|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
A mój niunio kończy dziś 2 miesiące
![]() Foto z tej okazji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Przejmuję się tym że mnie nie stać na wymianę całej "dolnej" garderoby ![]() I się nie sugeruję. Zabezpieczamy się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
iwa u nas tez juz ponad rok od ostatniej @ minął. to chyba nie od karmienia piersia zalezy, bo moja po cycu zjadą 120 mm hehe. a okresu ani widu,ani slychu mimo, że brzuch mnie już miesiąc pobolewa. hmmm...mam nadzieje, że w ciąży noe jestem xD to mozliwe bybylo mimo braku okresu? zabezpieczamy sie cały czas w dodatku :/
#2824 |
Zakorzenienie
|
Pokaze Wam moj bolący paznokiec. kopnijcie mnie w tyłek zebym poszla w przyszlym tygodniu zrobic z tym porządek! Tak sie boje znowu bólu,bo wbijanie znieczulenia boli masakrycznie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Wtajemniczenie
|
z tym jedzeniem to ja sie dowiedzialam w poradni ze najlepiej jak dziecko przez 6 miesiecy hje tylko piers a potem wprowadzac ALE najczesciej zaleca sie aby w 5 miesiacu dodawac gluten do jedzenia i podawac pierwsze warzywka i owoce tzm marchewke, dynie i cos tam nie pamietam aa ziemniaka!!! i jab;łuszko no i ten gluten to np do marchewki np pół łyzeczki kaszki glutenowej albo manny zwykłej na wodzie ugotowanej lub do mleczka mamy. no.. i ze jak dzieco sie nie najada mlekiem mamy to juz gluten mozna zaczac dodawac w połowie 4 miesiaca... ja bede dawała od skonczonego 4 i mysle ze bedzie dxobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
Zielona wspólczuje, mnie sie też coś działo bo ropiało, bolało i bylo czerwone. Przypuszczałam że paznokieć mi sie wrzyna ale odpukać jak narazie przeszło.
U Ciebie to wygląda nieciekawie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z teściową to dobre ![]() ![]() ![]() ja bym się bała zostawić dziecko z taką babcią ![]() Cytat:
pytałam o to lekarza i stwierdził, że przedłużający się cieżki poród może być tego przyczyną. u nas z dnia na dzień jest coraz lepiej, zauważyłam że jeśli mam zły dzień, jestem nerwowa to i Lena bardzo to przeżywa, płacze, krzyczy, jakby atak kolki przechodziła. dlatego staram się opanować nerwy, by i jej oszczędzić stresu. jak to mówią tylko spokój może nas uratować ![]() dziewczyny, w poniedziałek minie 2 tygodnie od szczepienia i Lena nadal ma zgrubienie w miejscu kłucia. nie jest już czerwone, obrzmiałe, znacznie się zmniejszyło ale jeszcze nie znikło całkowicie. mam gnać do pediatry czy poczekać jeszcze trochę? Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-12-15 o 19:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kobieto masakra !! Pędź natychmiast do lekarza z tym. Na pewno boli jak cholera. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-15 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Zielona fuuuu, nie wrzucaj takich fot
![]() I wez idz do lekarza jak najszybciej! Jak Ci sie wda jakies zakazenie czy cos, to moze byc masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Wtajemniczenie
|
natusiowi zgrubienie zeszło po ponad 3 tygodniach z rączki po szczepieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dziś byłam w szkole i jutro też mnie to czeka ...
