Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 16:59   #3901
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Kto wie, może już Ci się powoli organizm szykuje

Wpisać imię dziecka do kalendarza czy jeszcze nie ?
możesz wpisać Wojtek

jestem nieprzytomna, właśnie wstałam.. zrobiłam sobie 3 godzinną drzemkę...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:06   #3902
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
21 grudnia mam wizytę już się nie moge doczekać zeby zobaczyć znowu malucha Chciałabym już poznać płeć ale wątpie w to bo dopiero bedzie 15 tydzień i 5 dni.
Któraś tak wcześnie poznała płeć??
trzymam kciuki za wizytę
ja jestem w 21 tc i dalej nie wiem jaka płeć

happy za 18 tc.
Ja wcześniej źle sypiałam teraz w miarę ok.
Stary 2012-12-15, 17:12   #3903
candace1
Zakorzenienie

A ja zupełnie zapomniałam dziś 19 tydzień

Co do koleżanek na sali to szczerze mówiąc ja i tak wszędzie dziecko zabierałam ze sobą. A w jedynce jest łazienka więc nie problem wskoczyć szybko pod prysznic jak maluszek śpi
Ja nie wiem jak się będę czuła po porodzie a poprzednio czułam się na tyle dobrze, że po paru godz. już biegłam pod prysznic... Ale tym razem może być różnie i w razie czego chciałabym, zeby była możliwość, żeby ktoś mógł ze mną zostać.
Myślę bardziej o mamie/siostrze a nie o TŻcie bo on będzie się musiał zająć naszą córeczką

A co do samopoczucia po porodzie.
Jest masakra... Na 2gi dzień w szpitalu jak TŻ wracał do domu to mu wyłam, zeby mnie zabierał ze sobą bo już nie mogłam wytrzymać a opiekę miałam dość dobrą. Potem się okazało, że muszę zostać 7 dni bo mała ma żółtaczkę i to był dla mnie dramat.. Zresztą każdy z tego co widziałam ma tak samo.
Nie ma to jak w domu
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:35   #3904
vvgh
Wtajemniczenie

Dziewczyny, słuchacie jakieś muzyki poważnej w ciąży?
Stary 2012-12-15, 17:36   #3905
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Łeeeee ale się zryczałam na Chirurgach ;(

Can ale chyba dużo zależy tez od położnych jakie masz samopoczucie, bo jak się nad Tobą nikt nie wytrząsa, nie drze, a jest miły i tłumaczy to jakoś chyba łatwiej ?

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja nie, bo nie lubię, ale muzyki słucham dużo Trudno najwyżej mój mały nie będzie geniuszem...
Ale sporo tutaj słucha, więc coś Ci doradzą

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:38   #3906
Magiusa
Zakorzenienie

Cześć,
Wpadłam tylko na chwilkę sie przywitać bo nawet nie mam czasu sobie podczytać co tam u Was dziś ale mam nadzieje, że wszystko dobrze.

Tymczasem my dziś wypowiedzieliśmy wojnę pchłom , ale póki co dużo przed nami. Na początek pojechaliśmy chyba do 5 zoologicznych poszukać jakiegoś środku do domku, co by i cały dom na wszelki wypadek zabezpieczyć, a nie tylko koty ( te już są póki co na miesiąc zabezpieczone przez weta)i okazuje się, ze nigdzie nie mają ..dopiero w poniedziałek będzie w jednym sklepie, więc na razie nie zmieniamy pościeli ( zmienimy ją po popryskaniu środkiem i do prania) ale już ją trzepaliśmy, teraz się mrozi na dworze, a my z odkurzaczem wszystko odkurzając i myjąc płynami z octem. Na razie duzo przed nami i to pierwsze podejście, kolejne będzie z tym środkiem na odpchlenie....
A przy okazji wywalilśmy już z dwa koce ( stwierdziliśmy, że kupimy nowe, jedną pościel - mamy kilka- i kilka innych rzeczy)

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2012-12-15 o 17:40
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:42   #3907
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ja nie, bo nie lubię, ale muzyki słucham dużo Trudno najwyżej mój mały nie będzie geniuszem...
No właśnie też nie lubię, a TŻ często chciał mi włączać, ale jakoś trochę posłuchałam z nim i bardziej mnie to denerwowało niż uspakajało, więc chyba nie o taki efekt chodzi?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

A! Właśnie ! Miałam już dawno pytać i zapomniałam. Macie tatuaże? :P A raczej chodzi mi o to, czy zrobienie tatuażu w ciąży może szkodzić?
Stary 2012-12-15, 17:52   #3908
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się staram czasem, ale rzadko, bo nie lubię nawet mam dwie płytki "Klasyka dla smyka".

zaś mam taki paskudny brzuch dziś ... rano troszku pobolewał, ale teraz po południu to już mam tak jak z zeszłym tygodniu jak lataliśmy po lekarzach kłucia, bóle, ciągle mam wrażenie że jest taki twardy. wzięłam dwie nospy i leżę całe popołudnie. i ciągle go czuje, mniej lub bardziej :/ mam nadzieję, że jutro będzie ok, bo nie chcę męża samego na zakupy puszczać ... mam parę rzeczy do kupienia które sama chce wybrać.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:54   #3909
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć,
Wpadłam tylko na chwilkę sie przywitać bo nawet nie mam czasu sobie podczytać co tam u Was dziś ale mam nadzieje, że wszystko dobrze.

Tymczasem my dziś wypowiedzieliśmy wojnę pchłom , ale póki co dużo przed nami. Na początek pojechaliśmy chyba do 5 zoologicznych poszukać jakiegoś środku do domku, co by i cały dom na wszelki wypadek zabezpieczyć, a nie tylko koty ( te już są póki co na miesiąc zabezpieczone przez weta)i okazuje się, ze nigdzie nie mają ..dopiero w poniedziałek będzie w jednym sklepie, więc na razie nie zmieniamy pościeli ( zmienimy ją po popryskaniu środkiem i do prania) ale już ją trzepaliśmy, teraz się mrozi na dworze, a my z odkurzaczem wszystko odkurzając i myjąc płynami z octem. Na razie duzo przed nami i to pierwsze podejście, kolejne będzie z tym środkiem na odpchlenie....
A przy okazji wywalilśmy już z dwa koce ( stwierdziliśmy, że kupimy nowe, jedną pościel - mamy kilka- i kilka innych rzeczy)
Ale kocie pchły przezyją w innym środowisku niż skóra kota?!
Bo wiem, że któreś żyją tylko na danym zwierzęciu a później zdychają, tylko nie wiem czy kot czy pies?!
Cytat:
No właśnie też nie lubię, a TŻ często chciał mi włączać, ale jakoś trochę posłuchałam z nim i bardziej mnie to denerwowało niż uspakajało, więc chyba nie o taki efekt chodzi?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

A! Właśnie ! Miałam już dawno pytać i zapomniałam. Macie tatuaże? :P A raczej chodzi mi o to, czy zrobienie tatuażu w ciąży może szkodzić?
No mnie też bardziej wkurza niż relaksuje

W ciązy, podczas karmienia i 6 msc po karmieniu odradza się robienie tatuażu bo ilość krwi jest dużo większa i róznie to bywa.
Ale to wiem od chłopaka co ma u nas salon i który tatuuje mojego TŻ.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:58   #3910
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
czasami

vvgh z tego co wiem to nie można sobie robić tatuażu w ciąży
Stary 2012-12-15, 18:00   #3911
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

W ciązy, podczas karmienia i 6 msc po karmieniu odradza się robienie tatuażu bo ilość krwi jest dużo większa i róznie to bywa.
Ale to wiem od chłopaka co ma u nas salon i który tatuuje mojego TŻ.
No racja... Jak mi robili tatuaż to maluśko krwi było, ale teraz to faktycznie krwi jest więcej w organizmie.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Dzięki !

A ja sobie oglądam stare zdjęcia z TŻ i wspominam
Stary 2012-12-15, 18:22   #3912
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Zjadł ? Ale tak z bombkami i ze wszystkim ?
Bombki by może oszczędziła ale igły by zjadła
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u moich rodziców kot je tylko sztuczną, a odkąd mają żywą choinkę to kot nie jest nią zupełnie zainteresowany
a to moja przy sztucznej bawi się bombkami a żywą by na pewno skubała - miałam żywy stroik, to była masakra

Cytat:
Ja też nie przepadam

Cytat:

A może włącz sobie na mp3 i przykładaj słuchawki do brzuszka?

Myślę, że w ciąży może bardziej krwawić, bardziej boleć i szybciej możesz złapać infekcję...

--------

Wyspałam się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:30   #3913
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
strasznie drogo, ja z reguły w Warszawie płacę 6 - 9 zł za zupę..

ja już dawno go skończyłam, ale ten ostatnio odcinek mam ciągle w głowie i tą muzykę. Co sobie przypomnę to chce mi się ryczec..

a dzisiaj to mi się jakoś nie chce.. Wczoraj miałam stresujący dzień... Miałam prezentacje, ale dobrze mi poszlo, więc super. Potem wigilia firmowa - nażarłam sie i poszłam do domu, bo muzyka dudniła, że nic nie słyszałam co ludzie do mnie mówią, a samej też mi się drzec do nich nie chciało. zasnęłam przed 10. Obudziłam sie w srodku w nocy wyspana. Poszlam czytać ksiażke, potem znowu spać, a potem nad ranem znowu się obudziłam.. ehh chyba się przestawiam na jakiś niemowlęcy tryb funkcjonowania śpie po kilka godzin, wstaje, znowu spie..
Heheh przyzwyczajasz się do nocnego wstawania?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wy tu o pasztetach to ja wam innego smaka narobię
Na obiad zrobiłam placki ziemniaczane z gulaszem, coś jak po węgiersku
Zrobiłam pranie, ogarnęłam szafkę ze słodyczami, obiadek zrobiony i zjedzony więc teraz leniuszkuję przy TV a mężuś podwiesza sufit w pokoju.
Błagaaaaaam, wczoraj mówiłam mężowi,że zjadłabym takiego placka

Cytat:
Photoshop Ci ją naprostuje

Moja świecąca, troszkę rozmazane bo z komórki, nie będę sprzętu wyciągać na 1 zdjęcie, wybaczcie
Właśnie widzę, że ta komórka ma jakieś przekłamane kolory. Jak miałam SE770i to wychodziło idealnie, no ale zachciało się macanego ... ( a w tamtym wyświetlacz jakieś kreski zaczął nabywać)
Śliczna!!!

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Co do koleżanek na sali to szczerze mówiąc ja i tak wszędzie dziecko zabierałam ze sobą. A w jedynce jest łazienka więc nie problem wskoczyć szybko pod prysznic jak maluszek śpi
Ja nie wiem jak się będę czuła po porodzie a poprzednio czułam się na tyle dobrze, że po paru godz. już biegłam pod prysznic... Ale tym razem może być różnie i w razie czego chciałabym, zeby była możliwość, żeby ktoś mógł ze mną zostać.
Myślę bardziej o mamie/siostrze a nie o TŻcie bo on będzie się musiał zająć naszą córeczką

A co do samopoczucia po porodzie.
Jest masakra... Na 2gi dzień w szpitalu jak TŻ wracał do domu to mu wyłam, zeby mnie zabierał ze sobą bo już nie mogłam wytrzymać a opiekę miałam dość dobrą. Potem się okazało, że muszę zostać 7 dni bo mała ma żółtaczkę i to był dla mnie dramat.. Zresztą każdy z tego co widziałam ma tak samo.
Nie ma to jak w domu
za 19 tydzień

Cytat:
yyy nie słucham,ale chyba powinnam bo urodzę kolejnego adhad'owca jak moje chłopaki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:31   #3914
lonely_lady
Zakorzenienie

my jesteśmy u teściów, zjadłam dwudaniowy obiad i pękam.. dopiero dochodzę do siebie.. a tu zaraz będzie kolacja
Mam chwilkę więc spróbuję Was nadrobić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:44   #3915
ada32
Wtajemniczenie

hej hej

pokazuje sie tylko że jestem

piorę.. sprzatam.. i z małym sie bawię
i oczywiście podglądam co tam u Was słychac

aaa..co do wczorajszego problemu mojego
podziękować chciałam zainteresowanym
dziś jednak skontaktowałam się z moim lekarzem i kazał tylko smarować tym kremem co pisałyście(clortimazolum) ..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:47   #3916
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam 2 tatuaże w ciąży bym nie robiła, bo myślę, że możesz bardziej krwawić bo wyższe ciśnienie i więcej krwi no i groźba infekcji

ja muzykę klasyczną lubię, a od dzisiaj w rmf classic do 26 grudnia grają tylko świateczne kawałki, są cudowne szkoda, że pączek jeszcze nie słyszy
Stary 2012-12-15, 18:48   #3917
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Łeeeee ale się zryczałam na Chirurgach ;(
W czwartek ryczałam na 1 części tytanika. Nigdy nic mi nie było na tym filmie, jeszcze nawet w górę lodową nie uderzyli, ale to było takie romantyczne i wzruszające ...
Eh te hormony.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:55   #3918
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja też często wyłam na Chirurgach Na Gotowych też czasami

Stary 2012-12-15, 19:02   #3919
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Próbowałam nadrabiać, ale to jest raczej mission impossible... Działo się coś interesującego na wątku?
tutaj dwa dni nadrobić to jest mission impossible więc raczej nie próbuj. Coś tam się działo, jak co dzień - szybko znowu wpadniesz w nasz rytm

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki
Długo nic nie pisałam ale podczytuje tutaj wszystko
U nas w porządku, mamy już 14 tydzień. W poniedziałek zaczyna się 15 Na szczęscie już po I trymestrze i czuje się jakas spokojniejsza o dzidzię.
21 grudnia mam wizytę już się nie moge doczekać zeby zobaczyć znowu malucha Chciałabym już poznać płeć ale wątpie w to bo dopiero bedzie 15 tydzień i 5 dni.
Któraś tak wcześnie poznała płeć??

za drugi trymestr ja poznałam płeć na prenatalnych w 13 tygodniu, a 3 tygodnie później mój gin ją potwierdził

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzisiaj oddałam sukienkę do podłożenia więc temat ślubu prawie zamknięty, jeszcze tylko kwiaty
Ja dzisiaj byłam u pani kwiaciarki żeby zamówić bukiecik. W tygodniu mam jeszcze przyjść żeby omówić szczegóły..

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bylismy na rowerze wczoraj fajny film, bedziesz zadowolona.
my byliśmy na premierze

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Diabli, polecasz "Mój rower", tak? Też chcemy się z TŻtem wybrać
fajny film, byliśmy na premierze. Mój Tż nawet łezkę na koniec uronił
Momentami troszkę mnie nudził ten film, ale ogólnie fajny. Zaskakujące zakończenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja mam we wtorek połówkowe i też ciekawość mnie zżera
Mam przeczucie na chłopaka, zobaczymy.
Tż twierdzi, że córka
Ojjj muszę stwierdzić, że Tż czesto mają rację w tych sprawach. Ja myślałąm, że będzie córcia, a mój ciągle o synku mówił no i wykrakał

Cytat:
Choineczka sztuczna?

Ja zażyczyłam sobie prawdziwej ... pachnie na całe mieszkanie piernikami i świerkiem Mąż stwierdził, że zapach drzewka przypomina mocz naszego kota
u nas w domu zawsze była duuuża żywa choinka. Teraz z Tż mamy malutką sztuczną, ale Święta spędzamy u rodziców i u nich zawsze możemy popodziwiać żywe choineczki

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
już prawie masz półmetek

Cytat:
ja słucham- jak sobie przypomnę

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej hej

pokazuje sie tylko że jestem

piorę.. sprzatam.. i z małym sie bawię
i oczywiście podglądam co tam u Was słychac

aaa..co do wczorajszego problemu mojego
podziękować chciałam zainteresowanym
dziś jednak skontaktowałam się z moim lekarzem i kazał tylko smarować tym kremem co pisałyście(clortimazolum) ..
a dostałaś receptę na tę maść ? bo kiedys ona była dostępna bez recepty, ale teraz już chyba trzeba mieć..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja też często wyłam na Chirurgach Na Gotowych też czasami
hmm.. tak zachwalasz te Gotowe.. może zacznę oglądać
a w necie on line można je oglądać ?

Stary 2012-12-15, 19:02   #3920
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kocie pchły przezyją w innym środowisku niż skóra kota?!
Bo wiem, że któreś żyją tylko na danym zwierzęciu a później zdychają, tylko nie wiem czy kot czy pies?!

.
Żyja tylko na kocie, ale te dorosłe, a nie wiem ile larw złożyły w międzyczasie i czy tylko na nich czy może gdzieś w mieszkaniu...po prostu wolę wszystko wychuchać i mieć nadzieje, że dzięki temu ewentualne larwy też padną...bo te dorosłe to nie mam wątpliwości, bo koty mają naprawde bardzo dobry preparat na sobie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:03   #3921
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hmm.. tak zachwalasz te Gotowe.. może zacznę oglądać
a w necie on line można je oglądać ?
Tak, ja oglądam wszystko na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ - zalogowałam się i oglądam bez limitów Polecam

Stary 2012-12-15, 19:06   #3922
banka26
Zakorzenienie

Witam cytowałam, odpisałam i co wcisnelam cos i dupa nie ma nie nawidze tego ,,,,
za kolejen tygodnie
co do porodow i samopoczucia po nie wypowiadam sie zeby nie postraszyc was heheh
dzisiaj z rana zle sie czułam w sensie słabo mi było i w glowie mi sie kreciło masakra , ale juz lepiej

byłam w h&m sa przecenione rzeczy spodnie ale jakos nie trafiłam z rozmiarem i jutro do drugiego sklepu pojade i sa po 40 zł i po 75 zł
i ciazaowe tuniki 40-60zł
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:10   #3923
karolina2121
siedzę i myślę

Wstawiam zdjęcie mojego cudaka... krzywego
Jako podstawka służy zapasowa kuweta

-------------

Teraz widzę, że te 2 słomiane ozdoby na samym dole dziwnie wyglądają....
Tak to jest jak siostrzenice TŻa pomagają ubierać choinkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (120,3 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-12-15 o 19:12
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:12   #3924
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tak, ja oglądam wszystko na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ - zalogowałam się i oglądam bez limitów Polecam
ooo, dzięki za info po weekendzie spróbuję

Stary 2012-12-15, 19:12   #3925
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
W czwartek ryczałam na 1 części tytanika. Nigdy nic mi nie było na tym filmie, jeszcze nawet w górę lodową nie uderzyli, ale to było takie romantyczne i wzruszające ...
Eh te hormony.
ojj hormony ... ja siedzę teraz sama wieczorem bo mąż pojechał się spotkać ze znajomymi na zlocie samochodowym (na chwilkę bo w Kato), włączyłam sobie światełka na choince, zapaliłam większość świeczek (jesteśmy świeczkowymi maniakami ), a że zrobiliśmy już wystrój świąteczny a ja zgasiłam światło do filmu to zrobiło się tak pięknie że leżałam i się prawie popłakałam że jest tak cudownie
babcia pukała, ale udałam że mnie nie ma żeby nie psuć sobie tego nastroju

btw mój mąż mi zaś podniósł ciśnienie dziś ... jakoś gadaliśmy, i wyszło, że ma odłożone lewe 4 tyś i kupuje za to felgi pomijając fakt, że to 4 moje wypłaty, to może jestem dziwna i nie rozumiem męskiego hobby, ale dla mnie kupowanie felg za taką kasę to jakaś abstrakcja .... tzn rozumiem że to dla niego ważne, że kasa na dom jest, odrobina oszczędności też, i że to jedno z ostatnich szaleństw, ale ja jestem raczej z gatunku osób które chomikują wszystko na czarną godzinę ... ale byłam dzielna, nie zrobiłam mu awantury, tylko kazałam zapłacić za jutrzejsze całe zakupy bo chciałam wydać moją resztkę na nie i stwierdziłam że jak jest tak bogaty to ma mi buty kupić, bo moje strasznie niewygodne są i męczę się z zapięciem ich a z brzuchem to już w ogóle nie dam rady
no i ma szczęście, bo kupił mi rogala, wieżę do domu i choinkę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:16   #3926
lonely_lady
Zakorzenienie

Aaaa pochwalę się Wam jeszcze, że dzisiaj na pierwsze danie obiadku była zupka szczawiowa z jajeczkiem aleeee była pyyyszna. Teściowa zamroziła szczaw latem i zrobiła nam dziś zupkę. Ale przyznam, że uwielbiam wszystkie jej zupy

Stary 2012-12-15, 19:17   #3927
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

ja mam, ale w ciąży bym się nie odważyła.
A co Ci chodzi po głowie ?
Stary 2012-12-15, 19:18   #3928
xal
Zakorzenienie

Karolina faktycznie, upiłaś to drzewko troszkę
Ale fajne, takie prawdziwe ... może rodzice będa mieć żywą w tym roku.

Vil to Ty chomikujesz tak ja ja, natomiast nasze drugie połówki chyba myślą podobnie. Powiedziałam dzisiaj mojemu, że dostałam nagrodę w pracy, a ten powiedział "to idź i sobie coś za to kup" no ja nie rozumiem, zamiast oszczędzić, bo dziecko i wydatki ...
Powiedział, że dziecko planowane i nie jest wpadką i wiedzieliśmy, że będzie kosztować, wiec nas stac, bo inaczej nie zdecydowalibyśmy się.
Ja wiem, że ta nagroda to niedużo, ale zawsze jakaś wanienka, ubranka czy coś.
Na auto nie wydaje, chyba, że na naprawy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:21   #3929
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam zdjęcie mojego cudaka... krzywego
Jako podstawka służy zapasowa kuweta

-------------

Teraz widzę, że te 2 słomiane ozdoby na samym dole dziwnie wyglądają....
Tak to jest jak siostrzenice TŻa pomagają ubierać choinkę
tez sliczna
Cytat:
Aaaa pochwalę się Wam jeszcze, że dzisiaj na pierwsze danie obiadku była zupka szczawiowa z jajeczkiem aleeee była pyyyszna. Teściowa zamroziła szczaw latem i zrobiła nam dziś zupkę. Ale przyznam, że uwielbiam wszystkie jej zupy
mniaammm pierw szpinak teraz szczaw wszystko co nie moge ale co uwielbiam , moje kubki smakowe poruszone
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:21   #3930
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kocham zupy mojej babci zjadłabym szczawiową z jajkiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości