|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() jestem nieprzytomna, właśnie wstałam.. zrobiłam sobie 3 godzinną drzemkę... |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
ja jestem w 21 tc i dalej nie wiem jaka płeć ![]() happy za 18 tc.Ja wcześniej źle sypiałam teraz w miarę ok. |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zupełnie zapomniałam dziś 19 tydzień
Co do koleżanek na sali to szczerze mówiąc ja i tak wszędzie dziecko zabierałam ze sobą. A w jedynce jest łazienka więc nie problem wskoczyć szybko pod prysznic jak maluszek śpi ![]() Ja nie wiem jak się będę czuła po porodzie a poprzednio czułam się na tyle dobrze, że po paru godz. już biegłam pod prysznic... Ale tym razem może być różnie i w razie czego chciałabym, zeby była możliwość, żeby ktoś mógł ze mną zostać. Myślę bardziej o mamie/siostrze a nie o TŻcie bo on będzie się musiał zająć naszą córeczką ![]() A co do samopoczucia po porodzie. Jest masakra... Na 2gi dzień w szpitalu jak TŻ wracał do domu to mu wyłam, zeby mnie zabierał ze sobą bo już nie mogłam wytrzymać a opiekę miałam dość dobrą. Potem się okazało, że muszę zostać 7 dni bo mała ma żółtaczkę i to był dla mnie dramat.. Zresztą każdy z tego co widziałam ma tak samo.Nie ma to jak w domu
|
|
#3904 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, słuchacie jakieś muzyki poważnej w ciąży?
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Łeeeee ale się zryczałam na Chirurgach ;(
Can ale chyba dużo zależy tez od położnych jakie masz samopoczucie, bo jak się nad Tobą nikt nie wytrząsa, nie drze, a jest miły i tłumaczy to jakoś chyba łatwiej ? ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Ja nie, bo nie lubię, ale muzyki słucham dużo Trudno najwyżej mój mały nie będzie geniuszem...Ale sporo tutaj słucha, więc coś Ci doradzą
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Wpadłam tylko na chwilkę sie przywitać bo nawet nie mam czasu sobie podczytać co tam u Was dziś ale mam nadzieje, że wszystko dobrze.Tymczasem my dziś wypowiedzieliśmy wojnę pchłom , ale póki co dużo przed nami. Na początek pojechaliśmy chyba do 5 zoologicznych poszukać jakiegoś środku do domku, co by i cały dom na wszelki wypadek zabezpieczyć, a nie tylko koty ( te już są póki co na miesiąc zabezpieczone przez weta)i okazuje się, ze nigdzie nie mają ..dopiero w poniedziałek będzie w jednym sklepie, więc na razie nie zmieniamy pościeli ( zmienimy ją po popryskaniu środkiem i do prania) ale już ją trzepaliśmy, teraz się mrozi na dworze, a my z odkurzaczem wszystko odkurzając i myjąc płynami z octem. Na razie duzo przed nami i to pierwsze podejście, kolejne będzie z tym środkiem na odpchlenie....A przy okazji wywalilśmy już z dwa koce ( stwierdziliśmy, że kupimy nowe, jedną pościel - mamy kilka- i kilka innych rzeczy)
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2012-12-15 o 17:40 |
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- A! Właśnie ! Miałam już dawno pytać i zapomniałam. Macie tatuaże? :P A raczej chodzi mi o to, czy zrobienie tatuażu w ciąży może szkodzić?
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się staram czasem, ale rzadko, bo nie lubię
zaś mam taki paskudny brzuch dziś ... rano troszku pobolewał, ale teraz po południu to już mam tak jak z zeszłym tygodniu jak lataliśmy po lekarzach kłucia, bóle, ciągle mam wrażenie że jest taki twardy. wzięłam dwie nospy i leżę całe popołudnie. i ciągle go czuje, mniej lub bardziej :/ mam nadzieję, że jutro będzie ok, bo nie chcę męża samego na zakupy puszczać ... mam parę rzeczy do kupienia które sama chce wybrać.
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiem, że któreś żyją tylko na danym zwierzęciu a później zdychają, tylko nie wiem czy kot czy pies?! Cytat:
![]() W ciązy, podczas karmienia i 6 msc po karmieniu odradza się robienie tatuażu bo ilość krwi jest dużo większa i róznie to bywa. Ale to wiem od chłopaka co ma u nas salon i który tatuuje mojego TŻ.
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
czasami
![]() vvgh z tego co wiem to nie można sobie robić tatuażu w ciąży |
|
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Dzięki ! A ja sobie oglądam stare zdjęcia z TŻ i wspominam
|
|
#3912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bombki by może oszczędziła
ale igły by zjadła Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że w ciąży może bardziej krwawić, bardziej boleć i szybciej możesz złapać infekcję... -------- Wyspałam się |
|||
|
|
|
#3913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 19 tydzieńyyy nie słucham,ale chyba powinnam bo urodzę kolejnego adhad'owca jak moje chłopaki
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mam chwilkę więc spróbuję Was nadrobić
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
pokazuje sie tylko że jestem ![]() piorę.. sprzatam.. i z małym sie bawię i oczywiście podglądam co tam u Was słychac ![]() aaa..co do wczorajszego problemu mojego podziękować chciałam zainteresowanym ![]() dziś jednak skontaktowałam się z moim lekarzem i kazał tylko smarować tym kremem co pisałyście(clortimazolum) .. |
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciąży bym nie robiła, bo myślę, że możesz bardziej krwawić bo wyższe ciśnienie i więcej krwi no i groźba infekcji![]() ja muzykę klasyczną lubię, a od dzisiaj w rmf classic do 26 grudnia grają tylko świateczne kawałki, są cudowne
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek ryczałam na 1 części tytanika. Nigdy nic mi nie było na tym filmie, jeszcze nawet w górę lodową nie uderzyli, ale to było takie romantyczne i wzruszające ...
Eh te hormony.
|
#3919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc raczej nie próbuj. Coś tam się działo, jak co dzień - szybko znowu wpadniesz w nasz rytm ![]() Cytat:
za drugi trymestr ja poznałam płeć na prenatalnych w 13 tygodniu, a 3 tygodnie później mój gin ją potwierdził ![]() Cytat:
my byliśmy na premierze ![]() fajny film, byliśmy na premierze. Mój Tż nawet łezkę na koniec uronił ![]() Momentami troszkę mnie nudził ten film, ale ogólnie fajny. Zaskakujące zakończenie Cytat:
![]() Cytat:
już prawie masz półmetek ![]() ja słucham- jak sobie przypomnę ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
hmm.. tak zachwalasz te Gotowe.. może zacznę oglądać ![]() a w necie on line można je oglądać ? |
||||||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Żyja tylko na kocie, ale te dorosłe, a nie wiem ile larw złożyły w międzyczasie i czy tylko na nich czy może gdzieś w mieszkaniu...po prostu wolę wszystko wychuchać i mieć nadzieje, że dzięki temu ewentualne larwy też padną...bo te dorosłe to nie mam wątpliwości, bo koty mają naprawde bardzo dobry preparat na sobie
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
cytowałam, odpisałam i co wcisnelam cos i dupa nie ma nie nawidze tego ,,,, za kolejen tyg odnieco do porodow i samopoczucia po nie wypowiadam sie zeby nie postraszyc was heheh dzisiaj z rana zle sie czułam w sensie słabo mi było i w glowie mi sie kreciło masakra , ale juz lepiej byłam w h&m sa przecenione rzeczy spodnie ale jakos nie trafiłam z rozmiarem i jutro do drugiego sklepu pojade i sa po 40 zł i po 75 zł i ciazaowe tuniki 40-60zł
|
#3923 |
|
siedzę i myślę
|
Wstawiam zdjęcie mojego cudaka... krzywego
![]() Jako podstawka służy zapasowa kuweta ------------- Teraz widzę, że te 2 słomiane ozdoby na samym dole dziwnie wyglądają.... Tak to jest jak siostrzenice TŻa pomagają ubierać choinkę
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-15 o 19:12 |
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po weekendzie spróbuję
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), a że zrobiliśmy już wystrój świąteczny a ja zgasiłam światło do filmu to zrobiło się tak pięknie że leżałam i się prawie popłakałam że jest tak cudownie ![]() babcia pukała, ale udałam że mnie nie ma żeby nie psuć sobie tego nastroju btw mój mąż mi zaś podniósł ciśnienie dziś ... jakoś gadaliśmy, i wyszło, że ma odłożone lewe 4 tyś i kupuje za to felgi pomijając fakt, że to 4 moje wypłaty, to może jestem dziwna i nie rozumiem męskiego hobby, ale dla mnie kupowanie felg za taką kasę to jakaś abstrakcja .... tzn rozumiem że to dla niego ważne, że kasa na dom jest, odrobina oszczędności też, i że to jedno z ostatnich szaleństw, ale ja jestem raczej z gatunku osób które chomikują wszystko na czarną godzinę ... ale byłam dzielna, nie zrobiłam mu awantury, tylko kazałam zapłacić za jutrzejsze całe zakupy bo chciałam wydać moją resztkę na nie i stwierdziłam że jak jest tak bogaty to ma mi buty kupić, bo moje strasznie niewygodne są i męczę się z zapięciem ich a z brzuchem to już w ogóle nie dam rady no i ma szczęście, bo kupił mi rogala, wieżę do domu i choinkę
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa pochwalę się Wam jeszcze, że dzisiaj na pierwsze danie obiadku była zupka szczawiowa z jajeczkiem
aleeee była pyyyszna. Teściowa zamroziła szczaw latem i zrobiła nam dziś zupkę. Ale przyznam, że uwielbiam wszystkie jej zupy |
|
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co Ci chodzi po głowie ?
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina faktycznie, upiłaś to drzewko troszkę
![]() Ale fajne, takie prawdziwe ... może rodzice będa mieć żywą w tym roku. Vil to Ty chomikujesz tak ja ja, natomiast nasze drugie połówki chyba myślą podobnie. Powiedziałam dzisiaj mojemu, że dostałam nagrodę w pracy, a ten powiedział "to idź i sobie coś za to kup" no ja nie rozumiem, zamiast oszczędzić, bo dziecko i wydatki ...Powiedział, że dziecko planowane i nie jest wpadką i wiedzieliśmy, że będzie kosztować, wiec nas stac, bo inaczej nie zdecydowalibyśmy się. Ja wiem, że ta nagroda to niedużo, ale zawsze jakaś wanienka, ubranka czy coś. Na auto nie wydaje, chyba, że na naprawy
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mniaammm pierw szpinak teraz szczaw wszystko co nie moge ale co uwielbiam , moje kubki smakowe poruszone
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

za 18 tc.
Na 2gi dzień w szpitalu jak TŻ wracał do domu to mu wyłam, zeby mnie zabierał ze sobą bo już nie mogłam wytrzymać a opiekę miałam dość dobrą. Potem się okazało, że muszę zostać 7 dni bo mała ma żółtaczkę i to był dla mnie dramat.. Zresztą każdy z tego co widziałam ma tak samo.
ale mam nadzieje, że wszystko dobrze.
..dopiero w poniedziałek będzie w jednym sklepie, więc na razie nie zmieniamy pościeli ( zmienimy ją po popryskaniu środkiem i do prania) ale już ją trzepaliśmy, teraz się mrozi na dworze, a my z odkurzaczem wszystko odkurzając i myjąc płynami z octem. Na razie duzo przed nami i to pierwsze podejście, kolejne będzie z tym środkiem na odpchlenie....
07.07.2012 

Ale tak z bombkami i ze wszystkim ? 

aleeee była pyyyszna. Teściowa zamroziła szczaw latem i zrobiła nam dziś zupkę. Ale przyznam, że uwielbiam wszystkie jej zupy 
no ja nie rozumiem, zamiast oszczędzić, bo dziecko i wydatki ...