Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 18:48   #4831
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Bokeh a na ostatnim usg ile Hania ważyła?
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 18:54   #4832
badziabadzia
Zakorzenienie

Ja od wczoraj mam 35 tydzien to juz nie przelewki
Stary 2012-12-14, 18:58   #4833
iffonka7
Zadomowienie

charlizz możemy sobie podać rękę co do teściowych moja identycznie tylko dodatkowo ciągle mówi o różnych chorobach z jakimi się dzieci rodzą i że mam nic nie kupować bo nie wiadomo czy zdrowe będzie ale ja już na to leje a jak jeszcze coś kiedyś powie to chyba nie wytrzymie i powiem jej pare słów. Ciekawe co by powiedziała jak by zobaczyła moja szafkę z ubrankami do małego myśli że ja nic nie mam a tu już pełna szafa.

Ile dziecko mam miesięcy jak "przesiada się" z gondoli do spacerówki?
Stary 2012-12-14, 19:01   #4834
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Bokeh a na ostatnim usg ile Hania ważyła?
w 31 tc 1300, a Ty kiedy miałaś wcześniejsze usg ??

Badzia ja od dziś
Stary 2012-12-14, 19:02   #4835
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ufff, już po kolokwium z BHP - wyczerpałam temat.

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny.

Wiecie że ja nie boję się tak tego bólu po cc jak tego rwania sutów.
Pamiętam moją siostrę jak wyła z bólu przy karmieniu.
Krew jej ciekła.
Wiem ze podobno najlepiej jest wcale nie wycierać pierci bo mleko (podopno najlepiej je goi i nawilża)
Z drugiej strony jak wysmaruje jakąś maścią sutki to za 2,3 h będę je musiała choć wytrzeć alby malutka nie miała maści w buzi.
I bądz tu mądry
Jak planujecie robić?

Wiecie że cycki to miałam piękne,okazałe,nabrzmiałe (i bolesne)
A teraz takie flaczki się zrobiły.
Wy też tak macie?
Niektórych maści nie trzeba zmywać, najlepiej się w taką zaopatrzyć.

A co do pogrubionego, to nie. Moje wciąż wyglądają tak samo, jak przed ciążą.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jak tak dalej będzie to będę łysą mamą
Oooj, aż tak źle z włosami? Co się dzieje?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:03   #4836
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
charlizz możemy sobie podać rękę co do teściowych moja identycznie tylko dodatkowo ciągle mówi o różnych chorobach z jakimi się dzieci rodzą i że mam nic nie kupować bo nie wiadomo czy zdrowe będzie ale ja już na to leje a jak jeszcze coś kiedyś powie to chyba nie wytrzymie i powiem jej pare słów. Ciekawe co by powiedziała jak by zobaczyła moja szafkę z ubrankami do małego myśli że ja nic nie mam a tu już pełna szafa.

mi się zdaje że jak zaczyna siadać...
Stary 2012-12-14, 19:05   #4837
nafiyqa
Zakorzenienie

Wrocilam z SR.
Ostatnio mialysmy o przebiegu porodu (2h), dzis o samym parciu i powiem Wam, ze...o wiele mniej sie boje
Pewnie jak mnie dopadna skurcze i panika przedporodowa, to bede inaczej spiewac, ale poki co wyglada na to, ze to jest do przejscia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:07   #4838
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wrocilam z SR.
Ostatnio mialysmy o przebiegu porodu (2h), dzis o samym parciu i powiem Wam, ze...o wiele mniej sie boje
Pewnie jak mnie dopadna skurcze i panika przedporodowa, to bede inaczej spiewac, ale poki co wyglada na to, ze to jest do przejscia
a co powiedzieli, że się o wiele mniej boisz ?
Stary 2012-12-14, 19:10   #4839
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jak wam pisałam, w nocy miałam dość silne skurcze, ale widać przepowiadające, chociaż krzyżowo napierdzielało że szok. Zresztą teraz też mnie napierdziela :/ Ale szyjka zamknięta, twarda, nieskrócona. Następna wizyta 3 stycznia i jak nic kompketnie nie będzie się do tego czasu działo (nawet nie sama akcja, ale jak szyjka się nie skróci ani rozwarcia żadnego, no nic) to myślimy nad cc, bo lekarz ani oxy mi nie poda po cc, ani za bardzo nie można przenosić wówczas ciąży, a skoro bez niczego zaczęło się u mnie wczesniej z Agatą odejście wód, i nic poza tym, to teraz tak samo może być.

Jak w ciągu tych 3 tygodni cokolwiek się zacznie, to od razu mam do mojego gina dzwonić i albo do szpitala przyjedzie albo od razu dzwoni i wydaje dyspozycje innym

Dorotka waży 2800 czyli 0,5kg w 3 tygodnie - jak takie samo tempo utrzyma, to za 3 tygodnie będzie tyle miała, co starsza siostra
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:12   #4840
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
O matulu ale się objadła tortów Dziś moja mama ma urodziny, więc zamówiłyśmy z siostrą dla niej tort-niespodziankę, a mamusia upiekła jeszcze jeden Więc obżartswo pełną gębą
Jejku, tort
Od dawna marzy mi sie zjesc takie ciasto z kremem! Na szczescie niedlugo swieta - pojem sobie karpatki i 3bita
Makowcem tez nie pogardze

Cytat:
Wiecie co....
mialam dziś usg. Jutro zaczynamy 35 tydzień, a malutka waży 1960g. Pytam pani dr czy nie za mało a ona tylko ramionami wzruszyła i że w normie. I łożysko określiła na II/III stopień. Pytała też czy ja palę i czy ktoś w domu pali...
Potem byliśmy u rodziców tża,b o mieszkają dwa przystanki stamtąd i tylko się wkurzyłam. Jego mama jak zwykle najmądrzejsza "nic nie kupuj, jak się urodzi, to my kupimy, teraz nie ma co" tak kur#%^& ja w szpitalu, a oni będą kupować ciuszki, bo niewiadomo jaki rozmiar będzie na maluszka pasował i smoczki, bo teraz niepotrzebne, a WÓZEK DOPIERO W LUTYM a ja mówię, że wózek potrzebny, żeby w ciagu dnia ją kłaść, na co ona "zadnego wożenia w wózku, w łóżeczku ma leżeć" a chu ją to obchodzi I termometra do wody to nie, bo nie potrzeb i ona wolała bez. A może ja wolę sobie zmierzyć, żeby mieć pewność że jest ok, przynajmniej na początku? No i oczywiście tylko zdjęłam kurtkę i zaczęło się, że z gołym brzuchem chodzę, że jak ja się ubieram, jest zimno a ja za lekko ubrana. (miałam dżinsy, t-shirt i marynarkę) pfffff.
Ojj, wcale Ci sie nie dziwie, ze sie denerwujesz
Nie daj sie, stawiaj na swoim. Skoro porzebujesz tych rzeczy, to spokojnie kupuj, w koncu to Twoje dziecko i Ty z nim bedziesz spedzac czas, a nie ona.

Co do rozkow - tez jestem za tym, zeby miec 2. Jednak dziecku sie np ulewa, latwo mozna go pobrudzic, a przeciez pranie i schniecie troszke czasu zajmuje.

Stary 2012-12-14, 19:13   #4841
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ehhh, charlizz, nie przejmuj się o ile potrafisz
ja moją teściową baaardzo lubię, ale jej gadki nt dziecka też mnie już wykańczają... ja rozumiem, że ona wychowała 2 synów i na pewno jakąś tam wiedzę ma, ale jej młodszy syn, czyli mój mąż ma prawie 27 lat, trochę od tamtego czasu się zmieniło odtatnio na przykład przywiozłam przewijak (oni mieszkają na dole, my będziemy na górze mieszkać), który notabene Ania dostała od mikołaja(czyt. mojej siostry), więc moaj teściowa się pyta co to jest. Więc jej tłumaczę, że to przewijak, na łóżeczko się kładzie itd a ta jak skomentowała: według mnie zbędny mebel i zbędny wydatek, jak D. był mały to na łóżku go przewijałam, a jak miał 3 miesiące to już tak ładnie trzymał główkę, że na kolanach go przewijałam no spoko, że ona tak robiła, ALE JA TAK NIE BĘDĘ a najbardziej zła jestem na tą nieszczęsną pościel... moja teściowa szyje Ani pościel, bo jest krawcową. ALE! po co mi ochraniacz, D. ochraniacza nie miał, a w głowkę się nie uderzył. Po co ona teraz będzie mi szyć baldachim (moskitierę), skoro będzie zima, uszyje mi go jak komary się zaczną, a w ogóle to po co mi prześcieradełko z falbaną maskującą... na ochraniacz się uparłam no i jest, ale reszty póki co już mówiłam TŻ że żałuję, kupiłabym sobie to co chcę i by było ładnie, a tak to ch.j bombki strzelił, choinki nie będzie no ale trudno, dostałam 2 komplety pościeli od siostry (poszwa na kołdrę, poduszkę i ochraniacz) więc nie będę cudować z 4 kompletem pościeli, tym bardziej, że z kasą krucho, ale jestem po prostu wściekła!

tym bardziej, że tak jak sylwietta, ja teraz tak szybko wpadam w złość, że aż mnie to wku.wia

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:13   #4842
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38137831]Jak wam pisałam, w nocy miałam dość silne skurcze, ale widać przepowiadające, chociaż krzyżowo napierdzielało że szok. Zresztą teraz też mnie napierdziela :/ Ale szyjka zamknięta, twarda, nieskrócona. Następna wizyta 3 stycznia i jak nic kompketnie nie będzie się do tego czasu działo (nawet nie sama akcja, ale jak szyjka się nie skróci ani rozwarcia żadnego, no nic) to myślimy nad cc, bo lekarz ani oxy mi nie poda po cc, ani za bardzo nie można przenosić wówczas ciąży, a skoro bez niczego zaczęło się u mnie wczesniej z Agatą odejście wód, i nic poza tym, to teraz tak samo może być.

Jak w ciągu tych 3 tygodni cokolwiek się zacznie, to od razu mam do mojego gina dzwonić i albo do szpitala przyjedzie albo od razu dzwoni i wydaje dyspozycje innym

Dorotka waży 2800 czyli 0,5kg w 3 tygodnie - jak takie samo tempo utrzyma, to za 3 tygodnie będzie tyle miała, co starsza siostra [/QUOTE]

O, czyli u Ciebie też 03.01. się nakreśli dokładna sytuacja. To dobrze, że nic się na razie nie dzieje, Twoja mała ma jeszcze czas. A jak z tą cholestazą? Co lekarz na to?
Stary 2012-12-14, 19:18   #4843
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a co powiedzieli, że się o wiele mniej boisz ?
Nic wielkiego.
Po prostu polozna opisywala jak wyglada porod, faza po fazie, co sie w kazdej moze zdarzyc, jak zmniejszyc choc troszke bol, itp.
Pewnie moj brak strachu wynika z tego, ze troszke oswoilam sie z ta sytuacja i nie jest to juz dla mnie az tak dramatyczne

Stary 2012-12-14, 19:19   #4844
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
w 31 tc 1300, a Ty kiedy miałaś wcześniejsze usg ??

Badzia ja od dziś
aaaj ja ostatnie usg miałam w 22 tyg więc wiesz...
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:25   #4845
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
No niestety, Lublin rządzi sie swoimi prawami w jednym szpitalu mąż nie moze byc przy porodzie i rodzic trzeba na leżąco, w tym moim zakaz odwiedzin. Mąż moze co najwyzej doniesc cos, jak potrzeba i ewentualnie chwilke na korytarzu pogadac. A najlepiej zostawic rzeczy u położnych i uciekac Głównie chodzi tu o to, ze przychodzily cale wycieczki, czesto z dziecmi malymi. A mężowie, zamiast siedziec i wpatrywac się w żonę to rozglądają się po sali za innymi matkami. Ja nie wiem, z jakimi ludzmi miala to polozna do czynienia, ze tak mowi. Wskrocie chodzi o komfort wszystkich mam na sali i ograniczenie wirusow od odwiedzajacych.

Super

A połozna podała nam przepis z tym lisciem maliny, co i jak, kiedy pic i ile. Jak ktos jest zainteresowany to moge napisac

Debrah
ale słodziak!!
Chcę przepis
Wiadomo, w niektórych szpitalach nie można na salach przebywać, ale takie ograniczanie kontaktu to jest też łamanie praw pacjenta. A tego pierwszego szpitala nawet nie skomentuję, w życiu bym tam nie poszła.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej

Debrah nie stresuj się, bo to Ci nic nie pomoże, ja też na USG połówkowym mam różne wymiary danych części ciała malucha, a to młodsze, a to starsze...
Był dziś u mnie mój tata (ostatnio zapytał mamy na kiedy mam termin - z samego rana jej takie pytanie walnął ) i pyta jakie mam plany co do porodu mówię, że chciałam w Roztoce, to stwierdził, że nie. Że tu. On ma tu znajome położne, zajmą się mną, a poza tym Roztoka nie ma oddziału noworodkowego i nie daj Boże coś z dzidzią, to przewożą, a tu na miejscu. Więc tu. No i tym sposobem przekonał mojego TŻ ....

Moja gin na ostatniej wizycie dała mi poradnik, taki grubszy, na temat rozwoju dziecka w ciągu 2 pierwszych lat życia.. No i np piszą, że jak chce się piersiczką karmić, to przez pierwsze 4 tygodnie smoka maluchowi nie dawać, żeby najpierw nauczył się dobrze ssać pierś
Jutro chyba jadę na drobne zakupki świąteczne dla moich rodziców i siostry. Pomysły mam. No... z mamą najciężej bo zwykle jej książki kupuję, albo zestawy do kąpieli, bo dupsko lubi moczyć no i teraz też w naturze widziałam ładne zestawiki... Cóż, nie mam innego pomysłu akurat na nią
To samo nam położna mówiła w sr, poza tym w książce którą mam o karmieniu też o tym było. To samo dotyczy osłonek na piersi. Dziecko w nich może nie opanować prawidłowej techniki ssania. Podstawowy błąd, to podanie dziecku samej brodawki. Trzeba z otoczką włożyć do buźki Ale już dziewczyny o tym pisały.

Hosenko Ja trzymam kciuki za starania

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko odnosnie pielegnacji cycuszków można jej już teraz smarowac jakąs maścią z lanoliną w celach pielęgnacyjno-hartowniczych? a jak tak to jaką najlepiej
Można kupić czystą lanolinę w aptece. Poprosić o zważenie z receptury aptecznej. Wychodzi o niebo taniej niż purelan medeli, a to dokładnie to samo. Ja teraz smaruję olejem ze słodkich migdałów, ale to w ramach zwalczania rozstępów bardziej.

Cytat:
Wiecie co....
mialam dziś usg. Jutro zaczynamy 35 tydzień, a malutka waży 1960g. Pytam pani dr czy nie za mało a ona tylko ramionami wzruszyła i że w normie. I łożysko określiła na II/III stopień. Pytała też czy ja palę i czy ktoś w domu pali...
Potem byliśmy u rodziców tża,b o mieszkają dwa przystanki stamtąd i tylko się wkurzyłam. Jego mama jak zwykle najmądrzejsza "nic nie kupuj, jak się urodzi, to my kupimy, teraz nie ma co" tak kur#%^& ja w szpitalu, a oni będą kupować ciuszki, bo niewiadomo jaki rozmiar będzie na maluszka pasował i smoczki, bo teraz niepotrzebne, a WÓZEK DOPIERO W LUTYM a ja mówię, że wózek potrzebny, żeby w ciagu dnia ją kłaść, na co ona "zadnego wożenia w wózku, w łóżeczku ma leżeć" a chu ją to obchodzi I termometra do wody to nie, bo nie potrzeb i ona wolała bez. A może ja wolę sobie zmierzyć, żeby mieć pewność że jest ok, przynajmniej na początku? No i oczywiście tylko zdjęłam kurtkę i zaczęło się, że z gołym brzuchem chodzę, że jak ja się ubieram, jest zimno a ja za lekko ubrana. (miałam dżinsy, t-shirt i marynarkę) pfffff.
Ta a potem w dzikim szale po mieście będą latać i brać jak leci byle co. Nie mówiąc już o tym, że jednorazowo to koszmarny wydatek jest.
Zapomniałam wcześniej napisać - śniłaś mi się Mówiłaś że Ci wody odchodzą, ale nie jedziesz do szpitala bo po co

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Przygadała bym jej w końcu. A tak na logikę, jeśli nie daj boże urodzi się chore dziecko to co? Jemu nic nie potrzeba? Topi się je w Wiśle czy jak? Masakra, z moją niewyparzoną gębą to bym niezłą jazdę zrobiła

Mam kochanego męża Rano pojechałam do mamy, przy okazji w ośrodku załatwiałam sprawy z przeniesieniem dokumentacji. Posiedziałam, w lumpku pogrzebałyśmy. Wróciłam o 15.30. Okazało się że mąż już o 14 wrócił do domu, odkurzył, zmył podłogi, wysprzątał kuchnię, łazienkę, opróżnił zmywarkę Skarb normalnie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:27   #4846
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nic wielkiego.
Po prostu polozna opisywala jak wyglada porod, faza po fazie, co sie w kazdej moze zdarzyc, jak zmniejszyc choc troszke bol, itp.
Pewnie moj brak strachu wynika z tego, ze troszke oswoilam sie z ta sytuacja i nie jest to juz dla mnie az tak dramatyczne
Też właśnie przestałam się bać po tym jak położne mówiły o porodzie w sr. Może dlatego, że jak one o tym opowiadały to wszystko wydało się takie naturalne, bardziej swojskie, nie wiem jak to dokładniej opisać

Szaja kamień z serca, że to jeszcze nie teraz

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:28   #4847
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co....
matko kochana co za kobieta !
Olej to wszystko i rób swoje, a na takie gadki nawet nie reaguj.
Albo jej powiedz że to Twoje dziecko i to TY je bedziesz wychowyac i wiedzieć co jest dla niego dobre...

Cytat:
kupilam dzidzi 5 par skarpetusi 2 kaftaniki bo mam tylko2 do szpitala hehe;p i wkladki laktacyjne kupilam:d czyli śmiem twierdzić że uwaga uwaga .. JESTEM SPAKOWAAANA DO SZPITALA! ;p
no no robi się poważnie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38137831]Jak wam pisałam, w nocy miałam dość silne skurcze, ale widać przepowiadające, chociaż krzyżowo napierdzielało że szok. Zresztą teraz też mnie napierdziela :/ Ale szyjka zamknięta, twarda, nieskrócona. Następna wizyta 3 stycznia i jak nic kompketnie nie będzie się do tego czasu działo (nawet nie sama akcja, ale jak szyjka się nie skróci ani rozwarcia żadnego, no nic) to myślimy nad cc, bo lekarz ani oxy mi nie poda po cc, ani za bardzo nie można przenosić wówczas ciąży, a skoro bez niczego zaczęło się u mnie wczesniej z Agatą odejście wód, i nic poza tym, to teraz tak samo może być.

Dorotka waży 2800 czyli 0,5kg w 3 tygodnie - jak takie samo tempo utrzyma, to za 3 tygodnie będzie tyle miała, co starsza siostra [/QUOTE]
No no spora już ta Dorotka
Czyli że jeśli przez te 3 dni nadal będziesz miała takie bóle to rodzisz ?

kurde, ja nie wiem już co mam robić ze sobą ...
Jak wychodziłam z tego szpitala to dobrze się czułam i myślałam że to zwykłe bóle okresu okołodziewieciomiesieczne go i że wystarczy to przetrwać i nic mi nie będzie. Ale chyba jest coraz gorzej.
Dzisiaj praktycznie cały dzień albo leże albo siedzę , wzięłam rano nospe i aspargin, po poludniu magnez a od nocy brzuch ciągle jest twardy i bolesny na dole, jak idę to muszę chodzić zgarbiona bo mnie ciągnie w dół , jakichś takich bólów skurczowych nie mam tylko to ciągnięcie.
Jutro mam szkołe i zastanawiam się w ogóle czy tam jechać, gin mi kazał leżeć i z domu nie wyłazić , ale może przetrwam.... boje się zaległości
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:33   #4848
elllmi
Zakorzenienie

na reszcie skończyłam osttanią partię faktur i oficjalnie mam na to całe biuro wy.......bane i niech mi tylko ktoś napomknie o wcześniejszym powrocie, to

ustawiłam snajpera na jedną aukcję z chustą i mam nadzieję, że tym razem się uda, bo już 2 razy poległam

byłam na chwilę u grudniówek i dzisiaj jedna z nich urodziła dzidziaka 4700 normalnie szacun

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:35   #4849
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
kurde, ja nie wiem już co mam robić ze sobą ...
Jak wychodziłam z tego szpitala to dobrze się czułam i myślałam że to zwykłe bóle okresu okołodziewieciomiesieczne go i że wystarczy to przetrwać i nic mi nie będzie. Ale chyba jest coraz gorzej.
Dzisiaj praktycznie cały dzień albo leże albo siedzę , wzięłam rano nospe i aspargin, po poludniu magnez a od nocy brzuch ciągle jest twardy i bolesny na dole, jak idę to muszę chodzić zgarbiona bo mnie ciągnie w dół , jakichś takich bólów skurczowych nie mam tylko to ciągnięcie.
Jutro mam szkołe i zastanawiam się w ogóle czy tam jechać, gin mi kazał leżeć i z domu nie wyłazić , ale może przetrwam.... boje się zaległości
Skoro ledwo chodzisz i tak Cię ciągnie to ja bym na zajęcia nie jechała. Czujesz się na siłach wytrzymać przez kilka godzin na zajęciach? A skoro gin zalecił Ci leżenie to bym się jednak do tego stosowała...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
na reszcie skończyłam osttanią partię faktur i oficjalnie mam na to całe biuro wy.......bane i niech mi tylko ktoś napomknie o wcześniejszym powrocie, to

ustawiłam snajpera na jedną aukcję z chustą i mam nadzieję, że tym razem się uda, bo już 2 razy poległam

byłam na chwilę u grudniówek i dzisiaj jedna z nich urodziła dzidziaka 4700 normalnie szacun
Też byłam w lekkim szoku jak o tym przeczytałam. Wielki podziw dla niej, że dała radę

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-14, 19:35   #4850
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
widziałam to!!!

nooo naprawdę, chylę czoła, bo ona sn! tylko się tak zastanawiam, jak to możliwe, nie wiedziała wcześniej że dziecko będzie takie duże?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-12-14, 19:39   #4851
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
widziałam to!!!

nooo naprawdę, chylę czoła, bo ona sn! tylko się tak zastanawiam, jak to możliwe, nie wiedziała wcześniej że dziecko będzie takie duże?
Z tego co wyczytałam to usg wskazywało, że dzidzia waży chyba 4200 albo 4300

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-14, 19:39   #4852
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a w ogóle dziewczyny, wątek nam się kończy w następnym już na pewno duuużo z nas urodzi, może wymyślimy jakiś fajny tytuł???

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-12-14, 19:41   #4853
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Mamy juz fure dla mlodego superasna jest, leciutka, juz nie moge doczekac sie spacerow z synusiem maz zabral mi kompa wiec jutro zrobie fotki i wrzuce.
Mam tez te wyniki na paciora i na wyniku go nie ma wiec wychodzi na to ze pozbylam sie dziada!
mam tylko e coli ale wzrost mierny i nablonki plaskie wiec ogolnie chyba jest nienajgorzej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:45   #4854
BlackSanctum
Zakorzenienie

4700, wooow, podziwiam.

Moja mała tak mocno napina mi skórę na środku brzucha, że aż mnie to boli...

Cytat:
a w ogóle dziewczyny, wątek nam się kończy w następnym już na pewno duuużo z nas urodzi, może wymyślimy jakiś fajny tytuł???
No niby można, ale umówiłyśmy się na początku wątku, że nie robimy głupich rymowanek w tytułach.
Stary 2012-12-14, 19:48   #4855
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No niby można, ale umówiłyśmy się na początku wątku, że nie robimy głupich rymowanek w tytułach.
aha, to przepraszam, nie wiedziałąm

nie było mnie tutaj od początku, to pewnie dlatego

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-12-14, 19:50   #4856
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ten jest fajny

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moja mała tak mocno napina mi skórę na środku brzucha, że aż mnie to boli...
ja mam dzisiaj to samo, cały dzień mnie tak cholernie pępek boli, mam cały napięty, chyba młody coś tam majstruje od środka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:51   #4857
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tu nie pomogę niestety bo ja mam cc ale wydaje mi się, że w SR mówili że to co się rozpuści trzeba zużyć jednorazowo.

I w tym miejscu pytanie do dziewczyn, które będą miały cc. Jak to jest z pielęgnacją rany po cc? Można normalnie brać prysznic czy nie można jej moczyć? samej się zmienia jakieś opatrunki już w domu? i czy później jak już się zagoi to trzeba stosować jakieś maści na blizny np. contratubex?
Też bym chciała wiedzieć, tak samo odnośnie pasa poporodowego po CC - bo opinie są skrajne, jedni, że tak inni że nie i bądź tu mądry..

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah!!! jakie cudenko!!!
Musze siakis brazowawy dla Malego skombinowac moze? [COLOR="Silver"]
Cieszę się, że się podoba, mi się trochę "słitaśny" wydaje, przez ten róż, ale niech Mała ma, skoro innych nie było (zadowolił by mnie beżowy, bo taki mam kombinezon)

Cytat:

jeszcze pojechaam do galerii chcialam kupić ciepła czapke ale nie bylo nic!!!!!!!!!!!!!! były te czapcie co kupiłaś Debrah, ale wydaje mi się ze w niej bedzie dzidzi za zimnoooooo ale nie wiem.. jak nic innego nie znajde to kupie......
Kochana, ja planuję pod spód pod berecik założyć cienką bawełnianą czapeczkę, a na niego - kapturek od kombinezonu. Wystarczy chyba? Planowałam inną czapkę, ale nigdzie nie mogę znaleźć, tylko na allegro - ostatnio Wam linka wrzuciłam, mogę ci znaleźć.
Ale myślę, że jak dam pod spód bawełnianą, i na to kaptur to będzie dobrze, bo ten berecik jest podszyty materiałem, więc nie przewiewa przez niego wiatr czy mróz.

Cytat:
dziewczyny a wypełnienie 135x100 to nie za duże?? bo zanalazłam śliczną pościel w takim rozmiarze

swoją drogą czemu te pościele są takie drogie !
Cytat:
no napisałam, ciekawe co mi odpiszą.... z drugiej strony niby zawsze można podwinąć taka kołderkę a starczy ona też na starszego dzieciaka nie?
Pościele są strasznie drogie!
Mnie się niestety podobają jedynie z tych droższych, eh;/
Ta handmade co wrzuciłaś to jest piękna <3
Ale poza tym to podobają mi się takie jak ilussion i delicjanka wrzucały, mam upatrzoną.

Co do wypełnienia: Ja wypełnienie już mam, bo jak robiłam zakupy w dzieciowej hurtowni to musiałam uzbierać konkretną kwotę żeby dostać rabat od całych zakupów, więc dorzuciłam z rozpędu wypełnienia pościeli + ochraniacz. Nawet nie wiedziałam, że jest kilka różnych rozmiarów, myślałam, że uniwersalne do łóżeczka.

I okazuje się, że mam 135 x 100.
To podobno dobrze bo pościel starcza do 5r.ż. A poduszki są zawsze takie same - różnią się tylko kołderki. Nie widzę problemu, żeby odwinąć trochę, czy nawet złożyć na pół (dziecko malutkie przecież).
Nie ma tylko nic gorszego imo - niż poszewka za duża do wypełnienia. Więc jak już to iść za ciosem i wszystko większe, i dopasowane, żeby nie dyndał, żaden luźny materiał z poszewki.
Ja będę dokupywać jeszcze same poszewki z ochraniaczem u tego użytkownika baby-raj - co Delicjanka dała mi cynk.
----------

Wrócę do tematu CC - właśnie u mnie wskazaniem jest przesunięta trochę miednica, z powodu kłopotów z biodrem ( i ograniczona ruchomość znacznie właśnie w tym stawie jednym) - przy skrzywieniu kręgosłupa pewnie macie też i kolce biodrowe troszkę nierówno, bo jedno wpływa na drugie. Pewnie wszystko zależy od tego w jakim stopniu i czy już teraz macie np bóle pleców przez skoliozę? Bo ja tak to sobie wyobrażam, że jak kogoś normalnie plecy bolą, to co dopiero będzie jak dojdą skurcze i bóle krzyżowe??? Ja bym się chyba bardzo bała, dlatego się martwię o naszą Lady Whisper. Bo na dzień dzisiejszy kochana Lady, wiesz tylko, że cię bardzo napieprzają plecy i samo to trudno znieść. A w połączeniu z bólem porodowym - który przecież nie wiemy jak jest silny..to może być za dużo do zniesienia na raz...

Co do ruchliwości dzieci : moja też się budzi zaraz po mnie - nie sądziłam, że z dzieckiem ma się aż taki kontakt, że ono aż tak się integruje z otoczeniem i tak dobrze słyszy w brzuszku! Teoria teorią, ale doświadczyć tego na żywo jest czymś niesamowitym.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:52   #4858
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
aha, to przepraszam, nie wiedziałąm

nie było mnie tutaj od początku, to pewnie dlatego
Co nie zmienia faktu, że można do tytułu dodać jakiś dopisek - np "Rozpakowywanie trwa!" albo coś takiego. Byle nie "dużo ciąż, rurki jemy wciąż" (jak inny wątek tutaj) .
Stary 2012-12-14, 19:54   #4859
hope01
Zakorzenienie

sałatka dochodzi
jeszcze sobie zrobię buraczki duszone z jabłkiem, co by się nastawić na zdrowiutkie jedzenie na czas karmienia piersią
ja dziś mam chyba przepowiadające - jak mnie zepnie w podbrzuszu

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 19:55   #4860
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Też właśnie przestałam się bać po tym jak położne mówiły o porodzie w sr. Może dlatego, że jak one o tym opowiadały to wszystko wydało się takie naturalne, bardziej swojskie, nie wiem jak to dokładniej opisać

O, nie jestem sama

Cytat:

Ile??!?! Wow!!
Tez do nich czasem zagladam, rozczulaja mnie fotki maluchow!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości