Scent Bar XLVI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 13:31   #1261
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Dot.: Scent Bar XLVI

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

moja mama mi to mówiła..
ale kurcze... jakim innym cudem te kurczaki tak szybko rosną
Podobnym cudem, jakim istnieją też kuraki pokryte długimi cienkimi piórkami wyglądającymi jak futerko - lata odpowiedniej hodowli w tym przypadku w kierunku dużej masy mięśniowej i szybkiego wzrostu, plus wykorzystanie zjawiska heterozji, czyli te przemysłowo hodowane kury to nie są czyste rasy mięsne tylko krzyżówka dwóch, co sprawia, że są jeszcze dorodniejsze niż którekolwiek z ich rodziców, plus odpowiednia pasza, plus fakt, że nie "marnują" energii na jej szukanie, bo mają podstawioną pod dziób.
Wiekszość ludzi jeśli widziała kury to te "zwyczajne" i nic dziwnego, że im sie wydaje, że żeby urosła taka duża i tak szybko to trzeba jej posypać jakiegoś magicznego proszku

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:32   #1262
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
Powitac
Powitać kumo

idę obejrzeć więc W. w reklamie, w końcu jedliśmy razem w Sphinksie

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:36   #1263
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
no i mam doł

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Powitać kumo

idę obejrzeć więc W. w reklamie, w końcu jedliśmy razem w Sphinksie
czeeee Zimowa

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:38   #1264
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
i buja dzwonem w reklamie z Majewskim
Wiedziałam! No wiedziałam!!!
Jak tylko zobaczyłam to nabrałam podejrzeń i coraz baczniej przyglądałam się każdej kolejnej reklamie, potrzebowałam tylko potwierdzenia. Ha!

W temacie jajeczno-kulinarnym - zjadłam zupę szczawiową z jajcami od kur własnych.
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:41   #1265
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Podobnym cudem, jakim istnieją też kuraki pokryte długimi cienkimi piórkami wyglądającymi jak futerko - lata odpowiedniej hodowli w tym przypadku w kierunku dużej masy mięśniowej i szybkiego wzrostu, plus wykorzystanie zjawiska heterozji, czyli te przemysłowo hodowane kury to nie są czyste rasy mięsne tylko krzyżówka dwóch, co sprawia, że są jeszcze dorodniejsze niż którekolwiek z ich rodziców, plus odpowiednia pasza, plus fakt, że nie "marnują" energii na jej szukanie, bo mają podstawioną pod dziób.
Wiekszość ludzi jeśli widziała kury to te "zwyczajne" i nic dziwnego, że im sie wydaje, że żeby urosła taka duża i tak szybko to trzeba jej posypać jakiegoś magicznego proszku
rozumiem, dziękuję uprzejmnie za wyjasnienie

Cytat:

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:54   #1266
dzika truskawa

Cytat:
rozumiem, dziękuję uprzejmnie za wyjasnienie

Nie opre się i dorzucę kilka przykładów, np. tym krowom też nie dawano hormonów, mają mutację skutkującą gigantycznym umięśnieniem, i tego pieska też nikt hormonami nie karmił, choć są też przedstawiciele tego gatunku, którzy wyglądają tak A jakby mnie ktoś ustawił przy czarnoskórym zawodniku NBA to zaden przybysz z kosmosu by nie uwierzył, że jesteśmy tego samego gatunku

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2012-12-15, 13:54   #1267
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dzwonek do drzwi, otwiera Tż (ja siedzę w pokoju), nagle słyszę "A czy jest ktoś dorosły w domu? "

Cytat:

doooobra, to
co jeszcze można używać do włosów aby było piekne gładkie i ślniące i piękne
u mnie gładkie i ślniące są po kokosie zmytym bejbidrimem rozcieńczonym wodą i hydrolatem czarnoporzeczkowym

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
D) zjadło się za mało buraków
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
to oznacza że się za mało buraków zjadło
o, jakie zgodne sok z dwóch surowych burolciów to dużo czy mało?

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
3.Skarbku, ja już nie pamiętam jak jaja smakują przy moim cholesterolu (bez leków), i myślę,że też powinnaś zapomnieć jak smakują
ale przecież jaja nie wpływają źle na cholesterol

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. hmmmm fukstycznie, czyli jednak albo tanio albo zdrowo
taka prawda....

Cytat:
Od dwudziestu lat w polskim drobiu nie ma prawa być nadprogramowych hormonów poza tymi co kura sama wydzieli, a wszyscy nadal w to masowo wierzą
o
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:59   #1268
dzika truskawa

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

W ogóle dieta ma niewielki wpływ na cholesterol

Stary 2012-12-15, 14:00   #1269
Kociasta
Raczkowanie

do włosów - odżywka i olej na godzinę, łagodny szampon, lekka odżywka na 1 min. i voila!

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:09   #1270
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

W Lului

Na wspólnozakupowym, i to pono już jutro. Z moich obliczeń jakby dowalili cło to i tak powinno się zmieścić w 10 zł za wosk. U tego sprzedawcy mają być.
dzieki ,
a ty bedziesz zamawiac?
moze bysmy wzieły wspólną wysyłke do kraka?
ja bede brac max 5 sztuk

Cytat:
W paszach kurzęcych nie ma hormonów. A w każdym razie zgodnie z prawem nie powinno być, jak komuś udowodnisz, że dodał to beknie i to zdrowo

Od dwudziestu lat w polskim drobiu nie ma prawa być nadprogramowych hormonów poza tymi co kura sama wydzieli, a wszyscy nadal w to masowo wierzą

ale jak?
oglądałam program dok na ten temat i artykuł w jakiejs gazecie...
i ewidentnie było o hormonach
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:16   #1271
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

ale jak?
Pewnie program (czy artykuł napisany )zrealizowany, przez kogoś kto coś tam gdzieś kiedyś slyszał,albo poczytał jakieś latwo dostępne żródełka, ale nie chcialo sie do końca zgłebić tematu .
Coś na tej samej zasadzie jak ekologia.
Jak ktoś widzi/ slyszy hasło uprawa ekologiczna to jest pewny, że rośnie samo - jak chwast . No a to nie do końca tak jest Nawet w uprawach ekologicznych dopuszczone sa pewne środki ochrony ( nie wszystkie) i inna chemia, oczywiście ściśle określone przepisami i w odpowiedich minimalnych dawkach.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:16   #1272
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:

no niestety mam od lat mam nadciśnienie na przykład, i ze sercem średnio

ale pono jaja mają dobry cholesterol
ja nei dam rady bez jaj

no jakże to najpeirw przymusowo się musiałam obejść bez kabanosków ( wypollinizowali) a teraz bez jaj
1. Też mam nadciśnienie

2.Tak,ale mówią,że jaja mogą jeść ludzie zdrowi z prawidłowym chol.
(podobno). Ilu lekarzy tyle opinii.

3.Z ilu rzeczy ja musiałam zrezygnować Jem produkty gotowane,warzywa, ryby morskie tłuste( prawie codziennie),pieczywo i makarony razowe,dużo otrębów owsianych , mało soli, zero wieprzowiny,mało drobiu bez skóry oczywiście.
Grzeszę,jak chyba każdy,ale staram się trzymać diety tak w 80-90%
Chciałabym uniknąć statyn.Mają bardzo dużo działań ubocznych,dlatego wybrałam mniejsze zło. Miałam problem z Alat-em.Na razie się ustabilizowało,ale ciągle łykam tabl,żeby znów nie skoczyło. itd. itp.
Cytat:
natmiast teraz mam 10 kg na plusie no i no comment - ludzie dają mi 15 do przodu

Cytat:
przyroda nie znosi próżni, mamy nowego jelonka, z jednym rogiem , jednorożec jak malowany, znaczy muszę zrobić zapas marchwi i buraków

Cytat:
no dobra - to jakie miensko jest zdrowo jeść jeśli ktoś jada mięso

skoro tani chudy drób odpada - jak się ma chuopa na chacie co ma żołądek bez dna i w zasadzie jeden dochód?

śfinkie?

1. ryby drogie - ja bym mogła jeść wyłącznie ryby no ale pacz punkt 1.
Trzeba mu skurczyć żołąd.A on gruby czy chudy jest?

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

U mnie narazie tendencja spadkowa ( tfu, tfu).
W ciągu 4 ostatnich dni - 1 kg
Jak się utrzyma, to niedlugo będę szczupła

Młodemu łatwiej spalić słoninę
Cytat:
1. hmmmm fukstycznie, czyli jednak albo tanio albo zdrowo
Zgadza się,niestety...
Cytat:
no i mam doł
Ale poczemu
Cytat:

W paszach kurzęcych nie ma hormonów. A w każdym razie zgodnie z prawem nie powinno być, jak komuś udowodnisz, że dodał to beknie i to zdrowo
Z antybiotykami jest chyba podobnie.Przed ubojem obowiązuje kwarantanna.Mówili w TV

Dzięki za te informacje

A powiedz,czy ten zakaz obowiązuje u nas po przystąpieniu do UE czy zawsze tak było?
Wiesz,daaawno temu dużo się żarło drobiu

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2012-12-15 o 14:18
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:29   #1273
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Na wspólnozakupowym, i to pono już jutro. Z moich obliczeń jakby dowalili cło to i tak powinno się zmieścić w 10 zł za wosk. U tego sprzedawcy mają być.

polukąłam

i zauwazyłam ze cena sie zmienia w zaleznosci od kliknietego zapachu w "wiecej opcji"...ja nie wiem czy to jest wogole do ogarniecia wspolnozakupowo
Stary 2012-12-15, 14:31   #1274
dzika truskawa

Cytat:
dzieki ,
a ty bedziesz zamawiac?
moze bysmy wzieły wspólną wysyłke do kraka?
ja bede brac max 5 sztuk
Będę Na spółkę z Szatą, więc przesyłka by nam wyszła po taniości Mam tylko nadzieję, ze się załapiemy
Cytat:

ale jak?
Jaki program, z którego roku, z jakiego państwa? I to samo odnośnie artykułu?

Jakiś gryzipiórek, który musi wyrobić wierszówkę to nie jest dla mnie autorytet

Jeśli to był program o kurzych fermach w Stanach to zdaje się, że tam hormony są dozwolone Co gorsza, nie badają stad kur w kierunku Salmonelli jak u nas, tylko po prostu po uboju dezynfekują tuszki chlorem Drobiu ze Stanów nie wzięłabym do ust. W ogóle zadnego jedzenia stamtąd, nie dziwię się tamtejszemu szałowi na żywność ekologiczną, organiczną i co tam jeszcze. Z tym, że to co u nas jest "normalne" to tam może robić za eko

Cytat:
Pewnie program (czy artykuł napisany )zrealizowany, przez kogoś kto coś tam gdzieś kiedyś slyszał,albo poczytał jakieś latwo dostępne żródełka, ale nie chcialo sie do końca zgłebić tematu .
Jak ktoś widzi/ slyszy hasło uprawa ekologiczna to jest pewny, że rośnie samo - jak chwast . No a to nie do końca tak jest Nawet w uprawach ekologicznych dopuszczone sa pewne środki ochrony ( nie wszystkie) i inna chemia, oczywiście ściśle określone przepisami i w odpowiedich minimalnych dawkach.
Otóż to

Cytat:
Z antybiotykami jest chyba podobnie.Przed ubojem obowiązuje kwarantanna.Mówili w TV
W ogóle każdy lek stosowany u zwierząt, które mają być zjedzone, lub ich mleko, jajka itd. ma tzw. okres karencji, przed upływem ktorego produkty ze zwierzaka, któremu ten lek podano nie nadają się do spożycia. Mleko jest badane dokładnie w kierunku obecności antybiotyków z tej prostej przyczyny, ze jak te antybiotyki w nim będa to nie da się z niego zrobić np. kefiru, bo antybiotyki zabiją bakterie odpowiedzialne za fermentację
Cytat:
A powiedz,czy ten zakaz obowiązuje u nas po przystąpieniu do UE czy zawsze tak było?
Wiesz,daaawno temu dużo się żarło drobiu
Juz przed przystapieniem był

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2012-12-15 o 14:36
Stary 2012-12-15, 14:36   #1275
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ale ja czytam tylko powazne gazety i oglądam powazne stacje ....chyba by se jaj nie robiły....mozliwe jednak ze to było "dawno" ale na pewno nie 20 lat temu...

no i jesczze czemu ludzie wierząw to-bo im lekarze tak mówią-i zeby dzieciom w wieku "przed dojrzewania" nie dawac drobiu zeby im sie w hormonach nie pomieszało

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

tru- artykuł był pewnie w polityce bo w zumie innych nie czytam...ale kiedy to było trudno powiedziec.

program był na jakims diskowerze i ofszeu mógł dotyczyc USA
Stary 2012-12-15, 14:37   #1276
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to był program o kurzych fermach w Stanach to zdaje się, że tam hormony są dozwolone Co gorsza, nie badają stad kur w kierunku Salmonelli jak u nas, tylko po prostu po uboju dezynfekują tuszki chlorem Drobiu ze Stanów nie wzięłabym do ust. W ogóle zadnego jedzenia stamtąd, nie dziwię się tamtejszemu szałowi na żywność ekologiczną, organiczną i co tam jeszcze. Z tym, że to co u nas jest "normalne" to tam może robić za eko
Dokładnie
Nasza żywność chemiczna to u nich ekologia.
Nawet u naszych sąsiadow, na przyklad Niemcy. Nie wiem jak w kwesti zwierząt/ mięsa, ale przepisy dotyczące chemii i innych wspomagaczy w roślinach maja dużo bardziej liberalne niż u nas.
Stary 2012-12-15, 14:38   #1277
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Będę Na spółkę z Szatą, więc przesyłka by nam wyszła po taniości Mam tylko nadzieję, ze się załapiemy

to ja kcem z wami

mam upatrzone 5 zapachów wiec wiele zamieszania nie zrobie

bedzie jakis limit "mililitrów"??

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2012-12-15 o 14:39
Stary 2012-12-15, 14:42   #1278
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja czytam tylko powazne gazety i oglądam powazne stacje ....chyba by se jaj nie robiły....mozliwe jednak ze to było "dawno" ale na pewno nie 20 lat temu...
Wierzę . Ale nigdzie nie masz gwarancji, że powazny redaktor posiada fachową wiedzę w temacie czy dokopał sie odpowiednich źródeł.. Jakbyś przeczytała w piśmie branżowym jakimś, napisane przez eksperta...no to owszem....
Jaj se nie musieli robić, wystarczy że nie wiedzą wszystkiego.
Stary 2012-12-15, 14:44   #1279
dzika truskawa

Cytat:
polukąłam

i zauwazyłam ze cena sie zmienia w zaleznosci od kliknietego zapachu w "wiecej opcji"...ja nie wiem czy to jest wogole do ogarniecia wspolnozakupowo
Ja tez nie wiem

Cytat:

tru- artykuł był pewnie w polityce bo w zumie innych nie czytam...ale kiedy to było trudno powiedziec.
W Polityce była kiedyś króciutka notka na temat koncertu Paradise Lost w Polsce, w kilku linijkach zmieścili błędy w nazwisku wokalisty (nie że literówka, tylko wokalista innego zespołu ), tytule promowanej płyty i dacie koncertu nawet, mój znajomy dziennikarz radiowy do nich napisał w tej sprawie, nie tylko nie zamieścili sprostowania, ale nawet mu nie odpisali, dla mnie to nie jest poważna gazeta Akurat na tym czy na zwierzach się znam i wyłapię błędy, ale co z tematami, w ktorych nie siedzę może być dokładnie to samo

Cytat:
Dokładnie
Nasza żywność chemiczna to u nich ekologia.
Nawet u naszych sąsiadow, na przyklad Niemcy. Nie wiem jak w kwesti zwierząt/ mięsa, ale przepisy dotyczące chemii i innych wspomagaczy w roślinach maja dużo bardziej liberalne niż u nas.
W kwestii pozostałości leków w mięsie czy mleku też Polska nie musiała zmieniać przepisów, żeby dostosowac do unijnych, bo miała ostrzejsze

Stary 2012-12-15, 15:03   #1280
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Ponoć tak,ponoć nie. Żaden lekarz nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi. A jaja pyszne som
Cytat:
Wiem,że mój organizm sam produkuje go dużo,ale jak nie dostarczę z jedzeniem,to ogólnie będzie tylko ten mój?

Myślę też,że na poziom dobrego cholesterolu ma jednak znaczenie co jem.
Mimo,że mam 250-270 chol. to dobrego mam 76,czyli wychodzi mi prawidłowy wskaznik procentowy.
Czytałam również opinię lekarza w necie,że nie jest aż tak ważny ogólny poziom a ilość tego dobrego. Wielu ludziom zbyt mocno obniżano ogólny poziom cholesterolu co skutkowało jeszcze większymi problemami zdrowotnymi. I tego się trzymam. Mam zbyt niemrawą ątróbkę,żeby jeszcze katować ją statynami.
Truskawko,jak myślisz,czy jak do końca naprawię wątrobę (od urodzenia katowano mnie lekami,nikt wtedy nie badał jak wpływają na wątrobę,o diecie oszczędzającej też nie było mowy),to jest szansa,że chol. też się ustabilizuje? Przecież to wątroba "produkuje" cholesterol

Mój kolega pediatra mówi,żebym wzięła na luz,bo wyniki wcale nie są takie złe
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:06   #1281
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ja nie jadam aż tak zdrowo, a cholesterol mam w porządku. Chociaż ostatnimi czasy jaj konsumuję mniej, bo nie mam na nie ochoty

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:08   #1282
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Hm...kurak wychodowany wlasnoręcznie?
Wolowina?
Albo miecho raz w tygodniu?
1. no buagam Cię ja i kura
2. drogo
3. ja w sumie chętnie

Cytat:
widzę jak Rejcz własnoręcznie chowa kuraka
no dokładnie - wychowałam sie wśród kur - jedyne co pamiętam to smród niemożebny

zapołam ze Ty kury uwielbiasz - ja wręcz przeciwnie

Cytat:
no i mam doł
kurde odgoń doła - nie daj sie

Cytat:

Najpierw się zaprzyjaźni, a potem dojdzie do wniosku, że przyjaciół nie jada i tak sie skończy
nie zaprzyjaźnię się z żadną kurą

Cytat:

Widać
1 i 2 - no to luksik mogę bez obaw jeść drób - dzięki za wyjaśnienie - uwielbiam przejrzystość i konkrety

3. dlatemu przyznałam że się nei znam i miałąm chęć rozwiania wątpliwości coby nei siać herezji - juz wszystko jasne - dzięksy

Cytat:
o!
Cytat:

Cytat:

Trzeba mu skurczyć żołąd.A on gruby czy chudy jest?
sam se tera gotuje to mu nie skurcze - przecież mu jeśc nie zabronie
poza tym często jak jem jakeiś swoje brukselki i inne szpinaki to on szama jakieś fastfudziki

bo ja wiem - chudy juz nie jest ale 187 wzrostu i dobija kg do setki
nie jest gruby tylko taki masywny

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2012-12-15 o 15:10
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:11   #1283
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
tablety Apo-Napro

nałożyć ichtiol gruuubą warstwą (na skok nakładam całą tubkę) owinąć szczelnie ligniną/gazą, na to bandaż i do wyrka rano zmyć, znaczy jak najwięcej zetrzeć, bo wodą trudno się zmywa
i tak kilka nocy pod rząd
ładnie pachnie
1. Dzięki
2. Całą tubkę
Cytat:
czy nie zekciałby ktoś mnie adoptować na tydzień , dwa
Oć do mnie
Cytat:
no i ryczę na filmie/bajce o smoku
czy ja kiedyś dorosnę?
dorastaj, ja też ryczę , ostatnio popłakałam się na Master Szefie Junior jak moja faworytka wygrała
Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
I do znałam szoku, kiedy jakiś gość na środku ulicy wyleciał do mnie z tekstem "ładna jesteś".

Cytat:
ja byłam przelotem przedwczoraj...jedna pani przy kasie siedziala a druga przechadzała sie z manierą pani na włościach...jak weszłam spojrzała na mnie z miną ----> . nie odezwałą sie ani słowem..a w sklepie byłam sama i plątałam sie dobre kilkanascie minut....

jaos nieprzyjemne wrazenie odniosłam..
Ufff a już myślałam że ja jakaś matrona jestem i się czepiam.
Właściciele też są dziwni, jak się zapytałam Pani jak pachnie dany zapach tzn jakie ma nuty to mi powiedziała że na Ich stronie internetowej są nuty. Chyba zobaczyła moją minę to się zreflektowała i poszła do kompa poszukać tych nut. Trochę mi przeszkadza jak klient wie więcej o produkcie niż sprzedawca.
Tak się zachowują jakby było Im obojętne czy coś sprzedadzą czy nie
Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Druga
w tym tygodniu przyjechał gorset i torba. Śliczne są, ale teraz muszę opanować sznurowanie gorsetu
A, ku pamięci - kurier ma dziwną minę jak mu się otworzy w papilotach
pięknie, czy to na jakąś imprę? coś przegapiłam?
Cytat:
Powitac

Cytat:
przyroda nie znosi próżni, mamy nowego jelonka, z jednym rogiem , jednorożec jak malowany, znaczy muszę zrobić zapas marchwi i buraków
Foteczki
Cytat:
no i mam doł

Cytat:
No właśnie jak to zrobimy?nie wiem o której będzie otwierane zamówienie ale ja jadę do Mamy na obiad a potem na zakupy
Dasz radę czyhać?

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:11   #1284
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Wiedziałam tylko zapomniałam
Bylam dziś w YC ależ ta dziewczyna mało miła
wiedziałam, że o czymś zapomniałam
YC też miałam zwiedzić

Cytat:

doooobra, to
co jeszcze można używać do włosów aby było piekne gładkie i ślniące i piękne
ja obecnie jestem zachwycona olejkiem łopianowym na skórę i kokosem na końcówki, ale to robi dużo grubszych włosów uniesionych u nasady
poza tym piję bratek/skrzyp/pokrzywa biorę witaminki
a dziś się chyba będę hennować

Cytat:
o!
i temat na czasie....
a jak się nie jadło wcale buraka a sika się na czerwono to ma sie np złóg w nerce
diagnozować czy pić więcej piwa....

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Zmarzłam i przemokły mi buty
I do znałam szoku, kiedy jakiś gość na środku ulicy wyleciał do mnie z tekstem "ładna jesteś". Odwróciłam się na pięcie, co na szarej śniegowej brei wyszło mi prawie mimowolnie i uciekłam w pośpiechu, z ogłupieniem w oczach i ogólną dezorientacją.
mam podobną reakcję
a chuopa posądzam o wadę wzroku - że też mu się jeszcze chce tak słodzić...

Cytat:
Przy testach AB marzyłam, żeby mieć dłuższe ręce i móc trzymać je jeszcze dalej od nosa 0 mi się podobało, ale bez sensacji
1
2 mnie do '0' ewidentnie coś przyciąga, a podoba się prawie wszystkim w otoczeniu. jednej znajomej musiałam obiecać sampla

Cytat:
mnie kiedyś napadł pan z pytaniem: głęboka jesteś? , zbok znaczy
a może to było jak w tym kawale z zajączkiem, lisicą i patelnia

Cytat:
ale wiesz w karcie szkolnej pielęgniarka mi napisała: skłonność do nadwagi ( wtedy gdy to napisała wazyłam 58 kg przy wzroście 169 więc nie wiem
nie mam syndromu Redzi , nie poczebuję szpary jak wielki kanion pomiedzy udyma, ale mam sylwetkę gruszkowatą, no ale nie o tym chciałam
u mnie szkolne piguły widziały obniżone barki - raz prawy raz lewy
ale tylko zyskałam na tym, bo zajęcia z korektywy były swietne

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Druga
w tym tygodniu przyjechał gorset i torba. Śliczne są, ale teraz muszę opanować sznurowanie gorsetu
A, ku pamięci - kurier ma dziwną minę jak mu się otworzy w papilotach
pięknie wyglądasz

Cytat:
foty

Cytat:
no i mam doł

a ja przytyłam (ważę prawie 60)
no ale przez ostatni tydzień popuściliśmy sobie
chuop mi nawet placka na Guinnessie upiekł
niby wersja dla diabetyków, ale sosik do niego słodki był

w rozpaczy uderzyłam dziś rano do ulubionego ziołosklepu po coś na odchudzanie/oczyszczanie
nie znalazłam zrozumienia - pani mnie zmierzyła wzrokiem i powiedziała, że dla mnie nic nie ma, że niby rentgen w oku ma i przez płaszcz i gruby sweter dojrzała moje tószcze
a liczyłam na jakieś chińskie cuda typu 5kg w 2 dni
wyszłam z 4 opakowaniami wycofywanych ziołoproszków
wycofywanych bo pewnie nie działają
no to żrem te proszki, błonnik z lidla, piję wodę i pu-erha
Stary 2012-12-15, 15:15   #1285
dzika truskawa

Cytat:
to ja kcem z wami

mam upatrzone 5 zapachów wiec wiele zamieszania nie zrobie

bedzie jakis limit "mililitrów"??
100 wosków w paczce
To Cię przygarniemy Pisz co kcesz

Cytat:
Wierzę . Ale nigdzie nie masz gwarancji, że powazny redaktor posiada fachową wiedzę w temacie czy dokopał sie odpowiednich źródeł.. Jakbyś przeczytała w piśmie branżowym jakimś, napisane przez eksperta...no to owszem....
Jaj se nie musieli robić, wystarczy że nie wiedzą wszystkiego.
No własnie... Deadline goni i coś trzeba wysmażyć A jak ktoś raz pisze o kurach, raz o celebrytach, a raz o eletronicznych nowinkach to jakoś tak... hm...

Cytat:
Wiem,że mój organizm sam produkuje go dużo,ale jak nie dostarczę z jedzeniem,to ogólnie będzie tylko ten mój?

Myślę też,że na poziom dobrego cholesterolu ma jednak znaczenie co jem.
Mimo,że mam 250-270 chol. to dobrego mam 76,czyli wychodzi mi prawidłowy wskaznik procentowy.
Czytałam również opinię lekarza w necie,że nie jest aż tak ważny ogólny poziom a ilość tego dobrego. Wielu ludziom zbyt mocno obniżano ogólny poziom cholesterolu co skutkowało jeszcze większymi problemami zdrowotnymi. I tego się trzymam. Mam zbyt niemrawą ątróbkę,żeby jeszcze katować ją statynami.
Truskawko,jak myślisz,czy jak do końca naprawię wątrobę (od urodzenia katowano mnie lekami,nikt wtedy nie badał jak wpływają na wątrobę,o diecie oszczędzającej też nie było mowy),to jest szansa,że chol. też się ustabilizuje? Przecież to wątroba "produkuje" cholesterol

Mój kolega pediatra mówi,żebym wzięła na luz,bo wyniki wcale nie są takie złe
Dieta wpływa, ale w jakimś niedużym procencie, jak masz wyjściowo wysoki poziom to nie powinnaś go dodatkowo podnosić dieta, ale raczej też jakoś znacząco go nią nie zbijesz niestety. Stosunek "dobrego" do "złego" jest bardzo wazny Nie wiem, czy da się "do końca" naprawić wątrobe, poza tym cholesterol jest w dużym stopniu uwarunkowany genetycznie, ja wiem, że mam skłonność w rodzinie i musze uważać Ale też z natury mam odrzut od tłustego żarcia, może się jakoś wymigam

Stary 2012-12-15, 15:19   #1286
tricolor
Wtajemniczenie

Cytat:
ad1.

Ves, wyglądasz jak z innej epoki
Stary 2012-12-15, 15:28   #1287
kamena
ʞɐɯǝuɐ

a jeszcze co do cholesterolu, wątroby i wpływu diety i leków nań... jak brałam piguły anty i antydepresanty i żarłam mięcho tłuste w dużych ilościach, to cholesterol miałam a i owszę zawsze powyżej 200, 210, 240 nawet, ale taki wynik powodował dobry cholesterol... teraz ostatnio robiłam badanie po prawie 2 latach od odstawienia wszelkich leków i prawie niejedzenia mięsa czy smażonego i mam 158, a dobry spadł mi do 75... a było go zawsze duuuuużo więcej
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:32   #1288
dzika truskawa

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
No właśnie jak to zrobimy?nie wiem o której będzie otwierane zamówienie ale ja jadę do Mamy na obiad a potem na zakupy
Dasz radę czyhać?
Ja też nie wiem, trzeba dopytać w wątku to raz, a dwa proponuję, żebyśmy się wymieniły listami tego co chcemy (znaczy my już ustaliłyśmy ) i ta która będzie akurat przy kompie to klepnie, ja mam nadzieję, że mi się uda być

Stary 2012-12-15, 15:42   #1289
Betty83
Zakorzenienie

to ja jeszcze poproszę o kciuki, za 35 min kończy się licytacja fajnego lapka
Stary 2012-12-15, 15:43   #1290
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
to ja jeszcze poproszę o kciuki, za 35 min kończy się licytacja fajnego lapka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości