MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 11:47   #2461
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dziewczyny... myślałam, że przez noc mi się humor poprawie i dupa zbita... nadal jest mi smutno i źle jakoś... hormony! czy jak to mówi mój mąż znów mnie atakują Mormoni
Sorceresss... ja od paru dni mam jakis taki kiepski humor... Jakiś taki nerw wewnetrzny - choć tak naprawdę sama nie wiem dlaczego, bo np. powodu żadnego nie mam... A do tego płakać mi się jakoś częściej chce Wczoraj miałam łzy w oczach jak wracaliśmy z Tż do domu z miasta... on był załatwić przedlużenie umowy w plusie a ja zostałam w galerii i laziłam po sklepach... W sumie trwało to trochę ponad godzinę... a jak on wrócił i po mnie przyszedł to jakas wykonczona byłam... a co za tym idzie - wściekła Kurcze... czyżby dodatkowe kilogramy dawały się juz we znaki A do tego jeszcze byłam w kozakach i kurtce... a w tych sklepach jednak gorąco... Normalnie jak stara babcia się poczułam. W środe idę na wizytę... Ciekawe jak tam waga... Ale myślę że już magiczne 10+ będzie
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a mi się torba podoba
ta rorba?
http://www.sklep-smile.pl/wozki-dzie...t-fotelik.html
Dla nas ten stalowy uchwyt jest
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się po dwudniowej nieobecności, a więc pokój Leośka pomalowany niestety nie wygląda to dobrze bo pomimo 2krotnego nałożenia farby są jakieś nierówności chciałam zamówić tapetę no ale wszyscy gadali, że szkoda gładzi itd. i teraz co kupować kolejną farbę i nakładać kolejną warstwę ??!!!

a z pozytywnych informacji to od 17.12 zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
hmmm... ale jeśli są nierównosci... to kolejne malowanie nic nie da - bo to oznacza, że gladź jest źle położona Wiem to po naszym mieszkaniu... tu gdzie gładź była ladnie położona wystarczyła 1 warstwa farby... A tu gdzie gładź połozona byle jak - po dwóch warstwach jest kiepsko - jak się patrzy kod kątem albo gdy światło pada pod skosem to same jakieś smugi i pasy Ale od takich niedoskonałości świetnie uwagę odwracają obrazy i zdjęcia na ścianach
Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy 29 tydzień!
gratuluję
Stary 2012-12-15, 11:48   #2462
Leonikowa
Rozeznanie

i jeszcze dwie fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0219.jpg (26,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0220.jpg (24,5 KB, 27 załadowań)

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 11:52   #2463
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ale dopiero jak kupicie to mieszkanie
No wiesz, umowę przedwstępną już podpisaliśmy

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam się w 23 tygodniu, to 6 miesiąc, tak?

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Brać się za sprzątanie - DZIŚ SOBOTA!
Ja tam nie sprzątam.

Rozłożyło mnie choróbsko, a wszystko przez 2 godziny wczorajszego szkolenia w wychłodzonej sali konferencyjnej. Jakis mądry włączył klimę na 18 stopni i nie zdążyło się nagrzać.
A tyle spraw muszę pozałatwiać, prezenty mieliśmy dziś jeszcze pokupować, a ja leżę w łóżku
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 11:54   #2464
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Sorceresss... ja od paru dni mam jakis taki kiepski humor... Jakiś taki nerw wewnetrzny - choć tak naprawdę sama nie wiem dlaczego, bo np. powodu żadnego nie mam... A do tego płakać mi się jakoś częściej chce Wczoraj miałam łzy w oczach jak wracaliśmy z Tż do domu z miasta... on był załatwić przedlużenie umowy w plusie a ja zostałam w galerii i laziłam po sklepach... W sumie trwało to trochę ponad godzinę... a jak on wrócił i po mnie przyszedł to jakas wykonczona byłam... a co za tym idzie - wściekła Kurcze... czyżby dodatkowe kilogramy dawały się juz we znaki A do tego jeszcze byłam w kozakach i kurtce... a w tych sklepach jednak gorąco... Normalnie jak stara babcia się poczułam. W środe idę na wizytę... Ciekawe jak tam waga... Ale myślę że już magiczne 10+ będzie

hmmm... ale jeśli są nierównosci... to kolejne malowanie nic nie da - bo to oznacza, że gladź jest źle położona Wiem to po naszym mieszkaniu... tu gdzie gładź była ladnie położona wystarczyła 1 warstwa farby... A tu gdzie gładź połozona byle jak - po dwóch warstwach jest kiepsko - jak się patrzy kod kątem albo gdy światło pada pod skosem to same jakieś smugi i pasy Ale od takich niedoskonałości świetnie uwagę odwracają obrazy i zdjęcia na ścianach

gratuluję
Mokka właśnie, że w zeszłym roku mieliśmy położoną gładź potem została nałożona jasna farba i było ok (tzn. robili to wachowcy)a teraz malował Tż i taka klapa..... och jaka jestem wściekła

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-12-15, 11:58   #2465
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc torba to ostatnia rzecz na którą patrzę. nie ma idealnych wózków, w każdym coś będzie nie tak, więc torba to najmniejszy problem. głównie patrzę na wagę, skrętne i pompowane koła i rozkładaną spacerówkę.

od jakiegoś czasu bolą mnie nogi, głównie łydki, ale generalnie wszystko od kolan w dół, coraz bardziej, w nocy nie mogę się w żaden sposób ułożyć żeby nie bolały, w dzień też bolą, nieważne czy chodzę, siedzę, leżę. na początku pomagało leżenie z nogami opartymi np na poduszce, ale teraz już nie bardzo. nie za wcześnie na takie objawy wizyta u gina dopiero w środę..
Monika, dla mnie tez torba to ostatnia rzecz na która patrzę Dlatego póki co własnie ten wózek chcemy A torbę sobie najwyżej zmienimy na inną

Co do nóg, to mnie może nie bolą ale ostatnio częściej mam takie dziwne uczucie w nocy... tak mnie 'mdli' w nogach... bo nie wiem jak to nazwać Ani to ból ani skurcz... po prostu takie dizwne uczucie, które sprawia że jest mi źle i szukam inne pozycji... próbuję nogę jakoś wyciągać, kłaść wyżej... Wydaje mi się że to wcale nie jest za wczesnie na takie objawy... To już prawie 3 trymestr
Tak się jeszcze zastanawiam czy u mnie to uczucie nie zbiega się z większym wysiłkiem nóg w ciągu dnia Bo ostatniego wieczora i nocy miałam to uczucie... a wczoraj koło południa nałaziłam się po sklepach
Muszę to poobserwować

Cytat:
pokaże Wam na foto jak to wygląda
w rzeczywistości wygląda to gorzej.........
Leonikowa... dokładnie tak to wyglada u mnie Nic z tym Kochana farbą nie zrobisz To źle położona gładź. Więc jeśli bardzo Ci to przeszkadza, to albo jakies dekoracje (skoro to pokój dziecięcy) albo tapeta Ale powiem Ci, że to najbardziej wkurza na początku... bo czlowiek się narobi a tu efekt byle jaki... Po pewnym czasei nie będziesz na to za bardzo zwracała uwagi
Stary 2012-12-15, 11:59   #2466
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wrzucam Ci linka do niego kochana, bardzo mi się podobał. Często mam tak, że zmienię żel, jest super, a po ok. miesiącu skóra się przyzwyczaja. Ten zaś bardzo polubiłam, no i nie ma alkoholu, na który jestem uczulona.
http://www.nantes.pl/clean-fresh/zel...ia-twarzy.html
Dzięki, zagłębię się w temat w wolnej chwili. Ja akutalnie używam a roche posay effaclar i dość sobie go chwale. Też do najtańszych nie należy, ale starcza na bardzo długo.

Cytat:
obowiązkowo wrzuć zdjęcia !!!
Wrzucę, wrzucę tylko jak będzie choć połowicznie pokoik zrobiony
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
przecież przez 6 tyg nie można
Mi się wydaje że to zależy indywidualnie od kobiety, wiedomo że zaraz po porodzie żadna fikać nie może, ale myślę że koło 3 tyg po porodzie delikatnie można zaczynać ćwiczenia.

Cytat:

Cytat:
Hej dziewczyny witam się po dwudniowej nieobecności, a więc pokój Leośka pomalowany niestety nie wygląda to dobrze bo pomimo 2krotnego nałożenia farby są jakieś nierówności chciałam zamówić tapetę no ale wszyscy gadali, że szkoda gładzi itd. i teraz co kupować kolejną farbę i nakładać kolejną warstwę ??!!!
Proponuję trzecią warstwę, u nas trzy warstwy białego pokryły czerwony...

Cytat:
zaczynamy 29 tydzień!
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 11:59   #2467
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a czy te nierównosci az takie wielkie??? ja tam bym tapetke albo jakis kawałek tapetki walnęła na ściane
niestety to jest na obu ścinach więc kawałki tapet tu nie pomogą

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-12-15, 12:04   #2468
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokka właśnie, że w zeszłym roku mieliśmy położoną gładź potem została nałożona jasna farba i było ok (tzn. robili to wachowcy)a teraz malował Tż i taka klapa..... och jaka jestem wściekła
Leonikowa... my mamy nowe deweloperskie mieszkanko z gładziami... Jak malowaliśmy 2 lata temu po raz pierwszy to tez bylo w miarę ok... bo na tej ścianei mieliśmy jaśniutka farbę (jeiseń kamionkowa nobilesa)... A mi się na początku tego roku zachciało czegos konkretnego i pod nieobecnośc męża zakupiłam farbę w kolorze orzecha amerykańskiego... i co? I lipa Po pierwszej warstwie myślałam, że mi źle pokryło... ale po drugiej przestaalm się łudzić. Bo faktem jest, że niedoskonałości ściany przy jasnej farbie nie sa widoczne... a przy ciemnej juz niestety są... bo światło się załamuje w każdej nierówności i powstaja cienie i smugi.

Ale nie będę sie wymądrzać... może faktycznie na podstawie zdjęcia inaczej to widze niz Ty Może to rzeczywiście tylko wina malowania np. zbyt suchym wałkiem z gąbki

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-12-15 o 12:05
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 12:06   #2469
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

Leonikowa... dokładnie tak to wyglada u mnie Nic z tym Kochana farbą nie zrobisz To źle położona gładź. Więc jeśli bardzo Ci to przeszkadza, to albo jakies dekoracje (skoro to pokój dziecięcy) albo tapeta Ale powiem Ci, że to najbardziej wkurza na początku... bo czlowiek się narobi a tu efekt byle jaki... Po pewnym czasei nie będziesz na to za bardzo zwracała uwagi

dziękuję za odp. ogólnie mam dzisiaj tak zły humor, że chce mi się ryczeć ze złości no nic zamykam ten pokój i nie wściekam się na chłopa tylko na robotników którzy położyli tą gładź

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-12-15, 12:07   #2470
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam
Ja tam nie sprzątam.

Rozłożyło mnie choróbsko, a wszystko przez 2 godziny wczorajszego szkolenia w wychłodzonej sali konferencyjnej. Jakis mądry włączył klimę na 18 stopni i nie zdążyło się nagrzać.
A tyle spraw muszę pozałatwiać, prezenty mieliśmy dziś jeszcze pokupować, a ja leżę w łóżku
biedactwo - jesteś usprawiedliwiona
co do zakupów to tez się miałam dzis wybrać ale chyba odpuszczę i podjedziemy z tż jutro.
Muszę sobie jakieś ciuszki na święta sprawić
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 12:11   #2471
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Leonikowa... my mamy nowe deweloperskie mieszkanko z gładziami... Jak malowaliśmy 2 lata temu po raz pierwszy to tez bylo w miarę ok... bo na tej ścianei mieliśmy jaśniutka farbę (jeiseń kamionkowa nobilesa)... A mi się na początku tego roku zachciało czegos konkretnego i pod nieobecnośc męża zakupiłam farbę w kolorze orzecha amerykańskiego... i co? I lipa Po pierwszej warstwie myślałam, że mi źle pokryło... ale po drugiej przestaalm się łudzić. Bo faktem jest, że niedoskonałości ściany przy jasnej farbie nie sa widoczne... a przy ciemnej juz niestety są... bo światło się załamuje w każdej nierówności i powstaja cienie i smugi.

Ale nie będę sie wymądrzać... może faktycznie na podstawie zdjęcia inaczej to widze niz Ty Może to rzeczywiście tylko wina malowania np. zbyt suchym wałkiem z gąbki
Tż poprosi kumpla, który zajmuje się remontami o ocenę czy to on nawalił, czy faktycznie tak jak piszesz gładź jest źle położona ( tak naprawdę nawet o tym nie pomyślałam i całą winę od razu zwaliłam na tż)

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-12-15, 12:44   #2472
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to u nas takie wspomnienie ma moja babcia. mieszkanie na 9 piętrze i bliźniaki i brak prądu a na zewnątrz burza.
wnosiła nas babcia po pół piętra. Wzieła jedną zaniosła na pół piętro zeby widzieć zeszła po drugą i tak do celu. Zuch kobieta
jak kiedyś będę narzekać na moje IV pietro, to sobie przypomnę tego posta

Cytat:

Chłop pobiegł po zachciankę ciążową zbożówkę

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 13:03   #2473
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Tż poprosi kumpla, który zajmuje się remontami o ocenę czy to on nawalił, czy faktycznie tak jak piszesz gładź jest źle położona ( tak naprawdę nawet o tym nie pomyślałam i całą winę od razu zwaliłam na tż)
to chyba najlepszy pomysł
A na poprawę nastroju dodaje Ci swoja ścianę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (22,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz 2.jpg (22,6 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-12-15, 13:07   #2474
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Pieniążki, które tam idą w zbiórkach, ubrania inne gadżety nie są w pierwszej kolejności dzielone między naprawdę potrzebujących, oni są na samym samym końcu. To jeśli mam sponsorować komuś wakacje to wolę wesprzeć np. WOŚP

Na którym pietrze mieszkasz?
oo nie wiedziałam o tym, ale w sumie i tak będzie kupować, bo ślicznie ta świeca wygląda i zawsze zapalamy ją do wigilii

na 9

Cytat:
Ślicznie masz wystrojone mieszkanko Taki nastrój jest świąteczny, a to jest najważniejsze w święta
dziękuję
teraz doszła jeszcze gwiazda betlejemska na stół i niedługo choinka
to wtedy wkleję cały efekt

a dziś wysprzątałam przedpokój i postawiłam gwiazdę betlejemską i świece na komodzie, koło lustra małą choinkę i pozawieszałam 2 witraże -mikołaja i wieniec

Cytat:
Widziałyście ostatnio Rozmowy w Toku? Był odcinek jak wrócić do formy po ciąży. Babeczka z 3tygodniowym maleństwem pokazywała jak robi brzuszki i jak ćwiczy po porodzie Fajne to było.
heh widziałam, ale dobre były te tapeciary, co umalowane szły na porodówkę i z tipsami

Cytat:
heh najgorsze wspomnienie mojej Mamy z prl, ja w wózku, mieszkanie na 10 piętrze i braki prądu...
hahah to też będę miała takie wspomnienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ta masakra w ameryce mną wstrząsnęła ... co te maluchy są winne.... ?
nooo boże, straszna tragedia..
współczuję rodzicom i rodzinom

Cytat:

tak

Cytat:
Ale ślicznie, masz zdolności
jakby było więcej pieniędzy to bym ładniej to zrobiła, ale że ograniczony budżet to co roku kupuję drobnostkę a mieszkamy dopiero 3 lata, więc za 5 lat myślę, że będzie już super haha

Cytat:

a z pozytywnych informacji to od 17.12 zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
oj u nas 2 warstwy i wszystko ok jest
to spróbujcie jeszcze jedną warstwę

Cytat:
A odnośnie odchudzania 3 tyg po porodzie, to śmiać mi się chce strasznie z tego, najpierw obżarstwo ekstremalne w ciąży, a potem nagle wielki ćwiczenia zaraz po. Nie wiem co tam zalecają położne czy inni lekarze, bo się tym jeszcze nie interesowałam, ale wd mnie trzeba dać organizmowi z 2-3 miesiące, a potem dopiero się brać do pracy. A jak ktoś ma jazdę że za dużo przytyje, mniej jeść Biologi nie pokonamy i skóra i tak jakiś swój czas potrzebuje na dojście do siebie.

A odnośnie ćwiczeń, a karmienie piersią, to zbyt intensywne ćwiczenia powodują że staje się gorzkie, więc trzeba sobie dobrze w karmienie cyckiem, wkomponować ćwiczenia, żeby np karmienie nie wypadało zaraz po wysiłku.

Dopisek: to taka ogólna refleksja, rozmowy jakoś do mnie ogólnie nie przemawiają więc linka nie oglądałam, nie jest też skierowana do nikogo personalnie, tylko tak mnie naszło
zgadzam się z co do słowa

dodatkowo mówi się, 9 miesięcy ciało się zmieniało, to kolejne 9 miesięcy potrzebuje na kolejną zmianę.

Dodatkowo zła dieta, odchudzanie powodują zanik pokarmu.
A pierwsze ćwiczenia można zacząć po wizycie u ginekologa, czyli po połogu i nie mogą być intensywne.

Cytat:
piękny pokoik
dziękuję
Stary 2012-12-15, 13:31   #2475
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nooo boże, straszna tragedia..
współczuję rodzicom i rodzinom
Jaka tragedia? bo jestem nie w temacie chyba
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 13:34   #2476
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Jaka tragedia? bo jestem nie w temacie chyba
była strzelanina w USA, gościu zabił dzieci z zerówki
Stary 2012-12-15, 13:44   #2477
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Powiem tak jestem wściekła, pokój prawie skończony, nowe panele połozone, listwy, ściany wygładzone i pomalowane na biało. Myśle sobie super dzis wyczyszcze panele i wstawie meble umyje okno powiesze firanke i będe szczęsliwa bo od poniedziałku drugi pokój idzie pod wałek a oni mi dziś z tekstem że jutro drugie malowanie !!!!!!!!!!! Jezu kiedy ja posprzatam ? Na szczęście drzwi mamy pozamykane i większość domu gotowa ale jednak co wszystko odswiętnie posprzątane i udekorowane to inaczej... nie wygrzebiemy sie chyba ....
a propo scian ja mam właśnie gładzenie i malowanie miałam wcześniej "dojrzałą wiśnie" z duluxa chyba ... a teraz będzie biało i jasno. Mam dosyć ciemnych kolorów, przytłaczały mnie.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 13:47   #2478
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie kwestii pracy.
Umowę mam do końca roku, automatycznie jest przedłużana do czasu porodu. Jestem na L4 i będę na nim do końca ciąży. Dziś mi dziewczyny w pracy powiedziały, że prawdopodobnie zostaną zamknięte w lutym przyszłego roku. Jak w takiej kwestii ma się to do mnie będącej na L4? Czy w tej kwestii też podlegam zwolnieniu jak zwykły pracownik nie będący na L4?

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 13:48   #2479
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
była strzelanina w USA, gościu zabił dzieci z zerówki
Boże.. To straszne

A mam pytanie do was, bo któraś z was kiedyś tu wstawiała link z koszulą do karmienia. Mogłybyście jeszcze raz wstawić, bo ja za chiny nie mogę jej znaleść
Stary 2012-12-15, 14:17   #2480
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
P
Wstawiam zdjęcie kuli z serduszkami, którą kupiłam dziadkowi na urodziny, wstawie tam nasze zdjęcie i dam mu na prezent, jak myślicie może być?
ładne, my też mojej teściowej dajemy ramki z naszym ślubnym foto i drugie z Juli zdjęciem

Cytat:
pokaże Wam na foto jak to wygląda
w rzeczywistości wygląda to gorzej.........
no są, ale nie jest tak źle

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
dużo zdrówka

W ogóle zadzwoniła moja mama, że ma ostrą jelitówkę i teraz boję się czy mnie czwarty raz z rzędu nie dopadnie w ciąży :/ bo wczoraj wieczorem była u mnie.
A czuję się dziwnie.

Moja mama miała bardzo niskie ciśnienie, kręciło jej się w głowie tak że prawie zemdlała, wymiotowała i dostała drgawek. Mój tato zawiózł ją na pogotowie i lekarka od razu, że ma jelitówkę... moja mama w szoku, bo zawsze to inne objawy miałyśmy. Na szczęście dostała zastrzyk i leki i trochę lepiej się czuje.
Stary 2012-12-15, 14:18   #2481
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Witam was Ja dzisiaj tez nie mam co do roboty, pokaże wam później zdjęcie co kupiłam dziadkowi na urodziny Ma 24 także wigilie obchodzimy z uorodzinami Aaaa zapomniałabym! Dzisiaj zaczynamy 29 tydzień!
Gratulacje tygodnia
Nie zapomnij Dziadzia wycałować od nas

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 14:19   #2482
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Boże.. To straszne
20 dzieci nie żyje strzelał do nich jak do kaczek
Stary 2012-12-15, 14:19   #2483
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Umowę mam do końca roku, automatycznie jest przedłużana do czasu porodu. Jestem na L4 i będę na nim do końca ciąży. Dziś mi dziewczyny w pracy powiedziały, że prawdopodobnie zostaną zamknięte w lutym przyszłego roku. Jak w takiej kwestii ma się to do mnie będącej na L4? Czy w tej kwestii też podlegam zwolnieniu jak zwykły pracownik nie będący na L4?
ale co zostanie zamknięte? Ten butik w którym pracujesz? Nie wiem jak to wygląda w takiej sytuacji
Cytat:
A mam pytanie do was, bo któraś z was kiedyś tu wstawiała link z koszulą do karmienia. Mogłybyście jeszcze raz wstawić, bo ja za chiny nie mogę jej znaleść
to chyba byla Liwka, ale ja sobie tego linka zapisałam
http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...807932291.html
Stary 2012-12-15, 14:25   #2484
bmma
Zadomowienie

Cytat:

idę po kartki na święta - zapomniałam na śmierć o nich... i mam nadzieję, że dojdą jeszcze przed Wielkanocą :P
dojdą

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Wstawiam zdjęcie kuli z serduszkami, którą kupiłam dziadkowi na urodziny, wstawie tam nasze zdjęcie i dam mu na prezent, jak myślicie może być?
Piękne

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-12-15, 14:31   #2485
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
przynajmniej te Twoje dietetyczne były
raczej niebezpieczne dla zębów..

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to u nas takie wspomnienie ma moja babcia. mieszkanie na 9 piętrze i bliźniaki i brak prądu a na zewnątrz burza.
wnosiła nas babcia po pół piętra. Wzieła jedną zaniosła na pół piętro zeby widzieć zeszła po drugą i tak do celu. Zuch kobieta
o żesz ty..
Cytat:

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
od jakiegoś czasu bolą mnie nogi, głównie łydki, ale generalnie wszystko od kolan w dół, coraz bardziej, w nocy nie mogę się w żaden sposób ułożyć żeby nie bolały, w dzień też bolą, nieważne czy chodzę, siedzę, leżę. na początku pomagało leżenie z nogami opartymi np na poduszce, ale teraz już nie bardzo. nie za wcześnie na takie objawy wizyta u gina dopiero w środę..
też tak czasem mam i najdziwniejsze że przeważnie rano..
ale mnie to nie boli, tak jak Ci odpisała któraś z dziewczyn, mam też takie dziwne uczucie..
ułożyć się nie mogę, w każdej pozycji źle..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 14:40   #2486
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem dokładnie, ale to pracodawca wie. Jeżeli dostaniesz już świadectwo pracy to z tym papierem do Urzędu Pracy, lub ZUS-u.
Najlepiej jeszcze wcześniej zadzwonić i się poinformować w urzędach. Szkoda naszych nóżek.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-12-15, 14:46   #2487
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
20 dzieci nie żyje strzelał do nich jak do kaczek
Aż mnie ciarki przeszły na samą myśl Takich (....) to odrazu na śmierć! Nie powinno być takich ludzi na świecie :/ Ludzi? co ja gadam, POTWORÓW.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Gratulacje tygodnia
Nie zapomnij Dziadzia wycałować od nas

Dziękuję Nie zapomne

Cytat:
to chyba byla Liwka, ale ja sobie tego linka zapisałam
http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...807932291.html
Dziękuję bardzo
Stary 2012-12-15, 14:48   #2488
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
to chyba najlepszy pomysł

Ooooo właśnie Mokka tak to u nas wygląda...

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-12-15, 14:53   #2489
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Sorceresss... ja od paru dni mam jakis taki kiepski humor... Jakiś taki nerw wewnetrzny - choć tak naprawdę sama nie wiem dlaczego, bo np. powodu żadnego nie mam... A do tego płakać mi się jakoś częściej chce
Mokka, dokładnie tak samo mam... i nie wiem czy się cieszyć, że nie tylko ja Już wczoraj o mało nie zamordowałam męża jak miliard razy pytał czy wszystko dobrze i czy nic się nie stało.. a ja mu powtarzałam, że jest wszystko w porządku tylko mi wewnętrznie źle!

Cytat:
Bo faktem jest, że niedoskonałości ściany przy jasnej farbie nie sa widoczne... a przy ciemnej juz niestety są... bo światło się załamuje w każdej nierówności i powstaja cienie i smugi.
O kurka, toś mnie nastraszyła... A ja chcę uderzyć w zielony butelkowy do salonu...

Cytat:
dziękuję za odp. ogólnie mam dzisiaj tak zły humor, że chce mi się ryczeć ze złości no nic zamykam ten pokój i nie wściekam się na chłopa tylko na robotników którzy położyli tą gładź
wpadaj do mnie, będziemy się wściekać razem... zjemy coś słodkiego... i będziemy się wściekać dalej.

Cytat:
Fajny zegar

Cytat:
W ogóle zadzwoniła moja mama, że ma ostrą jelitówkę i teraz boję się czy mnie czwarty raz z rzędu nie dopadnie w ciąży :/ bo wczoraj wieczorem była u mnie.
A czuję się dziwnie.
Zdrowia dla mamy i zdrówka dla Ciebie - żeby Cię to cholerstwo nie dopadło!!!

Wlazłam dzisiaj do lumpeksu tak z głupa... -77% więc spodziewałam się strasznego dziadostwa... a tu jakimś cudem udało mi się znaleźć wreszcie normalne, czarne, klasyczne jeansy ciążowe z tej serii HM mama Troszkę przy pseudorozporku się rozpruły, ale jakoś to zaceruję. Do tego wzięłam sobie dwa seterki - jeden może mamie podaruję jak sobie teraz w nim połażę... i za całość dałam bagatela 19zł...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 15:07   #2490
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Wlazłam dzisiaj do lumpeksu tak z głupa... -77% więc spodziewałam się strasznego dziadostwa... a tu jakimś cudem udało mi się znaleźć wreszcie normalne, czarne, klasyczne jeansy ciążowe z tej serii HM mama Troszkę przy pseudorozporku się rozpruły, ale jakoś to zaceruję. Do tego wzięłam sobie dwa seterki - jeden może mamie podaruję jak sobie teraz w nim połażę... i za całość dałam bagatela 19zł...

Ja muszę zaatakować w poniedziałek, mamy -75%, a kilka ubranek dla dzidzi widziałam.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości