Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 21:30   #4531
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647630&page=2
Doszłam do strony nr 2 i dotknęło mnie wielkie zdziwienie o_O.
Stary 2012-12-14, 21:31   #4532
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Taaak! Jeszcze ta, którą ja znam uczyła nas o literaturze w kulturze Jakoś nie mogłam pojąć jak osoba, która zajmuje się literaturą, pisze własne książki, bo dr przed nazwiskiem zobowiązuje, jest wykładowcą, czyli liczy się z tym, że MUSI przemawiać do studentów, to albo popełnia błędy gramatyczne albo ciągle słychać 'yyyyyym/aaaaam/eeeeem' Albo co gorsze i to i to w tym konkretnym przypadku
Mnie dziwi, że na wielu (wszystkich?) uczelniach zakłada się, że ktoś, kto jest dobrym naukowcem w danej dziedzinie, jest też dobrym prowadzącym A to straszna głupota. Wiele osób po prostu nie nadaje się do tego. Ale robić to muszą, jeśli chcą pozostać na uczelni i zajmować się pracą naukową
Stary 2012-12-14, 21:48   #4533
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Czasami,kiedy omawiane sa filmy na przyklad, nie chcac zdradzic tresci tym, ktorzy ich jesz nie ogladali pisza biala czcionka do tych, ktorzy widzieli film- np pytajac o jakas scene lub nawet piszac o scenie koncowej
Dawno Cie na Wizażu nie widziałam

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:56   #4534
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Mnie rozwala, ze jedna pani co prowadzi wyklady ciagle uzywa yyyyy....mowi cos yyyyyy.... znowu mowi yyyy..... przedmiot jest dosyc ciekawy i jedynie jej sposb mowienia tak mnie drazni, ze naprawde nie wytrzymuje nigdy sluchac jej dwoch godzin...poprostu masakra
Zupełnie jak moja nauczycielka angielskiego z gimnazjum. Irytujące to było potwornie.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 22:06   #4535
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647630&page=2
Doszłam do strony nr 2 i dotknęło mnie wielkie zdziwienie o_O.
Musisz rozwinąć
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 22:19   #4536
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Musisz rozwinąć
Chodzi mi głównie o to, żeby na weselu zapłacić koniecznie za talerzyk. I później nie ma się co dziwić, że ludzie zamiast cieszyć się, że są zaproszeni na wesele, wzdychają, bo muszą opłacić swoje menu.
Że już o grafomańskich wierszykach nie wspomnę .
Stary 2012-12-15, 01:39   #4537
201604190949
Konto usunięte

Ok, czyli dziwi nas to samo Piątka ^^
Stary 2012-12-15, 02:03   #4538
Dagusiac
Zakorzenienie

Dziwią mnie sprzeczne zalecenia lekarzy. Przykład - mama złamała mały palec u nogi, zalecenie- ograniczyć chodzenie do minimum, usztywnić. Kuzyn złamał palec - zero usztywnienia, dużo chodzenia.
Stary 2012-12-15, 05:51   #4539
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Co do wykładowców to mnie dziwi trzymanie już naprawde starych chyba na słe. Miałam takich dwóch, na oko już po 80. Jeden na wykładzie to czytał z kartki takim monotonnym, usypiającym głosem, a drugi zasypiał podczas prowadzenia swojego własnego wykładu. I tak teoretycznie ciekawie zapowiadające się wykłady stały się nudne jak flaki z olejem. A ja nie studiuje kierunku w którym jest bardzo mało specjalistów, więc na pewno znaleźliby nowych młodszych prowadzących.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 08:58   #4540
pendraiw
Zakorzenienie

Dziwię sie że w mróz , zimno , wieje - dziewczęta potrafia wyjść na dwór skąpo odziane....no chyba że to prostytutki, to już mnie to nie dziwi.
Stary 2012-12-15, 09:35   #4541
LiquidLuck
Raczkowanie

Jeżeli już jesteście w temacie studiów to mnie dziwi zachowanie jednego chłopaka w mojej grupie. Ogólnie widać, że jego zachowanie delikatnie mówiąc odbiega od normy, ale wczoraj przeszedł samego siebie, przed wykładem siedzieliśmy pod salą, gdzie były krzesła i stoliki, a on wywalił na ten stolik nogi. Przy innych stołach ludzie jedli, mieli rozłożone notatki, a na naszym on trzymał nogi powiedzieliśmy mu, żeby je ściągnął a on tylko głupio się zaśmiał. Na wykładzie gdy było jakieś 5 minut do końca krzyknął głośno: "No koniec już" Prowadząca się zdenerwowała i powiedziała, że koniec będzie wtedy, kiedy ona skończy i dodała, że mamy nie liczyć na więcej prezentacji (co jest bardzo przydatne, bo slajdy przerzuca z taką prędkością, że ciężko zanotować nawet hasła).
Stary 2012-12-15, 13:20   #4542
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LiquidLuck Pokaż wiadomość
Jeżeli już jesteście w temacie studiów to mnie dziwi zachowanie jednego chłopaka w mojej grupie. Ogólnie widać, że jego zachowanie delikatnie mówiąc odbiega od normy, ale wczoraj przeszedł samego siebie, przed wykładem siedzieliśmy pod salą, gdzie były krzesła i stoliki, a on wywalił na ten stolik nogi. Przy innych stołach ludzie jedli, mieli rozłożone notatki, a na naszym on trzymał nogi powiedzieliśmy mu, żeby je ściągnął a on tylko głupio się zaśmiał. Na wykładzie gdy było jakieś 5 minut do końca krzyknął głośno: "No koniec już" Prowadząca się zdenerwowała i powiedziała, że koniec będzie wtedy, kiedy ona skończy i dodała, że mamy nie liczyć na więcej prezentacji (co jest bardzo przydatne, bo slajdy przerzuca z taką prędkością, że ciężko zanotować nawet hasła).
znam podobny przypadek. Na jednym wykładzie, prowadzący tak się wkurzył, że nie wpisał mu zaliczenia. Szkoda, że nic go to nie nauczyło...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:27   #4543
Duszaniola
Wtajemniczenie

A mnie z kolei dziwią prowadzący, którzy zawsze przeciągają swój wykład o dodatkowe 15-20minut. I to np. w piątek po południu, gdzie większości ludzi się spieszy na pociąg.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:35   #4544
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
A mnie z kolei dziwią prowadzący, którzy zawsze przeciągają swój wykład o dodatkowe 15-20minut. I to np. w piątek po południu, gdzie większości ludzi się spieszy na pociąg.
Ja mam zajecia z babka co ostatnie 5 wykladow przychodzi POL godziny spozniona ale za to musimy zostawac pol godziny po zajeciach bo kiedys tam cos wypadlo i mamy do odrobiena
Stary 2012-12-15, 13:36   #4545
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Miałam prowadzącą, która nigdy się nie wyrabiała i przeciągała zajęcia o 10 minut. Problem w tym, że ja następne zajęcia miałam w innej części kampusu, w budynku, do którego na piechotę idzie się 10 minut, a 15 trwała przerwa. Zostawało mi 5 min, więc biegiem leciałam, a i tak się spóźniałam. Nie mogłam z poprzednich zajęć wyjść wcześniej, bo sprytna pani tak to sobie wymyśliła, że w ostatniej minucie tych przeciągniętych zajęć sprawdzała listę

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Ja mam zajecia z babka co ostatnie 5 wykladow przychodzi POL godziny spozniona ale za to musimy zostawac pol godziny po zajeciach bo kiedys tam cos wypadlo i mamy do odrobiena
Na mojej uczelni jeśli wykładowca spóźnia się więcej niż 15 minut, to zajęcia są uznane za odwołane.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:56   #4546
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Na Intymnym podforum jest wątek 'Powiedz to tutaj', na biało nie było nic wybitnie ciekawego (jak dla mnie), jakieś prywatne rozmowy, które bardziej pasowały do PW niż forum.
Piona też mnie to dziwi, to takie na siłę ukrywanie intymnych 'sekrecików', kiedy wiadomo, że każdy i tak może to przeczytać
Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
Oprócz spoilerów na biało pisany jest często offtop.

Najlepiej np. w wątku o Superpharm, jak ktoś chce napisać, że jakiegoś tam kremu nie ma w Superpharm, ale można go dostać w Rossmannie, to słowo "Rossmann" pisze na biało, tak jakby słowo na R (lub jeszcze na N jak Natura) było zakazane w wątku na S. I vice versa.
Hahaha bardzo to lubię. Powinno jest być W SAME WIECIE JAKIM SKLEPIE
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:11   #4547
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Dziwię sie że w mróz , zimno , wieje - dziewczęta potrafia wyjść na dwór skąpo odziane....no chyba że to prostytutki, to już mnie to nie dziwi.

Jedna ode mnie z uczelni przy mrozie -25 (kilka lat temu) paradowała odziana, jak następuje:
- goła głowa
- zapięta do biustu kurteczka niebieska, sięgająca gdzieś do pępka
- spódniczka - biodrówka, mini, długość: za tyłek; co w zestawieniu z kurteczką dawało nerki przykryte jedynie bluzką...
- cienkie rajstopy
- welurowe kozaczki na szpili

Do tej pory mam przed oczami obrazek, jak dygotała na przystanku Wyglądała jak chodząca personifikacja dowcipów o rooshoffych pokemonach Ciekawi mnie tylko jej stan zdrowia za kilka lat.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:18   #4548
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość

Jedna ode mnie z uczelni przy mrozie -25 (kilka lat temu) paradowała odziana, jak następuje:
- goła głowa
- zapięta do biustu kurteczka niebieska, sięgająca gdzieś do pępka
- spódniczka - biodrówka, mini, długość: za tyłek; co w zestawieniu z kurteczką dawało nerki przykryte jedynie bluzką...
- cienkie rajstopy
- welurowe kozaczki na szpili

Do tej pory mam przed oczami obrazek, jak dygotała na przystanku Wyglądała jak chodząca personifikacja dowcipów o rooshoffych pokemonach Ciekawi mnie tylko jej stan zdrowia za kilka lat.
Mnie w ogóle dziwi to, że niektóre dziewczyny przychodzą na uczelnie odstawione bardziej niż na imprezę.
Stary 2012-12-15, 14:27   #4549
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z kolei wykładowca nie wyrabiał się w swoje 1,5h i na początku roku zapytał nas, czy moglibyśmy zaczynać 15 minut wcześniej następne 2 lub 3 wykłady, żeby mu się wyrównało z materiałem. No to się zgodzilismy, bo co nam szkodzi, kilka razy przyjsć wcześniej (czyli na 8;15 zamiast na 8;30)...

Tylko wyszło tak, że on mimo dodatkowych 15 minut i tak się nie wyrabia Równo o 10 na auli wykład ma inny rok, a my nie dość że zaczynamy 15 minut wcześniej, to o 10 zamiast skończyć i wyjść, to wchodzi do nas prowadząca następnego wykładu, nasz wykładowca zdziwiony "oooo to już? jeszcze chwilka i kończymy". Babka wychodzi i musi czekać tam 5 minut zanim nasz gość skończy gadać Czyli wykład zamiast 1godz 30 min, to trwa u nas 1 godz 50 min

W dodatku gość już się tak przyzwyczaił do tego zaczynania 15 minut wcześniej, że już mamy przychodzić tak zawsze A nikt się nie odważy powiedzieć mu, że to miało być chwilowe...

Już mieliśmy 10 wykładów, z tego 8 trwających dłużej, czyli 8*15min=120 min czyli 2 godziny... To w takim razie powinien nam jeden wykład odpuścić, bo już go 'odrobilismy' w trakcie innych. Ale gdzieeee tam.

On się nigdy nie wyrobi z materiałem To jest historia filozofii - gdzie ja myślałam,że to będzie od starożytności do współczesności.... Ale gdzie tam - po 10 wykładach my dopiero jesteśmy przy Arystotelesie, czyli IV w p.n.e A do końca zostały już tylko 4 wykłady
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 16:23   #4550
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Chodzi mi głównie o to, żeby na weselu zapłacić koniecznie za talerzyk. I później nie ma się co dziwić, że ludzie zamiast cieszyć się, że są zaproszeni na wesele, wzdychają, bo muszą opłacić swoje menu.
Że już o grafomańskich wierszykach nie wspomnę .
A ja nawet nie wiem, ile kosztuje taki talerzyk

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Miałam prowadzącą, która nigdy się nie wyrabiała i przeciągała zajęcia o 10 minut. Problem w tym, że ja następne zajęcia miałam w innej części kampusu, w budynku, do którego na piechotę idzie się 10 minut, a 15 trwała przerwa. Zostawało mi 5 min, więc biegiem leciałam, a i tak się spóźniałam. Nie mogłam z poprzednich zajęć wyjść wcześniej, bo sprytna pani tak to sobie wymyśliła, że w ostatniej minucie tych przeciągniętych zajęć sprawdzała listę
E, nasze też przedłużały, to już po jakimś czasie mówiliśmy, że jest przerwa

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 16:29   #4551
crystalmethod
Raczkowanie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38143257]Co do wykładowców to mnie dziwi trzymanie już naprawde starych chyba na słe. Miałam takich dwóch, na oko już po 80. Jeden na wykładzie to czytał z kartki takim monotonnym, usypiającym głosem, a drugi zasypiał podczas prowadzenia swojego własnego wykładu. I tak teoretycznie ciekawie zapowiadające się wykłady stały się nudne jak flaki z olejem. A ja nie studiuje kierunku w którym jest bardzo mało specjalistów, więc na pewno znaleźliby nowych młodszych prowadzących.[/QUOTE]
Na moim wydziale żartowało się, że profesor prowadzi wykłady tak długo, jak długo potrafi trzymać mocz (usłyszeliśmy to od młodego wykładowcy ).
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 16:51   #4552
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
A ja nawet nie wiem, ile kosztuje taki talerzyk
Zależy czy w komplecie czy solo, czy na wagę czy za sztukę I jakiej firmy
Stary 2012-12-15, 16:56   #4553
201604200942
Konto usunięte

Mam głupkowate pytanie, ale co tam...

Pod choinkę kupuję mojej młodszej siostrze słuchawki. Są one zapakowane w pudełku- wiecie, takim typowym dla słuchawek. A, że chciałabym prezent zapakować ładnie w papier (a nie wrzucać do torebki) ale też chciałam dodać parę słodyczy. Tak, że nie wiem jak dodac te słodycze- wrzucić do opakowania ze słuchawkami, czy dać tak luzem? Czy może włożyć to wszystko do większego pudełka, ale czy wypada wkładać pudełko do pudełka?
Jak myślicie? ;>
Stary 2012-12-15, 17:02   #4554
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

Pod choinkę kupuję mojej młodszej siostrze słuchawki. Są one zapakowane w pudełku- wiecie, takim typowym dla słuchawek. A, że chciałabym prezent zapakować ładnie w papier (a nie wrzucać do torebki) ale też chciałam dodać parę słodyczy. Tak, że nie wiem jak dodac te słodycze- wrzucić do opakowania ze słuchawkami, czy dać tak luzem? Czy może włożyć to wszystko do większego pudełka, ale czy wypada wkładać pudełko do pudełka?
Jak myślicie? ;>
ja bym słuchawki zapakowała w papier, a dodatkowo kupiła np. Rafaello - wg mnie pakować już nie trzeba ewentualnie można obwiązać wstążką w formie kokardki :P

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-12-15 o 17:04
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:02   #4555
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:

Jak myślicie? ;>
Jasne, że wypada, włóż wszystko do dużego pudełka - słuchawki w oryginalnym opakowaniu i słodycze.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:09   #4556
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Zależy czy w komplecie czy solo, czy na wagę czy za sztukę I jakiej firmy
Z Reala za 15,99 zł/kg

Stary 2012-12-15, 17:10   #4557
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja bym słuchawki zapakowała w papier, a dodatkowo kupiła np. Rafaello - wg mnie pakować już nie trzeba ewentualnie można obwiązać wstążką w formie kokardki :P
to znaczy rafaello jako drugi prezent, czy co? Bo nie zrozumiałam
Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Jasne, że wypada, włóż wszystko do dużego pudełka - słuchawki w oryginalnym opakowaniu i słodycze.
myślałam, że nie będzie to ładnie wyglądało
Stary 2012-12-15, 17:11   #4558
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
to znaczy rafaello jako drugi prezent, czy co? Bo nie zrozumiałam
słuchawki (zapakowane w papier) + rafaello (bez pakowania lub obwiązane wstążką, jeśli chcesz świątecznie), przecież tak napisałam zamiast słodyczy, które chciałabyś wrzucać do pudełka, bo w sumie nie wiem co chciałabyś tam jeszcze dokupić.

albo kup słodycze już oryginalnie zapakowane, w tym stylu -> http://www.ebk.pl/sites/default/file.../slod_2120.jpg , http://kwiatyonline.com.pl/200-391-l...erce-wedel.jpg i problem z głowy ;]

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-12-15 o 17:19
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:20   #4559
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
słuchawki (zapakowane w papier) + rafaello (bez pakowania lub obwiązane wstążką, jeśli chcesz świątecznie), przecież tak napisałam zamiast słodyczy, które chciałabyś wrzucać do pudełka, bo w sumie nie wiem co chciałabyś tam jeszcze dokupić.
Ja bym wrzuciła do jednego pudełka/torebki wsio

Stary 2012-12-15, 17:22   #4560
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

albo kup słodycze już oryginalnie zapakowane, w tym stylu -> http://www.ebk.pl/sites/default/file.../slod_2120.jpg , http://kwiatyonline.com.pl/200-391-l...erce-wedel.jpg i problem z głowy ;]
ale ja chcę zrobić jeden prezent a nie dwa
myslałam, by kupić czekoladę i po prostu położyć na opakowaniu i razem zapakować. Albo wrzucić cukierki do środka
Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja bym wrzuciła do jednego pudełka/torebki wsio
nie chcę do torebki- kupiłam już śliczny papier do pakowania prezentów ;D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości