Ślubujące w 2012 - część II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 20:32   #4591
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Viollet - gratulacje! ale w sumie wiedziałam, że tak będzie
poza tym rzeczywiście fajnie jest planować wesele, zwłaszcza z perspektywy czasu

Justynaa - mam nadzieję, że wszystko dojdzie do skutku, tak jak sobie zaplanowaliście
co do fryzjera to byłam u niej pierwszy raz, ale jestem zadowolona.

Kasioonya - we Wrocku mogę polecić pana Tomka (facet z tatuażami byłam u niego raz... fakt, tani to on na pewno nie jest, ale powiem ci, że ściął mnie świetnie, a jaki kolor mi śliczny zrobił. Pierwszy raz widziałam, żeby komuś tak nożyczki chodziły w rękach. ścinał mi włosy nawet jakoś ze środka, ale wyglądało jakbym miała 4 razy więcej włosów. Fryzurę miałam mniej więcej upatrzoną i powiem, że spisał się na medal. Moja teściowa też długo do niego chodziła, tylko nie wiem jak on się teraz ceni. Ja byłam ze 2-3 lata temu i za balejaż, ścinanie i modelowanie zapłaciłam 250zł, ale jakbyś chciała to mogę dowiedzieć się o jego numer.

Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:34   #4592
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
monika860902 - próbuję sobie wyobrazić, co przeżywasz i myślę, że jesteś bardzo silna i dzielna. zgadzam się, że Rodzeństwo i Tata bardzo Cię potrzebują, ale trochę się martwię o Ciebie - żebyś sama nie zatraciła Siebie w swojej chęci i potrzebie wspierania innych... Ty też jesteś ważna, Twoje uczucia są ważne i masz prawo czuć smutek, żal, niepokój i wszystko inne. tak się zastanawiam, że może właśnie masz prawo pozwolić sobie na łzy - nawet przy rodzeństwie... Płakać, kiedy masz taką potrzebę i nazywać emocje, które w Tobie siedzą - bo jesteś dla nich wzorem i może też za chwilę zaczną myśleć, że nie powinni okazywać swoich uczuć...
przepraszam, że pozwoliłam sobie napisać co myślę - być może nie powinnam... nie chciałam Cię urazić, bo naprawdę bardzo bym chciała, żeby było Ci lepiej! ściskam Cię mocno
Nie uraziłaś mnie wcale, wręcz przeciwnie. Czasem jestem zła na Tatę, na całą tą sytuację, wiem, że powunnam być jak najwięcej z dziećmi, ale męczy mnie to. Mam chwile słabości i jestem zła na to, że teraz, 5 mies. po ślubie powinnam jak najwięcej czasu spędzać z Mężem, myśleć o powiększeniu rodziny, a nie mogę, bo mam rodzeństwo.....Te myśli szybko mi przechodzą, ale jednak się pojawiają i mam wyrzuty sumienia....bo Mama odchowała 3 dorosłych a nie zdążyła 3 najmłodszych dzieci.......i nigdy niczego nam nie brakowało, zawsze była przy nas....a teraz Jej już nie ma i też jestem zła na Nią, że nas zostawiła.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Kasioonya - we Wrocku mogę polecić pana Tomka (facet z tatuażami byłam u niego raz... fakt, tani to on na pewno nie jest, ale powiem ci, że ściął mnie świetnie, a jaki kolor mi śliczny zrobił. Pierwszy raz widziałam, żeby komuś tak nożyczki chodziły w rękach. ścinał mi włosy nawet jakoś ze środka, ale wyglądało jakbym miała 4 razy więcej włosów. Fryzurę miałam mniej więcej upatrzoną i powiem, że spisał się na medal. Moja teściowa też długo do niego chodziła, tylko nie wiem jak on się teraz ceni. Ja byłam ze 2-3 lata temu i za balejaż, ścinanie i modelowanie zapłaciłam 250zł, ale jakbyś chciała to mogę dowiedzieć się o jego numer.

ile??!! 250 zł?? ja ostatnio za pasemka zapłaciła 100 zł i uważam że trochę za dużo, bo zawsze mniej płaciłam

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Za oknem już ciemno i zimno. Mogłabym już iść do domu, Szefowa stwierdziła, że jak się nic nie dzieje to nie ma co siedzieć, ale Mąż nie wziął telefonu i nie wie że trzeba po mnie przyjechać, ech... Dzwoniłam do Teściowej może wpadnie do nich to ona mu przekaże...

Poza tym jak dobrze pójdzie jutro podpisujemy akt notarialny mieszkania, ale nie wiem jak to będzie bo właściciel dziś koło 12 pił z kolegami wódkę i nie mógł np przyjść i czegoś ctam załatwić... ech mam nadzieje że wstawi się na umówioną godzinę jutro.

Poza tym noga zdecydowanie lepiej. Dziś już bez problemu włożyłam kozaka i nóżka mi nie marznie a no i lepiej mi się chodzi

włożyłaś kozaka? a wcześniej w czym chodziłaś?
teraz jest taka pora, że o 16 jest już ciemno...aż się w pracy nie chce siedzieć..i wracać po ciemku.....ja do końca grudnia mogę pracować od 6 do 14 ale od stycznia znowu od 8 do 16 no ale może w koncu się wyśpię

a mieszkacie już w tym mieszkanku?? czy dopiero macie się wprowadzić?

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:48   #4593
Viollet87
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny!

Kasioonya, tak, rajd po salonach zaplanowany mniej więcej na połowę stycznia Wezmę urlop specjalnie na tę okazję bo nie chcę iść w weekend. Mam nową faworytkę: KLIK

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 22:05   #4594
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Kasioonya, tak, rajd po salonach zaplanowany mniej więcej na połowę stycznia Wezmę urlop specjalnie na tę okazję bo nie chcę iść w weekend. Mam nową faworytkę: KLIK
śliczna

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 00:11   #4595
justiii87
Zakorzenienie

monika - kasioonya bardzo dobrze ujęła tą sytuację. Twój tata i reszta rodziny powinna też pomyśleć o Tobie, a nie oglądać się tylko na Ciebie. Rozumiem, że chcesz pomóc, ale Ty też potrzebujesz chwili dla siebie i pomocy , tak samo straciłaś bliską osobę.

Malgos - Ten Twój fryzjer z Wrocławia to fachowiec w swojej dziedzinie. Każdy porządny fryzjer powinien cieniować włosy w środku. Wtedy się świetnie układają i fryzura nabiera lekkości i sama z siebie się układa bez dodatkowych zabiegów.

Ja za malowanie włosów jednym kolorem bez modelowania płacę 180-190 zł zależy ile farby zużyje. Niestety (dla mojego portfela) mi włosy rosną szybko i co miesiąc muszę je malować.

Viollet87 - Gratuluję Pani MGR . Zazdroszczę Ci przygotowań do ślubu i tego, że ten dzień masz jeszcze przed sobą. A suknia śliczna

Tak się dziś wkur..... na Naszego fotografa, że jutro zadzwonię do Niego i mu nawsadzam jak jeszcze nikomu. Moja cierpliwość już wygasła. Nie dość, że oddaje Nam zdjęcia na raty to jeszcze nie oddał wszystkich i dziś prawie po pół roku oddał Nam zdjęcia z wesela, ale bez oczepin. No myślałam, że padnę przy komputerze. Ale jutro nawsadzam mu ku.....w przez telefon to popamięta mnie do końca życia! Najlepsze jest to, że to Nasz znajomy. Ale najlepsze jest to, że za plener policzył sobie dodatkowe pieniądze. O nie!!! miarka się przebrała! Jutro mu wyprawie takie święta że ho ho!

Na poprawienie humoru TŻ zabrał mnie na zakupy i kupił mi buty uwielbiam kupować buty

Eś! Wygadałam się, a teraz idę spać.

Dobranoc
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 06:23   #4596
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

viollet gratulajszon
malgos no cena niezla no ale jak taki specjalista to moze warto oddac się w jego rece ja tez wlasnie przechodze kryzys wygladu, chetnie bym cos zmienila ale nie mam pomyslu zadnego na swoje wlosy..
justiii no powiem Ci tak to jest jak ze z rodzina najlepiej wyglada się na zdjeciach, no i widocznie kolega uznal ze jak jestescie znajomymi to moze troche odpuscic prace przy Waszych zdjeciach, a ile w sumie mu placiliscie?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 08:11   #4597
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Viollet87 - Gratuluję Pani MGR . Zazdroszczę Ci przygotowań do ślubu i tego, że ten dzień masz jeszcze przed sobą. A suknia śliczna
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
viollet gratulajszon
Dziękuję

Justiii, współczuję akcji z fotografem niefajnie Was potraktował...

310813
Stary 2012-12-12, 11:01   #4598
mw1986
Raczkowanie

GG do mw1986

Cytat:
Dzięki dziewczyny!

Suknia jest boska ciekawe jak będzie na tobie leżeć

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
monika - kasioonya bardzo dobrze ujęła tą sytuację. Twój tata i reszta rodziny powinna też pomyśleć o Tobie, a nie oglądać się tylko na Ciebie. Rozumiem, że chcesz pomóc, ale Ty też potrzebujesz chwili dla siebie i pomocy , tak samo straciłaś bliską osobę.

Malgos - Ten Twój fryzjer z Wrocławia to fachowiec w swojej dziedzinie. Każdy porządny fryzjer powinien cieniować włosy w środku. Wtedy się świetnie układają i fryzura nabiera lekkości i sama z siebie się układa bez dodatkowych zabiegów.

Ja za malowanie włosów jednym kolorem bez modelowania płacę 180-190 zł zależy ile farby zużyje. Niestety (dla mojego portfela) mi włosy rosną szybko i co miesiąc muszę je malować.

Tak się dziś wkur..... na Naszego fotografa, że jutro zadzwonię do Niego i mu nawsadzam jak jeszcze nikomu. Moja cierpliwość już wygasła. Nie dość, że oddaje Nam zdjęcia na raty to jeszcze nie oddał wszystkich i dziś prawie po pół roku oddał Nam zdjęcia z wesela, ale bez oczepin. No myślałam, że padnę przy komputerze. Ale jutro nawsadzam mu ku.....w przez telefon to popamięta mnie do końca życia! Najlepsze jest to, że to Nasz znajomy. Ale najlepsze jest to, że za plener policzył sobie dodatkowe pieniądze. O nie!!! miarka się przebrała! Jutro mu wyprawie takie święta że ho ho!

Na poprawienie humoru TŻ zabrał mnie na zakupy i kupił mi buty uwielbiam kupować buty

Dobranoc
No tak. Stwierdził pewnie że znajomych można odwalić fuszerke ale żeby jeszcze dodatkowo liczyc za plener to skandal!

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2012102700700730.png
mw1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:24   #4599
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

O kurde! Pół roku??!!! No to moim zdaniem lekka przesada! Pogo go!!! A zapłaciliście już mu całą sumę czy jeszcze nie? Zrób mu "reklamę" ja swojego kamerzystę wszystkim odradzam, fotografę zresztą też- za brak profesjonalizmu

jakie butki kupiłaś? pochwalisz się??

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]

Edytowane przez monika860902
Czas edycji: 2012-12-12 o 15:49
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 15:37   #4600
bluesky89
Zakorzenienie

Po pół roku nie masz jeszcze wszystkich zdjęć? Ja się wkurzałam na Naszego foto, bo oddał zdjęcia po prawie dwóch miesiącach, a kamerzysta film po ponad 3, a jakbym miała czekać pół roku, to już dawno bym temu gościowi bonanzę zrobiła! I też zrobiłabym mu odpowiednią 'reklamę'...
Stary 2012-12-12, 16:38   #4601
kasioonya
Rozeznanie

Hej ho

chyba muszę zmienić pracę - mimo że w pracy jestem tylko 4 godziny dziennie, to mnóstwo rzeczy muszę robić w domu, nie wyłączając weekendów i urlopów... no i dziś wróciłam po dwóch dniach urlopu, a w pracy siwy dym i naprawianie tego, czego nie dopilnowała moja pracowa partnerka no i teraz znów siedzę i pracuję...

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Kraków ma dobre i złe strony z tych gorszych to ostatnio znów kilka razy przekroczone normy zapylenia powietrza

perfumy od Mikołaja to Flower by Kenzo
to fakt - słyszałam ostatnio o tym zanieczyszczeniu powietrza
fiu, fiu - miał Mikołaj gest

Cytat:
kochana dziękuję Ci za informację tylko że ja do Wrocka mam ponad 70km, więc nie wiem czy udałoby mi się wybrać tam do fryzjera jak się nadarzy okazja, to na pewno poproszę Cię o namiar na pana Tomka no i nie ukrywam, że chętnie poszłabym do fryzjera-mężczyzny

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Nie uraziłaś mnie wcale, wręcz przeciwnie. Czasem jestem zła na Tatę, na całą tą sytuację, wiem, że powunnam być jak najwięcej z dziećmi, ale męczy mnie to. Mam chwile słabości i jestem zła na to, że teraz, 5 mies. po ślubie powinnam jak najwięcej czasu spędzać z Mężem, myśleć o powiększeniu rodziny, a nie mogę, bo mam rodzeństwo.....Te myśli szybko mi przechodzą, ale jednak się pojawiają i mam wyrzuty sumienia....bo Mama odchowała 3 dorosłych a nie zdążyła 3 najmłodszych dzieci.......i nigdy niczego nam nie brakowało, zawsze była przy nas....a teraz Jej już nie ma i też jestem zła na Nią, że nas zostawiła.
cieszę się, że dobrze mnie zrozumiałaś. myślę, że nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia o to, że myślisz też o sobie, mężu i Waszym szczęściu. macie to tego prawo! ale wyobrażam sobie, że nie jest lekko i chyba trzeba wierzyć, że czas leczy rany i niebawem nauczycie się żyć w tej nowej rzeczywistości i być szczęśliwi trzymaj się Monia!

Cytat:
śliczna! weź dużo tego urlopu, odwiedź wszystkie salony i zasyp nas zdjęciami z przymiarek
ta suknia jest z tafty, prawda? ten materiał kojarzy się z ciężkością, a ta suknia sprawia wrażenie takiej lekkiej, zwiewnej... naprawdę bardzo mi się podoba! zwróciłam uwagę jeszcze na tą http://www.glamourousgowns.co.uk/ima...age/6749b2.jpg no ale chyba nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę mój wybór

Cytat:

o kurczaczki! ja też bym się wściekła! to przykre, że oczekiwanie na zdjęcia wiąże się dla Was z takimi nerwami tym bardziej, że fotograf to znajomy... ale tak to chyba jest, że najgorzej załatwiać coś "po znajomości"... mam nadzieję, że dałaś upust swoim emocjom i nie będziesz się już denerwować!
a mąż kochany - wie jak poprawić humor żonce pochwal się butkami!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:06   #4602
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87;38089643Mam nową faworytkę: [URL="http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,Mori-Lee,67471,Voyage-by-Mori-Lee,item,5784.html"
KLIK[/URL]

ooooo bardzo ładna- prosta, klasyczna i elegancka nie wiem tylko czy nie jest zbyt obszerna na dole ale to może kwestia zdjęcia- trzeba na żywo zobczyć

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:

ale.... jakiś niepoważny ten fotograf. Tak to czasem jest jak się interesy ze znajomymi robi, no ale jakby człowiek wiedział to by nie brał. Jak to policzył dodatkowo za plener? Spisywaliście jakąś umowę może?
Pokazuj buty!!

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-12-12 o 19:08
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-12, 19:32   #4603
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
viollet gratulajszon
malgos no cena niezla no ale jak taki specjalista to moze warto oddac się w jego rece ja tez wlasnie przechodze kryzys wygladu, chetnie bym cos zmienila ale nie mam pomyslu zadnego na swoje wlosy..
justiii no powiem Ci tak to jest jak ze z rodzina najlepiej wyglada się na zdjeciach, no i widocznie kolega uznal ze jak jestescie znajomymi to moze troche odpuscic prace przy Waszych zdjeciach, a ile w sumie mu placiliscie?
Zapłaciliśmy za jego usługę 1800 zł, więc wcale ulgowo Nas nie potraktował, ale My tego nie oczekiwaliśmy, chcieliśmy mieć piękne zdjęcia, a dobrze wiedzieliśmy że facet zna się na rzeczy, ale widać, że się przeliczyliśmy. Powiedziałam mu co myślałam, TŻ poprawił, ale co się spłakałam i nerw najadłam to już inna sprawa.
Powiedział Nam, że padł mu komputer i odzyskuje zdjęcia, ale nie wiadomo czy uda mu się odzyskać resztę, na obecną chwilę mamy zdjęcia z wesela do 23. Nawet oczepin nie mamy Jestem załamana. Jedno jest pewne facet coś kręci i tyle bo ostatnio miał inna wymówkę, najpierw obrobi komuś innemu zdjęcia później zajmie się Naszymi - taka gadka była 2 tyg temu.
Znajomy czy nie znajomy po prostu poleciał sobie z nami w kulki, ale jak nie odda reszty zdjęć niech zwraca pieniądze. Bo jak się okazało policzył sobie za każde zrobione zdjęcia 2 zł więc powinniśmy dostać 900 zdjęć i taka była rozmowa na samym początku, a my dostaliśmy 489 zdjęć.
Najgorsze jest to, że moi rodzice zajmują się fotografią, Ja sama robię plenery młodym i nigdy nikomu nie odwaliliśmy takiego numeru, a sami nie mamy pamiątki Z pleneru jesteśmy bardzo zadowoleni, zresztą ze zdjęć ślubnych też, ale wesele szkoda słów i nerw Jest tylko jedno rozwiązanie - musimy powtórzyć wesele jeden plus tej całej sytuacji

Jak tylko dorwę się do aparatu to zrobię zdjęcia butów i się pochwalę
Stary 2012-12-12, 19:51   #4604
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zapłaciliśmy za jego usługę 1800 zł, więc wcale ulgowo Nas nie potraktował, ale My tego nie oczekiwaliśmy, chcieliśmy mieć piękne zdjęcia, a dobrze wiedzieliśmy że facet zna się na rzeczy, ale widać, że się przeliczyliśmy. Powiedziałam mu co myślałam, TŻ poprawił, ale co się spłakałam i nerw najadłam to już inna sprawa.
Powiedział Nam, że padł mu komputer i odzyskuje zdjęcia, ale nie wiadomo czy uda mu się odzyskać resztę, na obecną chwilę mamy zdjęcia z wesela do 23. Nawet oczepin nie mamy Jestem załamana. Jedno jest pewne facet coś kręci i tyle bo ostatnio miał inna wymówkę, najpierw obrobi komuś innemu zdjęcia później zajmie się Naszymi - taka gadka była 2 tyg temu.
Znajomy czy nie znajomy po prostu poleciał sobie z nami w kulki, ale jak nie odda reszty zdjęć niech zwraca pieniądze. Bo jak się okazało policzył sobie za każde zrobione zdjęcia 2 zł więc powinniśmy dostać 900 zdjęć i taka była rozmowa na samym początku, a my dostaliśmy 489 zdjęć.

1800 zł to wcale nie mało, coś ten fotograf ściemia.... komp mu padł? to nie ma backupu żadnego? nie ma kopii na kartach, serwerach itp- nie wierzę.... przyciśnijcie go i nie odpuszczajcie

a mój mąż kupił wczoraj ramkę i wywołał dodatkowo jeszcze jedno nasze zdjęcie z pleneru stoi teraz na komodzie

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

byłam dziś w H&M i Orsay o chciałam sobie jakieś spodnie kupić- takie z cieplejszego materiału bo w sobotę na chrzciny jedziemy i zmarznę a poza tym przydadzą się No normalnie nc w tych sklepach nie ma- same szmaty i kupa ludzi... znalazłam dosłownie trzy pary i wszystkie paskudne- dramat. W końcu kupiłam sobie stanik w H&M i kolczyki a na chrzciny chyba w kiecce pojadę
Widziałam spodnie- jeansy- w rozmiarze 24/32 ludzie kto ma taki rozmiar???? nie wiem czy by mi na udo wlazły a co dopiero w pas. Nie wiedziałam, że tam taki asortyment jak w Smyku... Poczułam się tłusta ;(
Stary 2012-12-12, 20:10   #4605
justiii87
Zakorzenienie

magnusia - Mężuś sentymentalny i romantyczny U Nas mamy 9 ramek z Naszymi zdjęciami ( wiszą na ścianach) zamiast obrazów

Niestety teraz w sklepach są ubrania w takich rozmiarach tylko tyczaki - patyczaki mieszczą się w te ubrania. Same szmaty i nic ciekawego Ja od kilku dni poszukuję spódnicy z eko-skóry i nigdzie nie ma , a przez allegro jakoś nie chce zamawiać.
Stary 2012-12-12, 20:31   #4606
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety teraz w sklepach są ubrania w takich rozmiarach tylko tyczaki - patyczaki mieszczą się w te ubrania. Same szmaty i nic ciekawego Ja od kilku dni poszukuję spódnicy z eko-skóry i nigdzie nie ma , a przez allegro jakoś nie chce zamawiać.

wyobraź sobie,że widziałam w HM taką spódnicę- czarna ołówkowa
Stary 2012-12-12, 22:41   #4607
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny!

normalnie przecudowna ta sukienka koniecznie ją zmierz, tylko cena może być nieciekawa bo to M. Lee

Cytat:
ile??!! 250 zł?? ja ostatnio za pasemka zapłaciła 100 zł i uważam że trochę za dużo, bo zawsze mniej płaciłam
no tak... dla mnie dużo jak na PL ale niewiele w porównaniu z tym że tutaj idąc do salonu musiałabym zapłacić ponad 100 euro, jednak od czasu jak mam moją niedaleko to niecałe 100zł płacę, włącznie z pasemkami, a ponieważ mam dużo włosów to czasami siedzę nawet po 4 godziny, choć teraz już będzie znacznie krócej. Teraz też znalazłam sobie fryzjerkę tutaj i wzięła 60 euro za kolor, plus modelowanie.

Cytat:

niby tak, poza tym mówił, że mam strasznie dużo włosów i trzeba się ich trochę pozbyć ogólnie nie widać, bo mam dość cienkie. Mi też szybko rosną, ale starałam się chodzić nie częściej niż co 3 miesiące, ale pani fryzjerka pochwaliła moje włosy, że pomimo blondu mam bardzo zdrowe - przyznaję odstawiłam prostownicę kilka miesięcy temu i olejuję czasami...
Justii - skąd ja to znam... też nie mam zdjęć z oczepin i jeszcze grupowych do tego... ale co zrobić. Mojemu zawirusowało kartę, ale zachował się profesjonalnie i oddał kasę, choć dał mi do wyboru kilka opcji (w tym kilka różnych sesji).

Cytat:
Hej ho
kochana dziękuję Ci za informację tylko że ja do Wrocka mam ponad 70km, więc nie wiem czy udałoby mi się wybrać tam do fryzjera jak się nadarzy okazja, to na pewno poproszę Cię o namiar na pana Tomka no i nie ukrywam, że chętnie poszłabym do fryzjera-mężczyzny
zapomniałam, że mieszkasz troszkę dalej... w razie czego pisz!

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Widziałam spodnie- jeansy- w rozmiarze 24/32 ludzie kto ma taki rozmiar???? nie wiem czy by mi na udo wlazły a co dopiero w pas. Nie wiedziałam, że tam taki asortyment jak w Smyku... Poczułam się tłusta ;(
jeszcze nie tak dawno mieściłam się w dziecinne rzeczy... ehh to były piękne czasy

Cytat:
wyobraź sobie,że widziałam w HM taką spódnicę- czarna ołówkowa
U mnie w Forever też takie są i jaki wybór
Stary 2012-12-13, 08:09   #4608
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
śliczna! weź dużo tego urlopu, odwiedź wszystkie salony i zasyp nas zdjęciami z przymiarek
ta suknia jest z tafty, prawda? ten materiał kojarzy się z ciężkością, a ta suknia sprawia wrażenie takiej lekkiej, zwiewnej... naprawdę bardzo mi się podoba! zwróciłam uwagę jeszcze na tą http://www.glamourousgowns.co.uk/ima...age/6749b2.jpg no ale chyba nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę mój wybór
Nie zastanawiałam się co to za materiał ciekawe jak wygląda na żywo... Myślisz, że gdziekolwiek pozwolą mi robić zdjęcia? nie wydaje mi się... Oczywiście zlecę mamie potajemne działania fotograficzne ale nie wiem co z tego wyjdzie. Nie dziwi mnie wcale, że zwróciłaś uwagę na tę sukienkę

Cytat:
ooooo bardzo ładna- prosta, klasyczna i elegancka nie wiem tylko czy nie jest zbyt obszerna na dole ale to może kwestia zdjęcia- trzeba na żywo zobczyć
Jeśli gdziekolwiek będzie tzn. wiem, że mają Mori Lee w Evicie i w Madonnie na Floriańskiej, pytanie czy mają ten model. Pierwsze przymiarki mniej więcej za miesiąc

Cytat:
Najgorsze jest to, że moi rodzice zajmują się fotografią, Ja sama robię plenery młodym i nigdy nikomu nie odwaliliśmy takiego numeru, a sami nie mamy pamiątki Z pleneru jesteśmy bardzo zadowoleni, zresztą ze zdjęć ślubnych też, ale wesele szkoda słów i nerw Jest tylko jedno rozwiązanie - musimy powtórzyć wesele jeden plus tej całej sytuacji
współczuję... szewc bez butów chodzi

Cytat:
normalnie przecudowna ta sukienka koniecznie ją zmierz, tylko cena może być nieciekawa bo to M. Lee
A w jakich granicach cenowych mieszczą się suknie Mori Lee?

Dziewczyny, ile wcześniej zaklepywałyście terminy u florystki i w cukierni?

310813
Stary 2012-12-13, 13:18   #4609
JJJustynAAA
Zakorzenienie

jestem i ja
Wszystkim którzy trzymali kciuki za podpisnaie umowy aktu notarialnego dziękuję
wszystko poszło gładko. Teraz tylko klucze musimy dostać i zabieramy się za remont.

Cytat:

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ------

super, że z nogą już lepiej
ehh, ja też bym chciała mieć jakąś Panią Basię - marzy mi się zmiana fryzury, ale dotąd nie byłam zadowolona z żadnej metamorfozy i przez to boję się teraz ryzykować... a z drugiej strony mam dużą potrzebę zmiany - przeżywam kryzys wyglądu i chciałabym odświeżyć swój look a Ty masz jakiś plan na fryzurkę czy chcesz oddać się fantazji Pani Basi?
Z nogą fakt lepiej, ale wczoraj przeszłam się do sklepu i chyba ją przeciążyłam i trochę bolała.

Co do pani Basi jadę pierwszy raz ale podobno ma kobieta pojęcie. Zobaczymy wizyta dzis o 17!

Nie mam nic w planach idę na żywioł, alebo wróce zmieniona albo podetnę końcówki :P

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

włożyłaś kozaka? a wcześniej w czym chodziłaś?
teraz jest taka pora, że o 16 jest już ciemno...aż się w pracy nie chce siedzieć..i wracać po ciemku.....ja do końca grudnia mogę pracować od 6 do 14 ale od stycznia znowu od 8 do 16 no ale może w koncu się wyśpię

a mieszkacie już w tym mieszkanku?? czy dopiero macie się wprowadzić?
Tak włożyłam kozaka wcześniej np do lekarza wkładałam buty adidasy bądź jazzówki takie do kostki. Inne nie weszły zbyt miałam kostkę spuchniętą.
Tak mi się też nie chce siedzieć w pracy jak jest tak ciemno. Ale szefowa ostatnioi pare razy mi powiedziała że jak nie mamy nic w planach to mogę wyjść wcześniej

W mieszkaniu trzeba zrobić generalny remont. A potem planujemy go wynająć i troszkę na nim zarobić. Bo obecnie mamy gdzie mieszkać. Zobaczymy co przyniesie przyszłość

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny!

Sukienka przepiękna.

Można wiedzieć ile takie cudo kosztuje ??

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:

Dobranoc
też bym się wkurzyła. Sami jeszcze nie mamy zdjęć. Dostaliśmy narazie 300 miniaturek zdjęć i mamy z nich wybrać 40 do foto książki.
A potem te 300 dostaniemy na płycie jako zdjęcia i drugą płytę z takim fotoreportażem z podkładem muzycznym 3 piosenek ale kiedy to będzie ??? Kto wie...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:

byłam dziś w H&M i Orsay o chciałam sobie jakieś spodnie kupić- takie z cieplejszego materiału bo w sobotę na chrzciny jedziemy i zmarznę a poza tym przydadzą się No normalnie nc w tych sklepach nie ma- same szmaty i kupa ludzi... znalazłam dosłownie trzy pary i wszystkie paskudne- dramat. W końcu kupiłam sobie stanik w H&M i kolczyki a na chrzciny chyba w kiecce pojadę
Ja też planuje wybrać się na zakupy ale jak słysze takie historie to wydaje mi się ze nie ma po co ?
Tłusta to ty nie jesteś na pewno kwestia dziewczyn które się nagminnie odchudzają a dodatkowo teraz dzieci ubiera się jak dorosłych więc i rozmairy dzieciece

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

ja zamawiałam placki i tort jakieś 9 miesięcy przed ślubem. A florystka to osoba która mnie czesała malowała, robiła bukiety i ubierała kościół. Zaklepałam ją w lutym a w październiku był ślub!

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Musze się pochwalić... Dostałam wczoraj worek prezentów. Był spóźniony mikołaj i moje urodzinki.
Płyta To co dobre Piasecznego, książkę Gra o tron - czytała może któraś z dziewczyn, faktycznie taka dobra >?????
No i bluzę sportową Fred Perry. Ech mój mąż czasem potrafi mnie zaskoczyć.

W sumie w listopadzie zrobiłam mu już listę prezentów ) dostaje to co chcę

Natomiast mój mąż jakoś do romantyków nie należy, odkąd go znam to wydaje mi się że nie wpadłby na pomysł by zakupić ramkę i wstawić zdjęcie z wesela - zazdroszczę :

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:17   #4610
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
jestem i ja

Ja nie czytałam, nie oglądałam (ubolewam nad tym), ale znam osoby, które czytały i są zachwycone

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 15:22   #4611
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
jestem i ja
wszystko poszło gładko. Teraz tylko klucze musimy dostać i zabieramy się za remont.

Sukienka przepiękna.

Można wiedzieć ile takie cudo kosztuje ??

ja zamawiałam placki i tort jakieś 9 miesięcy przed ślubem. A florystka to osoba która mnie czesała malowała, robiła bukiety i ubierała kościół. Zaklepałam ją w lutym a w październiku był ślub!
za mieszkanie!

Co do sukni - prawdę mówiąc nie wiem ile Ale budżet mam dość spory - mam polecenie od rodziców, żeby brać wymarzoną suknię bez względu na cenę (oni fundują). Oczywiście mam własną granicę psychologiczną, chciałabym się zamknąć maks. w 4000 zł i trzymam się myśli, że ta mieści się w tych granicach

9 miesięcy przed u mnie właśnie minęło, czyli chyba czas się za tym rozejrzeć... zajmę się tym po świętach. Dzięki

310813
Stary 2012-12-13, 17:21   #4612
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja florystkę w styczniu czyli pół roku wcześniej, cukierni nie zamawialam bo miałam tort i ciasta w cenie sali

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
jestem i ja

super o to teraz czekamy na parapetówę
ale fajne prezent dostałaś od spóźnionego mikołaja
Stary 2012-12-13, 19:29   #4613
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87;38110784

A w jakich granicach cenowych mieszczą się suknie Mori Lee? :>

[B
Dziewczyny[/B], ile wcześniej zaklepywałyście terminy u florystki i w cukierni?
jak patrzyłam na kilka modeli to były chyba coś 4000 i więcej, tym bardziej, że ta to chyba jakaś nowa kolekcja?... ale nie chcę straszyć, bo może się okazać, że spokojnie zmieścisz się w swojej granicy

u florysty kwiaty chyba z miesiąc wcześniej (albo nawet mniej)... a to że będę miała udekorowany kościół dowiedziałam się na 3 dni przed weselem (bo mi zupełnie nie zależało - jest prosty i ładny sam w sobie)

panią od ciast koło 6 miesięcy wcześniej - bo jest dość oblegana- a nam zależało na tym, żeby były to wypieki domowe
tort - albo 3 miesiące wcześniej, albo mniej

Cytat:
jestem i ja

Co do pani Basi jadę pierwszy raz ale podobno ma kobieta pojęcie. Zobaczymy wizyta dzis o 17!

Musze się pochwalić... Dostałam wczoraj worek prezentów. Był spóźniony mikołaj i moje urodzinki.
Płyta To co dobre Piasecznego, książkę Gra o tron - czytała może któraś z dziewczyn, faktycznie taka dobra >?????
No i bluzę sportową Fred Perry. Ech mój mąż czasem potrafi mnie zaskoczyć.

W sumie w listopadzie zrobiłam mu już listę prezentów ) dostaje to co chcę

Natomiast mój mąż jakoś do romantyków nie należy, odkąd go znam to wydaje mi się że nie wpadłby na pomysł by zakupić ramkę i wstawić zdjęcie z wesela - zazdroszczę :
gratuluję mieszkanka fajnie, że już je macie!

pochwal się co wymyśliłyście z panią Basią

prezenty świetne, a książka Gra o Tron jest rewelacyjna - jedna z lepszych jakie czytałam (a można by zrobić niezłą bibliotekę z tych moich przeczytanych przeze mnie książek hahha), dostałaś wszystkie części??
Stary 2012-12-13, 21:06   #4614
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
jak patrzyłam na kilka modeli to były chyba coś 4000 i więcej, tym bardziej, że ta to chyba jakaś nowa kolekcja?... ale nie chcę straszyć, bo może się okazać, że spokojnie zmieścisz się w swojej granicy

u florysty kwiaty chyba z miesiąc wcześniej (albo nawet mniej)... a to że będę miała udekorowany kościół dowiedziałam się na 3 dni przed weselem (bo mi zupełnie nie zależało - jest prosty i ładny sam w sobie)

panią od ciast koło 6 miesięcy wcześniej - bo jest dość oblegana- a nam zależało na tym, żeby były to wypieki domowe
tort - albo 3 miesiące wcześniej, albo mniej
Gdyby kosztowała około 4000 zł to jeszcze przeżyję ale na pewno pomierzę inne w podobnym fasonie i tańsze No chyba, że się okaże, że moje typy są totalnie nietrafione i wyląduję np. w koronkach lub falbanach

Czyli nie muszę się spieszyć Cukiernię załatwimy pewnie koło lutego (mamy jedną upatrzoną), a do florystki z tego co wiem mam się udać koło kwietnia (mama robiła wywiad ).

Gry o Tron JESZCZE nie czytałam, ale czaję się tylko najpierw chcę połknąć wszystkie książki, które czekają w kolejce. Mam spore zaległości, przez ostatnich kilka miesięcy czytałam głównie książki do pracy mgr teraz zabieram się za "Cyrk nocy"

310813
Stary 2012-12-14, 08:04   #4615
niki19
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Niki - będzie dobrze! może nie będzie poprawki
Cytat:
Niki dasz na pewno radę w weekend na uczelni.

Dzięki dziewczyny chyba mocno trzymałyście kciuki ,bo egzamin poszedł mi nieźle co prawda przy lekkiej pomocy koleżanki

Jak tam przygotowania do świąt ??
Ja jakoś jeszcze nie czuję tej atmosfery Chyba w niedzielę ubierzemy naszą mini choinkę

Postanowiliśmy z mężem ,że po nowym roku zaczniemy starać się o dziecko

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-12-14 o 08:10
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:23   #4616
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję mieszkanka fajnie, że już je macie!

pochwal się co wymyśliłyście z panią Basią

prezenty świetne, a książka Gra o Tron jest rewelacyjna - jedna z lepszych jakie czytałam (a można by zrobić niezłą bibliotekę z tych moich przeczytanych przeze mnie książek hahha), dostałaś wszystkie części??
Witajcie
Pani Basia nawet niezle mnie ścieła. Podcieła delikatnie końcówki, stwierdziła że poszalałam i mocno zniszczyłam włosy muszę zabrać się za ich mocną pielegnację no i ścieniowała je na całej długości. Tyle że nie skracała mi ich zbytnio. W sumie to jeszcze nie wiem czy jestem zadowolona, muszę sprawdzić jak się będą układały po umyciu.

o książce gra o tron słyszałam dużo dobrego dlatego ją dostałam. Ale jak na razie jeden tom wszystkie na allegro kosztują około 250 zł. Trochę drogo, a musimy oszczędzać na remont

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

Ja jakoś jeszcze nie czuję tej atmosfery Chyba w niedzielę ubierzemy naszą mini choinkę
Postanowiliśmy z mężem ,że po nowym roku zaczniemy starać się o dziecko
A my dziś jedziemy po żywą choinkę i chyba w przysłym tygodniu ją ubierzemy!

CO do atmosfery świątecznej też jej jakoś nie czuje ale to chyba ze zwględu na zakup mieszkania i inne sprawy jakie nam teraz zajmują głowę.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 14:55   #4617
Malgos_12
Zakorzenienie

Niki - a widzisz musisz wierzyć bardziej w magiczne kciuki wizażu

Justyna - to może lepiej nie zaczynaj czytać bo jak skończysz pierwszy tom to będziesz leciała do księgarni po następny
pokaż się w nowej fryzurce mi pani fryzjerka powiedziała, że dawno nie spotkała nikogo, kto ma tyle rozjaśniane włosy i ma tak zdrowe włosy... aż się ucieszyłam... ale nie prostuję już kilka miesięcy, a do tego olejuję raz na jakiś czas

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

ja już mam choinkę a nawet całą szopkę - którą ułożył mój mąż, zrobię wam potem zdjęcie
Stary 2012-12-14, 15:28   #4618
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
ja florystkę w styczniu czyli pół roku wcześniej, cukierni nie zamawialam bo miałam tort i ciasta w cenie sali

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Ja florystkę tydzień przed?? góra 2 tyg ;p Cukierni nie miałam

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:39   #4619
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny chyba mocno trzymałyście kciuki ,bo egzamin poszedł mi nieźle co prawda przy lekkiej pomocy koleżanki

Ja jakoś jeszcze nie czuję tej atmosfery

Postanowiliśmy z mężem ,że po nowym roku zaczniemy starać się o
za egzamin- ważne że do przodu
atmosfery świąt nie ma- teraz to czysta komercja: wszyscy pędzą po sklepach, wyrywają sobie towary, przepychają się- masakra

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:

A my dziś jedziemy po żywą choinkę i chyba w przysłym tygodniu ją ubierzemy!
a u mnie w stolicy jeszcze nigdzie się z chojakami nie rozstawili- jakoś się w tym roku spóźniają

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

ja już mam choinkę a nawet całą szopkę - którą ułożył mój mąż, zrobię wam potem zdjęcie
oj pokaż, pokaż
Stary 2012-12-14, 23:05   #4620
Malgos_12
Zakorzenienie

oto moja choinka, wraz ze wspomnianą szopką
w rzeczywistości jest ładniejsza, bardziej kolorowa i mieniąca - nie umiem tego ująć na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04893.jpg (115,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04894.jpg (140,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04896.jpg (132,8 KB, 18 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości