|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
z drugiej strony niby zawsze można podwinąć taka kołderkę a starczy ona też na starszego dzieciaka nie?
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Ehh napisałam już Wam cały esej i się skasował
Czytam Was średnio raz w tygodniu, sprawdzam co u Was i coraz bardziej jestem ciekawa, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem--> ninag gratuluję pierwszego wątkowego maleństwa Do końca roku mamy dostać decyzję w sprawie kredytu na mieszkanie, póki co nadal mieszkam w mężowo rodzinnym domu. Tak strasznie chciałabym już zabrać nasze manatki, pójść do naszego własnego mieszkanka, czekać tam na dzidziusia i mieć wszystkich innych gdzieś... Wybraliśmy imię, co prawda mąż nie zgodził się nadal na Leona, którego tak bardzo chciałam, ale będzie Marcin Zawsze podobało mi się to imię Często myślę o Was i Waszych brzuszkach. Zszokowała mnie wiadomość o Aniołku Hosenki, nie brałam w ogóle pod uwagę, że którejś z nas może się jeszcze coś przytrafić Strasznie mi przykro Widzę, że zostałam zaginioną mamusią, dziękuję, że mnie całkiem nie wyrzuciłyście Czytam Was na telefonie, a napisać coś na nim to już niewygodna sprawa. We wtorek miałam USG, dzidziol waży prawie 2500g, wszystko z nim w porządku. Ja przytyłam 7kg. Oczywiście nadal cieszę się z dzidziusia, ale mam już dosyć tego brzucha, jest zima, ciężko mi się poruszać i w płaszczu czuję się jak namiot wojskowy nie wysypiam się i odzywa się moja próżna kobieca strona, chciałabym już poczuć się ładnie Pozdrowienia dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki |
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaki gruby, gruby juz nie mam sily siedziec na tym allegro.. jednak pojade jutro do sklepu dzieciowego i kupie jeszcze ze dwa ciensze kocyki, ze dwa okrycia kąpielowe, wanienke i rozek (chociaz nie wiem bo mam jeden usztywniany i pare becików) co tam jeszcze...... jeszcze koszula do karmienia,stanik. klapki i wkladki laktacyjne hehe
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam lenia.............. muszę się ubrać i jechać na zakupy spożywcze, dodatkowe muszę dzisiaj kupić prezenty dla dzieci z rodziny TŻ a troche tego jest: 4 dziewczyny ( 11 lat, 6 lat, 2,5 roku, 15 dni) i 1 chłopak (5 lat) jak ja tego nie lubię
|
#4775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie mówcie o jedzeniu, bo ja zjadłam dwa talerze krupniku i już mnie skręca..... paluszkami przegryzam, bo chce jeszcze troche wytrzymac zanim pierogi bede gotowac ![]() coś mnie naszło na zmiane dekoracji w domu i tak przenosze kwiatki, obrazki, zdjecia- z miejsca na miejsce, żeby jakos inaczej było
|
|||
|
|
|
#4776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Apropo rożków to mam jeden nieusztywniany a drugi usztywniany i to mi się wydaje ok, bo jak Mała Ci np. uleje to będziesz mieć drugi na zmianę, zanim tamten wyschnie. A więcej niz 2 nie trzeba bo to tylko 1,5 miesiąca używasz... |
|
|
|
|
#4777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4778 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ok. 35 zl Cytat:
). Teraz czeka nas wielkie sprzatanie, bo nawet w szafie, ktora byla oklejona folia, na polkach mam sam pyl Ale coz, zeby bylo ladnie, najpierw musi byc syf Postaram sie do konca tygodnia wysprzatac, maz poustawia meble i cykne fotke. Cytat:
Cytat:
Mam 2 nieusztywniane. |
|||
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Jak szukacie kocyków na allegro to cienkie są z mikrofibry a grube akrylowe
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! dobrze że wszystko u Ciebie w porządku jak tam po ślubie ? zdjęciami się chwal czekamy na nie od września Ponawiam pytanie a co mi tam pogrubie ile kupujecie rożków, jak wezme jeden sztywny na kokosie a drugi miękki t bydze oki ? ooo jak to pisałam nie było jeszcze tylu odpwiedzi, jak Wy to robicie ??
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanko odnosnie pielegnacji cycuszków
można jej już teraz smarowac jakąs maścią z lanoliną w celach pielęgnacyjno-hartowniczych? a jak tak to jaką najlepiej
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a jak oni maja aukcjie z wypelnieniem to pisze tylko komplet wypełnienia....czyli pewnie taki sam rozmiar co pościeltzn ja niby moge kupić wypełnienie 120x90 ale wtedy będzie luz materiału to tak może być ??? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- uff jeden problem rozwiązany ![]()
|
|
#4785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sutki mi się jakieś dziwne zrobiły, tak jakby leciutko popękały i były suche od 3 dni smaruję ziajką tą maścią z lanoliną do brodawek i czuję i widzę wyraźną poprawę poza tym, że suty mi stoją po tym smarowanie jeszcze jakieś 15 minut
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to dokładnie znaczy "zwykłe mydło"? bo czesto tu pada ta nazwa ![]() byle jakie, pierwsze lepsze z półki? ![]() maz odebral wyniki paciorexa ale przez tel nie moglam sie dogadac z nim bo jakies dziwne te nazwy są, wszystko w lacinie a on nic z tego nie rozumie i musze czekac az wróci
|
|
|
|
|
#4787 | |||
|
Zadomowienie
|
Ufff nadrobione, wczoraj cały dzień i nockę prezentację robiłam do szkoły ale już zaliczone, podobało się i koniec
![]() Śliczna mała-super pamiątka ![]() Cytat:
Ciekawe o ile szybciej maluch się pojawi![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nomen Ale Cię wciągnęła czarna dziura:O Dobrze, że się odezwałaś Hosenko Aż tak potrzebne są "przytrzymywacze"? Pamiętam kiedyś Djerba wstawiała zdjęcie brzucha po porodzie i nie wyglądał tak źle...To życzę Wam sukcesu w staraniach o dzidzię
|
|||
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
witam Was po drzemce
Cytat:
sylwietta mi się jeszcze syndrom wicia gniazda nie włączył ale za to wszystko mnie irytuje. Mój małżon to ma mnie już chyba dosyć. Cały czas się o coś go czepiam, nic mi nie pasuje, teraz to nawet nie mówię spokojnie tylko się irytuję i drę się sama siebie denerwuje.kija u mnie też lekarz się ostatnio zdziwił bo ledwo 4 kg przytyłam ale mówi, że dzidziuś ma wagę prawidłową, także ja już sama nie wiem. |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
a przescieradło lepiej bawełniane czy frotowe???
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ale ja mam frote
kurde, lukalam dzis foteliki do samochodu, powiem Wam szczerze ze ten co mam to taka lipa.... ten wklad mam taki cienki że czuć plastik i w ogole lipa straszna... ale tzt przyjedzie i oceni, mi się on nie podoba, skoro ja mam jezdzic z dzidzią częściej to wole porządniejszą rzecz, bo od szwagierki mam taki, a ona w ogole nie jezdzila nigdzie z dzidzia, a ja bede często jezdzić do tesciowej w jedną strone 20km.
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam jeszcze jeden niebieski rożek ale nawet go nie prałam.
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Tragedii nie ma, brzucha nie miałam dużego zwłaszcza, że jak trafiłam do szpitala to zaczął już maleć. Ale jednak lata trochę tłuszczyk i skóra, a nie chcę żeby została mi zwiotczała, wisząca skóra.
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- jA miałam i mam tylko frotte
|
|
#4794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ochraniacz pasuje idealnie nie łóżeczka 120x60, poszewka na poduszkę identyczna. Cytat:
Ja już od około miesiąca smaruję ziajką na brodawki. Fajnie natłuszcza i są mięciutkie więc mam nadzieję że będzie wszystko ok przy karmieniu i nie będą pękać.
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja teraz to czasami wpadne w mega nerwa sama nie wiedząc z jakiego powodu..... tragedia z tym hormonami....
|
||
|
|
|
#4796 |
|
Wtajemniczenie
|
Bokeh, mi chodziło o to, że możesz sobie kupić wypełnienie większe niż 120*60 czyli takie które będzie pasowało do tej pościeli co wypatrzyłaś. Kołderkę i tak trzeba podwijać, a posusia ma taki sam rozmiar.
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, w poniedziałek bede w aptece to sie zaopatrze w tą ziajkę do piersiątek
|
|
|
|
#4798 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam prześcieradła bawełniane. Sama nie lubię jakoś spać na frotowych to i dla synka bawełniane gładziutkie wzięłam.
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
no miałam zamiar kupić takie wypełnienie jak pościel czyli 135x100 ale tak myśle czy zbyt duże to nie będzie
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dziewczyny.
Wiecie że ja nie boję się tak tego bólu po cc jak tego rwania sutów. ![]() Pamiętam moją siostrę jak wyła z bólu przy karmieniu. Krew jej ciekła. ![]() Wiem ze podobno najlepiej jest wcale nie wycierać pierci bo mleko (podopno najlepiej je goi i nawilża) Z drugiej strony jak wysmaruje jakąś maścią sutki to za 2,3 h będę je musiała choć wytrzeć alby malutka nie miała maści w buzi. I bądz tu mądry Jak planujecie robić? Boję się właśnie że to co dzisiaj uważam za przepiękne może mnie tak rozczarować. Wiecie że cycki to miałam piękne,okazałe,nabrzmiałe (i bolesne) A teraz takie flaczki się zrobiły. Wy też tak macie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

z drugiej strony niby zawsze można podwinąć taka kołderkę a starczy ona też na starszego dzieciaka nie?

Czytam Was średnio raz w tygodniu, sprawdzam co u Was i coraz bardziej jestem ciekawa, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem--> ninag gratuluję pierwszego wątkowego maleństwa
Do końca roku mamy dostać decyzję w sprawie kredytu na mieszkanie, póki co nadal mieszkam w mężowo rodzinnym domu. Tak strasznie chciałabym już zabrać nasze manatki, pójść do naszego własnego mieszkanka, czekać tam na dzidziusia i mieć wszystkich innych gdzieś... Wybraliśmy imię, co prawda mąż nie zgodził się nadal na Leona, którego tak bardzo chciałam, ale będzie Marcin
Często myślę o Was i Waszych brzuszkach. Zszokowała mnie wiadomość o Aniołku Hosenki, nie brałam w ogóle pod uwagę, że którejś z nas może się jeszcze coś przytrafić
Czytam Was na telefonie, a napisać coś na nim to już niewygodna sprawa. We wtorek miałam USG, dzidziol waży prawie 2500g, wszystko z nim w porządku. Ja przytyłam 7kg. Oczywiście nadal cieszę się z dzidziusia, ale mam już dosyć tego brzucha, jest zima, ciężko mi się poruszać i w płaszczu czuję się jak namiot wojskowy

). Teraz czeka nas wielkie sprzatanie, bo nawet w szafie, ktora byla oklejona folia, na polkach mam sam pyl
Ale coz, zeby bylo ladnie, najpierw musi byc syf 

sutki mi się jakieś dziwne zrobiły, tak jakby leciutko popękały i były suche

ja teraz to czasami wpadne w mega nerwa sama nie wiedząc z jakiego powodu..... tragedia z tym hormonami....