|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Bokeh a na ostatnim usg ile Hania ważyła?
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od wczoraj mam 35 tydzien
|
|
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
charlizz możemy sobie podać rękę co do teściowych moja identycznie tylko dodatkowo ciągle mówi o różnych chorobach z jakimi się dzieci rodzą i że mam nic nie kupować bo nie wiadomo czy zdrowe będzie
Ile dziecko mam miesięcy jak "przesiada się" z gondoli do spacerówki?
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
w 31 tc 1300, a Ty kiedy miałaś wcześniejsze usg ??
Badzia ja od dziś
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, już po kolokwium z BHP - wyczerpałam temat.
Cytat:
![]() A co do pogrubionego, to nie. Moje wciąż wyglądają tak samo, jak przed ciążą. Oooj, aż tak źle z włosami? Co się dzieje? |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam z SR.
Ostatnio mialysmy o przebiegu porodu (2h), dzis o samym parciu i powiem Wam, ze...o wiele mniej sie boje ![]() Pewnie jak mnie dopadna skurcze i panika przedporodowa, to bede inaczej spiewac, ale poki co wyglada na to, ze to jest do przejscia ![]()
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4839 |
|
Konto usunięte
|
Jak wam pisałam, w nocy miałam dość silne skurcze, ale widać przepowiadające, chociaż krzyżowo napierdzielało że szok. Zresztą teraz też mnie napierdziela :/ Ale szyjka zamknięta, twarda, nieskrócona. Następna wizyta 3 stycznia i jak nic kompketnie nie będzie się do tego czasu działo (nawet nie sama akcja, ale jak szyjka się nie skróci ani rozwarcia żadnego, no nic) to myślimy nad cc, bo lekarz ani oxy mi nie poda po cc, ani za bardzo nie można przenosić wówczas ciąży, a skoro bez niczego zaczęło się u mnie wczesniej z Agatą odejście wód, i nic poza tym, to teraz tak samo może być.
Jak w ciągu tych 3 tygodni cokolwiek się zacznie, to od razu mam do mojego gina dzwonić i albo do szpitala przyjedzie albo od razu dzwoni i wydaje dyspozycje innym Dorotka waży 2800 czyli 0,5kg w 3 tygodnie - jak takie samo tempo utrzyma, to za 3 tygodnie będzie tyle miała, co starsza siostra
|
|
|
|
#4840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dawna marzy mi sie zjesc takie ciasto z kremem! Na szczescie niedlugo swieta - pojem sobie karpatki i 3bita ![]() Makowcem tez nie pogardze ![]() Cytat:
![]() Nie daj sie, stawiaj na swoim. Skoro porzebujesz tych rzeczy, to spokojnie kupuj, w koncu to Twoje dziecko i Ty z nim bedziesz spedzac czas, a nie ona. Co do rozkow - tez jestem za tym, zeby miec 2. Jednak dziecku sie np ulewa, latwo mozna go pobrudzic, a przeciez pranie i schniecie troszke czasu zajmuje. |
||
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh, charlizz, nie przejmuj się o ile potrafisz
ja moją teściową baaardzo lubię, ale jej gadki nt dziecka też mnie już wykańczają... ja rozumiem, że ona wychowała 2 synów i na pewno jakąś tam wiedzę ma, ale jej młodszy syn, czyli mój mąż ma prawie 27 lat, trochę od tamtego czasu się zmieniło odtatnio na przykład przywiozłam przewijak (oni mieszkają na dole, my będziemy na górze mieszkać), który notabene Ania dostała od mikołaja(czyt. mojej siostry), więc moaj teściowa się pyta co to jest. Więc jej tłumaczę, że to przewijak, na łóżeczko się kładzie itd a ta jak skomentowała: według mnie zbędny mebel i zbędny wydatek, jak D. był mały to na łóżku go przewijałam, a jak miał 3 miesiące to już tak ładnie trzymał główkę, że na kolanach go przewijałam no spoko, że ona tak robiła, ALE JA TAK NIE BĘDĘ już mówiłam TŻ że żałuję, kupiłabym sobie to co chcę i by było ładnie, a tak to ch.j bombki strzelił, choinki nie będzie tym bardziej, że tak jak sylwietta, ja teraz tak szybko wpadam w złość, że aż mnie to wku.wia
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38137831]Jak wam pisałam, w nocy miałam dość silne skurcze, ale widać przepowiadające, chociaż krzyżowo napierdzielało że szok. Zresztą teraz też mnie napierdziela :/ Ale szyjka zamknięta, twarda, nieskrócona. Następna wizyta 3 stycznia i jak nic kompketnie nie będzie się do tego czasu działo (nawet nie sama akcja, ale jak szyjka się nie skróci ani rozwarcia żadnego, no nic) to myślimy nad cc, bo lekarz ani oxy mi nie poda po cc, ani za bardzo nie można przenosić wówczas ciąży, a skoro bez niczego zaczęło się u mnie wczesniej z Agatą odejście wód, i nic poza tym, to teraz tak samo może być.
Jak w ciągu tych 3 tygodni cokolwiek się zacznie, to od razu mam do mojego gina dzwonić i albo do szpitala przyjedzie albo od razu dzwoni i wydaje dyspozycje innym Dorotka waży 2800 czyli 0,5kg w 3 tygodnie - jak takie samo tempo utrzyma, to za 3 tygodnie będzie tyle miała, co starsza siostra [/QUOTE]O, czyli u Ciebie też 03.01. się nakreśli dokładna sytuacja. To dobrze, że nic się na razie nie dzieje, Twoja mała ma jeszcze czas. A jak z tą cholestazą? Co lekarz na to?
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Nic wielkiego.
Po prostu polozna opisywala jak wyglada porod, faza po fazie, co sie w kazdej moze zdarzyc, jak zmniejszyc choc troszke bol, itp. Pewnie moj brak strachu wynika z tego, ze troszke oswoilam sie z ta sytuacja i nie jest to juz dla mnie az tak dramatyczne
|
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, w niektórych szpitalach nie można na salach przebywać, ale takie ograniczanie kontaktu to jest też łamanie praw pacjenta. A tego pierwszego szpitala nawet nie skomentuję, w życiu bym tam nie poszła. Cytat:
Ale już dziewczyny o tym pisały.Hosenko Ja trzymam kciuki za starania Cytat:
Cytat:
Zapomniałam wcześniej napisać - śniłaś mi się Mówiłaś że Ci wody odchodzą, ale nie jedziesz do szpitala bo po co ![]() Cytat:
![]() Mam kochanego męża Rano pojechałam do mamy, przy okazji w ośrodku załatwiałam sprawy z przeniesieniem dokumentacji. Posiedziałam, w lumpku pogrzebałyśmy. Wróciłam o 15.30. Okazało się że mąż już o 14 wrócił do domu, odkurzył, zmył podłogi, wysprzątał kuchnię, łazienkę, opróżnił zmywarkę Skarb normalnie |
|||||
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szaja kamień z serca, że to jeszcze nie teraz
|
|
|
|
|
#4847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olej to wszystko i rób swoje, a na takie gadki nawet nie reaguj. Albo jej powiedz że to Twoje dziecko i to TY je bedziesz wychowyac i wiedzieć co jest dla niego dobre... Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38137831]Jak wam pisałam, w nocy miałam dość silne skurcze, ale widać przepowiadające, chociaż krzyżowo napierdzielało że szok. Zresztą teraz też mnie napierdziela :/ Ale szyjka zamknięta, twarda, nieskrócona. Następna wizyta 3 stycznia i jak nic kompketnie nie będzie się do tego czasu działo (nawet nie sama akcja, ale jak szyjka się nie skróci ani rozwarcia żadnego, no nic) to myślimy nad cc, bo lekarz ani oxy mi nie poda po cc, ani za bardzo nie można przenosić wówczas ciąży, a skoro bez niczego zaczęło się u mnie wczesniej z Agatą odejście wód, i nic poza tym, to teraz tak samo może być. Jak w ciągu tych 3 tygodni cokolwiek się zacznie, to od razu mam do mojego gina dzwonić i albo do szpitala przyjedzie albo od razu dzwoni i wydaje dyspozycje innym Dorotka waży 2800 czyli 0,5kg w 3 tygodnie - jak takie samo tempo utrzyma, to za 3 tygodnie będzie tyle miała, co starsza siostra [/QUOTE]No no spora już ta Dorotka ![]() Czyli że jeśli przez te 3 dni nadal będziesz miała takie bóle to rodzisz ? kurde, ja nie wiem już co mam robić ze sobą ... Jak wychodziłam z tego szpitala to dobrze się czułam i myślałam że to zwykłe bóle okresu okołodziewieciomiesieczne go i że wystarczy to przetrwać i nic mi nie będzie. Ale chyba jest coraz gorzej. Dzisiaj praktycznie cały dzień albo leże albo siedzę , wzięłam rano nospe i aspargin, po poludniu magnez a od nocy brzuch ciągle jest twardy i bolesny na dole, jak idę to muszę chodzić zgarbiona bo mnie ciągnie w dół , jakichś takich bólów skurczowych nie mam tylko to ciągnięcie. Jutro mam szkołe i zastanawiam się w ogóle czy tam jechać, gin mi kazał leżeć i z domu nie wyłazić , ale może przetrwam.... boje się zaległości
|
||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
na reszcie skończyłam osttanią partię faktur i oficjalnie mam na to całe biuro wy.......bane
i niech mi tylko ktoś napomknie o wcześniejszym powrocie, to ![]() ustawiłam snajpera na jedną aukcję z chustą i mam nadzieję, że tym razem się uda, bo już 2 razy poległam byłam na chwilę u grudniówek i dzisiaj jedna z nich urodziła dzidziaka 4700
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooo naprawdę, chylę czoła, bo ona sn! tylko się tak zastanawiam, jak to możliwe, nie wiedziała wcześniej że dziecko będzie takie duże?
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
a w ogóle dziewczyny, wątek nam się kończy
w następnym już na pewno duuużo z nas urodzi, może wymyślimy jakiś fajny tytuł???
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Mamy juz fure dla mlodego
Mam tez te wyniki na paciora i na wyniku go nie ma wiec wychodzi na to ze pozbylam sie dziada! mam tylko e coli ale wzrost mierny i nablonki plaskie wiec ogolnie chyba jest nienajgorzej
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
4700, wooow, podziwiam.
Moja mała tak mocno napina mi skórę na środku brzucha, że aż mnie to boli... Cytat:
|
|
|
|
|
#4855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie było mnie tutaj od początku, to pewnie dlatego
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam dzisiaj to samo, cały dzień mnie tak cholernie pępek boli, mam cały napięty, chyba młody coś tam majstruje od środka
|
|
#4857 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale myślę, że jak dam pod spód bawełnianą, i na to kaptur to będzie dobrze, bo ten berecik jest podszyty materiałem, więc nie przewiewa przez niego wiatr czy mróz. Cytat:
Cytat:
Mnie się niestety podobają jedynie z tych droższych, eh;/ Ta handmade co wrzuciłaś to jest piękna <3 Ale poza tym to podobają mi się takie jak ilussion i delicjanka wrzucały, mam upatrzoną. Co do wypełnienia: Ja wypełnienie już mam, bo jak robiłam zakupy w dzieciowej hurtowni to musiałam uzbierać konkretną kwotę żeby dostać rabat od całych zakupów, więc dorzuciłam z rozpędu wypełnienia pościeli + ochraniacz. Nawet nie wiedziałam, że jest kilka różnych rozmiarów, myślałam, że uniwersalne do łóżeczka. I okazuje się, że mam 135 x 100. To podobno dobrze bo pościel starcza do 5r.ż. A poduszki są zawsze takie same - różnią się tylko kołderki. Nie widzę problemu, żeby odwinąć trochę, czy nawet złożyć na pół (dziecko malutkie przecież). Nie ma tylko nic gorszego imo - niż poszewka za duża do wypełnienia. Więc jak już to iść za ciosem i wszystko większe, i dopasowane, żeby nie dyndał, żaden luźny materiał z poszewki. Ja będę dokupywać jeszcze same poszewki z ochraniaczem u tego użytkownika baby-raj - co Delicjanka dała mi cynk. ---------- Wrócę do tematu CC - właśnie u mnie wskazaniem jest przesunięta trochę miednica, z powodu kłopotów z biodrem ( i ograniczona ruchomość znacznie właśnie w tym stawie jednym) - przy skrzywieniu kręgosłupa pewnie macie też i kolce biodrowe troszkę nierówno, bo jedno wpływa na drugie. Pewnie wszystko zależy od tego w jakim stopniu i czy już teraz macie np bóle pleców przez skoliozę? Bo ja tak to sobie wyobrażam, że jak kogoś normalnie plecy bolą, to co dopiero będzie jak dojdą skurcze i bóle krzyżowe??? Ja bym się chyba bardzo bała, dlatego się martwię o naszą Lady Whisper. Bo na dzień dzisiejszy kochana Lady, wiesz tylko, że cię bardzo napieprzają plecy i samo to trudno znieść. A w połączeniu z bólem porodowym - który przecież nie wiemy jak jest silny..to może być za dużo do zniesienia na raz...Co do ruchliwości dzieci : moja też się budzi zaraz po mnie - nie sądziłam, że z dzieckiem ma się aż taki kontakt, że ono aż tak się integruje z otoczeniem i tak dobrze słyszy w brzuszku! |
|||||
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
sałatka dochodzi
jeszcze sobie zrobię buraczki duszone z jabłkiem, co by się nastawić na zdrowiutkie jedzenie na czas karmienia piersią ![]() ja dziś mam chyba przepowiadające - jak mnie zepnie w podbrzuszu
|
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, nie jestem sama ![]() Cytat:
Tez do nich czasem zagladam, rozczulaja mnie fotki maluchow! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Dziś moja mama ma urodziny, więc zamówiłyśmy z siostrą dla niej tort-niespodziankę, a mamusia upiekła jeszcze jeden 
i czy ktoś w domu pali... 
odtatnio na przykład przywiozłam przewijak (oni mieszkają na dole, my będziemy na górze mieszkać), który notabene Ania dostała od mikołaja(czyt. mojej siostry), więc moaj teściowa się pyta co to jest. Więc jej tłumaczę, że to przewijak, na łóżeczko się kładzie itd a ta jak skomentowała: według mnie zbędny mebel i zbędny wydatek, jak D. był mały to na łóżku go przewijałam, a jak miał 3 miesiące to już tak ładnie trzymał główkę, że na kolanach go przewijałam
już mówiłam TŻ że żałuję, kupiłabym sobie to co chcę i by było ładnie, a tak to ch.j bombki strzelił, choinki nie będzie 

w jednym szpitalu mąż nie moze byc przy porodzie i rodzic trzeba na leżąco, w tym moim zakaz odwiedzin. Mąż moze co najwyzej doniesc cos, jak potrzeba i ewentualnie chwilke na korytarzu pogadac. A najlepiej zostawic rzeczy u położnych i uciekac
....
tylko się tak zastanawiam, jak to możliwe, nie wiedziała wcześniej że dziecko będzie takie duże?