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Śliczności. Najlepszego dla Niunia
![]() Zielona matko do lekarza idź jak najszybciej. Musi okropnie boleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Rozeznanie
|
Nie mogłam się powstrzymać dzisiaj i kupiłam Maksowi skarpetki do ćwiczenia łapania stópek
![]() Biedronki akurat na teraz a zeberki troszkę większe akurat jak odkryje, że ma nóżki hihi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle, karmicie dzieci w miejscach publicznych piersią? mnie się zdarzyło kilka razy np. w kawiarni (w kąciku, z pieluchą idt) i nie czułam się jakby robiła coś nie tak. Dziś koleżanka ze studiów, zaraz po tym jak zapytała się o moje samopoczucie ("a jak się miewa młoda mama?" wrrr do szału mnie doprowadzają te pytania) uraczyła mnie opowieścią jak zobaczyła w galerii matkę która karmiła dziecko piersią, obrzydziło ją to i uciekła. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Wtajemniczenie
|
słodziachne
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- ja karmiłam duzo razy w parku w lesie nawet pod cmentarzem na stojaco we wszystkich swietych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, dobrej nocki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Wtajemniczenie
|
a i ja przytyłam 22 kg w ciązy i juz schudłam 27
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pięknego ma Melcia chłopaka ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Rozeznanie
|
Ubrałam choinkę
![]() ![]() Ale śliczna jest, pochwale się jak zrobie zdjęcia, bo dziś już padnięta jestem ![]() Lewek śliczny ten Twój synunio Cytat:
Ja co prawda mniej waże niż jak zaszłam w ciąże, ale w spodnie też ledo wchodze, ciasne są jeszcze w biodrach i podejrzewam, że już na zawsze takie zostaną ![]() Zielona co to jest???
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy 3 smoki, dawałam jej na przemian aż złapała i ssała z aventa ale dzisiaj dałam jej lovi i już nie odda go ... z TT masakra jakaś nie podpasował jej http://allegro.pl/smoczek-smoczki-lo...827632641.html coś takiego dokładnie jej pod pasowało .. ale troche się namęczyłam by tego kciuka wyjęła a smoka złapała .. ale jak jej wypadnie a ma chęć to i kciuka wsadzi jednak o wiele mniej tego już jest ... bo wcześniej masakra była .... zielona masakra blee idź do lekarza ... yhh niefajne to zdjęcie ... Lewek ![]() ![]() ![]() Jak Jasiu - Asiu, hop hop .... a dla Was moje pierniczki do herbatki ![]()
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
Oj u mnie też 6 kg na plusie zostało i ani drgnie! A jestem na diecie przecież... Brzuszek nie do końca mi zszedł jeszcze, może to on... No i mleczne cyce pewnie swoje ważą
![]() Biodra to samo - są wyraźnie szersze, a na nich akurat tłuszczu nie mam, kości wystają jak wystawały. Ja karmiłam raz w parku, ale tak to się nie wstydzę. "Niech się wstydzi ten kto widzi", mój cycek przez karmienie stał się obiektem aseksualnym moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Zielona fuuuj jak mozna robić takie fotki i wrzucać na forum..
Co do wAgi mi zostało jeszcze 6 kilo do wagi sprzed a do takiej go chce 20 ![]() Pompudniu był lekarz i stwierdził Ze jedt juz znaczna poprawa od rana. Ale jest po tych lekach tak pobudzić y ze masakra spac nie chce wogole. Teraz maz go nosi ale zaraz moja kolej. Ale idziemy mu dobremu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Asiu to dobre wieści są .... oby tak dalej !!!
A napisz mi Jasiu kaszelek miał czy jak się zaczęło mu to objawiać? Doczytałam chyba gdzieś że od Zuzi załapał?? tak ?
#2845 |
Zakorzenienie
|
Karmiłam w przychodni na korytarzu jak czekaliśmy w kolejce na usg bioderek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Konczi on w Pon miał taki mokry kaszel. Poszłam z nim do pediatry osluchowo był czysty ale jak cos zapisał mu antybiotyk który notabene na następny dzien munpodalam a w środę wykadowalismy w szpitalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uhum czyli bardzo szybko się rozwinęło .. a kaszlał często czy pokaszliwał tylko ??? teraz przez tę pogodę zwariować można wrrrrrrr
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zadomowienie
|
konczi: ale cuda! smakowicie wygladaja.
fajnie ze za tydzien swieta ale co mi tam po nich jak i tak nic nie bede mogla zjesc. bo ani bigosu ani kapustki. a nie wiem co tesciowa gotuje na obiad bo u mnie w domku to zawsze byl barsz czerwony a wiem ze tez sa grzybowe. tylko salatka mi zostanie warzywna bo ja nie rybna jestem. a z ciast to tylko drozdzowe jem i biszkopt. eh... widze ze w wiekszosci wam po 6 kg pozostawalo. ja mam w sumie 7 ale brzuch mam spory. kupilam sobie hulahop ale nie krece. ![]() a teraz na swieta to czeka mnie porownanie z bratowa ktora ma 3 dzieci i rozmiar 34 albo 32. jest mega chudziutka.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.