|
|
#1261 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Scent Bar XLVI
Cytat:
Wiekszość ludzi jeśli widziała kury to te "zwyczajne" i nic dziwnego, że im sie wydaje, że żeby urosła taka duża i tak szybko to trzeba jej posypać jakiegoś magicznego proszku
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1262 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Powitać kumo
![]() idę obejrzeć więc W. w reklamie, w końcu jedliśmy razem w Sphinksie
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
czeeee Zimowa
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam! No wiedziałam!!!
Jak tylko zobaczyłam to nabrałam podejrzeń i coraz baczniej przyglądałam się każdej kolejnej reklamie, potrzebowałam tylko potwierdzenia. Ha! W temacie jajeczno-kulinarnym - zjadłam zupę szczawiową z jajcami od kur własnych. |
|
|
|
#1265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1266 |
|
|
Nie opre się i dorzucę kilka przykładów, np. tym krowom też nie dawano hormonów, mają mutację skutkującą gigantycznym umięśnieniem, i tego pieska też nikt hormonami nie karmił, choć są też przedstawiciele tego gatunku, którzy wyglądają tak A jakby mnie ktoś ustawił przy czarnoskórym zawodniku NBA to zaden przybysz z kosmosu by nie uwierzył, że jesteśmy tego samego gatunku
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#1267 | |||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
o, jakie zgodne Cytat:
![]() taka prawda.... o
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||
|
|
|
#1268 |
|
|
W ogóle dieta ma niewielki wpływ na cholesterol
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
do włosów - odżywka i olej na godzinę, łagodny szampon, lekka odżywka na 1 min. i voila!
|
#1270 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
,a ty bedziesz zamawiac? moze bysmy wzieły wspólną wysyłke do kraka? ja bede brac max 5 sztuk Cytat:
oglądałam program dok na ten temat i artykuł w jakiejs gazecie... i ewidentnie było o hormonach
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś na tej samej zasadzie jak ekologia. Jak ktoś widzi/ slyszy hasło uprawa ekologiczna to jest pewny, że rośnie samo - jak chwast . No a to nie do końca tak jest Nawet w uprawach ekologicznych dopuszczone sa pewne środki ochrony ( nie wszystkie) i inna chemia, oczywiście ściśle określone przepisami i w odpowiedich minimalnych dawkach.
|
|
|
|
|
#1272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.Tak,ale mówią,że jaja mogą jeść ludzie zdrowi z prawidłowym chol. (podobno). Ilu lekarzy tyle opinii. 3.Z ilu rzeczy ja musiałam zrezygnować Jem produkty gotowane,warzywa, ryby morskie tłuste( prawie codziennie),pieczywo i makarony razowe,dużo otrębów owsianych , mało soli, zero wieprzowiny,mało drobiu bez skóry oczywiście.Grzeszę,jak chyba każdy,ale staram się trzymać diety tak w 80-90% ![]() Chciałabym uniknąć statyn.Mają bardzo dużo działań ubocznych,dlatego wybrałam mniejsze zło. Miałam problem z Alat-em.Na razie się ustabilizowało,ale ciągle łykam tabl,żeby znów nie skoczyło. itd. itp. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Młodemu łatwiej spalić słoninę ![]() Zgadza się,niestety... Ale poczemu Cytat:
Dzięki za te informacje A powiedz,czy ten zakaz obowiązuje u nas po przystąpieniu do UE czy zawsze tak było? Wiesz,daaawno temu dużo się żarło drobiu
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2012-12-15 o 14:18 |
||||||
|
|
|
#1273 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() i zauwazyłam ze cena sie zmienia w zaleznosci od kliknietego zapachu w "wiecej opcji"...ja nie wiem czy to jest wogole do ogarniecia wspolnozakupowo
|
|
|
#1274 | |||||
|
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję, ze się załapiemy ![]() Cytat:
Jakiś gryzipiórek, który musi wyrobić wierszówkę to nie jest dla mnie autorytet Jeśli to był program o kurzych fermach w Stanach to zdaje się, że tam hormony są dozwolone Co gorsza, nie badają stad kur w kierunku Salmonelli jak u nas, tylko po prostu po uboju dezynfekują tuszki chlorem Drobiu ze Stanów nie wzięłabym do ust. W ogóle zadnego jedzenia stamtąd, nie dziwię się tamtejszemu szałowi na żywność ekologiczną, organiczną i co tam jeszcze. Z tym, że to co u nas jest "normalne" to tam może robić za ekoCytat:
Cytat:
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2012-12-15 o 14:36 |
|||||
|
|
|
#1275 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale ja czytam tylko powazne gazety i oglądam powazne stacje ....chyba by se jaj nie robiły....mozliwe jednak ze to było "dawno" ale na pewno nie 20 lat temu...no i jesczze czemu ludzie wierząw to-bo im lekarze tak mówią-i zeby dzieciom w wieku "przed dojrzewania" nie dawac drobiu zeby im sie w hormonach nie pomieszało ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- tru- artykuł był pewnie w polityce bo w zumie innych nie czytam...ale kiedy to było trudno powiedziec. program był na jakims diskowerze i ofszeu mógł dotyczyc USA
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza żywność chemiczna to u nich ekologia. Nawet u naszych sąsiadow, na przyklad Niemcy. Nie wiem jak w kwesti zwierząt/ mięsa, ale przepisy dotyczące chemii i innych wspomagaczy w roślinach maja dużo bardziej liberalne niż u nas. |
|
|
|
|
#1277 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() mam upatrzone 5 zapachów wiec wiele zamieszania nie zrobie ![]() bedzie jakis limit "mililitrów"??
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2012-12-15 o 14:39 |
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaj se nie musieli robić, wystarczy że nie wiedzą wszystkiego. |
|
|
|
|
#1279 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
), tytule promowanej płyty i dacie koncertu nawet, mój znajomy dziennikarz radiowy do nich napisał w tej sprawie, nie tylko nie zamieścili sprostowania, ale nawet mu nie odpisali, dla mnie to nie jest poważna gazeta może być dokładnie to samo ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Ponoć tak,ponoć nie. Żaden lekarz nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi. A jaja pyszne som
Wiem,że mój organizm sam produkuje go dużo,ale jak nie dostarczę z jedzeniem,to ogólnie będzie tylko ten mój? Myślę też,że na poziom dobrego cholesterolu ma jednak znaczenie co jem. Mimo,że mam 250-270 chol. to dobrego mam 76,czyli wychodzi mi prawidłowy wskaznik procentowy. Czytałam również opinię lekarza w necie,że nie jest aż tak ważny ogólny poziom a ilość tego dobrego. Wielu ludziom zbyt mocno obniżano ogólny poziom cholesterolu co skutkowało jeszcze większymi problemami zdrowotnymi. I tego się trzymam. Mam zbyt niemrawą ątróbkę,żeby jeszcze katować ją statynami. Truskawko,jak myślisz,czy jak do końca naprawię wątrobę (od urodzenia katowano mnie lekami,nikt wtedy nie badał jak wpływają na wątrobę,o diecie oszczędzającej też nie było mowy),to jest szansa,że chol. też się ustabilizuje? Przecież to wątroba "produkuje" cholesterol ![]() Mój kolega pediatra mówi,żebym wzięła na luz,bo wyniki wcale nie są takie złe
|
|
|
|
#1281 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja nie jadam aż tak zdrowo, a cholesterol mam w porządku. Chociaż ostatnimi czasy jaj konsumuję mniej, bo nie mam na nie ochoty
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. drogo 3. ja w sumie chętnie ![]() zapołam ze Ty kury uwielbiasz - ja wręcz przeciwnie kurde odgoń doła - nie daj sie Cytat:
![]() Cytat:
3. dlatemu przyznałam że się nei znam i miałąm chęć rozwiania wątpliwości coby nei siać herezji - juz wszystko jasne - dzięksy Cytat:
sam se tera gotuje to mu nie skurcze - przecież mu jeśc nie zabronie poza tym często jak jem jakeiś swoje brukselki i inne szpinaki to on szama jakieś fastfudziki bo ja wiem - chudy juz nie jest ale 187 wzrostu i dobija kg do setki nie jest gruby tylko taki masywny
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-12-15 o 15:10 |
||||
|
|
|
#1283 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Całą tubkę ![]() Oć do mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właściciele też są dziwni, jak się zapytałam Pani jak pachnie dany zapach tzn jakie ma nuty to mi powiedziała że na Ich stronie internetowej są nuty. Chyba zobaczyła moją minę to się zreflektowała i poszła do kompa poszukać tych nut. Trochę mi przeszkadza jak klient wie więcej o produkcie niż sprzedawca. Tak się zachowują jakby było Im obojętne czy coś sprzedadzą czy nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dasz radę czyhać?
|
|
#1284 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
YC też miałam zwiedzić Cytat:
![]() poza tym piję bratek/skrzyp/pokrzywa biorę witaminki a dziś się chyba będę hennować Cytat:
Cytat:
a chuopa posądzam o wadę wzroku - że też mu się jeszcze chce tak słodzić... Cytat:
2 mnie do '0' ewidentnie coś przyciąga, a podoba się prawie wszystkim w otoczeniu. jednej znajomej musiałam obiecać sampla a może to było jak w tym kawale z zajączkiem, lisicą i patelnia ![]() Cytat:
ale tylko zyskałam na tym, bo zajęcia z korektywy były swietne Cytat:
Cytat:
![]() a ja przytyłam (ważę prawie 60) no ale przez ostatni tydzień popuściliśmy sobie chuop mi nawet placka na Guinnessie upiekł ![]() niby wersja dla diabetyków, ale sosik do niego słodki był ![]() w rozpaczy uderzyłam dziś rano do ulubionego ziołosklepu po coś na odchudzanie/oczyszczanie nie znalazłam zrozumienia - pani mnie zmierzyła wzrokiem i powiedziała, że dla mnie nic nie ma, że niby rentgen w oku ma i przez płaszcz i gruby sweter dojrzała moje tószcze a liczyłam na jakieś chińskie cuda typu 5kg w 2 dni wyszłam z 4 opakowaniami wycofywanych ziołoproszków wycofywanych bo pewnie nie działają ![]() no to żrem te proszki, błonnik z lidla, piję wodę i pu-erha
|
|
#1285 | |||
|
|
Cytat:
To Cię przygarniemy Pisz co kcesz Cytat:
A jak ktoś raz pisze o kurach, raz o celebrytach, a raz o eletronicznych nowinkach to jakoś tak... hm...Cytat:
Ale też z natury mam odrzut od tłustego żarcia, może się jakoś wymigam
|||
|
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ves, wyglądasz jak z innej epoki
|
|
|
#1287 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
a jeszcze co do cholesterolu, wątroby i wpływu diety i leków nań... jak brałam piguły anty i antydepresanty i żarłam mięcho tłuste w dużych ilościach, to cholesterol miałam a i owszę zawsze powyżej 200, 210, 240 nawet, ale taki wynik powodował dobry cholesterol... teraz ostatnio robiłam badanie po prawie 2 latach od odstawienia wszelkich leków i prawie niejedzenia mięsa czy smażonego i mam 158, a dobry spadł mi do 75... a było go zawsze duuuuużo więcej
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#1288 | |
|
|
Cytat:
) i ta która będzie akurat przy kompie to klepnie, ja mam nadzieję, że mi się uda być
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
to ja jeszcze poproszę o kciuki, za 35 min kończy się licytacja fajnego lapka
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

A jakby mnie ktoś ustawił przy czarnoskórym zawodniku NBA to zaden przybysz z kosmosu by nie uwierzył, że jesteśmy tego samego gatunku 

,

i w zasadzie jeden dochód?

odgoń doła - nie daj sie

A jak ktoś raz pisze o kurach, raz o celebrytach, a raz o eletronicznych nowinkach to jakoś tak... hm...