Kindle- kupić? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-09, 11:02   #211
aante_e
Miss Pudernica

Dot.: Kindle- kupic?

Hej, przymierzam się do zakupu Kindle classic i mam pytanie co do płatności na stronie amozon, czy mogę płacić tam normalną kartą czy muszę mieć paypala czy jak? Mam kartę Visa w Pko bp, robię przelewy internetowe, ale nie wiem czy to wystarczy.
Czy lepiej zamówić z allegro i nie bawić się w amazon?
Stary 2012-12-09, 13:48   #212
anoska
Zakorzenienie

ja również przymierzam się do zakupy kindla, ale zastanawia mnie kwestia czy nie taniej byłoby sprowadzić go na zasadzie, ktoś wraca ze Stanów czy Anglii i przywozi...
patrzę te ceny na ichniejszej stronie i ceny są strasznie rozbieżne, bo 69$ (z reklamami) i 89$ (bez reklam) oraz 69£
faktycznie ceny za granicą tak się przedstawiają? orientuje się ktoś?
Stary 2012-12-09, 18:32   #213
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Hej, przymierzam się do zakupu Kindle classic i mam pytanie co do płatności na stronie amozon, czy mogę płacić tam normalną kartą czy muszę mieć paypala czy jak? Mam kartę Visa w Pko bp, robię przelewy internetowe, ale nie wiem czy to wystarczy.
Czy lepiej zamówić z allegro i nie bawić się w amazon?
na amazonie nie płacisz przelewem tylko normalnie kartą [podajesz przy płatności numer karty, datę ważności, kod zabezpieczający].
mi się nie udało zapłacić visą, nie wiem czemu, ale czytałam w różnych miejscach, że mogę z tym być problemy. ogólnie jeśli masz taką możliwość, to masterdcard/maestro działa lepiej
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 18:36   #214
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
na amazonie nie płacisz przelewem tylko normalnie kartą [podajesz przy płatności numer karty, datę ważności, kod zabezpieczający].
mi się nie udało zapłacić visą, nie wiem czemu, ale czytałam w różnych miejscach, że mogę z tym być problemy. ogólnie jeśli masz taką możliwość, to masterdcard/maestro działa lepiej
Numer karty, czyli te numerki na niej napisane? niestety do maestro nie mam dostępu.
Zamierzam się posiłkować przy zakupie instrukcją ze swiataczytnikow.pl, zobaczymy jak mi pójdzie.
Stary 2012-12-09, 19:39   #215
trocka8
Wtajemniczenie

tak, z przodu jest numer karty, a z tyłu, na tym pasku do podpisu, kod zabezpieczający.
tylko upewnij się czy na pewno masz dostęp do płatności internetowych kartą i czy przypadkiem nie masz jakichś limitów
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 15:12   #216
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz go przypisać do swego konta - to zarejestyrujesz go jak będziesz go już miała w ręce, teraz ta rejestracja nie jest pełna. Zdaje się, że wpisujesz numer seryjny, który jest w Kindlu (gdzieś tam się wchodzi w Kindlu w którąś zakładkę i masz ten numer; robiłam to ruski rok temu, więc dobrze nie pamiętam).
Zarejestrować możesz kiedy chcesz, niekoniecznie przy pierwszym uruchomieniu. Dziś, za miesiąc, za rok, albo i nigdy - Kindle i tak będzie odczytywał pliki.

Ja kupiłam Kindla z reklamami - ale na nim nie było reklam, dopóki go nie zarejestrowałam
Bez rejestracji on spokojnie działa, jedynie do niczego nie jest przypisany. Taki jest samopas, niczyj.
A co daje taka rejestracja? plusy/minusy ktoś może wypisać?
<laik zbierający na wersję z klawiaturą>

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Też mam vise a chciałam kupić oryginał przez amazon. Myślałam o Allegro ale nieużywane czytniki z klawiaturą są u sprzedawców z dużą ilością negatywów Myślałam, że amazon obsługuje pay pal
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 15:19   #217
Melanchton
Zakorzenienie

Po zarejestrowani możesz kupować w Amazonie i książki zasysane są z Hameryki prosto na Twój czytnik!
Poza tym: możesz ileś tam tytułów przetrzymywać w chmurze, połączenie z kontem Amazon aktualizuje też software jeśli jest taka potrzeba; i wygaszacze.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość

Też mam vise a chciałam kupić oryginał przez amazon. Myślałam o Allegro ale nieużywane czytniki z klawiaturą są u sprzedawców z dużą ilością negatywów Myślałam, że amazon obsługuje pay pal
Ja wylicytowałam na Allegro czyjś "nietrafiony prezent" jakiś rok temu i działa bez zarzutu do dziś. Obstawiłam aukcjonerem tak z głupia, bo sądziłam, że pójdzie za dużo więcej, ale finalnie nikt już nie zalicytował wyżej i musiałam sprzedać komórkę, żeby za niego zapłacić.

