![]() |
#211 |
Miss Pudernica
|
Dot.: Kindle- kupic?
Hej, przymierzam się do zakupu Kindle classic i mam pytanie co do płatności na stronie amozon, czy mogę płacić tam normalną kartą czy muszę mieć paypala czy jak?
![]() Czy lepiej zamówić z allegro i nie bawić się w amazon?
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
ja również przymierzam się do zakupy kindla, ale zastanawia mnie kwestia czy nie taniej byłoby sprowadzić go na zasadzie, ktoś wraca ze Stanów czy Anglii i przywozi...
patrzę te ceny na ichniejszej stronie i ceny są strasznie rozbieżne, bo 69$ (z reklamami) i 89$ (bez reklam) oraz 69£ faktycznie ceny za granicą tak się przedstawiają? orientuje się ktoś? ![]()
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się nie udało zapłacić visą, nie wiem czemu, ale czytałam w różnych miejscach, że mogę z tym być problemy. ogólnie jeśli masz taką możliwość, to masterdcard/maestro działa lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Zamierzam się posiłkować przy zakupie instrukcją ze swiataczytnikow.pl, zobaczymy jak mi pójdzie.
![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
tak, z przodu jest numer karty, a z tyłu, na tym pasku do podpisu, kod zabezpieczający.
tylko upewnij się czy na pewno masz dostęp do płatności internetowych kartą i czy przypadkiem nie masz jakichś limitów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
BAN stały
|
Cytat:
<laik zbierający na wersję z klawiaturą> ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Po zarejestrowani możesz kupować w Amazonie i książki zasysane są z Hameryki prosto na Twój czytnik!
![]() Poza tym: możesz ileś tam tytułów przetrzymywać w chmurze, połączenie z kontem Amazon aktualizuje też software jeśli jest taka potrzeba; i wygaszacze. ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() Nie żałuję! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A teraz uświadomcie człeka co słabo zna angielski a chce ten biały z klawiaturą, czym one się różnią, że taka różnica w cenie?: http://www.amazon.com/Kindle-Wireles...584811&sr=1-40 http://www.amazon.com/Kindle-Keyboar...584768&sr=1-11 Na allegro widziałam trochę tych z pierwszego linku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Jak ja mam zarejestrowac kindle na stronie amazon (tylko taka opcja wchodzi w grę)? to jest zrzut ekranu, mam tam konto jako nowy użytkownik z niezarejestrowanym kundlem i wg internetowych poradników powinnam mieć gdzieś z boku zakładkę "register your kindle" (gdzieś koło "manage your devices"). No ale nie mam
![]()
![]() |
#220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.amazon.com/gp/help/custom...=200505460#reg ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() Sama mam Kindle Keyboard i bardzo sobie chwalę - uważam, że dotykowy ekran w czytniku to trochę nieporozumienie, a od Kindle Classic (późniejszego modelu) różni go na plus fakt, że posiada klawiaturę, a więc nawigacja i tworzenie notatek jest dużo przyjemniejsze. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Melanchton- fajno, ale ja dalej nie znajduję tam odpowiedzi jak zarejestrować kindla na stronie amazon, czyli nie korzystając z kindla i z wi-fi na nim.
edit- już wiem, tej opcji o prostu już nie ma.... co mi maksymalnie komplikuje sprawę
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-12-15 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały sens rejestrowania go polega (chyba) na tym, żeby móc przesyłać na niego rzeczy z Amazona i przeglądać to, co jest na nim, przez konto w Amazon, a tego nie da się robić bez połączenia z urządzeniem....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dla mnie nie, nie będę z tego korzystać tak czy siak, jak i teraz nie korzystam Ale oddam siostrze kindla na chwilę, i chcę, żeby ona miała te opcje, bo dla niej są ważne. No i nie mówiąc o najważniejszym osobiście dla mnie powodzie na przyszłość (odpukać)- czytam sobie, że bez rejestracji, nie ma gwarancji. A taka opcja rejestracji bezkundlowej była, ale się zmyła
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-12-15 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
te za 80$ są uzywane, drugi link to nowy kindle i kosztuje on 159 ( amazon nie wysyła kindli z reklamami za granicę)
![]() |
#226 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny gdzie kupić (szybko) Kindla w sensownej cenie? Wykupiono mi wszystkie na jednej aukcji, a chciałam kupić pod choinkę! Może Wy zarekomendujecie jakiegoś sprzedawcę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Jak top jest z konfiguracja wi-fi jesli chodzi o Neostrade? Sa problemy?Czy wystarczy haslo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#230 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
no własnie Kindle. W tesco były za 470, a bodajże w Leclerc po 400. Ja dałam z cłem 420zł
![]() |
#232 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
wiedziałam, że jak kupie, to zaraz będzie gdzieś taniej. Zawsze tak jest.
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- były zwykłe bez klawiatury, ale wg mnie lepiej brać dotykowy lub z klawiaturą. Korzystanie z neta jest katorgą.
![]() |
![]() |
#234 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może podzwoń jutro po marketach i popytaj.
![]() |
![]() |
#236 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dobrze czaję, że internet 3G mam zawsze bez jakiegoś logowania sie do sieci a Wifi tylko tam gdzie je znajdę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w leclercu był za 370-380 zł... albo to real był, już sama nie wiem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi ogolnie classic wystarcza w zupelnosci. Czasami by sie przydal dotyk do szybszego tlumaczenia slow jak czytam po angielsku, ale w sumie tragedii tez nie ma. Nie mam potrzeby posiadania klawiatury w Kindle ![]() No i tez slyszalam o Kindle w Tesco ![]() a mi sie wydaje, ze moga byc z reklamami, bo vobis takie nawet sprzedawal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.