|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
uwazaj bo jeszcze ktos to gdzies zglosi
![]() a kupilismy w zwyklym kiosku... i czasami gramy. Prosta gra, a jak cieszy ![]() Co do rehabilitacji... najwazniejsze zdrowie, tak sobie tlumacz.. na szczescie coreczka nie bedzie pamietac, ze tego nie lubila i placzu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ze tez masz zapal wstawac o 5 i cos robic.. Podziwiam ![]() A z tym portfelem... to tak mi przyszlo do glowy, chyba masz za malo spraw na glowie zwiazanych z przeprowadzka,wiec los zapewnil Ci dodatkowa rozrywke... ![]() Wczoraj wieczorem usypialismy Oliwke ponad 1,5h... masakra... najpierw usypial ja maz... pozniej mloda zaczela strasznie plakac i chciala zebym ja ja wziela na rece i przytulila ( u meza sie darla niesamowicie.. a jak przestawala plakac to byla nadal niespokojna... uleglam, bo szkoda mi bylo i jej i meza.. A najlepsze jest to, ze wczoraj na wyciszenie dalam jej wieczorem pierwszy raz meliski... ![]() ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-12-14 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Maloka fajne dziewczynki.Odzywaj sie częściej,często myslałam co tam u Was
![]() a oto i mój Szymonek ![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-12-14 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Wtajemniczenie
|
Ale słodkie
![]() Zupełnie do siebie niepodobne ![]() Jestem pełna podziwu dla Ciebie że wychowujesz bliźniaki ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Współczuję z tym portfelem, wiem, co znaczy wymieniac i zastrzegac wszystko ![]() Ja na razie dałam sobie spokój z wszelkimi wypiekami, , nie licząc pierniczków, które piekliśmy przedwczoraj. Oponka na brzuchu jeszcze jest, niewielka, ale jeszcze jest. No i został mi jeszcze tłuszczyk na udach. Zawsze miałam przysłowiowe patyki, a teraz... nawet fajnie wyglądają takie sexi udka ![]() BTW - wczoraj mówię do męża "idę pocwiczyc z Ewką Ch."" a ona na to "rany, znów będziesz szczerzyła zęby do tego konia w komputerze" ![]() Hania pobija rekordy w budzeniu się w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Rozeznanie
|
doczekałam się... Krystianek budzi się w nocy
![]() ![]() a dziś Krystianek leżąc na boku oparł tyłek o moje kolano i przewrócił się na brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-12-14 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
![]() Maloka fajowe te Twoje dziewczynki. Też póki co nie zauważam ogromnego podobieństwa. ![]() ![]() To ja też pokazuję Hanię. Wczoraj skończyła pół roku. Jak ten czas pędzi. ![]() U mnie się teraz włączył tryb: zrobię wszystko zanim wrócę do pracy. Teraz jedziemy np. do znajomych na weekend bo później nie będzie jak. Po nowym roku planuję wielkie porządki- z tych samych powodów. Zamówiłam worki próżniowe żeby poupychać te wszystkie ciuszki. Już mam 3 kartony ciuszków na 2-3 latka. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale mamusia dobrze ją karmi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to chyba są bliźniaczki dwujajowe, co? Zawsze marzyłam o bliźniakach/bliźniaczkach ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ma fajne spojrzenie ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale słodkie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Wczoraj sprzątałąm do późna i dziś od rana, Tż rozwalał piec kaflowy i był taki burdel, że masakra . A dziś musiał pojechać podpisać umowę z jakąś firmą i robota stoi, nie wiem jak do Świąt to wszystko ogarniemy ![]()
![]() |
#1751 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie! mam problem i chciałabym poznać Waszą opinię. Od lutego moja Malwinka idzie do żłobka, pani doktor nalega na szczepienie na pneumokoki i meningokoki. Wiem, że powinna małą zaszczepić, ale naczytałam się w necie różnych opinii na temat tych szczepionek i nie wiem co mam robić. Czy szczepicie swoje maluchy???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=martula007;38128227
Dzieki za odpowiedzi co do wczesniejszych moim pytan ![]() Ze tez masz zapal wstawac o 5 i cos robic.. Podziwiam ![]() A z tym portfelem... to tak mi przyszlo do glowy, chyba masz za malo spraw na glowie zwiazanych z przeprowadzka,wiec los zapewnil Ci dodatkowa rozrywke... ![]() Wczoraj wieczorem usypialismy Oliwke ponad 1,5h... masakra... najpierw usypial ja maz... pozniej mloda zaczela strasznie plakac i chciala zebym ja ja wziela na rece i przytulila ( u meza sie darla niesamowicie.. a jak przestawala plakac to byla nadal niespokojna... uleglam, bo szkoda mi bylo i jej i meza.. A najlepsze jest to, ze wczoraj na wyciszenie dalam jej wieczorem pierwszy raz meliski... ![]() ![]() współczuję tego usypiania... co do portfela nie, wiem, może faktycznie. Byłam dzisiaj tam na spacerze z Małym, żeby zobaczyć witryny sklepowe, czasem ludzie oddają do pobliskiego sklepu (po wyjęciu pieniędzy), ale dupa. Jeszcze powieszę tam pare ogłoszeń z moim nr tel. A właśnie, nie wiecie jak to jest z wyrabianiem duplikatu prawa jazdy? Trzeba badania lek. robić? Ja miałam bezterminowo prawko, a teraz podobno wszystkie mają termin ważności? ale cudny ![]() I chyba się zaokrąglił trochę ostatnio? Moloka, Twoje skarby też urocze, faktycznie niepodobne. Ta z lewej wygląda na trochę starszą ![]() Cytat:
![]() Ja dizsiaj zaczynam cwiczyć z Ewką ![]() ![]() A Hania może bardziej rośnie teraz i więcej potrzebuje? Cytat:
Libretka, z tymi szczepieniami, chyba musisz sama podjąć decyzję, rozważyć wszystkie za i przeciw, to trudny temat. Ja osobiście jestem na nie, staram się mieć jak najmniej kontaktów z farmaceutykami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaale zapomniałam dopisać, że mam to szczęście, że nie muszę małej oddawać do żłobka. Gdyby sprawa wyglądała inaczej na pewno dłużej bym się zastanawiała co zrobić.
Всеки вижда как изглеждаш, но малко чувстват какъв си. Edytowane przez Maddy84 Czas edycji: 2012-12-14 o 12:39 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Tak. Tak. ![]() Hmm... podejrzewam, że do marketów trafia ta sama ryba co do sklepów rybnych. W rybnym o tyle lepiej, że ryba za szybką sobie leży i nikt na nią nie kicha, nie prycha, nie maca łapami... wolę nie wiedzieć co przeszła zanim za szybkę trafiła ![]() U nas w jednym rybnym w środy, a w drugim w czwartki są świeże ryby, więc kupiłam wczoraj ![]() Ale z łososiem obiad zdecydowanie smaczniejszy niż z dorszem, więc póki co przerzucamy się na łososia ![]() Nic a nic do siebie nie podobne ![]() ![]() Ile ważą teraz? Cytat:
![]() O 5 to ja Maćka na siłę usypiałam bo się przebudził. ![]() Współczuję zguby, ale może ktoś odeśle. Pal licho pieniądze, ale faktycznie z dokumentami upierdliwa sprawa, no i portfela szkoda. Mnie też by było mojego szkoda bo fajny mam. ![]() Mój mąż kiedyś znalazł portfel, oddał oczywiście. Dostaliśmy za to 40 wiejskich świeżych jajek ![]() A pytałaś w okolicznych sklepach czy ktoś nie przyniósł? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kaszkę możesz już powoli wprowadzać. Normalną mannę na wodzie, jaglaną, orkiszową, owsiankę ![]() Cytat:
Jeśli Agatka nie ma jakichś problemów neurologicznych, dobrze się rozwija jak na swój wiek, to IMO faktycznie nie ma co jej ciągać po tych wszystkich specjalistach. W szpitaliku są bardzo dobrzy fizjoterapeuci, nie wymyślają chorób, skrzywień. Leczą to co faktycznie widzą. Tylko musiałabyś nowe skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne wziąć. I terminy teraz już na luty są. My mamy kolejną wizytę 1 lutego. Cytat:
![]() Cytat:
Maciek po kurzym wymiotował, teraz daję przepiórcze i nie ma problemu ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | ||
Wtajemniczenie
|
Sweterek za 10zł z lumpka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szymonek dziekuje za miłe słowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Naprawde są nie podobne do siebie. Cytat:
My tez własnie nie wiemy czy szczepic na pneumokoki Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-12-15 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jaka mina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanki córa w jednym żłobku cały czas miała katar i nie mogły się tego pozbyć ( nie była szczepiona na żadne -koki), więc przeniosła ją do innego żłobka, dawała małej jakiś specyfik robiony na receptę i katar już nie wrócił. Wydaje mi się, że też dużo zależy od żłobka. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja mowi TATA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zadomowienie
|
ślicznotki
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- stokroteczka 777-tak mi napisała z tą krwią,może nie mogli się po prostu wkłuć.podejrzewają że jedna nerka zle funkcjonuje.
#1760 |
Zakorzenienie
|
można dołączyc?
![]() jestem mamą niewiele ponad półrocznej (ur.6. 06. 2012) małej Dalii Milenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się, ostatnio czytałam że swiadome mama bądź tata jest dopiero od 10 miesiąca
![]()
#1762 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() tak czytam i czytam was chyba z rok ![]() ![]() No więc jestem mamą Oliwci która 29 grudnia skończy 7 miesięcy ![]() jest to moje pierwsze dziecko i powiem wam ze wiele razy ten watek mi pomógł ![]() a tu Oliwcia ![]()
Edytowane przez agusia891989 Czas edycji: 2012-12-14 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||
Zadomowienie
|
Zagłosowane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I zapraszamy do czynnego udziału w rozmowach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale mnie mężulek dziś wkurzył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze mu pokażę ![]() aaaa i my szczepiliśmy na pneumokoki, ale ja biorę pod uwagę żłobek w przyszłości. szczepionki ok, na razie żadnego złego wpływu nie było . ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- justys1358 a da się głosować dwa razy? chyba nie ![]() ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-12-14 o 19:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My w domu siedziemy w sylwestra, nie mam ochoty nigdzie isc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1768 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka laleczka. ![]() justys mój głos też oddany. ![]()
![]() |
#1769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
My tez sylwester spędzamy w domku we 3
![]() mimo to ze moi rodzice chętnie zajęli by się mala to ona nie chce patrzeć na butelkę (karmie ja piersią) a przecież jak zbudzi sie o 3 w nocy to mama nie będzie karmiła ja zupka z łyżeczki ![]() no i będzie rodzinny sylwester ![]() tez oddalam głosa ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.