Nie żałuję!
Stary 2012-12-15, 15:25   #218
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Po zarejestrowani możesz kupować w Amazonie i książki zasysane są z Hameryki prosto na Twój czytnik!
Poza tym: możesz ileś tam tytułów przetrzymywać w chmurze, połączenie z kontem Amazon aktualizuje też software jeśli jest taka potrzeba; i wygaszacze.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja wylicytowałam na Allegro czyjś "nietrafiony prezent" jakiś rok temu i działa bez zarzutu do dziś. Obstawiłam aukcjonerem tak z głupia, bo sądziłam, że pójdzie za dużo więcej, ale finalnie nikt już nie zalicytował wyżej i musiałam sprzedać komórkę, żeby za niego zapłacić.

Nie żałuję!
No to kusisz mnie z tym allegro.
A teraz uświadomcie człeka co słabo zna angielski a chce ten biały z klawiaturą, czym one się różnią, że taka różnica w cenie?:
http://www.amazon.com/Kindle-Wireles...584811&sr=1-40
http://www.amazon.com/Kindle-Keyboar...584768&sr=1-11
Na allegro widziałam trochę tych z pierwszego linku.
Stary 2012-12-15, 16:13   #219
Suvia
Zakorzenienie

Jak ja mam zarejestrowac kindle na stronie amazon (tylko taka opcja wchodzi w grę)? to jest zrzut ekranu, mam tam konto jako nowy użytkownik z niezarejestrowanym kundlem i wg internetowych poradników powinnam mieć gdzieś z boku zakładkę "register your kindle" (gdzieś koło "manage your devices"). No ale nie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg scr.jpg (58,8 KB, 17 załadowań)

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 17:01   #220
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Jak ja mam zarejestrowac kindle na stronie amazon (tylko taka opcja wchodzi w grę)? to jest zrzut ekranu, mam tam konto jako nowy użytkownik z niezarejestrowanym kundlem i wg internetowych poradników powinnam mieć gdzieś z boku zakładkę "register your kindle" (gdzieś koło "manage your devices"). No ale nie mam
Właśnie po to Amazon umieścił na stronie zakładkę "Help".
http://www.amazon.com/gp/help/custom...=200505460#reg

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
No to kusisz mnie z tym allegro.
A teraz uświadomcie człeka co słabo zna angielski a chce ten biały z klawiaturą, czym one się różnią, że taka różnica w cenie?:
http://www.amazon.com/Kindle-Wireles...584811&sr=1-40
http://www.amazon.com/Kindle-Keyboar...584768&sr=1-11
Na allegro widziałam trochę tych z pierwszego linku.
Kindle drugiej generacji jest większy i mniej poręczny niż Kindle Keyboard. W późniejszym modelu lepsze będzie wyświetlanie, kontrast, płynniejsze przewijanie etc. Czytnik, podobnie jak wszystkie urządzenia elektroniczne szybko się starzeje, więc niedobrym pomysłem jest kupowanie modelu, który już jest przestarzały.
Sama mam Kindle Keyboard i bardzo sobie chwalę - uważam, że dotykowy ekran w czytniku to trochę nieporozumienie, a od Kindle Classic (późniejszego modelu) różni go na plus fakt, że posiada klawiaturę, a więc nawigacja i tworzenie notatek jest dużo przyjemniejsze.
Stary 2012-12-15, 17:06   #221
Suvia
Zakorzenienie

Melanchton- fajno, ale ja dalej nie znajduję tam odpowiedzi jak zarejestrować kindla na stronie amazon, czyli nie korzystając z kindla i z wi-fi na nim.

edit- już wiem, tej opcji o prostu już nie ma.... co mi maksymalnie komplikuje sprawę

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-12-15 o 17:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 17:17   #222
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Melanchton- ale ja dalej nie znajduję tam odpowiedzi jak zarejestrowac kindla na stronie amazon, czyli nie korzystając z kindla i z wi-fi na nim.

tej opcji już nie ma?
Bez Kindle i wifi...? A tak się w ogóle da..?

Cały sens rejestrowania go polega (chyba) na tym, żeby móc przesyłać na niego rzeczy z Amazona i przeglądać to, co jest na nim, przez konto w Amazon, a tego nie da się robić bez połączenia z urządzeniem....
Stary 2012-12-15, 17:22   #223
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Cały sens rejestrowania go polega (chyba) na tym, żeby móc przesyłać na niego rzeczy z Amazona i przeglądać to, co jest na nim, przez konto w Amazon, a tego nie da się robić bez połączenia z urządzeniem....

No dla mnie nie, nie będę z tego korzystać tak czy siak, jak i teraz nie korzystam

Ale oddam siostrze kindla na chwilę, i chcę, żeby ona miała te opcje, bo dla niej są ważne.

No i nie mówiąc o najważniejszym osobiście dla mnie powodzie na przyszłość (odpukać)- czytam sobie, że bez rejestracji, nie ma gwarancji.

A taka opcja rejestracji bezkundlowej była, ale się zmyła

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-12-15 o 17:28
Stary 2012-12-15, 18:47   #224
zMoose
BAN stały

Cytat:
Właśnie po to Amazon umieścił na stronie zakładkę "Help".
http://www.amazon.com/gp/help/custom...=200505460#reg

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Kindle drugiej generacji jest większy i mniej poręczny niż Kindle Keyboard. W późniejszym modelu lepsze będzie wyświetlanie, kontrast, płynniejsze przewijanie etc. Czytnik, podobnie jak wszystkie urządzenia elektroniczne szybko się starzeje, więc niedobrym pomysłem jest kupowanie modelu, który już jest przestarzały.
Sama mam Kindle Keyboard i bardzo sobie chwalę - uważam, że dotykowy ekran w czytniku to trochę nieporozumienie, a od Kindle Classic (późniejszego modelu) różni go na plus fakt, że posiada klawiaturę, a więc nawigacja i tworzenie notatek jest dużo przyjemniejsze.
Ale ja tam dobrze widzę, że ten II generacji jest tylko za 80$ czy coś źle zrozumiałam? Czyli ze względu na unowocześniony wyświetlacz lepiej celować w nową generację.
Stary 2012-12-16, 08:06   #225
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja tam dobrze widzę, że ten II generacji jest tylko za 80$ czy coś źle zrozumiałam? Czyli ze względu na unowocześniony wyświetlacz lepiej celować w nową generację.
te za 80$ są uzywane, drugi link to nowy kindle i kosztuje on 159 ( amazon nie wysyła kindli z reklamami za granicę)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 13:36   #226
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
te za 80$ są uzywane, drugi link to nowy kindle i kosztuje on 159 ( amazon nie wysyła kindli z reklamami za granicę)
Dzięki, to wszystko wyjaśnia
Stary 2012-12-17, 23:41   #227
Rose for Epona
Przyczajenie

Dziewczyny gdzie kupić (szybko) Kindla w sensownej cenie? Wykupiono mi wszystkie na jednej aukcji, a chciałam kupić pod choinkę! Może Wy zarekomendujecie jakiegoś sprzedawcę?
Rose for Epona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 13:31   #228
NinaSimone
Zakorzenienie

Jak top jest z konfiguracja wi-fi jesli chodzi o Neostrade? Sa problemy?Czy wystarczy haslo?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 19:24   #229
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rose for Epona Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupić (szybko) Kindla w sensownej cenie? Wykupiono mi wszystkie na jednej aukcji, a chciałam kupić pod choinkę! Może Wy zarekomendujecie jakiegoś sprzedawcę?
popatrz po hipermarketach. Ostatnio zamawiałam z amazona, a potem patrze gazetkę jakiegoś marketu i tam był 20zł taniej
Stary 2012-12-19, 19:58   #230
zMoose
BAN stały

Cytat:
popatrz po hipermarketach. Ostatnio zamawiałam z amazona, a potem patrze gazetkę jakiegoś marketu i tam był 20zł taniej
Ale chyba nie Kindle ?:O
Stary 2012-12-19, 20:03   #231
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba nie Kindle ?:O
no własnie Kindle. W tesco były za 470, a bodajże w Leclerc po 400. Ja dałam z cłem 420zł
Stary 2012-12-19, 20:04   #232
zMoose
BAN stały

Cytat:
no własnie Kindle. W tesco były za 470, a bodajże w Leclerc po 400. Ja dałam z cłem 420zł
Pitolisz :O są jeszcze? :O nawet jeśli bez klawiatury to biorę! Rodzice chcą mi kupić na święta
Stary 2012-12-19, 20:06   #233
mad86
Zakorzenienie

wiedziałam, że jak kupie, to zaraz będzie gdzieś taniej. Zawsze tak jest.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Pitolisz :O są jeszcze? :O nawet jeśli bez klawiatury to biorę! Rodzice chcą mi kupić na święta
a nie wiem czy są, pod koniec listopada były- mama pluła sobie w brodę, bo wcześniej dała mi kasę na zakup z amazona ( na urodziny) i niespodzianki nie było.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

były zwykłe bez klawiatury, ale wg mnie lepiej brać dotykowy lub z klawiaturą. Korzystanie z neta jest katorgą.
Stary 2012-12-19, 20:06   #234
zMoose
BAN stały

Cytat:
wiedziałam, że jak kupie, to zaraz będzie gdzieś taniej. Zawsze tak jest.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

a nie wiem czy są, pod koniec listopada były- mama pluła sobie w brodę, bo wcześniej dała mi kasę na zakup z amazona ( na urodziny) i niespodzianki nie było.
Ja właśnie nie mam zamiaru się męczyć z amazone - podobno visa nie wchodzi. A tak ze sklepu byłoby wygodniej. A z reklamami? jakie były?
Stary 2012-12-19, 20:08   #235
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie nie mam zamiaru się męczyć z amazone - podobno visa nie wchodzi. A tak ze sklepu byłoby wygodniej. A z reklamami? jakie były?
pewnie bez reklam. Reklamowe są chyba tylko na rynek amerykański. O ile się nie mylę reklamą jest tapeta, więc nie przeszkadza to w uzytkowaniu.
Może podzwoń jutro po marketach i popytaj.
Stary 2012-12-19, 20:11   #236
zMoose
BAN stały

Cytat:
pewnie bez reklam. Reklamowe są chyba tylko na rynek amerykański. O ile się nie mylę reklamą jest tapeta, więc nie przeszkadza to w uzytkowaniu.
Znazłam starą gazetkę Tesco - 450zł, Kindle 5, Wifi

dobrze czaję, że internet 3G mam zawsze bez jakiegoś logowania sie do sieci a Wifi tylko tam gdzie je znajdę?
Stary 2012-12-19, 20:13   #237
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Znazłam starą gazetkę Tesco - 450zł, Kindle 5, Wifi

dobrze czaję, że internet 3G mam zawsze bez jakiegoś logowania sie do sieci a Wifi tylko tam gdzie je znajdę?
kindle 5 nie ma 3g, możesz liczyć tylko na wifi.

w leclercu był za 370-380 zł... albo to real był, już sama nie wiem
Stary 2012-12-19, 20:17   #238
zMoose
BAN stały

Cytat:
kindle 5 nie ma 3g, możesz liczyć tylko na wifi.

w leclercu był za 370-380 zł... albo to real był, już sama nie wiem
Wiem, że nie ma , pytam tylko ja działa to 3G bo ostatnio koleżanka mi namieszała i już sama nie wiem.
Stary 2012-12-19, 20:36   #239
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
były zwykłe bez klawiatury, ale wg mnie lepiej brać dotykowy lub z klawiaturą. Korzystanie z neta jest katorgą.
Z tego co pisza to ze wszystkich zle sie korzysta z neta, bo ekran za wolno odswieza ;p

Mi ogolnie classic wystarcza w zupelnosci. Czasami by sie przydal dotyk do szybszego tlumaczenia slow jak czytam po angielsku, ale w sumie tragedii tez nie ma. Nie mam potrzeby posiadania klawiatury w Kindle

No i tez slyszalam o Kindle w Tesco oczywiście jak sama chciałam kupić to nigdzie stacjonarnie nie mogłam dostać.

Cytat:
a mi sie wydaje, ze moga byc z reklamami, bo vobis takie nawet sprzedawal.
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 20:47   #240
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Z tego co pisza to ze wszystkich zle sie korzysta z neta, bo ekran za wolno odswieza ;p

Mi ogolnie classic wystarcza w zupelnosci. Czasami by sie przydal dotyk do szybszego tlumaczenia slow jak czytam po angielsku, ale w sumie tragedii tez nie ma. Nie mam potrzeby posiadania klawiatury w Kindle

No i tez slyszalam o Kindle w Tesco oczywiście jak sama chciałam kupić to nigdzie stacjonarnie nie mogłam dostać.

a mi sie wydaje, ze moga byc z reklamami, bo vobis takie nawet sprzedawal.
No proszę, nawet Vobis. Przeszukam stronę sklepów od elektroniki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości