|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V
Cytat:
blonde masakra w tym przedszkolu.. miejmy nadzieje ze Sebie nic nie bedzie
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj biedny Seba Co do pieluch- to zapewnili mnie, ze nie bedzie problemu- mam poprostu zapakowac do plecaka cos na zmiane i jak bedzie potrzeba to go przebiora. Powiedziala, ze wiekszosc chlopcow, ktorzy zaczynaja w wieku 2,5 roku sa jeszcze w pieluchach ( co by potwierdzalo moja teze, ze chlopcy zegnaja sie z pieluchami w wieku ok 3 lat ), a potem szybko przechodza na nocnik.Chcialam NIkosia w tym tygodniu przestawic na nocnik, ale mamy jeden wielki krzyk jak probuje zalozyc majteczki i ostro domaga sie pampersa A ja wam idzie z Seba???U nas tez z mowa idzie coraz lepiej ) i zaczyna spiewac Wsluchuje sie w jakas piosenke i potem powtarza
|
|
#2463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Mysle,z e wszystko w porzadku tylko slad pozostanie jakis czas... Cytat:
A no to super ![]() U Nas narazie tez nie robia problemow,w złobku go wysadzaja, no ale juz od wrzesnia idzie do przedszkola przy szkole..no ale do wrzesnia duzo czasu, wiec mysle, ze pieluchy beda Nam obce ![]() A w przedszkolu tez mówia mi,z e bez paniki...bedzie czas to bedzie wołał ![]() U Nas narazie bez zmian...od dobrych 3 tyg Seba chodzi popoludniami bez pieluchy, bo do południa jestesmy w przedszkolu No i robi w majtki, pokazuje jak zrobi, czasem w trakcie no i biegnie zaraz do łazienki usiąśc na toalete O tyle sie zmienilo,ze juz nie boi sie usiąśc, no ale nadal pokazuje po fakcie...walczymy dalej, ja nie odpuszczam juz, codziennie chodzi bez pieluchy, a ja piore...mam nadzieje,ze niedlugo bedzie jakis przełom i zacznie wołac zanim zrobi![]() za mowe
|
|
#2464 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Dzisiaj miala przyjsc HV,ale przelozyla na jutro. A na Usg bioderek juz sie zapisalam w Polsce na wtorek. Ale teraz mam intensywne dni,troche spraw musze jeszcze pozalatwiac przed wylotem. A i w Polsce bedzie mega intensywnie,ale uwielbiam to
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
A U NAS był Pan od okien chyba z ubezpieczalni ( bo właściciel chce je wymienić
z ubezp aczkolwiek chyba sa na gwarancji). Nie wiem o co chodzi dokładnie bo Pan solidnie oglądał te okna , spisywał i robił zdjęcia. Trwało to z 20 minut. Jednak potem Pan poszedł a właściciel został i powiedział mi że teraz musimy czekać na raport i trochę to potrwa. Jednak powiedział że może być problem z wymianą tych okien bo ten Pan stwierdził że winą spatrzenia sie okien jest to że budynek osiadł i że to jest jakby wina budynku . No i może być tak że oni zwalą wine na budynek ci zwalą wine na teren i może nie dojść do wymiany okien. No i nie wiem bo w domu jest chłodno a z roku na rok bedzie gorzej bo szpary w oknach na dzien dzisiejszy maja powyzej pół cm . Już nie mówie o tym że nam grzyb atakuje jedną ścianę. Także sie nie napalam ehhh nie wiem dlaczego nie można tych okien normalnie wymienić na gwarancje albo na ubezp skoro jest taka możliwość.
|
#2466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NO to juz jestescie na dobrej drodze ![]() Mnie mama wczoraj powiedziala, ze moja bratowa juz sadza swojego 9 miesiecznego synka na nocnik I juz taka dumna chodzi bo jej maly juz na nocnik robi![]() Cytat:
![]() U nas od rana strasznie pada
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeśli nic z tym nie zrobia , to trzeba będzie. Bo płacimy 740 F za samo mieszkanie . Tylko ze u nas generalnie wynajmy sa cholernie drogie i cięzko będzie znaleść coś w podobnej cenie a żeby to w miare wyglądało. Narazie czekamy na decyzję.U nas też Pada a ja musze iśc załatwić dwie sprawy. Wczoraj zrobiłam generalne porządki powyciągałam już kilka ozdób i Nikola mi je teraz demoluje .... Aż strach się bać co będzie się działo jak ubierzemy choinkę. Mam nadzieje że mo od razu drzewka nie rozwali psuj mały ...
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2012-12-14 o 11:47 |
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to bedzie,nie jest łatwo, ale powoli jakos idziemy dalej... Z czego ejst dumna?Ze w pore posadzi na nocnik i mały zrobi? to raczej tylko jej zasługa a nie małego,ze robi, bo on nawet o tym jeszcze niewie![]() U mnie tez leje Juz niechcialam isc z Seba do przedszkola, ale szkoda mi było, bo ubzdurało mi sie,z e dzis ostatni dzien przed świetami,a tu dzis Pani mnie oswieciła,ze jeszcze wtorek i sroda maja zajęcia No i poszlismy w deszcz, ale do odbioru Seby zamówiłam taksówke i tak tez wracaliśmy![]() Cytat:
U Nas choinka od tygodnia, ale chyba sie nie wypłacimy za prad, bo Seba ciagle chce światełka I to wszystkie, na dwoch oknach i na choince No i ściaga bombki, przewiesza, cukiwerki juz powyjadał No ale jest wesoło Przezyjemy, to tylko raz w roku![]() Seba spi, ja tez ide Głowa mnie dzis boli, do tego dostalam@, a tu 2 noce w pracy...
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba z tego, ze zaoszczedzi na kilku pampersach ![]() W sumie jak chce malego juz teraz przyzwyczajac do nicnika- to jej sprawa, zdenerwowala mnie tylko moja mama wczoraj, bo powiedziala to z takim wyrzutem, ze on ma 9 miesiecy i juz na nocnik robi a Nikos ponad 2 lata i dalej w pampersa U nas juz w tym tyg nie bylo play group ![]() Ja na choince nie wieszalam zadnych cukierkow Kupilismy w tym roku malemu adwent calendar i to jedyne slodycze, ktore maly je. A jaki ma ubaw po lunchu jak szuka odpowiedniego okienka ![]() NIkos tez usnal, ale w sumie to dobrze bo wieczorem bedzie potrzebowal duzo energii Siostra zostawia swoja 3 na noc, ciekawy wieczor nam sie zapowiada
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
czesc Dziewczeta
![]() ![]() Dla Seby i Nikosia za postepy ![]() U nas tez leje :/:/ rano -1 i deszcz :/ szklanka na drodze i chodnikach :P:P mowilam TZ zanim wyszedl z domu ze slisko :P i zeby uwazal a on ledwo wylazl i malo co orla nie wywinal haha :P:P My mamy jutro imprezke wiec robie dzis 2 salatki jedna gyros a druga z makaronem a jutro faszerowane curry'm papryki zaraz zabieramy sie za ciasteczka :P:P Ja dzisiaj jeszcze na nadgodziny :/ nie chce mi sie ale kasa potrzebna ... Dalej skladam CV o prace i zero odzewu Milego dnia
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno po Nowym Roku cos sie z praca ruszy Cytat:
Mnie za to ostatnio tesciowa wkurzyła, bo mówi,zeby wkoncu Seba zaczał mówic, ze musze z nim duzo rozmawiac no matko tez mi odkrycieNajwidoczniej mam go zmusic do gadania, to tak samo jak do nocnika ![]() U Nas z tego Kalendarza adwenowego nie bylo by czekoladek po kilku dniach ![]() bo jedno to za mało, ale fajnie ze Nikosiowi sie to spoobało![]() U Nas najlpiej by swiatełka swieciły sie w dzien , no ale tez staram sie odwracac uwage, w sumie do południa Nas nie ma, potem spi i juz po południu właczamy
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Mamy uk
czy macie jakies informacje na temat pracy chalupniczej na terenie uk? przydaloby mi sie pare groszy a na normalna prace narazie niemam szans , Avon odpada , Oriflame niewiem czy na tym da sie cos zarobic.. kazda informacja i pomoc cenna dzieki )
|
|
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
ja tez mam dosc przeprowadzek co pol roku gora co roku sie przeporwadzam, normalnie dosc mam ciaglej zmiany miejsca tego pakwoania i calego balaganu z tym zwiazanego
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2477 |
|
Gang Iren
|
Hej!
Ale rano mialam droge do i ze szkoly... na chodnikach byla szklanka normalnie. Cos strasznego... W weekend skoncze pakowac walizki pewnie. Juz sie doczekac nie moge poniedzialku
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis poslalam paczke do pl i w srodku byly kalendarze z Danielkiem w roli glownej---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Tzn miedzy innymi kalendarze bo pomyslicie ze tylko to poslalam i szpanuje :-D |
|
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
My jakoś nie możemy znalesc tego jednego jedynego miejsca w kazdyn domu cos nie tak a to zimne a to wilgoc a to jeszcze cos, z tego niby jestem zadowolona bo o ile grzeje to mam w miare cieplo ale grzejniki mam po przeciwnej stronie okien i mam wrazenie ze przez to wilgotne sciany mi się robia, w salonie i mojej sypialni jakies plamy wychodza powoli
|
|
|
|
#2480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kalendarza- to na poczatku NIkos wogole nie chcial czekoladki zjesc ( on tak nie za bardzo za czekolada, woli zjesc ciastko), ale mial super zabawe z okienkami, chcial otwierac kilka na raz, ale teraz juz rozumie , ze jest tylko jedno okienko na dzien ![]() Cytat:
![]() MY wyjezdzamy juz w srode, a ja nawet nie mysle jeszcze o pakowaniu Narazie tylko wszystko popralam, pewnie dopiero we wtorek bede pakowac![]() Siostra zostawila juz dzieciakami- glowa mi peka
|
|
#2481 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Katerina bylo
jakies 2 miechy temu pisalysmy nawet o tym :P
|
#2484 |
|
Gang Iren
|
Walizki spakowane,jeszcze tylko kilka rzeczy co uzywamy dopakuje. Ale fajnie!
![]() Sorry,ze taka monotematyczna jestem,ale nie moge sie doczekac
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze ![]() Ewi Rozumiem, ze to co mama powiedziala zabolało Nie było zadnych wiesci na temat lini lotniczej?Bo obawiałas sie o to? Katerina potwierdzam słowa Kasi ![]() Ona chyba nawet wklejała linka z groupona Czesc
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam te kalendarze z grupona i jestem zadowolona.
Dom udekorowany, choinka stoi. Jeszcze tylko stroik i można za gotowanie się brać.No i jeszcze 3 okienka musze machnąc. |
|
|
|
#2488 |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ale kiepska noc za mna Wiec teraz kawa,duuuzo kawy
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
hey u nas dekoracje w toku , chciałam wczoraj kupić taki śnieg w sprayu żeby po oknach popsikać i nigdzie nie moge go dostać. Jeszcze dziś pójdę do funciaka .
Kupowałyście coś takiego ??? Ja nie ale widziałam to w jednym domu i mi sie spodobało. Wczoraj w argosie kupiłam Nikolce dwa prezenty za 15 F taka mini kuchnie i lalkę Barbi do czesania . Dostanie jeszcze ten domek , piżamkę od babci, słodkości i 3 bluzki. To jej pierwsze święta z prezentami pod choinką gdzie będzie świadoma . Bo w tamtym roku byliśmy w PL prezenty były ale nie kumała o co biega za bardzo ![]() Aguś a ty jak się czujesz ???? Jak tam idą przygotowania do świat .
|
#2490 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej,
BYly nawet teraz jakos na poczatku grudnia ![]() Cytat:
Oby tylko snieg nie zaczal tutaj padac ![]() Cytat:
![]() My wczoraj mielismy przyjaciol na obiedzie i w sumie posiedzielismy do poznej nocy Bylo super, ale teraz jestem padnieta, a niedlugo jedziemy do siostry na swiateczny obiad.NIkos juz dzisiaj bedzie otwieral czesci swiatecznych prezentow ( nie widze sensu wiezc ich do Szwecji
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Jakis chłopiec popisał go długopisem, tak, ze az ma czerwony ślad-od czoła w strone oka-naszczescie nie wbił mu tego do oka...i na głowie
masakra w tym przedszkolu.. miejmy nadzieje ze Sebie nic nie bedzie

), a potem szybko przechodza na nocnik.
A ja wam idzie z Seba???
Wsluchuje sie w jakas piosenke i potem powtarza
za mowe
I juz taka dumna chodzi bo jej maly juz na nocnik robi
a żeby to w miare wyglądało. Narazie czekamy na decyzję.