Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 13:52   #2461
aniaxxxxx
Zadomowienie

Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Dobrze ze wszystko w porzadku

Super, a powiedz mi jak sprawa z pieluchami?Nie bedzie rzadnego kłopotu w przedszkolu?My dopiero od wrzesnia, to juz mam nadzieje,z e bedzie całkowity spokój w tym temacie

Wrócilismy z przedszkolaDzis Pani mnie zatrzymała troszke dłuzejSeba miał mały wypadekJakis chłopiec popisał go długopisem, tak, ze az ma czerwony ślad-od czoła w strone oka-naszczescie nie wbił mu tego do oka...i na głowieOpisała wszystko w papierach i musiałam podpisac. Mówiła,ze mocno płakal, ale powinno byc ok, bo potem sie ładnie bawił.
Zmyła mu ten dlugopis, ale taki czerwony ślad jest...Mam obserwowac.

Ale za to powiedziała,z e Seba ostatnio rozwija sie z mowąZaczyna powtarzać i mówic wiecejJa tez zauwazylam,z e chetniej powtarza i nowe wyrazy dochodza

blonde masakra w tym przedszkolu.. miejmy nadzieje ze Sebie nic nie bedzie
Stary 2012-12-13, 14:05   #2462
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze ze wszystko w porzadku

Super, a powiedz mi jak sprawa z pieluchami?Nie bedzie rzadnego kłopotu w przedszkolu?My dopiero od wrzesnia, to juz mam nadzieje,z e bedzie całkowity spokój w tym temacie

Wrócilismy z przedszkolaDzis Pani mnie zatrzymała troszke dłuzejSeba miał mały wypadekJakis chłopiec popisał go długopisem, tak, ze az ma czerwony ślad-od czoła w strone oka-naszczescie nie wbił mu tego do oka...i na głowieOpisała wszystko w papierach i musiałam podpisac. Mówiła,ze mocno płakal, ale powinno byc ok, bo potem sie ładnie bawił.
Zmyła mu ten dlugopis, ale taki czerwony ślad jest...Mam obserwowac.

Ale za to powiedziała,z e Seba ostatnio rozwija sie z mowąZaczyna powtarzać i mówic wiecejJa tez zauwazylam,z e chetniej powtarza i nowe wyrazy dochodza

Oj biedny Seba

Co do pieluch- to zapewnili mnie, ze nie bedzie problemu- mam poprostu zapakowac do plecaka cos na zmiane i jak bedzie potrzeba to go przebiora. Powiedziala, ze wiekszosc chlopcow, ktorzy zaczynaja w wieku 2,5 roku sa jeszcze w pieluchach ( co by potwierdzalo moja teze, ze chlopcy zegnaja sie z pieluchami w wieku ok 3 lat), a potem szybko przechodza na nocnik.
Chcialam NIkosia w tym tygodniu przestawic na nocnik, ale mamy jeden wielki krzyk jak probuje zalozyc majteczki i ostro domaga sie pampersa A ja wam idzie z Seba???

U nas tez z mowa idzie coraz lepiej Maly powtarza wszystko co uslyszy, zaczyna lepic dluzsze zdania ( nie zawsze zrozumiale) i zaczyna spiewac Wsluchuje sie w jakas piosenke i potem powtarza

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 14:42   #2463
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
blonde masakra w tym przedszkolu.. miejmy nadzieje ze Sebie nic nie bedzie
no bywa...
Dzieki
Mysle,z e wszystko w porzadku tylko slad pozostanie jakis czas...

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Oj biedny Seba

Co do pieluch- to zapewnili mnie, ze nie bedzie problemu- mam poprostu zapakowac do plecaka cos na zmiane i jak bedzie potrzeba to go przebiora. Powiedziala, ze wiekszosc chlopcow, ktorzy zaczynaja w wieku 2,5 roku sa jeszcze w pieluchach ( co by potwierdzalo moja teze, ze chlopcy zegnaja sie z pieluchami w wieku ok 3 lat), a potem szybko przechodza na nocnik.
Chcialam NIkosia w tym tygodniu przestawic na nocnik, ale mamy jeden wielki krzyk jak probuje zalozyc majteczki i ostro domaga sie pampersa A ja wam idzie z Seba???

U nas tez z mowa idzie coraz lepiej Maly powtarza wszystko co uslyszy, zaczyna lepic dluzsze zdania ( nie zawsze zrozumiale) i zaczyna spiewac Wsluchuje sie w jakas piosenke i potem powtarza

A no to super
U Nas narazie tez nie robia problemow,w złobku go wysadzaja, no ale juz od wrzesnia idzie do przedszkola przy szkole..no ale do wrzesnia duzo czasu, wiec mysle, ze pieluchy beda Nam obce
A w przedszkolu tez mówia mi,z e bez paniki...bedzie czas to bedzie wołał

U Nas narazie bez zmian...od dobrych 3 tyg Seba chodzi popoludniami bez pieluchy, bo do południa jestesmy w przedszkoluNo i robi w majtki, pokazuje jak zrobi, czasem w trakcie no i biegnie zaraz do łazienki usiąśc na toaleteO tyle sie zmienilo,ze juz nie boi sie usiąśc, no ale nadal pokazuje po fakcie...walczymy dalej, ja nie odpuszczam juz, codziennie chodzi bez pieluchy, a ja piore...mam nadzieje,ze niedlugo bedzie jakis przełom i zacznie wołac zanim zrobi

za mowe
Stary 2012-12-13, 23:03   #2464
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Dzisiaj miala przyjsc HV,ale przelozyla na jutro. A na Usg bioderek juz sie zapisalam w Polsce na wtorek. Ale teraz mam intensywne dni,troche spraw musze jeszcze pozalatwiac przed wylotem. A i w Polsce bedzie mega intensywnie,ale uwielbiam to
Stary 2012-12-14, 09:54   #2465
Sysunia_d
Zakorzenienie

A U NAS był Pan od okien chyba z ubezpieczalni ( bo właściciel chce je wymienić
z ubezp aczkolwiek chyba sa na gwarancji). Nie wiem o co chodzi dokładnie bo Pan solidnie oglądał te okna , spisywał i robił zdjęcia. Trwało to z 20 minut.
Jednak potem Pan poszedł a właściciel został i powiedział mi że teraz musimy czekać na raport i trochę to potrwa. Jednak powiedział że może być problem z wymianą tych okien bo ten Pan stwierdził że winą spatrzenia sie okien jest to że budynek osiadł i że to jest jakby wina budynku . No i może być tak że oni zwalą wine na budynek ci zwalą wine na teren i może nie dojść do wymiany okien.

No i nie wiem bo w domu jest chłodno a z roku na rok bedzie gorzej bo szpary w oknach na dzien dzisiejszy maja powyzej pół cm . Już nie mówie o tym że nam grzyb atakuje jedną ścianę.

Także sie nie napalam ehhh nie wiem dlaczego nie można tych okien normalnie wymienić na gwarancje albo na ubezp skoro jest taka możliwość.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 11:38   #2466
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
no bywa...
Dzieki
Mysle,z e wszystko w porzadku tylko slad pozostanie jakis czas...

A no to super
U Nas narazie tez nie robia problemow,w złobku go wysadzaja, no ale juz od wrzesnia idzie do przedszkola przy szkole..no ale do wrzesnia duzo czasu, wiec mysle, ze pieluchy beda Nam obce
A w przedszkolu tez mówia mi,z e bez paniki...bedzie czas to bedzie wołał

U Nas narazie bez zmian...od dobrych 3 tyg Seba chodzi popoludniami bez pieluchy, bo do południa jestesmy w przedszkoluNo i robi w majtki, pokazuje jak zrobi, czasem w trakcie no i biegnie zaraz do łazienki usiąśc na toaleteO tyle sie zmienilo,ze juz nie boi sie usiąśc, no ale nadal pokazuje po fakcie...walczymy dalej, ja nie odpuszczam juz, codziennie chodzi bez pieluchy, a ja piore...mam nadzieje,ze niedlugo bedzie jakis przełom i zacznie wołac zanim zrobi

za mowe

NO to juz jestescie na dobrej drodze
Mnie mama wczoraj powiedziala, ze moja bratowa juz sadza swojego 9 miesiecznego synka na nocnik I juz taka dumna chodzi bo jej maly juz na nocnik robi

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
z ubezp aczkolwiek chyba sa na gwarancji). Nie wiem o co chodzi dokładnie bo Pan solidnie oglądał te okna , spisywał i robił zdjęcia. Trwało to z 20 minut.
Jednak potem Pan poszedł a właściciel został i powiedział mi że teraz musimy czekać na raport i trochę to potrwa. Jednak powiedział że może być problem z wymianą tych okien bo ten Pan stwierdził że winą spatrzenia sie okien jest to że budynek osiadł i że to jest jakby wina budynku . No i może być tak że oni zwalą wine na budynek ci zwalą wine na teren i może nie dojść do wymiany okien.

No i nie wiem bo w domu jest chłodno a z roku na rok bedzie gorzej bo szpary w oknach na dzien dzisiejszy maja powyzej pół cm . Już nie mówie o tym że nam grzyb atakuje jedną ścianę.

Także sie nie napalam ehhh nie wiem dlaczego nie można tych okien normalnie wymienić na gwarancje albo na ubezp skoro jest taka możliwość.
A ja bym chyba na waszym miejscu szukala nowego mieszkania

U nas od rana strasznie pada

Stary 2012-12-14, 11:45   #2467
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie mama wczoraj powiedziala, ze moja bratowa juz sadza swojego 9 miesiecznego synka na nocnik I juz taka dumna chodzi bo jej maly juz na nocnik robi

No jeśli nic z tym nie zrobia , to trzeba będzie. Bo płacimy 740 F za samo mieszkanie . Tylko ze u nas generalnie wynajmy sa cholernie drogie i cięzko będzie znaleść coś w podobnej cenie a żeby to w miare wyglądało. Narazie czekamy na decyzję.

U nas też Pada a ja musze iśc załatwić dwie sprawy.

Wczoraj zrobiłam generalne porządki powyciągałam już kilka ozdób i Nikola mi je teraz demoluje .... Aż strach się bać co będzie się działo jak ubierzemy choinkę. Mam nadzieje że mo od razu drzewka nie rozwali psuj mały ...

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2012-12-14 o 11:47
Stary 2012-12-14, 14:33   #2468
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Zobaczymy jak to bedzie,nie jest łatwo, ale powoli jakos idziemy dalej...

Z czego ejst dumna?Ze w pore posadzi na nocnik i mały zrobi?to raczej tylko jej zasługa a nie małego,ze robi, bo on nawet o tym jeszcze niewie

U mnie tez leje
Juz niechcialam isc z Seba do przedszkola, ale szkoda mi było, bo ubzdurało mi sie,z e dzis ostatni dzien przed świetami,a tu dzis Pani mnie oswieciła,ze jeszcze wtorek i sroda maja zajęciaNo i poszlismy w deszcz, ale do odbioru Seby zamówiłam taksówke i tak tez wracaliśmy

Cytat:
No jeśli nic z tym nie zrobia , to trzeba będzie. Bo płacimy 740 F za samo mieszkanie . Tylko ze u nas generalnie wynajmy sa cholernie drogie i cięzko będzie znaleść coś w podobnej cenie a żeby to w miare wyglądało. Narazie czekamy na decyzję.

U nas też Pada a ja musze iśc załatwić dwie sprawy.

Wczoraj zrobiłam generalne porządki powyciągałam już kilka ozdób i Nikola mi je teraz demoluje .... Aż strach się bać co będzie się działo jak ubierzemy choinkę. Mam nadzieje że mo od razu drzewka nie rozwali psuj mały ...
Sysunia wspolczuje, widze,ze na własna reke własciciel nie wymieni Wam tych okien...ja chyba tez bym szukała czegos innego

U Nas choinka od tygodnia, ale chyba sie nie wypłacimy za prad, bo Seba ciagle chce światełkaI to wszystkie, na dwoch oknach i na choinceNo i ściaga bombki, przewiesza, cukiwerki juz powyjadałNo ale jest wesołoPrzezyjemy, to tylko raz w roku

Seba spi, ja tez ideGłowa mnie dzis boli, do tego dostalam@, a tu 2 noce w pracy...
Stary 2012-12-14, 15:05   #2469
ewi83
Zadomowienie

Cytat:

Zobaczymy jak to bedzie,nie jest łatwo, ale powoli jakos idziemy dalej...

Z czego ejst dumna?Ze w pore posadzi na nocnik i mały zrobi?to raczej tylko jej zasługa a nie małego,ze robi, bo on nawet o tym jeszcze niewie

U Nas choinka od tygodnia, ale chyba sie nie wypłacimy za prad, bo Seba ciagle chce światełkaI to wszystkie, na dwoch oknach i na choinceNo i ściaga bombki, przewiesza, cukiwerki juz powyjadałNo ale jest wesołoPrzezyjemy, to tylko raz w roku

Seba spi, ja tez ideGłowa mnie dzis boli, do tego dostalam@, a tu 2 noce w pracy...

Chyba z tego, ze zaoszczedzi na kilku pampersach
W sumie jak chce malego juz teraz przyzwyczajac do nicnika- to jej sprawa, zdenerwowala mnie tylko moja mama wczoraj, bo powiedziala to z takim wyrzutem, ze on ma 9 miesiecy i juz na nocnik robi a Nikos ponad 2 lata i dalej w pampersa

U nas juz w tym tyg nie bylo play group

Ja na choince nie wieszalam zadnych cukierkow Nikos dotyka bombki, ale ich nie zdejmuje A swiatelka mamy na timer, wlanczaja sie o 17 i swieca caly wieczor. Maly czasami chce zeby je zaswiecic, ale mowie mu ze zapala sie jak sie sciemni i nie ma z tym problemu

Kupilismy w tym roku malemu adwent calendar i to jedyne slodycze, ktore maly je. A jaki ma ubaw po lunchu jak szuka odpowiedniego okienka

NIkos tez usnal, ale w sumie to dobrze bo wieczorem bedzie potrzebowal duzo energii Siostra zostawia swoja 3 na noc, ciekawy wieczor nam sie zapowiada

Stary 2012-12-14, 15:32   #2470
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

czesc Dziewczeta

Dla Seby i Nikosia za postepy

U nas tez leje :/:/ rano -1 i deszcz :/ szklanka na drodze i chodnikach :P:P mowilam TZ zanim wyszedl z domu ze slisko :P i zeby uwazal a on ledwo wylazl i malo co orla nie wywinal haha :P:P

My mamy jutro imprezke wiec robie dzis 2 salatki jedna gyros a druga z makaronem a jutro faszerowane curry'm papryki zaraz zabieramy sie za ciasteczka :P:P

Ja dzisiaj jeszcze na nadgodziny :/ nie chce mi sie ale kasa potrzebna ... Dalej skladam CV o prace i zero odzewu no coz trzeba dalej skladac :/

Milego dnia

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:45   #2471
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:

ja tez bym chyba sie po prostu rozejrzala za nowym mieszkankiem, mnie tez to czeka ale mysle ze jeszcze do jesieni tu pomieszkamy bo w lutym urodze to nijak nie widzi mi sie przeprowadzka z niemowlakiem wiec jakos do jesieni dotrwam tu chociaz dosc mam tych przeprowadzek tu mieszkam 10 miesiecy na poprzedniej chacie 6 mam dosc
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 16:00   #2472
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
ja tez bym chyba sie po prostu rozejrzala za nowym mieszkankiem, mnie tez to czeka ale mysle ze jeszcze do jesieni tu pomieszkamy bo w lutym urodze to nijak nie widzi mi sie przeprowadzka z niemowlakiem wiec jakos do jesieni dotrwam tu chociaz dosc mam tych przeprowadzek tu mieszkam 10 miesiecy na poprzedniej chacie 6 mam dosc
Nawet nie mow my sie przeprowadzamy tuz po swietach,nawer nie sprzatam bo bede czyscila mieszkanie do oddania az mi slabo jak o tym pomysle
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:23   #2473
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
czesc Dziewczeta

Dla Seby i Nikosia za postepy

U nas tez leje :/:/ rano -1 i deszcz :/ szklanka na drodze i chodnikach :P:P mowilam TZ zanim wyszedl z domu ze slisko :P i zeby uwazal a on ledwo wylazl i malo co orla nie wywinal haha :P:P

My mamy jutro imprezke wiec robie dzis 2 salatki jedna gyros a druga z makaronem a jutro faszerowane curry'm papryki zaraz zabieramy sie za ciasteczka :P:P

Ja dzisiaj jeszcze na nadgodziny :/ nie chce mi sie ale kasa potrzebna ... Dalej skladam CV o prace i zero odzewu no coz trzeba dalej skladac :/

Milego dnia

Ja tez dzis do pracy
Napewno po Nowym Roku cos sie z praca ruszy

Cytat:
Chyba z tego, ze zaoszczedzi na kilku pampersach
W sumie jak chce malego juz teraz przyzwyczajac do nicnika- to jej sprawa, zdenerwowala mnie tylko moja mama wczoraj, bo powiedziala to z takim wyrzutem, ze on ma 9 miesiecy i juz na nocnik robi a Nikos ponad 2 lata i dalej w pampersa

U nas juz w tym tyg nie bylo play group

Ja na choince nie wieszalam zadnych cukierkow Nikos dotyka bombki, ale ich nie zdejmuje A swiatelka mamy na timer, wlanczaja sie o 17 i swieca caly wieczor. Maly czasami chce zeby je zaswiecic, ale mowie mu ze zapala sie jak sie sciemni i nie ma z tym problemu

Kupilismy w tym roku malemu adwent calendar i to jedyne slodycze, ktore maly je. A jaki ma ubaw po lunchu jak szuka odpowiedniego okienka

NIkos tez usnal, ale w sumie to dobrze bo wieczorem bedzie potrzebowal duzo energii Siostra zostawia swoja 3 na noc, ciekawy wieczor nam sie zapowiada
rozumiem, mnie tez takie gadanie wku...
Mnie za to ostatnio tesciowa wkurzyła, bo mówi,zeby wkoncu Seba zaczał mówic, ze musze z nim duzo rozmawiacno matko tez mi odkrycie...a ja to niby co robie?Cały dzien siedzimy w ciszy
Najwidoczniej mam go zmusic do gadania, to tak samo jak do nocnika

U Nas z tego Kalendarza adwenowego nie bylo by czekoladek po kilku dniachbo jedno to za mało, ale fajnie ze Nikosiowi sie to spoobało

U Nas najlpiej by swiatełka swieciły sie w dzien, no ale tez staram sie odwracac uwage, w sumie do południa Nas nie ma, potem spi i juz po południu właczamy
Stary 2012-12-14, 17:23   #2474
SabinaD
Raczkowanie

Drogie Mamy uk
czy macie jakies informacje na temat pracy chalupniczej na terenie uk? przydaloby mi sie pare groszy a na normalna prace narazie niemam szans , Avon odpada , Oriflame niewiem czy na tym da sie cos zarobic.. kazda informacja i pomoc cenna dzieki)
SabinaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 17:26   #2475
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Nawet nie mow my sie przeprowadzamy tuz po swietach,nawer nie sprzatam bo bede czyscila mieszkanie do oddania az mi slabo jak o tym pomysle
ja tez mam dosc przeprowadzek co pol roku gora co roku sie przeporwadzam, normalnie dosc mam ciaglej zmiany miejsca tego pakwoania i calego balaganu z tym zwiazanego
Stary 2012-12-14, 17:38   #2476
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
ja tez mam dosc przeprowadzek co pol roku gora co roku sie przeporwadzam, normalnie dosc mam ciaglej zmiany miejsca tego pakwoania i calego balaganu z tym zwiazanego
my tez co roku z walizkami, teraz juz wkoncu sie osiedlismy
Stary 2012-12-14, 18:21   #2477
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Ale rano mialam droge do i ze szkoly... na chodnikach byla szklanka normalnie. Cos strasznego...
W weekend skoncze pakowac walizki pewnie. Juz sie doczekac nie moge poniedzialku
Stary 2012-12-14, 18:45   #2478
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Ale rano mialam droge do i ze szkoly... na chodnikach byla szklanka normalnie. Cos strasznego...
W weekend skoncze pakowac walizki pewnie. Juz sie doczekac nie moge poniedzialku
Fajnie masz ja dzis poslalam paczke do pl i w srodku byly kalendarze z Danielkiem w roli glownej

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Tzn miedzy innymi kalendarze bo pomyslicie ze tylko to poslalam i szpanuje :-D
Stary 2012-12-14, 19:31   #2479
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:
my tez co roku z walizkami, teraz juz wkoncu sie osiedlismy
My jakoś nie możemy znalesc tego jednego jedynego miejsca w kazdyn domu cos nie tak a to zimne a to wilgoc a to jeszcze cos, z tego niby jestem zadowolona bo o ile grzeje to mam w miare cieplo ale grzejniki mam po przeciwnej stronie okien i mam wrazenie ze przez to wilgotne sciany mi się robia, w salonie i mojej sypialni jakies plamy wychodza powoli
Stary 2012-12-14, 19:59   #2480
ewi83
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez dzis do pracy
Napewno po Nowym Roku cos sie z praca ruszy

rozumiem, mnie tez takie gadanie wku...
Mnie za to ostatnio tesciowa wkurzyła, bo mówi,zeby wkoncu Seba zaczał mówic, ze musze z nim duzo rozmawiacno matko tez mi odkrycie...a ja to niby co robie?Cały dzien siedzimy w ciszy
Najwidoczniej mam go zmusic do gadania, to tak samo jak do nocnika

U Nas z tego Kalendarza adwenowego nie bylo by czekoladek po kilku dniachbo jedno to za mało, ale fajnie ze Nikosiowi sie to spoobało

U Nas najlpiej by swiatełka swieciły sie w dzien, no ale tez staram sie odwracac uwage, w sumie do południa Nas nie ma, potem spi i juz po południu właczamy
Wiesz ja sie w sumie juz nie przejmuje tym co mowia ludzie o tym, ale kiedy uslyszalam to od wlasnej mamy- to jednak troche zabolalo

Co do kalendarza- to na poczatku NIkos wogole nie chcial czekoladki zjesc ( on tak nie za bardzo za czekolada, woli zjesc ciastko), ale mial super zabawe z okienkami, chcial otwierac kilka na raz, ale teraz juz rozumie , ze jest tylko jedno okienko na dzien NOi dzieki temu umie juz policzyc do 13

Cytat:
Napisane przez SabinaD Pokaż wiadomość
Drogie Mamy uk
czy macie jakies informacje na temat pracy chalupniczej na terenie uk? przydaloby mi sie pare groszy a na normalna prace narazie niemam szans , Avon odpada , Oriflame niewiem czy na tym da sie cos zarobic.. kazda informacja i pomoc cenna dzieki)
Prasowanie

MY wyjezdzamy juz w srode, a ja nawet nie mysle jeszcze o pakowaniu Narazie tylko wszystko popralam, pewnie dopiero we wtorek bede pakowac

Siostra zostawila juz dzieciakami- glowa mi peka Juz dawno nie bylo tu tak glosno

Stary 2012-12-14, 23:07   #2481
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Fajnie masz ja dzis poslalam paczke do pl i w srodku byly kalendarze z Danielkiem w roli glownej

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Tzn miedzy innymi kalendarze bo pomyslicie ze tylko to poslalam i szpanuje :-D
Fajnie! To obdarowani beda mieli fajny prezent
Stary 2012-12-14, 23:31   #2482
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Fajnie! To obdarowani beda mieli fajny prezent
No beda mieli wnuka caly rok:-P
kalendarze zamawialam z vistaprint bo nic na gruponie nie bylo
Stary 2012-12-15, 01:28   #2483
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Katerina bylo jakies 2 miechy temu pisalysmy nawet o tym :P

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:44   #2484
gosia261282
Gang Iren

Walizki spakowane,jeszcze tylko kilka rzeczy co uzywamy dopakuje. Ale fajnie!
Sorry,ze taka monotematyczna jestem,ale nie moge sie doczekac
Stary 2012-12-15, 17:49   #2485
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ale super
Zazdroszcze

Ewi
Rozumiem, ze to co mama powiedziala zabolałoTez by mi było przykro...
Nie było zadnych wiesci na temat lini lotniczej?Bo obawiałas sie o to?

Katerina potwierdzam słowa Kasi
Ona chyba nawet wklejała linka z groupona

Czesc
Stary 2012-12-15, 20:21   #2486
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Wiem pamietam ale wtedy jeszcze nie bylo takiego pomyslu
Stary 2012-12-15, 20:54   #2487
Darianna25
Zakorzenienie

Ja zrobiłam te kalendarze z grupona i jestem zadowolona.

Dom udekorowany, choinka stoi.
Jeszcze tylko stroik i można za gotowanie się brać.No i jeszcze 3 okienka musze machnąc.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:07   #2488
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Ale kiepska noc za mna
Wiec teraz kawa,duuuzo kawy
Stary 2012-12-16, 10:55   #2489
Sysunia_d
Zakorzenienie

hey u nas dekoracje w toku , chciałam wczoraj kupić taki śnieg w sprayu żeby po oknach popsikać i nigdzie nie moge go dostać. Jeszcze dziś pójdę do funciaka .

Kupowałyście coś takiego ??? Ja nie ale widziałam to w jednym domu i mi sie spodobało.

Wczoraj w argosie kupiłam Nikolce dwa prezenty za 15 F taka mini kuchnie i lalkę Barbi do czesania . Dostanie jeszcze ten domek , piżamkę od babci, słodkości i 3 bluzki.

To jej pierwsze święta z prezentami pod choinką gdzie będzie świadoma . Bo w tamtym roku byliśmy w PL prezenty były ale nie kumała o co biega za bardzo

Aguś a ty jak się czujesz ???? Jak tam idą przygotowania do świat .

Stary 2012-12-16, 14:16   #2490
ewi83
Zadomowienie

Hej,

Cytat:
BYly nawet teraz jakos na poczatku grudnia Sama sie nad nimi zastanawialam, ale w tym roku sobie odpuscilam, zrobie za rok, jak malutki juz bedzie z nami

Cytat:
Szczesliwej podrozy
Oby tylko snieg nie zaczal tutaj padac

Cytat:
ale super
Zazdroszcze

Ewi
Rozumiem, ze to co mama powiedziala zabolałoTez by mi było przykro...
Nie było zadnych wiesci na temat lini lotniczej?Bo obawiałas sie o to?

Czesc
Ponoc dostali jakas pozyczke i narazie wszystko jest w porzadku Teraz bardziej obawiam sie pogody- niby sniegu nie zapowiadaja, ale tutaj wszystko jest mozliwe

My wczoraj mielismy przyjaciol na obiedzie i w sumie posiedzielismy do poznej nocy Bylo super, ale teraz jestem padnieta, a niedlugo jedziemy do siostry na swiateczny obiad.
NIkos juz dzisiaj bedzie otwieral czesci swiatecznych prezentow ( nie widze sensu wiezc ich do Szwecji), ale u dziadkow czeka na niego mnostwo innych prezentow

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości