jakby tylko aborcja była legalna i refundowana, bo antykoncepcja by im potrzebna nie była, bo i po co. Skąd wiem? Skoro już teraz pewna dama ma podejście 'bzykam się bez gumy, bo w gumie niedobrze, a po tabletkach się tyje, jest ryzyko jest zabawa, najwyżej facet będzie zbierał na skrobankę', to już widzę co się staje jak ją zalegalizują. I tu z porodem jest sytuacja analogiczna - ja wiem, że wiele kobie wie na ile może sobie pozwolić i ile może wytrzymać a kiedy należy interweniować. Ale na świecie są też głupie kobiety, które rozetną sobie brzuch tylko po to, żeby nie mieć ciętej cipki. Więc mniejszym złem jest decydowanie o tym lekarza. |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co z tego? |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Że tak zapytam - kobiety nadal rodzą leżąc na plecach?
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super po prostu. Przeciez nikt sie nie czepia o cesarki, ktore sa potrzebne. Ale za fanaberie mozna sobie z wlasnej kieszeni zaplacic a nie obciazac kosztami szpitale, ktore i tak na nadmiar kasy nie cierpia. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

wtedy nie prosicie o operacje zeby nie bolalo?
- homo sapiens sapiens. Porodzie trudnym i powikłanym. To oczywiście nie oznacza, że w związku z tym uważam, że każdy poród tak wygląda jak ten, który widziałam na własne oczy. Doskonale wiem, że nie.
wyrywamy zęby na NFZ czy leczymy kanałowo?

Bo chyba kazdy wie jak moze sie skonczyc pekniecie.